ستاد کل نیروهای مسلح در بیانیه‌ای به مناسبت هفته دفاع مقدس اعلام کرد: نیرو‌های مسلح با بهره‌گیری از تجارب ارزشمند و موفقیت‌های حیرت‌آور هشت ساله دفاع مقدس و با اتکا به رهنمود‌های حکیمانه فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای عزیز(مدظله‌العالی) پیش رفته و با روحیه و تفکر جهادی و انقلابی، روز به روز قدرت و اقتدار دفاعی و نیل به فناوری‌های مدرن راهبردی را همچون گذشته افزایش خواهند داد.

گزارشی از بازدید نماینده ولی‌فقیه در سپاه از مناطق مرزی استان سیستان‌‌و‌بلوچستان

 علیرضا جلالیان/ استان سیستان‌وبلوچستان یکی از محروم‌ترین مناطق کشور است که بخشی از این محرومیت ناشی از ناامنی منطقه و عوامل متعدد دیگری بوده است. بر اساس این و به منظور برقراری امنیت و رفع محرومیت در این استان، مأموریت خطیر ایجاد امنیت بر عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گذاشته شده است. با همت انقلابی و تلاش جهادی و شبانه‌روزی پاسداران و بسیجیان سپاه سلمان، روزنه‌های امید به گونه‌ای در دل مردم منطقه گشوده شده که آنان بیش از هر مسئول و نهادی، سپاه را در کنار خود می‌بینند و آنان را به خوبی می‌شناسند. با گذشت یک دهه از این مسئولیت سپاه در منطقه، این بار حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی‌صادقی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه، به منظور بازدید میدانی از وضعیت پاسداران و بسیجیان و مردم مناطق مرزی استان و اطلاع از کیفیت و کمیت خدمات سپاه در منطقه، وارد استان شد و ضمن بازدید از یگان‌های مستقر در مناطق مرزی و نواحی سپاه، با مسئولان و علمای اهل سنت و شیعه استان دیدارهایی داشت که در ادامه گزارشی اجمالی از این بازدیدهای چند روزه را
 می‌خوانید.
***
بر فراز منطقه
نماینده ولی‌فقیه در سپاه با استقبال مسئولان نیروی زمینی سپاه وارد فرودگاه زاهدان شد. وی در اولین روز از سفر خود به وسیله بالگرد عازم سراوان شد و در مسیر پرواز، «سردار مارانی» فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه توضیحات لازم را درباره اوضاع منطقه ارائه داد.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه ضمن بازدید از میل‌های مرزی 164 تا 167 و قرارگاه فرعی امام سجاد(ع) در بالاترین ارتفاعات منطقه حاضر شد و از گزارش فرماندهان منطقه بهره برد. حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی به همراه فرماندهان سپاه استان، با عبور از مناطق صعب‌العبور و بازدید میدانی از مناطق مرزی و بیان خدا قوت، مورد استقبال نیروهای مستقر در پایگاه‌ها و پاسگاه‌های مرزی قرار گرفت. همچنین در جریان این بازدید، شاهدان عینی درگیری‌های اخیر با گروهک‌ها در همان منطقه نحوه اجرای عملیات را تشریح کردند.

خدمات سپاه همچون خورشید می‌درخشد
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در سپاه شهرستان سراوان، در منزل امام جمعه اهل سنت خاش، با مولوی حافظ شهنوازی دیدار کرد.
مولوی حافظ شهنوازی در این دیدار ضمن تقدیر از نماینده ولی‌فقیه در سپاه به واسطه فعالیت‌ها و مواضع وی، حضور سردار مارانی و فرماندهان پیشین قرارگاه قدس در منطقه را یکی از الطاف الهی دانست که سبب شده است سپاه همچون خورشیدی در این مناطق محروم بدرخشد.
وی تأکید کرد: «همان‌طور که حضرت امام خمینی(ره) فرمودند: «اگر سپاه نبود کشور هم نبود»، من هم به خدا قسم یاد می‌کنم که اگر سپاه نبود، ما امروز کشوری به نام ایران نداشتیم.»
مولوی‌شهنوازی با بیان اینکه در سال‌های 60 و 61 در دفاع مقدس حضور داشته است، گفت: «در هشت سال جنگ و دفاع مقدس پاره‌های تن این ملت جلوی 40 کشور بیگانه به سردستگی شیطان بزرگ ایستادند و اهل سنت منطقه 11 هزار شهید تقدیم جمهوری اسلامی کردند، این یعنی دفاع از ناموس کشور شیعه و سنی نمی‌شناسد و همه باید در این امر حضور داشته باشیم.

کنار میل مرزی سه‌جانبه
نماینده ولی‌فقیه در سپاه در سومین روز حضور در استان، از قرارگاه فرعی شهید میرحسینی و تیپ نیروی مخصوص 110 سلمان فارسی بازدید کرد و سپس با حضور در منطقه مرزی از میل‌های 1 تا 18 و نیز رباط و میل سه‌جانبه مرز ایران و افغانستان و پاکستان با توضیحات فرماندهان میدانی در جریان وضعیت منطقه قرار گرفت. وی سپس در جمع رزمندگان و سران طوایف، تیپ سلمان و هنگ مرزی ناجا حاضر شد و پس از شنیدن گزارش حجت‌الاسلام جهان‌تیغ، مسئول دفتر نمایندگی در این تیپ و سخنان برادر گرگیج، از سران طوایف منطقه، سخنرانی کرد.

عملیاتی از عاشورا تا ظهور
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی پس از بازدید از یگان‌های سپاه مستقر در مناطق مرزی جنوب شرق در جمع فرماندهان و مسئولان سپاه استان و قرارگاه قدس نیروی زمینی حضور یافت و ضمن استماع گزارش فرماندهان از وضعیت فعالیت سپاه در منطقه و قدردانی از زحمات فرماندهان، پاسداران و بسیجیان استان، سخنانی ایراد کرد. 
نماینده ولی‌فقیه در این دیدار حادثه عاشورا را منحصر به سال 61 هجری ندانست و تأکید کرد: «عاشورا عملیاتی بود که مرحله اول آن را امام حسین(ع) فرزند رسول خدا(ص) انجام داد و این عملیات ادامه دارد تا مرحله آخر آن را فرزند بزرگوار رسول‌الله(ص)، یعنی حضرت بقیه‌الله الاعظم(عج) انجام دهد.»
وی با بیان اینکه، عاشورا کهنه نمی‌شود و باید عزاداری محرم را پررنگ‌تر از همیشه به پا داشت، تأکید کرد: «امام حسین(ع) مأموریت داشت دین خدا را در طول تاریخ زنده نگه دارد و حفظ حماسه عاشورا، یعنی احیای دین خدا. از این رو همه ما مأموریت داریم با حسین بودن را فرا بگیریم، آموزش بدهیم و تمرین کنیم.»
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی در این دیدار با بیان اینکه ما دو جبهه داریم که یکی حسینی و زینبی است و دیگری یزیدی، به شاخصه‌های جبهه حسینی که جبهه پاسداران انقلاب اسلامی است، اشاره کرد.
وی اولین شاخصه جبهه حسینی را بندگی خدا و تسلیم شدن در برابر او دانست و افزود: «در مقابل، جبهه یزیدیان هستند که بندگی دنیا را برگزیده‌اند.» ولایتمداری شاخصه دیگری بود که نماینده ولی‌فقیه در سپاه آن را برشمرد و مصداق عینی آن را حضرت ابوالفضل‌العباس(ع) دانست.
وی در ادامه گفت: «تبری جستن و سازش‌ناپذیری در برابر جبهه باطل، تکلیف‌گرایی و روحیه جهادی و آخرت‌گرایی از شاخصه‌های مهم جبهه حسینی است.»
جنگ همیشگی اسلام و کفر
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی همچنین در جمع فرماندهان و مسئولان در سپاه استان و قرارگاه قدس حضور یافت و پس از شنیدن گزارش فرمانده قرارگاه، در سخنرانی خود یکی از عوامل شکل‌گیری موقعیت‌های مختلف، مانند جنگ و فتنه در طول تاریخ را امتحان و آزمایش دانست و تأکید کرد: «این یک سنت الهی است و تعطیلی‌بردار نیست.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه افزود: «بر اساس آموزه‌های قرآنی، جنگ ما با جبهه استکبار هیچ تاریخ پایانی ندارد؛ لذا تا روحیه و منش استکباری دشمن وجود دارد، جنگ هست و این جنگ هرگز با مذاکره و امتیاز دادن پایان نمی‌پذیرد.»
وی یادآور شد: «دعوای این دو جبهه بر سرِ سرزمین نیست؛ بلکه جنگ اسلام با کفر و جنگ توحید و شرک است و این جنگ پایان ندارد؛ لذا باید پرسید چه کنیم که در این جنگ از صراط مستقیم خارج نشویم.»

استقامت فکری و روحیه جهادی
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی، ماندن در صراط مستقیم را نیازمند دو نوع استقامت دانست و افزود: «اول استقامت فکر و اندیشه نیاز است؛ یعنی باید مراقب باشیم که هر روز بصیرت دینی خود را افزایش دهیم که این استقامت از نوع جهاد کبیر است.»
وی دومین نوع استقامت را داشتن روحیه جهادی و انقلابی دانست و تأکید کرد: «باید بدانیم به جز سپاه و بسیج کسی نیست که این خط مقدم را پر کند؛ لذا همه ما باید به این دو استقامت مجهز باشیم و این نکته مهم مأموریت ماست.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه افزود: «دشمن متوجه شده است که در بین همه گروه‌ها، سازمان‌ها و نهادها این سپاه است که نمی‌گذارد چهار ستون انقلاب، یعنی اسلام، ولایت، مردم و نفی حاکمیت غیر خدا در این هجمه‌ها آسیب ببیند؛ لذا به دنبال هجمه به دو نهاد عامل ماندگاری انقلاب، یعنی نهاد ولایت، سپاه و بسیج است.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه همچنین در این سفر با آیت‌الله سلیمانی نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان‌وبلوچستان و امام جمعه زاهدان دیدار و گفت‌وگو کرد.

همسر شهید مدافع حرم علی کنعانی


 زینب محمودی‌/  علی کنعانی اولین شهید مدافع حرم از استان آذربایجان شرقی بود که برای دفاع از حرم بانوی مقاومت، حضرت زینب کبری(س)، سال 1392 در حلب سوریه به شهادت رسید.
عذرا حسن‌زاده همسر شهید می‌گوید: «علی سال 1356 در مراغه متولد شد. پدرش پاسدار بود و در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شده بود. دایی‌شان در جنگ تحمیلی به شهادت رسیده بود و آرزوی شهادت سال‌ها در دل علی مانده بود. علی پسر عمه‌ام بود و با شناختی که از او داشتم سال 82 با او ازدواج کردم. حاصل زندگی‌مان یک دختر 12 ساله و یک پسر 6 ساله است که زمان شهادت پدرش هنوز به دنیا نیامده بود. علی خیلی چشم‌پاک بود. هر موقع سلام می‌دادم سرش پایین بود و نگاه نمی‌کرد. خیلی مقید و باایمان بود. همین خصوصیاتش سبب شد که به خواستگاری‌اش جواب مثبت بدهم. سال 78 عضو سپاه شد. کاردانی‌اش را از دانشگاه امام حسین(ع) گرفت و دانشجوی کارشناسی بود که به شهادت رسید. سال‌هایی که با شهید زندگی کردم قابل توصیف نیست.
 وقتی به تهران مهاجرت کردیم و زیر یک سقف بودیم. زندگی که پیشتر داشتم با زندگی که در تهران داشتیم قابل مقایسه نبود. اخلاق و رفتارش طوری بود که با آنکه از خانواده‌ام خیلی دور بودم، احساس غریبی نمی‌کردم. جای همه را برایم پر کرده بود. فقط همسرم نبود، بلکه دوست و رفیقم بود، هر مشکلی بود با هم حل می‌کردیم. دخترم سال 85 به دنیا آمد و پسرم چهل روز بعد از شهادت پدرش به دنیا آمد. مهر سال 1391 همسرم به سوریه اعزام شد. اولین بار دو ماهی شد که ما را هم با خودش به سوریه برد. می‌گفت بیایید از نزدیک وضع سوریه را ببینید. سوریه وضعیت الآن را نداشت، ما در طبقه یازدهم یک هتل بودیم که از آنجا کل شهر دیده می‌شد. صدای تیراندازی‌ها را به وضوح می‌شد شنید. به خودم گفتم مدافعان حرم حق دارند، اگر من هم جای آنها بودم و این همه ظلم و ستم را می‌دیدم، همین کار را می‌کردم. وقتی به زیارت حرم حضرت رقیه(س) رفتیم، صدای تیراندازی می‌آمد، از نزدیک ناامنی را لمس کردم. وقتی به ایران برگشتیم گفتم، علی، لااقل تا زمانی که بچه به دنیا بیاید به سوریه نرو، گفت می‌روم و تا زمان به دنیا آمدن پسرمان برمی‌گردم. در سوریه حین عبور از جاده در تله انفجاری کنترل از راه دور به اتفاق همرزمانش شهید شد و سه روز بعد پیکرش
 را آوردند. 
علی می‌گفت دعا کن هر چه خیر و صلاح است همان بشود. می‌گفت آدم هر سنی که باشد آخر می‌میرد و آخر و عاقبت همه مرگ است، پس چه بهتر با شهادت از دنیا برویم. پنج سال از شهادت همسرم گذشته است و من هر لحظه حضورش را احساس می‌کنم، اگر کمکش نبود نمی‌توانستم بچه‌ها را بزرگ کنم.
همسرم می‌گفت حاصل کار مدافعان حرم 40 سال بعد مشخص می‌شود. شاید خیلی‌ها الآن قدر جانفشانی‌های مدافعان حرم را ندانند. همسرم از پاسداران نیروی قدس بود، می‌گفت بچه‌های سپاه قدس خیلی گمنامند، گاهی شهید می‌شوند و کسی خبر ندارد.»



 احسان امیری/ بسیج به منزله بدنه مردمی انقلاب اسلامی تحت مدیریت نهاد صیانت‌کننده انقلاب اسلامی سازمان یافته و ساختار آن یک تشکیلات کاملاً مردمی است که کارکردهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی دارد. بزرگ‌ترین شبکه مردمی در فضای حقیقی در بسیج تحقق یافته و این تنها ظرفیت اجتماعی بزرگ و سراسری در کشور است که می‌تواند در همه امور به مثابه بازوی مردمی در اختیار کشور و نظام باشد. در این میان، با توجه به ظرفیت‌های این مجموعه به خوبی می‌توان موضوعات کشور را بررسی و با این ظرفیت‌های موجود در بسیج برای بیشتر آنها راه حل ارائه کرد؛ چرا که عمده مشکلات کشور به ویژه در حوزه اقتصاد به دخالت مردم و معاونت آنها نیاز دارد. موضوع افزایش نقدینگی در کشور امروز بلای جان اقتصاد شده است؛ این حجم پول که مانند سمی است که در هر قسمت از بدنه اقتصاد تجمع پیدا می‌کند عامل ناپایدارتر شدن معیشت و به هم ریختگی اقتصاد می‌شود، موضوعی است که به نظر می‌رسد تنها راه مهار آن مردمی کردن پروژه‌های زیرساختی کشور است. در حالی که سوء مدیریت‌ها در زمینه مهار نقدینگی مشکل‌آفرینی این موضوع را در کشور بیشتر کرده، در این وضعیت عمده ابر پروژه‌های زیرساختی کشور در قالب پروژه‌های نیمه‌تمام منتظر تزریق پول و سرمایه‌گذاری است و بنا به اظهارات کارشناسان با توجه به ظرفیت‌های مهندسی و صنعتی کشور نزدیک 70 درصد این پروژه‌ها هیچ وابستگی به خارج از کشور نداشته و منابع مالی ریالی و نیز صنعت داخل و فناوری داخلی توانایی لازم برای اجرای آن را دارند؛ اما در دولت هنوز نگاه به سرمایه‌گذاری بیرونی بوده و در یک اشتباه مهلک به هیچ وجه به دنبال استفاده از سرمایه ریالی موجود در کشور نیست. در صورتی که جمع کردن نقدینگی از جریان حیات اقتصادی جامعه برای انجام پروژه‌های نیمه‌کاره، مانند یک حجامت بوده که این سم مهلک را از جریان خون و معیشت می‌کشد و از سوی دیگر موجب رونق فعالیت‌های اقتصادی صنعتی می‌شود؛ چرا که انجام این پروژه‌ها مستلزم استفاده از توان کارگران و صنعتگران و مصالح و لوازم ایرانی است؛ اما مشکل در اینجا نبود چنین سازوکاری در کشور به منزله مجموعه سرمایه‌گذار است. در حالی که بانک‌ها هم با سازوکار ربوی نه تنها نمی‌توانند نقدینگی را جمع کنند، بلکه با خلق پول به عنوان بهره و ربا و تزریق پول به بخش‌های غیر مولد، بیشتر تیشه به ریشه مهار نقدینگی می‌زنند. این تنها بسیج است که با سازوکار مردمی می‌تواند پروژه‌های نیمه‌تمام و اجرا نشده در کشور را که سودآور است، در قالب ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تخصصی فعال کند و اقدام به جمع‌آوری سرمایه‌های سرگردان مردم کرده و با سرمایه‌گذاری مستقیم در پروژه‌های مهمی مانند نفت، گاز، پتروشیمی، راه و صنایع تبدیلی انقلاب جدید اقتصادی را در کشور بنا نهد که الگویی باشد برای ایجاد چنین ساختاری در کشور، که البته باید موانع قانونی آن مرتفع و سازوکارهای لازم برای این منظور پیش‌بینی شود.



«هنوز فرمانده مایی» عنوان کتابی از «محسن سیوندیان» است که در آن خاطرات «محمدجعفر یوسف‌زاده» از رزمندگان اصفهانی روایت شده است. نویسنده در 12 فصل شامل «دوران کودکی تا پیروزی انقلاب اسلامی»، «یوم‌الله 22 بهمن تا جنگ تحمیلی»، «دوران دفاع مقدس»، «خط پدافند دارخوین»، «عملیات ثامن‌الائمه»، «عملیات طریق‌القدس»، «عملیات فتح‌المبین»، «عملیات بیت‌المقدس»، «عملیات رمضان»، «عملیات محرم»، «عملیات والفجر مقدماتی» و «حضور لشکر در مناطق» کتاب را تنظیم کرده است.
همچنین در بخش ضمیمه اسناد، نامه‌ها و عکس‌هایی مربوط به دوران دفاع مقدس و «محمدجعفر یوسف‌زاده» آورده شده است.
در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «یک شب قرار بود به دنبال نهر کتیبان خاکریز زده شود و جلو برویم. دشمن عصر آن روز منطقه را بمباران شدیدی کرد، طوری که آتش و موج انفجار از دریچه وارد سنگر ما شد و تمام وسایل توی سنگر را به هم ریخت. 11 همان شب، عملیات سنگینی آغاز شد. گفت و شنود سختی بین آقای احمد کاظمی و آقای خرازی در جریان بود. آقای رحیم صفوی روی خط آمد و گفت: «برادرها خویشتن‌دار باشید و رعایت کنید.» مقداری با مکالمات بی‌سیمی آرامش داد. بعد از ایشان، آقای محسن رضایی روی خط آمد و با همان لهجه خودش گفت: «خویشتن‌دار باشید خدا با ماست.» برادر کاظمی به ایشان گفت: «برادر محسن اینها رمزه؟» خلاصه آن شب وضعیت خاصی بود و ما به جای هوا، باروت تنفس می‌کردیم. تا اینکه با تلاش بچه‌های مهندسی، تا صبح خاکریز زده شد و بچه‌ها خط را تثبیت کردند. شب عجیبی بود. از خاکریز خط اول عقب آمدم و دوباره خودم را به آقای خرازی رساندم. وضعیت خط را به ایشان گزارش دادم...» «هنوز فرمانده مایی، خاطرات محمدجعفر یوسف‌زاده» در 496 صفحه مصور تدوین شده و «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس» و «مرکز ملی اسناد دفاع مقدس» آن را در دو هزار نسخه منتشر کرده‌اند.



ده سال در جبهه‌های مختلف حضور داشت. عاشق و شيفته امام خمينى(قدس‌سره) بود و پس از ارتحال امام در چهاردهم خرداد 1368 به شدت بيمار شد. از نظر روحى دچار بحران شد. زندگى بعد از امام را بی‌ارزش می‌دانست. او سه روز در مسجد روستای بوكان عزادارى کرد و خرج داد. روز چهارم ارتحال حضرت امام خمينى(قدس‌سره) با حال غريبى قبل از خروج از منزل نيم ساعت پسرش را به آغوش كشيد و نوازش کرد و به سمت بوکان اعزام شد. در ابراز نگرانى دوستان و آشنايان از حال غريبش در فقدان امام چنین گفت: «پدرى بالاى سر ما بود و رفت.» و همان روز در جاده به دست ضد انقلاب شناسایی شد، خودرو‌یش را به گلوله بستند و چهار روز پس از ارتحال امام(ره) به شهادت
 رسید.
به نقل از دوستان شهید جهانگير نويدی
جهانگير در اولين روز از تير ماه 1336 در روستاى ياريجان سفلى، از توابع مياندوآب به دنيا آمد. قلبى رئوف و بخشنده داشت، تا حدى كه دوچرخه‏اش را به كارگر فقير كوره‌پزخانه‌ای براى طى مسافت طولانى خانه تا محل كار بخشيد. دوران جوانى و دوره سربازى‌اش مقارن با آغاز مبارزات مردم عليه رژيم پهلوى بود. در سال 1356 با پيوستن به سیل موّاج نهضت در مبارزات فعالانه‌تر شركت كرد. پس از پيروزى انقلاب در سال 1358 به عضويت سپاه درآمد. در سال 1359 با دخترى كشاورز زاده ازدواج كرد.
 سال 68 فرماندهى گردان علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) را بر عهده داشت. در مسير حركت از مياندوآب به كليشوى بوكان طبق عادت معمول براى سوار كردن تعدادى از افراد بومى توقف كرد. در همين حين افراد ضد انقلاب خودرویش را هدف رگبار گلوله قرار دادند. روز 18 خرداد 1368 به شهادت رسيد. پيكرش در زادگاهش، روستاى ياريجان سفلى به خاک
 سپرده شد.

دوازدهمین شماره از هم‌اندیشی پیامکی تریبون در میانه سال 97 در تلاقی هفته دفاع مقدس و حماسه حسینی ابعاد پیوند عاشورا با دفاع مقدس را بررسی کرده که در ادامه جمع‌بندی نظرات همراهان گرامی را 
می‌خوانید.
جلوه ولایت‌پذیری و ولایت‌مداری
«سیدمحمد خدایی» از اردکان، «شفیعی» از کازرون، «فرخی» از قرچک، «مریم کلیایی» از بروجرد، «علی مجیدی» از آذرشهر، «زهرا صحرایی» از کرمانشاه، «سیما ساریخانی» از خرمی، «احمد محمدی‌فرد» از آبیک، «مرتضی محمدنژاد» از ارومیه و «محمد کریم‌زاده» از اصفهان مهم‌ترین بعد این پیوند را ولایت‌مداری و تسلیم‌پذیری در برابر ولی الهی
 دانسته‌اند.
ایثار و شهادت
اما «مرتضی امیری‌نژاد» از بوئین‌زهرا، «یوسف صبحانی‌نسب» از بوشهر، «کاظم پیری» از آبدانان، «محمدحسن منصوری» از خرم‌آباد، «سیدسجاد هاشمی‌کیا» و «حمید اسماعیلی» از خرم‌بید ایثار و شهادت را مهم تلقی کرده‌اند.
بعد اعتقادی
بعد اعتقادی را «خانم هراسانی» از سمنان، «محمد زارعی‌برآبادی» از خواف و «سیدمصطفی حسینی» از اصفهان مهم‌ترین بعد پیوند عاشورا و دفاع مقدس بیان کرده‌اند.
امتداد کربلا و عاشورا
«امیر رجبی‌فرد» و «سیدعلیرضا ثنائی» هر دو از کاشان دفاع مقدس را امتداد کربلا و عاشورا می‌دانند و بر همین مبنا «محمد فرهنگیان»، «شیرزاد صحرایی» از صحنه، «مجتبی شکوری» از تهران، «حلیمه گلوی» از گرگان و «آیت‌الله احمدی‌راد» از ایوانغرب دفاع مقدس را الگو گرفته از عاشورا و کربلا می‌دانند.
«عرفان عباسقلي‌پور» از املش معتقد است، هر دو هدف دفاع از اسلام را داشتند و رویارویی حق در برابر باطل وجه مشترک مهم این دو واقعه از نظر «بینایان» از سمنان است. 
دیگر دیدگاه‌ها
حرکت علیه ظلم را «محمدعلی میری» از بیرجند مطرح کرده و پیروزی حق بر باطل در پیام «اله‌قلی کوشکی» از خرمی اشاره شده است. تقابل جبهه حق و باطل را «علی وفایی» از زرین‌شهر و رضایت خدا را «فاطمه طالبی» از مشکان مطرح کرده است. عبرت تاریخی بودن در پیام «الهام عباسقلی‌پور» از املش بیان شده و «علی عزیزخانی» از ابهر احیای شعائر را بیان کرده است. از خودگذشتگی به دلیل هدف عالی را «محمد اسپو» از بندرگز، ایستادگی در برابر زورگویان را «امیر پارسابینایان» از دامغان و حماسه و شجاعت را «علیرضا صبحانی‌نسب» از بوشهر بیان کرده‌اند. حفظ دین هم از سوی «فرامرز الیاسی» از سنقر گفته شده
 است.
برندگان تریبون 12
«سیدمحمد خدایی» از اردکان / «هراسانی» از سمنان / «مجتبی شکوری» از تهران
پرسش تریبون 13
اولویت‌های دهه پنجم انقلاب چیست؟

در مراسم تکریم و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی هوافضا تأکید شد

مراسم تکریم و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی هوافضای سپاه با حضور نماینده ولی‌فقیه در سپاه و فرمانده نیروی هوافضا و در ستاد این نیرو برگزار شد.
به گزارش صبح صادق در این مراسم حجت‌الاسلام صفرعلی مرادی پس از دریافت تقدیرنامه و لوح یادبود، با اشاره به آیه 46 سوره سبا اظهار داشت: «این آیه مانیفست رفتاری ما است که امام راحل(ره) هم روی آن تأکید داشتند و ما که مسئولیتی داریم باید عمل و کارمان برای خدا باشد، این همان درس بزرگی بود که امام حسین(ع) در عاشورا و کربلا به ما داد؛ کار برای خدا و تبری جستن از دشمنان خدا.» وی ادامه داد: «همه ما بدهکار انقلاب و مدیون انقلاب هستیم و باید بدانیم انقلاب اسلامی محصول تلاش هزار و چند صد ساله شیعه بوده که در این مسیر تنها حدود 300 عالم در حد مرجع تقلید به شهادت رسیدند.»
مسئول سابق دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی هوافضا در پایان گفت: «امروز نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی هوافضا به گواه اسناد و آمار توانسته یک جهش خوب را شاهد باشد که این امر حاصل حضور نیروهای جوان و جهادی در این مجموعه است و خدا را شاهد می‌گیرم که در این مسیر فرماندهان نیرو همپای نیروهای نمایندگی در این مسیر حضور داشتند.»
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام علی رضایی مسئول جدید دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی هوافضا پس از دریافت حکم مسئولیت با بیان اینکه همه ما مدیون و بدهکار انقلاب هستیم، اظهار داشت: «توفیق این معارفه در ماه محرم را برای خودم دارای برکات و پیام‌هایی می‌دانم و امیدوارم در این مسیر هم بتوانم حسینی عمل کنم.» وی با بیان اینکه روز جمعه سیاه در 17 شهریور 57 آزمون ورود به حوزه داده است، ادامه داد: «سال 64 در اثر قرابت با پاسداران و بسیجیان در دفاع مقدس توفیق حضور و خدمت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به حق سپاه امام زمان(عج) است را تا امروز دارم.» رضایی در ادامه گفت: «یک بار که محضر آیت‌الله بهاءالدینی شرفیاب شده بودیم ایشان به نقل مستقیم از خودشان یا یکی از نزدیکان‌شان فرمودند زمانی که امام زمان(عج) را درک کرده بودند، افرادی که امام زمان(عج) را همراهی می‌کردند بر سینه‌های‌شان آرم سپاه نقش بسته بود و من اعتقادم این است که ما سپاه امام زمان(عج) هستیم و خدا را به خاطر خدمت در این نهاد مقدس سپاسگزاریم.» گفتنی است، حجت‌الاسلام صفرعلی مرادی که پیش از این مسئول دفتر نمایندگی در نیروی هوافضای سپاه بود با حکم رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم‌ کل قوا در جایگاه مسئول واحد ویژه امور روحانیون این دفتر مشغول فعالیت شد. حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی نیز پیش از این مسئول امور روحانیون نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه بود.


یکی از نیروهای زبده لشکر بود. تازه بعد از ده سال سابقه خدمت در 28 سالگی ازدواج کرده بود. یک روز آمد معاونت نیروی انسانی و درخواست انتقال از رده عملیاتی به رده ستادی داشت. به دلیل تخصص و زبدگی‌اش مخالفت می‌کردند و او هم ناراحت بود. آمد با من درد دل کرد، گفت همسرم مخالف کار و مأموریت‌هایی است که می‌روم، می‌گوید خطر دارد. من هم گفتم همه بچه‌ها همین طور هستند، اما همسری را انتخاب کرده‌اند که این موضوع را درک می‌کنند. تو هم باید در انتخابت دقت 
می‌کردی!