اکبر کریمی/ اهمیت خدماترسانیهای امدادی در بحرانهای ناشی از بلایای طبیعی، مانند سیل، زلزله و طوفان یا حوادثی مانند جنگ، بیماریهای فراگیر، رزمایشها، آتشسوزیها و... بر کسی پوشیده نیست. بالطبع برای کاهش تلفات نیروی انسانی و خدماترسانی به موقع امدادی، نیازمند تجهیزات پیشرفته و عملیاتی در کنار نیروی متخصص هستیم.
«شرکت سازه سیار کهن شمال شرق» از جمله شرکتهای موفق کشور در زمینه ساخت و تأمین نیازمندیهای تجهیزاتی امداد و نجات است که از سال 1394 شکل گرفته و تاکنون انواع متنوع و گستردهای از تجهیزات و وسایل این حوزه را طراحی و ساخته است.
حسین پیروزفر 56 ساله مدیرعامل این شرکت نوپاست که با داشتن مسئولیت چند ساله بیمارستانهای صحرایی شمال شرق کشور در سپاه پاسداران و با حضور در رزمایشهای گوناگون نظامی، آشنایی کامل از صحنههای امداد و نجات داشته و شناخت کاملی از نیازمندیهای بومی به تجهیزات مورد نیاز این مأموریتها دارد. او در سال ۱۳۹۴ بازنشسته شد و شرکت سازه سیار را به منظور تأمین نیازهای امدادی کشور در زمینه تجهیزات امداد، انتقال و درمان سیار راهاندازی کرد. شرکت وی تاکنون موفق به تولید انواع تجهیزات پزشکی سیار انفرادی و جمعی و تأمیـن نیـاز سازهای و تجهیزات سیار مراکز امدادی و درمانی شده است که به اختصار به تعدادی از آنها اشاره میشود.
۱ـ کیف خودامدادی
کیف خودامدادی یا کیف کمکهای اولیه برای حمل آسان همه داروها و وسایل بهداشتی فردی طراحی شده است که قابلیت نصب و حمل روی ران، کمر و کولهپشتی را دارد.
۲ـ کوله پزشکیاری
این کیف شبیه اورژانس سیار عمل میکند و امکان جاسازی تجهیزات و داروهای مورد نیاز امور اورژانسی در آن فراهم است. همچنین به منظور دسترسی آسان به محتویات کوله، انواع کیفهای امدادی شامل کیف معاینه، کیف احیا، کیف تزریقات، کیف آمپول، کیف بخیه و پانسمان، کیف سرم تراپي و سونداژ، کیفهای استوک و دیگر وسایل مورد نیاز مأموریتهای اورژانسی در درون آن تعبیه شده است.
پیروزفر میگوید: «زمانی که ما کیف امدادی و کوله پزشکیاری را تولید کردیم، مشابه بیرونی در بازار نداشت و تقریباً تمامی نیازمندیهای یک مأموریت اورژانسی در کوله پزشکیاری دیده شده است.»
۳ـ ساخت انواع كیفهای آمبولانسی
با توجه به اینکه برخی داروهای امدادی باید در دمای مشخصی باشند و در انجام مأموریتها فاسد میشوند و قابلیت استفاده مجدد را ندارند، کیف دارویی آمبولانسی در این شرکت طراحی شده که اقلام دارویی و مصرفی آمبولانس داخل آن قرار میگیرد و در دمای مورد نظر نگهداری میشود تا در مأموریتها به سرعت به داخل آمبولانس انتقال یابد.
۴ـ چادر بادی پست امداد و M.B.C.D برای برپایی بیمارستانهای موقت و صحرایی
۵ـ موتورلانس: قابلیتهای این چهار چرخ موتوری امدادی عبارت است از: قابلیت اجرای این طرح امدادی روی انواع موتورسیکلتهای چهار چرخ250 سیسی به بالا، انتقال یک مجروح برانکاردی به همراه پرستار، قابلیت مانور در مناطق صعبالعبور و مناسب برای خیابانهای کمعرض و ترافیک سنگین
۶ـ آمبولانس زرهی BMP
با توجه به اینکه آمبولانسهای معمول قدرت مانور در مناطق صعبالعبور را ندارند، به درخواست سپاه پاسداران، آمبولانس زرهی بر روی نفربر BMP طراحی و ساخته شد که در صحنه میدانی و عملیاتی جوابگوی یگانهای سپاه نیز بوده است. از این آمبولانس در وضعیت بد آب و هوایی و برای انتقال بیماران مناطق دوردست روستایی نیز استفاده شده است.
۷ـ طراحی و اجرای چادرهای تفریحی
این چادرها بر روی سقف و کنارههای خودروهای سواری نصب میشود که مناسب سفرهای تفریحی است.
۸ـ طراحی و اصلاح استانداردهای آمبولانسهای موجود کشور در کلاسهای A، B، C
۹ـ طراحی آمبولانس تاکتیکی سفیر ثامن:
این آمبولانس امکان انتقال چهار مجروح برانکاردی یا هشت مجروح سرپایی را با یک آمبولانس ایجاد میکند. به عبارت دیگر، به جای اعزام چهار آمبولانس به همراه چهار پرستار و چهار راننده برای انتقال چهار مجروح، یک آمبولانس تاکتیکی اعزام میشود.
۱۰ـ کانکس جراحی تاکتیکی 2426
این کانکس فضایی 33 مترمربعی دارد که امکان انتقال آسان آن به مناطق صعبالعبور و عملیاتیسازی در کمتر از 45 ثانیه را دارد.
۱۱ـ ست بیمارستان صحرایی (اتوبوسی)
در این طراحی، اتوبوسها از طریق کانکسهای متحرک به هم وصل میشوند و همه قسمتهای اتاق عمل، رادیولوژی و سونوگرافی، آزمایشگاه و بانک خون، اورژانس، چشمپزشکی، بخش بستری، دندانپزشکی و جراحی زنان در آن دیده شده است. افزون بر این، اتوبوسهای کلینیکی مختص رادیولوژی و سونوگرافی، آزمایشگاه و بانک خون، چشمپزشکی و... نیز در شرکت به صورت مجزا طراحی و تولید شده است.
در ضمن همه طراحیهای انجام شده فوق بر روی اتوبوسها، بر روی کانکسهایی با اندازههای گوناگون نیز صورت گرفته است.
طراحی محیط درمانی این تجهیزات به گونهای انجام شده که مشابه مجهزترین کلینیکهای روز بوده و هیچ کمبود و نقصانی در موقع عملیات نخواهند داشت.
شرکت سازه سیار همچنین در اقدامی خداپسندانه، اقدام به طراحی و ساخت چندین کانکس سرویس بهداشتی و حمام برای زلزلهزدگان مناطق غربی کشور نیز کرده است.
برنامه آینده: طراحی خانههای پیشساخته
این شرکت به تازگی به جمع شرکتهای طراح خانههای پیشساخته پیوسته و با تولید و نصب چندین نوع آن، عزم خود را برای حضور جدیتر در این حوزه جدید و تکنولوژیک جزم کرده است.
نیروهای این شرکت از رشتههای گوناگون برق، سازه، مکانیک، هیدرولیک، تأسیسات و مهندسین سازههای پیشرفته هستند که شمار آنها به 120 نفر میرسد.
سابقه کاری پیروزفر و شناخت جامعه پزشکی از ایشان و توانمندیهای مجموعهاش در کنار تبلیغات رسانهای و مجازی و حضور در نمایشگاهها موجب شده است سازمانهای زیادی برای بستن قرارداد و سفارش محصول به این مجموعه مراجعه کنند.
برای تهیه گزارش از فعالیتهای اقتصاد مقاومتی در استان خود با شماره تلفن 09193472981 تماس بگیرید.