امین پناهی/ شاید در ابتدای سالهای پیروزی انقلاب اسلامی کسی فکرش را هم نمیکرد روزی برسد که ساختار سیاسی عراق تغییر اساسی کند و حاکم دیوانهای که میخواست ایران را به تصرف خود درآورد، نابود شده باشد و این کشور با جمهوری اسلامی ایران به نزدیکترین شرکای سیاسی و نظامی تبدیل شوند و نه تنها در کنار هم در مقابل جهان استکبار بایستند، که در این مسیر حائز پیروزی هم شوند. زمانی که آمریکا، رژیم صهیونیستی و حاکمان سعودی به فکر ایجاد داعش برای تجزیه و تخریب کشور شیعی عراق بودند، شاید در فکرشان هم نمیگنجید کشوری ناجی عراق و مردمش باشد که سالها پیش در مقابل هم جنگیده بودند. هر چند این جنگ نه از سوی مردم عراق که از سوی حاکمیت آن و رژیم بعث عراق به ملت ایران تحمیل شده بود. در همین جنگ بود که فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی ایران به تجربهای ارزشمند دست یافتند و آن را در جنگ عراق و سوریه به کار بستند که باز هم مایه پیروزی جبهه حق علیه باطل شد و آن بسیج نیروهای مردمی در مقابل متجاوزان بود.
در واقع مقابله با داعش و به شکست کشاندن آن یک همکاری موفق در سطح استراتژیک دو کشور بود که دشمنان دو ملت را انگشت بر دهان کرد. در کنار آن هم حضور شیعیان ایرانی در راهپیمایی اربعین و خلق حماسهای است که نظیر آن را در هیچ جای جهان نمیبینیم. حضور دشمنشکنی که در سایه اتحاد و همدلی دو ملت به وجود آمده و میآید. اما به طور حتم وجود چنین اتحادی برهمزننده نقشه دشمنانی است که مقصودشان در سایه ایجاد اختلافات به دست میآید.
پس دشمن در گام اول سعی میکند این اتحاد را از بین ببرد و از بین بردن این اتحاد تنها میتواند با ایجاد عملیات روانی رسانههای مزدور جبهه استکبار صورت پذیرد. همانطور که رهبر معظم انقلاب در دیدار جوانان بسیجی فرمودند: «ابزار رسانه، ابزاری است که بودنش در دست دشمن، خطرناک است. کارشناسان، ابزار رسانه را به سلاح شیمیایی در جنگ نظامی تشبیه میکنند. امروز از تلویزیون، رادیو، اینترنت و شبکههای اجتماعی و انواع و اقسام وسایل فضای مجازی علیه افکار عمومی ما استفاده میشود.»
استفاده از ابزارهای رسانهای علیه اتحاد دو ملت از ماهها پیش آغاز شده و البته دشمن تا حدی و در ظاهر توانسته موفق شود. داستان از آنجا شروع میشود که با سقوط ارزش ریال، زائران عراقی توانستند با هزینه بسیار کمتر از گذشته به ایران سفر کنند و به زیارت امام رضا(ع) مشرّف شوند که دشمن از این فرصت سود جست و چنین القا کرد که برخی زائران در مشهد به سوءاستفاده جنسی از زنان ایرانی مشغولند! البته برخی پادوهای رسانهای غربگرا نیز به شایعات اینچنینی دامن زدند و حضور عراقیها در ایران را چنین تعبیر کردند. از سوی دیگر امسال به دلیل کمآبی موجود در جنوب کشور در مقطعی شاهد قطعی آب یا رسیدن آب بیکیفیت و غیرقابل شرب به مردم استان خوزستان بودیم، شایعه فروش آب شرب به عراق و کویت پخش میشود و در آن سوی مرز عامل کمآبی مردم عراق به خصوص بصره را خلف وعده دولت ایران در رساندن آب شرب به مردم عراق میدانند. البته این شایعات برای آن است که بذر کینه در دل دو ملت از یکدیگر کاشته شود تا میوه آن را بموقع برداشت کنند.
به دنبال اتفاقات شکل گرفته در عراق و به دلیل کمبود آب شرب و قطعی برق در بصره اعتراضات بالا میگیرد، اما تیر خلاص جبهه استکبار زمانی از چله بیرون میجهد که با وارد کردن عوامل خود در این تجمعات، موجبات آتش زدن کنسولگری ایران در شهر بصره را فراهم میکند. با نگاهی بهتر درمییابیم که این آتش زدن هم بیش از آنکه کارکرد بیرونی داشته باشد، کارکرد رسانهای دارد و برای ایجاد جو رسانهای در میان مردم است. در ایران هم شاهد اظهارنظرهایی از این دست هستیم که با آنکه جمهوری اسلامی ایران این قدر برای نجات عراق تلاش کرده است، اینگونه جواب خوبیهایش را از مردم عراق میگیرد. یکی از رسانههای مزدوری که از این اتفاق بیش از همه ذوقزده میشود و از این حمله به «شخم زدن کنسولگری ایران به دست شیعیان عراقی» یاد میکند و آن را پایان اتحاد ایران و عراق و دو ملت میداند، آمدنیوز است که همواره سعی میکند در اتفاقات گوناگون حرفی بزند که برخلاف نظر جمهوری اسلامی ایران باشد، حتی اگر آن حرف توهین به تمام مردم ایران باشد.
نکته جالب در این ماجرا این بود که برخی از افراد که بعضاً در کشور مسئولیت هم دارند، متأثر از فضاسازی رسانهها شروع به انتقاد و حتی خوشحالی از اتفاقات به وجود آمده میکنند.
دم خروس زمانی بیرون میزند که این مزدور رسانهای طی یک اشتباه منبع اخبار خود از اتفاقات بصره را منابع خبری سعودی میداند که این هم نشانهای از دستهای پنهان سعودی در وقایع بصره است و هم ارتباط بلافصل این رسانه با سعودیها را نشان میدهد.
بالاخره فتنه سعودیها در بصره نیز پایان مییابد و شاهد حضور جوانان عراقی به منظور آماده کردن این کنسولگری برای حضور مجدد دیپلماتهای ایرانی هستیم؛ اما مهمترین چیزی که برخلاف گفتههای رسانههای گوناگون غربی در نفرت مردم عراق از مردم ایران برملا میشود، آن است که نفیسه کوهنورد، خبرنگار بیبیسی در رشته توئیتی از ارادت روزافزون مردم عراق به مردم ایران مینویسد و این یعنی مردم دو کشور هنوز اتحاد و علاقه پیش را به یکدیگر دارند. این خبرنگار در قسمتی از این رشته توئیت مینویسد: «مردم عراق حتی حاضرند از آب آشامیدنی و غذای خود بگذرند و آن را در اختیار دوستان ایرانیشان قرار بدهند.»
همه این اتفاقات که در یک اتاق جنگ آمریکایی، صهیونیستی و سعودی برنامهریزی میشود تا بین دو ملت ایران و عراق اختلاف ایجاد کند، با دو هدف عمده صورت میگیرد؛
اول اینکه، دشمن میبیند در سالهای اخیر محور مقاومت در منطقه با محوریت جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است. عراق افزون بر آنکه یکی از اعضای این جبهه است، حلقه اتصال ایران به سوریه، لبنان و دیگر کشورهای محور مقاومت نیز هست و حذف عراق از این جبهه یعنی پاره شدن زنجیرهای که جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت را تا پشت مرزهای دولت جعلی صهیونیستی میرساند. رژیم صهیونیستی، آمریکا و عربستان نگران آن هستند که این محور روز به روز وسعت یابد و دیگر هیچ حربهای برای از هم گسیختن آن کارگر نیفتد؛ به همین دلیل امروز از هیچ وسیلهای برای رخنه در این جبهه دریغ نمیکنند.
دوم اینکه، هر ساله شاهد عظیمترین پیادهروی جهان در ایام منتهی به اربعین هستیم. اتفاقی که هیچ دولت و حکومتی و با هیچ سیاستگذاری و برنامهریزی نمیتواند آن را طراحی و اجرا کند؛ اما با این حال هر ساله بر شکوه و عظمت آن افزوده میشود. حرکت عظیمی که نه از سوی سرمایهداران و ثروتمندان، بلکه با همت پابرهنگان و مستضعفان صورت میگیرد و نفس این اتفاق میتواند برای حاکمان زر و زور به ویژه رژیم سعودی حاکم بر عربستان ترسناک باشد.
راهپیمایی اربعین که با جمعیتی حدود 30 میلیون نفر صورت میگیرد، افزون بر آنکه یک رویداد مذهبی برای اظهار ارادت به ساحت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است، اگر از منظر سیاسی به آن نگاه کنیم متوجه میشویم زمینهای برای ایجاد وحدت بین شیعیانی است که از 80 کشور جهان در این ایام به عراق سفر میکنند و دشمن از این اتحاد در بین شیعیان ترس دارد؛ چرا که تشیع به دلیل خاستگاه سیاسی خاص خود در سایه اتحاد و حتی با دستهای خالی میتواند در راه خدا جهاد کند و این همان موضوعی است که دشمن از آن واهمه دارد و همه تلاش خود را برای از بین بردن آن به کار میبندد.
در جمعبندی کلی به این نتیجه میرسیم که دشمن قصد دارد شکل کنونی حاکم بر منطقه غرب آسیا را به نفع خودش تغییر دهد. در واقع، یک سختافزار و یک نرمافزار در حالت کنونی منطقه وجود دارد. سختافزار آن وجود کشورهای محور مقاومت در کنار هم و نرمافزار آن وحدت حاکم بر مناطق این جبهه است.
دشمن برای رسیدن به اهداف خود از همه امکاناتی که در اختیار دارد، استفاده خواهد کرد. یکی از ابزارهای موجود در دست دشمن ابزار رسانه، پادوها و مزدوران رسانهای او هستند که در داخل و بیرون کشور حضور دارند و همه تلاششان را برای سمپاشی و مسموم کردن فضا در جهت از بین بردن اتحاد و ایجاد رخنه در میان جبهه حق خواهند کرد و این توطئه زمانی خنثی میشود که دو ملت همچون گذشته در کنار هم حضور پیدا کنند و حماسه تاریخی دیگری رقم بزنند و به یقین همایش بزرگ اربعین امسال حرف آخر و پاسخی به این توطئهها خواهد بود.