عبدالرضا رحمانی‌فضلی در جلسه ستاد اربعین که در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به افزایش چشمگیر شکوه راه‌پیمایی اربعین  و اعلام اینکه در تردد زوار خارجی از ایران به سمت عراق 45 درصد افزایش داشتیم، اعلام کرد: چهار بانده کردن جاده مهران به نجف، حذف روادید و احداث پل خرمشهر به بصره از برنامه‌های مهم رئیس‌جمهور برای سال‌های آتی است. این اقدامات تا سال‌ها ماندگار خواهد بود و ثواب آن به نام همه ما ثبت می‌شود. 


گزارش هشدارآمیز صبح صادق از افزایش آمار معتادان و مهارت‌های خانواده برای مقابله با آن


   شهناز سلطانی/ اعتیاد عنوان مهم‌ترین آسیب اجتماعی را در جامعه ما دارد. این آسیب در بازه سنی 16 تا 25 سال که از آن به سن سرنوشت‌ساز نام می‌برند، شروع می‌شود. به گواه آمارها شیوع آن نیز هر سال رو به افزایش است. طبق آمار رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر تعداد معتادان در مقایسه با پنج سال گذشته رقمی نزدیک به دو برابر را نشان می‌دهد‌. از سویی به استناد پژوهش‌های علمی در کشور نیمی از والدین، سه تا پنج سال پس از گرفتار شدن فرزندان‌شان در دام اعتیاد از آن آگاه می‌شود.‌ بنابراین گسترش چشمگیر مصرف مواد مخدر و معتادان مبتلا به آن در کنار ناآگاهی بسیاری از خانواده‌ها از این مسائل از آن دست موضوعات تأمل‌برانگیزی است که به هیچ عنوان نباید آن را ساده‌انگارانه تصور کنیم. 

آمارهای رسمی و البته تلخ  
دکتر «پرویز افشار» سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر سال گذشته از آخرین آمار سنجش تعداد معتادان در کشور خبر داد. این آمار پس از پنج سال، یعنی سال 90 ارائه شد. آمارهای جدید از افزایش جمعیت معتادان کشور به 2 میلیون و 808 هزار نفر خبر می‌داد. با یک حساب سر انگشتی به واقعیتی تلخ می‌رسیم که در فاصله سال‌های 90 تا 96 تعداد معتادان دو برابر رشد داشته است. بر اساس آمارهای جدید بیشترین مصرف‌کنندگان در بازه سنی 15 تا 64 سال قرار گرفته‌اند. الگوی مصرف مواد و جنسیت مصرف‌کنندگان هم از تغییرات سریع خبر می‌دهد. اما ماده مخدر تریاک همچنان صدرنشین است و شیره تریاک و شیشه رتبه‌های دوم و سوم را دارند. 
به گفته دکتر افشار، 3 هزار و 600 دانش‌آموز پر خطر و در معرض خطر هم شناسایی شده‌اند که متأسفانه خبر تلخی است. 
همین چند روز پیش «عارف وهاب‌زاده» مدیر کل پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خبرهای تازه‌ای از آمارهای جدید ارائه کرد. به گفته وی، سن شروع مصرف مواد 15 سال است و 16 تا 34 سالگی بازه سنی‌ای است که بیشترین مصرف‌کنندگان در این بازه تعریف شده‌اند و البته بیش از 50 درصد والدین زمانی از موضوع اعتیاد فرزندان خود مطلع می‌شوند که سه تا پنج سال از زمان شروع مصرف گذشته است. از سویی بسیاری از خانواده‌ها مصرف سیگار و قلیان از سوی فرزندان‌شان را نه تنها جدی نمی‌گیرند که حتی گاهی نگرش مثبتی هم نسبت به آن دارند. 
دکتر «سعید صفاتیان» رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص نیز یادآور شد که 10 میلیون نفر در کشور به طور مستقیم درگیر اعتیاد هستند که این یعنی اعتیاد بالاترین آسیب اجتماعی در جامعه ماست. 

فاصله‌ای نزدیک با فرزندان ما 
اگر از این آمار و ارقام رسمی و قابل تکیه که مجامع علمی و دانشگاهی جمع‌آوری کرده‌اند بگذریم، به این حقیقت مهم می‌رسیم که آسیب اجتماعی‌ای به اسم اعتیاد در کمین فرزندان ما نشسته‌ است و بسیار نزدیک‌تر از آن است که ما تصور می‌کنیم. در حالی که هر روز به انواع مواد مصرفی مخدر افزوده می‌شود، تعداد معتادان رو به فزونی است، سن مصرف کاهش پیدا کرده است و جنسیت مصرف دچار تحول شده، یعنی اگر در گذشته فرد معتاد وجود یک جنس مرد را به ذهن متبادر می‌کرد، با کمال تأسف امروز زنان هم در این دام گرفتار می‌شوند، ما باید بیش از پیش نگران باشیم و مهم‌تر اینکه نسبت به این موضوع آگاه باشیم. 
خانواده مهم‌ترین ضلع پیشگیری
جامعه، مدرسه و خانواده سه ضلع مهم مثلث پیشگیری از اعتیاد هستند که کافی است هر یک از آنها به تنهایی دچار کاستی در کارکردهای خود شوند، به همین میزان احتمال سقوط فرزندان در دام اعتیاد بالا می‌رود. در این میان به یقین سهم خانواده بیشتر از بقیه و مهم‌تر و اثرگذارتر است. 
بسیاری از نوجوانان و جوانانی که امروز در آمار مبتلایان به اعتیاد شمارش می‌شوند، نه خودشان و نه والدین‌شان هرگز تصور نمی‌کردند به این ورطه سقوط کنند، این یک هشدار جدی برای پدر و مادرهاست که صورت مسئله اعتیاد را برای بچه‌های‌شان پاک نه، بلکه به درستی حل کنند. درست همان وقت که باید به آنها آگاهی بدهند، یا به پرسش‌های‌شان درباره اعتیاد به درستی پاسخ. 
تحقیقاتی که در سراسر جهان انجام گرفته یک وجه مشترک را نشان می‌دهد و آن، این است که اگر افراد در دوران کودکی سلامت جسمی و روحی داشته باشند و زندگی رضایت‌بخشی را تجربه کنند، کمتر در خطر اعتیاد گرفتار می‌شوند و برعکس. 
ما  در جایگاه والدین بچه‌ها و اولیای مدرسه و رسانه‌ها وظیفه داریم اطلاعات صحیح و لازم را درباره اعتیاد به بچه‌ها بدهیم، اما این اطلاع‌رسانی مستلزم این است که ابتدا خودمان از منابع موثق اطلاعات درست دریافت کنیم. مواظب باشیم با اطلاعاتی که در اختیار آنها قرار می‌دهیم آنها را بیش از اندازه از اعتیاد نترسانیم و نگران نکنیم و البته اگر مسائل را بیش از حد برای آنها تشریح کنیم ممکن است کنجکاوی آنها را تحریک کنیم.

مهارت فرزندپروری
گفته می‌شود مهارت‌های فرزندپروری و تربیت فرزند را از دوران بارداری باید شروع کرد. این به این معناست که مهارت والدین تا چه اندازه اهمیت دارد. ما هرگز نباید خودمان را از کسب آگاهی‌های تربیتی بی‌نیاز ببینیم. مسائل و مشکلات جدید به مطالعه و آگاهی‌های جدید هم نیاز دارد. رابطه خودمان با فرزندان‌مان را به گونه‌ای تعریف کنیم که ما را محرم اسرار خود بدانند و در این فضا احساس آرامش کنند. دوستان‌شان را بشناسیم و با خانواده آنها ارتباط برقرار کنیم. نحوه خرج کردن پول توجیبی بچه‌ها مهم است، باید بدانیم آنها چگونه آن را هزینه می‌کنند. 
برای بچه‌ها وقت بگذاریم؛ با آنها تفریح کنیم، به خرید برویم، به سفر برویم. اوقات فراغت آنها را به درستی پر کنیم. رابطه خودمان را با بچه‌های‌مان تقویت کنیم. به حرف‌های‌شان خوب گوش کنیم پیش از آنکه قضاوت کنیم. 
مهارت «نه» گفتن را خوب به آنها بیاموزیم. اگر خوب آموخته باشیم، آنها در برابر خواسته‌های نامعقول دیگران و هر خواسته‌ای که برخلاف میل‌شان است قاطعانه نه می‌گویند بدون اینکه خجالت بکشند یا نگران از دست دادن موقعیت‌شان در کنار دوستان‌شان باشند. 
به بچه‌ها اعتمادبه‌نفس بدهیم. اعتمادبه‌نفس به آنها کمک می‌کند «نه» را خوب تمرین و تکرار کنند و به وقتش به کار بگیرند. آنها باید مطمئن باشند که از امنیت روحی برخوردارند و از محبت والدین بهره‌مندند. این اطمینان خاطر به آنها کمک می‌کند تا آنها در جایی به جز خانه محبت را جست‌وجو نکنند و در برابر کوچک‌ترین مهر و عاطفه‌ای که با آنها نشان داده می‌شود، سست نشوند. 
بچه‌ها را از سنین کودکی می‌توان مسئولیت‌پذیر تربیت کرد. این مسئولیت  از آب دادن به گلدان شروع می‌شود و با بالا رفتن سن او بیشتر و بزرگ‌تر می‌شود. این کار سبب می‌شود او عواقب کارهای اشتباهی را که انجام می‌دهد بر عهده بگیرد، بنابراین مراقب است اشتباه نکند. 

حفاظ بسازیم
اعتیاد مترصد است هر روز قربانی بیشتری بگیرد و در این میان کسانی را که با خلأیی روبه‌رو هستند، زودتر و راحت‌تر صید می‌کند. پس هرچه ارتباط ما با فرزندان‌مان عمیق‌تر باشد در واقع حفاظ بهتری برای آنها مهیا کرده‌ایم و البته این لازم بوده، ولی کافی نیست. این مهم را هم باید بدانیم که فرزندان‌مان پیش از روبه‌رو شدن با موضوعی به نام مواد مخدر باید اطلاعات لازم را درباره آن از زبان پدر و مادر به درستی کسب کنند؛ چرا که اگر آنها این اطلاعات را در اختیار بچه‌ها و در وقت مناسب قرار ندهند، دیگرانی هستند که آنها را به بیراهه خواهند برد که چه بسا بازگشت از این بیراهه دشوار و شاید ناممکن باشد.


 صحرا محمدی/ به طور معمول آخر هفته‌ها وقت استراحت و تفریح است و به کرات پیش می‌آید که به دنبال جایی برای گذراندن این اوقات باشیم. موزه‌ها یکی از بهترین مکان‌های تفریحی هستند که در همه فصول سال و با کمترین هزینه می‌توان از آنها نهایت استفاده را برد. ضمن آنکه گشت و گذار در موزه‌ها مصداق یک تیر و چند نشان است. 
موزه‌ها قدمتی به درازای تاریخ بشر دارند؛ چرا که در آنها اشیایی نگهداری می‌شوند و در معرض نمایش قرار می‌گیرند که در پس آنها توانمندی و هنر و پشتکار انسان هزاره‌های دور نهفته است. 
در سراسر جهان موزه‌های مطرح و پرآوازه مانند موزه لوور پاریس که پرگردشگرترین موزه جهان است، نه تنها از سوی توریست‌ها و مسافران خارجی که بارها و به دفعات از سوی خود مردم فرانسه بازدید می‌شود. برای نمونه همان‌طور که ممکن است ما به تکرار به یک پارک برویم، آنها هم به دفعات به موزه می‌روند؛ به همین سادگی. اما آیا ما هم از موزه‌هایی که در کشور داریم به همان میزان استقبال می‌کنیم. به یقین پاسخ به این پرسش نشان خواهد داد متأسفانه بسیاری از ما تفریحی به اسم موزه را اصلاً در برنامه‌‌های‌مان نگنجانده‌ایم. این در حالی است که موزه‌های معروفی داریم، به ویژه در تهران که گردشگران خارجی به محض ورود به پایتخت سری به آنها می‌زنند،‌ مانند کاخ گلستان، گنجینه جواهرات ملی، مجموعه‌های نیاوران و سعد‌آباد، موزه ملی، موزه هنرهای معاصر، موزه دفاع مقدس و چندین موزه دیگر که اگر ما هم یک بار سری به آنها بزنیم به طور حتم مشتری خواهیم شد،‌ آن وقت است که افسوس می‌خوریم و به قول مولانا:
آب در کوزه و ما تشنه‌لبان می‌گردیم
یار در خانه و ما گرد جهان می‌گردیم
تعداد موزه‌ها در کشور ما کم نیستند و در اغلب شهرها موزه داریم. وجود 430 موزه در ایران نشان می‌دهد اگر مشتاق و مشتری موزه باشیم، دست‌مان پر است و باز، که البته به مرور بر تعداد آنها هم افزوده می‌شود. سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری این موزه‌ها را بر اساس عملكرد و كاربردشان به پنج گروه تقسیم كرده است: موزه‌های علوم و فنون، موزه‌های تاریخی و باستانی، اكوموزه‌ها، موزه‌های هنری و نمایشی و موزه‌های مردم‌شناسی. 
یادمان باشد که این موزه‌ها بخشی مهم از هویت فرهنگی و تاریخی ماست که از گذشتگان به ما رسیده و از ما به آیندگان خواهد رسید. لازم و ضروری است که این فرهنگ و تاریخ را خوب بشناسیم و به فرزندان‌مان هم بشناسانیم و البته که وظیفه خطیری است بر دوش ما. برای اینکه میراثدار خوبی باشیم باید بدانیم آنچه میراث نام نهاده‌ایم، چیست و چه ارزشی دارد و این میسر نمی‌شود جز آنکه راهی موزه‌ها شویم و از نزدیک داشته‌های‌شان را ببینیم. 
بی‌شک بخش فراوانی از اقلام و اشیای موجود در موزه‌های بزرگ جهان از کشورهای دیگر مانند ایران به یغما برده شده‌ و به وسیله آنها پرآوازه شده‌اند، از این دست اشیا امروز هم ما در کشور و در موزه‌ها فراوان داریم که باید قدر آنها را بدانیم. بخشی از این قدردانی تنها با حضور پررنگ در موزه‌ها معنا می‌یابد. موزه لوور فرانسه که بازدیدکنندگانش بیش از هر موزه خوشنام دیگری در جهان است، 35 هزار اثر به نمایش گذاشته است که فقط 2 هزار و 500 شی‌ء آن ایرانی است‌، بنابراین بخشی از هشت میلیون گردشگر سالیانه خود را مدیون میراث ماست! میراثی درست شبیه همان‌هایی که گاهی بی‌تفاوت از کنارشان می‌گذریم...



 مهدی فرهادی/ تهدیدات فضای مجازی آمریکا را هم به تکاپو انداخته است تا از این فضا در راستای اهداف خود بهره‌برداری کند.
در لایحه 2017 آمریکایی‌ها به ارتش آمریکا در حوزه پدافند غیر عامل ابلاغ شده است که سالی 117 یگان سایبری را برای تهاجم سایبری در کشورهای مختلف سازماندهی کنند و تأکید این دستور در حوزه زیرساخت‌های؛ هسته‌ای، پولی، ارتباطات، برق و دیگر زیرساخت‌های زیستی است تا بتوانند از این راه کشورهایی را که برای خود تهدید می‌دانند، مورد تهاجم قرار دهند.
با تعریف این راهبرد، اشغالگری سایبری آمریکا تعریف می‌شود و بر اساس شبکه‌سازی در حوزه فضای مجازی بسیاری از فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ما را سازماندهی می‌کند و می‌تواند در قالب این فضا بسیاری از ایده‌های ناب ایرانی را به سمت خود جذب کند و سازماندهی این ایده‌ها را برعهده بگیرد.
یکی از اندیشکده‌های امنیتی آمریکا گزارشی با عنوان «نمایش دیجیتال؛ تمرکززدایی از کنترل و فرماندهی سایبری» منتشر کرده که دارای پیشنهادهایی برای ارتقای بخش امنیت سایبری وزارت دفاع و ارتش آمریکا است.
بنا بر گزارش‌های منتشر شده قرارگاه فرماندهی سایبری آمریکا این سازمان در زمان تأسیس دارای 1000 نفر نیروی متخصص و بودجه‌ای بیش از 120 میلیون دلار برای سال 2010 بود. بودجه این سازمان در سال 2011، 150 میلیون دلار برآورد شد.
وزارت دفاع آمریکا در بودجه درخواستی خود برای سال 2012، 2/3 میلیارد دلار را برای بهبود توانمندی‌های سایبری اختصاص داده است.
در مقدمه گزارش «مرکز امنیت نوین آمریکاییCenter for a New American Security (CNAS) درباره اهمیت امنیت سایبری آمده است که این موضوع هم‌اکنون از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت دفاع آمریکا و از معدود بخش‌هایی است که در سال‌های اخیر با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای دولت آمریکا، با رشد اعتبارات و نیروی انسانی و ظرفیت‌ها مواجه شده است. با این حال، توسعه توانمندی‌های سایبری تفاوت‌های بنیادینی با دیگر بخش‌ها دارد و اقتضائات خاص خود را می‌طلبد.
فرماندهی سایبری آمریکا U.S. Cyber Command (USCYBERCOM) جواز استخدام چهار هزار نیروی جدید تا سال 2016 را نیز از دولت دریافت کرده بود.
با این حال آمریکا در سال ۲۰۱۶، در انتخابات از ناحیه سایبری شکست‌هایی را متحمل شد، به گونه‌ای که رسانه‌های آمریکایی ادعا کردند؛ در خلال انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، روسیه متهم شد به اینکه اسناد دو حزب دموکرات و جمهوریخواه را هک کرده و سپس فقط اسناد حزب دموکرات را در اختیار ویکی‌لیکس قرار داده تا بر روند انتخابات و بر ضد نامزد حزب دموکرات تأثیر بگذارد. همچنین آرای رأی‌دهندگان تحت تأثیر۲۰۰ مرجع خبری خلق‌الساعه قرار گرفته که به پخش خبر‌های دروغ پرداخته و بر نتیجه انتخابات اثرگذار بوده‌اند. باراک اوباما وعده داد به این قضیه رسیدگی و تا پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش درباره آن اقدام کند.
در آخرین روزهای سال ۲۰۱۶ اوباما با دستور اخراج ۳۵ دیپلمات و مقام روسی از ایالات متحده و اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه در واکنش به تهدیدات سایبری روسیه گام جدیدی برداشت. 
بر اساس این بسته تنبیهی، ۳۵ روسی مظنون به جاسوسی، اخراج و بر نهادهای عمده امنیتی و جاسوسی روسیه تحریم اعمال می‌شود؛ همچنین دو مجتمع روسی در مریلند و نیویورک به اتهام دست داشتن در امور جاسوسی تعطیل می‌شود.


نگاهی به تناقض‌های گفتاری حامیان مذاکره با غرب


 سید فخرالدین موسوی/شرایط بسیار شبیه به همان روزهای پیش از برجام است، شبیه همان زمانی که جریان‌های منتقد مذاکره با آمریکا و امتیازدهی به غرب بر اساس وعده‌های سران کاخ سفید و مسئولان اروپایی بر این باور بودند که دشمنان ‌تاریخی ایران هرگز حاضر نخواهند شد به تعهدات خود در توافق با ایران پایبند بمانند! این روزها فقط صورت‌مسئله فرق کرده است! و به جای برنامه هسته‌ای، «اف‌ای‌تی‌اف»، مسائل منطقه و... جایگزین شده است! اکنون با وجود تجربه برجام، روزنامه «ایران» در مطلبی با عنوان «آغاز گفت‌وگوهای منطقه‌ای؛ بستری برای تقویت روابط ایران و اروپا» می‌نویسد: «یمن، سوریه، عربستان و فلسطین می‌تواند موضوع گفت‌وگو بین ایران و اروپا باشد.» ارگان رسانه‌ای دولت در ادامه می‌افزاید: «ما... بیش از هر بازیگر دیگری می‌توانیم روی اروپا حساب کنیم که از عربستان و متحدانش بخواهد به اقدامات ضد بشری و نسل‌کشی در یمن پایان دهد.» این رسانه به صراحت رفع مشکلات و گرفتن امتیاز برای کشور را در گرو تکیه بر اروپا و عقب‌نشینی از  مواضع و منافع کشور در منطقه می‌داند؛ اما نکته عجیب‌تر در این میان آن است که اکنون بسیاری از چهره‌ها و رسانه‌های حامی توافق هسته‌ای پس از گذشت چند سال از انعقاد این توافق و محقق نشدن آنچه پیشتر درباره آن وعده داده شده بود، منکر ادعای حل مشکلات به واسطه برجام و وعده‌های خود شدند! چنانکه روزنامه «آرمان» به تازگی در یکی از سرمقاله‌های خود به قلم «محمدرضا خباز» استاندار خراسان شمالی می‌نویسد: «در قضیه برجام، هیچ‌کس این موضوع را مطرح نکرد که تمام مشکلات برطرف می‎شود، اما تندروها، قلب کردن واقعیت را تا جایی ادامه دادند که می‌گفتند دولت مدعی شده که اگر برجام به نتیجه برسد، تمام مشکلات حل خواهد شد. در حالی که دولت هرگز چنین ادعایی را مطرح نکرد و آنها این گفته را به دولت نسبت دادند. دلواپسان رسانه، روزنامه و پایگاه‌هایی در اختیار دارند و علیه دولت فعالیت می‌کنند» این اظهارات و یادداشت‌های  تعجب‌برانگیز در حالی طرح می‌شود که آقای روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان در 23 تیر 1394 که گفت: «به ملت شریف ایران اعلام می‌کنم که طبق این توافق، در روز اجرای توافق(دی ماه 94) تمامی تحریم‌ها، حتی تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی هم به صورتی که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد. تمام تحریم‌های اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حمل‌ونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق.» یا در 17 خرداد 1394 اعلام کرد؛ «تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند.» این در حالی است که اظهارات محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور مبنی بر «بعد از توافق منتظر رشد اقتصادی، کاهش تورم و خروج از رکود باشید»، علی یونسی، دستیار رئیس‌جمهور مبنی بر «اکنون کشور از بیکاری رنج می‌برد، جوانان مشکل عدم استطاعت مالی برای ازدواج دارند و دولت وظیفه دارد این مشکلات را برطرف کند و امیدوارم با لغو تحریم‌ها این مشکلات برطرف شده و کارهای عمرانی نیز با سرعت بیشتری انجام شود»، مجید انصاری، معاون پارلمانی دولت یازدهم مبنی بر اینکه «دولت بعد از اجرایی کردن توافق و رفع تحریم‌ها، گشایش بزرگی را برای جذب سرمایه‌گذاری و اشتغال جوانان ایجاد خواهد کرد» و ده‌ها مقام دیگر دولتی و حامیان دیگر برجام وجود دارد و افزون بر اینها تیترهای درشت رسانه‌های اصلاح‌طلب از فروپاشی تحریم‌ها و سرازیر شدن سرمایه‌های خارجی به کشور در ذهن و خاطر مردم هست! حال با این تفاسیر چه تضمینی وجود دارد که پس از مذاکره درباره مسائل منطقه یا پذیرش «اف‌ای‌تی‌اف» و مواردی از این دست شاهد همین تناقض گفتاری و انکار وعده‌های امروز درباره آنها نباشیم؟ چه تضمینی وجود دارد پس از مذاکره در این زمینه‌ها و تکرار همان ماجرای برجام دوباره این جریان‌ها و افراد تحقق منافع کشور را به مذاکرات جدید و دادن امتیازهای بیشتر منوط نکنند؟!


  حمیدرضا حیدری/ رهبر معظم انقلاب در دیداری که به مناسبت 13 آبان با جمعی از دانشجویان و دانش‌آموزان داشتند، فرمودند: «آمریکا رو به افول است؛ این را همه بدانند! آن کسانی که گرایش به سازش دارند، نقشه بی‌پایه می‌کشند. این افول مربوط به امروز و دیروز هم نیست و یک مسئله بلندمدت است. اینها محکوم هستند به اینکه ساقط و از صحنه قدرت جهانی زایل شوند.» 
شاید کمتر پیش آمده باشد که رهبر حکیم انقلاب در یک سخنرانی به نکته یا کلمه‌ای تا این حد توجه و تأکید داشته باشند. واژه «افول» که به طور پیوسته در کلام معظم‌له در این دیدار برای توصیف اوضاع و احوال این روزهای دولت آمریکا به کار برده شد، 11 بار تکرار می‌شود.
جملاتی که حتی واکنش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان را هم برانگیخت. این شبکه تلویزیونی روز یکشنبه گذشته با قرار دادن سخنان دوازدهم آبان ماه رهبر معظم انقلاب در سرتیتر خبرهای بامدادی خود گزارش داد: «رهبر عالی ایران، آمریکا را به دلیل از سرگیری دوباره تحریم‌ها علیه ایران مورد انتقاد قرار داد و گفت که رئیس‌جمهوری آمریکا این کشور را بی‌آبرو کرده و قدرت آمریکا نیز رو به افول است.»
کاربران فضای مجازی هم با تأسی به ایشان کلیدواژه‌ای را برای اظهارنظرهای خود ایجاد کردند: «آمریکا رو به افول است.» و هر یک سعی کردند حقایقی را نشان دهند که به افول زودهنگام آمریکا منجر خواهد شد.
یکی از کاربران نوشت: «همانطور که امام فرمود کمونیسم رو به اضمحلال است؛ گفت شد، آقا هم فرمودند آمریکا رو به افول است، گفت می‌شود.»
کاربر دیگری نوشت: «شک نکنید به حول و قوه الهی نوه‌های ما در کتاب تاریخ مدارس‌شان کیفیت نابودی اسرائیل و آمریکا رو مطالعه می‌کنند.»
وحید یامین‌پور مجری برنامه‌های سیاسی تلویزیون هم در صفحه توئیتر خود نوشت: «رهبر انقلاب: آمریکا محکوم است که افول کند و ساقط شود... و در آینده، ایران دست برتر را در مناسبات جهانی خواهد داشت؛ این چیزی است که قطعی است و تردیدی در آن نیست و شما به چشم خود خواهید دید. شما این را یک تحلیل بدانید، ولی من آن را بشارتی قطعی از یک حکیم روشن‌ضمیر می‌دانم.»
یکی دیگر از کاربران با تحلیل وضعیت اقتصادی حاکم بر آمریکا نوشت: «۲۱+ تریلیون دلار، بدهی ملی آمریکا، یعنی با تزریق فقط ۳ تریلیون دلار آمریکا فرو ‌می‌پاشد؛ به همین راحتی... و این یعنی آمریکا رو به افول است، اما خدای ما همان خدای طبس است.»
فرد دیگری در صفحه توئیترش با اشاره به وعده حضرت امام خمینی(ره) درباره فروپاشی شوروی که به وقوع پیوست، این‌گونه نوشت: «سه سال قبل از فروپاشی شوروی، امام خمینی(ره) به گورباچف رهبر شوروی نامه نوشت و در اون نامه از فروپاشی شوروی و راهکارهای آن گفت، همه به امام خندیدند، بعد از فروپاشی شوروی گورباچف ابراز پشیمانی کرد که چرا به حرف امام گوش نکرد. حالا حضرت آقا میگن آمریکا رو به افول است و...»
کاربر دیگری اینگونه نوشت: «یه روزی گفتیم مرگ بر شوروی، شوروی از هم پاشید، گفتیم مرگ بر صدام، صدام را مرگ گرفت، حالا می‌گوییم مرگ بر آمریکا همانطور که امام‌مان فرمود آمریکا رو به افول است.»
کاربر دیگری در صفحه توئیتر خود با اشاره به مداخلات ناموفق آمریکا در معادلات منطقه‌ای نوشت: «هفت تریلیون دلار خرج آمریکا طی هفت سال حضور در خاورمیانه شده است. در طول این مدت مداخله در کشورهای عراق و افغانستان به بهانه کمک چیزی جز ویرانی به همراه نداشت و همین‌طور رویکردی که کاخ سفید در سوریه و لیبی اتخاذ کرد به اندازه‌ای وخیم بود که حتی سردمداران‌شان به افتضاح و خرابکاری اعتراف کردند.»
واکنش‌هایی که هنوز هم، چه در فضای مجازی و چه در دنیای واقعی ادامه دارد و همه در حال بحث درباره علل و عوامل افول و سقوط آمریکا هستند.