امیر سیّدمحمود موسوی، معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی گفت: ایجاد هرگونه مزاحمت برای حمل‌و‌نقل و‌ تجارت بین‌المللی از طریق آبراهه‌های بین‌المللی برخلاف قوانین بین‌المللی است و قاعدتاً این اقدامات پسندیده و‌ مورد پذیرش نخواهند بود و نیروهای مسلح از قابلیت‌های لازم برای حفاظت از منافع خودشان در عرصه‌های گوناگون برخوردارند. نیروهای مسلح ایران این آمادگی را دارند از ناوگان تجاری و‌ نفتکش خودمان همان‌گونه که تاکنون در مقابل تهدیدات دفاع کرده‌اند، این حمایت را به صورت مستمر داشته باشند. 

گزارش اختصاصی صبح صادق از دستاوردهای فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه

 حسن ابراهیمی/  در مواجهه با مسئله تهدیدات نظامی از طرف دشمنان یکی از مؤثرترین نوع تهدیدات از سوی ارتش‌های متخاصم در قرن اخیر به ویژه پس از جنگ جهانی دوم، حملات هوایی و تهدید از هوا چه به وسیله پرنده‌ها و چه به وسیله موشک است. در این میان کشورها می‌توانند چند راهکار داشته باشند، دفاع هوایی هواپایه که به وسیله پرنده‌ها در آسمان با تهدیدات مقابله می‌کنند، یا دفاع زمینی از طریق سلاح‌های زمین به هوا است. در مورد اول این نوع پدافند بسیار هزینه‌بر است و به علت نیاز به پایگاه‌ها و سامانه‌های ثابت نگهداری پرنده‌ها، آسیب‌پذیری بسیار بالایی وجود دارد. از طرفی در این حوزه، دفاع در برابر موشک‌ها به کمترین میزان لازم می‌رسد. در کشور ما که در حوزه پدافند هوایی، دفاع از طریق زمین جاری شده است، «قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش» و «فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه» به عنوان دو بازوی هماهنگ با هم در ساختار سامانه یکپارچه پدافند هوایی عمل می‌کنند. همین هماهنگی و فعالیت‌ها چند دستاورد مهم داشته است. بنا بر اعلام سازمان‌های بین‌المللی، امن‌ترین آسمان جهان متعلق به ایران است و دشمن از هرگونه تهدید هوایی مأیوس شده است. در این حوزه کشور کاملاً مستقل بوده و تمامی تجهیزات و تاکتیک‌ها و موارد دیگر بومی است. 

واحد راهبردی
فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه یک واحد راهبردی در مجموعه نیروهای مسلح است که بنا به اذعان جانشین فرماندهی این واحد، قدرت و دستاوردهای آن مرهون تلاش‌های سردار حاجی‌زاده، فرمانده فعلی نیروی هوافضا در این حوزه بوده و حضور ایشان تحولات بزرگی در این حوزه را رقم زده است. به عبارتی، وی پدر تحول در صنعت پدافند هوایی سپاه است. یک بررسی میدانی هم همین مسئله را نشان می‌دهد؛ چرا که گویا تا قبل از حضور سردار حاجی‌زاده در فرماندهی پدافند هوایی عمده توجه‌ها در این حوزه به سمت خرید سامانه‌های خارجی بوده است و با حضور سردار حاجی‌زاده یک توان بومی عظیم پای کار آمده و مسئولان حوزه پدافند هوایی در سپاه امروز مدعی هستند در این حوزه که جزء پیچیده‌ترین حوزه‌های فناوری است، صد درصد مستقل و صد درصد بومی هستند و دراین حوزه همپای حوزه‌های موشکی و پهپادی عمل شده؛ اما این عملکرد به واسطه وجود امنیت صد درصدی خوب به مردم منتقل نمی‌شود.

غافل و سرمست امنیت
«سلامت» و «امنیت» دو نعمتی هستند که تنها در صورت فقدان‌شان، می‌توان متوجه آنها شد. امروز هم دشمنان تا بن دندان مسلح جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی می‌دانند توان کشور در حوزه پدافند هوایی و شناسایی پرنده‌های مختلف و موشک‌ها به حدی بالاست که می‌توان مدعی شد ایران در این حوزه در بالاترین رتبه‌ها حتی نسبت به قدرت‌های بزرگ نظامی جهان قرار دارد.
گنبد آهنین
 یا گنبد پنبه‌ای
رژیم صهیونیستی با هزینه‌های هنگفت یک سامانه پدافندی موسوم به گنبد آهنین را در آسمان خود مستقر کرد که با ابزار رسانه تبلیغات عظیمی برای بیان هیمنه این سامانه داشت؛ اما همه دیدند همه این هیمنه در سلسله جنگ‌های ارتش صهیونیستی با حزب‌الله لبنان و مقاومت فلسطین شکسته شد. تعبیر فرمانده کل ارتش در مراسم بزرگداشت دانشمند پارسا و پدر علم موشکی ایران، شهید حاج‌حسن طهرانی‌مقدم هم همین گنبد پنبه‌ای بود. در همین زمینه یک کارشناس حوزه پدافند هوایی در هوافضای سپاه معتقد است جمهوری اسلامی توان پدافند هوایی خود را تبلیغ نمی‌کند؛ اما می‌بینید که یک پهپاد پنهانکار جاسوسی رژیم صهیونیستی به آسمان منطقه نطنز نزدیک می‌شود و ما می‌دانیم و آن را رصد می‌کنیم. از فلان جا در فلان کشور بلند شده و مأموریت جاسوسی از تأسیسات هسته‌ای را دارد و آنها را در لحظه‌ای که امید دارند جاسوسی کنند، مأیوس می‌کنیم و پهپاد را می‌زنیم.

بومی‌ترین رزمایش
جانشین فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضا در جلسه‌ای بعد از برگزاری رزمایش اخیر پدافند هوایی چند ویژگی آن را برمی‌شمارد که به نظر می‌رسد باید روی رسانه‌‌ای شدن این ویژگی‌ها کار فراوان کرد. اول اینکه این رزمایش سالیانه بین ارتش و سپاه مشترک است و نماد بسیار مهمی از به هم تنیدگی و هماهنگی واحدهای پدافند هوایی نیروهای مسلح است؛ چرا که در این رزمایش سامانه و نیروهای هر دو واحد پدافند هوایی ارتش و سپاه کاملاً در کنار هم و با وحدت فرماندهی عمل کردند که این محصول تدبیر فرمانده معظم کل قواست و شاید در پدافند هوایی یک امر متفاوت در نیروهای مسلح رخ داده باشد که همه دستورها، نقشه‌ها و رویه‌ها در حوزه پدافند هوایی در ارتش و سپاه کاملاً منطبق با هم است و شاید تنها سامانه‌های به‌کارگیری شده متفاوت باشد. 
دومین نکته این رزمایش هم بومی بودن صد درصدی آن است؛ یعنی هم نیروی انسانی و هم تجهیزات سپاه در این رزمایش صد درصد ایرانی و با استفاده از سامانه‌های نوین پدافند هوایی که تولید خود این نیرو است، انجام شده است. سامانه‌های پدافند هوایی پیچیده‌ترین سامانه‌‌های نظامی هستند. همین وابستگی نداشتن موجب شده است سپاه در تأمین و به‌کارگیری تجهیزات و تسلیحات پدافند هوایی هیچ محدودیتی نداشته و چون خود تولیدکننده و به‌کارگیری‌کننده است، همواره توانسته قابلیت سامانه‌های خود را افزایش داده و بهینه کند.

تمرین در نیمی از آسمان ایران
اما گستره جغرافیایی این رزمایش هم بسیار مهم بود؛ چرا که نیمی از آسمان کشور را پوشش می‌داد، اما نمره بالا این رزمایش هم دستاورد بسیار مهمی بود. زیرا هر رده از نیروهای مسلح که رزمایش اجرا می‌کند، باید بر اساس سناریوها و موارد طراحی شده از رده‌های بالا در ستاد کل نیروهای مسلح باشد و بر اساس این ناظران و داورانی از ستاد کل نیروهای مسلح همواره در رزمایش‌ها حضور دارند و به مرحله به مرحله و نیز کلیت رزمایش نمره می‌دهند که رزمایش اخیر یکی از بهترین رزمایش‌های انجام شده بر اساس این برآوردها بوده است. 
در مجموع باید گفت، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منزله راهبردی‌ترین واحد نظامی کشور در سال‌های اخیر توانسته است توان خوبی از خود به نمایش بگذارد که تبلور آن را در موشک و پهپاد دیده‌ایم و نباید از پدافند هوایی غافل شویم.

مادر شهید مدافع حرم «محمود رادمهر»

 زینب محمودی‌/ محمود رادمهر از مدافعان ساروی حرم حضرت زینب(س) است که 17 اردیبهشت 1395 در خان‌طومان سوریه به شهادت رسید.
عقیله ملازاده سورکی (مادر شهید) می‌گوید: «به نظر من هروقت خواص کوتاهی کنند، شهدا به یاری ولایت می‌شتابند و عقیده‌ام این است، چیزی که برای خدا دادیم نباید، پس بگیریم. خدا چهار پسر به من عنایت کرده بود که محمود پسر اولم و متولد سوم آذر 1359 بود. از همان کودکی طبق شرعیات او را بزرگ کردم؛ چرا که پدر خودم روحانی بود و طبق اصول ما را تربیت کرده بود. پدرم برایم سرمشقی بود تا طبق آنچه از او یاد گرفته بودم، فرزندانم را تربیت کنم. خدا کمک کرد فرزندانم در مسیر حق باشند. محمود از کودکی بسیار خوش‌سخن، خوش‌اخلاق و خنده‌رو بود. اولیای مدرسه به ادب و نزاکتش توجه می‌کردند و مورد علاقه آنها بود. همسرم هم سال 90 به رحمت خدا رفته است. پسرم سال 84 عقد و یک سال بعد ازدواج کرد. از او دو یادگار به نام‌های محمد و علی مانده است. محمد روز شهادت پدرش (17 اردیبهشت) سالروز تولدش بود. پدرشان وقتی از سوریه برمی‌گشت، شعرهای حماسی را به زبان عربی برای‌شان می‌خواند. شهید به همسرش خیلی احترام می‌گذاشت و در بسیاری امور با او مشورت می‌کرد. محمود آرزویش شهادت و هدفش خدمت به نظام و ولایت فقیه بود. جز خدمت هدف دیگری نداشت. مأموریت‌های برون‌مرزی زیاد می‌رفت و در نهایت به سوریه رفت. اولین بار که از سوریه برگشت گفتم دعا می‌کنم خدا عاقبتت را بخیر کند، آخرین بار ساعت 10 شب از من خداحافظی کرد. گفتم بچه‌ها را به کی می‌سپاری؟ گفت به خدا می‌سپارم و برای دفاع از حرم اهل بیت(ع) می‌روم.
حدود 10 روز پیش از شهادت محمود خواب دیدم درویشی به منزل ما آمد و خبر شهادت محمود را آورد. خواب را برای بچه‌هایم تعریف کردم. همان ایام گوش به تلفن و زنگ در خانه سپرده بودم و هر لحظه منتظر بودم یک نفر خبر شهادت محمود را بیاورد. 
به خدا می‌گفتم راضی به رضای تو هستم. برای شهادتش راضی بودم، اما فراقش سخت بود. خبر شهادت پسرم را از طرف سپاه برای ما آوردند. این اولین بار نبود که خانواده ما با شهادت برخورد می‌کرد. پیش از آن هم شهید داده بودیم و یکی از برادرانم به شهادت رسیده بود و برادر دیگرم هم از جانبازان جنگ تحمیلی است.
هرکس به قرآن متوسل شود، طبق اصول تربیتی قرآن و اهل بیت(ع) فرزندانش را تربیت می‌کند. تمام رسالت فرزندم دفاع از حرم حضرت زینب(س) بود. اگر سپاه اعلام نیروی زن داوطلب کند مانند خانم‌هایی که در دفاع مقدس در مناطق جنگی حضور داشتند ما هم در خدمت حضرت زینب(س) خواهیم بود. اگر 10 پسر داشتم همه را فدای حضرت زینب(س) می‌کردم. دنیا جز بازیچه نیست و جز اینکه نظر انسان را جلب کند. خاصیت دیگری ندارد. خدا در دنیا عمل ما را مورد سنجش قرار می‌دهد. مرگ و زندگی وسایل آزمایش هستند. شهدای ما چند خصلت شاخص دارند؛ ایمان به صراط مستقیم یکی از آنهاست و اگر چنین نبود، خدا آنها را نمی‌پذیرفت.



«سال‌های بی‌ستاره» کتابی از مجموعه تاریخ شفاهی است که به کوشش «محمدعلی همتی» به نگارش درآمده است. این کتاب شرح خاطرات «عبدالرسول میرفلاح» از آزادگان جنگ تحمیلی است. «سال‌های بی‌ستاره» در 13 فصل نوشته شده که وقایع مربوط به دوران کودکی، فعالیت‌های انقلابی، آغاز جنگ، اسارت و بازگشت به ایران را شامل می‌شود و در 280 صفحه مصور تدوین و به کوشش انتشارات «خط‌‌شکنان» وابسته به اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان یزد، در هزار نسخه منتشر شده است. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «وقتی فهمیدم امام دارند تشریف می‌آورند، به همراه تعدادی از بچه‌ها قرار شد به تهران برویم. تعدادی با ماشین خودشان رفتند. من هم به تنهایی رفتم بلیت اتوبوس گرفتم و رفتم. نزدیکی‌های بهشت زهرا(س) که رسیدم، همانجا از اتوبوس پیاده شدم. ساعت 30/3ـ 4 صبح بود. تعدادی شهرستانی بودند. سؤال کردم می‌تونیم بریم فرودگاه برای استقبال امام؟ گفتند: آقا، اگر خواستی حضرت امام را ببینی، هیچ جا بهتر از بهشت زهرا(س) نیست، برو بهشت زهرا(س). هنوز سپیده نزده بود. به قدری تجمع بود که دیگر نمی‌شد وارد بهشت زهرا(س) شد. بهشت زهرا(س) به این بزرگی، هر جا نگاه می‌کردی آدم بود. گوشه‌ای نماز صبح را خواندم. رفتم خود را به جایگاه برسانم. هر چه می‌رفتم می‌دیدم با زور بایستی رفت. جمعیت هل می‌دادند. تعدادی از مردم که انتظامات بودند و بازوبند بسته بودند، می‌گفتند: آقا داخل جایگاه جا نیست، نمی‌شه جلو رفت. برای حفظ جان حضرت امام همه مردم گوش به حرف می‌کردند که مشکلی پیش نیاید. رسیدم جلوی چهارراهی که حضرت امام قرار بود عبور کنند. تعدادی از مردم داشتند خوراکی پخش می‌کردند. چیزی به عنوان صبحانه از دست آنها گرفتم. همانجا ایستادم. دیگر تکان نخوردم. ساعتی گذشت که دیدم مردم دارند می‌گویند: حضرت امام جلوی بهشت زهرا(س) هستن. امام دارن میان. نمی‌بینید داره ماشین‌شون حرکت می‌کنه...»



در آخرين روز محرم 1357 غسل كرد و از خانه خارج شد. گفتند در مقابل كنسولگري تركيه گلوله به پیشانی‌اش خورده است. مردم، شهيد را پیش از شهادت به بيمارستان امام خميني(ره) فعلی رساندند. او در بيمارستان شهید شد. طاغوتی‌ها پیکر شهید را تحویل نمی‌دادند. شب با کمک مردم رفتیم سردخانه بیمارستان و مخفیانه پیکرش را بردیم در آرامگاه قوم تپه تبريز به خاك سپردیم.
به نقل از مادر شهید بهروز وحيدي
بهروز وحيدي در 23 فروردين ماه سال 1329 در خانواده‌اي مذهبي متولد شد. در سال 1351 از هنرستان صنعتي تبريز در رشته فلزكاري ديپلم گرفت و سال 52 به خدمت نظام اعزام شد. پس از شش ماه آموزش نظامي در ارتش به عنوان سپاه دانش در قريه‌اي از توابع شهرستان بانة كردستان مشغول خدمت شد و همت خود را صرف آموزش دقيق نوباوگان كُرد و برادران سنّي مذهب کرد و در راه از بين بردن اختلافاتي كه استعمارگران و ابرقدرت‌ها براي بلعيدن منابع بي‌شمار كشورمان، بين سنّي و شيعه ايجاد كرده بودند، فعاليت کرد و در اين راه موفق شد. پس از به پايان رساندن خدمت نظام وظيفه، در رشته فوق ديپلم فلزكاري برای تدريس در آموزش و پرورش ادامة تحصيل داد و در سال 1356 فارغ‌التحصيل شد. در سال 1356 كه شعلة انقلاب زبانه كشيد و آتش مخفي نارضايتي‌هاي مردم و ظلم حكومت شاه، آشكار شد، وي سنگر مبارزاتي خود را از مدرسه به خيابان‌ها انتقال داد و از جمله كساني بود كه در 29 بهمن ماه سال 1356 عليه ظلم و جور در تبريز قيام كرد. در تظاهرات مردم تبريز در زير گلوله‌هاي دژخيمان فعالانه شركت مي‌کرد و فرياد مرگ بر شاه و مرگ بر آمریکا سر می‌داد و خواستار برقراري حكومت اسلامي مي‌شد. همزمان با اوج‌گيري انقلاب وي فعالانه‌تر در مبارزات شرکت كرد. او آخرین روز محرم سال 57 در تبریز به شهادت رسید.


مهم‌ترین راهکار تبیین و ترویج نظریه مقاومت در جهان چیست؟
شانزدهمین هم‌اندیشی پیامکی تریبون را با توجه به تدابیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان پیش از 13 آبان، به دومین توصیه ایشان، یعنی تبیین و ترویج نظریه مقاومت اختصاص دادیم؛ اما عمده پاسخ‌های ارسال شده بیشتر درباره ترویج این نظریه بود که در ادامه 
می‌خوانید.
الگوسازی و معرفی الگوها
الگوسازی و روشنگری و معرفی الگوها را «محمد میرنبی‌زاده» از بندرعباس، «میرزا جان‌طالبی» از مشکان، «غلام‌رسول کریمی» از دلند، «غلامرضا استکی» از اصفهان و «اله‌قلی کوشکی» از صفاشهر مطرح کرده‌اند.
تبلیغ از طریق رسانه‌ها
تبلیغ مفاهیم و دستاوردهای این نظریه از طریق هنر و رسانه با حضور فعال در فضای مجازی را «علی‌اکبر فردوسی» از ساری، «فرخی» از پاکدشت و «حامد شفیعیون» از اصفهان مطرح کرده‌اند. «مهرداد موسی‌عرب» از نجف‌آباد گسترش تبلیغات فرهنگی در سطح بین‌المللی با موضوع فرهنگ مقاومت و حضور پر رنگ افراد تأثیرگذار جبهه مقاومت در رسانه‌ها و فضای مجازی و برگزاری مناظره را بیان کرده است. «مهدی میرزازاده» از آذرشهر به تصویرکشیدن اقدامات مؤثر کشورهای محور مقاومت از طریق رسانه‌ها را مهم دانسته است. «محمدزارعی برآبادی» و «حسین کوشکی» از صفاشهر نظری مشابه دارند.
تبلیغ چهره به چهره
از هر کشور و منطقه‌ای و از هر قوم و نژادی در سراسر دنیا افراد آزاده و آزادیخواه را پیدا کرد و آنها را به ایران اسلامی دعوت کرد تا از نزدیک در ایران و سایر کشورهای مستضعف با نظریه مقاومت به دور از هر فشار و سانسور خبری آشنا شوند و سپس به مثابه مبلغ به منطقه خود بازگردند؛ این عبارات نظر «ایمان کامروان» از بندرعباس است. تقویت مقاومت در جهان اسلام با الگو گرفتن از جمهوری اسلامی را هم «شیرزاد صحرایی» از صحنه و «گلبس رستمی» از کرمانشاه مطرح کرده‌اند.
تقویت و شناساندن شعائر اسلامی
تقویت شعائر و اصول مذهب، مانند مهدویت، عاشورا، ولایت فقیه و اربعین حسینی هم از سوی «اعظم محمدی» از چادگان و معرفی سرداران مقاومت از سوی «مهدی انصاری» از نورآباد ممسنی و «فاطمه شکوری» از ملکان بیان شده است.
«پولادوند» از قم بر تبیین دستاوردهای مقاومت و فواید آن برای مردم اشاره دارد و «مهدی محمدی» از چادگان نظری مشابه ارائه کرده است.
انعکاس نتایج پیروزمندانه کشورهایی که راه مقاومت را پیش گرفتند، در پیام «غلامرضا شولی» از هندیجان مطرح شده و «مجتبی مقتدری» از جهرم ایران و لبنان را نمونه آن دانسته است.
«زهرا صحرایی» از کرمانشاه هم معتقد است، نظریه مقاومت به منزله یک عبرت است، که همواره در تاریخ مصادیقی دارد و باید بیان شود. «اینانلو» از بویین‌زهرا پیشنهاد داده است از ظرفیت خانواده پاسداران و بسیجیان و سازماندهی آنها در کل کشور برای کار در فضای مجازی استفاده شود.
«زهرا كريم‌زاده» از زرين‌شهر هم بر جذب افكار عمومى جهانیان و بيداركردن افكار ملت‌ها نسبت به نظريه مقاومت تأکید کرده است.
برندگان تریبون 16
«اعظم محمدی» از چادگان/ «مهدی انصاری» از نورآباد ممسنی 
«اکبر فردوسی» از ساری
پرسش تریبون 17
تحکیم وحدت بین ملت‌های مسلمان جهان
 نیازمند چه الزامات و شاخصه‌هایی است؟




می‌گفت؛ «در یکی از عملیات‌ها که علیه منافقین بود قرار شد منطقه‌ای را با موشک هدف قرار بدهیم. من موشک‌ها را آماده کرده بودم، سوخت‌زده با سیستم برنامه‌ریزی شده؛ موشک‌ها هم نقطه‌زن بود. حاج‌احمد از عمق عراق تماس گرفت که مقدم آماده‌ای؟ گفتم: بله. گفت: موشک‌ها چقدر می‌ارزد؟ گفتم مثلاً شش هزار دلار. گفت: «مقدم نزن اینها اینقدر نمی‌ارزند!» خیلی بعید است شما فرمانده‌ای وسط عملیات گیر بیاوری که اینقدر با حساب و مدبرانه عمل کند. در کوران عملیات، بیت‌المال و رضای خدا را در نظر داشت.»
روایت شهید طهرانی‌مقدم از شهید احمد کاظمی



 ابوالحسن سلطانی‌زاده /  ارتقای توان و قدرت رزم دستوری قرآنی است که در آیه شریفه «واعدوا لهم ماستطعتم من قوه» برای مسلمانان ابلاغ شده است. در این آیه شریفه، حد نهایی ارتقای توان دفاعی کشور کسب قدرت بازدارندگی به منظور پرهیز دشمن از تعرض و تجاوز ذکر شده است. بر همین مبنا، جمهوری اسلامی ایران توان رزم ارتقاءدهنده خود را در قالب برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دفاعی، برگزاری رژه و نمایش تجهیزات و برگزاری رزمایش‌های موردی و سالیانه به بوته آزمایش و نمایش می‌گذارد که به ویژه در موضوع رزمایش‌ها، با به‌کارگیری آخرین تولیدات دفاعی ضمن ارائه پیام اقتدار و عزت با تکیه بر خودکفایی و بومی‌سازی، اگر نقایص و مشکلاتی نیز پیش رو باشد، برطرف می‌شود تا در زمان مقتضی و به‌هنگام با دقت تمام و اطمینان از حصول نتیجه استفاده شود؛ آنچنانکه در دیرالزور و بوکمال برای سرکوب تهدیدکنندگان نظام اسلامی با عزت و سرافرازی و افتخار انجام شد.
در همین راستا، رزمایش پدافندی مدافعان آسمان ولایت 97 در نیمه آبان ماه با همکاری مشترک نیروی هوافضای سپاه، قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به وسعت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع برگزار شد. در این رزمایش در اقدامی هم‌افزا برای آزمایش سامانه‌های پدافندی به منظور اهداف فرضی در ارتفاع پست، متوسط و بلند میان نیروهای مقتدر فوق‌الذکر تقسیم کار صورت گرفته بود که نیروی هوافضای سپاه متکفل ارتفاع پست و متوسط شده بود که طی آن از سامانه‌های موشکی، سامانه‌های راداری و مراکز کنترل فرماندهی و جنگ الکترونیک کاملاً بومی و تولید داخل، همچون سوم خرداد، صیاد، طبس و رئوف استفاده شد. همچنین برای کشف و شناسایی و رهگیری پهپادهای فرضی با RCS پایین از رادارهای بومی و دقیق بهره‌برداری شد؛ یعنی در حالتی که پرنده‌های دشمن که بسیار نقطه‌ای برای تهاجم و ورود به منطقه شبیه‌سازی شده تهران اقدام می‌کردند، با همان قابلیت‌های بسیار سخت برای رهگیری RCS از طریق رادارهای پیشرفته و بومی شده، رصد و شناسایی می‌شدند و پس از لاک و قفل کردن روی هدف از سوی موشک‌ها، شلیک‌ها انجام می‌شد و انهدام صورت می‌پذیرفت.
در این عملیات مشترک، به لطف الهی و اقدامات دقیق نیروهای عمل‌کننده، همه پرنده‌های فرضی دشمن که از جنبه‌های گوناگون و به صورت همزمان اقدام به تهاجم کرده بودند، با دقت هدف اصابت قرار گرفتند.
از ویژگی‌های این رزمایش می‌توان به برگزاری آن در وسعت 35 هزار کیلومتر مربع درون کویر، بومی بودن همه تجهیزات به‌کار گرفته شده، طراحی سختگیرانه و ایجاد قرارگاه نارنجی برای دشمن و ردگیری بمب‌های رها شده از هواپیما و موشک‌های زمین به زمین از طریق سامانه‌های راداری اشاره کرد و در بخش اهداف نیز می‌توان موارد ذیل را برشمرد:
۱ـ آزمایش سامانه‌های پدافندی، پهپادی و راداری که به طور معمول این آزمایش‌ها در قالب رزمایش‌های معمول و سالیانه انجام می‌شود؛
۲ـ هم‌افزایی نیروهای مسلح پدافندی کشور برای حفاظت از حریم هوایی و برقراری امنیت؛
۳ـ مقابله قدرتمندانه با نقض حریم هوایی از طریق پرنده‌های فرضی دشمن با اقدامات راهبردی چهارگانه کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام.

فرمانده کل ارتش در مراسم هفتمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج‌حسن طهرانی‌مقدم:


 امیر موسوی گفت: «ارتش و سپاه دو لبه برنده شمشیر ولایت هستند که توانسته‌اند در هم‌افزایی با هم امنیت را برای کشور به ارمغان بیاورند.»
به گزارش معاونت روابط عمومی نیروی هوافضای سپاه، امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش در هفتمین سالگرد شهادت پدر موشکی ایران، سردار سرلشکر شهیدحسن تهرانی‌مقدم و یادواره 271 شهید گلگون‌کفن این نیرو گفت: «شهیدان یکی از مصادیق شجره طیبه هستند که ریشه آنها در ایمان به خدا و اعتقادات اسلامی و فرهنگ ائمه معصوم(ع) است و شهید تهرانی‌مقدم و شهید کاظمی هم از مصادیق این شجره طیبه هستند.»
وی افزود: «فتنه داعش در سوریه و عراق و جنایات مشترک آل‌سعود در یمن در بعد نظامی، ایران‌هراسی در خارج و تبلیغات گسترده رسانه‌ای از طریق ماهواره‌ها و فضای مجازی در قلمرو فرهنگی فکری، اعمال گسترده‌ترین تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران و اعمال فشارهای ناجوانمردانه سیاسی، تهدیدات بزرگی را علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد. اما با وجود تنوع و گستردگی تهدیدات به خواست خداوند بزرگ، ایران عزیز مسیر پیشرفت و بالندگی را طی کرده و امروز در جایگاه تعیین‌کننده در منطقه ایستاده است. تحولات نظامی اعم از شکست‌های رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه، اضمحلال حاکمیت گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه، تداوم مقاومت در یمن و ده‌ها نقطه عطف دیگر نشان از شکل‌گیری و تقویت ژئوپلیتیک گسترده مقاومت دارد و شکست‌های پی‌در‌پی و سرخوردگی دشمنان، حاکی از ناکامی دشمنان ملت ایران است.»  فرمانده کل ارتش با اشاره به روند رو به افول قدرت آمریکا، گفت: «امروز همه ما می‌توانیم به جرئت و با قدرت ادعا کنیم عصر سلطه و هژمونی آمریکا در غرب آسیا به سر آمده است و عصر حاکمیت اسلام عزیز و پیشگامی جمهوری سربلند اسلامی ایران فرا رسیده است. امروز منطقه غرب آسیا به یک نمایشگاه بزرگی از شکست‌های پی‌در‌پی شیطان رانده شده، آمریکای جنایتکار تبدیل شده است. اینها همه تنها بخشی از میوه‌ها و ثمرات شجره طیبه شهیدان است.»
امیر موسوی افزود: «این پایان راه نیست. ما در میانه راه هستیم و پیام شهیدان حرکت و تلاش تا تحقق تمام آرمان‌های والای انقلاب اسلامی است.» فرمانده کل ارتش رژیم صهیونیستی را هم یک رژیم نحس، نجس و نامشروع نامید که حیات پلید خود را با جنگ و شرارت و فتنه‌انگیزی همراه کرده و در طول این سال‌ها همواره با جنگ‌افروزی به دنبال تثبیت موقعیت خود در منطقه بوده است.
امیر موسوی با اشاره به حمایت همه‌جانبه آمریکا از سازمان‌های تروریستی، گفت: «سازمان‌های تروریستی هم از بازیگران مولد ناامنی در منطقه و سرعت‌گیرهای جبهه مقاومت هستند که تهدیداتی را علیه کشور ما ایجاد می‌کنند و کاملاً هم روشن است که فتنه‌انگیزی هر سه دسته (رژیم صهیونیستی، سازمان‌های تروریستی، حکام مرتجع عرب) با هدایت و حمایت آمریکای جهانخوار است و بر ماست که با هوشیاری راهبردی بر توانمندی‌های دفاعی خود بیفزاییم تا راه نیمه همه شهیدان را تمام کنیم و فردای قیامت پیش روی شهیدان روسفید باشیم.»