رسول منتجب‌نیا با انتقاد از نقش پررنگ برخی افراد از جمله رئیس دولت اصلاحات در اتخاذ تصمیمات در جریان اصلاحات گفت: متأسفانه یکی از اشکالات عمده که به شورای عالی سیاست‌گذاری وارد است، این است که شخصیت‌های حقیقی را کنار احزاب قرار داده‌اند و حتی سایه این افراد سنگین‌تر از احزاب است و فردمحوری معیار و ملاک تصمیم‌گیری‌ها و دقیقاً خلاف هویت احزاب و تحزب است.

گزارش صبح صادق از چرایی تحریم و بایکوت خبری راه‌پیمایی عظیم عاشوراییان


  امین پناهی/ اربعین از همان سال 61 هجری موسم بیداری بوده و این بیداری زمینه‌ساز پیروزی هماره حق بر باطل شده است. این روزها بزرگ‌ترین و شگفت‌انگیزترین تجمع مذهبی جهان در مقطع زمانی کوتاه منتهی به اربعین حسینی در سرزمین عراق به وقوع می‌پیوندد. برخی همواره سعی می‌کنند این حرکت را در مقابل مناسک حج که هر ساله در سرزمین حجاز انجام می‌شود، قرار دهند؛ چرا که آن هم به منزله یک حرکت عظیم دینی است که تقریباً نظیر آن را در هیچ یک از ادیان دیگر نمی‌بینیم؛ اما حرکت‌هایی که به امام حسین(ع) مربوط و منسوب بودند، از همان ابتدا مورد تحریم حاکمانی قرار می‌گرفته‌اند که خود را جانشین رسول خدا می‌دانستند؛ اما انجام مناسک حج هیچ‌گاه مورد تحریم هیچ فرد و گروه و تفکری نبوده است. حتی آن کسانی که دشمن دین خدا بوده‌ و با اسلام و مسلمانان در تضاد آشکار بوده‌اند، سعی نکرده‌اند حج را از بین ببرند؛ این در حالی است که در مقابل حرکت‌های حسینی حتی کسانی که ادعای اسلام و مسلمانی نیز داشته‌اند، گاهی همه تلاش خود را کرده‌اند تا راه آن را سد کنند. 

روح مبارزه مستتر در اربعین و سکوت خبری غرب
دلیل عمده این موضوع آن است که در بطن حرکت‌ امام حسین(ع) و به ویژه حرکت عظیم اربعین مبارزه‌ای مستتر است. در واقع حضور در این راه‌پیمایی، یعنی حضور در خط مقدم جبهه حق علیه باطل. همین پیام، به قضایا و حرکات مرتبط با امام حسین(ع)، بزرگداشت اربعین شهادت ایشان و از جمله راه‌پیمایی بزرگ اربعین همانند تمامی شئون اسلام ناب محمدی رنگ و صبغه سیاسی و مبارزاتی می‌بخشد. 
این ویژگی‌های اربعین در کنار یادآوری روح حرکت جهانی مهدی موعود که از جنس همین حرکت است، زمینه‌های وحشت و ترس دشمنان جبهه حق را فراهم کرده و آنها را به تلاش ابلهانه برای زدودن آثار اربعین وادار می‌کند.
حکومت‌هایی مانند رژیم سعودی همه تلاش خود را به کار بسته‌اند تا در مسیر این حرکت سد راه شوند؛ اما باید بدانیم حرکت اربعین مختص سال‌های اخیر نیست و در تاریخ شیعه ریشه دارد. پس ایستادن در مقابل این حرکت کار آسانی نیست؛ از این رو دشمنان تشیع تلاش می‌کنند حرکت عظیمی را که یارای مقابله با آن را ندارند، بی‌اثر کنند. 
سکوت رسانه‌های جهان در برابر این حرکت عظیم را، که این روزها به دلیل ساختار جدید ناشی از پیشرفت فناوری کوچک‌ترین اتفاقات در دورترین نقطه از جهان را به تصویر می‌کشند، می‌توان نوعی ایستادگی در مقابل آن دانست. بایکوت اخبار این حادثه عظیم مردمی و سیاسی که روز به روز بر نقش آن افزوده می‌شود، تنها موضعی است که رسانه‌های گوناگون وابسته به مستکبران توانسته‌اند اتخاذ کنند. اینکه خبرنگاران و خبرگزاری‌های گوناگون هر روزه ابعاد این حرکت را رصد می‌کنند ولی در باره آن حرفی نمی‌زنند، می‌تواند اوج ذلت و وقاحت آنها را به نمایش بگذارد.
در کنار این موضوع وقتی یک جست‌وجوی بسیار معمولی درباره تجمعاتی مانند تجمع گاوپرست‌ها در فلان منطقه هند یا راه‌پیمایی همجنس‌گرایان در یک شهر اروپایی که گاهی عددشان به هزار هم نمی‌رسد، انجام می‌دهیم، به دوگانگی رفتاری این رسانه‌ها در نحوه بازتاب اخبار می‌رسیم و درمی‌يابیم رسانه امروز در خدمت مثلث قدرت، ثروت و سلطه است.
همچنین می‌بینیم احمقانه‌ترین اتفاقات جهان در کتاب گینس به ثبت می‌رسد که گاهی انسان از دیدن یا حتی شنیدن عنوان این اتفاقات عرق شرم بر پیشانی‌اش می‌نشیند، اما در قبال حادثه عظیم اربعین که یک اتفاق منحصر به فرد در جهان است و شبیه هیچ اتفاق دیگری نیست، چیزی جز سکوت را شاهد نیستیم. منحصر به فرد از نظر مسافت، موقعیت، برنامه‌ریزی و جمعیت که در هیچ یک از تجمعات و راه‌پیمایی‌های مذهبی و غیرمذهبی جهان مشاهده نمی‌کنیم.

تداوم خط شکاف با موضوع هزینه اربعین
در وبگردی‌هایی که برای نگارش گزارش پیش رو انجام شد، متوجه خط تبلیغی جدیدی از سوی برخی خبرگزاری‌های وابسته به مستکبران شدیم که تلاش‌ می‌کنند این بار به نام هزینه‌های اربعین از جیب مردم ایران اختلاف‌افکنی کنند. برای نمونه رادیو فردا در گزارشی سعی می‌کند این‌گونه نشان دهد که جمهوری اسلامی برای این اتفاق مبالغ هنگفتی از جیب ملت ایران خرج می‌کند تا بتواند به همه بیست میلیون نفری که در این حرکت شرکت می‌کنند، غذا و خدمات بدهد. این پایگاه خبری در گزارش خود می‌نویسد: «تبلیغات تلویزیون را باور نکنید. تعداد ایرانیان در اینجا نسبتاً کم و تعداد سیاستمداران بسیار کمتر است.» این جمله به این معناست که مردم احساس کنند با وجود آنکه ایرانیان نه حضور مؤثری در این راه‌پیمایی دارند و نه نقشی در مدیریت و سیاست‌گذاری‌های آن، اما بسیاری از هزینه‌ها را ایران تأمین می‌کند.
اما در دیگر رسانه‌های اروپایی و آمریکایی که می‌توان آنها را به آمریکا و رژیم صهیونیستی وابسته دانست، هیچ عکس‌العملی را شاهد نیستیم حتی در حد همین تخریبی که رادیو فردا انجام می‌دهد؛ چرا که می‌دانند اطلاع یافتن ملت‌های جهان از چنین اتفاقی به طور قطعی آنها را بر آن خواهد داشت که درباره این حرکت تحقیق کنند و خود به واقعیت آن پی ببرند. هر چند نیروهای انقلابی همواره نشان داده‌اند برای رساندن صدای‌شان به گوش جهان هیچ نیازی به پادوهای رسانه‌ای غرب ندارند و همه تلاش خود را می‌کنند تا اربعین را جهانی کنند.
آمارها نشان می‌دهد، بیش از یک میلیون زائر از کشورهای اروپایی و آمریکایی در این راه‌پیمایی شرکت می‌کنند که بسیاری از آنها حتی مسلمان هم نیستند. سفیرانی که برای مشاهده عظمت این حرکت در ایام اربعین به عراق سفر می‌کنند و دوشادوش مسلمانان مسیر بین نجف و کربلا را پیاده‌روی می‌کنند تا خود را قطره‌ای از دریایی ببینند که برای حسین‌بن‌علی(ع) به راه افتاده است.

حب الحسین یجمعنا
شعاری که امسال برای حرکت عظیم اربعین در نظر گرفته شده، این است: «حب الحسین یجمعنا»؛ جمله‌ای که حقیقتاً هم نشان‌دهنده معنا و مفهوم این اجتماع بزرگ است و بیانگر آن است که این حرکت نه مختص شیعیان و مسلمانان، که برای تمام انسان‌های آزادی‌خواهی است که محبت حضرت را در دل دارند. اما در داخل کشور برخی خود فروختگانی که بی‌هیچ اطلاعی لب به سخن می‌گشایند؛ سعی کردند در مقابل این شعار ارزشمند، شعار «حب الایران یجمعنا» را ایجاد کنند که با واکنش‌های جالب کاربران مجازی روبه‌رو شد. برای نمونه، برخی نوشتند کسی این جمله را به کار می‌برد که حتی معنای حب ایران را هم نمی‌داند. یا کسی توئیت کرد اگر گوینده این جمله که گویا یکی از سلبریتی‌های عرصه سینماست، راست می‌گوید، چرا برای فرزندش شناسنامه غیر ایرانی گرفته است!
تمام آنچه تا به این سطر به آنها‌ اشاره شد، برای این بود که بدانیم اولاً، یک حرکت عظیم مردمی در حال وقوع است. اتفاقی که نه شخص و گروه و نه حتی هیچ حکومتی نخواهد توانست برایش برنامه‌ریزی کند و هیچ نیروی نظامی نمی‌تواند این تعداد از انسان‌ها را در این مسیر گرد هم آورد. چه اینکه بسیاری از این افراد از مسیرهای بسیار دورتر و کشورهایی با بعد مسافتی بسیار بیشتر با انواع و اقسام مشکلات سفر دست و پنجه نرم می‌کنند تا خود را به این مسیر برسانند.
ثانیاً، بدانیم بنگاه‌های سخن‌پراکنی غربی که همواره در حال رصد اتفاقات ریز و درشت در جای جای جهان هستند، چشمان خود را به روی بزرگ‌ترین اتفاق سال می‌بندند و سعی می‌کنند چنین وانمود کنند که هیچ اتفاقی نیفتاده است. برخی هم به دنبال متهم کردن حکومت جمهوری اسلامی ایران هستند که هزینه‌های هنگفتی را برای این حرکت انجام می‌دهد تا چنین وانمود کنند که این حرکت با مدیریت جمهوری اسلامی صورت می‌پذیرد.

رسانه اربعین
 و نشر درس ایستادگی
اما مهم‌ترین سؤال در این زمینه آن است که مگر این راه‌پیمایی به ظاهر ساده چه چیزی در درون خود دارد که این‌گونه سبب می‌شود غرب و رسانه‌های وابسته‌اش نخواهند این حرکت آن‌گونه که باید و شاید دیده شود؟
به طور قطعی این حرکت برخلاف آنچه ساده‌اندیشان می‌پندارند که یک حرکت مذهبی صرف است و اگر کسی با نیتی جز آن در این مسیر پا بگذارد، حرکتش اشتباه است، تجلی قدرت تفکر حضرت سیدالشهداست که با عبور از لایه‌های زمانی 1400 ساله به ما رسیده است و آن، درس بزرگ آزادگی و ایستادگی در برابر زور و ظلم و دفاع از دین به بهای فدا کردن همه چیز است. 
عبرت عاشورای امام حسین(ع) برای ما این است که بدانیم هرچند در آن روزها حرکت امام حسین(ع) با شهادت خود و یاران‌شان به ظاهر به پایان رسید و یزید پیروز ظاهری میدان بود؛ اما پس از 14 قرن می‌بینیم که پیروز میدان امام حسین(ع) بوده و کسانی که آن روزها خود را پیروز می‌دانستند، اکنون در زباله‌دان تاریخ دفن شده‌اند. 
در محرم سال ۶۱ هجری پیروز میدان قدرت منطق بود و نه قدرت سخت‌افزاری و هر کسی که بخواهد در مقابل رود خروشان حق و حق‌طلبی بایستد، به حتم خودش غرق خواهد شد. برخلاف بایکوت خبری رسانه‌های غربی، عبری و عربی، اربعین و راه‌پیمایی عظیم آن خود به رسانه‌ای با صدای بلند تبدیل شده که سراسر جهان را درخواهد نوردید و کسانی که تلاش کرده‌اند در مقابل آن بایستند، روسیاه خواهند بود.


دکتر امیرحمزه مهرابی
دانشیار دانشگاه و دکترای مدیریت منابع انسانی

سرعت و وسعت تغییراتی که جوامع امروزی را در برگرفته، روز به روز در حال گسترش است. سازگاری و انطباق جوامع بشری با چنین محیط پرتلاطم و پیچیده‌ای و همچنین توسعه و پیشرفت پایدار و همه‌جانبه، جز با نقش‌آفرینی سرمایه انسانی «متخصص» و «متعهد» و پیشقراولی «نخبگان» یک کشور امکان‌پذیر نیست. به عقیده مدیران منابع انسانی، تداوم حيات و بالندگي جوامع و سازمان‌ها، به انسان‌های هوشمند، با انگیزه، خلاق و نوآور وابسته است. 
هرچند ذخایر و سرمایه‌های مادی و موقعیت خاص جغرافیایی در فرایند هر توسعه‌ای نقش انکارناپذیری دارند؛ اما همه این ظرفیت‌ها در صورت تبلور نیروی انسانی نخبه، بارور می‌شوند. نیروی انسانی، محور و مدار توسعه است، پس توسعه همه‌جانبه یک منطقه یا کشور مستلزم داشتن نیروی انسانی «دانا»، «توانا» و «کوشا» است.
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در دیدار با نخبگان در این زمینه فرمودند: «ثروت واقعی یک کشور، ثروت عظیم نیروی انسانی آن کشور است؛ به خصوص اگر جوان و هوشمند باشد.»
با توجه به اهمیت و جایگاه منابع انسانی در پیشرفت و تعالی جوامع و سازمان‌ها، ضرورت «شناسایی»، «توانمندسازی» و «حفاظت» از این نعمت خدادادی روشن می‌شود.  
از جمله افراد نادر و شاخصی که قدر و شأن منابع انسانی و نخبگان را به خوبی درک کرده و راهکارهای عملی برای حفظ این قشر ارزشمند ارائه می‌دهند و خود در صحنه عمل آن توصیه‌ها را عملی کرده‌اند، امام خمینی(ره) و خلف صالح ایشان، رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) است.
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در ورزشگاه آزادی برخلاف برخی دیدگاه‌های مطرح شده در زمینه نیروی انسانی جوان فرمودند: «جوانان راه حل کشورند نه مشکل کشور.» ایشان در ادامه خاطر نشان کردند:
«نسل جوان کنونی می‌تواند افتخار دستیابی به پیشرفت‌ها و مراحل بزرگ علمی را برای خود به ثبت برساند و عزتمندانه پایه‌های استقلال علمی کشور را مستحکم کند.»
همچنین امام خامنه‌ای، در دیدار جمعی از دانشجویان و استعدادهای برتر علمی کشور، فرمودند: «آینده کشور به برکت اهداف، شعارها و حرکت انقلابی جامعه و حضور انبوه نخبگان جوان و حرکت عظیم و پرشتاب علمی و فناوری که آغاز شده است، آینده‌ای روشن و همراه با پیشرفت، اقتدار و نفوذ روزافزون معنوی در منطقه و جهان خواهد بود و کسانی که در این شرایط به‌ دنبال دلسرد کردن نسل جوان از حال و آینده هستند، مرتکب خیانت به کشور و ناموس ملی می‌شوند.»
با عنایت به ضرورت‌های گفته شده می‌توان به برخی از راهکارها برای حفظ و نگهداری نخبگان به شرح زیر اشاره کرد؛ 
1ـ ارتباط مؤثر دولت با نخبگان: روابط عمومی نهاد دولت برای برقراری ارتباط با نخبگان باید به گونه‌ای عمل کند که فرصت و امکان مناسب برای استفاده از دیدگاه‌های آنان به وجود آید. نخبگان انتظار دارند با سهولت بیشتری بتوانند دیدگاه‌های خود را با مسئولان کشور مطرح کرده و بازخوردهای لازم را دریافت کنند. طبق توصیه امام خامنه‌ای به دولتمردان، به جای اینکه نخبگان پشت در اتاق مسئولان معطل شوند، مسئولان خودشان به نزد نخبگان بروند؛ چرا که این اقدام، تأثیر بسیاری در جلب اعتماد و ایجاد انگیزه آنان دارد.
2ـ تکریم نخبگان: تکریم نخبگان از چند طریق امکان‌پذیر است:
ـ بزرگداشت و تقدیر از آنان در مجامع عمومی؛
ـ تسهیل فرایند اداری و کاهش بوروکراسی برای فعالیت‌های نخبگان؛
ـ معرفی آنها به منزله مرجع و الگوی جوانان در رسانه‌های عمومی و فضای مجازی؛
ـ جایگزینی نخبگان به منزله سلبریتی‌های واقعی به جای سلبریتی‌های کاذب؛ 
ـ رواج فرهنگ علمی و نخبگی در جامعه: اگر از «علم» تکریم شود و قواعد علمی در فرایند تصمیم‌گیری مورد نظر باشد، به یقین «عالمان و نخبگان» احساس مباهات می‌کنند.
3ـ مناسب‌سازی حقوق مادی نخبگان: برخورداری افراد از مزایای مادی باید متناسب با میزان اثربخشی آنان برای جامعه باشد. قاعدتاً با توجه به نقش بی‌بدیل نخبگان در توسعه کشور، میزان بهره‌مندی آنان از امتیازات مادی حداقل نباید کمتر از یک بازیگر سینما، بازیکن فوتبال یا فعال اقتصادی باشد.
4ـ شناخت و تأمین نیازهای نخبگان: تأثیرگذاری نخبگان یک جامعه زمانی بیشتر می‌شود که نیازهای این قشر تأمین شود. برخی از این نیازها عبارتند از:
ـ فراهم‌سازی زمینه تحقیق، فرصت مطالعاتی و تجهیزات پژوهشی در داخل کشور؛
ـ فراهم کردن زمینه ادامه تحصیل و کسب تجربه در زمینه استعداد هر فرد؛
ـ تضمین و تأمین آینده شغلی نخبگان و حفظ کرامت و شأن آنان؛
ـ تأمین نیازهای فرهنگی، اجتماعی، معنوی و کمک به تعالی و خودسازی نخبگان.

 فالگوش در خانواده هاشمی
فائزه هاشمی در گفت‌وگویی اظهار داشت: «دو جا بود که بابا ملاقات‌هایش را در آنجا انجام می‌داد؛ یکی اینجا (اتاق پذیرایی) و یکی حیاط؛ چون بابا به فضای باز علاقه داشت. بهار، پاییز و تابستان کنار استخر ملاقات داشتند. در این اتاق هم مسئولان و هم افرادی از فامیل می‌آمدند و ملاقات داشتند. جای بابا همیشه ثابت بود و ملاقات‌کنندگان روی صندلی کناری می‌نشستند؛ مثل ملک عبدالله، آقای روحانی، حسن آقا (خمینی) و آقای خاتمی. معمولاً وقتی کسی می‌آمد اینجا، ما فالگوش می‌ایستادیم ببینیم چه حرف‌هایی زده می‌شود. مامان بیشتر فالگوش می‌ایستاد. دوره‌هایی خیلی سرفه می‌کرد. بیماری پیدا کرده بود. یک بار بابا که آمد از اتاق بیرون، گفت: «فالگوش ایستادی حداقل سرفه نکن! آبروریزی است ببینند کسی پشت در گوش می‌دهد.» گاهی هم ملاقات‌کننده یک دفعه خداحافظی می‌کرد و تا می‌آمدیم بجنبیم، داستان درست می‌شد.»
دعوای سوئیفتی
دولت آمریکا در آستانه اجرایی شدن تحریم‌ها علیه ایران، در حال تلاش برای تصمیم‌گیری بر سر مسئله‌ای است که بر میزان اعمال فشار روی ایران اثرگذار است. روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» نوشته است، مقامات دولت ترامپ در حال بحث بر سر این هستند که تا چه اندازه کشورهای اروپایی را برای خارج کردن ایران از سامانه «سوئیفت» تحت فشار قرار دهند. طبق این گزارش، سخنانی که به تازگی «استیون منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا مطرح کرده، نشان می‌دهد آمریکا ممکن است سامانه پیام‌رسان مالی، موسوم به سوئیفت را برای قطع ارتباط با بانک‌های ایرانی تحت فشار قرار ندهد. به گفته منابع آگاه، منوچین به دولت‌های خارجی گفته است آمریکا احتمالاً موضعی با تقابل‌جویی کمتر اتخاذ خواهد کرد. این کشمکش در حالی است که کارشناسان معتقدند سوئیفت ابزاری مهم و کلیدی برای رصد فعالیت‌های مالی ایران است.
دستگیری فرد هتاک
در پی اقدامات سریع و قاطع قضایی چند روز اخیر، پویان خوشحال، خبرنگار هتاک به ساحت مقدس امام حسین(ع) و ائمه هدی(ع) که تحت تعقیب قضایی قرار گرفته بود، در حالی که قصد خروج از کشور را داشت، دستگیر شد.  ۲۹ مهر ماه روزنامه «ابتکار» در گزارشی با عنوان «بیماری در کمین زائران بی‌ملاحظه» به قلم این خبرنگار به جای استفاده از عبارت «شهادت امام حسین(ع)» از عبارت «درگذشت امام حسین(ع)» استفاده کرد که با اعتراض و انتقاد‌های فراوانی مواجه شد. در همین حال، بررسی‌ها نشان داد این خبرنگار (پویان خوشحال) در صفحه فضای مجازی خود نیز چندین بار به ساحت ائمه هدی(ع) توهین و جسارت کرده است که این موضوع اذهان مؤمنان و عاشقان ائمه معصوم(ع) را جریحه‌دار 
کرده است.
اعتراض 22 نماینده به لاریجانی
22 نفر از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، نسبت به اقدام رئیس مجلس در ارسال دو لایحه مرتبط با FATF به مجمع اعتراض کردند. در بخشی از این نامه آمده است: «اقدام اخیر ریاست مجلس شورای اسلامی در ارسال لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی (موسوم به پالرمو)، مغایر اصل 112 قانون اساسی، ماده 202 قانون آیین‌‌نامه داخلی مجلس و نیز ماده 25 آیین‌نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و بدعتی است که ضمن لطمه به اعتبار مجلس شورای اسلامی، تصمیمات فردی را جایگزین تصمیمات جمعی نمایندگان ملت می‌کند.»


  محسن فخری/ دروغ‌پردازی درباره زوار ایرانی در اربعین و زوار عراقی در مشهد مقدس، فتنه‌انگیزی در بصره و حمله به کنسولگری ایران، شایعه‌پراکنی درباره فرستادن آب ایران به عراق، دروغ‌پردازی در زمینه توقف صادرات برق ایران به عراق، جعل خبر درباره آتش گرفتن هورالعظیم و نقش عراق و هزاران دروغ ریز و درشت دیگر در ماه‌های اخیر همه و همه برای این بود که در اربعین زائری از مرزهای شلمچه، چزابه و مهران به سوی عراق نرود، برای این بود که مردم عراق به استقبال زوار ایرانی نروند و اجتماع بی‌نظیر اربعین حسینی تحت‌الشعاع قرار بگیرد و از رونق بیفتد.
 دشمنان ملت‌های منطقه به خیال باطل خود فکر می‌کردند با این حقه‌ها و بازی‌های رسانه‌ای می‌توانند دو ملت ایران و عراق را که به واسطه حب به خاندان اهل‌بیت(ع) و برای حرکت در مسیر حسین‌بن‌علی(ع)‌ـ که همانا ایستادگی در برابر ظلم و استکبار است‌ـ در کنار هم قرار گرفته‌اند، از یکدیگر جدا کرده و در مقابل هم قرار دهند. اما در روزهای اخیر شاهد اجتماعی بس باشکوه‌تر و همدلی بیشتر و پیمانی مستحکم‌تر از همیشه، نه تنها در میان ملت ایران و عراق، بلکه در میان همه مستضعفان جهان و همه آزادگان و شیفتگان در مسیر کربلا بودیم، از عراق و ایران، از نیجریه و یمن، از بحرین و لبنان، از سوریه و افغانستان، از انگلستان و آذربایجان و...؛ تصویر مشترکی که بار دیگر هزینه‌ها و تلاش‌های متعدد دشمنان مقاومت را ابتر گذاشت.
 اما راز پیروزی ما و سرّ شکست‌های متوالی دشمنان‌مان در چیست؟ برای درک درست این راز و حقیقت باید به آرمان‌های مشترک‌مان بازگردیم! راز این پیروزی آن است که همه کسانی که در این راه قدم گذاشتند، مقتدایی به نام حسین‌بن‌علی(ع) دارند و بر سیره و سلوک آن حضرت که همانا ایستادن در برابر کفر و نفاق است، تمسک می‌جویند! البته اربعین هدف نیست و این اجتماع بی‌نظیر پایان راه نیست؛ بلکه تنها آغاز  یک مأموریت بزرگ‌تر است، اربعین نمادی است از وحدت و همدلی، نمادی است از تمسک جستن بر مرام حسین‌بن‌علی(ع)، اربعین تمرین در کنار هم قرار گرفتن برای تحقق آرمان قیام حسین‌بن‌علی(ع) و ریشه‌کن کردن ظلم است و دشمن به درستی دریافته است، برای شکست قطعی خود باید اربعین و این پیاده‌روی عظیم را تضعیف کند، اما
 زهی خیال باطل.

 دکتر! دروغت را کسی باور نمی‌کند
مجتبی زارعی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه و رئیس بسیج اساتید کشور در پاسخ به اظهارات صادق زیباکلام مبنی بر اینکه «همه ما و اصلاح‌طلبان قربانی روحانی هستیم و جهانگیری دکور و هیچ کاره است»، نوشت: «دکتر! این دروغ بزرگ را کسی باور نمی‌کند؛ به راستی چه کسی ‎گلادیاتوری بود در نقش ‎کاندیدای پوششیِ مناظرات؟! دولت دست کیست؟ غیر از ‎اصلاح‌طلبان و ‎بروکرات‌های لیبرال؟! اکنون ‎مردم‌گرایان انقلابی ‎راه نجات ‎ایران‌ هستند.» صادق زیباکلام به تازگی در مصاحبه‌ای گفته است: «همه ما قربانیان روحانی جدید هستیم که ما را فروخت و با اصولگرایان کنار آمد. آقای جهانگیری هم جزء اولین قربانیان بود. اولین علامت عوض شدن روحانی، نوع رفتاری بود که با جهانگیری داشت. ما همان اول دولت دوم روحانی بود که متوجه شدیم آقای جهانگیری هیچ نقشی در چینش کابینه ندارد. تنها نقش جدی که جهانگیری در دولت دوم روحانی بازی کرد، نقش دردناک اعلام دلار ۴۲۰۰ تومانی بود که همه می‌دانیم این تصمیم، تصمیم آقای جهانگیری نبود.»

 هند برای ماه آینده از ایران نفت خریداری کرد
سانجی سودیر، رئیس بخش همکاری‌های بین‌المللی در وزارت نفت هند گفت: شرکت‌های دولتی ما هم اکنون سفارشات نفتی خود را به ایران برای ماه نوامبر(آبان) ارائه کرده‌اند.گفتنی است پالایشگاه‌های نفتی هند در ماه گذشته (اکتبر‌ـ مهر) حدود 10 میلیون تن نفت خام از ایران وارد کردند. هند پس از چین بزرگ‌ترین مشتری نفتی ایران به شمار می‌آید. 
حقوق نمایندگان شفاف می‌شود
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر در تذکری شفاهی خطاب به رئیس مجلس گفت: «چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی معاون سازمان امور استخدامی درباره قانون مصوب مجلس مبنی بر اینکه دولت در سال اول قانون برنامه توسعه، سامانه‌ای را ایجاد کند و حقوق مقامات و مدیران را در آن قرار دهد، مدعی شد علت تأخیر هفت ماهه در اجرای این قانون، مجلس است. مسئول مربوطه مدعی شد، به دلیل آنکه مجلس حاضر به بارگذاری اطلاعات مربوط به حقوق نمایندگان نیست، اجرای قانون به تأخیر افتاده است.» وی بیان کرد: «پس از این اظهارات انبوه پیامک‌ها به نمایندگان ارسال شد و جویای این موضوع شدند؛ حال شما توضیح دهید مسئول این بی‌حیثیتی مجلس کیست.» علی لاریجانی در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: «این اظهارات دقیق نیست؛ مدت‌ها پیش در هیئت‌رئیسه گفتیم که حقوق نمایندگان بارگذاری شود. دستور بارگذاری حقوق نمایندگان مجلس در سامانه رسمی صادر شده است.»


نکته: «کوهن» رئیس موساد هفته گذشته در یک مصاحبه گفت: «یک مقام آمریکایی به تازگی از من پرسید چه اتفاقی می‌افتد اگر ما بر ایران غلبه کنیم؟ به او گفتم، اگر ایران شکست بخورد، من بیکار می‌شوم، ولی اگر ایران شکست نخورد، بی‌خانمان می‌شوم. من حالت دوم را ترجیح می‌دهم.»
نظر: آمریکا و رژیم صهیونیستی با جنگ روانی درصدد مقابله با ایران هستند و از طریق ایران‌هراسی به مثابه یک تجارت برای غارت کشورهای ترسو و وابسته استفاده می‌کنند. استفاده از واژه «گاو شیرده» دقیقاً به همین منظور است که آنها پول حماقت خود را به آمریکا و صهیونیست‌ها می‌پردازند؛ اما از سوی دیگر آنچه آنها از ایران هراس دارند، قدرت بیدارگر انقلاب اسلامی است؛ زیرا می‌دانند اگر انقلاب اسلامی رسانه‌های قدرتمندی در بیان سخن خود داشته باشد، هیچ دولتمردی جرئت نمی‌کند مزدور و خدمتکار آمریکا باشد؛ زیرا بیداری مردم اجازه نمی‌دهد تحقیر ملی اتفاق بیفتد. البته در داخل کشور خودمان هم رسانه‌های وابسته به غرب نقش مهمی در پذیرش جنگ رسانه‌ای آنها دارند و این تصویرسازی‌های غلط سبب شده است بعضی از انگاره‌سازی‌های آنها درباره قحطی به باور عمومی نزدیک شود.

تحریم‌های روسیه و جنگ تجاری با چین و ایجاد محدودیت در هند و... سبب شده است بسیاری از دارندگان اوراق قرضه در فکر فروش این اوراق باشند. بانک RBI هند 16 میلیارد و سیصد میلیون دلار اوراق قرضه آمریکا را از ماه آوریل تا حالا فروخته است. در اواسط ماه اکتبر، پکن هم 3 میلیارد دلار از اوراق قرضه دلار را به دلیل جنگ تجاری چین و آمریکا فروخت. «بلومبرگ» این حرکت چین را «نمایش بزرگ جاذبه و تأثیر چین در بازار بین‌المللی اوراق قرضه» نامید .وزارت خزانه‌داری آمریکا پیشتر اعلام کرده بود، در ماه مه، روسیه 33 میلیارد و هشتصد میلیون دلار اوراق قرضه آمریکا را فروخته و دیگر بین 33 سهامدار بزرگ این اوراق بهادار نیست؛ این در حالی است که روسیه در سال 2017 سهام اوراق قرضه خود را از 70 میلیارد دلار در ماه مارس به بیش از 92 میلیارد دلار در ماه دسامبر رسانده بود .چین اصلی‌ترین سهامدار اوراق قرضه آمریکاست و ارزش دارایی‌های آن به بیش از ۱۸/۱ تریلیون دلار می‌رسد. ژاپن با ۰۴/۱ تریلیون دلار در رتبه دوم قرار دارد.