پیشنهاد شما برای رواج جلسات تلاوت قرآن چیست؟
ششمین هماندیشی تریبونی ما بر اساس منویات امام خامنهای(مدظلهالعالی) در اولین روز ماه مبارک رمضان به موضوع ترویج جلسات تلاوت قرآن اختصاص یافت. در ادامه به جمعبندی پیشنهادهای شما همراهان گرامی در این زمینه میپردازیم.
استفاده از قاریان برجسته
بیان علوم قرآني و استفاده از قاريان خوشذوق و برجسته موضوعی است که «محمود عظمتي» از ميناب به آن اشاره کرده است و با همین نگاه «هاشم حيدرينيا» از بهمئي، «مجيد فياضيپور» از دهدشت، «مسعود جوكار» از فسا، «ابراهيمي» از روستاي کناره و «سيدسجاد هاشمي» از گچساران نظراتی دادهاند. «مجيد رحيمي» از اصفهان هم بر همین مبنا بر تأمین هزینه این اقدام از سوی مسئولان امر تأکید دارد.
فراگیری جلسات
فراگیری جلسات قرآني پیشنهاد «مسلم جعفري» از تركالكي است و «عباس حسينخاني» از رابر افزایش تبلیغات و «حيدرزاده» مکان و زمان را در این زمینه مهم دانستهاند.
تشویق
استفاده از سیاست تشویق و برگزاری مسابقات قرآنی در پیام «مهسا جوکار» از فسا و «محمد زارع» از ساوه بیان شده است.
ترويج فرهنگ با قرآن زيستن
در کنار استفاده از قاريان خوشصدا، بيان نکات تفسيري قرآن کريم با رويکرد سبک زندگي قرآني را «بيبي زهره علوي» از قم مطرح کرده است و «احمد محمدي» از آبيک هم بیانی مشابه دارد.
بهرهگیری از استادان مجرب
«فارغ بازدار» از اردبيل، «پيرآلاگز» از سلدوز هر دو بهرهگیری از استادان مجرب و با جاذبه را در این امر مهم میدانند.
استفاده از ظرفیت بسیج و مساجد
استفاده از ظرفيت مساجد و پايگاههاي بسيج را همراهانی، مانند «بهرام عباسي» از مهاباد، «حسيني نسب» از لامرد، «ابوتراب رمضانپور» از تهران و «همايي» از ساوه پیشنهاد کردهاند.
جوانان انقلابی و جهادی
از دیدگاه «آرش بخشيپور» از لاهيجان، «محمدهادي عرفاني» از باشت و «سليماني» از کرمانشاه اقدام فراگیر جوانان انقلابی و جهادی میتواند کمک زیادی به رواج جلسات تلاوت قرآن کند.
حضور بزرگترها کنار نوجوانان
حضور بزرگترها کنار نوجوانان و نونهالان در برنامههای قرآنی از سوی «دماوندي» از گرگان و همچنین «سوسن صحراييان» از جهرم مطرح شده است.
دیگر دیدگاهها
وجود متولي خاص، مديريت ثابت و واحد پشتيباني و داشتن برنامه مدون از سوی مردم و مسئولان را «محمدزارعي برآبادي» از خواف مطرح کرده «جعفر قدسي» از دليجان معتقد است باید همتراز جلسات مرثيه و جشن اهلبيت(ع) جلسات قرآن برگزار شود.
استفاده از فناوریهای جدید آموزشی در جلسات قرآن را «ژاله نوعي» از تهران بیان کرده و «محمد فرخي» از پاکدشت برگزاري پرسش و پاسخ و تريبون آزاد مباحث قرآني را پیشنهاد داده است. «محمد کريمزاده» از اصفهان نیز داشتن برنامه دورهای روزانه و هفتگی قرآنی در مدارس و ادارات را مؤثر دانسته است.
اما «حسينعلي سخنگو» از کاشان عمل کردن به دستورهای قرآن را بهترين راه ترويج جلسات تلاوت قرآن دانسته و «مهدي اکبري» از اصفهان همراه شدن جلسه تلاوت با تفسير مختصر و مفيد را پیشنهاد داده
است.
تشکيل جلسات قرآني در منازل بهویژه منازل شهدای مدافع حرم در پیام «حجتالله نجفيبابادي» از کوهرنگ بیان شده است و «يوسف حسينعليزاده» از تبريز هم بر محور بودن معانی آیات در جلسات تأکید کرده است.
«هادي رضانژاد» از «آذرشهر» اجرا و عملي کردن مفاهيم قرآن در جامعه اسلامي را در این امر مؤثر دانسته است. تداوم جلسات در طول سال را «علي مجيدي» از آذرشهر مطرح کرده و «موسيالرضا حيدري» از مشهد رونق مباحث اخلاقی و معنوی را در جلسات پیشنهاد داده است.
«محمد بانشي» از شيراز بر اهمیت زمان برگزاری جلسات تأکید دارد و «غلامرضا شرفبياني» از كردستان معتقد است، آشنا كردن مردم با بركات قرآن، معرفي قرآن بهمنزله چراغ هدايت در رواج این جلسات مؤثر است.
«شيرزاد صحرايي» از صحنه آموزشهای قرآنی را مطرح کرده و «سعيد حيدري» از گيلانغرب خواندن یک صفحه در روز را مؤثر میداند. تربيت معلمان قرآن قوي از جانب «عربپور» از همدان، ایجاد فضايي مملو از جذابيت ظاهري و باطني در پیام «اعظم پناهي» از کرمانشاه و استفاده از نخبگان قرآني در جلسات از سوی «ريحانه عباسي» از نقده مطرح شده است.
«زهرا صحرائي» از صحنه گفته است: برای رواج جلسات تلاوت قرآن باید از دوران کودکی شروع کرد. «مينا قهرماني» از زنجان هم معتقد است، بیان معناي آياتي که در جلسه قرائت ميشود و بحث و بررسي آن با حاضران جذابیت جلسات تلاوت را افزایش میدهد.
«محمد و الهام عباسقليپور» از املش و «جواد ايزانلو» از بجنورد هم در این هماندیشی همراه ما بودند.
اما نکته؛ آنچه برخی از همراهان مطرح کرده بودند، بیشتر به ترویج فرهنگ قرآنی مربوط میشد، اما پرسش ما به بیان رهبر معظم انقلاب مبنیبر ترویج جلسات تلاوت قرآن معطوف بود که صرفاً در آن قرآن تلاوت شده و مستمعان فقط برای شنیدن قرآن در این جلسات حاضر میشوند.
برندگان تریبون ششم
محمدهادي عرفاني از باشت / محمدزارعي برآبادي از خواف
جعفر قدسي از دليجان
پرسش تریبون هفتم
چه عواملی سبب شکلگیری حقوقهای نجومی
برای برخی مدیران دولتی شده است؟