حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، فرمانده معظم کل قوا در دیدار فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه از نظر محاسبات سیاسی، احتمال وقوع جنگ نظامی وجود ندارد، گفتند: نیروهای مسلح باید با هوشیاری و با مدیریت کارآمد و چابک، توانایی‌های انسانی و تجهیزاتی خود را روز به ‌روز ارتقا دهند و بدانند هر گامی که در جهت تقویت آمادگی‌های نیروهای مسلح برداشته شود، یک عبادت و حسنه در نزد پروردگار متعال است.

گزارشی از بازتاب‌های رسانه‌ای نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و ترکیه

  امین پناهی/  نشست تهران با حضور رؤسای‌جمهور سه کشور هم‌پیمان در حالی برگزار شد که دیگر می‌توان ادعا کرد داعش به پایان کار خود رسیده است و حالا کشورهای عضو محور مقاومت باید به فکر آینده منطقه منهای داعش باشند. جمهوری اسلامی در مقام رهبر محور مقاومت میزبان سومین نشست سه‌جانبه با حضور دو کشور دیگر، یعنی روسیه و ترکیه بوده است. نشست سه‌جانبه حسن روحانی، رجب‌طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین با محوریت بررسی تحولات سوریه با هدف تسهیل در روند سیاسی حل بحران این کشور برگزار شد. این نشست با توجه به تلاش‌ها برای پاکسازی ادلب، آخرین پایگاه گروه‌های تروریستی و بستن پرونده این گروه‌ها اهمیت بیشتری داشت و از همین رو در کانون توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

کانون توجه رسانه‌ها
اهمیت این نشست به اندازه‌ای بود که بخشی از رسانه‌ها سعی کردند پیش از شروع این نشست اخبار و تحلیل‌های گوناگونی را درباره آن منتشر کنند.
صبح روز اجلاس و در حالی که هنوز ساعاتی تا شروع آن باقی مانده بود، رسانه‌ها و روزنامه‌های ترکیه تیتر یک خود را به این موضوع اختصاص دادند. آنها با انتخاب تیترهایی، همچون چشم همه جهان به نشست تهران دوخته شده، اعلام کرده‌اند گفت‌وگوهای روحانی، پوتین و اردوغان می‌تواند به حل بحران سوریه منجر شود.
«انسا» خبرگزاری رسمی ایتالیا هم در گزارشی با عنوان «اجلاس ایران، روسیه، ترکیه در خصوص ادلب» نوشت: «رؤسای‌جمهور ایران، روسیه و ترکیه در نشستی سه‌جانبه در تهران درباره جنگ در سوریه و به ویژه امکان حمله نظامی به ادلب، منطقه‌ای که بر اساس توافق آستانه میان مسکو و تهران و آنکارا، تحت کنترل ترکیه است، به بحث و گفت‌وگو می‌پردازند.»
رسانه‌های گوناگونی هم در حین برگزاری مراسم آن را به طور زنده نشان دادند و پس از آن اخبار متفاوتی درباره آن پخش کردند.
«بی‌بی‌سی فارسی» هم در یادداشتی با تیتر «اجلاس تهران و فرجام مبهم جنگ در روسیه» نوشت: «هرچند که فرجام جنگ ۸ ساله در سوریه در نشست حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب‌طیب اردوغان مشخص نخواهد شد؛ اما رهبران کشورهای «ضامن صلح» به رغم داشتن منافع و اهداف استراتژیک متضاد به این نشست امید بسته‌اند.»
«یورو نیوز» نیز در گزارشی که لحظه به لحظه با اخبار مهم این نشست به‌روز می‌شد، نوشت: «نبرد ادلب و جنگ داخلی سوریه؛ نشست روحانی، پوتین و اردوغان در تهران»
این رسانه همچنین به نقل از دیلی صباح ترکیه به یک خبر اشاره کرده و گزارش داده است، رئیس‌جمهور ترکیه در نشست تهران طرحی برای تخلیه استان ادلب از مخالفان مسلح بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه پیشنهاد خواهد کرد.
این پایگاه خبری در تشریح این طرح نوشته است: «بر اساس طرح پیشنهادی ترکیه ۱۲ گروه مسلح مخالف رژیم سوریه که در استان ادلب حضور دارند، خلع سلاح خواهند شد. یکی از این گروه‌ها «تحریرالشام» است که بر حدود ۶۰ درصد از استان ادلب مسلط است. بنا به طرح پیشنهادی ترکیه شورشیان ادلب به «منطقه‌ای حائل» که محل آن مشخص نشده است، منتقل خواهند شد. طبق این طرح گروه‌هایی که پیشنهاد خلع سلاح را نپذیرند، مورد حمله هدفمند قرار خواهند گرفت.»
همچنین روزنامه انگلیسی «گاردین» در گزارش خبری خود از این رویداد سیاسی با ذکر اینکه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه بر پاکسازی ادلب از وجود تروریست‌ها به مثابه نخستین اولویت تأکید کرد، نوشت: «با وجود مخالفت روسیه و ایران با آتش‌بس پیشنهادی ترکیه، سه کشور در یک بیانیه مشترک از تمامی طرف‌ها خواستند از توافق سیاسی برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه حمایت کنند.»
خبرگزاری فرانسه با جمله «هشدار رهبران ایران به طرح زمین سوخته» حسن روحانی این موضوع را بررسی کرد که دیگر آمریکا و اروپا تصمیم‌گیرندگان بحران سوریه نیستند. این خبرگزاری با بررسی اوضاع ادلب، این منطقه را آخرین پناهگاه تروریست‌ها دانست و نوشت: «با سقوط ادلب، طرح سوریه بدون بشار اسد شکست می‌خورد.»

تیترهای درشت‌تر
اما افزون بر اخبار کلی نشست که مورد توجه رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفت، دو بخش دیگر ذیل این نشست بازتاب‌های فراوانی داشته است. بخش اول صحبت‌های مهم حسن روحانی، رئیس‌جمهوری کشورمان درباره مداخله نکردن آمریکا در مسائل سوریه و همچنین جلوگیری از اشغال سرزمین‌های سوری به دست رژیم صهیونیستی بود.
«ای‌بی‌سی نیوز» گزارش داد، با  دو تیتر «مداخله آمریکا در سوریه فوراً پایان یابد» و «آتش جنگ و خونریزی در سوریه به پایان خود نزدیک شود» سخنان رئیس‌جمهور کشورمان را بازتاب کرد.
«راشا تودی» هم در گزارشی از این نشست نوشت: «حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، خواستار توقف سریع حضور آمریکا و اسرائیل در خاک سوریه در جلسه سه‌جانبه با همتایان روسی و ترکیه شده است.»
این پایگاه خبری در ادامه گزارش خود نوشت: «روحانی علاوه بر غير قانونی خواندن حضور آمريکا در سوریه، گفته است رژيم اشغالگر اسرائیل بايد از این کشور خارج شود، هر چند رئیس‌جمهور روحانی هیچ اشاره مستقیمی نداشته است؛ اما به نظر می‌رسد منظور او بلندی‌های جولان است که از زمان جنگ شش روزه تحت کنترل اسرائیل قرار دارد.»
روزنامه «واشنگتن‌پست» نیز با تیتر «مداخله آمریکا در سوریه فوراً پایان یابد» سخنان حسن روحانی را بازتاب داد.
«اورشلیم‌پست» با تیتر «آمریکا و اسرائیل امروز فهمیدند با مسلح کردن ترویست‌ها به اهداف خودشان دست نمی‌یابند» سخنان حسن روحانی را منتشر کرد.
خبرگزاری صهیونیستی «ینت» نیز با تیتر «حضور آمریکا در سوریه باید پایان یابد» سخنان رئیس‌جمهور ایران را نشر داد.
شبکه «المنار» هم با تیتر «جمهوری اسلامی ایران بنا به درخواست دولت قانونی سوریه و برای مبارزه با تروریسم در این کشور حضور یافت» سخنان حسن روحانی را منتشر کرد.
روزنامه «لارپوبلیکا»  چاپ ایتالیا هم در تارنمای خود با عنوان «آغاز اجلاس ایران، ترکیه و روسیه درباره آینده ادلب در سوریه» نوشت: «رؤسای‌جمهور این سه کشور به منظور شرکت در یک اجلاس برای سرنوشت ادلب که آخرین سنگر شورشیان (تروریست‌ها) است، در پایتخت ایران جمع شده‌اند.»
این پایگاه خبری در ادامه نوشت: «حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در آغاز اجلاس اظهار کرد که آمریکا باید از سوریه خارج شود. مبارزه با تروریسم در ادلب اجتناب‌ناپذیر است.»

حاشیه‌های آتش‌بس!
بخش دیگر این نشست که بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت، پیشنهاد رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه و مخالفت پوتین با آن بود. پس از سخنان پوتین و روحانی، اردوغان خواستار آن شد که در این نشست، آتش‌بس در ادلب اعلام شود و افزود که چنین تصمیمی آرامش مردم ادلب را در پی داشت. در واکنش به این درخواست، رئیس‌جمهوری روسیه گفت، از آنجا که در این جلسه «تروریست‌های النصره» و نمایندگان ارتش سوریه حضور ندارند، این جلسه نمی‌تواند از جانب آنان اعلام آتش‌بس کند.
حاشیه‌ای که برخی رسانه‌ها تلاش کردند بیش از متن به آن بپردازند. الجزیره تیتر گزارش خود درباره نشست سه‌جانبه تهران را به این موضوع اختصاص داد: «ترکیه پیشنهاد داد؛ روسیه و ایران رد کردند.»
این پایگاه خبری در گزارش خود نوشته است: «ایران و روسیه متحدان اصلی بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه هستند، در حالی که ترکیه از گروه‌های شورشی خاصی حمایت می‌کند، بعضی از گروه‌ها در ادلب، به دنبال حذف آنها هستند.»
اسپوتنیک فارسی هم در یادداشتی با تیتر «مردد بودن ترکیه بابت چیست؟» به علل و عوامل اختلاف‌نظرهای پیش آمده میان ترکیه با روسیه و ایران پرداخت. این پایگاه خبری در بخشی از این یادداشت اینگونه تحلیل کرد: «در حالی که همه جهان دیگر امروزه دولت سوریه را به رسمیت می‌شناسند و از خواسته خود بر برکناری رئیس‌جمهوری منتخب آن عقب‌نشینی کردند، آقای اردوغان هنوز به صورت تلویحی دولت سوریه را به رسمیت نمی‌شناخت و بدیهی است در این وضعیت دولت سوریه هم قبول نخواهد کرد با ترکیه بر سر یک میز بنشیند.»
خبرگزاری رویترز هم جمله رئیس‌جمهور ترکیه درباره اعلام آتش‌بس در ادلب را به ‌عنوان تیتر برگزید. درخواستی که به‌ سرعت ولادیمیر پوتین آن را رد کرد و او آزادسازی این منطقه را حق قانونی دولت بشار اسد دانست. این خبرگزاری کمتر به اهمیت این نشست پرداخت و بیشتر سعی کرد به بحث‌های حاشیه‌ای مانند اختلاف دو رئیس‌جمهور روسیه و ترکیه درباره ادلب توجه کند.

حرف آخر
این رویداد سیاسی منطقه‌ای به قدری برای رسانه‌های جهان اهمیت داشت که هر یک به نحوی اخبار و حواشی آن را منتشر کردند تا مخاطبان خود را از آنها مطلع کنند. اما در این میان بودند رسانه‌هایی که از کنار اخبار مهم این نشست به سادگی عبور کردند و در مقابل ترجیح دادند سکوت اختیار کنند. خبرگزاری‌هایی چون سی‌ان‌ان و فاکس‌نیوز، از جمله رسانه‌های مهمی بودند که به این رویداد مهم در تهران بی‌توجهی کردند. این در حالی است که همانطور که رئیس‌جمهور کشورمان از آمریکا خواسته است خیلی زود خاک سوریه را ترک کند، دولت آمریکا در حال حذف شدن از رویدادهای سوریه است و این موضوع به طور حتم برای رسانه‌های کشوری که همیشه در هر موضوعی دستی بر آتش دارد، گران آمده و به همین دلیل سعی کرده‌اند در مقابل اتفاقاتی که آمریکا کمترین نقشی در آن ندارد، سکوت اختیار کند.


سیدکمال‌الدین شهریارى
عضو کمیسیون عمران مجلس

طرح مالیات بر خانه‌هاى خالى چندین سال است که مطرح شده، اما تاکنون به حالت اجرا در نیامده است؛ یکى دیگر از نوع مالیات‌ها، مالیات بر عایدى سرمایه است که به خانه‌هاى خالى برمى‌گردد و لایحه آن باید مصوب شود.
عوامل متعددی بر افزایش قیمت اخیر مسکن تأثیرگذار بوده که یکى از دلایل تأثیرگذار در صعودى شدن قیمت مسکن ناشى از رونق بازار مسکن بود که پس از یک دوره رکود چند ساله بر بازار مسکن شاهد بودیم و این امر سبب رونق و افزایش ١٥ درصدى قیمت مسکن شد.
نوع دیگرى از افزایش که بر افزایش قبلى در حوزه مسکن اضافه و منجر به ایجاد نارضایتى در افراد غیر متقاضى مسکن شد، افزایش ناشى از تغییر برابرى نرخ ارز بود که متأسفانه موجب کاهش ارز پول ملى شد.
این کاهش ارزش پول ملى بر همه کالاهاى موجود در کشور، مانند کالاهاى مصرفى و سرمایه‌اى تأثیرگذار بود، از طلا، خودرو و مسکن گرفته تا کالاهاى مصرفى مانند مواد خوراکى. این موضوع امری طبیعى است که وقتى نرخ برابرى ارز تغییر مى‌کند، کاهش ارزش پول ملى بر همه کالاها تأثیر مى‌گذارد و این تغییر قیمت در بازار مسکن را هم شامل شده بود.
اما درباره اقداماتى که باید در حوزه مسکن برای کنترل قیمت در دستور کار قرار گیرد، می‌توان گفت، تغییرات ایجاد شده در بازار مسکن ناشى از تغییرات درون‌بخشى نیست که بتوان به واسطه اتخاذ تدابیر و انجام اقدامات لازم وضعیت بازار را بهبود بخشید؛ بلکه این افزایش قیمت به دلیل تغییرات ایجاد شده در شاخص کلان اقتصادى است.
تا زمانى که تغییرات موجود در شاخص‌هاى کلان اقتصادى اصلاح نشود، شاهد اتفاق خاصى که به بهتر شدن وضعیت بازار ختم شود، نخواهیم بود؛ زیرا تغییرات ایجاد شده ارتباط چندانى به مسائل درون‌بخشى حوزه مسکن ندارد.
طرح اجاره مسکن به مدت دو سال که از سوى مجلس مطرح شده بود، تاکنون اجرایى نشده و عملى شدن این طرح جاى سؤال دارد، بنابراین در حال حاضر اجرایى شدن آن در هاله‌اى از ابهام قرار دارد.

تیم والیبال معاونت سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه توانست با غلبه بر تیم مدیریت مستقل اجرایی، قهرمانی این دوره از مسابقات را به خود اختصاص دهد.
به گزارش صبح صادق، این مسابقات به مدت 12 روز و با شرکت تیم‌های معاونت سیاسی، مدیریت مستقل اجرایی، معاونت نیروی انسانی، معاونت نظارت و تأیید صلاحیت، نمایندگی ولی‌فقیه در ستاد فرماندهی کل سپاه و اداره امور روحانیون برگزار شد و در پایان تیم‌های مدیریت مستقل اجرایی و معاونت نظارت و تأیید صلاحیت به ترتیب به مقام‌های دوم و سوم دست یافتند.

  محمد فخری/  «شفافیت» موضوعی پر طرفدار است که بسیاری در اهمیت آن و درباره ضرورت تحقق آن سخن می‌گویند، اما کمتر شاهد هستیم که طرح، لایحه و اقدامی در راستای تحقق آن به سر منزل مقصود برسد. یکی از آخرین نمونه‌های تناقض در ستودن‌های شفافیت در کلام  و مخالفت با آن در عمل! در مجلس شورای اسلامی روی داد! در حالی که مدت‌هاست موضوع شفافیت در آرای نمایندگان مجلس مطرح است و برخی از نمایندگان مجلس پرونده این موضوع را بار دیگر به روی میز آورده بودند که نقطه اوج آن در روز سؤال از رئیس‌جمهور  بود؛ روزی که به پیشنهاد چند نفر از نمایندگان طرح برای شفافیت و انجام رأی‌گیری علنی حداقل درباره سؤال از رئیس‌جمهور به رأی گذاشته شد، اما متأسفانه با عدم موافقت نمایندگان از دستور کار خارج و مانند گذشته رأی‌گیری درباره سؤال از رئیس‌جمهور به صورت مخفی انجام شد! 
این اتفاق جرقه‌ای شد که رسانه‌ها و فضای مجازی به کمک نمایندگان خواهان شفافیت آرا بشتابند، تا این بار با موجی قوی‌تر پیگیری شود و امیدها برای نهایی شدن این موضوع پس از مدت‌ها زنده شد، تا آنجا که تعداد نمایندگان همراه با این موضوع به 207 نفر رسید، اما اتفاق عجیب و باور نکردنی زمانی رخ داد که یک فوریت طرح شفافیت آرا که از سوی محمدجواد فتحی نماینده اصلاح‌طلب و حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده اصولگرای مجلس تهیه شده بود، در صحن علنی همچنان بر اساس رویه معمول  مجلس، یعنی رأی‌گیری مخفی انجام شد، البته با اختلافی معنادار! فقط 52 نماینده به فوریت آن رأی مثبت دادند! یا به عبارت دقیق‌تر، 155 نماینده که پیشتر اعلام کرده بودند موافق با این موضوع هستند، یا در جلسه مجلس حاضر نشدند، یا با طرح، موافقت نکردند! سؤال اینجاست؛ معنای این تناقض و تفاوت در آرا چه می‌تواند باشد؟ چه مسئله یا مسائلی وجود دارد که در مقابل شفافیت در اعلام‌نظرها تا این حد مقاومت و تفاوت در گفتار و رفتار 
وجود دارد؟


نکته: مدتی بود که با مشکلات حادی در زندگی مواجه بودم تا اینکه از طریق یکی از دوستانم با زن رمالی آشنا شدم که به من گفت: در منزل شما جن وجود دارد و باید به آنجا بیایم و آن را خارج کنم. وقتی زن رمال به منزل‌مان آمد و طلا، جواهرات و اشیای عتیقه ما را دید، گفت: باید آنها را به من بدهید تا آنها را به منزل خود برده و سر فرصت جن را از آنها خارج کنم و من قبول کردم، اما پس از مدتی که برای پس گرفتن اموال خود به این زن مراجعه کردم، آن زن گفت که طلا و جواهرات شما را جن با خودش برده است. جن‌گیر برای اعتمادسازی طعمه‌های خود، دارو‌هایی را به آنان می‌داد تا جن را از بدن‌شان بیرون کند؛ اما به گفته مال‌باختگان با خوردن این دارو‌ها نه تنها مشکل‌شان حل نشده، بلکه دچار حمله‌های شدید عصبی شده بودند.
نظر: در روزهای گذشته شاهد حمله عصبی برخی حامیان دولت به نظام بوده‌ایم که چرا برای حل مشکلات فکری نمی‌کند، غافل از اینکه آنها خودشان با رمز «تکرار» همه ثروت و دارایی کشور را به شیطان دادند که اقتصاد کشور را جن‌زدایی کند، اما نه تنها مشکل حل نشد؛ بلکه جن تاکنون ده‌ها تن سکه کشور را ناپدید کرده است، آن موقع می‌گویند «آمریکا به تحریم معتاد شده و ما اشتباه فکر می‌کردیم.»

 راهکار فائزه هاشمی!
فائزه هاشمی به پایگاه خبری جماران گفته است: «آقای روحانی باید از این فرصت استفاده کرده و واقعیات را به مردم بگوید؛ چرا که دیگر همه می‌دانند؛ حل بسیاری از مسائلی که دولت با آن مواجه است، خارج از حیطه اختیارات آن بوده. برای نمونه، سیاست خارجی‌مان که سبب بخش عمده‌ای از فشارهای اقتصادی به جامعه است و مانع ورود دلار به کشور شده و تحریم‌ها را ایجاد کرده، در اختیار رئیس‌جمهور نیست. باید گفت عمده فشارهایی که امروز گریبان کشور را گرفته، به سیاست خارجی‌ بازمی‌گردد که عمدتاً دست رئیس‌جمهور نیست.» ادعای ایجاد فشار اقتصادی و ممانعت از ورود دلار به دلیل سیاست خارجی در حالی است که طیف بزک‌کننده غرب مدعی بودند به واسطه انعقاد برجام، همه تحریم‌ها برداشته می‌شود و 200 میلیارد دلار پول بلوک شده و 150 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی به کشور می‌آید و چنان رونقی ایجاد می‌شود که مردم از یارانه بی‌نیاز شوند؛ اما حالا که حرف‌شان دروغ از آب درآمده و دلار 3700 تومانی ماقبل برجام، سه برابر افزایش قیمت داشته، می‌گویند امتیازات جدید به آمریکا بدهیم تا همان وعده قبلی را بتوانیم اجرا کنیم؛ اما چه تضمینی هست که نوبت بعدی نگویند باز هم نشد و باید قباله مملکت را به نام آمریکا و استکبار بزنیم و کار بن‌سلمان را بکنیم؛ هیچ!

تدبیر رهبری
تغییر دولت، تکمیل این جورچین روانی در جنگ رسانه‌ای است تا ترس از آینده و تشتت و هراس چندین برابر شود. برای همین وقتی آقای احمدی‌نژاد گفت این دولت باید کنار رود، رهبری فرمودند: «این حرف عمل در چارچوب نقشه دشمن است.» کنار گذاشتن دولت به بهانه جنگ اقتصادی، بالا آوردن دست‌ها در جنگ رسانه‌ای است و برنامه دشمن در بهم زدن آرامش روانی جامعه را محقق می‌کند. تدبیر رهبری برای عبور از مشکلات اقتصادی، همزمان شکست عملیات دشمن در جنگ رسانه‌ای است تا تصمیمات اصلاح‌گرایانه مؤثر شود. 
بنده طلبه هستم
حسن رحیم‌پور‌ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه، «شما گفتید ریشه سکولاریسم در حوزه است، آیا با مواضع برخی مراجع نظر شما تغییر کرده است؟» گفت: «سخنی که از آقایان نقل شد با آنچه من گفتم، منافاتی نداشت؛ یعنی مربوط به یک 
مطلب نبود.»
 وی ادامه داد: «من احتمال قوی می‌دهم تمام سخنانی که بنده در مدرسه فیضیه داشتم، مطالعه نشده و تمام فیلم سخنرانی را ندیدند؛ چون آنچه به عنوان پاسخ داده شد، اصلاً چیزهایی نبود که ربطی به آنچه من گفتم، داشته 
باشد.»
 رحیم‌پور‌ازغدی تصریح کرد: «بنده طلبه هستم، طلبه مشهد، قم و سال‌ها در کنار این آقایان بوده‌ام و بحث ما این است که خطر سکولاریسم در حوزه خیلی بیشتر از سکولاریسم در دانشگاه است.» وی تأکید کرد: «بحث ما بحث مبارزه با فساد اقتصادی بود و اینکه روحانیت و فیضیه باید در کنار مستضعفین، مردم و کسانی که مشکلات اقتصادی دارند، باشند و عدالت اقتصادی باید قاطع اجرا شود و اینها همه گم شد؛ ولی یک تابلو که معلوم نبود از کجا آمده
 برجسته شد.»


 طرح نقشه جنگ داخلی
دبیر کل حزب‌الله با تشریح طرحی که آمریکا با همراهی رژیم صهیونیستی و عربستان در منطقه اجرا کرده، تصریح کرد: «پس از شکست این محور در جنگ 33 روزه سال 2006 و شکست طرح در سوریه، اکنون قصد دارند جنگ را به داخل ایران منتقل کنند و مردم را به تظاهرات وادارند.» وی‌ طرح آمریکا و رژیم صهیونیستی را نسل‌کشی شیعه دانست و به انفجارهای روزانه در عراق از سال 2003 اشاره کرد، اما گفت این طرح و طرح جنگ شیعه سنی نیز شکست خورده است.» نصرالله افزود:‌ «من معتقدم در برخی امور ما امروز در سال 2018 خیلی جلو هستیم. امام هزاران فرمانده نظامی و میلیون‌ها نفر رهن اشاره خود دارند که حاضرند بدون اینکه بگویند الآن تابستان یا زمستان است، بجنگند؛ اما این به تنهایی کافی نیست. چون اینکه شما بیایید و ظالمان را کنار بزنید کافی نیست، باید عدل را اقامه کنید. می‌توان صد تا مثل اسرائیل را [از سر راه] برداشت.»
نقش بصیرت در فتنه
 یکی از نویسندگان در مطلبی با موضوع مقایسه سطح بصیرت و دشمن‌شناسی مردم خرمشهر و بصره نوشت: «این اتفاقاتی که در بصره در حال وقوع است، حاصل فتنه‌انگیزی وابستگان سعودی و آمریکایی و تبلیغات آنهاست. تا این لحظه چندین نفر کشته یا شهید شده‌اند. مراکز عمومی و دولتی زیادی به آتش کشیده شده و فتنه و آشوب همچنان ادامه دارد؛ اما جالب است چند ماه پیش و به فاصله ۳۰ کیلومتری بصره و در شهر خرمشهر و آبادان همین فتنه را با تبلیغات صدبرابری اجرا کردند؛ اما نه آشوب گسترده و خانمان‌سوزی اتفاق افتاد و نه به مراکز عمومی و دولتی حمله شد و نه کشت و کشتاری. مردم ایران در کوران فتنه‌ها خوب پخته شدند و ترفندهای دشمنان را خوب می‌شناسند و زود اسیر فتنه نمی‌شوند؛ اما برادران عراقی هنوز راه زیادی دارند که بتوانند از فتنه‌انگیزی شیاطین به سلامت عبور کنند.»
پیشنهاد ضرغامی
عزت‌الله ضرغامی با توجه به رشد بیش از اندازه قیمت برخی از کالاهای بهداشتی به این مسئله واکنش نشان داد و نوشت: «پیشنهاد دلسوزانه و برادرانه من به دولت آن است که برای مدیریت توزیع حساب جدیدی باز کند. رئیس‌جمهور باید روزانه، وقت قابل قبولی برای مدیریت این موضوع اختصاص دهد. ما باز هم از این مشکلات خواهیم داشت. البته سابقه دولت، در توزیع بسته کالا در اوایل کار بسیار منفی است؛ ولی این به آن معنا نیست که نتواند مدیریت توزیع را که نیاز جدی این روزهاست، انجام دهد. دولت‌های قبل تجربه خوبی در این زمینه دارند. از تجربیات آنان استفاده شود تا عملیات روانی دشمن در نگران کردن مردم و برهم خوردن تعادل بازار عملی نشود.»
دلیل استقبال نکردن دولت
عمده کارشناسان دلسوز اقتصادی معتقدند برای عبور از وضعیت فعلی اولاً بن‌بستی نیست، ثانیاً راه‌حل علمی دارند! هنوز دلیل استقبال نکردن دولت از پیشنهادهای این افراد مشخص نیست؟! برخی می‌گویند غرور دولت اجازه استفاده از این دیدگاه‌ها را نمی‌دهد و برخی معتقدند دولت نگران است با عمل به نسخه منتقدان عملاً همه تقصیرها در پدید آمدن این شرایط را پذیرفته باشد؟! در هر حال جلوی ضرر را از هر جا که بگیری، منفعت است.
 گزینه روی میز ترامپ
«باب وودوارد» روزنامه‌نگار آمریکایی در کتاب جدیدی نوشت، گری کوهن، مدیر سابق شورای ملی اقتصاد آمریکا برگه‌ای را از روی میز کار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برداشت تا مانع آن شود که او از توافق تجاری با کره‌جنوبی خارج شود. وودوارد در کتاب «ترس: ترامپ در کاخ سفید» نوشت: کوهن «وحشت‌زده شده بود» که ترامپ احتمالاً آن نامه را امضا کند. گویا کوهن به یکی از دستیارها در کاخ سفید گفته بود من آن را از روی میزش برداشتم. نمی‌گذارم آن را ببیند. او قرار نیست هرگز این سند را ببیند. باید از کشور حفاظت کنیم.

 سعدالله زارعی
تحلیلگر ارشد بین‌الملل
اجلاس سه‌جانبه روز جمعه تهران اگرچه در ادامه دو اجلاس پیشین سران ایران، روسیه و ترکیه است، اما در عین حال از ویژگی‌های خاصی برخوردار است. اجلاس تهران از آنجا که در آستانه آغاز عملیات سنگین نظامی ارتش سوریه و مدافعان منطقه‌ای آن و مرتبط با آن برگزار شد، اهمیت خاصی پیدا کرد و به همین نسبت هم دارای تأثیرات مهمی خواهد بود. در اینجا ذکر چند مورد اهمیت این اجلاس را توضیح می‌دهد:
1ـ «ادلب» آخرین منطقه اشغالی به دست تروریست‌های تکفیری تحت‌الحمایه است که با آزادی قریب‌الوقوع آن پرونده «در اختیار داشتن سرزمین» تروریست‌ها بسته می‌شود و از آن پس روند فعالیت آنان ـ اگرچه کاملاً متوقف نمی‌شودـ به شدت کاهش می‌یابد و حاکمیت دولت و ارتش سوریه بر سرزمین خود کامل می‌شود.
ادلب چهارمین منطقه‌ای است که در مذاکرات «آستانه» به عنوان منطقه «کمتر درگیر» یا «کاهش تنش» مشخص شد و خود همین مطلب عملیات نظامی ارتش سوریه را با ابهام مواجه کرد. در این میان ترکیه با این استدلال که از یک سو با عملیات ارتش، سیل پناه‌جویان ادلب به سمت همسایه شمالی سوریه سرازیر می‌شود و از سوی دیگر تروریست‌ها را به سمت ترکیه گسیل خواهد کرد، با عملیات نظامی ارتش سوریه مخالفت کرده و بر راه‌حل سیاسی تأکید می‌کرد؛ اما در عین حال راه‌حل سیاسی نیز با بن‌بست مواجه بود؛ چرا که بخش وسیعی از تروریست‌ها شامل‌النصره، داعش، احرارالشام و ده‌ها گروه دیگر مرتبط با آنان پذیرای راه‌حل سیاسی نبودند و در مقابل هر پیشنهاد که مستلزم ترک منطقه از سوی آنان و ترک سلاح بود، می‌ایستادند. دولت ترکیه اگر چه برابر ده‌ها اسناد با این گروه‌ها در ارتباط مستمر بود، اما در عمل نتوانست آنان را پای «راه‌حل سیاسی» بیاورد. در عین حال، دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد دولت ترکیه به طور واقعی با تسلیم ادلب به ارتش سوریه موافق نبود؛ چراکه موافقت با آن ادامه حضور نظامیان خود ترکیه در مناطق شمالی سوریه را نیز ناممکن می‌کرد. در نهایت ترکیه بر اثر اصرار ایران و روسیه ناگزیر به پذیرش عملیات پاک‌سازی به دست ارتش سوریه شد و رجب‌طیب اردوغان در اجلاس تهران پای عملیات نظامی برای آزادسازی ادلب را امضا کرد و در واقع موانع منطقه‌ای عملیات ارتش سوریه برطرف شد.
2ـ اجلاس تهران و توافق ایران، روسیه و ترکیه بر سر «عملیات نهایی» آزادسازی سوریه نشان داد که بحران امنیتی سوریه اولاً، در یک فرایند داخلی و با محوریت جبهه مقاومت در ابعاد امنیتی و ثانیاً، در یک فرایند منطقه‌ای رو به پایان است و این در حالی است که غربی‌ها چنین تبلیغ می‌کردند که امنیت سوریه جز در یک فرایند بین‌المللی و مبتنی بر قطعنامه سازمان ملل قابل حل‌وفصل نیست. حتی در روزهای اخیر «لودریان» وزیر خارجه فرانسه اگرچه به پیروزی بشار اسد در جنگ اعتراف کرد؛ اما اعلام کرد که او برنده صلح نیست! واقعیت این است که علی‌رغم تلاش گسترده آمریکا، انگلیس و فرانسه یک بار دیگر از روند تحولات جا مانده‌اند و اینک بزرگ‌ترین بحران منطقه‌ای بدون حضور و نظر آنان در حال پایان
یافتن است.
ادامه در صفحه۲
 این می‌تواند همان‌گونه که در سخنان حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(دامت برکاته) در دیدار با رئیس جمهور روسیه مطرح شد، به یک الگوی کارآمد در حل‌‌وفصل بحران‌های منطقه‌ای تبدیل شود.
3ـ اجلاس تهران و رسیدن به فرمول «آزادسازی نظامی ادلب»، یادآور نقش برجسته و محوری ایران در حل قدرتمند بحران امنیتی سوریه است. واقعیت این است که سوریه با نظریه مقاومتی انقلاب اسلامی آخرین گام‌ها به سوی آزادی را برمی‌دارد. اگر روسیه در اجلاس تهران حضور یافته است، حضور او برخلاف ایران به سه سال اخیر برمی‌گردد، حال آنکه ایران از آغازین روزهای بحران، در کنار سوریه بوده و نیز برخلاف روسیه که حضوری منفرد و عمدتاً جنگ‌افزاری در حل بحران داشته است، ایران حضوری جبهه‌ای و توام با مشارکت دولت عراق، حزب‌الله لبنان و گروه‌های پرقدرت مقاومت عراقی، پاکستانی و افغانی داشته و نیروی انسانی قابل ملاحظه‌ای به ساختار دفاعی سوریه وارد کرده است. اجلاس سوم سران سه کشور در تهران در واقع نقش محوری ایران را در حل بحران امنیتی سوریه که بزرگ‌ترین بحران امنیتی منطقه طی 30، 40 سال اخیر بوده است، نشان ‌داد.
4ـ توافق تهران انرژی زیادی به نیروهای عمل‌کننده در عملیات ادلب می‌دهد، کما اینکه رعب بسیاری به تروریست‌هایی که به شکاف بین ترکیه و دو کشور دیگر امید بسته بودند، وارد می‌کند. عملیات روزهای آینده ادلب هم اینک از یک پشتوانه قوی منطقه‌ای بهره‌مند است و این موضوع خود مانع فعال شدن مؤثر مخالفان غربی عملیات آزادسازی ادلب می‌شود. عملیات ارتش در ادلب یک شانس بزرگ دیگر نیز دارد. ارتش پس از پاک‌سازی جنوب، غوطه شرقی دمشق  و شمال استان حمص می‌تواند نیروهای خود را برای آزادسازی ادلب متمرکز کند و این در حالی است که مثلاً در جریان عملیات نصر 2 که به آزادی شهر استراتژیک حلب منجر شد، ارتش ناگزیر بود با یک‌چهارم نیرو و توانایی خود وارد عملیات شود.

مهدی سعیدی
روزنامه نگار
بار ديگر شمارش ايام به محرم‌الحرام رسيده و کشور آماده مي‌شود تا سياه‌پوش عزاي حسيني شود و مجالس وعظ و سوگواري به پا شوند! در اين ميان، آنچه اهميت دارد جهت‌گيري کلي هيئات مذهبي و مطالبي است که در اين جلسات در قالب سخنراني و مداحي ارائه می‌شود و انتظار آن است که محتواي اين جلسات در راستاي اقامه امر سيدالشهداء(ع) و مبتني بر اهداف و آرمان‌هاي نهضت حسيني باشد.
در سال‌هاي اخير، جريان‌هايي انحرافي تلاش کرده‌اند هيئات مذهبي را از روح و جوهره خود جدا کنند. اين جريان که رهبر حکيم و فرزانه انقلاب اسلامي آن را به جريان «تشيع انگليسي» تعبیر کرده‌اند، الگويي از هيئت‌داري را ارائه مي‌کند که مي‌توان آن را «هيئت سکولار» ناميد. در هيئت سکولار، قرائتي از نهضت امام حسين(ع) ارائه می‌شود که در آن نسبتي بين اسلام و سياست وجود ندارد و اين در حالي است که رکن اساسي نهضت حسيني مبارزه با قدرت فاسد و حاکميت ناخلفي است که به زور بر جايگاه صالحان و انبيا و اوليای الهي تکيه زده بود؛ از این رو چگونه مي‌توان در رثای مظلوميت خاندان اهل بيت(ع) گريست و بني‌اميه را لعنت کرد و از ديگر سو از لعن و نفرين يزيديان زمان که همانا استکبار جهاني و صهيونيسم بين‌الملل است، پرهيز کرد؟! 
هيئت تراز اسلام ناب محمدي(ص) محفلي است که در جهت تقويت جبهه حق عمل مي‌کند؛ بنابراین بايد در جهت تقويت نهضت اسلامي ملت ايران و نظام اسلامي برآمده از آن‌ـ که تحققش آرزوي انبيا و اوليای الهي و حضرت اباعبدالله‌الحسين(ع) بوده است‌ـ باشد. هيئتي که از درون آن انسان‌هاي مؤمن در خدمت انقلاب و ارادتمند و پا به کار ولي خدا در زمان غيبت معصوم(ع) بيرون نيايد، با هيئت مطلوب اهل بيت(ع) فرسنگ‌ها فاصله دارد و از چنين مجالسي بوي خاندان عصمت و طهارت به مشام نمي‌رسد.
برخي جريان‌هاي سياسي داخلي تلاش دارند الگويي از هيئت سکولار ارائه دهند که با منافع جناحي‌شان سازگار باشد! اين جريان می‌شد هيئات انقلابي و حزب‌اللهي را تخريب و بدنام کرده و با انگ زدن و متهم کردن به جناحي بودن، مردم را از رجوع به چنين جلساتي منع کنند و اتفاقاً هيئت‌هاي سکولار را نماد هيئت تراز نهضت حسيني معرفي کنند! توصيه آسيب‌شناسانه مرجع عالي‌قدر شيعه که فرموده‌اند: «نبايد به نام مداحي كارهاي سياسي و جناحي كرد، خطباي محترم نيز بايد مراقبت‌هاي لازم را داشته باشند» نيز دست‌مايه بهره‌برداري سياسي ايشان شده و با مصادره به مطلوب و تحريف معنوي اين اظهارات نسبت به سياسي شدن هيئت‌هاي انقلابي موضع‌گيري کرده و آنان را به پرهيز از ورود به سياست دعوت مي‌کنند.
جالب آنجا است که خود به اين توصيه‌ها پايبند نيستند! و برخلاف ادعاي‌شان در طول سال‌هاي اخير هيئت‌هاي محدودي که اصلاح‌طلبان توانسته‌اند آماده‌ کنند، رويکردي کاملاً سياسي داشته و چهره‌هاي کاملاً سياسي سخنراني و منبر آن را برعهده داشته‌اند. برای نمونه، در روز ششم محرم سال 1395، حجت‌الاسلام سروش محلاتي در دانشگاه علامه طباطبايي تهران سخنانی را با عنوان «امکان يا امتناع مذاکره در سياست‌هاي انقلابي» بیان و تلاش کرد تا از قيام حسيني بستري براي توجيه مذاکرات ديپلماتيک دولت اعتدال فراهم آورد. اظهاراتي که با واکنش‌هاي صاحب‌نظران تاريخ اسلام همراه بود! به واقع اصلاح‌طلبان قبول دارند نهضت امام حسين(ع) خرج توجه به مذاکره و برجام و... شود؛ اما اگر در تحليل قيام حسيني بر ضرورت دفاع از انقلاب اسلامي و تبعيت از رهبري نظام اسلامي و هوشياري و بصيرت در برابر دشمن و استکبار جهاني تأکيد شود، جلسه به سياسي بودن متهم خواهد شد! 
حاصل اين نگرش آن است که نهضت حسيني در سال 61 ه.ق محبوس و ابتر مانده و از تبديل شدن به مانيفستي براي تبيين مرزهاي جبهه حق و باطل در جهان امروز و ايستادگي و مقاومت در برابر جبهه استکبار جهاني باز ماند!
نوشتار را با رهنمود رهبر حکيم انقلاب اسلامي به پايان مي‌بريم که الگويي پويا و متناسب به زمانه ما ارائه مي‌دهد. معظم‌له مي‌فرمايند: «هيئت‌ها نمي‌توانند سکولار باشند؛ هيئتِ امام حسينِ سکولار ما نداريم! هرکس علاقه‌‌مند به امام حسين(ع) است، يعني علاقه‌‌مند به اسلام سياسي است، اسلام مجاهد است، اسلام مقاتله است، اسلام خون دادن است، اسلام جان دادن است؛ معناي اعتقاد به امام حسين(ع) اين است. اينکه آدم در يک مجلس روضه يا هيئت عزاداري مراقب باشد که نبادا وارد مباحث اسلام سياسي بشود، اين غلط است.»(20/8/1392)