حسین مرعشی، عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: معتقد بودیم با گفت‌وگو و با تعامل با جهان می‌توان مسائل را حل کرد. متناسب با این رئيس‌جمهوری روی کار آمد که این سیاست را پی گرفت و بیش از نیمی از دولت آقای روحانی صرف سند معتبر برجام شد. امروز اما در مقابل افرادی که در ایران می‌گفتند نمی‌توان به غرب اعتماد کرد دیگر حرفی برای گفتن نداریم. هر برخوردی که قرار است با جهان داشته باشیم، نیازمند وحدت است و باید با هم باشیم.

بازنگاهی به محورهای اساسی پیام‌های امام خامنه‌ای به حجاج بیت‌الله الحرام


  امین پناهی/ رهبر معظم انقلاب اسلامی در جایگاه امام جامعه اسلامی همواره مسیر درست را برای مسلمانان ترسیم می‌کنند. حج به منزله بزرگ‌ترین تجمع مسلمانان جهان نمی‌تواند تنها حائز وجه عبادی باشد. اصلاً اگر کسی چنین بیندیشد که حج صرفاً یک مراسم عبادی است، نه تنها شناخت صحیحی از این مراسم عظیم الهی ندارد؛ بلکه می‌توان مدعی شد شناخت دقیقی از اسلام هم ندارد؛ چرا که در اسلام دیانت و سیاست دو پایه اساسی برای دینداری هستند و اگر کسی به یکی از این دو توجه کند و دیگری را مغفول واگذارد،‌ به یقین نمی‌تواند خود را فردی دیندار بداند. از همین رو ولی امر مسلمین هر ساله تلاش می‌کنند به مهم‌ترین مسائل سیاسی روز و سیاست‌هایی که حجاج باید مورد توجه دهند، در پیامی که هر ساله برای موسم حج صادر می‌کنند، اشاره کنند.
اما اینکه ارسال چنین پیام‌هایی چه کاربردی برای جهان اسلام دارد، باید در این نکته جست‌وجو کرد که موسم حج شاهد بزرگ‌ترین تجمع مسلمانان در جهان هستیم. جمعیت عظیمی که در بهترین نقطه جهان گردهم می‌آیند و این زمان بهترین زمان برای مطرح شدن مشکلاتی است که مسلمانان با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند و حل مشکلات نیز در گرو وحدت و همدلی است که در موسم حج به زیبایی به وجود می‌آید. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب در فرازی از پیام امسال خود نگاشته‌اند: «بی‌شک یکی از برترین مصداق‌ها برای «لِیَشهَدوا مَنافِعَ لَهُم» همین دیدار سالیانه‌ آحاد امّت اسلامی در کنار خانه‌ خدا است. این، رمز وحدت اسلامی و نماد امّت‌سازی اسلام است که باید در زیر سایه‌ بیت‌الله قرار داشته باشد.» رهبر حکیم انقلاب هم بهترین راه برای مدیریت چنین فضایی ارسال پیامی می‌بینند که می‌تواند در عمق جان‌های افراد پاک فطرت بنشیند.

نگاهی به پیام‌های حج
در اینجا تلاش می‌کنیم برخی از مهم‌ترین محورهای پیام‌های رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر را بیان کنیم.
با نگاهی به پیام‌های رهبر معظم انقلاب شاهد چند محور اصلی هستیم؛ هوشیاری در برابر دشمنان و توطئه‌های آنها موضوعی است که معظم‌له همواره برای آن اهمیت ویژه‌ای قائل بوده و هستند. ایشان در پیام امسال خود حج را نقطه اتحاد مسلمانان دانسته و می‌فرمایند: «و این در نقطه‌ مقابلِ خواست دشمنان اسلام است که در همه‌ دوران‌ها و به ویژه در این دوران، مسلمانان را به صف‌آرایی در برابر یکدیگر تشویق می‌کرده‌اند و می‌کنند.» حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای سیاست دشمنان اسلام در مقابل چنین اتحادی را این‌گونه تشریح می‌کنند: «سیاست اصلی آن در برابر اسلام و مسلمین، جنگ‌افروزی است. خواست و تلاش خباثت‌آلود آن، کشتار مسلمانان به دست یکدیگر است. ظالمانی را به جان مظلومانی انداختن، از جناح ظالم پشتیبانی کردن، به دست او جناح مظلوم را بی‌رحمانه سرکوب کردن و آتش این فتنه هولناک را همواره تیزوتند کردن.»
در این پیام البته راه حل مقابله با چنین فتنه‌گری‌هایی هم دیده می‌شود: «مسلمانان باید هوشیار باشند و این سیاست شیطانی را خنثی کنند. حج زمینه‌ساز این هوشیاری است و این است فلسفه‌ برائت از مشرکان و مستکبران در حج.»
دو کلیدواژه «اتحاد» و «هوشیاری امت اسلامی» در برابر دشمنان که در پیام امسال مشهود است، همواره از سوی رهبر معظم انقلاب به صورت مستقیم یا غیر مستقیم استفاده شده است. 
در پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج در سال 88 مسیر رسیدن به اتحاد و پیروزی چنین ترسیم می‌شود: «مسلمانان با همکاری و تکیه بر مبانی مشترکی که قرآن و سنت بدان ناطق است، قدرت خواهند یافت که در برابر اهریمن چند چهره بایستند و آن را مغلوب اراده و ایمان خود سازند.»
حجاج در سال 93 هم در بخشی از پیام دریافتی‌شان چنین می‌توانند بخوانند: «امروز از جمله‌ این موضوعات مهم و دارای اولویت، مسئله‌ اتحاد مسلمانان و گشودن گره‌های فاصله‌افکن میان بخش‌های امت اسلامی است. حج، مظهر وحدت و یکپارچگی و کانون برادری و همیاری است. در حج باید همگان درس تمرکز بر مشترکات و رفع اختلافات را فرا بگیرند. دست‌های پلید سیاست‌های استعماری از دیرباز تفرقه‌افکنی را برای تأمین مقاصد شوم خود در دستور کار داشته‌اند.» در ادامه باز هم دشمنی دشمنان اسلام به مسلمانان گوشزد می‌شود: «دشمن مکار بر آن است که با افروختن آتش جنگ‌های خانگی میان مسلمانان، انگیزه‌های مقاومت و مجاهدت را در آنان به انحراف کشانده، رژیم صهیونیستی و کارگزاران استکبار را که دشمنان حقیقی‌اند، در حاشیه‌ امن قرار دهد.»

حج عمل سیاسی
با نگاهی به پیام‌های معظم‌له در سال‌های اخیر درمی‌یابیم که آیه شریفه «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّار رُحَماءُ بَینَهُم» جزء لاینفک این پیام‌هاست، آنجا که فرمودند: «حجّ ابراهیمی که اسلام به مسلمانان هدیه کرده است، مظهر عزّت و معنویّت و وحدت و شُکوه است... حجّ اسلامی و توحیدی، مظهر «اَشِدّآءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم» است؛ جایگاه برائت از مشرکان و الفت و وحدت با مؤمنان است.» باید بدانیم یکی از اصلی‌ترین بخش‌های حج تمرین تولی و تبری است. در واقع، همان‌ طور که حاجی به دور خانه خدا طواف می‌کند، باید به نماد شیطان هم سنگ بیندازد. به طور حتم سنگ انداختن به شیطان را نمی‌توان یک عمل عبادی صرف دانست؛ بلکه بیشتر یک عمل سیاسی محسوب می‌شود. در صورتی که در ظاهر به نماد شیطان سنگ زدیم، ولی شیطان‌های واقعی جهان بیرونی را عبادت کردیم، معلوم می‌شود فلسفه حج را درنیافته‌ایم.
برائت از مشرکان و مفسدان و مستکبران جهان همان وجه ظاهری سنگ زدن به شیطان‌های جهان بیرون است، هر چند برخی از دولت‌های اسلامی هم‌پیاله با آمریکا و رژیم صهیونیستی با این عمل موافق نباشند. البته باید بدانیم وجود اسلامی با این مختصات مطلوب آمریکا و هم‌پیمانان اوست: «اسلامِ آمریکایی، پوشاندن لباس اسلام بر نوکری اجانب و دشمنی با امت اسلامی است.» این در حالی است که تشریح فلسفه «برائت از مشرکان» و دعوت از آحاد مسلمانان آن نکته‌ای است که هیچ‌گاه از نگاه دوراندیش رهبر معظم انقلاب دور نمی‌ماند: «مسلمانان باید هوشیار باشند و این سیاست شیطانی را خنثی کنند. حج زمینه‌ساز این هوشیاری است و این است فلسفه‌ برائت از مشرکان و مستکبران در حج.»
افزون بر آن ایشان دولت‌ها و علمای مسلمان را در میان خودشان هم از هرگونه تفرقه‌انگیزی بر حذر می‌دارند: «امروز هر حرکت تفرقه‌انگیز در دنیای اسلام، گناهی تاریخی است. آنان که عنودانه گروه‌های عظیمی از مسلمین را به بهانه‌های واهی تکفیر می‌کنند، چه بدانند و چه ندانند مجرمانی به شمار می‌روند که تاریخ اسلام و نسل‌های آینده از آنان با نفرت یاد خواهند کرد.»
در پیام دیگری هم علما، سیاسیون و نخبگان کشورهای اسلامی را مورد خطاب قرار داده و می‌فرمایند: «علما به جای برافروختن آتش اختلافات مذهبی و سیاسیّون به جای انفعال در برابر دشمن و نخبگان فرهنگی به جای سرگرمی به حاشیه‌ها، درد بزرگ دنیای اسلام را بشناسند و رسالت خود را که در پیشگاه عدل الهی، مسئول ادای آنند، پذیرا گردند و از عهده آن برآیند.»

توجه به مظلومان
نکته دیگری که در بسیاری از این پیام‌ها قابل مشاهده است، توجه و تذکر مظلومیت ملت‌های مسلمان جهان است. 
در پیام اخیر رهبر معظم انقلاب به حجاج چنین آمده است: «حجّاج عزیز! دعا برای امّت اسلامی و مظلومان را در سوریه و عراق و فلسطین و افغانستان و یمن و بحرین و لیبی و پاکستان و کشمیر و میانمار و دیگر نقاط فراموش نکنید و قطع دست آمریکا و دیگر مستکبران و ایادی آنان را از خداوند بخواهید.» نکته‌ای که بیش از دیگر فرازها مورد توجه ملت‌هایی قرار گرفت که در این پیام از آنها یاد شده بود. البته این موضوع تازه‌ای نیست؛ بلکه معظم‌له همواره به یاد مظلومان هستند و چاره‌اندیشی برای برون‌رفت ستمدیدگان مسلمان از زیر بار ظلم را همواره به امت اسلام یادآوری می‌کنند. همانطور که در پیام سال 94 نیز چنین آمده است: «حوادث گریه‌آور در منطقه‌ـ در عراق و شام و یمن و بحرین‌ـ و در کرانه غربی و غزّه و در برخی دیگر از کشورهای آسیا و آفریقا، گرفتاری‌های بزرگ امّت اسلامی است که سَرانگشت توطئه‌ استکبار جهانی را در آن باید دید و به علاج آن اندیشید؛ ملت‌ها باید آن را از دولت‌های خود بخواهند و دولت‌ها باید به مسئولیّت سنگین خود وفادار باشند.»
نکته جالب اینجاست که برخی از رسانه‌های کشورهای مسلمان که نام‌شان در پیام رهبر حکیم انقلاب آمده به این بخش از پیام واکنش نشان دادند.
خبرگزاری رسمی پاکستان(APP) با انتشار بخش‌هایی از این پیام نوشت: «آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای رهبر ایران بار دیگر در سخنان خود از کشمیر یاد کرد.» روزنامه‌های اردوزبان «جنگ و دنیا» در پاکستان نیز با انتشار خبری به نقل از سرویس رسانه‌ای کشمیر(KMS) نوشتند: «رهبر عالی ایران در پیام خود به مناسبت حج، از مسلمانان خواست برای مردم مظلوم کشمیری نیز دعا کنند.»
به نوشته این رسانه‌ها، رهبر عالی ایران گفته است که مسلمانان باید نسبت به سیاست‌های شیطانی غرب که آنان را با یکدیگر درگیر می‌کند، مواظب و آگاه باشند و حج فرصتی است تا در این زمینه آگاهی پیدا کرده و نیروهای استکباری را طرد کنیم. در ادامه خبر این رسانه‌ها آمده است: «آیت‌الله‌[العظمی] خامنه‌ای هشدار داد دشمنان اسلام برای درگیر ساختن مسلمانان با یکدیگر، همیشه توطئه کرده‌اند.»


نکته: هر شب خاطرات خود را می‌نوشت، اما برگه آخر دفترش جمع‌بندی را این‌گونه نوشت: خوشحالم که تمام شب صدای خرخر شوهرم را می‌شنوم، این یعنی او زنده است! خوشحالم که دخترم همیشه از شستن ظرف‌ها شاکی است، این یعنی او در خانه است و در خیابان‌ها پرسه نمی‌زند! خوشحالم که مالیات می‌پردازم، این یعنی شغل و درآمدی دارم و بیکار نیستم! خوشحالم که لباس‌هایم کمی برایم تنگ شده‌اند، این یعنی غذای کافی برای خوردن دارم! خوشحالم که در پایان روز از خستگی از پا می‌افتم، این یعنی توان سخت کار کردن را دارم! خوشحالم که باید زمین را بشویم و پنجره‌ها را تمیز کنم، این یعنی من خانه‌ای دارم! خوشحالم که گاهی اوقات بیمار می‌شوم، این یعنی به یاد آورم که بیشتر اوقات سالم هستم! خوشحالم که خرید هدایای سال، جیبم را خالی می‌کند، این یعنی عزیزانی دارم که می‌توانم برای‌شان هدیه بخرم! خوشحالم که هر روز صبح باید با زنگ ساعت بیدار شوم، این یعنی من هنوز زنده‌ام.
نظر: امروزه نعمت‌های متعددی در زندگی داریم؛ شکر مایه فزونی نعمت و کفر موجب فناست. بدون شک خداوند در برابر نعمت‌هایی که به ما می‌بخشد، نیازی به شکر ما ندارد و اگر دستور به شکرگزاری داده، آن هم موجب نعمت دیگری بر ما و یک مکتب عالی تربیتی است. شکر تنها تشکر زبانی نیست، بلکه شکر سه مرحله دارد؛ نخستین مرحله آن است که به دقت بیندیشیم که بخشنده نعمت کیست؟ این توجه به ایمان و آگاهی پایه اول شکر است و از آن که بگذریم مرحله زبان فرا می‌رسد، ولی از آن بالاتر مرحله عمل است، شکر عملی آن است که درست بیندیشیم که هر نعمتی برای چه هدفی به ما داده شده است. آن را در زمینه خودش صرف کنیم که اگر نکنیم کفران نعمت کرده‌ایم. امروزه عده‌ای بابت حضور در نظام اسلامی و برخورداری از نعمت امنیت نه تنها شکر زبانی بجا نمی‌آورند و علیه نظام سمپاشی می‌کنند؛ بلکه به صورت عملی مسیر امنیت و شکر را در اختیار دشمن قرار می‌دهند.

 کمک شما به دولت چیست؟
اشرف بروجردی، فعال اصلاح‌طلب، معاون رئیس‌جمهور درباره وضعیت روحانی و جهانگیری گفته است: «یاران رئیس‌جمهور می‌توانستند سینه خود را سپر مشکلات، کاستی‌ها و کمبودها کنند نه آنکه تمامی این افراد خود را کنار بکشند و رئیس‌جمهور و معاون رئیس‌جمهور مورد هجمه و سیبل پاسخگویی اشتباهات موجود شوند!» این در حالی است که منطق می‌گوید دولت و بیشتر از او اصلاح‌طلبان باید درباره نعل به نعل اوضاع موجود از مردم و نظام اسلامی عذرخواهی کنند و توضیح بدهند چرا بر اثر برنامه‌ها و راهبردهای آنان چنین مشکلاتی پدید آمده و برای نمونه چرا ارزش پول کشور تنها در طول دو هفته، 80 درصد افت کرد؟ وی پیش از این در اظهار نظری گفته بود، جامعه ایرانی در خطر بی‌تفاوتی قرار گرفته است. بروجردی مدام اصرار می‌کند جامعه ناامید شده یا درخواست دارد سران فتنه از حصر آزاد شود؛ کسی نیست به او بگوید این حرف‌های او چه کمکی به دولت می‌کند؟

علامت تشتت فکری
فرشاد مؤمنی، اقتصاددان صدور ۳۳ بخشنامه طی پنج ماه را نشانه یک علامت آشکار آشفتگی و ناتوانی فکری در مدیریت اقتصادی کشور دانست و گفت: این موضوع به اندازه کافی گویای آن است که نظام تصمیم‌گیری اقتصادی به ویژه در کل ساختار قدرت به شکلی در تسهیل گروه‌های غیر مولد قرار دارد. تشتت فکری در فهم واقعیت‌های موجود اقتصاد سیاسی ایران و در تحلیل پیوند بین متغیرها با وضوح کامل مشخص است. 
مشکل در ادبیات بود نه فرد
آیت‌الله محسن مجتهدشبستری، عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی تخریب‌ها علیه رحیم‌پور ازغدی، گفت: «آقای رحیم‌پور ازغدی فردی متفکر، انقلابی، متدین و دلسوز است و نقدهای او از دلسوزی نشئت می‌گیرد.» وی اظهار داشت: «در اینکه اشکالاتی به روحانیت و حوزه وارد است، تردیدی نیست؛ منتهی این اشکال بهتر بود با ادبیاتی مناسب‌تر از سوی آقای رحیم‌پور 
مطرح شود.»
 رحیم‌پور ازغدی، استاد دانشگاه در مراسمی که 25 مرداد برگزار شد، گفته بود: «فقه بی‌ربط با زندگی، زندگی بی‌ربط با فقه، درس خارج‌هایی که به جای تئوریزه حکومت و تمدن دینی، عملاً فقه سکولار می‌سازند، فقه فردی، عبادی طهارت و نجاست، اما درباره اقتصاد، سیاست، بانک و روابط بین‌الملل حرفی ندارند، سکولاریسم یعنی همین است.» این سخنان با واکنش‌هایی از سوی مراجع و علمای حوزه‌های علمیه مواجه شده است.

بازداشت به جرم قتل
تحقیقات پلیسی حاکی از این بود که اسانلو پیشتر به دلیل متحد نبودن با سیدمحمد حسینی،‌ سرکرده ری‌استارت و تشکیل یک اپوزیسیون واحد علیه نظام جمهوری اسلامی مورد تهدید سرکرده ری‌استارت قرار گرفته بود تا اینکه روز گذشته منابع خبری اعلام کردند پلیس اف‌بی‌آی آمریکا سیدمحمد حسینی، را هنگامی که قصد داشت از کشور آمریکا به یکی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس بگریزد، به اتهام ترور شیمیایی منصور اسانلو، یکی از فعالان ضد انقلاب دستگیر کرد. بنا بر این گزارش، اسانلو پس از یک تصادف ساختگی از جانب یکی از نیروهای سرکرده ری‌استارت با جسمی آغشته به مواد میکروبی و بر اثر ضربه‌هایی که بر سرش وارد شده بود، کشته شد. چندی پیش نیز دادستان تهران از درخواست تعقیب قضایی برای سرکرده گروهک ری‌استارت از طریق پلیس بین‌الملل خبر داد.
گروکشی یک اصلاح‌طلب
رضا شریفی، از اعضای حزب ندا درباره‌ افشاگری محمود صادقی از صندوق ذخیره فرهنگیان که در پی بازداشت نادر فتوره‌چی انجام شد، گفت: «آقای صادقی باید پیگیر پرونده قضایی تحقیق و تفحص صندوق ذخیره فرهنگیان باشد، نه اینکه منتظر یک اتفاقی باشد تا با جزئیات یک پرونده گروکشی کند.» وی افزود: «حرکت ایشان صرف نظر از اینکه اطلاعات دست اولی هستند یا خیر، جزء وظایف یک نماینده‌ مجلس نیست؛ در حقیقت از یک نماینده انتظار می‌رود قوانینی را تصویب کند تا رسانه‌ها با فراغ بال بیشتری به وظیفه‌ خود که شفافیت است، بپردازند و حتی برای آن دسته از افراد مانند آقای فتوره‌چی که علاقه‌مند به پیگیری مفاسد هستند، امنیت لازم را تأمین کنند، نه اینکه خود آنها یک رسانه باشند.»
نگرانی جانبازان!
«چند روز قبل رفتم به تعدادی از جانبازان عزیز سر زدم. نگران بودند و می‌گفتند رآکتور آب‌سنگین متوقف شد، سیمان ریختید! تصورشان این بود ما یک رآکتوری داشته‌ایم که کار می‌کرده و ما متوقف کرده‌ایم، سیمان ریخته‌ایم! هرچه می‌گوییم بابا این رآکتور اصلاً کار نمی‌کرده، یک ساختمان در حال ساخت بوده، خیلی از تجهیزاتش نیامده بود و هنوز هم نیامده!» این سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی است که در توجیه تخریب رآکتور اراک بیان کرده است. این در حالی است که اگر واقعاً رآکتور اراک هیچ‌گونه ارزش فنی نداشت، چرا آمریکا و کشورهای اروپایی مهم‌ترین شرط‌شان از کار انداختن رآکتور اراک بود.
واقعیت عراق 
«الحیات» چاپ لندن که به دربار سعودی وابسته است، با عصبانیت از وحدت ایران و عراق نوشت: «سردار سلیمانی همزمان با زمینه‌سازی‌ها برای تشکیل ائتلاف بزرگ، به عراق آمد و به نجف رفت. پس از آن، برای شرکت در سلسله دیدارهایی با رهبران کردی و سنی به اربیل رفت.» این روزنامه در ادامه آورد: «کردها این روزها به ایران نزدیک شد‌ه‌اند که شاید پیامد همه‌پرسی در مورد جدایی باشد. از آن زمان، حزب دموکرات کردستان به رهبری بارزانی درصدد گسترش روابط خود با تهران بوده است. از این رو، بارها بارزانی به استقبال سلیمانی رفت.»
درگیری یک فرقه جدید
در پی بازداشت چند نفر از احمد البصری‌ها در تربت حیدریه، تعدادی از پیروان این گروه در تجمعی با مأموران درگیر شدند. امام جمعه تربت حیدریه با بیان اینکه یکی از بدعت‌های جدید انگلیس، رژیم صهیونیستی و کشورهای مرتجع عرب مسئله یمانی است، اظهار داشت: «دستگاه قضایی باید با این افراد با نگاه خروج از دین و ارتداد نگاه کند و نگاه خود را فراتر از یک اغتشاش خیابانی به پیش ببرد.» حجت‌الاسلام  عصمتی گفت: «هدف از ایجاد این فرقه‌های اختلاف‌اندازی بین مسلمانان است.»


 فرمانده نیروی دریایی و معاون هماهنگ‌کننده سپاه منصوب شدند
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا در احکام جداگانه‌ای دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری را به سمت فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دریادار پاسدار علی فدوی را به عنوان معاون هماهنگ‌کننده سپاه منصوب کردند.
متن احکام فرمانده کل قوا به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری
بنا به پیشنهاد فرمانده کل سپاه و نظر به تعهد و شایستگی و تجارب ارزنده، شما را به سمت فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب می‌کنم.
بهره‌گیری از کارکنان متدین و انقلابی، ارتقاء آموزش و مهارت‌ها و تجهیزات و امکانات دریایی و اشراف اطلاعاتی توأم با رشد روزافزون توان و آمادگی‌های رزمی، تعالی معنوی و بصیرتی، توجه به نیازهای معیشتی با رویکرد ساخت نیروی دریایی متحرک و رو به رشد تراز انقلاب اسلامی، در تعامل اثربخش و هم‌افزا با خانواده بزرگ سپاه و بسیج و بخش‌های ذی‌ربط لشکری و کشوری در امور دریایی مورد انتظار است.
از تلاش‌ها و خدمات خالصانه دریادار پاسدار علی فدوی در طول دوره مسئولیت تشکر و قدردانی می‌کنم.سعادت همگان را از خداوند متعال خواهانم.
رهبر معظم انقلاب همچنین طی حکمی سردار علی فدوی را به عنوان معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند.
متن این حکم به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
دریادار پاسدار علی فدوی
بنا به پیشنهاد فرمانده کل سپاه و نظر به تجارب ارزنده و شایستگی، شما را به سمت معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب می‌کنم.
ارتقای ظرفیت‌های کارشناسی و کارآمدی ستاد سپاه با بهره‌گیری از توانمندی‌ها و قابلیت‌های نخبگی سپاه در نیل به پیشرفت و کسب آمادگی‌های همه‌جانبه در پاسداری از انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهای آن در تعاملی سازنده و هم‌افزا با ستاد کل و سایر سازمان‌های نیروهای مسلح و لحاظ تدابیر فرمانده کل سپاه مورد انتظار است. از تلاش‌ها و خدمات سردار سرتیپ پاسدار جمال‌الدین آبرومند در طول دوره مسئولیت تشکر می‌کنم. سعادت همگان را از خداوند متعال خواهانم.
خاطرنشان می‌شود که پیش از این سردار آبرومند معاون هماهنگ‌کننده سپاه بود که با انتصاب وی به سمت جانشین فرمانده قرارگاه جنگ نرم سپاه سردار سلامی همزمان با جانشینی فرمانده کل سپاه تا زمان انتصاب سردار فدوی سرپرستی معاون هماهنگ‌کننده سپاه را بر عهده داشت. همچنین سردار تنگسیری پیش از انتصاب به فرماندهی نیروی دریایی سپاه سال‌ها جانشین سردار فدوی در این نیرو بود.

دولتِ اسلاميِ کارآمد

از سال‌ها پيش، رهبر معظم انقلاب اسلامي مراحل گوناگون فرايند تحقق اهداف نهضت اسلامي ملت ايران را ترسيم کرده‌اند. اين فرايند پنج مرحله دارد که گام به گام آن عبارتند از: ايجاد انقلاب اسلامي، تأسيس نظام اسلامي، تشکیل دولت اسلامي، ايجاد كشور اسلامي و ايجاد دنياي اسلام. تاكنون مراحل اول و دوم شكل گرفته و اكنون در مرحله تشكيل دولت اسلامي هستيم. تحقق اين فرايند همان جهت‌گيري کلاني است که بايد به مطالبه عمومي ملت از دولتمردان تبدیل شود تا در صورت تحقق آن شاهد توسعه و آبادانی کشور باشیم.
فرا رسيدن هفته دولت از يک سو فرصتي است براي بررسي عملکرد و کارنامه دولت و از ديگر سو فرصتي براي بازخواني شاخصه‌هاي دولت اسلامي و مطالبه آن از دولت مستقر است تا دولتمردان جهت‌گيري کلان خود را در حين فعاليت‌هاي روزمره به فراموشي نسپرده و شاخصه و مسير حرکت خود را گم نکنند. دولت دوازدهم که امسال دومين سال حيات خود را آغاز مي‌کند، بی‌شک نيازمند توجه همه‌جانبه به شاخصه‌هاي دولت اسلامي است تا با داشتن «نقشه راه» با سرعت و شتاب بيشتري به سمت اهداف تعيين شده حرکت کند.
1ـ دولت اسلامي را بايد دولتي کارآمد دانست که توان انجام وظايف و مأموريت‌هايش را داشته و با تدبير درست بر مشکلات غلبه مي‌کند. به واقع، کارآمدي را مي‌توان مهم‌ترين شاخصه دولت اسلامي دانست. سنجه کارآمدي به آن معنا که دولت براي تحقق اهدافي طرح‌ريزي شده و فلسفه وجودي آن دستيابي به آن اهداف است، از این رو دولتي دولت اسلامي و انقلابي است که هر چه بيشتر توانسته باشد اهداف مدنظر را محقق کرده و به عبارتي ديگر کارآمدي خود را در عمل به اثبات رساند؛ وگرنه ناکارآمدي دولت را در سراشيبي بحران مشروعيت قرار داده و حاصل آن اعتبارزدايي از دولت خواهد بود. 
2ـ دولت اسلامي، دولتي انقلابي است که مبتني بر روحيه انقلابي امور را در اختيار گرفته و کار را پيش مي‌برد. بی‌شک، مهم‌ترين مجموعه مؤثر در توليد و بازتوليد گفتمان انقلاب اسلامي و انقلابي‌گري، دولت است. دولت با توجه به آنکه از بيشترين قدرت در سطح جامعه برخوردار است، بيش از هر مجموعه ديگری رسالت فراگيرسازي گفتمان انقلابي‌گري را برعهده دارد و بايد بکوشد شعارهاي انقلاب و ارزش‌هاي آن را در افکار عمومي پمپاژ کند؛ البته لازمه آن، اين است که بين گفتمان دولت و گفتمان انقلاب اسلامي تطبيق وجود داشته باشد. در اين صورت دولت خواهد توانست خود را منادي گفتمان انقلاب معرفي کند.
3ـ در سطح روابط بين‌الملل، دولت انقلابي اصل را بر تعامل و گسترش روابط قرار مي‌دهد و در اين مسير مبتني بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت روابط خود را با ديگران تنظيم می‌کند؛ اما همين دولت هوشمندانه به دشمن اعتماد ندارد و حاضر نيست در برابر دشمن کوتاه بيايد و منافع ملي را قرباني مصالح زودگذر کند. دولت انقلابي دولتي شجاع است که ترسي از تهديدات دشمن نداشته و در برابر گزافه‌گويي‌هاي دشمن منفعل نمي‌شود و براي تطميع و برخورداري مادي حاضر به معامله با دشمن و دست کشيدن از آرمان‌هاي انقلاب و مردم نمي‌شود. 
4ـ الگوي مديريت در دولت اسلامي مديريت جهادي است. مديريت جهادي به مثابه آن نوع مديريتي که در وضعیت کمبود و وجود موانع متعدد، با احساس تکليف، تعهد انقلابي و رسالت، بتواند کارآمدي خود را در اداره جامعه ثابت کند. دولت دوازدهم که اکنون در مواجهه با جنگ تمام‌عیار اقتصادی دشمن قرار دارد، بیش از گذشته به پذیرش گفتمان الگوی مدیریت جهادی نیازمند است؛ اما متأسفانه نشانه‌ها از دوری دولت از این گفتمان حکایت دارد که باید در این عرصه تجدیدنظرهای جدی کند. 
5ـ فساد را می‌توان مهم‌ترین مانع کارآمدی یک نظام دانست که بدون رفع و مهار آن سخن گفتن از کارآمدی بی‌معنا است. با وجود آنکه در اذهان اين‌گونه شکل گرفته است که دستگاه قضايي باید در صف اول مبارزه با فساد قرار داشته باشد، بايد گفت اين دولت است که بايد پيشگام مبارزه با فساد باشد. مهم‌ترین بستر برای ایجاد و رشد فساد، محیط‌هایی است که متولی آن دولت است! دولت اسلامی کارآمد دولتی است که بتواند در اولین گام، فساد را از وجود و بدنه خود ریشه‌کن کند. این امر خطیر با تقویت قانون‌گرایی، شایسته‌سالاری و تقویت بازرسی و نظارت بر عملکردها ممکن خواهد شد. در گام بعدی دولت باید تلاش کند از رشد فساد در سطح جامعه جلوگیری کند و با غلبه بر فساد، بسترهای کارآمدسازی خود را فراهم آورد.


دکتر یدالله جوانی

مدیر مسئول
کشور، نظام و مردم در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، با مشکلاتی مواجه هستند که برای برون‌رفت از آن، باید به صورت عالمانه و کارشناسانه این مشکلات را ریشه‌یابی کرد. مسائل اقتصادی در صدر این مشکلات قرار دارد و با وجود اهمیت بسیار مشکلات فرهنگی و اجتماعی در اولویت دوم قرار گرفته‌اند. این مشکلات به نوعی دستاوردهای بزرگ و شگفت‌انگیز انقلاب اسلامی در حوزه‌های گوناگون را تحت‌الشعاع قرار داده است. نسل جوان پیش از آنکه در دستاوردهای انقلاب اسلامی تأمل داشته باشد، تحت تأثیر مشکلات اقتصادی و معیشتی قرار گرفته، ‌قضاوتی نادرست از انقلاب و جمهوری اسلامی می‌کند. جنگ روانی دشمن به صورت هدفمند برای جداسازی مردم و به ویژه نسل جوان از انقلاب، بر القای یک تحلیل نادرست از علل و عوامل مشکلات کشور و مردم تمرکز دارد. دشمن در این جنگ روانی،‌ تلاش می‌کند انقلاب، جریان انقلابی و رهبری را ریشه مشکلات کشور معرفی کند. برخی افراد و گروه‌های سیاسی در داخل کشور، ‌از طریق تحلیل‌های نادرست و گاهی نامه‌نگاری‌ها،‌ تکمیل‌کننده پروژه دشمن در معرفی عامل اصلی مشکلات کشور هستند. به طور قطع فهم نادرست از ریشه‌های مشکلات، نه تنها به حل مشکلات کمکی نمی‌کند، در مواردی هم می‌تواند خسارت‌بار بوده و بر حجم مشکلات نیز بیفزاید. بررسی علل و عوامل موفقیت‌‌ها و ناکامی‌ها طی چهل سال گذشته، ‌یک حقیقت را به درستی آشکار می‌کند که توجه به این حقیقت انکارناپذیر و قابل قبول از منظرگاه عقل و انصاف، می‌تواند ریشه مشکلات کشور را مشخص کند. در چهل سال گذشته، موفقیت‌ها در جاهایی بوده است که:‌ الف‌ـ سیاست‌گذاری‌ها و طرح‌ریزی‌ها بر اساس آموزه‌های دینی و اسلامی بوده است؛ ب‌ـ مدیریت‌های اسلامی و انقلابی به معنای واقعی کلمه انجام شده است؛ ج‌ـ کارها به مردم سپرده شده و مردم نقش واقعی در انجام امور داشته‌اند؛ د‌ـ راهبری‌های راهبردی امام و رهبری در کانون توجه و تبعیت بوده است. در یک کلام می‌توان گفت، موفقیت‌ها در جایی بوده که کارهای اسلامی و ‌انقلابی بوده و با تبعیت از ولایت انجام شده است. موفقت بی‌نظیر ملت ایران در فروریختن رژیم فاسد، وابسته و مستبد پهلوی، تبدیل جنگ تحمیلی به دفاع مقدس، دستیابی به موقعیت برخورداری از قدرت بازدارندگی دفاعی و نظامی،‌ دستیابی به عمق راهبردی در منطقه، نمونه‌هایی برای اثبات این ادعاست.
اما در همه مواردی که امروز از آن به منزله حوزه‌های ناکامی یا موفق نشدن و وجود مشکل یاد می‌کنیم، به درستی می‌توان دلیل اصلی ناکامی‌ها و پدیدآیی مشکلات را در اسلامی و‌ انقلابی نبودن و تبعیت نکردن از ولایت خلاصه کرد. کشور ایران ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و امکانات فراوان مادی و معنوی برای پیشرفت دارد و در جهان کمتر کشوری را می‌توان مشابه ایران از نظر برخورداری از امکانات برای پیشرفت مثال زد؛ اما با وجود این ظرفیت‌ها برای پیشرفت، مشکلات امروز دلیلی جز سبک مدیریت و اداره کشور ندارد. این سبک مدیریت در لایه‌های اجرایی سهم بسیار بالایی در پدیدآیی مشکلات دارد؛ چرا که در چهل سال گذشته، ‌مدیریت‌ها در این سطوح، به گونه‌ای بوده است که رهنمودها و تدابیر ولایت را جدی نگرفته است. برای نمونه، رهبر معظم انقلاب سال‌ها پیش فرمودند، ریشه اصلی مشکلات اقتصادی کشور، وابستگی اقتصاد به نفت و دولت است. اقتصاد نفتی و دولتی، برای عده‌ای خاص فساد و رانت‌ ایجاد کرده است و مانع پیشرفت واقعی کشور با نقش‌آفرینی مردم به معنای واقعی کلمه می‌شود. بر همین مبنا، معظم‌له از دولت آقای هاشمی خواستند،‌ دولت موسوم به سازندگی به گونه‌ای حرکت کند تا روز به روز وابستگی به نفت قطع شده و روزی به خام‌فروشی نفت پایان داده شود. همچنین ایشان برای خصوصی‌سازی اقتصاد به معنای واقعی کلمه که همانا مردمی کردن اقتصاد است، همواره تأکید داشته‌اند؛ اما آیا دولت‌های آقایان هاشمی، خاتمی،‌ احمدی‌نژاد و آقای روحانی به این تدابیر عمل کردند؟
اگر امروز بر اقتصاد کشور رکود حاکم است و تولید رونق ندارد، یکی از دلایلش تبعیت نکردن از ولایت است. کدام دولت‌ها تدابیر ایشان را برای اقتصاد مقاومتی، مبارزه با کالای قاچاق، جلوگیری از ورود کالاهایی که امکان تولید آن در داخل وجود دارد،‌ جدی نگرفتند؟ در بحث مبارزه با فساد و مفسدان اقتصادی، رهنمودهای رهبری مشخص است. آیا تدابیر معظم‌له را دستگاه قضایی به همراه دیگر قوا جدی گرفتند؟ اگر این مبارزه بر اساس فرمان هشت ماده‌ای معظم‌له در سال ۱۳۸۰ به صورت جدی انجام می‌شد، آیا امروز وضع این‌چنین بود؟ همین‌طور در دیگر حوزه‌هایی که مشکلات فرهنگی، اجتماعی و… وجود دارد، اگر تدابیر و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب جدی گرفته می‌شد، آیا امروز این حجم مشکلات وجود ‌داشت؟ پاسخ بسیار روشن است. با نگاهی عالمانه، کارشناسانه و منصفانه می‌توان گفت، ریشه اصلی مشکلات کشور به تبعیت نکردن از رهبری برمی‌گردد.