دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: نیروی دریایی سپاه با آمادگی کامل در خلیج‌فارس و با اشراف اطلاعاتی بر دشمن حضور فیزیکی دارد. در تنگه هرمز برای ناوهایی که وارد می‌شوند، طبق قانون بین‌المللی «کنترل باند» را صورت می‌دهیم. به این ترتیب همه ناوها و شناورهای نظامی و غیرنظامی رصد می‌شود و اشراف کاملی بر خلیج‌فارس وجود دارد و حضور ما در منطقه، فیزیکی، دائمی و شبانه‌روزی است.

مسئول بسیج سازندگی شهرستان انار کرمان در گفت‌وگو با صبح صادق

 نازنین‌زهرا یعقوبی /  بسیج سازندگی دهم تیر ماه سال 1379 به فرمان امام خامنه‌ای جایگزینی برای نهاد انقلابی جهاد سازندگی شد که لیبرال‌های دولتی آن را تعطیل کرده بودند. در این میان، گروه‌های جهادی بسیج سازندگی سپاه پاسداران داوطلبانه و فی سبیل‌الله به مناطق محروم و روستاهای دورافتاده کشور اعزام می‌شوند تا تداعی‌گر سنگرسازان بی‌سنگر یا همان جهادگران مخلص جهاد سازندگی اوایل انقلاب و زمان جنگ باشند. آنها این بار ساختن کشور را عرصه جهاد مقدس خود قرار داده‌اند تا بر کارآمدی نظام دینی بیفزایند؛ چرا که بسیجی در هر عرصه‌ای که دشمن بر آن تمرکز کند، در مقابل وی جهاد می‌کند. حال که دشمنان انقلاب کارآمدی نظام دینی را زیر سؤال می‌برند، بسیجی با تمام دانش و همتش برای رفاه و راحتی مردمش کار می‌کند. گروه‌های جهادی گاهی هفته‌ها در مناطق محروم به یاری مردم مستضعف می‌روند و در بین‌شان پزشک، مهندس، دانشجو و کارمند یا حتی مسئولان هم دیده می‌شود. آنها با شعار می‌سازیم تا ساخته شویم، سختی‌های جهاد را به جان می‌خرند تا گرهی از زندگی روستایی مستضعف و رنج‌دیده باز کنند.
برای آگاهی از تلاش و مجاهدت جهادگران شهرستان انار استان کرمان به سراغ برادر پاسدار حسین حاج‌محمدی، مسئول بسیج سازندگی این شهرستان رفتیم.
***
* آقای حاج‌محمدی، در ابتدا گروه جهادی و جهادگران شهرستان را معرفی کنید
در ابتدا به بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در شهریور ۱۳۸۹ در دیدار با جهادگران، یک دهه پس از تشکیل بسیج سازندگی اشاره می‌کنم. رهبر فرزانه انقلاب در آن دیدار فرمودند: «این حرکت عظیم بسیج سازندگی و اردوهای جهادی که به طور رسمی 10 سال است آغاز شده. البته این را من باید اقرار کنم که این کار اول از خود جوان‌ها شروع شد، خود جوان‌های دانشجو و دانش‌آموز در بخش‌های مختلف این حرکت را شروع کردند. در سال ۷۹ گزارش این حرکت زیبا و پرشکوه به ما رسید و منجر شد به اینکه پیام بسیج سازندگی به قاطبه جوانان کشور داده شود. یعنی این یک حرکت خودجوش مردمی است درست مثل جهاد سازندگی در آغاز انقلاب. جهاد سازندگی هم همینجور بود.» امروز هم شاهد ابراز رضایت ایشان از گروه‌های جهادی هستیم که همین مهم‌ترین دستاوردی است که به آن دل خوشیم.
شهرستان انار در شمال استان کرمان و در دویست کیلومتری مرکز استان قرار دارد. از سه سال پیش که مسئولیت بسیج سازندگی شهرستان انار را برعهده گرفتم، تنها دو گروه جهادی داشتیم که اکنون به 40 گروه جهادی رسیده است. طی سال‌های گذشته، این طرح را حوزه بسیج مطرح ‌کرد که به صورت رزمایش از حوزه مقاومت شروع کنیم و با مشخص کردن روستای هدف، گروه جهادی مربوطه را به پایگاه و روستای هدف اعزام و آنها در آن عرصه اقدام کنند.

* چه طرح‌هایی در اردوی جهادی انجام می‌شود؟
در گروه جهادی، طرح اشتغال‌زایی (مانند طرح زنبورداری و پرورش قارچ) آموزش داده می‌شود. پزشک به صورت رایگان بیماران را ویزیت می‌کند و حتی داروی رایگان در اختیارشان قرار می‌دهد. در گروه جهادی دیگر کلاس مشاوره برگزار می‌شود. گروه جهادی عمرانی نیز داریم که با ساخت و تعمیر و نوسازی منازل مسکونی محرومان به یاری‌شان می‌شتابد. در ساخت مرکز بهداشت، مسجد، مدرسه و خانه قرآن نیز فعالیت می‌کنند.

* مشکلات و مسائل روستاییان محروم را چه کسانی مشخص می‌کنند؟
معمولاً شورای اسلامی روستا، کمیته امداد و اداره بهزیستی آماری از مشکلات و تعداد محرومان روستا ارائه می‌دهند. همه اعضای گروه جهادی فی سبیل‌الله و با نیت قرب الهی فعالیت می‌کنند. حتی هزینه‌هایی را که سازمان بسیج سازندگی روزانه به جهادگران برای خوراک می‌پردازد، برای خرید مصالح ساختمانی اختصاص می‌دهند. البته برای انجام کارهای عمرانی از خیرین کمیته امداد هم هزینه‌هایی دریافت می‌شود که در محل خودش خرج می‌شود. 
 از اوایل انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی به مناطق محروم رسیدگی می‌کرد و این وظیفه از سال ۱۳۷۹ به گروه‌های جهادی بسیج سازندگی واگذار شد. اکنون که وضعیت اقتصادی جامعه و گرانی برای اکثریت مردم ملموس است، گروه‌های جهادی به صورت هفتگی به مناطق محروم اعزام می‌شوند. در تأمین جهیزیه نوعروسان، تهیه و توزیع سبد کالا در ماه رمضان و عید نوروز به اقشار ضعیف خدمت‌رسانی می‌کنند. 
در بین جهادگران دانشجوی دکترا و استاد دانشگاه هم نام‌نویسی می‌کنند و گاهی در نوبت هستند تا به محرومان خدمت کنند.
بنا، گچ‌کار، برق‌کار و... داوطلبانه و به نیت امام زمان(عج) به یاری روستاییان می‌شتابند. 
اعضای گروه جهادی از 5 صبح تا 6 غروب فی سبیل‌الله کار می‌کنند. سال ۱۳۹۶ حدود 100 میلیون تومان از خیرین جمع‌آوری شد. حتی همه مصالح ساختمانی را برخی خیرین به صورت رایگان در اختیار گروه جهادی قرار دادند. اینها همه برای مسکن محرومان مصرف می‌شود. البته هزینه ساخت با توجه به هزینه‌هایی، مانند کارگر و مصالح خیلی پایین می‌آید. 
برای نمونه، ما در مراجعه به بهزیستی از طرف آنها به جایی رفتیم. خانواده‌ای از معلولان بودند که فرد معلول در خانه‌های فرسوده روستایی مجبور بود سختی‌های بسیاری تحمل کند که با دیدن این شرایط منازل خوبی برای‌شان تدارک دیدیم. 

* پس از ساخت و مرمت منازل مسکونی برای محرومان، خدمات جهادگران رسانه‌ای می‌شود؟
ما خدمات جهادگران را بزرگ‌نمایی نمی‌کنیم. فقط کار انجام می‌دهیم، چون حفظ حرمت خانواده‌ها برای ما مهم است. حتی مردم روستا نمی‌دانند جهادگرانی که در منازل‌شان مشغول کارگری هستند برخی پزشک، استاد دانشگاه یا دانشجوی دکترا هستند. نه افتتاح می‌کنیم و نه عکس می‌گیریم؛ چرا که هدف‌مان فقط خدمت است.

* خاطره‌ای از گروه جهادی دارید؟
سال قبل خانم نابینایی که همسرشان بیماری صرع داشت، به چند اداره مراجعه کرد تا منزل مسکونی‌شان را که سقف سبک داشت و در تابستان خیلی گرم و در زمستان خیلی سرد می‌شد، بازسازی کند. در نهایت این خانم به بسیج سازندگی مراجعه کرد و ما مأمور شدیم سوئیت 60 متری برای‌شان بسازیم و امکانات کامل برای‌شان فراهم شد. بعدها همان خانم نابینا تماس گرفتند و گفتند چون بچه‌هایم در سختی بودند از امام زمان(عج) کمک خواستم که در خواب صدایی به من گفت به فلان جا برو و آنها به تو کمک می‌کنند. این برای ما خاطره‌ای فراموش‌نشدنی بود.



 علیرضا جلالیان/ در حوزه توسعه قدرت به خصوص درباره کشورها، نظریه‌هایی مطرح می‌شود. برخی معتقدند که توسعه نیافتن فضا برای یک قدرت در عرصه‌های گوناگون موجب می‌شود آن قدرت در داخل خفه شود. یکی از علت‌های جهان‌گشایی یا تسخیر بازارها از سوی قدرت‌ها و رقابت بر سر این موضوع بر همین اساس است. در واقع توسعه فیزیکی، ایجاد فضای تنفس برای یک قدرت محسوب می‌شود. اما در این میان چند نکته مهم است. اول اینکه این توسعه تا کجا باید ادامه پیدا کند و دوم اینکه چه مقدار برای این توسعه باید هزینه شود. 
در مسئله دوم موضوع توسعه فیزیکی بر اساس نسبت هزینه به فایده است و در موضوع اول این توسعه فیزیکی در برخی از قدرت‌ها گاهی سطح جهانی پیدا می‌کند. امپراتوری‌های تاریخ همگی به دنبال این توسعه فیزیکی بوده‌اند و امروز ابرقدرت‌ها هم به دنبال این امر هستند. در تلقی اسلام هم در جامعه آخرالزمانی باید جامعه مهدوی در سطح جهانی شکل بگیرد. بر همین اساس در جمهوری اسلامی ایران هم با توجه به گذشت سال‌ها ثبات و قدرت‌گیری مسئله توسعه فیزیکی مطرح می‌شود، اما در وادی انقلاب اسلامی توسعه فیزیکی در حوزه انقلاب اسلامی و مقاومت است؛ یعنی تفکر انقلاب اسلامی قائل به استعمار یا اشغال کشوری نیست و بر اساس دیدگاه‌های امامان انقلاب اسلامی، با توسعه تفکر انقلاب اسلامی این توسعه فیزیکی اتفاق می‌افتد. چنانکه امروز این توسعه در حال وقوع است و هر روز بر کشورها و جمعیت‌های پیوسته به جبهه مقاومت افزوده می‌شود. در این مسئله باز دو موضوع هزینه به فایده و سطح گسترش مطرح می‌شود. در موضوع هزینه به فایده بر اساس آنچه نصرت الهی بیان شده امروز با هزینه‌های آمریکا، جمهوری اسلامی ایران در منطقه قدرت یافته، بر عکس این تلقی معاندان داخلی که معتقدند پول کشور در دیگر کشورها هزینه شده و در حوزه سطح گسترش فیزیکی هم باید گفت تا هرجا که پیام انقلاب شنیده و استقبال شود این گسترش ادامه خواهد یافت.
بر این اساس حضور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جبهه مقاومت و گسترش انقلاب و حمایت از انقلابیون جهان یکی از پایه‌های اساسی قدرت جمهوری اسلامی به مثابه پایه و حصن انقلاب اسلامی است؛ یعنی در تلقی راهبردی باید گفت سپاه به ویژه نیروی قدس یکی از راهبردی‌ترین واحدهای کشور است که توانسته در زمان درست محیط تنفس مناسب را برای کشور ایجاد کند، اما بیان درست و تبیین این موضوع حساسیت‌های فراوانی دارد که از آن غفلت شده است. کارکرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و در نهایت نظامی است، اما متأسفانه اغلب به کارکرد نظامی آن توجه شده است. امروز لازم است در فضای رسانه‌ای کشور برای بیان دیگر ابعاد فعالیت سپاه به ویژه در حوزه تمدنی و آنچه ایجاد محیط تنفس برای حوزه تمدن ایرانی اسلامی بوده است، همت وافر گذاشته شود؛ چرا که دشمنان با کم‌کاری خودی‌ها در این حوزه منفذ نفوذ در عملیات روانی را یافته و به دنبال ضربه‌های کاری به کشور و انقلاب اسلامی هستند؛ لذا باید آنچه در صحنه جهانی و شکل‌گیری هندسه قدرت انقلاب اسلامی و نقش سپاه در ماجرا است را تبیین و عرضه کنیم.

همسر شهید مدافع حرم «احمد گودرزی»


 زینب محمودی‌/ سرهنگ پاسدار احمد گودرزی یکی از مدافعان حریم آل‌الله بود که ۱۴ اسفند ماه ۱۳۹۴ در سوریه به شهادت رسید. از او دختری به نام محنا به یادگار ماند که هرگز او را ندید. محنا زمان شهادت پدرش 43 روزه بود.
«زهرا رضایی» همسر شهید درباره وی می‌گوید: «احمد اصالتاً اهل بروجرد و متولد اول فروردین 1357 بود که در ورامین بزرگ شده بود. من اهل افغانستان هستم و سال‌ها پیش به ایران مهاجرت کردیم. مشهد متولد شدم و از زمان کودکی‌ام در ورامین ساکن شدیم. سال‌ها همسایه احمد آقا بودیم. احمد از من خواستگاری کرد، اما چون از اتباع بودم و احمد ایرانی بود خانواده‌ها مخالفت می‌کردند. احمد 13 سال به پایم نشست و چند بار به خواستگاری‌ام آمد، تا اینکه خانواده‌ام او را پذیرفتند. در ۲۸ دی ۹۲ مراسم عقد مختصری گرفتیم و زندگی‌مان شروع شد.
کارش طوری بود که اکثر اوقات مأموریت می‌رفت. من پنج ماهه باردار بودم. گاهی در خانه از سوریه حرف می‌زد. می‌گفت در سوریه جنگ است. شاید برای مأموریت به سوریه بروم. اول زیاد جدی نگرفتم، گفتم می‌رود و یک هفته‌ای برمی‌گردد. هفته بعد آمد و گفت حکمم را زدند و باید به سوریه بروم! گفتم احمد! من حالم خوب نیست با این وضع تنهایم نگذار. گفت زهرا منم نگرانت هستم، اما تو را به حضرت زینب(س) سپردم. به سوریه رفت و بعد از سه ماه تماس گرفت. گفتم احمد تو که از سوریه زنگ می‌زنی؟! گفت مسافتی مثل فاصله ورامین تا شهر ری را پیاده آمده تا بتواند با من صحبت کند، نگران من و بچه بود.
پیام داد که دارد می‌آید، مشغول امور خانه بودم که کلید انداخت، وقتی در را باز کرد تعجب کردم انگار 20 سال شکسته‌تر شده بود. به در تکیه داد. همین‌طور مبهوت مانده بودم. احمد گفت می‌دانم در وضعیت بدی تنهایت گذاشتم، اما اگر بدانی چه صحنه‌های دلخراشی در سوریه دیدم. احمد زخمی شده بود، این را بعد از شهادتش متوجه شدیم.
سه روز بعد دوباره به سوریه رفت. خبر نداشتم کجا می‌رود. یک روز بعد از رفتن احمد، دخترم محنا به دنیا آمد. از وقتی پیکر شهید میثم نجفی را آورده بودند، احمد هر شب به فکر فرو می‌رفت. هر موقع چشمش به عکس شهید میثم نجفی می‌افتاد، می‌گفت دخترش را ندید و شهید شد. نمی‌دانست که برای خودش هم همین رقم خورده است. به پدرش گفته بود من 15 اسفند برمی‌گردم، به قولش عمل کرد و پیکرش 15 اسفند 94 برگشت و ۱۷ اسفند در بهشت زهرا(س) تهران کنار دوستان شهیدش دفن شد.
زندگی من و احمد با عشق و علاقه شروع شد. وقتی گله می‌کردم احمد چطور دلت می‌آید تنهایم بگذاری؟ می‌گفت خانم شما اینجا امنیت دارید، اما در سوریه زن‌ها و کودکان زیادی آواره هستند، ناموس شیعه در حال
 تاراج است.
احمد می‌گفت خیلی از ما می‌گوییم اگر روز عاشورا بودیم به امام حسین(ع) کمک می‌کردیم، الآن عاشورا تکرار شده و باید ثابت کنیم اصحاب امام حسین(ع) هستیم، نباید بگذاریم آجری از حرم حضرت زینب(س) کم شود.


«جُندی مُکلَّف» در زبان عربی به معنای سرباز وظیفه است و با تورق کتاب «جُندی مُکلَّف» می‌توان فهمید شخصیت اصلی آن، یعنی آزاده حسین اصغری که در زمان حضور در کشور به عنوان محافظ شخصیت‌های مهم کشوری و لشکری خدمت می‌کرده، وقتی در اردیبهشت ۱۳۶۵ و در فکه به اسارت بعثی‌ها در می‌آید، بنا داشته خودش را سربازی جا بزند که به اجبار به جبهه آمده است. این تغییر عنوان فقط به این دلیل بوده که فشار کمتری به او وارد شود و خدای نکرده زیر این فشارها مجبور به افشای اسرار 
کشور نشود.
کتاب «جُندی مُکلَّف» را محسن صالحی‌خواه متولد سال ۱۳۷۲ نوشته است. او مصمم می‌شود تا خاطرات اصغری را ضبط کرده و در قالب کتابی منتشر کند. این گفت‌وگوها در طول ۱۲ ساعت انجام شده و به دلیل حساسیت‌های سیاسی و اجتماعی که نویسنده به برخی از آنها در پیشگفتار اشاره کرده، فقط برشی چهار ساله از زندگی راوی را در بر می‌گیرد؛ یعنی سال از سال ۶۵ تا سال ۶۹ و زمان آزادی از زندان‌های بعثی. «جُندی مُکلَّف» را کتابستان معرفت با شمارگان ۱۲۰۰ نسخه منتشر کرده و با بهای ۱۶۵۰۰ تومان به بازار نشر عرضه کرده است. این کتاب که ۲۶۸ صفحه دارد، در بخش پایانی خود تصاویری از مقاطع مختلف راوی را به صورت رنگی به مخاطبانش ارائه داده که می‌تواند ذهن آنان را برای درک موقعیت و وضعیت راوی آماده کند.
در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «شروع کردم با ایما و اشاره نماز خواندن. سلام نماز را دادم. توی دلم شروع کردم به راز و نیاز. «خدایا! خودت کمکم کن که بتونم حقیقت رو از این از خدا بی‌خبرا پنهون کنم.» ابوالفضل کمک کرد که دوباره بخوابم سر جای خودم. پلک‌هایم سنگین شد و خواب دوباره من را گرفت. صبح با صدای برخورد باتوم سرباز عراقی به میله‌های در بیدار شدم....»




آن روز‌ها جوان‌های انقلابی دل‌شان با بچه‌های جنگ بود. سیدعباس هم نمی‌توانست بماند و درس بخواند. لباس شهادت را بر لباس طلبگی ارجح می‌دانست. در سال‌های ۶۴ و ۶۵ دو بار به غرب کشور اعزام شد. من می‌گفتم بمان و درست را بخوان، ولی قبول نمی‌کرد. آخرین بار هم در عملیات کربلای ۵ شرکت کرد و همان جا به همراه پسر دایی و یکی از بستگان همسرم که هر سه از بچه‌های روستا بودند به
 شهادت رسیدند. 
 در روز دوم عملیات کربلای ۵ سیدعباس در راه رفتن به خط مقدم پیکر سیدعلی پسر دایی‌مان را می‌بیند، کمی که جلوتر می‌رود از ناحیه پهلو ترکش می‌خورد و به شهادت می‌رسد. نیرو‌های ایرانی از آن منطقه عقب‌نشینی می‌کنند و پیکر سیدعباس  تا ۷۶ روز همان جا باقی می‌ماند. پسر دایی ما هم مفقود می‌شود. پیکر برادرم ۷۶ روز بعد برگشت، ولی پیکر پسردایی‌مان ۱۰ سال بعد تفحص شد.
به نقل از برادر طلبه شهید عباس موسوی‌تاکامی
سیدعباس فروردین سال 1345 در خانواده مذهبی در روستای تاکام مازندران چشم به جهان گشود. برای ادامه تحصیل علوم حوزوی در ساری به کسب علم پرداخت و پس از آن به مدت دو سال در حوزه علمیه کوتنا قائم‌شهر زیر نظر استادانی همچون حاج‌آقا سلیمانی درس اخلاق و... فرا گرفت. سپس راهی غربت شد و در حوزه علمیه المهدی اراک به تحصیل پرداخت و در همان ایام با شروع جنگ تحمیلی پنج بار به جبهه اعزام شد و در عملیات‌های مختلف شرکت کرد و بعد از آن به محل تحصیل خود بازگشت تا اینکه سرانجام در دی ماه سال 65 در 20 سالگی در عملیات کربلای ۵ در منطقه عملیاتی شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پس از ۷۶ روز پیکر مطهرش در زادگاهش روستای تاکام به خاک
 سپرده شد.

۰911۰۰۰1548/ در صداوسیما مگر قحط‌الرجال شده که گویندگان زن خبرهای ورزشی مردان را گزارش می‌کنند؟/ سروی از مازندران
۰911۰۰۰4944/ با تشکر از مسئولان بانک انصار بابت واریز سود سهام ثامن. بی‌زحمت برگه سهام افراد صادر شود./ یزدانی از میاندرود
۰912۰۰۰6117/ ابعاد ناگفته تجمع طلاب و استادان قم را بیشتر بگویید. به نظر می‌رسد واقعیت چیز دیگری است و برخی رسانه‌ها دنبال تحریف واقعیت هستند.
صبح صادق: در شماره گذشته صفحه ۳ ستون دیدگاه این موضوع بیان شده است.
۰913۰۰۰1642/ چرا قانون‌ مجلس درباره ارشدیت‌ها که شورای نگهبان هم تصویب کرده، درست اجرا نمی‌شود؟
۰914۰۰۰6864/ از مسئولان بنیاد تعاون و خدمات کارکنان این سؤال را داشتم که چرا از بسیجیان ویژه پس‌انداز مسکن کسر نمی‌شود؟
۰914۰۰۰0050/ لطفاً درباره عملکرد ضعیف مجلس در بحران اقتصادی اخیر هم مطالبی را مرقوم فرمایید!
۰914۰۰۰4979/ با توجه به بیانات حضرت امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) مبنی بر رسیدگی به خانواده و غفلت نکردن از آنان با توجه به جنگ نرم دشمن، فرماندهان هم باید به این موضوع توجه داشته باشند و ضمن حفظ خانواده و فرزندان خود به کمک نیروهای خود برای این امر مهم بیایند. 
۰914۰۰۰4136/ لطفاً با رئیس بنیاد تعاون درباره بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری مصاحبه کنید. بنده دو سال است بچه‌هایم را عضو کرده‌ام، نه قراردادی داده‌اند و نه کسر سالیانه که هر سال باید ۱۰ درصد باشد، اعمال شده!
۰914۰۰۰4136/ بیش از پنج سال است که از ما مدارک گرفته‌اند تا کارت پایان خدمت بدهند، چرا خبری نشده است؟
۰915۰۰03179/ چرا نزدیک به دو سال است که جمع پرداختی حقوق و مزایا کمتر از جمع کل عنوان حقوق است؟ 
۰917۰۰۰3985/ لطفاً در هفته‌نامه از کلمات فارسی استفاده شود.
صبح صادق: این موضوع جزء اصول نگارش ماست  و تا جائی‌که ممکن است رعایت می‌شود، مگر در مواردی که معادل فارسی کلمه نباشد یا تغییر آن به فهم مطلب آسیب بزند.
۰918۰۰۰0329/ درباره وام 10 میلیون تومانی فرزند سوم سؤال کنید که چه وقت به دست نیروها می‌رسد، چرا اعتبار ندارند؟
۰918۰۰۰2056/ شهرستان قروه از توابع استان کردستان با جمعیت بسیار بالایی از نیروهای مسلح است؛ ولی مرکز درمانی مجهزی برای استفاده نیروها ندارد. در سرما و گرما باید برویم سنندج، لطفاً فکری شود. 
۰918۰۰۰0275/ چرا بانک سپه وام تسری را که از پس‌انداز‌های خودمان است، با سود ۱۴ تا ۱۸ درصد پرداخت می‌کند، آن هم با منت... مگر پس‌انداز ماهیانه خودمان نیست؟!
۰930۰۰۰9168/ سپاه باید در اجرای منویات رهبری پیشگام باشد. چرا در سال حمایت از کالای ایرانی، فروشگاه گروه 40 مهندسی در حال فروش محصولات مشابه تولید داخل از امارات، مصر و ترکیه است؟!
۰936۰۰۰3500/ چرا ساتر برای بسیجیان تمام وقت اورکت زمستانی نداده است؟
صبح صادق: احتمالاً باید فصل پاییز پیگیر این موضوع باشید.
۰937۰۰۰1310/ ورودی سال 86 هستم. هنوز موفق به دریافت وام حکمت نشده‌ام. لطفاً پیگیری و اطلاع‌رسانی کنید.
۰938۰۰03991/ سامانه نوای ماهیانه مشکل دارد و ارتباط با آن مشکل است.
۰990۰۰۰4612/ هشت سال است برای مسکن در پروژه پیامبر اعظم(ص) بندرعباس نام‌نویسی کرده‌ایم و پروژه ساخته شده است؛ اما هنوز خبری از واگذاری نیست. لطفاً پیگیری کنید.

سرلشکر جعفری


فرمانده سپاه پاسداران گفت: «سپاه در فعالیت‌های اقتصادی ورود نمی‌کند و تنها در عرصه سازندگی که فعالیت اقتصادی محسوب نمی‌شود، فعالیت می‌کند.»
سرلشکر محمدعلی جعفری در جلسه پرسش و پاسخ نوزدهمین نشست سالیانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور که در دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار داشت: «سپاه در سیاست فرمانده دارد و زمانی که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند من نیروهای مسلح را مدیریت می‌کنم، یعنی تمام حرکات سپاه را زیر نظر دارند و چنانچه کار اشتباهی رخ دهد، تذکر می‌دهند.»
وی با بیان اینکه فلسفه وجودی سپاه حفظ انقلاب است و این با نیروی نظامی که تنها برای مقابله با تهدیدات نظامی ایجاد شده متفاوت است، گفت: «یکی از تهدیدات جدی جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی خطرهای سیاسی است و تهدید سیاسی می‌تواند انقلاب را از پای دربیاورد؛ نمونه آن دهه دوم انقلاب و درگیری‌های امنیتی سال ۷۸ و فتنه ۸۸ است که مهم‌ترین تهدیدات سیاسی انقلاب بود.»
سرلشکر جعفری با اشاره به اینکه وقتی وظیفه سپاه حفظ انقلاب است، پس در مقابل همه تهدیدات حتی سیاسی می‌ایستد، افزود: «عمل سپاه تنها نظامی نیست و در مرحله نخست سیاسی و در مرحله بعدی فرهنگی، امنیتی و نظامی است و این به معنای آن است که باید با تهدیدات سیاسی مقابله کند.»
وی بیان کرد: «افرادی که در جبهه سیاسی هستند و از فعالیت‌های رسانه‌ای در مقابله با جبهه انقلاب نیز به خوبی آگاهند، می‌دانند وقتی سپاه در حال حرکتی است که دست آنها را رو کند و اجازه نمی‌دهد جریان‌های سیاسی مخالف انقلاب به نتیجه برسند، این عمل سپاه را دخالت می‌دانند؛ در حالی که سپاه از نظر سیاسی تذکری از رهبر معظم انقلاب دریافت نکرده است؛ اما سیاسیون مقابل جبهه انقلاب با فعالیت‌های سیاسی سپاه مشکل دارند.»
سرلشکر جعفری با اشاره به اینکه در کار رسانه‌ای و انتقال اقدامات مثبت پس از انقلاب ضعف داریم، ابراز داشت: «سپاه در عرصه سازندگی مجوز ورود دارد، اما ماهیت آن نظامی‌ـ امنیتی است؛ از این رو در کار اقتصادی نمی‌تواند ورود کند.»
فرمانده سپاه پاسداران گفت: «دوست و دشمن اقرار می‌کند که بیشتر فعالیت‌های سازندگی به دست سپاه انجام می‌شود؛ زیرا فعالیت‌های عمرانی برای بخش خصوصی به صرفه نیست یا به دنبال سود بیشتری هستند؛ اما سپاه به دنبال سود نیست و در عرصه‌های گوناگون فعالیت‌های مناسبی انجام شده؛ اما به خوبی انتقال داده نشده است. سپاه در عرصه عمرانی و سازندگی مجموعه بزرگ پیمانکاری است که مشابه ندارد.»
وی با اشاره به اینکه سپاه در فعالیت‌های اقتصادی ورود نمی‌کند و تنها در عرصه سازندگی که فعالیت اقتصادی محسوب نمی‌شود فعالیت می‌کند، افزود: «چنانچه سپاه در این مدت فعالیت سازندگی نداشت، کشور به چنین پیشرفتی در این عرصه نمی‌رسید.»
سرلشکر جعفری اظهار داشت: «چنانچه دشمن بخواهد با جمهوری اسلامی به عنوان شاهراه صدور نفت و انرژی درگیر شود، فرصتی برای ما و تهدیدی برای آنهاست و نفت به شدت گران می‌شود، بنابراین دشمن به همان اندازه که از جنگ نظامی دوری می‌کند، به همان اندازه روی جنگ نرم تمرکز می‌کند.»


می‌گفت از زمان جنگ تا الآن با دو تا از فرماندهانم دوست هستم و رفت و آمد خانوادگی داریم. یادم هست که هر دو تاشون گاهی یک ماه به دلیل مشغله کاری به منزل نمی‌رفتند.
 شاید بچه‌های خود را خیلی نمی‌شناختند. امروز که وضعیت خانوادگی هر دو رو می‌بینم، متوجه یک موضوع می‌شم و اون اینه که تربیت و روحیه مادر خیلی مؤثره. چون توی یک خانواده بچه‌ها تقریباً مخالف انقلاب شدند و یک خانواده بچه‌های انقلابی تربیت کرد. به قول همسرم وقتی پدر در خانه نیست، مادر، بچه‌ها را 
می‌سازد.