چاک هیگل، وزیر دفاع اسبق آمریکا با انتقاد از اظهارات «جان بولتون» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا که گفته نیروهای آمریکایی تا زمان حضور ایرانی‌ها در سوریه در این کشور خواهند ماند، گفت: «ایرانی‌ها آنجا [در آن منطقه] زندگی می‌کنند. ایالات متحده آنجا زندگی نمی‌کند. شما بدون ایرانی‌ها در این منطقه، نمی‌توانید به هدف برسید. اینکه تصور کنید می‌توانید با تهدید ایرانی‌ها را به انجام کاری مجبور کنید، کاملاً احمقانه است. آنها کارت‌های [بازی] بسیار بیشتری از ما در اختیار دارند.»

 عوامل پشت پرده
حسین راغفر، کارشناس اقتصادی حامی دولت درباره کاهش اخیر نرخ دلار گفت: «بخشی از این کاهش مربوط به هشدار اقتصاددانان است که به صراحت به سران سه قوه اعلام کردند تحولات اخیر از مرحله بحران عبور کرده و وارد مرحله فاجعه شده است و پیامدهای آن متوجه خود آنها خواهد شد.» وی ادامه داد: «وقتی مشخص شد این بازی خود دولت و مجلس است، آنها سعی کردند با منحرف کردن افکار عمومی این افزایش را به عوامل و پایگاه‌های خارجی حواله دهند، مگر این پایگاه‌ها یک شبه به وجود آمدند و چرا دستگاه‌های نظارتی در این مدت نتوانستند این عوامل را کشف کنند؟» وی تصریح کرد: «این کاهش و با این سرعت در عرض یک روز نشان‌دهنده وجود عوامل داخلی در پشت این قضایا است و بازیگران اصلی نوسانات اخیر در بالا و پایین بردن آن، عوامل داخلی هستند و سعی می‌کنند با القای شوک به جامعه این طور وانمود کنند که نرخ دلار کاهش یافته است.»
زورگویی کم دوام است
روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» در گزارشی تحت عنوان «تاکتیک‌های زورگویی ترامپ درباره ایران می‌تواند نتیجه عکس دهد»، نوشت: «ترامپ به نظر می‌ رسد متقاعد شده است که فرمول موفقیت در سیاست خارجی را یافته است؛ «قلدری کردن برای دشمنان، تحریم‌ آنها، فشار بر آنها و سپس رسیدن به یک توافق با آنها». این روزنامه افزود: «ترامپ در مقابل کره شمالی از این رویکرد استفاده کرد و یک اجلاس با زرق و برق در سنگاپور با رهبر کره شمالی برگزار کرد (که تاکنون نتیجه‌ای نداشته است). او از تاکتیک‌های سخت و نرم خود در قبال مکزیک و پس از مدت طولانی با کانادا استفاده کرد و به یک توافق تجاری دست یافت.» این روزنامه در بخشی از گزارش خود نوشت: «موفقیت ترامپ نشان می‌دهد زورگویی، دست کم در کوتاه‌مدت می‌تواند 
جواب دهد.»
پایان دوران جفرسون
پایگاه «لوبلاگ» مهم‌ترین اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا را سخنان وی درباره خاورمیانه دانسته و می‌نویسد: «رئیس‌جمهور به وضوح نمی‌فهمد آمریکا در حال حاضر با جهان خارج در تعامل است و دوران واشنگتن، جفرسون یا حتی مونرو مدت‌هاست که به سر آمده و شرایط با زمان حمله پرل هاربر‌ـ نخستین ورود آمریکا به معادلات جهانی‌‌ـ متفاوت شده است. وی حتی نمی‌فهمد در دوران پسا جنگ سرد اقتصادی، سیاست و قدرت به ناچار رقابت با کشور‌های دیگر مانند روسیه، هند و چین را به دنبال خواهد داشت و دیگر اصل رویارویی غرب و شرق از بین رفته است.»
تنها راه نتانیاهو
سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه مشکلات اقتصادی فعلی بسیار کوچک‌تر از اراده مردم است، با هم پیش خواهیم رفت و نشان خواهیم داد که شایسته استقلال خواهیم بود، گفت: «رژیم صهیونیستی هیچ یک از عناصر یک کشور و حکومت را در اختیار ندارد و در تراز تهدید ما نیست، حزب‌الله برای در هم پیچیدن آن کافی است؛ به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام می‌کنم شنا کردن در مدیترانه را تمرین کند؛ چرا که به زودی هیچ راهی جز به دریا گریختن ندارد.»
اعتراف به نقش بیگانه
الهه کولایی در پاسخ به این پرسش که چرا در سال 88 اصلاح‌طلب‌ها به رأی مردم تمکین نکردند، گفت: «یک مجموع عوامل داخلی و خارجی و بی‌تدبیری‌ها موجب شد هزینه‌های گزافی را چه داخلی و چه خارجی بپردازیم. در واقع  برای کشورهای خارجی این تصور وجود داشت که ایران با یک بحران انتخاباتی از جنس بحران‌های انتخاباتی که در انقلاب‌های رنگی وجود داشته، رو‌به‌رو شده و می‌توان از این فرصت استفاده کرد.»


   محمدرضا فرهادی/ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول یک سال گذشته برای بار دوم منطقه شرق سوریه و محل استقرار تروریست‌ها را هدف حمله قرار داد تا خون شهدای حمله تروریستی اهواز پایمال نشود. منطقه شرق سوریه و برخی محل‌های حاشیه‌ای آن محل تجمع تروریست‌های داعش در برخی روستاهای همجوار رود فرات است. این مناطق به دلیل موقعیت کویری و همچنین حمایت‌های آمریکا از گروه‌های تروریستی به منطقه‌ای امن برای تروریست‌ها و انبار مهمات و آموزش نیروهای آنها تبدیل شده بود.  حمله موشکی سپاه واکنش‌های گسترده‌ای در میان رسانه‌‌های جهان داشت و بیشتر این رسانه‌ها بر قدرت موشکی ایران تأکید کردند. صرف نظر از مسائل موجود، پیام‌ها و درس‌های حمله موشکی را می‌توان در چند دسته ذیل عنوان کرد:
۱ـ جمهوری اسلامی ایران در زمینه امنیت ملی خود با هیچ کسی مماشات نخواهد کرد و واکنش سریع در برابر اقدامات امنیتی صورت خواهد داد و بنابر تعریف رهبر معظم انقلاب دوران بزن در رو تمام شده و هر دشمنی بخواهد کوچک‌ترین اقدام علیه کشور صورت دهد، با واکنش قاطع ایران مواجه خواهد شد.
۲ـ ایران توانایی و قدرت دسترسی به دشمنان را در هر نقطه‌ای دارد و موقعیت‌های مکانی و دور از محدوده جغرافیایی خللی در اقدامات جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت.
۳ـ استفاده ایران از پهپاد برای نخستین بار در این عملیات و عبور از مرزهای عراق و سوریه، قدرت تهاجمی ایران را علیه اهداف مورد نظر نشان می‌دهد؛ به این معنا که ایران توانایی ضربه زدن به اهداف دشمن را بدون حضور نیروی انسانی دارد. همچنین پهپاد استفاده شده در این عملیات، از نوع نمونه ایرانی پهپاد پیشرفته و جاسوس بزرگ آمریکایی‌ها، یعنی آرکی‌یو 170 بود. خصلت اصلی پهپاد جدید ساخته شده، رادارگریزی آن است.
۴ـ حمله در منطقه‌ای صورت گرفته که حوزه نفوذ آمریکا محسوب می‌شود و بنابر اعلام خبرگزاری‌های آمریکایی، موشک‌ها در منطقه‌ای نزدیک به سه مایلی نیروهای آمریکایی فرود آمده است. آمریکایی‌ها از مدت‌ها پیش ورود هرگونه تجهیزات نظامی را به این منطقه ممنوع اعلام کرده بودند.
۵ـ پیام اصلی حمله موشکی به آمریکا و رژیم صهیونیستی بود که هر از چند گاهی ایران را به اقدام نظامی تهدید می‌کنند؛ به ویژه تهدید اخیر نتانیاهو که ایران را به حمله اتمی تهدید کرد. این پیام اکنون برای کشورهای منطقه به ویژه رژیم صهیونیستی ارسال شده که توانایی ایران در تولید موشک‌های بومی و نقطه‌زن، شرایط موجود را برای هر تهدیدکننده‌ای سخت خواهد کرد و هرگونه تهدید با پاسخ قاطع و سریع ایران روبه‌رو خواهد شد.‌
۶ـ ایران تنها کشوری است که پس از روسیه و آمریکا برای تنبیه دشمنان خود از موشک‌های دوربرد یا میان‌برد استفاده می‌کند. منطق این مسئله این است که ایران توانایی اقدامات فراسرزمینی را علیه هر موجودیت و گروهی دارد.
۷ـ با توجه به گستردگی پایگاه‌های نظامی آمریکا در اطراف ایران، شلیک موشک‌های نقطه‌زن توانایی ایران را در حمله به مراکز نظامی نشان می‌دهد؛ یعنی هر هدفی( پایگاه نظامی و...) به طور کامل قابلیت حمله را با توجه به نقطه‌زن بودن موشک‌ها دارد.
۸ـ رصد اطلاعاتی و عملیاتی حمله مزبور نشان از دست برتر ایران در رصد تحرکات تروریست‌ها دارد. این حمله در واقع تلفیقی از همکاری‌های نیروهای سپاه پاسداران و اشراف اطلاعاتی ایران بر تروریست‌ها است.
۹ـ تهدیدهای اخیر ایران در راستای بستن تنگه هرمز در قبال تهدیدهای آمریکا به صادر نشدن نفت ایران، نشان‌ می‌دهد ایران توانایی بستن تنگه هرمز را خواهد داشت، اما بستن این تنگه صرفاً از طریق درگیری نظامی و دو طرفه نیست، بلکه با استفاده از همین پهپادها می‌توان تهدید موجود را عملی کرد.


  مهدي سعيدي/ رابطه اصلاح‌طلبان و دولت دوازدهم، يکي از مناقشات ماه‌هاي اخير اين دو جريان سياسي بوده است. هنوز چند ماهي از روي کار آمدن دولت اعتدال با حمايت همه‌جانبه اصلاح‌طلبان نگذشته بود، که واگرايي‌ها آغاز شد و اين پرسش كه «با روحاني چه بايد كرد؟!» به منزله يکي از دغدغه‌هاي اصلاح‌طلبان مطرح و پاسخ‌هاي گوناگونی به آن داده شد. 
برخي معتقد بودند، پس از گذشت بيش از چهار سال حمايت از دولت و تداوم ائتلاف اعتداليون و اصلاح‌طلبان، آثار و پیامدهای منفي اين وضعيت نگراني‌هايي را براي اصلاح‌طلبان به همراه داشته است. وجود ضعف‌هاي فراوان و ناکارآمدي دولت در حوزه‌هاي گوناگون، به ويژه حوزه اقتصادي همچنان يکي از مهم‌ترين پیامدهای منفي است که اصلاح‌طلبان را تهديد مي‌کند. پاشنه آشيلي که نارضايتي اقشار گوناگون جامعه را به همراه داشته و از حمايت ايشان از دولت به تدريج کاسته است. در واقع، بخش عمده‌اي از وعده‌هاي دولت تحقق نيافته و اين مسئله به شدت موجب اعتمادزدايي و اعتبارزدايي است. اين نقطه سياه مي‌تواند دامن اصلاح‌طلبان را نيز آلوده کرده و اذهان عمومي را به اين باور هدايت کند که عملکرد دولت اعتدال را بايد به حساب اصلاح‌طلبان نوشت!
از سوي ديگر، جدايي از روحاني نيز بدون هزينه نخواهد بود. تشديد واگرايي اصلاح‌طلبان واکنش اعتداليون را به همراه خواهد داشت و مي‌تواند شرايط را پيش روي اصلاح‌طلبان سخت کند. اصلاح‌طلبان نمي‌توانند چندان در عرصه نقد دولت پيش روند؛ چرا که افکار عمومي ايشان را در عملکرد دولت شريک مي‌داند! اما در مقابل دولت مي‌تواند ايشان را به سهم‌خواهي از قدرت و زياده‌خواهي متهم کند، همچنين اطلاعاتي که از پشت پرده جريان اصلاحات در اختيار دولت اعتدال موجود است، مي‌تواند پاشنه آشيلي براي اصلاح‌طلبان باشد که در صورت اوج گرفتن اختلافات، به بسته شدن دست اصلاح‌طلبان خواهد انجامید. 
حوادث چند ماه اخير در صحنه بازار البته وسوسه «عبور از روحاني» را تقويت کرده بود؛ اما ديداري که به دعوت آقاي روحاني انجام شد، اقدامي بود که به نظر مي‌رسد مي‌تواند در اين فرايند تأخير بيندازد! در اين نشست که با حضور بيش از 20 نفر از فعالان سياسي اصلاح‌طلب از طيف‌هاي گوناگون برگزار شده، بیشتر افراد اظهار نظر کرده و آقای روحانی به بخشي از پرسش‌ها و ابهامات پاسخ ‌داده‌اند. در اين ميان، توجه به چند نکته حائز اهميت است:
دعوت نکردن از برخي چهره‌هاي منتقد دولت که اتفاقاً در جريان اصلاح‌طلب هم اسم و رسمي دارند، نکته تأمل‌برانگیز اين نشست بود! غيبت غلامحسين کرباسچي و الياس حضرتي در حالي است که برخي چهره‌هاي درجه دوم حزب کارگزاران و اعتماد ملي در جلسه حاضر بودند. اين نوع چينش جلسه حکايت از اين دارد که هر چند دولت روحاني تلاش دارد روابط خود را با اصلاح‌طلبان ترميم کند؛ اما آنقدر سعه صدر ندارد که حتي منتقدان درون گفتماني خود را تحمل کند. با اين رويکرد تکليف منتقدان رقيب مشخص است و اين نشان از آن دارد که بين ادعا و عمل فاصله بسیار است!
نکته ديگر آنکه، اين نشست اين پيام را نيز داشت که احتمالاً اقبال به سناريوي عبور از روحاني کمرنگ شده و فرصتي براي همگرايي با دولت فراهم آمده است. مؤيد اين سخن اظهارات نظریه‌پرداز اصطلاح «رحم اجاره‌اي» است. ابراهيم اصغرزاده که در اين ديدار حاضر بوده، گفته است: «واقعيت آن است كه روحاني در اين جلسه نشان داد همچنان به شعار‌ها و وعده‌هاي انتخاباتي خود پايبند است... با توجه به موضوعات مطرح شده در اين جلسه، ‌طرفين پذيرفته‌اند كه در يك كشتي نشسته و سرنوشت مشابهي دارند. تضعيف دولت يا تضعيف اصلاح‌طلبان منجر به تقويت راديكاليسم مي‌شود كه اين اتفاق خوشايند هيچ جرياني نيست. جريان مخالف دولت تلاش دارد با كارشكني و مداخلات بيجا فضا را عليه دولت ملتهب كند؛ بنابراين نبايد چنين فرصتي را در اختيار مخالفان دولت قرار داد.»
در پس اين اظهارات سياسي، آنچه مهم است تصميم جديد اصلاح‌طلبان براي جلوگيري از کاهش محبوبيت آقاي روحاني است و احتمالاً شاهد برخي تغيير رويه‌ها در رسانه‌هاي اصلاح‌طلبان در هفته‌های آتي خواهيم بود.


  حسن خدادی/ تضمین و ترسیم اهداف انقلاب اسلامی وابسته به نظام آموزشی و تربیت جوانانی است که سکان هدایت و اداره هر کشوری را به دست خواهند گرفت و ایران اسلامی نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیست؛ بلکه به دلیل ماهیت فرهنگی انقلاب و داشتن جمعیت جوان آن، نقش مراکز آموزشی به ویژه دانشگاه‌ها در آن بسیار پر رنگ‌تر و مهم است. بی‌تردید داشتن یک نظام جامع آموزشی انقلابی، چراغ راهی برای تحقق اهداف و ارتقای نظام تعلیم و تربیت در تراز اهداف انقلاب اسلامی است. بنابراین، مراکز آموزشی باید نمونه واقعی از یک ساختار سازنده هویت ایرانی‌ـ اسلامی باشند. جوانانی که تعلیم‌دیده دانشگاه‌های ایران اسلامی هستند، باید به چنان اصالت و هویت انقلابی دست پیدا کنند که بتوانند نمادی از شخصیت واقعی یک جوان انقلابی را به نمایش بگذارند. نظام آموزشی در جمهوری اسلامی ایران باید قابلیت تربیت انسان‌های هویتمند در تراز انقلاب را پیدا کند و این انتظاری است که نظام فرهنگی انقلاب آن را مطالبه می‌کند. در همین راستا به نظر می‌رسد از منظر امام خامنه‌ای؛ «معرفت‌افزایی فرایند تحقق اهداف انقلاب اسلامی» از الزامات اساسی امروز در دانشگاه‌های کشور است. در این طرح هدف اصلی، انتقال مفاهیم و منظومه فکری معظم‌له درباره موضوع فرایند تحقق اهداف انقلاب اسلامی است: «یک زنجیره‌ منطقی وجود دارد؛ پیش‌ها این را گفتیم، بحث شده. حلقه‌ اول، انقلاب اسلامی است، بعد تشکیل نظام اسلامی است، بعد تشکیل دولت اسلامی است، بعد تشکیل جامعه‌ اسلامی است، بعد تشکیل امت اسلامی است؛ این یک زنجیره‌ مستمری است که به هم مرتبط است.»(24/7/1390). بنابراین می‌توان مفاهیم مورد نظر معظم‌له را در قالب درسنامه و با ایجاد بستری تعاملی و درگیرساز مطرح کرد و در جهت ظرفیت‌گشایی و رشد و تربیت مکتبی دانشجویان گام برداشت. 
ضرورت راه‌اندازی سامانه آموزش مجازی فرایند انقلاب اسلامی
بخش عمده‌ای از اثربخشی طرح کلان معرفت‌افزایی فرایند انقلاب اسلامی متوجه روش‌های کارآمد و نوین است که محیط مناسب برای انتقال مفاهیم را به صورت جذاب برای دانشجویان و نسل فعلی درگیر با فضای مجازی فراهم می‌کند. روش‌های مورد انتظار فرایند انقلاب اسلامی همانند یک حرکت انقلابی باید بتواند کارکرد تأثیرگذار داشته باشد. با وجود تلاش‌های فراوان نهادهای انقلابی برای فراهم کردن امکانات آموزشی، رغبت و اشتیاق کافی در جوانان ما برای حضور در علم‌آموزی با روش‌های سنتی دیده نمی‌شود. البته دلایل بسیاری برای این مهم می‌توان برشمرد که یکی از مهم‌ترین آنها روش‌های انتخابی در انتقال مفاهیم نهادهای انقلابی برای آموزش است. 
ضرورت تدوین کتاب آموزشی درس فرایند انقلاب اسلامی
بی‌تردید یکی از مشارب مهم خوراک فکری جوانان دانشجو در مراکز دانشگاهی، متون درسی آنها به خصوص در حوزه‌های مرتبط با انقلاب اسلامی است. اینکه تربیت‌شدگان دانشگاه‌های ما درجه علمی لازم در حوزه شناخت معارف اصیل انقلاب اسلامی را ندارند و از علوم انسانی غربی نیز افراطی و غیر هوشمند بهره می‌گیرند و دانش لازم را در حد و اندازه‌های مورد انتظار در حوزه علوم انسانی و به طور کل رشته‌های تحصیلی خود کسب نمی‌کنند، یک معضل و آسیب بزرگ است که دامنگیر نظام تعلیم و تربیت ما شده است.
متون درسی در تراز انقلاب اسلامی ضمن بهره‌گیری از آموزه‌های اسلامی باید بتوانند نقش مهمی در دانش و تفکر جوانان و تربیت فکری آنان داشته باشند و این امر نیازمند تدوین کتاب‌های درسی متناسب با معیارها و نیازهای کشور است. به همین منظور ضروری است، در جهت مقدمات تدوین کتاب فرایند انقلاب اسلامی مخصوص تدریس در درس انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها، گام‌هایی اساسی برداشته شود. 


حامی مالی تلویزیون تروریست‌ها کیست؟
شبکه‌ ماهواره‌ای «ایران اینترنشنال» این روز‌ها با حواشی فراوانی روبه‌رو شده؛ از یک سو ایران از این شبکه شکایت کرده است و از سوی دیگر روزنامه گاردین به تازگی گزارشی از پشت پرده آن منتشر کرده که جنجالی شده است.
 گاردین نوشت: «یک منبع آگاه که در گذشته با محمدبن‌سلمان، ولی‌عهد عربستان سعودی همکاری داشته، عنوان کرد بودجه ایران اینترنشنال از دستگاه سلطنتی سعودی تأمین می‌شود که حدود ۲۵۰ میلیون دلار تخمین زده شده است.» این نشریه انگلیسی با اشاره به ارتباط مالی ایران اینترنشنال و عربستان سعودی، افزود: «بسیاری از ایرانیان مصاحبه ایران اینترنشنال با سخنگوی گروهک تروریستی الاحوازیه را به گفت‌وگو با سخنگوی داعش پس از حمله تروریستی در غرب تشبیه کرده‌اند.»
شاخص‌ترین همکار آنها علی اصغر رمضان‌پور از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران اصلاحات بود. محل استقرار آن نیز همچون شبکه‌های «بی‌بی‌سی فارسی» و «من و تو» در لندن است. ایران اینترنشنال تلاش کرد با استفاده از روش‌های امتحان پس داده بی‌بی‌سی فارسی و من و تو از داخل ایران مخاطب جذب کند. حمله تروریستی اهواز در آخر شهریور ماه سال جاری سبب شد پشت پرده این شبکه نمایان‌تر شود.
 ساعاتی پس از حمله، سخنگوی گروه تروریستی و تجزیه‌طلب «الاحوازیه» در گفت‌وگو با شبکه ایران اینترنشنال مسئولیت این اقدام تروریستی را بر عهده گرفت و از حمله به حاضران در رژه اهواز دفاع کرد؛ اما اقدام ایران اینترنشنال زمانی بحث‌برانگیز‌تر شد که عبدالخالق عبدالله، مشاور سابق محمدبن‌زاید، ولی‌عهد امارات و استاد علوم سیاسی پس از حادثه اهواز توئیت کرد: «یک حمله نظامی علیه هدف نظامی تروریسم محسوب نمی‌شود و انتقال نبرد‌ها به داخل ایران گزینه‌ای اعلام شده است و طی مرحله آتی افزایش می‌یابد.»

به جهان بدون آمریکا نزدیک می‌شویم
فرید زکریا در واشنگتن‌پست نوشت: «سخنرانی پرزیدنت ترامپ در سازمان ملل متحد، ارائه‌ای هوشمندانه از شعار «آمریکا در اولویت است» بود.
 او رویکرد دنبال کردن منافع شخصی به جای منافع جهانی و اقدامات یکجانبه به جای همکاری‌های چندجانبه را مطرح کرد؛ اما ترامپ احتمالاً متوجه این مسئله نیست که با خارج کردن آمریکا از این عرصه‌های جهانی، بقیه جهان بدون واشنگتن پیش خواهند رفت.
 آگاهانه یا ناآگاهانه، به نظر می‌رسد ترامپ عجله دارد دنیایی بدون حضور آمریکا بسازد. یکی از اولین و بزرگ‌ترین اقدامات او، خارج شدن از همکاری ترانس پاسیفیک بود، توافق تجاری گسترده و مهمی که در زمان دولت جرج دبلیو بوش مطرح و در زمان دولت باراک اوباما 
مذاکره شد.
 این توافق تلاشی برای ایجاد گروهی بود که بتواند جلوی رشد چین را در زمینه تجارت بگیرد. ۱۱ کشور دیگری که عضو این همکاری هستند، تصمیم گرفتند بدون حضور آمریکا این توافق را حفظ کنند که به معنای دسترسی نیافتن آمریکا به آن بازارها است.
 شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، در حالی که ترامپ مشغول شیرین‌زبانی بود، به سرعت یک توافق تجاری آزاد را با اتحادیه اروپا نهایی کرد که یکی از بزرگ‌ترین بازارهای اقتصادی در جهان را به وجود می‌آورد و این شانس را در اختیار اروپا می‌گذارد؛ شانسی که می‌توانست نصیب آمریکا شود. وقتی واشنگتن خود را کنار می‌کشد، دستور کار جهانی بدون حضور آمریکا شکل
 می‌‌گیرد. 
بنابراین، خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل به معنای آن است که دیپلمات‌های آمریکایی از دور جلسات محاکمه رژیم صهیونیستی را تماشا خواهند کرد و دیگر نمی‌توانند حرف اول را
 بزنند.


 مهدی محمدی: کل داستان خروج ترامپ از برجام و احیای تحریم‌ها به یک معنا در همین یک جمله خلاصه می‌شود: «بسیج مردم علیه نظام». منتها آنچه رخ داده، این است که مردم حتی آنها که چندان دل خوشی از جمهوری اسلامی ندارند، کم و بیش فهمیدند بسیج علیه نظام، نوعی بسیج علیه خویشتن است. تحریم‌ها هم برگشته، منتها در ایران فقط بوی سقوط به مشام نمی‌رسد؛ بلکه حتی دولت روحانی هم ضد آمریکایی شده، تحریم دور می‌زند و مذاکره با آمریکا را نفی می‌کند. من آنقدر ساده دل نیستم که تصور کنم آنچه در دل‌ها می‌گذرد، همان است که بر زبان می‌آید؛ ولی همین که زبان‌ها دگرگون شده، دستاورد کمی نیست.
حسام‌الدین آشنا: آزادی نه تنها یک ورزشگاه که یک رزمگاه است. حضور پرشکوه زنان و مردان ایرانی از هر قوم و قبیله و از هر سن و طبقه‌ای، قدرت‌نمایی ملی ایران در برابر براندازان است. اجتماع عظیم آزادی پاسخ قاطع رهبری و مردان و زنان بسیجی سراسر کشور به تهدید و تحریم
 آمریکاست.
عبدالناصر همتی: اولین ملاقات رؤسای بانک‌های مرکزی ایران و روسیه در چند سال اخیر برگزار [شد] و مذاکرات سازنده انجام شده می‌تواند شروع خوبی برای توسعه روابط پولی و مالی و تجارت بین دو کشور باشد. اراده رهبری روسیه برای توسعه روابط اقتصادی با ایران کاملاً مشهود بود و مبادله بر اساس پول‌های ملی دو کشور، یکی از محورهای مهم کاری ما
 خواهد بود.
محسن رضایی: ملت ما از مشکلات عبور می‌کند و ریال ایران به معتبرترین پول منطقه‌ای تبدیل می‌شود.