علی لاریجانی رئیس مجلس با اشاره به مذاکرات ایران با اروپایی‌ها در خصوص آینده برجام گفت: در اینکه اروپایی‌ها بتوانند درست تصمیم بگیرند یا نه، تردید وجود دارد، آنها دورنمای خوبی ارائه کرده‌اند، اما معلوم نیست در عمل چه کنند؛ لذا خودمان باید سازوکارهای جدید را برای اداره کشور
در نظر بگیریم.


   یاسر سعیدنژاد/ دولت آمریکا تاکنون از راه‌های گوناگونی در تلاش برای تغيير حکومت در ايران و به تعبیر سیاستمداران آمریکایی که به تازگی مطرح کرده‌اند، به دنبال تغییر رفتار ایران است؛ هرچند تغییر رفتار در نهایت نیز به تغییر حکومت منجر خواهد شد. در این میان، دولت ترامپ از همان ابتدای تشکیل، سیاست تغییر نظام در ایران را در دستور کار قرار داده است.
واشنگتن تاکنون دو گام برای پیشبرد راهبرد تغییر نظام علیه ایران به کار گرفته است:
۱ـ خروج از برجام؛ ۲ـ تشکیل کارگروه‌های اقدام علیه ایران.
درباره گزینه اول مطالب بسیاری نوشته شده است، اما آنچه اهمیت دارد، پرداختن به گزینه دوم است. واشنگتن تاکنون کارگروه‌های گوناگونی برای اجرای براندازی در ایران تشکیل داده که دو گروه آن در زمان ترامپ در سازمان سیا و دیگری در وزارت خارجه تشکیل شده است.
آنچه اکنون باید به آن پرداخته شود، پاسخ به این پرسش است که چرا گروه اقدام علیه ایران موفق نخواهد بود؟
بنا بر سه عامل تشکیل گروه اقدام علیه ایران موفق نخواهد بود:
۱ـ اولین دلیل این مسئله به غیرشفاف و غیر واضح بودن درخواست‌های دولت ترامپ مربوط می‌شود. پمپئو شروط دوازده‌گانه‌ای را مطرح کرد که چهار مورد آن هسته‌ای و هشت مورد دیگر مربوط به تغییر سیاست داخلی ایران است.
در اصل این درخواست‌ها غیر معمول و به دور از واقعیت است و دولت ترامپ خواستار آن است که البته تاکنون ایران هیچ یک از این شروط را نپذیرفته است.
۲ـ آمریکا هزینه کافی برای ایجاد تغییر را تحمیل نکرده است. دولت ترامپ به طور عمده در تلاش است بار دیگر تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کند که پیش از توافق هسته‌ای نیز تحمیل شده بود؛ اما این بار این تحریم‌ها به حتم ًقدرت کمتری در مقایسه با دوره پیش از توافق سال ۲۰۱۵ میلادی با ایران خواهند داشت؛ چرا که در حال حاضر آمریکا بدون حمایت اروپا و دیگر کشورها این تحریم‌ها را علیه ایران وضع کرده است. تحقیقات در حوزه علوم سیاسی نشان داده است، تحریم‌های اقتصادی بعید است که در تحمیل تغییرات سیاسی مهم در کشورهای گوناگون اثرگذار باشند؛ به ویژه در حالی که حمایت‌های چندجانبه را نیز نداشته باشند. از سوی دیگر، مردم ایران نشان داده‌اند در برابر تحریم‌های ظالمانه عکس‌العمل نشان داده‌اند و همین عاملی در جهت تقویت دولت و خنثی شدن طرح‌های آمریکا خواهد شد.
۳ـ آمریکا برای تأثیرگذاری بر روند تغییرات در ایران، مسیر خاصی مشخص نکرده است. در نتیجه راهبرد گروه اقدام علیه ایران نیز مشخص نیست و این خود عاملی در جهت ناکارآمدی گروه اقدام خواهد بود. برای اینکه این راهبرد مؤثر واقع شود، باید مسیر مشخصی برای مذاکره و همچنین اعتماد در اختیار ایران قرار گیرد و به ایران این اطمینان داده شود که در نهایت پس از امتیازهایی که می‌دهد، تحریم‌ها لغو خواهند شد. البته تحقق این مسئله نیز دشوار است؛ چرا که رئیس‌جمهور آمریکا در ماه جولای گفت، مایل به گفت‌وگو با ایران بدون پیش‌شرط است و درست در همان زمان وزیر خارجه آمریکا خلاف این مسئله را عنوان کرد و گفت واشنگتن در شرایطی حاضر به مذاکره با ایران است که تهران نیز نشان دهد به انجام تغییرات اساسی در نحوه رفتار خود با مردم این کشور و همچنین کاهش رفتارهای «بد» خود تمایل دارد و با یک توافق هسته‌ای قدرتمندتر نیز موافقت می‌کند.
یکی از دلایل این مسئله که دولت ترامپ چنین سیاستی را دنبال می‌کند که به نظر می‌رسد شانس بسیار پایینی برای موفقیت دارد، می‌تواند این باشد که احتمالاً دولت آمریکا احساس اغراق‌شده‌ای از دستاورد تحریم‌ها دارد.
با توجه به موارد فوق، به نظر می‌رسد دولت آمریکا بیش از آنکه به دنبال تغییر رفتار ایران باشد، به دنبال تغییر نظام سیاسی ایران است؛ زیرا به صراحت از ناآرامی در ایران حمایت کرده است؛ ناآرامی‌هایی که از منظر دولت آمریکا از طریق فشارهای اقتصادی و سپس نافرمانی مدنی و آشوب منتج به تغییر حکومت خواهد شد.


  حسین عبداللهی‌فر/ آنچه در جریان سؤال از رئیس‌جمهور در مجلس شورای اسلامی روی داد به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ نمایش اقتدار، مردم‌سالاری دینی و ثبات سیاسی نظام اسلامی بود. چنانکه فرمودند: «جلسه‌ بسیار خوب دیروز، هم رئیس‌جمهور و هم مجلس را تقویت می‌کند و زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر و نزدیک‌تر شدن دیدگاه‌ها خواهد شد.»
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه میان انتظارات نمایندگان و واقعیات موجود، شکافی وجود دارد که باید پر شود، یادآور شدند: «مهم آن است که آنچه اتفاق افتاد، یک نمایش باشکوه از قدرت جمهوری اسلامی و اعتمادبه‌نفس مسئولان بود.» 
در این مانور مردم‌سالارانه نمایندگان ملت با طرح سؤال‌های خود از رئیس دولت نشان دادند نسبت به مطالبات مردم بی‌تفاوت نیستند. رئیس‌جمهور هم ثابت کرد ضمن احترام به حق قانونی مجلس، از مشکلات مردم مطلع بوده و برای رفع آنها تلاش‌هایی را صورت داده، هرچند مردم و نمایندگان آنها را قانع نکرده است.
آنچه در این پرسش و پاسخ و استفاده قوای سه‌گانه از اختیارات قانونی خود سبب شد مانور اقتدار نظام نامیده شود، وضعیتی بود که به لحاظ امکان سوء‌استفاده دشمنان انقلاب، عده‌ای را نگران می‌کرد، اما حسن تعامل قوا و تحمل بالای مسئولان نه تنها سبب از بین بردن این امکان شد؛ بلکه تحلیل آنها از وضعیت سیاسی کشور، روابط قوا و مواضع جریانات سیاسی را دگرگون کرد.
این در حالی بود که عده‌ای از داخل کشور به روحانی فشار آورده و چنین فضاسازی می‌کردند که مبادا دچار خودسانسوری شود. شخصیت‌ها و رسانه‌های منتسب به این جریان از طریق رسانه‌های خود و فرستادن واسطه‌هایی روحانی را تهدید کرده بودند که اگر بخواهد با مصلحت‌سنجی به دنبال آرام‌سازی فضای سیاسی کشور باشد، از پاسخ‌های وی راضی نخواهند شد و رأی نخواهند داد که با پاسخ منفی روحانی مواجه می‌شوند. 
به این ترتیب، نظام اسلامی در حالی اقتدار و ثبات سیاسی خود را به نمایش درآورد که دو جریان کارنامه مثبتی از خود برجای نگذاشتند. یکی از این جریان‌ها اصلاحات بود که خواستار مواضع متفاوتی از سوی رئیس‌جمهور شده بودند؛ لذا پس از استماع پاسخ‌های روحانی با رأی منفی نارضایتی خود را اعلام کردند و با تعابیری چون؛ «پاسخ‌های سفارشی»، «فرصت‌سوزی»، «مصلحت‌اندیشی»، «ملت قانع نشد»، «دست‌های خالی رئیس‌جمهور»، «پیشروی رقیب نتیجه عقب‌نشینی دولت»، «سخنان تکراری»، «حرف دل مردم نبود»، «حسن سخن نگفت»، «فدایی مصلحت»؛ «لاک دفاعی جواب نداد»، «روحانی ناگفته‌ای نداشت» و... به سخنان او واکنش نشان دادند. دقت در واژگان این عناوین عمق ناراحتی این گروه از موضع و نحوه تعامل رئیس دولت با مجلس را نشان می‌دهد.
 جریان دیگر، جریان سرمایه و بازار بود که با محاسبات اشتباهی و گمان اینکه این اقدام مجلس به سمت ناآرامی و تشدید اختلافات پیش خواهد رفت، دست به افزایش برخی از قیمت‌ها زدند. اگرچه این جریان هم به سرعت به اشتباه خود پی برد و در نمایش اقتدار نظام خللی وارد نیاورد، اما واکنش منفی برخی صاحبان ثروت نشان داد که بخشی از این جریان مقهور عملیات روانی دشمنان ملت بوده و به چیزی جز منفعت نمی‌اندیشد. این در حالی است که انتظار مردم از نهاد بازار به عنوان یکی از حامیان اصلی انقلاب، حمایت و دستگیری از مردم انقلابی است. در کل این روند نشان می‌دهد آنچه می‌تواند وضعیت کشور را ملتهب کند، دشمنان بیرونی انقلاب اسلامی نبوده و منفعت‌طلبی برخی جریان‌های سیاسی و طمع‌ورزی بخشی از جریان سرمایه و بازار نیز می‌تواند تأثیر فراوانی در این زمینه داشته باشد. البته ناگفته نماند که در هر دو گروه افراد و شخصیت‌هایی نیز وجود داشته و دارند که حامی عزت و استقلال کشور بوده و به ارتقای روزافزون خدمات دولت و مجلس به مردم می‌اندیشند.


   حسن خدادی/ همه‌ مسئولان دولتی و آحاد مردم به وجود نارسایی‌های اساسی، به ویژه در عرصه اقتصادی اذعان می‌کنند. در عین حال مسئولان دولتی معتقدند که در حد توان خود، تمامی تلاش‌شان را برای حل این مسائل به کار گرفته‌اند و حتی اعضای دولت حتی‌الامکان در مقام سخن بارها اعلام کرده‌اند هر دستی را که برای کمک و راهنمایی و انتقاد سالم به سوی دولت دراز شود، صمیمانه خواهند ‌فشرد. اما نمایندگان ملت و بخش عظیمی از مردم بر این عقیده‌اند که برخی نارسایی‌های اساسی در عملکرد اجرایی و سیاست‌گذاری‌های کلان کشور، به ویژه سیاست‌گذاری‌های اقتصادی وجود دارد که پس از گذشت زمان کافی و دادن فرصت لازم برای برطرف شدن آنها، هنوز اقدامی جدی و بهبودی ملموس در سطح جامعه احساس نشده است.
همچنین در بین اعضای دولت، هنگامی که صحبت از انتقاد، انتقادپذیری، تذکر و سؤال می‌شود برخی اعضای دولت ابتدائاً خود را انتقادپذیر و تسلیم نظر نمایندگان ملت و مردم معرفی می‌کنند و این امر را یک عامل پیشرفت در کارها و اقدامات خود می‌دانند، اما به محض اینکه شخصی یا نهادی بخواهد درباره عملکرد شخصی و نهادی اعضای دولت، مطلبی را بیان کند و کارکردهای صورت گرفته آنها را نقد کند و به وظیفه قانونی و شرعی خود عمل کند، متأسفانه بدون فوت وقت علیه آن گروه یا شخص یا نهاد قانونی، شمشیر کشیده و با ترفندهای گوناگون منتقد را به سکوت یا تهدید به افشاگری فرا می‌خوانند.
با بررسی اندیشه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) درباره لزوم نقدپذیری مسئولان، مشخص می‌شود که از جانب این دو عزیز، اصرار بر نقدِ سازنده و دلسوزانه مدیران دولتی برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی وجود دارد. امام خمینی(ره) می‌فرمایند: «در جمهوری اسلامی همه باید با انتقادها و طرح اشکال‌ها راه را برای سعادت جامعه باز کنند.»(صحیفه نور، ج 14، ص 248)
همچنین نگاهی به مبانی فکری و عملی امام خامنه‌ای، نشان می‌دهد که ایشان اصل نقد، تذکر و سؤال را به مثابه عاملی برای پیشرفت کشور قرار داده‌اند. نقدی که برای ادامه یافتن و کمک به جلو رفتن و نیفتادن در دام سیاه‌نمایی نیازمند چارچوبی چون «سازنده» بودن است. این مفهوم را می‌توان در سخنان هر ساله معظم‌له در دیدارهای گوناگون با مسئولان دولتی به خوبی دید: «به شما مسئولان دولت كه بخش‌هاي گوناگون در اختيارتان است، مي‌گويم از انتقاد نه بترسيد، نه خشمگين و نااميد شويد.»(4/6/۱۳۸۱)
از سوی دیگر در پی طرح سؤال از رئيس‌جمهور، باید به چند نکته توجه کرد. بی‌شک حق طبیعی همه‌ نمایندگان ملت است که انتقادها و پیشنهادهای خود را در زمینه عملکرد دولت به صورت منطقی و مؤدبانه بیان کنند و انتظار داشته باشند که مسئولان و متولیان دولتی در هر رده به این نظرات توجه کنند و خود را به عنوان خدمتگزار مردم، در مقام پاسخگویی حس کنند و با پرهیز از تفکرات پدرسالارانه، در مقام پاسخگویی برآیند. همچنین ذکر این نکته لازم است که بی‌شک نقد کردن با مجادله، هتاکی و بی‌حرمتی متفاوت است. بنابراین انتظار می‌رود نمایندگان ملت هم توجه کنند که در موضوعات اجتماعی، اغراض شخصی و جناح‌های سیاسی را دخالت ندهند و با پیش‌داوری‌هایی که در زمینه‌ روابط شخصی و تفکرات ناشایست شکل گرفته، به نقد ننشینند: «بنابراین من نمى‏خواهم انتقاد را منع كنم؛ اما تخريب را چرا. تخريب به ‏هيچ ‏وجه مصلحت نيست. با هيچ توجيهى كسى نمى‏تواند خود را قانع نمايد كه دولت را تخريب كند.»(همان)
 بنابراین سؤال از رئیس‌جمهور باید با دلایل واضح و منطقی بیان شود و از تفکرات آرمان‌گرایانه غیرقابل اجرا دوری شود و از سوی دیگر بهتر است که ادبیات به کار رفته در سؤال حرمت نقد شونده و منتقد را پاس دارد؛ چرا که در غیر این صورت نه تنها کمکی به حل مشکلات موجود نخواهد کرد؛ بلکه آغاز مکرری خواهد بود برای برخوردها و حساب‌های شخصی و سیاسی.

 تقسیم کار رسانه‌ها برای ضربه زدن به راه‌پیمایی اربعین حسینی
در 30 آبان ماه سال ۱۳۹۵ و درست 23 روز پیش از اربعین حسینی، روزنامه عربستانی «الشرق‌الاوسط»، چاپ لندن، گزارشی را با هدف زیر سؤال بردن راه‌پیمایی اربعین حسینی منتشر کرد و در آن به نقل از سازمان بهداشت جهانی مدعی بارداری ناخواسته زنان عراقی در کربلا در طول دوره برگزاری مراسم اربعین شد. 
پس از این گزارش که در جهت تشویش اذهان عمومی صورت گرفته بود، سازمان بهداشت جهانی طی واکنشی تند این خبر را تکذیب و اعلام کرد: «نسبت دادن این گزارش به سازمان بهداشت جهانی بسیار تعجب‌برانگیز و حیرت‌آور است، چراکه اساساً گزارشی با چنین محتوایی از سوی سازمان منتشر نشده است.» پس از واکنش سازمان بهداشت جهانی روابط عمومی روزنامه الشرق‌الاوسط به دروغگویی خود اعتراف و نویسنده گزارش را به دلیل نقش‌آفرینی در انتشار آن از کار برکنار کرد؛ اما در روزهای اخیر و حدود دو ماه مانده به برگزاری راه‌پیمایی باشکوه اربعین حسینی در کربلا، روزنامه «شرق» گزارشی دروغ و بی‌اساس را مبنی بر استفاده جنسی زائران عراقی از زنان ایرانی در مشهد و برخی دیگر از شهرها منتشر
 می‌کند. 
حدود سه سال پیش نیز روزنامه بریتانیایی «گاردین» هم در گزارشی و بدون ادله کافی مدعی شده بود، «برخی از اعرابی که به ایران سفر می‌کنند اهداف دیگری غیر از سیاحت و زیارت دارند و به قصد تفریح در پارک‌های آبی مشهد و مسائل جنسی به ایران سفر می‌کنند.» آنچه مشخص است، این است که راه‌پیمایی گسترده اربعین حسینی که نمادی از وحدت ملت‌‌های شیعی است، به مذاق رسانه‌های وهابی، غربی و برخی از اصلاح‌طلبان غرب‌زده خوش نیامده و هرطور که ممکن است سعی دارند با ایجاد اختلاف بین ایرانیان و اعراب از عظمت
 آن بکاهند.

جمنا مانیفست انتخاباتی می‌دهد
عضو هیئت‌رئیسه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفت: «به زودی جمع‌بندی از نشست اقتصادی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی آغاز و به دولت ارسال خواهد شد.»
 مهدی چمران درباره برنامه این تشکل به منظور یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: «برنامه ما برای انتخابات یک برنامه دائمی است و به این منظور نیست که بخواهیم این مقوله را آغاز کنیم.» وی افزود: «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی هنوز یک برنامه منسجم انتخاباتی تنظیم نکرده است؛ ان‌شاءالله پس از تشکیل شوراهای جدید استانی این مهم را آغاز می‌کنیم؛ هرچند کمی هم دیر شده است.»
 چمران تأکید کرد: «برنامه اقتصادی‌ـ‌ سیاسی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تدوین می‌شود.» عضو هیئت‌رئیسه جبهه مردمی انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: «ما تاکنون نشست‌های اقتصادی تخصصی بهتری برگزار کرده‌ایم؛ بنابراین، تلاش داریم گزارش این نشست‌ها را جمع‌بندی و به دولت تقدیم کنیم.» حجت‌الاسلام محمّدحسن رحیمیان، رئیس جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی(جمنا) نیز گفت: «جبهه مردمی دستاورد خوبی در دور گذشته داشته و ما اطمینان داریم به لطف خدا و تجربه ارزشمندی که اندوخته‌ایم، تشکیلات فراگیرتر و قوی‌تری نسبت به گذشته داشته باشیم و با حداکثر نقاط قوت و کمترین ضعف‌ها، به سمت وحدت همه نیروهای انقلاب حرکت کنیم.»
 رحیمیان با بیان اینکه نباید با دیدن کف‌های روی آب، خود را ببازیم، تصریح کرد: «اگر چند نفر جاهل تحت ‌القائات دشمن حرکتی انجام می‌دهند، باید طرف دیگر قضیه را هم دید.» وی به ایجاد داعش به دست آمریکا اشاره کرد و گفت: «اگر میلیاردها تومان هزینه می‌کردیم تا تفاوت اسلام ناب را با اسلام دروغین به دنیا نشان دهیم، به اندازه‌ ایجاد داعش به دست آمریکا
 نمی‌توانستیم.»

 سرگرمی احمدی‌نژاد
روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ لندن که به دربار آل‌سعود وابسته است، درباره رفتارهای اپوزیسیونی احمدی‌نژاد نوشت: «رئیس‌جمهور سابق ایران تاریخ انقضا ندارد و آخرین اظهار نظر او، دفاع از لباس مشکی و چسب بدن سرنا ویلیامز است که برخلاف معیارها و استانداردهای لباس مسابقات قهرمانی تنیس فرانسه، شناخته شد.» این روزنامه عرب‌زبان ادامه داد: «متأسفانه در تمام کشورها و از آن جمله کشور من، معنای واقعی آزادی را نمی‌دانند... واقعیت آن است که رئیس‌جمهور سابق ایران کاری به شکل و رنگ لباس سرنا ویلیامز، قهرمان تنیس ندارد؛ بلکه وی سرگرم ضربه زدن به مسئولان فعلی دولت ایران است و تصمیم دارد به یک شخصیت اپوزیسیون و قهرمان مردمی تبدیل شده و بر موج خشم مردم از فساد، سوار شود. پیش از این، احمدی‌نژاد با انتشار ویدئویی از روحانی خواسته بود استعفا دهد. وی تلاش می‌کند وجهه تازه‌ای از خود ترسیم کند و احساسات دختران و پسران جوان را با طرح مسئله حمایت از حقوق زنان تحریک کند.»
نفوذ دشمن !
حجت‌الاسلام حیدر مصلحی، وزیر سابق اطلاعات در جمع فعالان انقلابی شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد به مسئله نفوذ دشمن در کشور اشاره کرد و گفت: «رهبر معظم انقلاب اسلامی طی پنج سال گذشته در هر مناسبتی مسئله نفوذ را مطرح کردند؛ زیرا دشمن با نفوذ دنبال رسیدن به اهداف خود است. نفوذ به دو صورت موردی و جریانی در جامعه رخ می‌دهد، در نفوذ موردی یک نفر هدف قرار می‌گیرد؛ ولی در نفوذ جریانی دشمن با استفاده از امکانات خود یک جریان را در جامعه راه‌اندازی می‌کند که مردم، نخبگان و مسئولان را در تصمیمات دچار اشتباه کنند. رئیس دولت نهم و دهم تعصب دینی بالایی داشت که دشمن دقیقاً از همین موضوع سوء‌استفاده کرد و با استفاده از نیروی نفوذی کنار ایشان مباحثی مانند این مطرح شد که تا وقتی امام زمان(عج) وجود دارد، چه نیازی به ولی‌فقیه است، لذا این حرف‌ها او را در مقابل ولی‌فقیه قرار داد و به همه زحماتش جفا شد.»
طرح قطر برای خرید ترامپ
به گزارش روزنامه «وال‌استریت ژورنال»، قطر ۳/۱۶ میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ برای لابی‌گری و تأثیرگذاری بر سیاست آمریکا در منطقه هزینه کرده است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۶، ۲/۴ میلیون دلار بوده؛ در واقع قطر در سال ۲۰۱۷ چهار برابر در مقایسه با سال ۲۰۱۶ هزینه کرده است. این دولت حاشیه خلیج‌فارس دوستان، دانشگاهیان و چهره‌های رسانه‌ای نزدیک به رئیس‌جمهوری را تشویق کرده است تا بتوانند بر سیاست آمریکا اثر بگذارند. قطر که در ماه ژوئن ۲۰۱۷ مورد محاصره و تحریم عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین قرار گرفته است، یک فهرست ۲۵۰ نفره از افراد تأثیرگذار بر ترامپ تهیه کرده تا بدین شکل بتواند سیاست آمریکا را به نفع خود تغییر دهد. به نوشته این روزنامه، قطر همچنین در سال ۲۰۱۷، ۲۳ شرکت لابی را در مقایسه با هفت شرکت در سال ۲۰۱۶ به خدمت گرفته است.
سود احتکار خودرو
خودروسازان قطعات را با دلار 3200 تومانی خریده و خودروها را در انبار دپو کردند. آنها اکنون این خودروها را با دلار 10 هزار تومانی در بازار می‌فروشند و می‌گویند قطعه نداریم. خودروهای داخلی به صورت میانگین 10 تا 30 میلیون و برخی از این خودروها هم 40 میلیون تومان افزایش قیمت داشتند که این موضوع گران‌فروشی، نارضایتی‌های اجتماعی ایجاد کرده است.

علی علیزاده: روحانی گفت ریشه مشکلات در تصور مردم از آینده است. منظورش افت امید عمومی بود. تا حدی درست گفت، اما کامل نگفت. بگذارید کاملش کنم؛ وقتی تمام امید یک ملت را به برجام گره بزنی و بر مبنایش وعده‌های بزرگی در انتخابات ۹۲ و ۹۶ بدهی، مسلماً با دود شدن برجام، امید برجامی هم یکباره دود می‌شود.
 مهدی محمدی: گروه اقدام ایران نسخه آشکارسازی شده «مرکز عملیات ایران» در سازمان سیاست که مایک دی‌آندریا آن را اداره می‌کند و ماه‌هاست در دبی بیتوته کرده است. این تلاش‌ها نشان‌دهنده افزایش سهم عملیات روانی، دیپلماسی و اقدام دیپلماتیک در کنار عملیات پنهان در راهبرد آمریکا است. نبردی که ما درگیر آنیم بیش از آنکه یک نبرد اطلاعاتی یا اقتصادی باشد، یک جنگ ادراکی است. مسئله این است که چه کسی ذهن‌ها، مفاهیم و برداشت‌ها را کنترل می‌کند.
محمد ایمانی: همان قدر که برکناری رئیس‌جمهور در شرایط فعلی به صلاح نیست، در جا زدن او و دولتش نیز خسارت است. چاره چیست؟ اقدام کم‌هزینه و پر عاید، اصرار و پیگیری و مطالبه عمومی مجلس و رسانه‌ها برای کنار گذاشتن راهبرد عقیم #نگاه‌ـ به‌ـ خارج و بازگشت به نسخه عملیاتی #اقتصاد‌ـ مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی یعنی کاهش وابستگی به خام‌فروشی نفت، ناامید شدن از غرب، مهار سیلاب نقدینگی  1600 میلیارد تومانی و هدایت آن از سوداگری و سفته‌بازی به سمت تولید (مسکن، پتروشیمی و ...)، شفافیت معاملات، تأکید بر درآمد مالیاتی دولت و پرهزینه کردن سوداگری کاذب، رانت‌خواری 
و فساد.