سردار نعمان غلامی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: جریان جهادی در جنگ اقتصادی پیشتاز و پیش‌قراولان مبارزه با دشمن هستند. امروز جریان جهادی در جنگ اقتصادی در حل مشکلات مردم نقش بسزایی دارد و 7 هزار گروه جهادی در تابستان امسال با حضور در روستاهای محروم کشور به مردم خدمت ارائه می‌دهند.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه در هشتمین جشنواره مالک اشتر

 حسن ابراهیمی / هشتمین جشنواره مالک اشتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد. این مراسم به سبب صرفه‌جویی در بودجه و هزینه‌ها با توجه به جمع بودن مسئولان بعد از همایش «نقش حوزه انقلابی در ماندگاری انقلاب اسلامی»، با حضور شورای نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه و مسئولان نمایندگی ولی‌فقیه در نیروها، رده‌ها و سپاه‌های استانی برگزار شد.

گزارش‌ها واقع‌بینانه باشد
به گزارش خبرنگار صبح صادق حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالله حاجی‌صادقی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه در این مراسم ضمن تبیین اهداف و جایگاه اشراف، بر ضرورت توجه مسئولان به امر خطیر اشراف تأکید کرد و اظهار داشت: «بر اساس آنچه فرمانده معظم کل قوا از اشراف انتظار دارند، باید توجه کنیم که هیچ گزارشی در فرآیند اشراف بدون مطالعه و بررسی دقیق مسئولان دفاتر نمایندگی در رده‌ها و نیروها ارائه نشود.»
وی با تأکید صریح بر مستند، مستدل و شفاف بودن گزارش‌ها افزود: «ما در بحث اشراف نباید دنبال اول یا دوم شدن باشیم، چون اشراف برای تصمیم‌گیری بهتر در سطوح ارشد به دنبال انعکاس واقعیت‌های موجود است، بر این اساس به دور از انصاف است که در تدوین و تهیه گزارش‌هایی که به دست فرمانده معظم کل قوا خواهد رسید دقت و اتقان لازم صورت نگیرد.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه با اشاره به آیه 14 سوره علق گفت: «بدانیم و ایمان داشته باشیم که خدا ناظر و حاضر بر کارهای ما است و با این ایمان گزارش‌ها را تنظیم کنیم تا هم واقعیت‌ها منعکس شود و هم اینکه اگر کارهای ما در این گزارش‌ها نادیده گرفته شد، مطمئن باشیم که در بارگاه الهی این کارها ثبت شده است.»
وی با تأکید بر اینکه اطلاعات اشراف باید واقع‌بینانه باشد، افزود: «این واقع‌بینانه بودن گزارش‌ها به این دلیل است که اطلاعات آن مبنای تصمیم‌گیری‌های اساسی می‌شود؛ لذا حتماً باید توجه داشته باشیم که در گزارش‌های اشراف همه عیب‌ها و نقص‌ها را باید بیاوریم و نباید پنهان بمانند تا این‌گونه و با آشکارسازی آنها راه علاج هم بررسی شود.»
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی در ادامه اثربخشی، صداقت، امانت‌داری و بهنگام بودن گزارش‌ها را مهم دانست و یادآور شد: «یکی از لوازم مهم در گزارش‌ها برای نیل به مطلوب وجود شاخص‌های مناسب است، از طرفی نباید تنها به پر کردن فرم‌ها بسنده کرد و باید به مشاهدات میدانی هم پرداخت تا بتوان با مشاهده خروجی فعالیت‌ها در میدان عمل در انتخاب افراد و رده‌های شایسته‌تر دقیق‌تر و مبتنی بر واقعیت‌ها تصمیم گرفت.»

 توجه به اشراف یک الزام اساسی
در ادامه این جشنواره سردار سرتیپ دوم سیدعلی مرادخانی، دبیر اشراف نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه با اشاره به ابلاغ سند جدید تحولی اشراف فرماندهی و ضرورت تبیین و پیاده‌سازی آن در مجموعه نمایندگی گفت: «رسالت و مأموریت اشراف بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب و فرمانده معزز کل قوا مشخص شده که باید طوری باشد که یک نفر بتواند از بالا با یک نگاه، وضعیت کلی نیروهای مسلح را متوجه شده و بر اساس آن تصمیم بگیرد.»
وی تأکید کرد: «برای برطرف شدن موانع و چالش‌های پیش روی اشراف و همچنین تحقق انتظارات و مطالبات فرمانده معظم کل قوا و نماینده ولی‌فقیه در سپاه و اجرای مأموریت‌ها و نیز رسیدن به رشد و تعالی سازمانی و آمادگی‌ها توجه به اشراف یک الزام اساسی است.»
دبیر اشراف نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه در ادامه افزود: «با توجه به اینکه اشراف یک فعالیت جدید و چند ساله است؛ لذا در اجرای آن و نحوه اجرا مسائلی است که بعضاً مربوط به مطابق واقع نبودن برخی خروجی‌های فرآیندهای مربوط به اشراف است که هر ساله با توجه به بالا رفتن تجربیات این وضعیت بهبود می‌یابد.»
وی با اشاره به جشنواره هشتم گفت: «در این جشنواره بنا بر این شد که از نفرات و رده‌های برتر قدردانی شود. مثلاً در سطح نیروها علاوه بر قدردانی از رده مربوطه و صدور لوح برای آن رده، از مسئول رده و تعدادی از نفرات آن هم به صورت جداگانه قدردانی می‌شود.»
دبیر اشراف فرماندهی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه با اشاره به تغییرات دیگر جشنواره امسال گفت: «با توجه به نقش مهم و اساسی فرماندهان در انجام بهتر مأموریت‌های نمایندگی ولی‌فقیه در رده‌ها در این دوره موضوع قدردانی از فرماندهان رده‌ها را هم در دستور کار قرار دادیم تا از بهترین فرمانده رده در پشتیبانی از مأموریت‌های نمایندگی هم قدردانی کنیم.»
سردار مرادخانی ادامه داد: «تصمیم بر این شده تا در سطح نیروها علاوه بر مسئول از 20 نفر از زیرمجموعه با معرفی مسئول قدردانی شود، در سطح سپاه‌های استانی هم علاوه بر مسئول، از هشت نفر زیرمجموعه قدردانی شده و در رده‌های عمده این تعداد به پنج نفر می‌رسد. در رده‌های ستادی هم سه نفر علاوه بر مسئول تشویق می‌شوند. موضوع تشویق‌ها نقدی به همراه مرخصی تشویقی است.»

 برگزیدگان
به این ترتیب در سطح نیروها مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی زمینی سپاه به همراه 20 نفر از کارکنان به عنوان رده برتر در بین رده‌های نمایندگی معرفی شدند.
در رده‌های سپاه‌های استانی هم از مسئول و کارکنان دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه الغدیر استان یزد و سپاه انصارالحسین استان همدان قدردانی شد.
بر اساس اعلام دبیرخانه اشراف نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان حفاظت اطلاعات به همراه هشت نفر از کارکنان هم به عنوان رده برتر در بین رده‌های عمده معرفی و تشویق شدند.
همچنین از معاون و سه نفر از کارکنان موفق معاونت روابط عمومی و انتشارات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه به عنوان رده برتر در بین معاونت‌ها و دفاتر نمایندگی تجلیل شد.
در این جشنواره از معاون هماهنگ‌کننده نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی قدس به عنوان موفق‌ترین دبیر اشراف، فرمانده سپاه ولی‌عصر(عج) خوزستان به عنوان موفق‌ترین فرمانده در پشتیبانی از مأموریت‌های نمایندگی و مسئول دفتر تأیید محتوا  محصولات فرهنگی هم به عنوان موفق‌ترین کارگروه تخصصی اشراف قدردانی شد.
در این مراسم از هفت نفر از مدیران تخصصی هم تجلیل شد.

پدر شهید مدافع حرم «وحید فرهنگی والا»

 زینب محمودی‌/ وحید فرهنگی والا، جوان دهه هفتادی و از مدافعان تبریزی حرم حضرت زینب(س) بود که 15 آبان 1396 در البوکمال سوریه به شهادت رسید.
اکبر فرهنگی والا، پدر شهید که خود از مدافعان حرم است، می‌گوید: «سال‌های دفاع مقدس در جبهه حق علیه باطل حضور داشتم و جانبازی در دفاع از اسلام نصیبم شد. وحید سال 1370 متولد شد و تنها پسرم بود. وی قبل از اینکه مدافع حرم باشد، مدافع حریم ولایت و آتش به اختیار واقعی ولی‌فقیه بود. عضو فعال بسیج و هیئتی بود. وحید از کودکی در خانواده‌ای قرآنی و مذهبی متولد شد و در خانواده‌ای که رزمنده و انقلابی هستند، رشد کرد. مادر و همسرم از قاریان و مربیان و عاملان به قرآن هستند و پسرم به صورت عملی عشق به اسلام و قرآن را تجربه کرد. قبل از اینکه پاسدار باشد، بسیجی و فرمانده پایگاه مقاومت بود. در هیئت‌های عزاداری خادم امام حسین(ع) بود.
تک فرزند پسر خانواده بود، لذا برای اعزامش به سوریه موافقت نمی‌کردند. دایی وحید هم در دفاع مقدس به شهادت رسیده بود. عاشق شهادت بود و همه تلاشش را کرد تا به آرزویش برسد. حمایت از اسلام و جبهه مقاومت برایش از واجبات بود. وقتی حرف داعش به میان آمد که چگونه به سرزمین اسلامی و ناموس اسلام تعدی کرده، خون غیرتش به جوش آمد. تلاش بی‌وقفه کرد تا راهی دفاع از حریم اسلام شود. قرار بود من و وحید با هم به سوریه اعزام شویم؛ اما دو نفر از یک خانواده را همزمان قبول نمی‌کردند. وحید گفت پدر، شما در زمان دفاع مقدس از اسلام و انقلاب دفاع کردید، الآن نوبت من است که جانم را تقدیم اسلام کنم.
وحید هشت ماه ازدواج کرده بود و تازه داماد بود. گفتم عزیزم حرف از رفتن نزن. شما تازه ازدواج کرده‌اید و هنوز فرصت برای دفاع از حریم اسلام دارید. من با اصرار به سوریه اعزام شدم. وقتی از سوریه برگشتم در فرودگاه با پسرم عکس گرفتیم، عکس‌مان را در اینستاگرام انداخت و نوشت ما را مدافعان حرم آفریدند. می‌گفت وقتی اسلام را قبول کردیم، باید برای دفاع آن از جان و مال‌مان بگذریم. وحید با اصرار یگان خدمتش را راضی کرده بود تا موافقت کنند. یک روز زنگ زد و گفت حکمم را امضا کردند و شنبه خواهم رفت. گفتم چرا عجله کردی؟ تو تازه ازدواج کردی، بگذارید من جای شما اعزام شوم گفت نه پدر، شما دفعه قبل رفتید، این بار نوبت من است و دوست دارم در جبهه اسلام باشم. مادر و همسرم را راضی کنید به آنها بگویید کار من مستشاری است. با اصرار وحید من هم راضی شدم که برود، گفتم ان‌شاءالله سالم برمی‌گردی. 15 مهر تولدش بود، قرار شد شب جمعه اعزام شود. جشن تولدش را زودتر گرفتیم. وحید گفت عکس‌های بیشتری از من بگیرید بعداً لازم دارید. آن شب متوجه حرف‌هایش نشدم، عکس‌های تولدش بعدها برای شهادتش استفاده شد.
وحید به سوریه رفت و یک ماه بعد، یعنی 15 آبان 96 در البوکمال گرفتار تله دشمن شد. چون مهندس و کارشناس تعمیر توپ بود، در حین انجام مأموریت پای راستش مجروح شد. بر اثر جراحت و خونریزی شدید در بیمارستان دمشق به شهادت رسید. پیکرش را سه روز بعد به ایران آوردند، من و مادرش در مراسم پیاده‌روی اربعین بودیم که خبر شهادتش را به ما دادند. وحید تنها سالی بود که در پیاده‌روی اربعین نبود.»



27 مرداد در تقویم تاریخ، سالروز وقوع حماسه خونين پاوه در سال 1358 است. پس از آنكه هزاران نفر از نیروهای حزب بعث و گروهک‌‏های ضد انقلاب، مرداد 1358 به شهر پاوه در منطقه كُردنشين استان كرمانشاه هجوم آوردند، اين شهر را تصرف كرده و به جنايت‌‏های شنيعی دست زدند. اين فاجعه خونين با عكس‌‏العمل شديد امام خمينی(ره) مواجه شد و با فرمان ایشان در 27 مرداد 1358، نيروهای سپاه، ارتش و بسيج به منطقه اعزام شدند. فرمان تاريخی امام(ره) برای آزادسازی پاوه چنان روحيه‏‌ای به نیروها داد كه بدون توجه به زخم‌‏های خود همه سنگرهای ضدانقلاب را از محاصره خارج کردند. 
در اين ميان، شهيد چمران پس از يک نبرد سخت و درگيری خونين، همه شهرها، راه‏‌ها و مواضع راهبردی منطقه را آزاد كرد و كردستان از اين مرحله گذر کرد. درباره این موضوع کتاب‌هایی نیز در قالب مستندنگاری و خاطرات به رشته تحریر درآمده که یکی از آنها کتاب «ایستاده در حصار» است که روایتی از نبرد رزمندگان اسلام در پاوه را به تصویر می‌کشد. این کتاب به قلم آیت معروفی تدوین شده و نشر فاتحان آن ‌را در 288 صفحه در سال 1395 منتشر کرده است. 
در بخشی‌ از این کتاب آمده است: «در تمام این سال‌ها، هر مرداد بزرگداشت حادثه پاوه برای پاوه‌ای‌ها ترک نشد. 22 بهمن 66،‌ صیاد به پاوه آمد و گفت: مدت‌هاست نیت کرده بودم خدمت شما برسم و با شما صحبت کنم. می‌دانید آمدن ما به اینجا نیت داشته است. فقط این نبود که بیاییم در مراسم شرکت کنیم و دعوتی قبول کنیم. به احترام شما مردمی که خاطرات بسیار شیرینی از شما دارم. به ‌عنوان یک سربازی که هم‌رزم شما بودم در این منطقه. به احترام خانواده معظم شهدایی به اینجا آمده‌ام که واقعاً بر گردن من و امثال من حق دارند. چه شهدای همین منطقه چه شهدای سربازان اسلام که آمدند اینجا و کنار هم‌رزمان بومی خودشان جنگیدند... .»


روز ۲۶ دی ماه سال ۱۳۵۷ پس از فرار شاه خائن از کشور، تظاهرات مردمی شدت بیشتری گرفت. در یکی از این روزها که مردم در مسجد جامع دزفول تجمع کرده بودند، محمد در صفوف جلویی شعار مرگ بر شاه سرداده و به مردم روحیه می‌داد که با صدای بلند از اعماق جان‌شان این شعار را تکرار کنند. حرکت تظاهرات‌کنندگان به میدان ساعت رسید، شهید محمد زهرابی تصمیم گرفت با چند نفر از نیروهای مؤثر تظاهرات به وسیله کامیون مجسمه رضاخان را که در وسط میدان بود، به پایین بکشاند. با بستن سیم به قسمت سر مجسمه، مجسمه رضاخان سقوط کرد. شعارهای مرگ بر شاه بیشتر و محکم‌تر شد. ساواک و تانک‌های نفربر با تیراندازی، جمعیت را متفرق کردند، اما کار از کار گذشته بود و بت‌شکنی ابراهیمی به دست جوانان انقلابی صورت گرفته بود.
به نقل از همراهان شهید محمد زهرابی
محمد دوم فروردین ماه سال ۱۳۴۰ در روستای شوهان از توابع شهرستان دزفول در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. در آستانه جوانی بود که مبارزات انقلابی شروع شد و او هم در راه‌پیمایی‌ها و تظاهرات آغاز انقلاب در دزفول حضور فعال داشت و اعلامیه‌های حضرت امام(ره) را به روستای خود می‌برد و روشنگری می‌کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی فروردین ماه سال ۱۳۵۹ به خدمت مقدس سربازی رفت. عضو بسیج بود و به عضویت سپاه پاسداران شوش درآمد. در عملیات فتح‌المبین فرمانده گروهان و سپس فرمانده گردان شهید دانش از تیپ ۱۵ امام حسن‌مجتبی(ع) شد و در عملیات‌های الی‌بیت‌المقدس، رمضان، محرم و والفجر مقدماتی حضور داشت. در هجدهم بهمن ماه سال ۶1 در عملیات والفجر مقدماتی در منطقه شیب میسان عراق به فیض عظیم شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش در ۲۶ اردیبهشت ماه سال ۷۲ تفحص و شناسایی شد و در ۲۸ تیرماه سال ۱۳۷۲ در گلزار شهدای شوش دانیال(ع) به خاک سپرده شد.


گزارش صبح صادق از اختتامیه مسابقات سراسری قرآن کریم نیروی زمینی سپاه

معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه در اختتامیه مسابقات قرآن این نیرو گفت: «باید تلاش کنیم ارزش‌های قرآنی را در جامعه نهادینه کنیم و در جهت توسعه هر چه بیشتر آن گام برداریم.»
به گزارش خبرنگار صبح صادق، مسابقات قران کریم نیروی زمینی سپاه با شرکت 203 نفر در رشته‌های مفاهیم سطح ۱ و ۲، حفظ کل قرآن کریم، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۵، ۱۰، ۵ و 3 جزء قرآن کریم، اذان و قرائت قرآن به شیوه ترتیل و تحقیق برای پایوران، نیروهای وظیفه و خواهران شاغل و نیز مفاهیم قرآن کریم برگزار شد.
سردار سرتیپ پاسدارعلی‌اکبر پورجمشیدیان، معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه در آیین اختتامیه این مسابقات با بیان اینکه باید تلاش کنیم مفاهیم قرآنی را به صورت عملی انجام دهیم، افزود: «حفظ و عمل کردن به قرآن کریم از اهمیت بسیاری برخوردار است.»
وی اظهار داشت: «قرآن برای همه خلق نازل شده و هر کسی با هر سطحی می‌تواند از آن بهره ببرد.»
سردار پورجمشیدیان ادامه داد: «به فرموده امام راحل قرآن باب معرفت‌الله است، یعنی اگر می‌خواهیم خدا را بشناسیم در ورود به این شناخت قرآن است. امام(ره) در وصیت‌نامه الهی و سیاسی خویش فرموده‌اند که قرآن و عترت با هم هستند و این دو را پیامبر اکرم(ص) برای ما به ودیعه گذاشته است و تمسک به این دو ما را در مسیر حق هدایت می‌کند.»
وی با اشاره به اینکه تدبر در قرآن بسیار اهمیت دارد، افزود: «شما ببینید که در کشورهای عربی بحث قرائت قرآن وجود دارد و بسیار هم هست؛ اما در این کشورها به مفاهیم قرآن توجهی ندارند و اگر هم تدبر و توجه هست، بسیار کم بوده که این در عمل آنها تبلور هم دارد و نتوانسته‌اند اسلام واقعی را پیاده کنند.»
این یادگار دفاع مقدس در ادامه افزود: «در دفاع مقدس به خاطر دارم عمده بچه‌ها و رزمندگان یک قرآن با خود همراه داشتند و انس زیادی با این کتاب آسمانی می‌گرفتند که این خود یکی از رموز وجود معنویت بالا در دفاع مقدس بود.»
وی با تأکید بر اینکه باید در جامعه معنوی از قرآن کریم به منزله یک ارزش والا یاد و از آن استفاده کرد، گفت: «ما باید تلاش کنیم ارزش‌های قرآنی را در جامعه نهادینه کنیم و در جهت توسعه هر چه بیشتر آن گام برداریم.»
معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه تأکید کرد: «حفظ کل قرآن کریم از ویژگی‌ها و استعدادهای جوانان این مرز و بوم است که در بخشی از این موارد دیدیم چگونه جوانان عزیز کشورمان نشان دادند در حوزه نهادینه‌سازی فرهنگ قرآنی به خوبی نقش‌آفرینی می‌کنند.»
در پایان این مراسم از نفرات اول تا سوم هر رشته با اهدای جایزه و لوح یادبود قدردانی شد و نفرات برتر به مسابقات سراسری قرآن سپاه معرفی شدند.


می‌گفت توی پشتیبانی لشکر بودم، داشتیم هندوانه‌های مربوط به کمک‌های مردمی کشاورزان رو که برای رزمندگان فرستاده بودن، توی گرمای خرداد دارخوین با کامیون خالی می‌کردیم که وسوسه شدم و یک هندوانه را گوشه‌ای پنهان کردم تا بعدا به سر وقتش برسم. کار که تمام شد رفتم سراغ هندوانه، چاقو را که خواستم بلند کنم، یهو نوشته دیوار جلویی را خواندم، «أَلَمْ یَعْلَم بِأَنَّ اللهَ یَرَى...»* پشیمان شدم و هندوانه را بردم گذاشتم کنار مابقی هندوانه‌ها.
*علق‌/ 14 (آیا انسان نمی‌داند که خداوند همه اعمالش را می‌بیند؟)

جمع‌بندی تریبون دهم

همان‌طور که می‌دانید پس از ناکارآمدی سلاح نظامی و تأثیر جنگ نرم در بلندمدت، دشمنان انقلاب اسلامی اصلی‌ترین گزینه جنگی خود را در حوزه جنگ ترکیبی، متمرکز بر جنگ اقتصادی قرار دادند. در این میان، به نظر می‌رسد سلاح و سازوکار این جنگ ناشناخته، اما اثراتش به شدت ملموس است و اصلی‌ترین راه مقابله شناساندن و ایجاد احساس جنگ واقعی به مردم است. در ادامه نظرات شما همراهان گرامی را در این زمینه جمع‌بندی می‌کنیم.
روشنگری رسانه‌ای
«منصوره بخشی» از مشهد مقدس، «جواد آبی» از همدان، «مرتضی امیری‌نژاد» از بوئین‌زهرا، «سیدفرشاد شکیبا» از دهدشت و «فرخی» از پاکدشت روشنگری سازوکارهای جنگ اقتصادی و وضعیت موجود برای مردم از طریق رسانه‌ها را در این زمینه پیشنهاد داده‌اند. «فانی» از سمنان با تمرکز روی نقش دلار در جنگ اقتصادی، گفته است مردم باید بدانند چرا باید دلار را از چرخه مبادلات تجاری حذف کنیم. تبیین ضربه ورود کالاهای قاچاق و عوامل فساد به منزله بخشی از ابزارهای جنگ اقتصادی برای مردم هم از سوی «فؤاد جمیل‌پور» از کرج مطرح شده است. نگاه به تحریم‌های اقتصادی  به منزله پیش‌زمینه‌های جنگ اقتصادی را «اله‌قلی کوشکی» از خرمی بیان کرده و برملا کردن چهره پلید استکبار و صهیونیست در وضع تحریم‌ها و ایجاد فشارهای اقتصادی و بیان جزئیات تحریم‌ها و چگونگی تأثیر آنها در اجتماع و نحوه مقابله با آن را «بمونی شیرعلی» از هندیجان اشاره کرده است. «دانایی» از تبریز هم معتقد است، اول از همه باید به آحاد جامعه آموزش بدهیم که جنگ فقط به صورت نظامی نیست؛ بلکه جنگ اقتصادی هم داریم. «امیری» از تهران معتقد است، شناخت درست از مسائل اقتصادی مانند پول، جنگ ارزی، جنگ منابع و جنگ تعرفه و دیگر وجوه جنگ اقتصادی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور و نیز بیان کلیات وضعیت کشور در این حوزه‌ها می‌تواند این احساس را به مردم
 منتقل کند. 
 اول مسئولان
«جواد شاه‌ولی» از ایرانشهر، «سیدسجاد هاشمی‌کیا» از گچساران و «محمد ‌کریم‌زاده» از اصفهان معتقدند، مسئولان و مدیران دولتی جنگ اقتصادی را از حوزه خودشان شروع کنند تا احساس واقعی آن به آحاد جامعه منتقل شود. «عباسی» از گناباد معتقد است برخی مسئولان خود را در این جنگ به خواب زده‌اند. 
 دیگر دیدگاه‌ها
گفتن واقعیات تأثیر این جنگ به مردم را «پاک» از تبریز مطرح کرده است. ارتباط مستقیم مسئولان با مردم و بیان راه‌کارهای مقابله با این جنگ هم در پیام «موسی‌الرضا حیدری» از مشهد مقدس آورده شده است. «داود کاوسی» از هندیجان هم معتقد است، وزیر اقتصاد باید لباس نظامی بپوشد؛ چون شرایط جنگی است. توجه دادن مردم به تأثیرات جنگ اقتصادی را «حسین و محسن کوشکی» از خرم‌بید مطرح کرده‌اند و «ایرج حسن‌پور» از یاسوج معتقد است، باید افکار و برنامه‌های دشمن در این حوزه برای مردم تبیین شود. تشریح مواضع رهبری برای مردم در زمینه این جنگ را «ابراهیم ملکی» از ملایر بیان کرده و «سیدایرج کاظمی» از صحنه برای این منظور برگزاری نهضت روشنگری را پیشنهاد داده است.
 برندگان تریبون دهم
«اله‌قلی کوشکی» از خرمی/ «بمونی شیرعلی» از هندیجان
 «ایرج حسن‌پور» از یاسوج
پرسش تریبون یازدهم؟
برای تحقق شفافیت چه باید کرد؟