«ایستاده در غبار» اولین فیلم محمدحسین مهدویان، بی‌تردید مهم‌ترین اتفاق سینمای ایران در سال‌های اخیر به شمار می‌آید؛ فیلمی که در قالبی متفاوت و جدید، زندگی یکی از قهرمانان تاریخ معاصر ایران یعنی سردار احمد متوسلیان، فرمانده جاویدالاثر سپاه محمد رسول‌الله(ص) را به تصویر کشیده است. مهدویان 35 ساله البته پیش از این سبک منحصربه‌فرد خود را در سریال «آخرین روزهای زمستان» هم تجربه کرده بود؛ اما فیلم «ایستاده در غبار» ساختار و روایت منسجم‌تری دارد. به بهانه اکران عمومی این فیلم، با محمدحسین مهدویان گفت‌وگویی صورت دادیم که از نظرتان خواهد گذشت.

* چطور شد که از میان همه قهرمانان و شهدای بزرگ دوران دفاع مقدس، زندگی احمد متوسلیان را برای ساخت فیلم انتخاب کردید؟
پس از پخش سریال «آخرین روزهای زمستان» سازمان اوج پیشنهاد داد که به همان سبک و سیاق درباره برخی از فرماندهان جنگ، فیلم بسازم. من هم پژوهش‌هایی درباره آن فرماندهان انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که زندگی و شخصیت حاج‌احمد متوسلیان، قابلیت و جذابیت بیشتری برای ساخت فیلم دارد.

* چه جذابیتی در شخصیت احمد متوسلیان دیدید؟
متوسلیان نسبت به آنچه‌ در ذهن ما درباره فرماندهان جنگ شکل گرفته شخصیت متفاوتی داشت. او از ویژگی‌های شخصیتی خاصی برخوردار بود. علاوه بر شخصیت جذاب و فوق‌العاده حاج‌احمد، زندگی او نیز بسیار دراماتیک بود. حاج‌احمد کمتر از 30 سال سن داشت؛ اما وقار و پختگی خاصی در نگاهش بود که شما او را به عنوان فرمانده می‌پذیرفتید. به ویژه سرنوشت عجیب و بی‌پایانش که خود این سرنوشت عجیب و مبهم نیز به لحاظ داستانی جذاب بود. این پایان برای من این معنا را داشت که مسیر حاج‌احمد همچنان پایدار است و این به نظرم ویژگی منحصر‌به‌فرد داستان احمد متوسلیان است و همین موضوع مرا مشتاق به ساخت فیلم کرد.

* لطفاً کمی درباره سبک و ساختار فیلم خود توضیح دهید. چطور به این سبک دست پیدا کردید؟
این شیوه بیشتر تحت تأثیر فیلم‌های مستند دهه‌های 50 و 60 و به ویژه فیلم‌های روایت فتح است. در واقع، ما تلاش کردیم که میزانسن‌های رایج در فیلم‌های مستند را وارد یک اثر داستانی و دراماتیک کنیم و فیلم‌هایی شبیه به مستند بسازیم. جزئیاتش نیز به تدریج و در طول کارها و با آزمون و خطاهای مختلف شکل گرفته است. البته، هنوز برای کامل شدن جای کار دارد تا به پختگی نهایی برسد. نتیجه فیلمی دو جنسیتی است؛ هم مستند است و هم داستانی!

* درباره واکنش خانواده احمد متوسلیان هم بگویید؛ گویا نظراتی درباره فیلم داشتند.
وقتی فیلم حاضر شد، بعد از اینکه خانواده دیدند، نظراتی داشتند و بخش‌هایی از فیلم ابهاماتی داشت که می‌خواستند برطرف شود. بعد از جشنواره فیلم فجر هم جلسات زیادی داشتیم و درباره برخی از صحنه‌های فیلم صحبت کردیم. از ابتدا متعهد بودیم که فیلم، به طور کامل مورد تأیید خانواده محترم متوسلیان باشد. به همین دلیل هم بخش‌هایی از فیلم را به خواست ایشان کوتاه کردیم که البته زیاد نیست و در حد دو سه دقیقه است و به روایت فیلم هم ضربه نمی‌زند.

* اتفاق مهمی که همزمان با اکران فیلم شما افتاده، انتشار خبرهایی درباره زنده بودن حاج‌احمد متوسلیان است، احساس و برداشت شما از این قضیه چیست؟
همزمان شدن این خبر با نمایش فیلم ما واقعاً اتفاق عجیبی است. به ویژه اینکه قرار بود این فیلم در اردیبهشت اکران شود و بعد به تأخیر افتاد و به زمانی موکول شد که این خبر هم منتشر شد! ای کاش احمد متوسلیان برگردد و فیلم را ببیند.

* یکی از مسائل مهم درباره این فیلم، انتخاب بازیگرها بود. چیزی که به فیلم «ایستاده در غبار» جذابیت و باورپذیری بخشیده، شباهت بسیار زیاد بازیگران به نقش‌های‌شان بود. چطور به این موفقیت رسیدید؟
ما برای شخصیت‌های فرعی از طریق فراخوان عمل کردیم تا به ظاهر شخصیت‌های مورد نظر برسیم. اما درباره شخصیت حاج‌احمد نمی‌توانستیم ریسک کنیم و درباره شخصیت‌های اصلی دنبال بازیگران تئاتر بودیم و درباره این شخصیت با چند گزینه که تئاتری بودند صحبت کردیم و در همان جلسه اول پی بردیم که برای ایفای نقش مناسب نیستند. ما حدود یک ماه دنبال بازیگر این نقش بودیم و هر کدام از گزینه‌ها یک چیزی کم داشتند. اما نخستین‌بار بعد از تست گریم که هادی حجازی‌فر را دیدم، مطمئن شدم می‌تواند نقش حاج‌احمد را بازی کند. برای من مهم‌ترین مسئله این بود که بازیگر انتخابی شمایل حاج‌احمد را داشته باشد و جدا از استیل، از نفوذ چشمان حاج‌احمد برخوردار باشد. ببینید در آن دوران من تنها دنبال شباهت ظاهری نبودم و لازم بود وقتی کاراکتر راه می‌رود بتوان او را به عنوان فرمانده پذیرفت. 

* درباره پروژه آینده خود بگویید، آیا در فیلم بعدی باز هم به زندگی فرماندهان دفاع مقدس خواهید پرداخت؟
راستش را بخواهید در حال بررسی چند طرح هستم که درمیان آنها موضوعات دفاع مقدسی هم هست. ازجمله این طرح‌ها، زندگی شهید محمد بروجردی است که علاقه زیادی به ساخت فیلم او دارم. اما اینکه آیا همین طرح، فیلم بعدی من خواهد بود یا نه هنوز قطعی نشده است و باید بیشتر بررسی کنم. اساساً علاقه اصلی من به حوزه تاریخ معاصر است و در این زمینه به کار خودم ادامه خواهم داد.

گزارشی از نمایش «فصل وصل»

حسین کارگر
نمایش «فصل وصل»، به کارگردانی سعید اسماعیلی و با روایت رسالت بوذری، همزمان با شب‌های ماه مبارک رمضان در باغ موزه دفاع مقدس اجرا می‌شود.این نمایش در ادامه آثاری، چون «شب آفتابی»، «شبی در کهکشان‌ها»، «فصل شیدایی» و... سبک و سیاقی متفاوت با سایر نمایش‌ها دارد. این نمایش‌ها به جای تالارهای محدود و محصور، در فضایی باز و گسترده و همراه با جلوه‌های ویژه و حتی انفجار و... اجرا می‌شوند. «فصل وصل» هم در ادامه این‌ گونه آثار، تاریخ را روایت می‌کند. این نمایش از چهار فصل تشکیل شده و از دوران صدر اسلام آغاز می‌شود؛ در این بخش جاهلیت پیش از اسلام و زنده به گور کردن دختران با جاهلیت مدرن و کودک‌کشی آل سعود در بحرین پیوند می‌خورد و سپس به داستان بعثت پیامبر، مباهله و سرانجام غدیر خم ختم می‌شود. در ادامه این نمایش با ورود به دوران معاصر، مبارزات شهید جهان‌آرا در دوران پیش از انقلاب تا به پیروزی رسیدن نهضت به تصویر کشیده می‌شود و یادی از ماجرای حمله به خرمشهر و مقاومت مردم غیور این منطقه خواهد شد. سپس نمایش به عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر می‌پردازد. فصل سوم به مقاومت مدافعان حرم در مقابل حملات داعش در حرم حضرت رقیه‌(س) اختصاص دارد که در این بخش روضه حضرت زینب نیز اجرا می‌شود. فصل پایانی «فصل وصل» مربوط به دوران آخرالزمان است و به مباحثی، چون گسترش شبکه‌های ماهواره‌ای، هجمه به اسلام و اسلام‌هراسی پرداخته می‌شود تا کار با رسیدن به فصل ظهور حضرت به پایان می‌رسد.سرلشکر سید‌یحیی رحیم‌صفوی، دستیار و مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور مربوط به نیروهای مسلح، یکی از تماشاگران ویژه نمایش «فصل وصل» بود. وی پس از تماشای نمایش «فصل وصل» در سخنانی گفت: «این نمایش را به دلیل اینکه چکیده‌ای از فیلم، تئاتر، صدا و نورپردازی است، می‌پسندم و چنین کارهای ترکیبی را دوست دارم.» وی افزود: البته چند توصیه دارم که فکر می‌کنم این نمایش با عمل کردن به آنها می‌تواند موفق‌تر باشد. به اعتقاد من مطالبی که در چنین آثاری گفته می‌شود، باید حتماً مستند، دقیق و قابل فهم باشد. از آنجایی که تمام اقشار با سطح فرهنگ مختلف و رده‌های سنی گوناگون برای تماشای نمایش می‌آیند، امیدوارم سعی شود مضمون نمایش، هم برای بچه‌ها قابل فهم باشد، هم برای مسن‌ها و هم برای تحصیلکرده‌ها و...؛ این موضوع دشواری نمایش «فصل وصل» را بالا برده است.یکی از زیباترین و تأثیرگذارترین بخش‌های نمایش «فصل وصل» بخش شهدای مدافع حرم است. رسالت بوذری، مجری تلویزیون و راوی این نمایش با اشاره به بخش مدافعان حرم در این نمایش گفت: من به سوریه رفته‌ام و از نزدیک با فضا و اتمسفر آنجا آشنا شده‌ام. حضور سبب تغییر نگاه می‌شود. وقتی شبکه بی‌بی‌سی در لب مرز با یک پناه‌جو گفت‌وگویی ترتیب می‌دهد تا او بگوید در ازای دریافت مبلغی در مقابل داعش می‌جنگد، انصاف نیست و مشخص است واقعیت‌های پشت پرده تغییر پیدا کرده‌اند. ما در حوزه شهدای مظلوم مدافع حرم کم‌کاری می‌کنیم. جوانان بسیاری هستند که این روزها مشغول جنگند و بعدها صرفاً عکس‌های‌شان زینت‌بخش خیابان‌های شهر می‌شود. از همین رو از گذشته در نظر داشتیم که کاری برای مدافعان حرم انجام دهیم و تلاش‌مان این بود که ماجرای مدافعان را گسترده‌تر به منصه ظهور برسانیم.


بازسازی حوادث فتنه 88 در فیلم «ماه گرفتگی»
حوادث خیابانی فتنه سال 88 ازجمله آتش زدن مسجد لولاگر به دست فتنه‌گران در یک فیلم سینمایی به تصویر کشیده شد.
تاکنون 80 درصد تصویربرداری «ماه گرفتگی» با موضوع فتنه و به کارگردانی مسعود اطیابی انجام شده است.
در این فیلم همچنین علاوه بر حادثه آتش زدن مسجد به دست فتنه‌گران، چند صحنه سنگین دیگر از جمله آتش زدن خودروها در خیابان نیز به تصویر کشیده می‌شود.
کامبیز دیرباز، فریبا کوثری، شهرام عبدلی، سارا خوئینی‌ها، الهه حصاری، ارسلان قاسمی و... از جمله بازیگران «ماه گرفتگی» هستند. این فیلم در صورت تکمیل مراحل تولید، در جشنواره فیلم مقاومت شرکت خواهد کرد، در غیر این صورت، در جشنواره فیلم فجر رونمایی خواهد شد.
محمد گلریز: جشنواره موسیقی فجر بویی از انقلاب نبرده است
خواننده پیشکسوت موسیقی انقلابی گفت: با تهاجمی که دشمنان انقلاب در حوزه فرهنگ علیه ملت ایران آغاز کرده‌اند، ضرورت پرداختن به موسیقی انقلابی بیشتر احساس می‌شود.
محمد گلریز، خواننده سرودهای انقلابی در گفت‌وگو با «راه دانا» اظهار داشت: تمام جهان بر روی تبلیغ می‌گردد، ولی متأسفانه رسانه‌های کشور ما برای معرفی موسیقی انقلابی و ارزشی اقدام چشمگیری انجام نمی‌دهند.
وی با بیان اینکه برخی می‌گویند دیگر زمان سرودهای انقلابی گذشته است، افزود: من به این افراد گفتم چرا راحت‌تر حرف نمی‌زنید و نمی‌گویید که زمان انقلاب سپری شده است؟
گلریز با بیان اینکه از مسئولان فرهنگی خواهش می‌کنم کمی تفکر کنند، بیان داشت: همین جشنواره موسیقی فجر را می‌بینید که به نام انقلاب است، ولی بویی از انقلاب نبرده است. 
فیلمسازان 102 کشور جهان در جشنواره مقاومت
تا کنون 102 کشور جهان متقاضی حضور در چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت شده‌اند.
به بخش مسابقه سینمای بین‌الملل از 102 کشور جهان آثاری رسیده است که کشورهای آمریکا، هند، آلمان، ترکیه، انگلستان، ایتالیا، فرانسه، کانادا، عراق، مصر، اسپانیا، بلژیک، سوریه و روسیه، بیشترین تعداد اثر را ارسال کرده‌اند.
گفتنی است، چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس امسال همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس برگزار می‌شود.


(به بهانه سلب تابعیت عالم مجاهد و نستوه شیعی از شیخ‌عیسی قاسم)
شیخ‌عیسی، عالمی برجسته از ابرار است
گر نباشد، آن جزیره، خوار و بی‌مقدار است
حاکم خودباخته، گرچه خلیفه نام توست
می‌شود معلوم، جسم و جان تو بیمار است
خویش را، گم کرده‌ای، با وعده‌های این و آن
سرنوشت تو، به دست حضرت دادار است
نوکری بر نوکران کردن، ندارد افتخار
تکیه بر آل‌سعودی که، خودش مردار است
گر نه در بحرین، غرقت می‌کند، اعمال تو
آدمی مثل تو، بر بحرینیان سربار است
تابعیت می‌ستانی، ای که از صاحب وطن
تابعیت می‌دهی بر هر کسی، طرار است
عمر تو پایان رسیده، بی‌گمان ای بی‌خبر
ای که افسار تو، در دست یکی کفتار است
هر که درافتاد با مردان حق، شد سرنگون
آزمودیم ز «شاهنشاه»، این معیار است
دست بردار، ز همراهی روبه‌صفتان
فطرت پاک، ز شیطان‌صفتان، بیزار است
خویشتن دریاب، هشدار مرا، جدی بگیر
خویش را اصلاح کن، این آخرین هشدار است

خوش آمدی پیکر غرقه به خون                         
مدافع عمه رخ لاله‌گون
خوش آمدی پیرو خون خدا                        
حُبِّ حسین بوده تو را رهنمون
ای که علمدار تو را مقتداست                           
غیرت تو از همه عالم فزون
مادر سادات دعایت نمود                        
تا که زدی ضربه کاری به دون
هجرت تو از وطن و خانه‌ات                   
بهای آن شد که وطن شد مصون
ورنه که ما در «همدان» می‌شدیم              
روبه‌رو با داعش و کفر از درون
بس که شجاعت ز شما دیده است             
پشت هم آورده عدو صد قشون


صهیونی و آل‌سعود و یهود                          
حرمله و خولی و شمر زبون
لیک نصیبش شده آنجا فقط                         
خفت و خواری و جزا تاکنون
همچو علی‌اکبر و قاسم شدی                    
صف‌شکن وادی عشق و جنون
وصف فداکاری تو ای عزیز                  
هان! که شود گفته به شعر و متون
سیدمیثم میرغضنفری
ـــــــــــــ
«همدان» اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده معظم شهدای مدافع حرم است که فرمودند: «با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمی‌کردند، این دشمن می‌آمد داخل کشور. اگر جلویش گرفته نمی‌شد ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و در بقیه استان‌ها با اینها می‌جنگیدیم و جلوی اینها را می‌گرفتیم.»

پیشنهاد شما برای رواج جلسات تلاوت قرآن چیست؟
ششمین هم‌اندیشی تریبونی ما بر اساس منویات امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در اولین روز ماه مبارک رمضان به موضوع ترویج جلسات تلاوت قرآن اختصاص یافت. در ادامه به جمع‌بندی پیشنهادهای شما همراهان گرامی در این زمینه می‌پردازیم.

استفاده از قاریان برجسته
بیان علوم قرآني و استفاده از قاريان خوش‌ذوق و برجسته موضوعی است که «محمود عظمتي» از ميناب به آن اشاره کرده است و با همین نگاه «هاشم حيدري‌نيا» از بهمئي، «مجيد فياضي‌پور» از دهدشت، «مسعود جوكار» از فسا، «ابراهيمي» از روستاي کناره و «سيدسجاد هاشمي» از گچساران نظراتی داده‌اند. «مجيد رحيمي» از اصفهان هم بر همین مبنا بر تأمین هزینه این اقدام از سوی مسئولان امر تأکید دارد.

فراگیری جلسات
فراگیری جلسات قرآني پیشنهاد «مسلم جعفري» از تركالكي است و «عباس حسين‌خاني» از رابر افزایش تبلیغات و «حيدرزاده» مکان و زمان را در این زمینه مهم دانسته‌اند.

تشویق
استفاده از سیاست تشویق و برگزاری مسابقات قرآنی در پیام «مهسا جوکار» از فسا و «محمد زارع» از ساوه بیان شده است.

ترويج فرهنگ با قرآن زيستن
در کنار استفاده از قاريان خوش‌صدا، بيان نکات تفسيري قرآن کريم با رويکرد سبک زندگي قرآني را «بي‌بي زهره علوي» از قم مطرح کرده است و «احمد محمدي» از آبيک هم بیانی مشابه دارد.

بهره‌گیری از استادان مجرب
«فارغ بازدار» از اردبيل، «پيرآلاگز» از سلدوز هر دو بهره‌گیری از استاد‌ان مجرب و با جاذبه را در این امر مهم می‌دانند.

استفاده از ظرفیت بسیج و مساجد
استفاده از ظرفيت مساجد و پايگاه‌هاي بسيج را همراهانی، مانند «بهرام عباسي» از مهاباد، «حسيني نسب» از لامرد، «ابوتراب رمضانپور» از تهران و «همايي» از ساوه پیشنهاد کرده‌اند.

جوانان انقلابی و جهادی
از دیدگاه «آرش بخشي‌پور» از لاهيجان، «محمدهادي عرفاني» از باشت و «سليماني» از کرمانشاه اقدام فراگیر جوانان انقلابی و جهادی می‌تواند کمک زیادی به رواج جلسات تلاوت قرآن کند.

حضور بزرگ‌ترها کنار نوجوانان
حضور بزرگ‌ترها کنار نوجوانان و نونهالان در برنامه‌های قرآنی از سوی «دماوندي» از گرگان و همچنین «سوسن صحراييان» از جهرم مطرح شده است.

دیگر دیدگاه‌ها
وجود متولي خاص، مديريت ثابت و واحد پشتيباني و داشتن برنامه مدون از سوی مردم و مسئولان را «محمدزارعي برآبادي» از خواف مطرح کرده «جعفر قدسي» از دليجان معتقد است باید همتراز جلسات مرثيه و جشن اهل‌بيت(ع) جلسات قرآن برگزار شود. 
استفاده از فناوری‌های جدید آموزشی در جلسات قرآن را «ژاله نوعي» از تهران بیان کرده و «محمد فرخي» از پاکدشت برگزاري پرسش و پاسخ و تريبون آزاد مباحث قرآني را پیشنهاد داده است. «محمد کريم‌زاده» از اصفهان نیز داشتن برنامه دوره‌ای روزانه و هفتگی قرآنی در مدارس و ادارات را مؤثر دانسته است.
اما «حسينعلي سخنگو» از کاشان عمل کردن به دستورهای قرآن را بهترين راه ترويج جلسات تلاوت قرآن دانسته و «مهدي اکبري» از اصفهان همراه شدن جلسه تلاوت با تفسير مختصر و مفيد را پیشنهاد داده
 است. 
تشکيل جلسات قرآني در منازل به‌ویژه منازل شهدای مدافع حرم در پیام «حجت‌الله نجفي‌بابادي» از کوهرنگ بیان شده است و «يوسف حسينعلي‌زاده» از تبريز هم بر محور بودن معانی آیات در جلسات تأکید کرده است.
«هادي رضانژاد» از «آذرشهر» اجرا و عملي کردن مفاهيم قرآن در جامعه اسلامي را در این امر مؤثر دانسته است. تداوم جلسات در طول سال را «علي مجيدي» از آذرشهر مطرح کرده و «موسي‌الرضا حيدري» از مشهد رونق مباحث اخلاقی و معنوی را در جلسات پیشنهاد داده است.
«محمد بانشي» از شيراز بر اهمیت زمان برگزاری جلسات تأکید دارد و «غلامرضا شرفبياني» از كردستان معتقد است، آشنا كردن مردم با بركات قرآن، معرفي قرآن به‌‌منزله چراغ هدايت در رواج این جلسات مؤثر است.
«شيرزاد صحرايي» از صحنه آموزش‌های قرآنی را مطرح کرده و «سعيد حيدري» از گيلان‌غرب خواندن یک صفحه در روز را مؤثر می‌داند. تربيت معلمان قرآن قوي از جانب «عرب‌پور» از همدان، ایجاد فضايي مملو از جذابيت ظاهري و باطني در پیام «اعظم پناهي» از کرمانشاه و استفاده از نخبگان قرآني در جلسات از سوی «ريحانه عباسي» از نقده مطرح شده است.
«زهرا صحرائي» از صحنه گفته است: برای رواج جلسات تلاوت قرآن باید از دوران کودکی شروع کرد. «مينا قهرماني» از زنجان هم معتقد است، بیان معناي آياتي که در جلسه قرائت مي‌شود و بحث و بررسي آن با حاضران جذابیت جلسات تلاوت را افزایش می‌دهد.
«محمد و الهام عباسقلي‌پور» از املش و «جواد ايزانلو» از بجنورد هم در این هم‌اندیشی همراه ما بودند.
اما نکته؛ آنچه برخی از همراهان مطرح کرده بودند، بیشتر به ترویج فرهنگ قرآنی مربوط می‌شد، اما پرسش ما به بیان رهبر معظم انقلاب مبنی‌بر ترویج جلسات تلاوت قرآن معطوف بود که صرفاً در آن قرآن تلاوت شده و مستمعان فقط برای شنیدن قرآن در این جلسات حاضر می‌شوند.

برندگان تریبون ششم
محمدهادي عرفاني از باشت / محمدزارعي برآبادي از خواف
 جعفر قدسي از دليجان
پرسش تریبون هفتم
چه عواملی سبب شکل‌گیری حقوق‌‌های نجومی
 برای برخی مدیران دولتی شده است؟


آقاجان سلام!
اگر از احوالات اینجانب خواسته باشید
به یاری پروردگار خوبم و ملالی نیست جز دوری شما...
آقا! همه خوبیم؛ پدر از صبحگاهان تا شامگاهان در امید لقمه ‌نانی است
مادر می‌شوید و می‌روبد و کودکان در آغوش می‌پرورد
پدر بزرگ آهسته قدم می‌زند و مدام با ساعت جیبی قدیمی‌اش زمان را اندازه می‌گیرد
مادر بزرگ تسبیح به دست دائم ذکر می‌گوید
و هر دم دعای خیرش را بدرقه راه‌مان می‌سازد
هنوز تکه کلامش همان است؛ «الهی خیر ببینی مادر!»
آقا همه سلام می‌رسانند
اینجا امن و امان است و همه‌چیز رو به راه
و زمانه با همه دشواری‌هایش چون آب روان می‌گذرد
و به قول معروف؛ «چون می‌گذرد غمی نیست...»
شما بگویید، حال‌تان چطور است؟
امیدوارم در ظل عنایات حق خوب باشید؛
سفر سخت نگذشته باشد
و چیزی خاطر عزیزتان را مکدّر نساخته باشد
راستی چرا سفرتان این قدر طولانی شد؟!
خیلی وقت است که چشم به راه‌تان داریم؛
تابستان از پی بهار و زمستان از پی ‌پاییز
زودتر بیایید که همه دلتنگ گل روی شماییم
مراقب خودتان هم باشید
آخر ما جز شما جان‌پناهی نداریم
دیگر عرضی نیست
به امید دیدار...