محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار توئیتی ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به رژه اهواز، از پاسخ قاطعانه ایران به این حمله خبر داد و نوشت: تروریست‌های استخدام شده، آموزش دیده و تسلیح شده و تأمین شده از سوی یک رژیم خارجی به اهواز حمله کرده‌اند. کودکان و خبرنگاران در میان قربانیان هستند. ایران، حامیان تروریسم در منطقه و اربابان آمریکایی آنها را برای چنین حملاتی مسئول می‌داند. ایران، در دفاع از ایرانیان، قاطعانه و سریع پاسخ خواهد داد.


شعیب بهمن
پژوهشگر مسائل اوراسیا

 آمریکایی‌ها در حالی به تحریم نفتی علیه جمهوری اسلامی ایران امیدوارند که بتوانند میزان صادرات نفتی کشورمان را به صفر برسانند. تحقق این امر مستلزم این خواهد بود که آمریکایی‌ها بتوانند جایگزین مناسبی برای نفت ایران در بازارهای بین‌المللی داشته باشند. حال این پرسش مطرح می‌شود که افزایش تولید میزان سقف نفت روسیه، اقدامی در راستای همراهی با آمریکا به منظور به صفر رساندن میزان تولید و فروش نفت ایران است یا خیر؟ در پاسخ باید گفت، روس‌ها از مدت‌های پیش اعلام کرده بودند به محض افزایش قیمت نفت، آنها نیز میزان سقف تولید خود را افزایش خواهند داد، بنابراین موضوع افزایش تولید نفت روسیه، نکته جدیدی نیست. مورد بعدی این است که تحریم‌هایی که از جانب غرب از سال 2014 علیه روس‌ها به دلیل شبه‌جزیره کریمه اتفاق افتاد، به علت برنامه‌ریزی نکردن روسیه برای شرایط تحریمی، آسیب‌های قابل توجهی به اقتصاد این کشور
 وارد کرد.  همچنین با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از اقتصاد روسیه به درآمد حاصل از انرژی و نفت وابسته است، روس‌ها به شدت به دنبال افزایش درآمد خود هستند تا اقتصاد خود را به خوبی اداره کنند. نکته دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، این است که افزایش بیش از حد قیمت نفت به معنای به صرفه بودن تولید نفت آمریکاست و این اتفاق، اتفاق خوبی نیست که کشورهایی مانند روسیه و حتی دیگر کشورهای سنتی نفت خواهان آن باشند. بنابراین روسیه تمایل دارد از طریق تولید بیشتر از افزایش بیش از حد قیمت‌ها جلوگیری کند تا سرمایه‌گذاری در بخش تولید و استخراج نفت شل آمریکا مقرون به صرفه نباشد. به بیان ساده، تولید نفت شل هزینه‌بر باشد تا سودآور. بنابراین می‌توان گفت، افزایش تولید نفت روسیه در فضای بین‌المللی با این هدف صورت می‌گیرد که نفت شل را تحت تأثیر قرار دهد. پس اگر قیمت نفت خیلی بالا نباشد، هیچ شرکتی به سرمایه‌گذاری در نفت شل آمریکا تمایل نخواهد داشت؛ یعنی نفت بالای 70 دلار می‌تواند برای نفت شل آمریکا سودآور باشد. در نتیجه روس‌ها مسئله افزایش تولید نفت خود را فضای بین‌المللی می‌بینند و به نوعی درصدد تحت تأثیر قرار دادن ایالات متحده آمریکا و به ویژه نفت شل آمریکا هستند. از سوی دیگر،‌ به طور اساسی مقاصد صادراتی نفت روس‌ها با جمهوری اسلامی ایران متفاوت است و بازار مشترکی بین ایران و روسیه به معنای واقعی آن وجود ندارد و مقصد صادرات انرژی روس‌ها به اروپا است که آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای پس گرفتن این بازار از دست روس‌هاست تا اولاً، بتواند وابستگی اروپا به روسیه را کم کند و اتحادیه اروپا را در اقدامات ضد روسی و تحریم این کشور، بیشتر به همراه داشته باشد؛ ثانیاً، بتواند به جای نفت روسیه، نفت شل خود را به اروپا بفروشد که از این نظر نیز درآمد قابل ملاحظه‌ای به دست بیاورد. پس افزایش تولید نفت روسیه نمی‌تواند جایگزین نفت ایران باشد، کما اینکه قبلاً هم نفت کشورهای کویت، عراق و دیگر کشورهای خاورمیانه، جایگزین نفت جمهوری اسلامی ایران در زمان تحریم‌ها بود نه روسیه.

رئیس‌جمهور در مراسم رژه نیروهای مسلح

رئیس‌جمهور در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: «اینکه آمریکایی‌ها از موشک‌های ما عصبانی هستند، به معنای آن است که امروز تأثیرگذارترین سلاح ما موشک است؛ پس با این سخن آنان ما قدر موشک‌های خود را بیشتر می‌دانیم.»
حسن روحانی، رئیس‌جمهور در مراسم رژه نیروهای مسلح که به مناسبت سی‌وهشتمین سالگرد دفاع مقدس در جوار حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اظهار داشت: «حادثه‌ای که در بعدازظهر سی‌ویک شهریور سال 59 رخ داد، از جنبه‌های مختلف حائز اهمیت است. اولین نکته آن است که ایران آغازگر جنگ نبود و به کشوری تجاوز نکرد و قصد حمله و تجاوز به هیچ کشوری را نداشت.»
روحانی اظهار داشت: «پیام انقلاب اسلامی از ابتدا صلح و آشتی و اجرای فرامین الهی، برادری و دوستی و حسن همجواری با همسایگان بود و علت اینکه مردم یکپارچه در دفاع مقدس فداکاری کردند، این بود که تردیدی نداشتند ایران آغازگر جنگ نبوده و این دیگران بودند که به سرزمین، استقلال و تمامیت ارضی ما هجمه آوردند و ما فقط برای دفاع و ایستادگی در برابر متجاوز از حقوق، حیثیت، سرزمین و ملت‌مان دفاع کردیم.»
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه این رمز جاودانگی، عزت و عظمت دفاع مقدس در تاریخ ملت ایران و در آینده است، گفت: «ملت ایران، ملتی بوده که مدافع حقوقش بوده و قصد تجاوز نداشته است و به همین دلیل ملت با وحدت، ایمان و امید توانست از همه پیچ و خم‌های دوران هشت ساله عبور کند.»
روحانی خاطرنشان کرد: «جنگی به ما تحمیل شد که عادی نبود و بارها، جنایت‌های جنگی علیه نیروهای مسلح و مردم رخ داد. در همان روزهای اولیه جنگ، عراق شهرهای مسکونی و مردم بی‌دفاع ما را موشک‌باران و گلوله‌باران کرد که نمونه آن حمله به شهر مقاوم دزفول بود که صدامیان به دلیل استقامت مردم این شهر از آنها عصبانی بودند و مقاومت، ایثار و ایستادگی مردم، بزرگ‌ترین شکست را به صدامیان وارد کرد و سبب شد ماه‌های متوالی، خانه‌های آنان مورد حملات موشکی و گلوله‌باران دشمن قرار گیرد.»
رئیس‌جمهور ادامه داد: «عراق در جنگ برخلاف موازین بین‌المللی افزون بر جبهه‌های جنگ علیه مردم بی‌گناه سردشت و حتی مردم شهر کشور خودش، حلبچه، با استفاده از بمب شیمیایی مردم را مصدوم و شهید کرد.»
روحانی با اشاره به اینکه با وجود همه جنایت‌های جنگی و تجاوز صدامیان، هیچ قدرت و سازمان بین‌المللی تمام‌قد در برابر این تجاوز ایستادگی نکرد، گفت: «این درس بزرگی برای ماست، تاریخ هشت ساله دفاع مقدس، تاریخ گذشته نیست؛ بلکه سرمشق و راه آینده ماست، دفاع مقدس زنده است و برای همیشه زنده می‌ماند و مصباح هدایت و چراغ و راهنمای ماست.»
روحانی خاطر نشان کرد: «جنگ هشت ساله به ما آموخت که باید در روز سختی روی پای خودمان ایستاده و تحت فرمان رهبری، متحد و آماده فداکاری باشیم و به پیروزی امیدوار بوده و به یکدیگر و مسئولان‌مان اطمینان داشته باشیم و بدانیم با ایستادگی و اتحاد پیروزی نهایی از آن ما خواهد بود.»
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه هدف صدام از جنگ علیه ایران، تنها تجاوز به خاک کشورمان نبود، بلکه باطن آن از بین بردن انقلاب و نظام اسلامی بود، گفت: «ترامپ هم به ظاهر از برجام خارج شده است؛ اما هدف اصلی او ضربه به اصل انقلاب و نظام اسلامی است.»
 روحانی افزود: «توطئه‌های فراوانی در سال‌های 95 و 96 رخ داد؛ به نحوی که می‌خواستند ما را تحریم و عصبانی کرده تا ما از برجام خارج شویم و همه مسئولیت‌های حقوقی و قانونی خروج از برجام را به گردن ما بیندازند؛ اما متانت، تدبیر، ایستادگی و آرامش جمهوری اسلامی ایران سبب شد این توطئه دشمنان خنثی شود.»
رئیس‌جمهور افزود: «در مرحله دوم ترامپ فکر می‌کرد که اگر از برجام خارج شود، ساعتی بعد ایران نیز از برجام خارج شده و می‌تواند پرونده را به شورای امنیت سازمان ملل فرستاده و ما را محکوم کند.»
روحانی ادامه داد: «در مرحله سوم، ترامپ می‌خواست متحدانش را در کنار خود داشته باشد و اروپاییان را با خود همراه کند تا آنها نیز از برجام خارج شوند؛ اما به جز دو رژیم منفور در منطقه ما، هیچ دولت و ملتی از او حمایت نکرد.»
روحانی با بیان اینکه آنها می‌گویند ما از سلاح‌های دفاعی و موشک‌های خود دست برداریم و آنها را کنار بگذاریم و به تعبیر خودشان ما را از دخالت در منطقه منع می‌کنند، گفت:‌ «ایران نه تنها سلاح‌های دفاعی و موشک خود را کنار نمی‌گذارد؛ بلکه روز به روز بر قدرت دفاعی خود خواهد افزود.» رئیس‌جمهور اظهار داشت: «اینکه آنها از موشک‌های ما عصبانی هستند، به معنای آن است که امروز تأثیرگذارترین سلاح ما موشک است؛ پس با این سخن آنان ما قدر موشک‌های خود را بیشتر می‌دانیم.»
روحانی خطاب به دشمنان ملت ایران گفت: «شما می‌گویید که ما در منطقه خودمان حضور نداشته باشیم، اما سؤال این است که شما از هزاران کیلومتر آن طرف‌تر چرا در این منطقه حضور دارید؟» 
رئیس‌جمهور افزود: «ما سال‌ها حافظ خلیج‌فارس، دریای عمان، اقیانوس هند و باب‌المندب بودیم و امروز کشتی‌های ما از این منطقه و کشتیرانی در این مناطق حمایت می‌کنند و این را آمارها و کشتی‌هایی که در منطقه تردد دارند، گواهی می‌دهند.»
روحانی تصریح کرد: «امروز ملت بزرگ ایران در قلب مردم عراق، سوریه، لبنان و یمن جای دارد؛ اما دشمنان ملت ایران کجا هستند؟ آنها بمب و موشک و امکانات را به دو کشور دادند تا علیه مردم مظلوم و فقیر یمن از آنها استفاده کنند.»

بازنگاهی به سناریوهای دشمن برای کم‌رنگ کردن فرهنگ عاشورا

  امین پناهی/ عملیات روانی علیه محرم و عزاداری امام حسین(ع) موضوع جدیدی نیست. در همیشه تاریخ چنین هجمه‌هایی وجود داشته و تا ظهور حضرت مهدی(عج) هم وجود خواهد داشت. اما امسال یک تفاوت عمده را نسبت به سال‌های گذشته در موضوع حملاتی که به عزاداری‌های عاشقان امام حسین(ع) می‌شد، شاهد بودیم.
هر سال با یک بهانه تلاش‌شان را کرده‌اند تا این سنت دینی را از بین ببرند یا حداقل آن را کم‌رنگ کنند، اما امسال به دلیل وجود برخی مشکلات اقتصادی و معیشتی سعی کردند از این موضوع به عنوان یک نقطه ضعف استفاده و تلاش کنند به هدف خود نزدیک شوند.
در یک تقسیم‌بندی کلی، چهار گروه و چهار سناریو برای اجرای چنین نقشه‌هایی وجود دارد:
گروه اول که به طور مستقیم قیام امام حسین(ع) در برابر یزید و بدعت‌های آن روز جامعه اسلامی که سبب از بین رفتن اسلام ناب شده بود را جنگ قبیله‌ای بین دو طایفه عرب می‌دانند؛ روش کهنه‌ای که البته خودشان هم می‌دانند که آنقدر پوسیده شده که دیگر کسی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.
گروه دوم که کمی تلاش کرده‌اند خود را از عناد مستقیم دور نگه دارند، کسانی هستند که به برخی رسومات رایج در کوچه و بازار و نوع عزاداری‌ها و بعضاً اشتباهاتی که برخی افراد در نوحه‌سرایی‌ها و دستجات‌شان مرتکب می‌شوند و اشکالات فردی موجود در عزاداری‌ها تکیه کرده و تلاش می‌کنند به دلیل این اتفاقات کوچک، کلیت عزاداری برای امام حسین(ع) را تخطئه کنند که البته اینها هم کوچک‌ترین تأثیری در کاستن از عظمت شکوه عزاداری سیدالشهداء(ع) نداشته و نخواهند داشت، چرا که مخاطبان به خوبی می‌فهمند اشکال از افراد است، نه از سیستم.
شبهه‌افکنی درباره نذری و هیئت
اما گروه سوم هیچ‌گاه حمله مستقیم انجام نمی‌دهند؛ چرا که به خوبی دریافته‌اند حمله مستقیم به اعتقادات مردم از سوی آنان بیشتر مورد دفاع قرار گرفته و سبب بی‌اثر شدن نقشه‌های‌شان می‌شود،‌ بنابراین سعی می‌کنند نشان دهند در این وضعیت اقتصادی و معیشتی امور مهم‌تری نسبت به برپایی عزا وجود دارد که آن هم کمک به محرومان و فقراست که بهتر است هزینه‌های نذری امام حسین(ع) برای کمک به چنین افرادی صرف شود. این دسته که ممکن است مشکلی هم با شخص امام حسین(ع) نداشته باشند، ولی دانسته یا ندانسته برای کم‌رنگ کردن عزاداری‌ها می‌کوشند. این دسته را بیشتر سلبریتی‌ها، ورزشکاران و کسانی که طبقه مرفه‌تری به لحاظ اجتماعی و معیشتی دارند، تشکیل می‌دهند. همان کسانی که برای حضور در یک جشنواره چندین میلیون هزینه طراحی لباس می‌دهند، معمولاً سالی چند بار به اقصی نقاط جهان سفر می‌کنند، در بهترین کافه‌ها و رستوران‌ها غذا خورده و عکس غذا خوردن‌شان را در فضای مجازی منتشر می‌کنند. اما زمانی که وارد دهه محرم می‌شویم، موضع می‌گیرند که «هزینه هیئت را خرج فقرا کنید.»
سلبریتی‌هایی که در همه شئون زندگی مردم دخالت می‌کنند، از سیاست و فرهنگ گرفته تا اقتصاد و ورزش و حالا هم مسائل مذهبی. اما سؤال اساسی این است که چرا همین کار را خود این افراد انجام نمی‌دهند؟ هزینه میهمانی و مسافرت‌های‌شان را که به یقین خیلی بیشتر از آن مبلغی است که در محرم هزینه می‌شود اگر بخشی از آن را خرج همین بیماران یا محرومان کنند بسیاری از مشکلات‌شان رفع خواهد شد.
هتک حرمت اهل‌بیت(ع)
اما گروه چهارم شمشیر را از رو بسته و تلاش کردند تا با هر آنچه در دسترس دارند، از رسانه‌ها و تریبون‌های‌شان به امام حسین(ع) و اهل‌بیت ایشان(ع) و همچنین به عزاداری‌های مردم هتک حرمت کنند. از پوستر معنادار منتشر شده شهرداری تهران تا توهین به اهل‌بیت(ع) در روزنامه صدای اصلاحات. روزنامه اصلاح‌طلبِ صدای اصلاحات در روزی که متعلق به حضرت رقیه(س) بود، گزارشی را روی جلد خود قرار داد درباره تغییر جنسیت دختری به نام رقیه. یکی از کاربران در واکنش به هتک حرمت این روزنامه در صفحه توئیترش نوشت: «توهین هرزنامه صدای اصلاحات به دردانه بانوی سه ساله کربلا را نباید شوخی گرفت. با یک معذرت‌خواهی نمایشی برای فرار از مکافات هم نباید خام شد. رویه توهین به مقدسات شیعی، پروژه‌ای طراحی‌شده در اتاق‌های فکر صهیونیستی با تأمین مالی سعودی‌هاست. هتک حرمت مقدسات، نباید بی‌هزینه بماند.»
اتفاق خوب البته آن زمانی بود که این هتک حرمت بی‌پاسخ نماند و دادستان کل کشور در پی هتک حرمت این روزنامه به ساحت مقدس حضرت رقیه(س) دستور توقیف و برخورد با عاملان این هتک حرمت را صادر کرد.
پایگاه خبر آنلاین هم در گزارش‌های خود در روزهای اخیر به کرات به نوع عزاداری‌های مردم انتقاد کرده است. این رسانه سعی کرده عزاداری‌ها و مداحی‌های محرم را «پر از دروغ» و «جهت‌دار» معرفی کند. اما لجن‌پراکنی‌های این رسانه هم از نگاه کاربران مجازی دور نمانده و نسبت به آن واکنش‌هایی داشته‌اند. یکی از کاربران نوشته است: «قبلاً فکر می‌کردم که فقط بهائی‌های حامی میرحسین که به عنوان مردمان خداجو‌ در روز عاشورا کف و سوت میزدن نگران مخدوش شدن شعائر حسینی‌ا‌ند، اما حالا که نگرانی‌های خبرآنلاین که از حامیان دولت است و یکدفعه در مورد نوع عزاداری‌ها دغدغه‌مند‌ شده رو می‌بینم پی به اشتباه خودم بردم.» توهین وقیحانه رضا مهرداد، عضو شورای شهر نیشابور و سردبیر نشریه خیام‌نامه و تتلو خواننده حاشیه‌ساز به عزاداران امام حسین(ع) هم بازتاب فراوانی در فضای مجازی داشت که البته این توهین‌ها هم بی‌پاسخ نماند و یک کاربر در واکنش به آن نوشت: «برای ما افرادِ بی‌ارزشی مثل تتلو یا رضا مهرداد اصلاً داخل آدم نیستند که فکر ما رو به خودشون مشغول کنن، مهم اون جریانِ هتاکه که داره از توی اتاق‌های ‌فکر افسادطلبان‌ مدیریت می‌شه، اما باید بدونن‌ که توهین هزینه دارد.»‌ کاربر دیگری هم نوشت: «تحمیق کار کسانی است که تَکرار می‌کنند و به اسم دین فساد می‌کنند. حسین(ع) نماد آزادگی و عقلانیت است. اگر حسین نبود، انقلابی هم نبود. پس چگونه به نام خدمت مسئولیت می‌گرفتید و هرزه‌گویی می‌کردید؟»
دست و پا زدن برای تابوشکنی
اما آخرین حاشیه‌سازی را هم کسی ایجاد کرد که طبق روال این سال‌ها به ظاهر وظیفه‌اش تغییر جایگاه حق و باطل در جهت اهداف سعودی‌ـ صهیونیستی است. یکی از کارمندان وزارت خارجه که البته در توئیت‌های بعدی خود را منتخب اصلاح‌طلبان در انتخابات بعدی مجلس می‌داند، در صفحه اینستاگرامش می‌نویسد: «برای من شخصیت یزید بسیار جذاب‌تر از امام حسین(ع) است. یزید یک شخصیت باهوش، فرزانه، قاطع و استوار است، اما امام حسین(ع) یک شخصیت کم‌هوش، قدرت‌طلب، احساساتی و ناپخته است.»
اظهارنظر کم‌نظیری که حتی اگر هم‌عصران یزید هم آن را ببینند، مایه تعجب‌شان می‌شود که چگونه یک فرد دائم‌الخمر بوزینه‌باز که مدام مدهوش مسکرات است می‌تواند نماد یک فرد باهوش باشد؛ فردی که به دلیل دمدمی مزاج بودنش شهره عام و خاص است، حالا شده باشد نماد یک فرد قاطع و استوار! اما واکنش یکی از کاربران به این توئیت این‌گونه بود: «هرچند وقت یه بار دولتی‌ها یا منصوبان‌شون به مقدسات مستقیم و غیر مستقیم اهانت می‌کنند و ما هم فقط داد می‌زنیم که ای فلان و بهمان بعد از مدتی هم موجش فروکش می‌کنه غافل از اینکه اون اثر خودش رو گذاشت، تقدس‌زدایی مدت‌هاست تو این دولت و تفکر آغاز شده.» این نوع از اظهارنظرها چه مجازی و چه در فضای بیرون صرفاً برای تابوشکنی، برای از بین بردن تقدس مقدسات است که اگر برخورد صحیح با آن صورت نگیرد، در سال‌های آینده اثرش نمایان خواهد شد. هر چند این دست از توطئه‌ها علیه دستگاه اباعبدالله‌الحسین(ع) کم نبود، اما امسال یکی از باشکوه‌ترین محرم‌های چند سال گذشته را شاهد بودیم. 
اما وحید یامین‌پور مجری تلویزیون در پاسخ به همه این هتک حرمت‌ها در توئیترش نوشت: «از ۲۵ سال پیش که پام به روضه‌های تهران باز شد تا الآن هیئت‌های این شهر چند برابر شده، ولی هنوز هم جا برای نشستن سخت پیدا می‌شه... به یزیدی‌ها بگید برای کشتن ما تیر کم میارن، حتی برای آزردن ما دشنام کم میارن، این مملکت، حسینی می‌ماند.»


نکته: در اردوگاه‌هاي ۱۶ و ۱۸ بعقوبه بوديم. يک روز تابستان که هوا خيلی گرم بود و درجه هوا به ۴۰ تا ۵۰ درجه می‌رسيد، ما را براي کارهای اردوگاه بردند. بعد از هفت ساعت، کارهاي‌مان به اتمام رسید. ساعت حدود ۳ یا ۴ بعد از ظهر بود. در راه برگشت به آسايشگاه، يک افسر ارشد عراقی من و دوستم را صدا زد و گفت: «بيايید اینجا». من زياد به زبان عربي مسلط نبودم، ولی دوستم عرب زبان و بچه خرمشهر بود. به من گفت افسر عراقی مي‌گوید: «بيايید اينجا با شما کار دارم.» راه را به طرف افسر عراقی کج کردیم و مقابل او ایستادیم. دست برد و چند خوشه انگور به ما داد و گفت: «چند وقت است که ميوه نخورده‌ايد؟» گفتم: «دو سالی می‌شود.»
وقتی که خواستيم به آسايشگاه برگرديم؛ به دوستم گفتم: «سؤال کن ببین پلاستيک دارند؟»؛ همین را به افسر عراقی گفت و او پرسيد: «پلاستيک برای چه می‌خواهی؟»
گفتم: «براي انگورها می‌خواهم.»
افسر عراقی با تعجب گفت: «مگر نمی‌خواهید بخوريد؟!»
گفتیم: «می‌بريم داخل آسايشگاه و با دوستان می‌خوريم.» 
افسر عراقی لبخندی زد و به عربی چيزی گفت. نمي‌دانستم که او چه می‌گويد. دوستم به من گفت: «مي‌گويد، واقعاً نمی‌دانم شما کی هستيد؟! گفتم الآن تا انگور را ببينيد دعواي‌تان مى‌شود بعد از چند سالی که ميوه نخورده‌ايد.»
بعد افسر عراقی رو کرد به دوستانش و گفت، با اينها نمی‌شود جنگيد، بايد از اينها درس گرفت.
نظر: زمانی که دشمنان با جنگ روانی در حال تنگ کردن عرصه‌های زندگی بر مردم ما هستند و به دنبال انتشار تصاویر و فیلم‌هایی از ایران هستند که مردم بر سر مواد غذایی یا کمبود برخی از اجناس با هم درگیر شوند، یادآوری روحیه ایثار و ازخودگذشتگی از این حیث اثرگذار است که مانع از پیشروی دشمن در دیگر عرصه‌ها و ادامه فشارها بر کشورمان می‌شود.

 خیال‌مان راحت شد
جان کری، وزیر خارجه اسبق آمریکا در کتاب جدیدش در بخش مذاکرات پشت پرده اولیه آمریکا و ایران با اشاره به اینکه روند مذاکرات در عمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در ژوئن ۲۰۱۳ متوقف شد، نوشته است: «وقتی نامزد میانه‌روتر، حسن روحانی پیروز شد، ما شگفت‌زده و دلگرم شدیم.» وی ادامه داده است: «به علاوه، از اینکه روحانی، جواد ظریف را به عنوان وزیر خارجه و مسئول پرونده هسته‌ای منصوب کرد تا حدی خیال‌مان آسوده شد. او به دلیل حدود ۱۰ سالی که نماینده ایران در سازمان ملل متحد بود، به خوبی شناخته شده بود و صحنه روابط بین‌المللی را خیلی خوب می‌شناخت. سال‌های زیادی در ایالات متحده زندگی کرده بود، زبان انگلیسی را روان صحبت می‌کرد و به فرهنگ آمریکا اشراف داشت.»‌
توافق نانوشته
محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر و معاون پارلمانی دولت اصلاحات نظریه خودساخته مخالفت مدعیان اصلاحات با جریان ضد انقلاب را که چند وقتی است سعی در ترویج و جااندازی آن را دارند، مطرح کرده و گفته است: «جریان ضد انقلاب خارجی خیال می‌کرد در حال حاضر همه چیز برای ورود آنها به ایران آماده است و تنها جریانی که در مقابل چنین تغییری می‌ایستد، یک نیروی مطالبه‌گر به نام جریان اصلاحات است.» این محکوم فتنه 88 همچنین گفته است: «پس از حوادث دی ماه نقطه عطفی به وجود آمد که جریان ضدانقلاب خارجی و جریان افراطی داخلی با یکدیگر به توافقی نانوشته رسیدند!» این در حالی است که این دو جریان سوژه‌ها و موضوعات را با هماهنگی و همکاری همدیگر پیش می‌برند و فاصله بین آنها کوتاه شده است.
حاشیه امن وزیر برکنار شده
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به برخی رفتارهای دولت در وضعیت جنگ اقتصادی و نیز اخلال در نظام اقتصادی از جمله انتصاب ولی‌الله سیف به مشاور رئیس‌جمهور در امور پولی و بانکی اشاره کرد و گفت: «واقعیت این است که انتصاب امثال آقای سیف، مردم را ناامید می‌کند؛ وقتی خود آقای روحانی می‌گوید مهم‌ترین منکر در شرایط فعلی ناامید کردن مردم است، دیگر خودش نباید با این رفتارها مردم را ناامید کند.» نقوی‌حسینی تأکید کرد: «در محافل مختلف این بحث مطرح می‌شود که انتصاب آقای سیف به دلیل آشفتگی‌های بازار ارز مورد اتهام است و در معرض محاکمه قرار دارد، صدور حکم مشاور برای وی، او را در حاشیه امنی قرار داده است.»
سوژه‌ای به نام تتلو
تتلو مدتی است از کشور خارج شده و در فضایی نه چندان شفاف، درگیر اجرای پروژه‌هایی است که اتفاقاً به کار رسانه‌ای جریان فتنه‌گر و ضد انقلاب می‌آید؛ نظیر ماجرای کشف حجاب دختری به نام مائده هژبری و سپس توهین اخیر به مقدسات. او پس از سفر به ترکیه و کنسرت ناکام، از شبکه بی‌بی‌سی سردرآورد. به عبارت دیگر، به نظر می‌رسد او در جریان سفر به ترکیه، از سوی سرویس‌های امنیتی بیگانه مدیریت می‌شود. تتلو امروز ته صف و اردوگاهی ایستاده که فتنه‌گران طعنه‌زن، پیشگام و خط‌شکن آن‌ـ به نیابت از جبهه استکبار‌ـ بوده‌اند. در واقع جریان حزب‌اللهی می‌خواست او را نجات دهد و جریان آلوده به ضد انقلاب سعی کرد او را به منجلابی که خود در آن قرار گرفته‌اند، بازگردانند.
پشت پرده حوادث اهواز
حادثه اهواز براساس طرحی از پیش تعیین شده صورت گرفته و انتخاب روز سی‌ویکم شهریور که آغاز هفته دفاع مقدس است، از سوی تروریست‌ها برای چنین حمله‌ای به منزله ادامه جنگ این گروهک‌ها با ایران است. در واقع، گروهک‌های تجزیه‌طلب به دنبال ارسال این پیام هستند که همچنان جنگ علیه ایران ادامه خواهد داشت. همچنین حوادث اخیر در عراق و حمله به کنسولگری ایران در بصره و به تبع آن اعتراض‌های اخیر در آبادان را باید طراحی دشمن در جهت نشان دادن این اقدامات برای مقابله با ایران به حساب آورد.


آمریکا به دنبال برجامی دیگر
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در اندیشکده هادسن گفت: «ایالات متحده به دنبال مذاکره درباره امضای پیمانی با ایران است که هم برنامه هسته‌ای و هم برنامه موشکی ایران را در بر بگیرد.» هوک افزود: «توافق تازه‌ای که امیدواریم بتوانیم با ایران امضا کنیم، مانند قبلی یک توافق شخصی میان دو دولت نخواهد بود، ما به دنبال یک عهدنامه هستیم.»
با این حال، هوک گفت: «با وجود اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکره با ایران، رهبران جمهوری اسلامی علاقه‌مند به گفت‌وگو نیستند.»
هوک با اشاره به صدور قطعنامه شورای امنیت (2231) درباره توافق هسته‌ای ایران و تأیید نشدن آن در سنای آمریکا در سال 2015 گفت: «آنها در سنای ایالات متحده رأی نداشتند؛ بنابراین، در شورای امنیت رأی‌گیری کردند. این در سیستم دولتی ما‌ـ اگر بخواهید موضوعی پایدار و با دوام داشته باشیدـ کافی نیست.» وی در عین حال درباره اینکه دولت ترامپ چگونه درباره پیمان مذکور مذاکره خواهد کرد، توضیحی نداد. 
برعکس
سيدهادي خامنه‌اي، دبير كل مجمع نيروهاي خط امام گفته است: «نقش مداحان در پیش از انقلاب در مقايسه با سخنراني يك‌ ساعته روحانيت، روضه‌خواني يك ربعه بود، چيزي كه الآن درست برعكس شده است و مداحان يك ساعت از مراسم را به عهده دارند و سخنران اگر بتواند چند دقيقه‌اي مردم را سرگرم مي‌كند يا حتي در برخي موارد، سخنانش مقدمه‌اي براي مداحي مداحان مي‌شود. ما را چه شده كه از آن همه مفاهيم عاشورا براي‌مان تنها پوسته‌اي باقي مانده است؟» 
حمله حزب کارگزاران به روحانی
کرباسچی در گفت‌وگو با ماهنامه «اندیشه پویا» ضمن انتقاد از عملکرد روحانی و دولت وی، گفت: «این تصمیم سختی است اگر او نمی‌تواند کاری کند، می‌تواند به عنوان یک قهرمان کنار برود و بگوید ایها الناس من می‌خواستم کاری کنم نشد، به دیوار بسته خوردم و حالا کنار می‌روم. این ممکن است کمک کند که اگر او قهرمان نیست حداقل منفور هم نشود.» وی تأکید کرد: «روحانی یک مدیر نشسته است، در حالی که رئیس‌جمهوری باید یک مدیر ایستاده و اجرایی فعال در صحنه باشد. دولت حتی در زمینه اقتصاد هم غیرکارشناسی عمل کرد.» دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی گفت: «باید به دولت نهیب زد تا از این خواب سنگین بیدار شود.» اظهارات کرباسچی، چندمین حمله حزب کارگزاران و اعضای آن به دولت و روحانی است. به تازگی سعید لیلاز در گفت‌وگو با یورونیوز تصریح کرد، حتی اگر «چوب خشک به جای روحانی بود، تا الآن کاری برای رونق اقتصاد کرده بود.» او برخلاف کرباسچی که روحانی را فاقد اختیار معرفی کرده، تصریح کرده بود روحانی جز اختیارات موجود، اختیارات ویژه و فراوان از رهبری گرفته است.


محمد صرفی
روزنامه نگار
همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، با وجود بحث‌های متعدد موافقان و مخالفان، آقای روحانی برای شرکت در نشست عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک شد. خروج ترامپ از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران، وضعیت این سفر را از سفرهای پیشین آقای روحانی متفاوت کرده است. در حالی که دولت آمریکا فعالیت دیپلماتیک و رسانه‌ای سنگینی را برای جوسازی‌های مسموم علیه جمهوری اسلامی در میان افکار عمومی جهانی و دولت‌های دیگر در دستور کار خود دارد، حضور هیئت دیپلماتیک ایران در این نشست جهانی که مورد توجه رسانه‌های جهانی است، چنانچه با الزامات آن همراه باشد، می‌تواند تأثیر مثبتی در مقابله با راهبرد کاخ سفید داشته باشد.
آمریکایی‌ها علاقه و نیاز شدیدی برای مذاکره و دیدار با هیئت ایرانی دارند. علت این موضوع نیز ساده و روشن است. شخص ترامپ تاکنون بیش از هفت مرتبه به صورت مستقیم و آشکارا مدعی شده است، ایرانی‌ها سراغ ما خواهند آمد و درباره توافق جدید مذاکره خواهند کرد. در حالی که انتقادهای داخلی و خارجی به ترامپ برای خارج شدن یکطرفه از برجام زیاد بوده و کارایی راهبرد افزایش فشار و تحریم وی را زیر سؤال برده‌اند، ترامپ و تیمش به یک دیدار، هرچند کوتاه و به صورت نمایشی نیاز دارند و برای رسیدن به این هدف حاضرند کارهای بسیاری انجام دهند؛ از تهدیدهای توخالی گرفته تا دادن وعده‌های توخالی‌تر و البته ترتیب دادن رخدادهای به ظاهر تصادفی نیز دور از انتظار
 نیست.
دیدارهای دوجانبه میان رئیس‌جمهور و وزیر خارجه کشورمان با سران و همتایان دیگر کشورها و مصاحبه با رسانه‌های بزرگ آمریکایی هم می‌تواند فرصتی برای سیاست خارجی کشورمان باشد. این فرصت بالقوه در صورتی محقق می‌شود که هیئت ایرانی تصویری قاطع، مصمم و بدون هراس از خود در برابر دشمنی‌های آمریکا ارائه کند. ارسال هرگونه پیام ضعف و تردید در این فرصت، نتیجه معکوس خواهد داشت. 
مسئله قابل توجه دیگر نشست شورای امنیت سازمان ملل به ریاست ترامپ است. بر اساس رویه حاکم بر سازمان ملل متحد، رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند ریاست یکی از جلسات شورای امنیت را در خلال برگزاری مجمع عمومی برای بررسی یک مسئله خاص، بر عهده بگیرد. ترامپ از چند هفته پیش اعلام کرد، قصد دارد این نشست را به ایران اختصاص دهد. رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد تریبون ریاست شورای امنیت را به دریچه دیگری برای جوسازی علیه ایران و تکرار دروغ‌ها و ادعاهای بی‌پایه خود تبدیل کند؛ نمایشی که بی‌شک موجب خوشحالی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی خواهد شد و آنان پیشاپیش استقبال خود از این مسئله را عنوان کرده‌اند. 
آقای روحانی به درستی در این نشست شرکت نخواهد کرد. حضور نماینده ایران در این نشست تیغ دو لبه است. حضوری منفعل و تماشاچی‌گونه که ایران را بر صندلی متهم و آمریکا را در جایگاه داور می‌نشاند، بیش از پیش به این نمایش مضحک آمریکایی کمک می‌کند؛ اما چنانچه این حضور به صورت هوشمند و انقلابی باشد، می‌تواند این نشست را به صحنه رسوایی آمریکا و ترامپ مبدل کند. بهترین مثال برای تصور نحوه حضور مطلوب در این نشست، یادآوری و مرور برخوردهای بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل است. این دیپلمات سوری طی هفت سال جنگ در کشورش، در حالی که دمشق تحت سخت‌ترین فشارهای سیاسی و رسانه‌ای قرار داشت، با اعتماد به نفسی مثال‌زدنی و برخوردی قاطعانه، تله‌های دیپلماتیک علیه کشورش را به افشاگری علیه آتش‌افروزان و حامیان تروریسم در سوریه مبدل کرد. 
نکته پایانی آنکه نمایش ترامپ صرفاً به محیط ایران معطوف نیست و اثرات خاص خود بر آمریکا را نیز خواهد داشت. اندیشکده «امریکن اینترپرایز» در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «مطرح کردن مسئله ایران در شورای امنیت سازمان ملل از سوی ترامپ، یادآور این نکته خواهد بود که این آمریکا بود که از توافق هسته‌ای که شورای امنیت آن را تصویب کرده است، خارج شد و نه ایران و در نتیجه واشنگتن این توافق را نقض کرده است نه تهران.
به چالش گرفتن ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد ممکن است به کاهش محبوبیت ترامپ در بین رأی‌دهندگان آمریکا در انتخابات میان‌دوره‌ای منجر شود. حضور وی در این جلسه در ضمن به تقویت موقعیت سیاسی نیکی هیلی خواهد انجامید که از هم اکنون به نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری چشم دوخته است و به دقت تحقیقاتی را که درباره اقدامات خلاف قانون ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی وی در جریان است، از نزدیک دنبال می‌کند. وی نیز در همایش‌های مختلف موضع ضد ایرانی خود را به نمایش گذاشته است و مهارت خاصی در بهره‌گیری از فرصت‌ها دارد.»

دکتر یدالله جوانی
مدیر مسئول
مقاومت چهل ساله ملت ایران در برابر نظام سلطه و متحدان منطقه‌ای آن،‌ تمامی معادلات و محاسبات زورگویان عالم را بر هم زده است. در 31 شهریور سال 1359 رژیم بعث عراق، ‌با حمایت‌ها و پشتیبانی‌های همه‌جانبه تمامی قدرت‌های شیطانی،‌ تهاجمی را مبتنی بر استراتژی جنگ برق‌آسا از زمین، هوا و دریا به سرزمین ایران آغاز کرد و بر این تصور بود که، ‌حداکثر دو سه ماهه به تمامی اهداف این جنگ شامل به شکست رساندن انقلاب، ‌ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی و تجزیه ایران دست خواهد یافت. اما برخلاف این تصور و محاسبات حامیان رژیم متجاوز بعثی،‌ ملت ایران جنگ تحمیلی را به دفاع مقدس تبدیل کرد و دشمن متجاوز بدون دست یافتن به هیچ یک از اهداف خود طعم تلخ شکست را چشید.
با پایان جنگ هشت ساله،‌ دشمنان اصلی ملت ایران با محوریت آمریکای جنایتکار توطئه‌های فراوانی را برای بازگردان سلطه خود به ایران طراحی کرده و به مرحله اجرا درآوردند، ‌لکن در پرتو وحدت، هوشمندی و بصیرت مردم ولایتمدار،‌ تمامی این توطئه‌ها یکی پس از دیگری خنثی و با شکست و ناکامی مواجه شد. مشکلات اقتصادی داخلی و پدیدایی نشانه‌هایی از نارضایتی‌های مردمی در دی ماه سال گذشته، دشمنان را برای رسیدن به اهداف‌شان در قبال ایران امیدوار کرد و آنان، سناریوی رقم زدن تابستان داغ را طراحی کردند. هوشمندی مردم در بهار و تابستان سال جاری در قبال نقشه‌‌های دشمن و حفظ آرامش و امنیت پایدار در کشور طی این مدت، بیش از پیش دشمنان را عصبانی کرد و داغ پدیدایی تابستان داغ را بر دل‌های سیاه آنان نشاند. از این رو بود که جبهه استکبار درصدد برآمد با استفاده از مزدوران خود، از ملت ایران و پرچمداران نظم و امنیت کشور، در آخرین روز تابستان و در سالروز آغاز جنگ تحمیلی انتقام بگیرد. تیراندازی به سمت رژه‌روندگان و مردمی که برای تماشای شکوه و اقتدار نیروهای مدافع کشورشان در محل رژه تجمع کرده‌ بودند، فاقد هرگونه ارزش نظامی بوده، هدفی جز انتقام از مردم و مدافعان وطن و امنیت کشور ندارد. هدف قرار دادن زنان و کودکان و کشته و زخمی کردن آنان نشان‌دهنده اوج استیصال و درماندگی دشمن است که می‌خواهد با چنین اقداماتی به امنیت کشور لطمه وارد کند. به یقین این اقدام کور از سوی یک گروهک تروریستی و ضد انقلاب وابسته به بیگانه و رژیم‌ها‌یی چون آل‌سعود، نه تنها در عزم و اراده مردم در مسیر مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم خللی وارد نمی‌کند؛‌ بلکه خون شهدای مظلوم این جنایت،‌ روحیه مقاومت را در ملت ایران دو چندان خواهد کرد. دشمنان تصوراتی مبتنی بر توهمات خود دارند که می‌توانند از طریق این قبیل اقدامات کور تروریستی، ‌جشن چهل سالگی انقلاب را در کام ملت ایران تلخ کنند،‌ لکن به زودی با پرداخت تاوان سنگین برای این جنایت خود، ‌درمی‌یابند که این ملت ایران و جوانان برومند آن هستند که کام آنان را تلخ کرده و آنها را با آرزوهای‌شان رهسپار گور می‌کنند. کافی است دشمنان جمهوری اسلامی ایران نگاهی به وعده‌های انتقام فرزندان روح‌الله در چند مورد تحرکات تروریستی بیندازند و شکار ریگی خالق فاجعه تاسوکی در آسمان نیلگون کشورمان، نقطه‌زنی اتاق فرماندهی سران تروریست در همسایه شرقی در پاسخ به شهادت رساندن سربازان ناجا و از همه مهم‌تر کور کردن فتنه منطقه‌ای گروهک‌های تروریستی- تکفیری در گستره منطقه را به عینه ببینند و منتظر پاسخ قاطع و کوبنده جمهوری اسلامی ایران باشند. 
در پایان باید به تأسی از پیام‌آور صبور کربلا حضرت زینب(س) جبین سپاس بر آستان خداوند بی‌نیاز سائید که دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی را از احمق‌هایی آفرید که هنوز مردم عاشورایی ایران را نشناخته‌اند که با اقدامات کور تروریستی آنها ثبات قدم‌شان بر آرمان‌های امام(ره) و شهدا بیشتر خواهد شد.