شوک نیروی دریایی سپاه به ارتش آمریکا
دستگیری تفنگداران نیروی دریایی آمریکا به دست فرزندان شجاع کشورمان، آمریکا را در یک شوک نظامی فرو برده که پیامدهای آن ادامه دارد و برای بیرون آمدن از این شوک دست به اقدامات متعددی زده است.
در این راستا مقامات آمریکایی ابتدا به عذرخواهی وزیر خارجه آمریکا و سکوت اوباما در این باره پرداختند و اکنون به اخراج نیروهای نظامی دستگیر شده روی آوردهاند، تا جایی که نیروی دریایی ایالات متحده دومین افسر را نیز برکنار کرد. آسوشیتدپرس نوشته است، رئیس فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا با برکناری فرمانده گروه ضربت ۵۶ از مقام خود، او را به بخش دیگری منتقل کرده است. این دومین برکناری بعد از ماجرای بازداشت موقت تفنگداران آمریکایی از سوی ایران است. اردیبهشت امسال نیروی دریایی آمریکا، فرمانده ده تفنگدار آمریکایی را که دی ماه گذشته پس از ورود به حریم ایران در خلیج فارس برای ۱۵ ساعت بازداشت شدند، از سمت خود عزل کرد. در بیانیهای که نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا منتشر کرد، آمده؛ این نیرو اعتماد خود به فرمانده «اریک راش» را از دست داده است. وی مسئول آمادگی و آموزش بیش از ۴۰۰ ملوان، از جمله ده ملوان بازداشت شده به دست سپاه پاسداران ایران بود. آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام رسمی آمریکا نوشت، درباره هفت نفر دیگر در هفته آینده تصمیمگیری شود.
برنامه عربستان برای تحریک الازهر به ایرانستیزی
اسناد افشا شدۀ وزارت امور خارجه عربستان سعودی، نشان میدهد که دلیل توجه عربستان به الازهر آن است که میخواهد قطع رابطه میان الازهر، در جایگاه بزرگترین مؤسسه اهل سنت در جهان عرب، با شیعیان به ویژه «ایران» ادامه یابد و تلاش برخی از شیوخ الازهر مانند مرحوم «محمود شلتوت» برای کاستن از اختلاف میان دو طرف با شکست مواجه شود.
پایگاه اینترنتی «ساسه پست» مصر گزارش داد که مجموعه دیگری از اسناد افشا شده حاکی است «احمد القطان» سفیر عربستان در قاهره همواره با نمایندگان الازهر، به ویژه شیخ آن و عدهای از شخصیتهای اسلامی در تماس است و برای هماهنگی با آنان به منظور مقابله با آنچه «ترویج تشیع در مصر» مینامد، تلاش میکند.
این مسئله، محتوای یکی از نامههای افشا شده از سوی وزارت امور خارجه عربستان درباره حمایت غیرمستقیم عربستان سعودی از نشست مطبوعاتی «محمد حسان»، از مبلّغان سلفی، را تأیید میکند که بر اساس آن قرار شد طرحی زیر نظر الازهر برای مقابله با تشیع اجرا شود. «انور عشقی»، ژنرال سابق سعودی و رئیس مرکز پژوهشهای سیاسی و راهبردی الشرق در ادعاهای خود علیه ایران و مذهب تشیع، گفت: «عربستان سعودی به خوبی اهمیت الازهر را برای مقابله با خطر تشیع درک میکند و میداند که باید این نقش در آینده، متناسب با افزایش خطر ایران، گسترش یابد.»
شنیدههای غسانبنجدو از امام خامنهای
«غسانبنجدو» مدیر تونسیالاصل شبکه ماهوارهای و بینالمللی «المیادین» در مصاحبهای شخصیت رهبر معظم انقلاب و سردار سلیمانی را تبیین کرد و گفت: رهبر جمهوری اسلامی ایران موضع استراتژیکی نسبت به منطقه دارند.
من از سیاستمداران مختلف عربی و اروپایی در خصوص کاریزمای ایشان زیاد شنیدهام. من اخیراً در روسیه بودم و در آنجا جملهای از پوتین برایم نقل شد که مرا شگفتزده کرد. یکی از نزدیکان پوتین از نظر رئیسجمهور روسیه درباره آیتالله خامنهای برای من سخن گفت. پوتین عقیده دارد ایشان- رهبر معظم انقلاب- یک شخصیت جهانی است. پوتین در وصف آیتالله العظمی خامنهای گفته است: ایشان فقط رهبر ایران نیستند؛ بلکه یکی از تصمیمگیران بینالمللی هستند. وی در ادامه افزود: پیام قاسم سلیمانی پیامی جدی است. ما سخنان سردار قاسم سلیمانی را بسیار جدی تلقی میکنیم. نه تنها ما، بلکه دیپلماتها و غربیها به صورتی جدی سخنان قاسم سلیمانی را رصد میکنند. بگذارید یک نمونه برایتان بگویم؛ من یک بار در واشنگتن کلامی شنیدم و بسیار شگفتزده شدم. پنج سال پیش یک مسئول در وزارت امور خارجه آمریکا به من گفت: آیا میدانی اگر قاسم سلیمانی نبود، نیروهای آمریکایی به سلامت از عراق خارج نمیشدند؛ اگرچه آمریکا با دولت نوری المالکی در این باره قراردادی بست؛ اما عقبنشینی آمریکا از عراق با ضمانت و اماننامه قاسم سلیمانی صورت گرفت.
سردار سلیمانی، مجری سیاستهای نظام است
مشاور عالی فرمانده نیروی قدس سپاه با اشاره به حضور مستشاری سردار سلیمانی در عراق گفت: سردار سلیمانی، مجری سیاستها، کمکها و حمایتهای نظام جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق است و در مقابل جبهه تکفیریها به مردم عراق کمک میکند و کسی منکر این مسئله نیست.
سردار مسجدی گفت: در خانههای بسیاری از عراقیها در کنار عکس علما، عکس حاجقاسم سلیمانی نیز مشاهده میشود و این نشاندهنده علاقه آنها به ایشان است. نگاه آنها این است که سردار سلیمانی در جایگاه یک فرمانده عالی از طرف جمهوری اسلامی ایران پشتیبان آنها است. مردم عراق میدانند که حاجقاسم سلیمانی تابع تصمیمات در ایران است و ایشان این تصمیمات را نمایندگی میکنند. وی افزود: من پیشبینیام این است که در آینده نزدیک داعش از عراق پاکسازی خواهد شد، ولی در سوریه ممکن است زمان بیشتری لازم داشته باشد؛ چراکه جریانات تکفیری در آن کشور زمینگیرتر شدهاند و جبهه آنها کمی پیچیدهتر است، اما روند ضعف آنها ادامه پیدا خواهد کرد. اگر در یک جمعبندی کلی بخواهم بگویم مطمئنم به فضل الهی این روند به نفع جبهه حق، دولت و ملت عراق و سوریه و با شکست جریان تکفیر و حامیان آن پیش خواهد رفت.
خاماندیشی به خامفروشی منتهی میشود
از منظر اقتصاد مقاومتی مهمترین علت نابسامانیهای اقتصادی موجود چیزی جز خامفروشی نبوده است. منطقاً نتیجه خامفروشی، خاماندیشی است.
دکتر مسعود درخشان، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی را میتوان به چهار دسته تقسیم کرد؛ دسته اول- مقاومسازی اقتصاد ملی در برابر مشکلات و عدم تعادلهای ساختاری در اقتصادی است که هم اکنون بارِ سنگین معضلاتی چون بیکاری، تورم، وابستگی به نفت، واردات بیرویه، ضعف شدید نظام تولید و آشفتگی الگوی مصرف و نظایر آن را به خوبی احساس میکنیم. دسته دوم- مقاومسازی اقتصاد ملی در برابر بحرانهایی است که ریشه در اقتصاد ملی دارند؛ اما فعلاً پنهانند و به احتمال زیاد در آینده ظاهر میشوند، مانند بحران آب، بحران انرژی، بحران محیط زیست. دسته سوم- مقاومسازی اقتصاد ملی در برابر اختلالها و عدم تعادلهایی است که معمولاً ریشه در فرآیند رشد اقتصادی دارند و ناشی از فقدان راهبردهای توسعه در بخشهای مختلف اقتصادی و همچنین حاصل نداشتن توازن توسعه منطقهای هستند. دسته چهارم- مقاومسازی اقتصاد ملی در برابر تهدیدهای اقتصادی دولتهایی است که ویژگی انقلابیِ جمهوری اسلامی ایران با منافع آنها در تضاد است. وی افزود: اگر کسی فکر میکند که با واردات کالاها و خدمات میتوان رفاه اقتصادی را تأمین کرد خاماندیش است.