حمایت 18 میلیون دلاری برای صنعتزدایی!
کمیسیون اتحادیه اروپا، ارائه بسته حمایتی ۱۸ میلیون یورویی به ایران را تصویب کرد. پایگاه اتحادیه اروپا نوشت، اولین بسته حمایتی کمیسیون اروپا برای حمایت از توسعه اجتماعی و اقتصادی ایران به ارزش ۱۸ میلیون یورو شامل ۸ میلیون یورو برای کمک به بخش خصوصی
تصویب شد.
پایگاه اتحادیه اروپا ادامه داد، پروژه امروز اولین پروژه برای بسته حمایتی ۵۰ میلیون یورویی اروپا در حمایت از ایران است. معمولاً روزانه ۲۰ میلیون دلار صادرات به عراق صورت میگیرد و با این حساب بسته حمایتی اروپا در قیاس با صادرات کمتر از 24 ساعت ایران به عراق موضوع مهمی نیست، ثانیاً از سوی برخی از جریانهای لیبرال این موضوع بزرگنمایی میشود و آن را حاکی از عزم اتحادیه اروپا برای حفظ برجام میخوانند، آن هم در وضعیتی که روزانه اخبار قطع رابطه تجاری شرکتهای گوناگون اروپایی با ایران منتشر میشود، ثالثاً دقت شود که این ۱۸ میلیون یورو برای کمک به صنعتزدایی از ایران است. گفته میشود در بررسی معاهده پاریس، ایران متعهد شده است انتشار گازهای گلخانهای را به صورت غیر مشروط ۴ درصد و مشروط به جذب کمکهای بینالمللی ۱۲ درصد کاهش دهد. این بسته کمک ۱۸ میلیون یورویی دقیقاً برای این است که شرط جذب کمکهای بینالمللی را محقق جلوه داده و ایران را وادار کند به تعهد کاهش ۱۲ درصدی عمل کند. پایگاه یورونیوز، ارگان رسمی اتحادیه اروپا درباره این بسته مینویسد؛ بسته ۸ میلیون یورو مربوط به «حمایت فنی از چالشهای محیط زیستی» است! دولت آقای روحانی تعهد داده است انتشار گازهای گلخانهای را ۴ تا ۱۲ درصد کاهش دهد. گفتنی است، در صنعت برق این تعهد موجب توسعه نیافتن نیروگاههای حرارتی متناسب با نیاز کشور شده، اما درباره وضعیت صنایع دیگر، اطلاع دقیقی در دست نیست. خسارتهای یک وزیر برند به صنعت نفت!
در مرداد ماه سال 96، رئیسجمهور برای دفاع از وزیر پیشنهادی نفت که در دولت یازدهم هم سکاندار هدایت این وزارتخانه بود، پشت تریبون بهارستان ایستاد و گفت: «برخی از وزرای ما اسامیشان در دنیا برند جذاب است.»
حسن روحانی از سه وزیر در اینجا به منزله برند نام برد که یکی از آنها «بیژن نامدار زنگنه» بود. رئیسجمهور در تعریف از برند بودن وزیر نفت دولتش گفت: «برای من مهم است که وزیر نفت من کسی باشد که بتواند سرمایه خارجی را به داخل کشور بیاورد.»
یکی از سرمایهگذاریهای خارجی که در دولت دوم روحانی در کشور اتفاق افتاد، حضور شرکت نفت و گاز فرانسوی توتال بود. قراردادی که در آن زمان جنجال بسیاری به پا کرد که چرا از یک شرکت بدنام که پیشتر قابل اعتماد نبودنش را نشان داده، بازهم در پروژه مهمی
استفاده میشود.
روز شنبه 29 اردیبهشت بیژن نامدار زنگنه دوباره آب پاکی را روی دست منتقدان ریخت و درباره آخرین وضعیت قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی گفت: «توتال به صورت رسمی قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی را ترک کرده و بیش از دو ماه است که اعلام کرده از قرارداد خارج میشود.»
با این اوصاف، با قرارداد توتال نه تنها سرمایه خارجی به کشورمان نیامد؛ بلکه اعتبار ایران در حوزههای دیگر سرمایهگذاری نیز خدشهدار شد.
رسانهها هنگام امضای این قرارداد به وزارت نفت هشدار داده بودند، ارائه همه اطلاعات پارس جنوبی به توتال فرانسه ممکن است خسارات زیانباری را در آینده متوجه ایران کند؛ زیرا توتال همپیاله قطر، شریک و رقیب ایران در میادین مشترک
هم هست.