«سرگئی لاوروف»  گفت: «ما هرگز تهدید تروریستی از جانب ایران، از جمله زمانی که شرایط برای کشور ما بسیار دشوار بود و گروه‌های تروریستی خارجی در شمال قفقاز فعال بودند، مشاهده نکرده‌ایم. ما هرگز رابطه‌ای بین تروریست‌ها در کشورمان با ایرانی‌ها ندیده‌ایم و برخلاف ادعای آمریکا و برخی کشورهای عرب منطقه خلیج‌فارس، مسکو هیچ مدرک و شاهدی در اختیار ندارد که ایران کشوری حامی تروریسم باشد.»

گزارش صبح صادق از بازتاب‌های حضور رئیس‌جمهور در نیویورک


  امین پناهی/  رئیس‌جمهور کشورمان در هفتادو‌سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد حاضر شد. سفر آقای روحانی به نیویورک و سخنرانی در این اجلاس مورد توجه رسانه‌ها و شخصیت‌های مختلفی قرار گرفت که در این گزارش به برخی از آنها اشاره خواهد شد.
فرانس۲۴، سی‌ان‌ان و بی‌بی‌سی از جمله رسانه‌هایی بودند که این سفر را بازتاب دادند. شبکه تلویزیونی فرانس 24 گفت: «حسن روحانی در حالی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شد که تنش بین آمریکا و ایران از زمان بر سرکار آمدن دونالد ترامپ شدت گرفته است.»
آسوشیتدپرس نیز نوشت: «روحانی مشخص نکرد چه کسانی پشت پرده حمله روز شنبه بودند؛ حمله‌ای که یک گروه جدایی‌طلب عرب مسئولیت آن را پذیرفته است. او ممکن است به عربستان، امارات یا بحرین متحدان نزدیک نظامی آمریکا اشاره داشته باشد که ایران را تهدیدی در منطقه قلمداد می‌کنند.» این رسانه ادامه داد: «جدایی‌طلبان عرب منطقه که قبلاً در حملات شبانه به لوله‌های نفتی محافظت نشده نقش داشتند، مسئولیت حمله روز شنبه را برعهده گرفتند. ایران دیپلمات‌های انگلیس، دانمارک و هلند را به دلیل پشتیبانی از اعضای گروه تروریستی مذکور فراخوانده است.»

کنایه روحانی به ترامپ
سفر روحانی به نیویورک آغاز می‌شود و هواپیمای حامل وی در فرودگاه «جان اف کندی» نیویورک بر زمین نشست و رئیس‌جمهور با استقبال سفیر ایران در سازمان ملل متحد و کارکنان این سفارتخانه وارد نیویورک شد.
ابتدا آقای روحانی در نشست صلح نلسون ماندلا که به مناسبت صدمین سال تولد او در سازمان ملل ترتیب داده شده بود، شرکت کرد و در آنجا با اشاره به جنگ‌طلبی رئیس‌جمهور آمریکا در حال حاضر و همچنین نژادپرستی و منع مهاجرت غیر آمریکایی‌ها به آن کشور، گفت: «این یک واقعیت تاریخی است که دولتمردان بزرگ به جای دیوار پل می‌سازند.» بسیاری از پایگاه‌های خبری این جمله را ذیل تحرکات اخیر ترامپ برای احداث دیوار مکزیک منتشر کردند و آن را کنایه سنگین روحانی به ترامپ دانستند. 

محکوم به شکست
اما اصلی‌ترین دلیل حضور حجت‌الاسلام روحانی در سازمان ملل سخنرانی در مجمع عمومی بود که بازتاب‌های فراوانی را به همراه داشت. بیش از همه شاهد بازپخش این جمله رئیس‌جمهور کشورمان ‌در رسانه‌های آمریکایی بودیم که گفت: «سیاست غلط دولت آمریکا در قبال ایران محکوم به شکست است.»
الجزیره تیتر زد: «روحانی خطاب به واشنگتن: سیاست شما اشتباه و محکوم به شکست است.»
در گزارش این پایگاه خبری آمده است: «حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران از واشنگتن به دلیل سیاست خصمانه‌اش علیه ایران انتقاد کرد و گفت، سیاست آمریکا نسبت به ایران اشتباه است و آنچه او «رویکرد ایستادگی در برابر اراده مردم ایران» نامید، شکست ‌خورده است.»
المیادین نیز نوشت: «روحانی: امنیت ملت‌ها بازیچه آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل نیست.»
این پایگاه خبری همچنین در ادامه نوشت: «حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران تأکید کرد ضروری است این خیال‌پردازی را کنار بگذاریم که می‌توان با سلب امنیت و صلح از دیگران، صلح و امنیت بیشتری را برای خود دست و پا کرد.»
المیادین همچنین در ادامه این گزارش آورده است: «روحانی در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت، فقدان نفوذ نهادهای بین‌المللی در شرایط کنونی می‌تواند خطری برای صلح جهانی باشد.»
پایگاه عربی روسیا الیوم نیز با تیتر کردن این بخش صحبت‌های روحانی را بازتاب داد و نوشت: «نه جنگ، نه تحریم و نه تهدید.»
در ادامه این گزارش نوشته شده است: «روحانی از ایالات متحده برای خروج یکجانبه از معامله هسته‌ای انتقاد کرد و از روسیه، چین و اتحادیه اروپا در حمایت از اجرای برجام با وجود خروج آمریکا، قدردانی کرد.»
مصری الیوم نیز نوشت: «پیشنهاد ما تعهد در برابر تعهد، نقض در برابر نقض و تهدید در برابر تهدید است.»
در ادامه این گزارش آمده است: «حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، ابراز تأسف کرد که برخی از رهبران جهان به منظور دستیابی به منافع شخصی خود، به تقویت مناقشات احتیاج دارند.»
گاردین نیز با این تیتر به بازتاب صحبت‌های روحانی پرداخت و نوشت: «روحانی بی‌اعتنایی برخی از دولت‌ها به نهادهای بین‌المللی را محکوم می‌کند، همان طور که اتفاق افتاده است.»
در گزارش این پایگاه خبری آمده است: «رئیس‌جمهور ایران واشنگتن را به تروریسم اقتصادی متهم کرد؛ آمریکا پیشتر از توافق هسته‌ای خارج و تحریم‌هایی ضد این کشور تحمیل کرده بود.»
گاردین به نقل از رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نوشت: «مقابله با چندجانبه‌گرایی، نشانه‌ای از قدرت نیست، که نشانه ضعفِ عقل است و این نشانه ناتوانی برای شناخت جهانی درهم‌تنیده و پیچیده است.»
راشا تودی هم با اشاره به اظهارات روحانی تأکید کرد: «رئیس‌جمهوری ایران بهبود روابط با کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس را خواستار شد. روحانی گفت که موضوع فلسطین مهم‌ترین بحران خاورمیانه است.»

پاسخ به ترامپ
برخی دیگر از رسانه‌های روسیه همچون تاس و ریانووستی چندین خبر جداگانه از اظهارات رئیس‌جمهوری اسلامی ایران بر روی خروجی‌های خود منتشر کردند و اغلب شبکه‌های خبری روسیه نیز به تحلیل و تفسیر سخنان رئیس‌جمهوری کشورمان پرداختند و آن را پاسخی به اظهارات ضد ایرانی ترامپ دانستند.
خبرگزاری تاس روسیه نیز با انتخاب تیتر «روحانی: ایالات متحده برنامه‌های سرنگونی دولت در ایران را پنهان نمی‌کند»، نوشت: «ایالات متحده قصد دارد همه نهادهای بین‌المللی را ناکارآمد کند، دولت کنونی ایالات متحده در حال مقابله با تمامی هنجارهای بین‌المللی است.»
پایگاه خبری گاواریت ماسکوا نیز با انتخاب عنوان «رئیس‌جمهور ایران از ایالات متحده خواستار لغو تحریم‌ها و بازگشت به مذاکرات شد»، نوشت: «حسن روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت: این قطعنامه تنها یک قطعه کاغذ نیست، ما از شما(آمریکایی‌ها) دعوت به بازگشت به قطعنامه شورای امنیت و میز مذاکره می‌کنیم؛ چرا که یک برنامه عملیاتی برای اجرای معاهده هسته‌ای تصویب شده است.»
واشنگتن‌پست هم در واکنش به حرف‌های رئیس‌جمهور ایران آن بخش از حرف‌های روحانی را که گفت؛ «تحریم‌های آمریکا، تروریسم اقتصادی است»، مورد توجه قرار داد.
«تایمزآو اسرائیل» نیز با اشاره به صحبت‌های روحانی درباره رژیم صهیونیستی نوشت: «رئیس‌جمهور ایران گفت که اسرائیل «خطرناک‌ترین تهدید» برای صلح جهانی است.» اسرائیل اینترنشنال‌نیوز هم با انتشار صحبت‌های روحانی نوشت: «اسرائیل هسته‌ای بزرگ‌ترین تهدید برای صلح جهانی است.»
این پایگاه خبری نیز نوشته است: «حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود را متهم به تلاش برای سرنگونی حکومت ایران کرد. او این سخنان را پس از آن مطرح کرد که خروج ترامپ از توافق بین‌المللی هسته‌ای، آب سردی بر ایده ادامه مذاکرات با واشنگتن بود.»

شکست آمریکا
رسانه‌های شرق آسیا ضمن بازتاب گسترده و مشروح اظهارات «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، از مواضع منطقی وی قدردانی کردند.
تلویزیون‌های چین، کره جنوبی و ژاپن در گزارش‌های جداگانه‌ای ضمن تمجید از سخنرانی منطقی روحانی، تأکید کردند، او بارها در این سخنرانی بر قانون‌مداری ایران تأکید و آن را کشوری صلح‌طلب معرفی کرد.
رسانه‌های این کشورها افزودند، برخلاف حملاتی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا به ایران کرد، روحانی گفت نقض برجام و نادیده گرفتن توافقات بین‌المللی نوعی هرج‌ومرج‌طلبی است.
خبرگزاری شینهوای چین، کیودوی ژاپن، نشریات کوریاتایمز و هرالد از کره جنوبی هم در گزارش‌های جداگانه‌ای آوردند رئیس‌جمهوری ایران در سخنرانی خود مواضع کشورش را تشریح کرد و گفت که ایران خواستار جنگ نیست.
در ادامه این گزارش‌ها آمده است: «در شرایطی که ترامپ ایران را متهم به قتل، کشتار، سرکوب و مداخله در کشورهای دیگر می‌کرد، روحانی گفت که ایران خواستار جنگ، تحریم، تهدید و باج‌طلبی نیست و بر قانون‌مداری تأکید می‌ورزد و این موضعی بسیار شفاف است.»
یورونیوز نیز پس از بازگشت روحانی از نیویورک این‌گونه نوشت: «حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران روز پنج‌شنبه پنجم مهر (۲۷ سپتامبر) در بازگشت از نیویورک با اشاره به تلاش دونالد ترامپ برای فشار بر ایران در نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل و جلسه شورای امنیت گفت، ایالات متحده هیچ دستاوردی از این نشست‌ها کسب نکرده است.»
در ادامه گزارش این پایگاه خبری آمده است: «رئیس‌جمهوری ایران در فرودگاه مهرآباد نشان داد که تلاش رئیس‌جمهوری آمریکا برای تبدیل کردن «ایران» به موضوع محوری جلسه شورای امنیت نیز موفقیت‌آمیز نبوده است.»



حسن هانی‌زاده
کارشناس مسائل منطقه‌ای
در حالی که دقایقی از آغاز رژه نیروهای مسلح در اتوبان قدس اهواز نمی‌گذشت، پنج تروریست مسلح با گشودن آتش بر روی مردم بی‌گناه که شاهد رژه بودند، 25 نفر را شهید و 70 نفر دیگر را مجروح کردند. این پنج تروریست از یک روز پیش با شناسایی منطقه و پنهان کردن سلاح‌های خود در یک پارک مجاور محل برگزاری رژه در روز حادثه با پوشیدن لباس نظامی به سوی جمعیت حاضر در مراسم شلیک کردند. این حادثه سنگین‌ترین عملیات تروریستی طی سال‌های اخیر در کشورمان تلقی می‌شود که به طور عمده قربانیان آن مردم عادی و سربازان وظیفه بودند. پس از این عملیات، سر نخ‌هایی از ارتباط این گروهک تروریستی به دست آمد که در این زمینه 22 نفر از عوامل مرتبط با تروریست‌ها در اطراف شهر اهواز شناسایی و دستگیر شدند. بررسی چرایی وقوع این حادثه نشان می‌دهد، عربستان سعودی، امارات متحده با اشراف اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی از مدت‌ها پیش بر روی استان خوزستان متمرکز شده‌اند. آل‌سعود با برخورداری از ده‌ها شبکه ماهواره‌ای و با گردش مالی سالیانه 10 میلیارد دلار تلاش می‌کند از نظر فکری بر روی جوانان عرب خوزستانی تأثیر بگذارد.
تفکرات انحرافی وهابیت به طور عمده از طریق شش شبکه ماهواره‌ای که به زبان فارسی و ادبیات محلی اعراب خوزستان به صورت شبانه‌روزی برنامه پخش می‌کنند، به دنبال عملی کردن توطئه مشترک آمریکا و هم‌پیمانان منطقه‌ای اوست.
کنسولگری عربستان در بصره در گزینش مهره‌های تروریستی و اعزام آنان به امارات و سپس عربستان نقش فعالی ایفا می‌کند.
این کنسولگری با داشتن عواملی در شهر بصره که از شیعیان هستند، با برقراری رابطه با جوانان عرب خوزستانی تلاش دارد راهبرد محمدبن‌سلمان، ولی‌عهد عربستان را برای ایجاد ناامنی در ایران عملیاتی کند. بن‌سلمان آشکارا اعلام کرد، عربستان در نظر دارد جنگ را به داخل ایران بکشاند .همچنین ساعتی پس از عملیات تروریستی اهواز، عبدالخالق عبدالله، مشاور سابق ولی‌عهد ابوظبی اعلام کرد حادثه اهواز پیش‌درآمد عملیات‌های دیگری است .پس از این عملیات، مشخص شد کلیه عوامل تروریستی که در سنین 24 تا 30 سال بودند، طی دو سال اخیر دوره‌های متعددی را در یک پادگان نظامی در ظهران در شرق عربستان آموزش دیده‌اند و جذب گروهک‌های تروریستی شده‌اند. در آموزش این مجموعه تروریستی در ظهران شماری از افسران موساد رژیم صهیونیستی و سیا آمریکا و سازمان اطلاعات عربستان مشارکت دارند. این مجموعه دو تفکر کاملاً متضاد داشتند؛ نخست، تفکرات وهابیت است که آنان را به سمت گروهک تروریستی داعش هدایت کرد و تفکر دوم پان‌عربیستی است که در نفوذ جریان‌های ضد انقلابی جبهه النضال الاحوازی و الاحوازیه ریشه دارد؛ از این رو اندکی پس از عملیات تروریستی اهواز، سخنگوی حزب الاحوازیه در لندن در تماس با شبکه ایران اینتر‌نشنال مسئولیت این عملیات را به عهده گرفت. این شبکه را برخی ایرانیان مزدور و خائن و با دلارهای نفتی عربستان سعودی اداره می‌کنند و مقر آن در لندن است. همچنین شبکه موسوم به «احوازنا» که مزدوری به نام «عیسی فاخر» اداره می‌کند، تلاش کرد این عملیات را مشروع توجیه کند. عیسی فاخر یکی از اعراب خوزستان است که تحت تأثیر تفکرات انحرافی وهابیت جذب این تفکرات ضد شیعی شده است. او به دلیل تشویق جوانان در حوادث سال 1384 شهر اهواز دستگیر شد و پس از آزادی به عربستان فرار کرد و طی سال‌های اخیر به شدت در رسانه‌های سعودی فعالیت داشت.
او با ارسال سیگنال‌هایی برای جوانان عرب خوزستانی، آنان را به انجام عملیات تروریستی تشویق می‌کند. در تجزیه و تحلیل حوادث اخیر اهواز می‌توان نتیجه‌ گرفت که عربستان سعودی و امارات متحده با استفاده از وضعیت اقتصادی و مشکلات موجود در میان حاشیه‌نشینان شهر اهواز و افزایش شدید نرخ بیکاری در میان جوانان عرب خوزستانی، تلاش دارند با وعده‌ای مالی آنان را در برابر جمهوری اسلامی قرار دهند.

 تله مذاکرات آینده
تفکیک و مرزگذاری میان ترامپ‌ـ اوباما رویکردی است که حامیان دولت به تازگی دنبال می‌کنند؛ این در حالی است که این پروژه که از آن باید تحت عنوان قدیمی «دیو و دلبرسازی» یاد کرد، به قدری با واقعیت‌های موجود صحنه بین‌الملل و روابط دوجانبه آمریکا با ایران تناقض دارد که برخی تحلیلگران و مؤسسات آینده‌پژوهی غربی را به واکنش واداشته است.
شیرین هانتر، استاد دانشگاه جرج تاون با تأکید بر اینکه آمریکای جمهوریخواه یا دموکرات در روابط با ایران تأثیری ندارد، در یکی از رسانه‌های مشهور آمریکایی می‌نویسد، تفاوت‌گذاری میان اوباما و ترامپ خارج از واقعیت و تله‌ای برای ایران به شمار می‌رود. این استاد دانشگاه آمریکا در ادامه اظهارات جان کری مبنی بر منتظر بودن ایران تا برگزاری انتخابات آتی ریاست‌جمهوری در آمریکا را ناخوشایند دانسته و تأکید می‌کند: «اگر ایران بخواهد تا آمدن دولت بعد صبر کند، وضعیت اقتصادی و سیاسی‌اش وخیم‌تر می‌شود و واشنگتن را به این سمت سوق می‌دهد که محدودیت‌های بیشتری علیه ایران اعمال کند.»
انتصاب متهم
علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات، با اشاره به انتصاب ولی‌الله سیف، رئیس سابق بانک مرکزی از سوی رئیس جمهور به عنوان مشاور امور پولی و بانکی، گفت: «انتخاب وی به منزله مشاور سبب ایجاد سؤال در افکار عمومی شده است؛ اگر فرد توانمندی بود، چرا آقای روحانی وی را از سمت بانک مرکزی عزل کرد؟ اگر توانمند نبود، چرا دوباره وی را به عنوان مشاور خود در امور پولی و بانکی انتخاب کرد؟» نماینده مردم محلات در مجلس با بیان اینکه قوه قضائیه از ولی‌الله سیف برای تحقیقات دعوت و وی را ممنوع‌الخروج کرده، گفت: «وی متهم است در حدی که حق خارج شدن از کشور را ندارد و حجت‌الاسلام اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضا نیز در یکی از مصاحبه‌های خود گفته است در تحقیقات از آقای سیف به افراد بالاتری رسیده‌اند.»
فرار از شفافیت
طرح شفافیت آرای نمایندگان که چندی است در مجلس مطرح شده و با نگاهی به اسامی نمایندگانی که با این طرح موافق هستند، متوجه می‌شویم کمتر نماینده اصلاح‌طلبی در این زمینه با وجود ادعای آزادی و دفاع از آن با این طرح موافق است. «محمود صادقی» نماینده جنجالی اصلاح‌طلب که توئیت‌هایش به عنوان شفاف‌سازی بحث‌هایی ایجاد می‌کند، از پیوستن به این طرح امتناع ورزیده است. این در حالی است که صادقی، رئیس فراکسیون شفافیت مجلس نیز هست. 
طرح استیضاح
چندی پیش شماری از اصلاح‌طلبان مجلس شورای اسلامی با تهیه طرحی به‌ دنبال استیضاح رئیس‌جمهور بودند که پس از گذشت چندین روز از تدوین این طرح جلال محمود‌زاده، عضو فراکسیون امید (اصلاح‌طلبان) مجلس، با اشاره به آخرین وضعیت طرح استیضاح رئیس‌جمهور، گفت: «اگر دولت به‌سرعت اوضاع را مدیریت نکند، نمایندگان مجبور خواهند شد برخلاف میل باطنی طرح استیضاح آقای روحانی را به‌ جریان بیندازند.» 
وقت‌کشی دیپلماتیک
سیدعباس عراقچی درباره مذاکرات با اتحادیه اروپا به ‌منظور مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا اظهار داشت: «زمانبندی ما همان چهارم نوامبر (13 آبان) است. اروپایی‌ها باید تا پیش از چهار نوامبر که دور دوم تحریم‌های نفتی و بانکی آمریکا اعلام شده، سازوکارهای پیشنهادی را برقرار کنند. یا حداقل اینکه تا آن تاریخ ساختارش مشخص شده و بخشی از آن شروع به کار کرده باشد. اروپایی‌ها نظر ما را می‌دانند که تا چهار نوامبر، حداقل بخشی از این سازوکارها اجرایی شود. این در حالی است که دولت نباید منتظر فرصت‌سوزی اروپا تا 13 آبان بماند و کشور را باید از انتظار برجامی برای حل مشکلات رهایی دهد.»


  علی اکبر سیاه‌کمری/رهبر معظم انقلاب در دیدار با پیشکسوتان جنگ تحمیلی با تأکید بر اینکه آثار ادبی و هنری دفاع مقدس، سلاح کارآمد و بزرگی است، خاطرنشان کردند: «باید آثار خوب ادبی در زمینه دفاع مقدس به زبان‌های زنده‌ دنیا ترجمه شود تا مردم دنیا بدانند که در آبادان و خرمشهر و در عملیات‌های ما و در شهرها و روستاها، چه گذشته و بدانند که ملت ایران چه ملتی است.» در همین حال سعید عاکف، نویسنده «خاک‌های نرم کوشک» در زمینه ترجمه این کتاب می‌گوید: «من یک‌وقت خدمت خود رهبری این جمله را گفتم. گفتم یک زمانی شما توصیه می‌کردید که هرکس می‌تواند، برود در این زمینه‌ها کار کند. حدود سال‌های ۶۸‌، ۶۹ ایشان تکلیف ‌کردند که کسانی که از دست‌شان برمی‌آید، وارد این کار بشوند. ما آن موقع اثرات این کار را نمی‌دانستیم. می‌دانستیم که به هر حال این کار، کار ارزشمندی است؛ ولی نمی‌دانستیم چه اثراتی دارد. اینکه می‌گویند آنچه پیر در خشت خام می‌بیند، جوان در آینه می‌بیند، قصه همین است. بعد که کم‌کم جلو رفتیم، با چه سختی‌هایی این کتاب «خاک‌های نرم کوشک» را کار کردیم، چقدر اذیت شدیم، چقدر موانع وجود داشت، ولی وقتی کار چاپ شد، آثار خودش را نشان داد.
آن اوایل کار من خودم متحیر می‌شدم. باورم نمی‌شد یک کتاب این‌قدر بتواند تأثیر بگذارد. من اثراتی از این کتاب در کشورهای دیگر دیدم؛ از همین کشورهای پیرامون خودمان بگیرید تا کشورهایی مانند لبنان و حتی کشورهای اروپایی و آمریکا. ما کسانی را داشته‌ایم که از قصه‌ شهید برونسی و شهید کاوه تأثیر گرفته‌اند. تنها در لبنان ظرف یک سال، «خاک‌های نرم کوشک» به زبان عربی یک میلیون نسخه فروش داشت. من که به لبنان رفته بودم، اقبال ویژه‌ای نشان می‌دادند. ما را که می‌دیدند، بسیار خوشحال می‌شدند و درباره شهید برونسی سؤال می‌کردند. حتی تأثیرات شگرفی در همین جنگ ۳۳ روزه و کیفیت جنگ و حال و هوای معنوی آنها داشت که مدارک آن هم جمع شده است. اینها از دیگر برکاتی است که قابل احصا نیست. شایان ذکر است، پیش از این کتاب «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» را پال اسپراکمن، نایب‌رئیس مرکز مطالعات دانشگاهی خاورمیانه در دانشگاه راتگرز آمریکا به انگلیسی ترجمه کرده و نخستین رمان ایرانی با موضوع جنگ است که در آمریکا منتشر شد. این نویسنده آمریکایی همچنین کتاب‌های دیگری از جمله «دا»، «نورالدین پسر ایران»، «پایی که جا ماند» را به انگلیسی ترجمه کرده است.

 تنفس مصنوعی به برجام
حسین موسویان، دیپلمات سابق هسته‌ای اظهار داشته است: «با توجه به وضعیت نامساعد در فضای سیاسی فعلی داخل آمریکا، ممکن است ایران صبر کند تا ترامپ قدرت را از دست داده و با جانشین بعدی در صورتی که شریک خوبی برای مذاکره باشد، گفت‌وگو کند. دولت ایران
 عجله‌ای ندارد.»
 اظهارات خوش‌بینانه موسویان درباره برجام و شرکای اروپایی حاضر در آن و نیز موضوعی به نام تلاش اروپا برای دور زدن قانونی تحریم‌های آمریکا در حالی است که برجام در زمان حضور آمریکا هم چیزی جز «خسارت محض» و با دستاورد «تقریباًْ هیچ» نبود. بدیهی است، تقلای وی برای دادن تنفس مصنوعی به برجام آقای روحانی نیز می‌تواند حاوی شائبه‌های
 خاصی باشد.

تروریست اقتصادی
یکی از شبکه‌هایی که در راستای ایجاد ناآرامی روانی در بین مردم و دامن زدن به گرانی در ایران فعال است، شبکه «من و تو» است که در برنامه‌های متعدد خود سعی دارد با تبلیغ بی‌وقفه‌ اینکه اوضاع اقتصادی ایران در حال فروپاشی است و «قحطی» در راه است و خطوط تبلیغاتی شبیه به این، به هراس عمومی در جامعه دامن بزند و جنگ رسانه‌ای علیه مردم ایران تکمیل می‌کنند. 

پیام خوشحال‌کننده کدام است؟
مصطفی تاج‌زاده، فعال اصلاح‌طلب و از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸، در بخشی از مصاحبه‌ای که نشریه «امید جوان» آن را منتشر کرده، با بیان اینکه «رفع حصر می‌تواند میلیون‌ها نفر را خوشحال کند»! گفته است:«می‌گویند اولویت مردم رفع حصر نیست، بله مشکل مردم نان، آب، اقتصاد و محیط زیست است، اما رفع حصر نشانه این است که حکومت پیام مردم را می‌شنود و می‌خواهد از این فضای امنیتی خارج شود و کینه و نفرت را 
کنار بگذارد.» پیش از تاج‌زاده، افرادی همچون حسین مرعشی و محمدجواد حجتی‌کرمانی هم راه ارزان شدن دلار و رفع مشکلات موجود را بیرون آوردن خاتمی از انزوای سیاسی و رفع حصر عنوان کرده بودند؛ اما پیامی که هم‌اکنون مردم مایلند بشنوند، تغییر سیاست‌های دولت و اصلاح‌طلبان در مقابل «کارشکنی قیمتی» است.


نکته: سرخ‌پوستان از رئیس جدید پرسیدند: آیا زمستان سختی در پیش است؟ رئیس جوان قبیله که نمی‌دانست چه جوابی بدهد، گفت: برای احتیاط بروید هیزم تهیه کنید. سپس به سازمان هواشناسی زنگ زد: آقا امسال زمستان سردی در پیش است؟ و پاسخ شنید: این‌طور به نظر می‌آید. پس رئیس دستور داد که بیشتر هیزم جمع کنند و بعد یک بار دیگر به سازمان هواشناسی زنگ زد: شما نظر قبلی‌تان را تأیید می‌کنید؟ و پاسخ شنید: صد درصد. رئیس دستور داد که همه سرخ‌پوستان، تمام توان‌شان را برای جمع‌آوری هیزم بیشتر به کار ببرند. سپس دوباره به سازمان هواشناسی زنگ زد: آقا شما مطمئنید که امسال زمستان سردی در پیش است؟ و پاسخ شنید: بگذار این‌طور بگویم؛ سردترین زمستان در تاریخ معاصر! رئیس پرسید: از کجا می‌دانید؟ و پاسخ شنید: چون سرخ‌پوست‌ها دارند دیوانه‌وار هیزم جمع می‌کنند!
نظر: 23 سال پیش اولین تحریم گران‌فروشی را مردم آلمان انجام دادند. آنها به شدت مصرف شیر و لبنیات را برای سلامتی خود ضروری می‌دانند و حتماً در روز دو تا سه لیوان شیر مصرف می‌کنند، اما پس از اینکه صنایع خصوصی و دولتی لبنیات کشور آلمان تصمیم به افزایش قیمت گرفتند، مردم آلمان به طور کاملاً خودجوش به مدت 14 ماه لبنیات و به ویژه شیر را از سفره‌های خود حذف کردند تا اینکه صنایع لبنیاتی با برگشت قیمت شیر به 14 ماه پیش از آن موافقت کردند. این موضوع در دیگر کشورهای جهان هم اجرا شد؛ آمریکایی‌ها تنها سه ماه تلفن همراه موتورولا را نخریدند تا قیمت به عقب بازگشت. گران‌فروشی بلیت فوتبال در اسپانیا و تحریم فوتبال از سوی مردم تنها دو ماه رخ داد و پس از آن قیمت‌ها برگشت. گران‌فروشی شیر در برزیل تنها 9 ماه به طول انجامید و پس از آن قیمت‌ها شکست. اما در کشور ما وقتی خودرو گران شد، در یک دقیقه، شش میلیون نفر خواهان خرید آن از شرکت سایپا بودند. شبکه‌های ضد انقلابی مانند من و تو، بی‌بی‌سی و صدای آمریکا با ایجاد شایعه مردم را به خرید بیشتر تشویق می‌کنند.

شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور رؤسای سه قوه تشکیل شد و سیاست‌های جدید در راستای کاهش قیمت‌ها و بازگشت ثبات به بازار ارز به تصویب رسید. این جلسه که به ‌ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد، رئیس ‌کل بانک مرکزی گزارشی از آخرین وضعیت بازار ارز ارائه کرد و سیاست‌های بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز تصویب شد. بر اساس این سیاست‌های ارزی، کلیه صادرکنندگان غیر نفتی موظفند ظرف سه ماه پس از صادرات، ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کنند یا به‌ترتیبی که بانک مرکزی معین می‌کند، ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی برگردانند. صادرکنندگانی که در چارچوب دستورالعمل مربوطه عمل کنند، با تصویب دولت مشمول تشویق و تسهیلات صادراتی خواهند شد.
در این جلسه همچنین اختیارات لازم به رئیس‌کل بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز داده شد؛ بر اساس این بانک مرکزی از طریق بانک‌ها و صرافی‌های مجاز در بازار ارز مداخله خواهد کرد و اقدامات لازم برای کنترل نرخ ارز انجام خواهد داد و قیمت مبادله در بازار ارز را نیز به‌نحو مقتضی اطلاع‌رسانی خواهد کرد. طبق یکی دیگر از مصوبات این جلسه، هر شخص حقیقی و حقوقی با رعایت مقررات بانک مرکزی می‌تواند به هر میزان اسکناس ارز وارد کشور کند.