سرلشکر غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیاء(ص) طی پیامی از عملکرد رئیس سازمان بسیج مستضعفین و فرماندهان سپاه‌های استانی و مسئولان امر و آحاد بسیجیان در اجرای رزمایش اقتدار عاشورایی بسیج سپاهیان حضرت محمد رسول‌الله(ص) ۲ تقدیر کرد و گفت: این رزمایش بحمدالله از ویژگی‌های برجسته و قابل تقدیر برخوردار بوده است.

رئیس سازمان بسیج جامعه زنان در گفت‌وگو با صبح صادق


 نازنین‌زهرا یعقوبی/ بسیج با فرمان امام خمینی(ره) در 5 آذر سال 1358 تشکیل شد. همزمان با تشکیل بسیج مستضعفین، خواهران بسیجی نیز در بسیج خواهران شروع به فعالیت کردند. این فعالیت‌ها همپای برادران بسیجی ادامه داشت و دارد. بسیج خواهران که امروزه با نام سازمان بسیج جامعه زنان شناخته می‌شود، یکی از اقشار 22گانه سازمان بسیج است. 13مرداد ماه سال1391 هم در سالروز شهادت شهیده مریم فرهانیان در تقویم ملی ایران روز بسیج جامعه زنان نام گرفته و هویت مستقلی برای این قشر از بسیج ذیل هویت ایرانی، انقلابی ایجاد کرده است. برای آشنایی بیشتر با فعالیت این سازمان گفت‌وگویی با سرکار خانم مینو اصلانی، رئیس سازمان بسیج جامعه زنان داشتیم که از نظرتان می‌گذرد.
***
* نقش زنان در تداوم انقلاب اسلامی چیست؟
نقش زنان در تداوم انقلاب اسلامی مبتنی است بر آنچه در پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورد؛ چرا که انقلاب اسلامی و رهبر کبیر انقلاب اسلامی احیاگر هویت زن در قرن معاصر هستند و در واقع احیای هویت زن مسلمان یکی از پیامدهای بسیار با اهمیت و سرنوشت‌ساز برای آینده انقلاب اسلامی است. وقتی هویت زن به رسمیت شناخته می‌شود، مادر بودن و جایگاه همسری و فعالیت‌های اجتماعی توأمان برای نقش‌آفرینی زن ترسیم خواهد شد که این موضوع می‌تواند جامعه را به سمت صلاح پیش ببرد. زن نقش تربیت و مربی جامعه را دارد و اگر سازوکار برایش فراهم شود و جامعه به گونه‌ای پیش برود که زنان نقش‌های خود، به ویژه نقش مادری و همسری و تربیت نسل‌ها را به خوبی ایفا کنند، به طور قطعی جامعه‌ای بانشاط توأم با آرامش را رقم می‌زنند.  زنان برای نقش‌آفرینی در پیروزی انقلاب اسلامی بسیار زیبا درخشیدند و حضور پیدا کردند. حضرت امام خمینی(ره) تأکید فرمودند اگر زنان نبودند این نهضت پیروز نمی‌شد. وقتی این مبنا شکل می‌گیرد، به طور قطعی برای ادامه راه و تداوم انقلاب اسلامی تسری دارد. زنان برای پیروزی تا این حد از فرزندان و همسران‌شان گذشتند و در تداوم آن در دفاع مقدس باز همین نقش را ایفا کرده و برای ادامه انقلاب اسلامی خودشان را ممحض کردند. توانمندی‌هایی که از نظر فکری و بصیرتی برای زنان ایجاد شد، تداوم انقلاب را به دنبال داشت. وقتی زنان در عرصه نویسندگی و تربیت و عرصه علم و اندیشه ورود پیدا کردند، موجب تقویت حرکت‌های انقلاب اسلامی شد و پیام بسیار مهمی را به جهان عرضه کرد که حضور زن مسلمان در صحنه در واقع بخشی از انقلاب اسلامی است.
رهبر معظم انقلاب در پیامی که به کنگره هفت هزار شهید فرستادند، مهندسی و نقشه راه انقلاب به دست زنان را ترسیم فرمودند. زن مسلمان انقلاب اسلامی زنی است که عفیف و شریف است و خانواده محکم و پایداری دارد و در عین حال در متن و مرکز است. زنان در انقلاب اسلامی نشان دادند بن‌بست‌شکن هستند و در متن و میدان حضور دارند و عفیفانه و شریف این حضور را تعریف کردند. 

* نقش زنان در تربیت نیروهای آینده انقلاب اسلامی چگونه است؟
حضرت امام جمله کلیدی درباره زنان فرمودند که از دامن زن مرد به معراج می‌رود. شاید فقط به ظاهر این جمله توجه کردیم؛ ولی معراج انسان کار ساده‌ای نیست. هفت هزار زن شهید در کشور داریم که بسیاری از آنان این مسیر را خودشان انتخاب کردند. زنان انقلابی تربیت و موضوع تربیت را می‌شناسند. اینکه این تربیت در مسیر الهی قرار بگیرد؛ در مسیر پیروزی انقلاب قرار بگیرد. خودشان به مراحلی از معراج می‌رسند که مردان را تربیت کنند. بنابراین زنان مسلمان به این نتیجه رسیدند که فرایند تربیت یک شبه اتفاق نمی‌افتد و حتماً برای تربیت فرزندان حتی پیش از تصمیم به فرزنددار شدن برنامه‌ریزی می‌کنند، عبادت‌شان و تقوای الهی که پیشه می‌کنند، لقمه‌ای که برای رشد فرزندشان بهره می‌برند؛ مرحله به مرحله به این مسئله رسیدند برای اینکه مردانی تربیت کنند که در میدان جهاد و شهادت قدم بگذارند و شجاعانه در راه خداوند جان‌شان را فدا کنند. با این مقوله می‌توانند جهادگرانی را تربیت کنند که در صحنه‌های خدمت‌رسانی به مردم و کمک به جبهه‌های گوناگون مؤثر باشند. 

* از دیدگاه شما نقش زنان در رفع آسیب‌های اجتماعی چیست؟
وظیفه زنان نخست شناخت آسیب‌های اجتماعی است. زنان برای اینکه فرزندان‌شان گرفتار آسیب‌های اجتماعی نشوند، نیازمند توانمندی اجتماعی هستند و خودشان باید آسیب‌ها را خوب بشناسند و مسیر فرزندان‌شان را به گونه‌ای رقم بزنند که در ورطه این آسیب‌ها قرار نگیرند و اگر مادری اذعان داشته باشد که اعتیاد در کمین فرزندش است، کمک می‌کند فرزندش در این مسیر قرار نگیرد و او را از خطری به نام اعتیاد بازمی‌دارد. اگر آگاهی داشته باشد چه عواملی سبب می‌شود فرزندان دچار آسیب شوند، آن عوامل را شناسایی و پیشگیری می‌کند یا اگر فرزندش دچار معضل خطرناک شد، با آگاهی و بصیرت می‌داند چگونه همسر و فرزند را از این ورطه نجات دهد. بخشی از شناخت به مادر و زن برمی‌گردد؛ اما بخشی را هم جامعه وظیفه دارد که او را توانمند کند. همه زنان توانایی شناخت و مقابله با آسیب را ندارند، جامعه باید این توانمندسازی را ایجاد کند؛ برای نمونه انجمن اولیا و مربیان مدرسه وظیفه دارد بخشی از این توانمندسازی را برای خانم‌ها ایجاد کند تا بتوانند از آسیب‌هایی که فرزندان‌شان را تهدید می‌کند، پیشگیری کنند. بخشی از این رسالت بر عهده صداوسیما و رسانه‌هاست که زنان را برای پیشگیری از آسیب‌ها توانمند کنند. ما هم بخشی از این مسئولیت را بر عهده داریم.

* فعالیت بسیج جامعه زنان در این حوزه‌ها و برنامه‌های مهمی که برای سال جاری و آینده سازمان دارید، چیست؟
تلاش‌مان این است که همه بانوان و دختران جوان جامعه فرصت پیدا کنند استعدادها و توان‌شان را در خدمت پیشرفت کشور قرار بدهند که در این زمینه هزاران حلقه صالحین و بصیرتی تشکیل شد. پایگاه‌های علمی در پایگاه مقاومت بسیج خواهران تشکیل دادیم تا آنها که استعدادهای خاصی دارند، بتوانند در این پایگاه علمی استعدادها را بارور کنند و استعدادهای علمی و اندیشه‌ای در سطح جامعه داشته باشند. کارگاه‌های مهارت‌آموزی در سطح بیست هزار پایگاه مقاومت برنامه‌ریزی کردیم و مهارت‌های دخترانه و مادرانه را آموزش می‌دهیم. صدها کارگاه مشاوره‌ای برای کمک به خانواده‌ها در تربیت فرزندان‌شان برنامه‌ریزی و اجرا کردیم. سال گذشته یک هزار گروه جهادی مشاوره برای کمک به خانواده‌ها به نقاط گوناگون فرستادیم. همین‌طور برپایی سه هزار مهد قرآنی در مساجد که بسیار مورد توجه خانواده‌ها قرار گرفته و خانواده‌ها فرزندان‌شان را با اطمینان خاطر در مهدهای قرآنی بسیج می‌سپارند تا در جهت شکوفایی استعداد آنها و تربیت قرآنی‌شان قدم برداشته شود. در حال حاضر، بیش از سه هزار مربی آموزش‌دیده مهدهای قرآنی داریم. کنگره عظیم هفت هزار زن شهید کشور را برگزار کردیم. از سال 1391 نیز هر سال در استان‌ها یادواره‌های شهدای زن استانی برگزار می‌کنیم که قصدمان معرفی الگوهای بی‌نظیر زن مانند شهیده کرجو، افضل و فرهانیان و هزاران شهیدی است که در مسیر انقلاب اسلامی یا به دست منافقین ترور یا در دفاع مقدس شهید شدند؛ اینها برای دختران امروز ما الگوهای بی‌نظیری هستند.  کلاس‌های قرآن و تفسیر در کلیه پایگاه‌ها برپا می‌شود. کمک به اعزام دختران دانش‌آموز به اردوهای راهیان نور از فعالیت‌هایی است که بسیار تأثیر دارد. آشنایی دختران امروز و مادران فردا با اتفاقات دفاع مقدس آنها را مادران مستحکمی بارمی‌آورد. 

* در حوزه رسانه‌ چه فعالیت‌هایی دارید؟
در طول سه سال گذشته، بیش از هشت هزار دقیقه فیلم مستند و نماهنگ و حتی تله فیلم تلویزیونی تولید شده است که بارها از شبکه‌های سیما پخش شد. اینها بسیار تأثیرگذار است. همچنین نرم‌افزار زن و دفاع مقدس را تولید کردیم که همه وجوه و نقش‌هایی که زنان در جبهه‌های گوناگون داشتند، طی دو نرم‌افزار جمع‌آوری و تقدیم علاقه‌مندان و پژوهشگران شد. چندین نرم‌افزار در موضوع حجاب و عفاف تولید شده است که مورد استقبال رده‌ها قرار گرفت. نمایشگاه‌های گوناگون درباره حجاب و عفاف داریم. تلاش‌مان این است که از طریق تولیدات به روز در قالب نرم‌افزار و فیلم و سریال و مستند اقدام به توانمندسازی جوانان دختر در مقابله با آسیب‌های اجتماعی، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و بحث مهارت‌های زندگی کنیم.

مادر و خواهر شهید مدافع حرم سعید مسلمی

 زینب محمودی‌/ شهید سعید مسلمی یکی از مدافعان اراکی حرم حضرت زینب(س) بود که 9 آبان ۱۳۹۴ در سوریه به درجه رفیع شهادت رسید.
بانو باجلان، مادر شهید می‌گوید: «من شش فرزند دارم که پسرم سعید متولد سال 1370 و آخرین فرزندم بود. با سن کمش کارهایی می‌کرد که از سنش بیشتر بود. نمازش را اول وقت می‌خواند. به من و پدرش خیلی احترام می‌گذاشت. سعید به من می‌گفت: همانقدر که خداوند در تقدیرم نوشته، عمر می‌کنم. پس چه بهتر که با شهادت از دنیا بروم و پایان عمرم در دفاع از حریم اهل‌بیت(ع) باشم و اینجا در خیابان و در خانه از دنیا نروم. اگر خدا لایق دانست و شهید شدم، ناراحت نشو و ناراحتی‌ات برای حضرت زینب(س) و امام حسین(ع) و حضرت علی‌اصغر(ع) باشد و از خدا بخواه هر چه صلاح است همان شود.
پسرم وقتی به سوریه اعزام شده بود تا یک ماه به ما زنگ نزد. پس از 50 روز از سپاه خبر رسید که آقا سعید در یکی از روستاهای حلب محاصره شده است. من سه ماه چشم به راه بودم و به ائمه متوسل می‌شدم تا اینکه پس از سه ماه گفتند آقا سعید را در بیابا‌ن‌های حلب پیدا کرده‌اند که به همراه هم‌رزمانش به شهادت رسیده بود. شهید زهره‌وند و پسرم در یک روز به شهادت رسیدند.»
زهرا مسلمی، خواهر شهید می‌گوید: «من از برادرم 12 سال بزرگ‌تر بودم. کودکی‌مان در روستا گذشت. آقا سعید در اراک به دنیا آمد و در همان شهر بزرگ شد. از ابتدا به دنبال تهذیب نفس و ورزش بود و بعدها به عضویت سپاه پاسداران درآمد. برادرم برای دفاع از اسلام مرز نمی‌شناخت و می‌گفت اگر کسی صدای مظلومی را بشنود و دفاع نکند، بویی از مسلمانی نبرده است. برادرم باشگاه ورزشی داشت و مربی کاراته بود. بچه‌ها و جوان‌ها را از کوچه و پس‌کوچه‌ها جمع می‌کرد و به ورزش سوق می‌داد. سعید مربی کیوکوشین بود و در مسابقات استانی رتبه داشت.
یک بار مادرم گفت تو که سال‌هاست کار می‌کنی، چرا پول جمع نمی‌کنی؟ در جواب گفت: همین که بچه‌ها را از کوچه و خیابان‌ها جمع کنم و سمت ورزش بیاورم، خیلی ثواب دارد. پس از شهادتش شاگردانش می‌آمدند و می‌گفتند آقا سعید شهریه ما را جمع می‌کرد و برای بچه‌های بی‌بضاعت لباس می‌خرید.
در وصیت‌نامه‌اش نوشته بود ورزش را برای اسلام انجام دهید. روزی می‌رسد که به ورزشکاران احتیاج می‌شود. از نحوه شهادت برادرم این‌طور گفتند که عملیات از ظهر شروع شد و تا شب وهابی‌ها به طرفش خمپاره شلیک می‌کردند. موقع اذان که شد سعید به فرمانده‌اش گفت حاجی بیا نمازمان را نوبتی بخوانیم. فرمانده گفت به خودم گفتم این جوان 24 ساله وسط جنگ فکر نماز است. سعید 200 متر از هم‌رزمانش جلوتر بود و همانجا به شهادت رسید. پیکرش در منطقه باقی ماند و پس از آزادسازی به ایران آورده شد. کسانی که به خانواده شهدای مدافع حرم طعنه می‌زنند، بدانند آنهایی که آرزو داشتند روز عاشورا باشند، الآن زمان عمل است و شیعه امام حسین(ع) با دفاع از حرم حضرت زینب(س) و حریم اهل‌بیت(ع) مشخص می‌شود.»

جمع‌بندی تریبون 15

در آستانه یکی از تاریخ‌سازترین حماسه‌های انقلاب اسلامی در گذر از 40 سالگی انقلاب اسلامی، موضوع هم‌اندیشی پیامکی تریبون این شماره را به چرایی پرشورتر برگزار شدن حماسه 13 آبان در کشور اختصاص دادیم که نظرات شما همراهان گرامی در ادامه در یک جمع‌بندی ارائه می‌شود.
پاسخ دندان‌شکن
پاسخ کوبنده و دندان‌شکن به یاوه‌گویی‌های آمریکایی‌ها و اقدامات براندازانه آنها موضوعی بود که عده بسیاری از همراهان گرامی از جمله؛ «لطفی» از کرج، «فرامرز الیاسی» از سنقر، «مهدی پورپیرعلی» از نجف‌آباد، «حامد شفیعیون» از اصفهان، «علی مجیدی» از آذرشهر، «امید ملازاده» از پیرانشهر، «موسی‌الرضا حیدری» از مشهد، «سیداکبر ایمانی» از چرام، «محمد فرهنگیان» و «شیرزاد صحرایی» از صحنه، «محمدحسین وفاپور» از قزوین، «فریدونی»، «زهرا كريم‌زاده» از زرين‌شهر، «فرشته رسولی» از همدان، «جواد صیفیان» از کرج، «وحید احمدى» از زنجان، «شاهچراغ» از دامغان، «مریم وفایی» از زرین‌شهر، «فرخی» از قرچک، «حسن محمدی» از کرمانشاه و «کاظم پیری» از آبدانان نظراتی مشابه آن ارائه دادند.
حمایت از سیاست‌های ضد استکباری انقلاب اسلامی
حمایت از سیاست‌های ضد استکباری انقلاب اسلامی هم موضوعی بود که «فردین یاوری» و «عباسعلی خسروی» از کرمانشاه مطرح کردند.
همزمانی با آغاز تحریم‌های جدید آمریکا
همزمان شدن تحریم‌های آمریکا و این روز از سوی خود آمریکایی‌ها برای این بوده که ملت ایران را تسلیم کنند تا به صحنه نیایند؛ لذا باید حتماً شرکت کنیم. این نظری بود که همراهان گرامی؛ «حسین کوشکی» از صفاشهر، «محمد بانشی» از شیراز، «محسن کوشکی» از خرم‌بید، «عباس سعیدی» از خواف، «مهدی عیوضی» و «رحیمیان» از شهرکرد، «مهرداد موسی‌عرب» از اصفهان، «علی‌محمد دست‌فشان» و «محسن پیرامون» از قشم مطرح کردند و «هاشمی» معتقد است که چون روز آغاز تحریم‌های آمریکا و آخرین تیر موجود در چله کمان آمریکایی‌ها برای تسلیم ملت ایران است باید آنها را شکست داد. 
چهل سالگی انقلاب
به این دلیل که امسال این انقلاب به۴۰ سالگی می‌رسد، بزرگداشت سالگرد انقلاب دوم مهم است. این نظر «سلمان اعتمادفر» از آران و بیدگل و «خدیجه ساریخانی» است.
خنثی کردن تحریم‌ها
«سیدمحمد خدایى» از اردکان معتقد است که این راه‌پیمایی در خنثی کردن تحریم‌ها اثر مستقیم دارد. «صغری عباسقلی‌پور» آن را مبارزه جدی با آمریکا می‌داند و «عاطفه کوشکی» از خرم‌بید لبیک به امر رهبری را مهم دانسته است.
مهم‌ترین راه مقابله با تهدیدات
مهم‌ترین راه مقابله با تهدیدات دشمنان همین راه‌پیمایی است. این نظر «محمدزارعی برآبادی» از خواف و «محمدرضا زاهد» از بیرجند است.
تحریم‌های آمریکا اثری ندارد
13 آبان روز اعلام بی‌اثر بودن تحریم‌های کمرشکن آمریکاست. این نظر «منصوره بخشی» از مشهد، «عبدالله کیا» از نوشهر و «احمد محمدی‌فرد» از آبیک است. «علی اصغر رعیتی» از تهران نیز معتقد است که دشمن بیش از هر زمان دیگر شمشیر را از رو بسته و «عادل شکوری» از ارومیه راه‌پیمایی 13 آبان را تکرار شعار «هیهات من الذله» امام حسین(ع) می‌داند و «ولی‌زاده» از ارومیه نظری مشابه دارد. «علیرضا صبحانی‌نسب» از بوشهر آن را تبلور پایبندی به آرمان‌های امام(ره) و انقلاب می‌داند. «حسینی نسب» از فارس هم گرفتن حالت هجومی مقابل دشمن را دستور قرآن می‌داند.
برندگان تریبون 15
محمدحسین وفاپور از قزوین / حسینی نسب از فارس / عباس سعیدی از خواف
پرسش تریبون 16
مهم‌ترین راهکار برای تبیین و ترویج نظریه مقاومت در جهان چیست؟


مجموعه کتاب‌های تاریخ شفاهی که نشر «خط‌شکنان» منتشر می‌کند، به نحوی تاریخ‌نگاری جنگ تحمیلی هشت ساله است. هر یک از این کتاب‌ها مصاحبه با یکی از رزمندگان و ایثارگرانی است که بخش مهمی از خاطرات دفاع مقدس را در سینه دارند. «چشم‌های آسمانی» نیز در ادامه نشر کتاب‌های تاریخ شفاهی دفاع مقدس تدوین و منتشر شده است. این کتاب که به کوشش «محمد معینی» به نگارش درآمده است، زندگی «جواد کمالی‌اردکانی»، سرهنگ بازنشسته و مسئول واحد اطلاعات عملیات تیپ مستغل الغدیر یزد را روایت می‌کند. چنانکه در مقدمه کتاب آمده است، «چشم‌های آسمانی» حاصل مصاحبه‌ای است که نزدیک به یک سال زمان برده است. همچنین این کتاب فقط مربوط به کارنامه یک رزمنده و عملکرد یک واحد نظامی نیست، بلکه حاوی جزئیات فراوانی از هشت سال مقاومت و ایثارگری رزمندگان است. در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «برادر عباسی‌زاده همیشه می‌گفت: اطلاعات، چشم یگان است؛ یگانی که اطلاعات نداشته باشد، مثل انسانی است که چشم نداشته باشد! بنابراین هدایت و راهنمایی تمام نیروها به عهده اطلاعات بود. شب عملیات اولین نفری که باید به سمت دشمن برود، نیروهای اطلاعاتی بودند. وظیفه‌ نیروهای اطلاعات در شب عملیات این بود که گردان را از میدان مین عبور بدهند تا با دشمن درگیر بشوند. با دشمن که درگیر می‌شدند، نیروهای اطلاعات موظف بودند برگردند و برای مأموریت‌های بعدی آماده باشند. چون نیرو کم بود و باید نیروهای دیگر را هم هدایت می‌کردند، برادر عاصی‌زاده می‌گفت: حق ندارید بمانید و تا صبح در کنار نیروهای گردان بجنگید. چند نفر هم در کنار فرماندهی تیپ بودند که پیغام‌ها را رد و بدل می‌کردند.»«چشم‌های آسمانی، خاطرات جواد کمالی‌اردکانی» در 397 صفحه مصور به کوشش «محمد معینی» تدوین شده و انتشارات «خط‌شکنان» وابسته به «اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان یزد» آن را در دو هزار نسخه منتشر کرده است.


همسرم به خواستگاری من آمد، انقلاب هنوز پیروز نشده بود که شهید گفت: «من تا زمانی که اسلام نیاز داشته باشد، در خدمت اسلامم. می‌دانم این راه، سختی زیاد دارد؛ ولی از شما می‌خواهم در این سختی‌ها با من همراه باشید.» آنقدر به جبهه علاقه داشت که نه تنها خودش می‌رفت، دیگر دوستانش در آتش‌نشانی را نیز به این کار ترغیب می‌کرد و همه فکر و ذکرش همین بود که در جبهه باشد. به دوستانش در آتش‌نشانی می‌گفت: «سالی حداقل سه بار به جبهه بروید تا بیمه شوید» و خودش مرتب در جبهه حضور داشت. در آخرین نامه‌ای که برایش نوشته و درد دل کرده بودم، خیلی مفصل از دلتنگی، تنهایی و دوری برایش نوشتم. وی یک جمله برای من نوشته بود: «هر وقت برایم دلتنگ شدی، موقع اذان صبح به آسمان نگاه کن، من هم هر جا باشم آسمان را نگاه می‌کنم.» هنوز هم همین کار را انجام می‌دهم، اما فرقش این است که همسرم آسمانی شده و من زمینی هستم.
به نقل از «معصومه سلطانی» همسر شهید «محمدصالح قاسم‌لو» 
محمدصالح تیر ماه سال 1337 در ساوه به دنیا آمد. در خانواده‌ای مؤمن، مذهبی و با اخلاق رشد و تربیت یافت. پدر و مادر خود را در سن کودکی از دست داد و تحت قیمومیت برادر بزرگش تربیت شد. از دوران نوجوانی به نهضت امام خمینی(ره) و اندیشه‌های ایشان عشق می‌ورزید. دوران سربازی را در لشکر 77 خراسان در تربت حیدریه گذراند. پس از مدتی در آتش‌نشانی استخدام شد. همزمان با کار در سازمان آتش‌نشانی تا پیروزی انقلاب، در فعالیت‌های انقلابی حضور داشت. سال 1356 ازدواج کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی روزهای ابتدایی جنگ به جبهه رفت. این حضور ادامه داشت تا اینکه 26 اردیبهشت سال 1367 در ارتفاعات شیخ محمد غرب کشور به شهادت رسید.

با همکاری مؤسسه خیریه حضرت رقیه(س) و سپاه پاسداران انجام شد


 منا اورعی/  در آستانه سال تحصیلی 8931 - 7931مؤسسه خیریه حضرت رقیه(س) با همکاری قرارگاه مرکزی محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی(ره) 08 هزار بسته نوشت‌افزار کاملاً ایرانی شامل 92 قلم، از جمله مداد، خودکار، تراش، پاک‌کن، دفتر، ظرف غذا، جامدادی، لیوان، کتاب، کوله‌پشتی و... را در دو مقطع دبستان و دبیرستان در 32 استان محروم کشور توزیع کرده است.
کار سخت برای امسال
حسین صمدیان، مدیرعامل مؤسسه خیریه حضرت رقیه(س) درباره هدف فعالیت این مؤسسه می‌گوید: «این «مؤسسه چند سالی است با مشارکت این دو نهاد مقدس اقدام به تهیه نوشت‌افزار می‌کند. امسال با توجه به افزایش قیمت‌ها و کمبود اجناس مورد نیاز کار اندکی سخت‌تر شده بود؛ اما به لطف خداوند و دعای خیر مردم عزیز و خیرین محترم اقلام مورد نیاز خریداری شد و زنان سرپرست خانوار که به همت مؤسسه در محل انبار گرد هم آمده بودند، بسته‌بندی کردند و اغلب به 41 استان محروم کم برخوردار کشور از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان، آذربایجان غربی و شرقی و برخی دیگر از مناطق محروم کشور ارسال شد.»
وی در ادامه افزود: «این مؤسسه با جلب اعتماد دو نهاد خدمتگزار و مقدس، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هم‌افزایی مالی و معنوی این دو نهاد خدوم توانسته است گام مهمی در رفع محرومیت و فقرزدایی در کشور بردارد تا نگاه هیچ کودکی نگران و مضطرب نماند.»
دو و نیم میلیارد تومان مشارکت سپاه
وی با اشاره به سهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این فعالیت، گفت: «قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخشی از خدمات خود برای رفع فقر از کشور برای تهیه این بسته‌های نوشت‌افزار حدود دو و نیم میلیارد تومان مشارکت کرده است و سردار حزنی، دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه با همراهی صادقانه خود کمک بزرگی برای به سرانجام رساندن این طرح به مؤسسه خیریه داشته است.» 
همکاری‌های معاونت آماد سپاه
صمدیان با اشاره به دیگر تسهیلاتی که از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اجرای این طرح اختصاص داده شده، گفت: «هزینه حمل‌ونقل و ارسال این بسته‌ها چه مربوط به کمیته امداد و چه مربوط به قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه به 41 استان محروم و دیگر مناطق کشور از سوی معاونت آماد و پشتیبانی سپاه پاسداران تقبل شده که در این راستا باید از همکاری‌های سردار نوروزی، معاون آماد و پشتیبانی سپاه کمال تشکر و قدردانی را داشته باشیم.»


آقا مهدی باکری با ترکش از ناحیه کتف مجروح شده بود. یک روز تصمیم گرفت از انبارهای لشکر بازدید کند. مسئول انبار با هشت جوان بسیجی در حال خالی کردن کامیون مهمات بودند، آقا مهدی را نمی‌شناخت. آقا مهدی به انبار که رسید پیرمرد گفت: «جوان چرا همین‌طور ایستادی و ما را نگاه می‌کنی بیا کمک. اومدی جبهه که کار کنی.» آقا مهدی گفت چشم و با وجود مجروحیت کتفش تا ظهر به آنها کمک کرد. بعد که مسئول انبار متوجه شد آقا مهدی فرمانده لشکر است، بغض‌آلود آمد و معذرت‌خواهی کرد که آقا مهدی گفت: «من یک بسیجی‌ام.»


 علیرضا جلالیان/  امروزه، موضوع فضای مجازی در حال همه‌گیر شدن است؛ اما متأسفانه هنوز شناخت کافی از این موضوع در کشور وجود ندارد. اینکه فضای مجازی چیست و حدود و ثغور آن چیست و شامل چه اجزایی می‌شود و حتی تعریف آن از دیدگاه دانش فنی و علوم ارتباطات و...، همه مباحثی پیچیده است و به شناخت حداقلی این فضا نیاز دارد. همزمان با اهمیت یافتن این فضا و نیز تأثیر آن بر آینده زندگی بشر نمی‌توان از این مسئله غافل ماند که فضای مجازی در سرنوشت انقلاب اسلامی هم تأثیرگذار خواهد بود. بر اساس این، باب ورود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این موضوع دقیقاً باز است و این نهاد برای صیانت از انقلاب اسلامی باید در این فضا ورود، فعالیت و تأثیر داشته باشد. امروزه فضای مجازی را بیشتر با اینترنت می‌شناسند؛ در حالی که چیزی فراتر از این است. رسانه‌ها برای ماندگاری به نوعی خود را در فضای اینترنت تعریف کرده‌اند، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها و دیگر انواع این پدیده‌های نوظهور در بستر این فضا تأثیر مستقیمی در سرنوشت انقلاب اسلامی دارند. با این اوصاف و درست در زمانی که حس می‌شود لشکریان مجازی دشمن در حال تاخت و تاز به انقلاب اسلامی، اسلام و ارزش‌ها هستند، باید اقدامات مقابله‌ای و حتی تهاجمی علیه آنها داشت. یک مطالعه عادی در این فضا به راحتی می‌تواند این را به ما اثبات کند که فضای مجازی وسیله‌ای مهم در اختیار دشمن است که اتفاقاً تحت مدیریت سازمان‌های نظامی دشمن قرار دارد؛ از این رو ایجاد ارتشی سازمان‌یافته در فضای مجازی متشکل از جوانان و متخصصان شاخه‌های گوناگون فعال در این فضا تحت مدیریت مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک ضرورت فوری و انقلابی است. اگرچه امروزه، عده بی‌شماری از جوانان مؤمن و انقلابی در این عرصه حضور دارند؛ اما این حضور مانند همان حضور نیروهای مردمی در روزهای اولیه تهاجم رژیم بعث عراق به ایران است؛ یعنی سازمان‌یافته و تشکیلاتی نیست و بعضاً فردی یا گاهی به شکل هسته‌ای بوده و اثرگذاری مطلوب را ندارد. از سویی، در این فضا دشمن توانسته است تسلط خوبی روی جمع‌آوری اطلاعات کشور و تحلیل آن با استفاده از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی غیر بومی و کسب بیگ دیتاها و تأثیرگذاری روی افکار عمومی داشته باشد. شبکه ملی اطلاعات هم به منزله مطالبه رهبر معظم انقلاب در یک دهه اخیر هنوز محقق نشده و کشور از این محل دچار لطمات جدی شده است. بر اساس این، «کار تشکیلاتی و سازماندهی شده به دست نیروهای انقلاب در قالب یک ارتش منسجم»، «مقابله با نشت اطلاعات کشور از طریق پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی و ایجاد اخلال در مدیریت دشمن بر افکار عمومی و توسعه زیرساخت‌ها برای حضور پررنگ‌تر نرم‌افزارهای داخلی در این حوزه» و «کمک به تحقق هر چه سریع‌تر شبکه ملی اطلاعات و مطالبه آن از مسئولان ذی‌ربط» سه وظیفه مهمی است که هر یک از بسیجیان و پاسداران انقلاب اسلامی به شکل فردی و سازمانی و با سازوکار لازم باید آن را از مسئولان مطالبه کنند. البته این یک مسیر دانش‌پایه و متکی به خلاقیت است که در این مسیر باید نخبگان انقلابی سعی خود را به برآورده کردن نیازهای انقلاب اسلامی و حضور قوی‌تر در عرصه‌های جدیدی که در این فضا ایجاد می‌شود، معطوف کنند. ان‌شاءالله