«سرگئی بارسقیان» از روزنامه‌نگاران حوزه تاریخ طی یادداشتی با عنوان «جمهوری‌خواه‌طلبی ایرانیان» نوشت: «سال 83 در حاشیه نشست خبری حسن روحانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، از او پرسیدم به نظر شما و پیروزی نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به نفع ایران است، یا نامزد جمهوریخواه؟» وی پاسخ داد: «ایران از دموکرات‌ها زیان بیشتری دیده است... ما ترجیح نمی‌دهیم دموکرات‌ها برنده شوند. آنها به طور تاریخی بیش از جمهوریخواهان به ایران صدمه زده‌اند...».


 سلمان رضوی
 کارشناس فلسطین و رژیم صهیونیستی

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طی 10 سال اخیر (2018ـ 2009) قدرت را در اختیار داشت و با وجود برگزاری چند انتخابات پارلمانی وی همچنان با در اختیار داشتن رهبری بزرگ‌ترین حزب اسرائیل(لیکود)، رهبری کابینه را عهده‌دار بوده و حتی در آخرین کابینه(فعلی) وزارت خارجه را نیز برعهده گرفت. ضمن اینکه با استعفای آویگدور لیبرمن از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، سرپرستی این وزارتخانه نیز فعلاً بر عهده نتانیاهو است. مطلب حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش است که در پی عملیات دو روزه صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها در نوار غزه(21 و 22 آبان ماه) و سپس استعفای لیبرمن از وزارت جنگ و همچنین استعفای وزیر مهاجرت، آیا احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو وجود دارد و این فروپاشی بهای شکست صهیونیست‌ها در این عملیات است یا اینکه، نتانیاهو به دنبال بهانه‌ای برای انتخابات زودرس و انحلال کنست و کابینه می‌باشد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها باید به مشکلات فراروی نتانیاهو اشاره کرد و پس از آن تصنعی یا واقعی بودن احتمال فروپاشی کابینه و کنست را، استنتاج کرد. این مشکلات عبارتند از: 
فساد مالی: اکنون پرونده‌های متعددی برای نتانیاهو و همسرش در جریان است که پلیس از آنها تاکنون چندین جلسه بازجویی کرده است، ولی برای محاکمه باید مصونیت سیاسی آنها برداشته شود که به پس از نخست‌وزیری موکول می‌شود. این رشوه‌ها و فسادها به گونه‌ای است که در صورت محکومیت احتمالاً چندین سال را باید همانند اولمرت نخست وزیر سابق، در زندان به سر برد. 
اختلافات سیاسی داخلی: یکی از مشکلات نظام کنونی سیاسی صهیونیست‌ها این است که از یک‌سو سران احزاب و سیاستمداران این رژیم از سیاست‌ها و تصمیمات نتانیاهو خسته شده‌اند و خواهان جایگزینی فردی دیگر به جای وی هستند و از سوی دیگر ساختار حکومتی به گونه‌ای است که امکان نخست‌وزیری فردی دیگر جای وی بعید است. در همین راستا برخی اخبار حاکی از وجود اختلافاتی میان ریولین رئیس‌جمهور و نتانیاهو نخست‌وزیر است که این احتمال را پیش می‌کشد شاید در صورت برگزاری انتخابات زودرس، ریولین فرد دیگری جز نتانیاهو را مسئول تشکیل کابینه کند، هر چند که نتانیاهو رهبر حزب پیروز باشد. براساس قوانین، رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی از چنین اختیاری برخوردار است.
بن‌بست در روند سازش: نتانیاهو اصولاً مخالف هرگونه روند صلح و سازش واقعی است و تجربه نخست‌وزیری وی این امر را نشان می‌دهد. ابومازن که از نظر بسیاری از تحلیلگران اهل معامله و سازش است، هیچ‌گاه نتوانست با نتانیاهو روند سازش را به پیش ببرد. 
شکست عملیات غزه: پیامد عملیات اخیر نوار غزه برای رژیم صهیونیستی، هم شکست سیاسی بود و هم شکست نظامی؛ چرا که از یک‌سو عملیات ربایش شیخ نور برکه در خان‌یونس با کشته شدن فرمانده ارشد صهیونیست‌ها و زخمی شدن دیگر همراهان گروه ترور مواجه شد و از سوی دیگر پیامد سیاسی این عملیات استعفای دو وزیر و تشدید اختلافات درون کابینه‌ای بود. نتانیاهو در این چارچوب اعلام کرد به جای جنگ داخلی در کابینه باید با حضور ایران در منطقه مقابله کرد. وی گفت: مشکل اسرائیل دشمنانش نیستند؛ بلکه خودمان هستیم. اظهارات لیبرمن مستعفی مبنی بر اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند با توسل به زور حماس را سرنگون کند، بر شکست سیاسی و نظامی صهیونیست‌ها و اختلافات جدی داخلی تأکید دارد. 
بی‌اعتمادی خارجی: یکی دیگر از مشکلات فراروی نتانیاهو، بی‌اعتمادی سران و شخصیت‌های خارجی به وی است. بی‌توجهی نتانیاهو به تعهدات رژیم و همچنین نقض قوانین بین‌المللی با توسعه شهرک‌ها، تجاوز به بیت‌المقدس، بن‌بست در روند سازش و... سبب شده است سران دیگر کشورها همانند باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا میانه خوبی با وی نداشته باشند. حتی در یک بررسی ساده می‌توان فراز و نشیب‌های حمایت ترامپ از نتانیاهو را نیز به تصویر کشید.
 براساس تقویم سیاسی رژیم صهیونیستی، انتخابات آینده باید در نوامبر 2019 برگزار شود تا این کابینه دوره چهار ساله خود را پشت سر بگذارد. در آن صورت طی سه دهه اخیر، تنها کابینه‌ای خواهد بود که دوره قانونی خود را پشت سر می‌گذارد. اما به نظر می رسد به احتمال زیاد این کابینه نیز با انتخابات زودرس مواجه شود. در حال حاضر کابینه نتانیاهو با خروج حزب اسرائیل بیتنا به رهبری لیبرمن از ائتلاف دولتی (با 6 کرسی پارلمانی فقط حمایت 61 کرسی پارلمانی) را با خود دارد. اگر حتی یک کرسی پارلمانی از آن کم شود، به معنای ترمیم یا سقوط کابینه خواهد بود. فروپاشی کابینه نتانیاهو در هفته‌ها یا چند ماه آینده بهایی است که برای عملیات شکست خورده غزه می‌دهد.

گزارش صبح صادق از اظهارات وزیر امورخارجه درباره پولشویی و حواشی آن

  امین پناهی/ «من البته اعتقاد دارم بسیاری از این نگرانی‌ها، نگرانی‌های صادقانه است؛ یعنی دوستان ما نگرانی صادقانه دارند. فکر می‌کنم پشت برخی از این فضاسازی‌ها هم منافع اقتصادی وجود دارد. بالاخره پولشویی در کشور ما یک واقعیت است. در پولشویی خیلی‌ها منفعت دارند. من نمی‌خواهم این پولشویی را به هیچ جایی نسبت بدهم. ولی خب آنجا که هزاران میلیارد پولشویی انجام می‌دهند، حتماً آن‌قدر توان مالی دارند که ده‌ها میلیارد یا صدها میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی در کشور کنند.»
این جملات اظهارات محمدجواد ظریف است. کسی که اکنون بر کرسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تکیه زده است. او با این جملات می‌خواهد پرده از راز بزرگی بردارد. «پولشویی در ایران» بودن یا نبودنش می‌تواند سوژه خوبی برای گزارش ما باشد، اما در این گزارش هدف ما نوشتن درباره این موضوع نیست. مطلب پیش رو سعی می‌کند به پیامدها و بازتاب‌های این اظهارنظر رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان بپردازد.

موافقان ظریف
در مواجهه با این بیانات دو گروه وجود داشتند؛ گروهی که از صحبت‌های ظریف دفاع کردند و گروه دیگری که به نقد این صحبت‌ها پرداختند. گروه اول که البته تعدادشان هم کم نبود از سیاستمداران گرفته تا شبکه‌های آن سوی آبی از اظهارات ظریف استقبال ویژه‌ای کردند. حسن روحانی، رئیس‌جمهور روز چهارشنبه ۳۰ آبان در جلسه هیئت دولت به طور ضمنی اظهارات آقای ظریف درباره پولشویی را تأیید کرد و گفت: «چرا ما سر مسائل روشن با هم می‌جنگیم؟ همه دنیا گرفتار پولشویی است؛ یک کشور به من نشان دهید که در آن پولشویی و فساد نیست.»
روحانی با انتقاد از جناح‌بندی در موضوع پولشویی در کشور تصریح کرد: «چرا این قدر بحث می‌کنیم؟ باید با آن مبارزه کنیم.» محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری نیز گفت: «سخنان وزیر امور خارجه نقصی ندارد و موضع وی کاملاً درست است، این موضع تنها مختص به وزیر امور خارجه نیست؛ بلکه موضع دولت است.»
صادق زیباکلام استاد دانشگاه و از شخصیت‌های اصلاح‌طلب هم در این باره گفت: «جریان تندرو به خصوص دلواپسان و طرفداران آقای احمدی‌نژاد اساساً با هر حرکت یا اظهارنظری که برای کم کردن تنش با غرب باشد، به شدت مخالفت می‌کنند. حیات سیاسی آنها در مقابله کردن با جهان بیرون است؛ بنابراین بخشی از نگرانی آنها این است که مبادا پیوستن به FATF، CFT یا ۲۰۳۰ باعث کم شدن تنش بین ایران و فضای بین‌الملل شود.»
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه هم پس از واکنش‌های گوناگون به اظهارات وزیر امور خارجه، در این باره گفت: «آنچه از سوی جناب آقای دکتر ظریف در خصوص پولشویی بیان شد و متأسفانه بخشی از آن مورد بهره‌برداری‌های سوء و جناحی برخی افراد قرار گرفته است، تنها بیان صادقانه یکی از مشکلات و مسائل کشور است که پیش از این نیز بارها از سوی بسیاری از مقامات عالی‌رتبه کشور در قوای سه‌گانه و در دولت‌های مختلف، بیان شده و یافتن راه‌های قانونی برای مقابله با آن، همواره مورد تأکید نظام و ارکان عالی آن بوده است.»
حمید ابوطالبی، مشاور رئیس‌جمهور هم در صفحه توئیتر خود نوشت: «تهاجم به وزیرخارجه، تهاجم به دیپلماسی کشور است و از آنجا که دیپلماسی، حاصل اجماع ملی بر کنش‌های دیپلماتیک برای تأمین منافع ملی است، حمله به نماد دیپلماسی حمله به منافع ملی است.»
جریان دولت و طرفداران آنان تنها سعی کردند ثابت کنند که پولشویی در کشور وجود دارد. برخی هم مانند بی‌بی‌سی فارسی سعی کردند با انتشار بخش‌هایی از صحبت‌های ظریف از زبان وزیر خارجه خودمان کشورمان را متهم به پولشویی کنند. این پایگاه خبری در ادامه گزارش خود آورده است: «پیوستن به این کنوانسیون یکی از توصیه‌های گروه ویژه اقدام مالی برای خروج قطعی ایران از فهرست سیاه این سازمان است که زمینه همکاری بین‌المللی بانکی ایران را فراهم می‌کند. گروه ویژه اقدام مالی بر قوانین مالی کشورها با هدف سلامت تبادلات بانکی نظارت می‌کند.» 
این گزارش با این جمله به پایان می‌رسد: «این نهاد، ایران و کره شمالی را پرمخاطره‌ترین کشورها از نظر سلامت تبادلات مالی عنوان کرده است.»
روزنامه شهروند وابسته به هلال احمر در سرمقاله خود با تیتر «چقدر دردناک بود حرف‌های ظریف!» این‌گونه نوشت: «شاید ظریف ٩٩ درصد اشتباه کرده باشد و یک درصد درست گفته باشد. فشار وارد کردن به او برای عقب‌نشینی و تلاش برای ساکت کردنش به چه کسی کمک خواهد کرد؟ فرض کنیم در اینجا سالم‌ترین و پاک‌ترین سیستم مالی برقرار است، اما حتی اگر یک مورد پولشویی در کشور اتفاق می‌افتد، زیر ضرب بردن ظریف ایستادن در کدام طرف ماجراست؟»

مخالفان ظریف
اما گروه دوم کسانی بودند که به مطرح شدن این صحبت از سوی وزیر خارجه انتقاد داشتند. احمد امیرآبادی، نماینده مردم قم و عضو هیئت‌رئیسه مجلس بااشاره به اظهارات ظریف، گفت: «آقای ظریف باید در مجلس نسبت به این اظهارات پاسخگو باشد که چرا وی تاکنون و در هیچ‌کدام از جلسات علنی و غیرعلنی که به مجلس آمده این موضوع را مطرح نکرده است؟»
او سپس افزود: «ایشان بگوید اگر پولشویی انجام می‌شود، کجا انجام می‌شود؟ مگر پولشویی در بانک‌ها انجام نمی‌شود؟! ایشان در هیئت وزیرانی حضور دارد که رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد حضور دارند؛ طبق قانون اساسی اعضای هیئت وزیران مسئولیت مشترک دارند و باید پاسخگو باشند. آقای ظریف اگر چنین اطّلاعی داشته، آیا نباید به رئیس‌جمهور یا قوه قضائیه یا مجلس و دستگاه‌های نظارتی اعلام می‌کرد؟!»
علی‌اکبر کریمی، نماینده اراک و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز اظهار داشت: «قانون مبارزه با پولشویی در کشور ما سال‌ها است که تصویب شده است و قانون کامل و جامعی است. وظیفه دولت در جایگاه مجری قانون این بوده که مصادیق پولشویی را شناسایی کرده و آنها را به دست مراجع قضایی برای مجازات بسپارد و اگر بنابر گفته آقای ظریف هنوز حجم گسترده‌ای از پولشویی به زعم او در کشور وجود دارد، این نشان‌دهنده کوتاهی دولت در اجرای قانونی است که برای این منظور تصویب
 شده است.»
اما جواد کریمی‌قدوسی این اظهارات را به آن سبب می‌داند که ظریف در پنج سال اخیر نتوانسته هیچ یک از راهبردهای خود در سیاست خارجی را به سرانجام برساند. وی در این باره گفت: «چون این کارها و راهبردها به بن‌بست رسیده و ملت هم متوجه شده‌اند که هیچ دستاوردی از این راهبرد حاصل نشده، ظریف دیر یا زود به جایی خواهد رسید که استعفا دهد. ظریف در دقایق آخر عمر سیاسی خود سعی می‌کند با فرافکنی، مشکلاتی که خودش خلق کرده را به دوش مجموعه‌های دیگر بیندازد.»
محمد دهقان، نماینده مردم طرقبه در مجلس هم در واکنش به اظهارات ظریف گفت: «طبق قانون مسئول مبارزه با پولشویی دولت است. آقای ظریف اگر سندی وجود داشت آن را به همکاران خود در دولت می‌دادید.»
حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای هم که در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شرکت کرده بود، در واکنش به این اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان گفت: «اظهارات ظریف از نظر شخصی بنده غلط بوده، ولی چون از طرف یک مقام رسمی مطرح می‌شود باید توضیح دهد و اسناد خود را ارائه کند. اینجانب نامه نوشتم و گفتم که اگر این جملات از سوی ایشان است، توضیحات و اسناد وی اخذ شود.»
پس از آنکه بسیاری از سیاسیون به خصوص نمایندگان مجلس از اظهارات ظریف انتقاد کردند و اعلام کردند مخالف تصویب FATF و CFT هستند و چون ظریف در مصاحبه مذکور مخالفان تصویب این لوایح را متهم به پولشویی کرده بود اعلام کردند می‌توانند از ظریف به قوه قضائیه شکایت کنند.
اما در آن سوی میدان پایگاه خبر آنلاین که در این اتفاق همواره آتش بیار معرکه بوده است، نوشت: «با وجود اینکه ظریف در مصاحبه خود هیچ‌یک از دستگاه‌های نظام را به پولشویی متهم نکرده، اظهارات نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه خودشان را مصداق حرف‌های او دانسته‌اند، جالب و تأمل‌برانگیز است. این نمایندگان باید به این پرسش پاسخ دهند که اگر پولشویی در کشور وجود ندارد، چرا به قانون مبارزه با پولشویی رأی داده‌اند؟»

دو نکته
در اینجا دو نکته وجود دارد؛ اول آنکه، درست است ظریف از هیچ شخص، نهاد یا دستگاهی نام نبرده، اما با نوع عباراتی که به کار برده تمامیت نظام اسلامی را در مظان این اتهام قرار داده است. نکته دوم اینکه، افراد و جریانات نزدیک به دولت سعی کردند چنین بنمایانند که مخالفان تصویب لوایح پولشویی اعتقادی به پولشویی در کشور ندارند، یا اینکه اصلاً نمی‌خواهند مبارزه با پولشویی صورت بگیرد. گزاره غلطی که البته نتیجه مورد نظر خود را هم از آن برداشت می‌کنند. اما باید گفت هیچ کسی وجود پولشویی در کشور را کتمان نمی‌کند، اما اختلاف اصلی بر سر یک چیز است، آن هم اینکه آقای ظریف و دوستان او می‌خواهند تنها راه مبارزه با پولشویی را تصویب لوایح استعماری دیکته شده از سوی غرب عنوان کنند، در حالی که بسیاری مخالفان این طرح معتقدند راه‌حل این مشکل را باید در درون کشور جست و باید به قوانینی که مجلس سال‌ها پیش تصویب و ابلاغ کرده
 اتکا کرد.

 نامزدهای 1400
الیاس حضرتی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از نامزد شدن جهانگیری و عارف برای انتخابات آینده ریاست‌جمهوری و نامزد نشدن خود در انتخابات پیش روی مجلس خبر داد. قائم‌مقام حزب اعتماد ملی درباره احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی در انتخابات 1400 می‌گوید: «آقای لاریجانی یک انسان شایسته، لایق و توانمند است، ولی باید دید در آن زمان چه اتفاقی می‌افتد. روند کلی این است که اصلاح‌طلبان کاندیدای خودشان را خواهند داشت. تا آنجا که من خبردارم آقای عارف مصمم است در انتخابات 1400 کاندیدا شود، آقای جهانگیری قاعدتاً باید بیاید و علاوه بر اینها نفرات دیگری هم هستند.» محمدعلی افشانی شهردار سابق تهران نیز گفت: «عده‌ای گفتند افشانی با لاریجانی ساخته تا برای انتخابات ۱۴۰۰ برنامه بریزند، ولی این مسائل پیش آمد تا همه بفهمند لاریجانی برای انتخابات ۱۴۰۰ با چه کسی نقشه ریخته است.»
اصلاح‌طلبی دو نبش
یک کارشناس سیاسی با اشاره به شکننده بودن رابطه اصلاح‌طلبان و دولت گفت: «اصلاح‌طلبان نمی‌خواهند ناکارآمدی دولت به پای آنان نوشته شود.» مهدی فضائلی، کارشناس سیاسی در ارزیابی عملکرد دوگانه اصلاح‌طلبان نسبت به دولت گفت: «اصلاح‌طلبان تلاش می‌کنند، هم رابطه آنان با آقای روحانی به صورت کامل قطع نشود و هم مسئولیت ناکارآمدی دولت را از گردن خود بردارند؛ لذا رفتاری به این معنا دارند که هم ما مقصر نیستیم و هم می‌خواهند از فرصت‌ها در دولت آقای روحانی استفاده کنند.» فضائلی با اشاره به فاصله گرفتن اصلاح‌طلبان از روحانی اظهار داشت: «هر چند این جریان تلاش می‌کند به یک نوعی بتواند تا پایان با دولت آقای روحانی همکاری کند، اما این احتمال وجود دارد شرایطی پیش بیاید که این اختلاف را آشکار‌تر کرده و به نوعی تقابل برساند.»
داستان پلیسی جدید
آمریکا برای کسب اطلاعات درباره یک ایرانی به نام لاریجانی سه میلیون دلار جایزه تعیین کرد. او متهم به انتقال فناوری از آمریکا به ایران و کاربست آن در کلاهک‌های انفجاری علیه نیروهای آمریکایی در عراق است. مقامات آمریکا می‌گویند با سازماندهی لاریجانی شش هزار قطعه با کشتی به سنگاپور صادر شده‌اند، با این ادعا که قرار است در یک پروژه ارتباطات به کار گرفته شوند. اما این محموله سپس به ایران ارسال شده است. این قطعات در ایران در فناوری‌های نظامی‌ای به کار رفتند که میان سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ علیه نیروهای نظامی آمریکا و ائتلاف نظامی در عراق استفاده شدند. این داستان‌سازی آمریکا در حالی است که شکست آمریکا در عراق از سوی مردم عراق صورت گرفته است.
قدردانی برای جریمه!
امام جمعه شهر بهاباد یزد از نیروی انتظامی به دلیل جریمه شدن خودرو خود از سوی افسر راهنمایی و رانندگی قدردانی کرد. نامه حجت‌الاسلام «علی‌اکبر ابراهیمی‌بشکانی» که برای فرمانده انتظامی این شهرستان ارسال شد، در شبکه‌های اجتماعی استان یزد بازتاب داشت. امام جمعه بهاباد در نامه خود از اینکه مأمور راهنمایی و رانندگی بدون توجه به جایگاه افراد به وظیفه قانونی خود عمل کرده قدردانی کرد. وی اظهار امیدواری کرد: «با آگاهی از قانون، از این به بعد هیچ تخلفی برای بنده تکرار نشود.» گفتنی است، بهاباد با 20 هزار نفر جمعیت در 200 کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد واقع شده است.
وقت درگیری نیست!
محمدرضا باهنر گفت: «با طیف اصلاح‌طلب اختلاف‌نظر داریم، اما می‌گویم رقابت را برای زمان رقابت بگذاریم و سه یا شش ماه مانده به انتخابات بجنگ تا بجنگیم.» محمدرضا باهنر گفت: «الآن وقت درگیری با دولت نیست و نه تنها کسانی که از دولت حمایت کرده‌اند نباید درگیر شوند، حتی به رقبای دولت هم بارها از رسانه‌ها و موضع‌گیری‌هایم اعلام کرده‌ام که الآن وقت مقابله با دولت، نیست. بالاخره یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی علیه ما طراحی شده و در کنار آن چیزی که لمس نمی‌شود و اهمیتش شاید بیش از جنگ اقتصادی باشد، «جنگ رسانه‌ای» است.»


  محمد فخری/   «به طور قطع از نظر نویسنده محترم در ارائه این پیشنهاد نظر خیر وجود دارد.» این واکنش رسانه رسمی دولت  به سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران بود که با اشاره به مطلبی با عنوان «دوربرگردان فرهنگی» به قلم عباس عبدی خواستار آزادی فروش و شرب مشروب شده بود و نوشته بود؛ «در قضیه شبکه‌های اجتماعی شکست فاحشی خوردیم و هزینه‌های مادی و معنوی فراوانی ایجاد شد و اکنون با مسئله‌ای به نام مشروبات الکلی مواجه هستیم... باید قضیه را ریشه‌ای‌تر حل کرد. نگاه ما به موضوع حقوقی و جرم باید مبتنی بر نظر اجتماعی باشد و گناه را باید از طریق دیگری جلوگیری کرد. همچنان که پیش از انقلاب انجام می‌شد.» خواستار برخورد شورای نظارت بر مطبوعات با روزنامه ایران شده بود! اما فراتر از آنچه در ارگان رسمی دولت منتشر شد و فراتر از آنکه بخواهیم نسبت آنچه را درباره گسترش مصرف الکل در ایران بیان شده با واقعیت‌های جامعه ایران بسنجیم، یا اینکه بخواهیم بررسی کنیم در کشورهای غربی روش مورد تأیید آقای عبدی و همفکرانش چه نتایجی را به بار آورده است؟! چنانکه تنها در یک مورد که مدیر بخش اروپا در سازمان جهانی بهداشت چندی پیش گفته بود که میزان مصرف الکل در اروپا دو برابر متوسط مصرف جهانی است که این موضوع تأثیر منفی بر سلامت شهروندان اروپایی گذاشته است.
آنچه موجب نگرانی است، نگاهی به رویکرد رسانه‌ای جریان اصلاح‌طلب و لیبرال است که اکنون در بخشی از بدنه اجرایی کشور و رسانه‌هایی که از بیت‌المال ارتزاق می‌کنند هم نفوذ کرده‌اند! جریانی که با طرح مسائل اجتماعی و بزرگ‌نمایی از برخی از آسیب‌های اجتماعی یا ضعف در حوزه‌های مختلف یا پنهان شدن پشت عبارت خاص و فریبنده مانند حقوق زنان و... به دنبال استحاله فرهنگی، کم‌رنگ کردن مظاهر دینی در جامعه، گسترش فرهنگ لیبرال غربی و ایجاد بی‌تفاوتی نسبت به احکام دین و شریعت در بین مردم هستند! 


نکته: در یک منطقه کوهستانی مستقر بودیم و برای جابه‌جایی مهمات و غذا به هر یگان قاطری اختصاص داده بودند.
از قضا قاطر یگان ما خیلی زحمت می‌کشید و اصلاً اهل تنبلی نبود.
یک روز که دشمن منطقه را زیر آتش توپخانه قرار داده بود، قاطر بیچاره از ترس یا موج انفجار چنان هراسان شد که به یکباره به سمت دشمن رفت و اسیر شد.
چند روزی گذشت و هر زمان که با دوربین نگاه می‌کردیم متوجه قاطر اسیر می‌شدیم که برای دشمن مهمات و سلاح جابه‌جا می‌کرد و کلی افسوس می‌خوردیم.
اما این قضیه زیاد طول نکشید، یک روز صبح در میان حیرت بچه‌ها، قاطر باوفا، در حالی‌که کلی آذوقه دشمن بارش بود عرعرکنان وارد یگان شد.
قاطر زرنگ با کلی سوغاتی از دست دشمن فرار کرده بود.
نظر: چندی پیش یک نماینده مجلس اصلاح‌طلب که به خارج از کشور پناهنده شده بود، عکسی از زن جدید خود در خارج از کشور منتشر کرد و اعتراضات مردم به این عکس را نوعی حسادت مردم به خود تلقی کرد! رفتار غیر انسانی این نماینده فراری در اهانت به مردم کشورش در حالی بیان می‌شود که او نیز مانند عموم جریان‌های ضد انقلاب از زمانی که به خارج از کشور پناهنده شده‌اند، صرفاً علیه مردم فعالیت کرده‌اند و حتی از دشمنان کشورمان خواسته‌اند که مردم و نظام را مورد تهدید نظامی و تحریم قرار دهند.
قرآن کریم نیز انسان‌هاى غافل و بى‌بصيرت را در بى‌تفاوتى، شكم‌پرستى، شهوترانى، استثمار شدن و محروميّت از لذّت معرفت، مانند چهارپايان، بلكه بدتر از آنها معرفی می‌کند، این قبیل افراد هم به دلیل همراهی بادشمن از چهارپایان بدترند.

 عذرخواهی فرافکنانه
حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران در مراسم تودیع محمدعلی افشانی گفته است: «از مردم تهران عذرخواهی می‌کنم که با وجود نظرات دقیق حقوقدان کشور، نتوانستیم اسباب تداوم ثبات مدیریت شهری را فراهم کنیم. خطاب به مردم و رقبا می‌گویم که کم‌ثباتی مدیریتی، لطمه است، اما اعلام می‌کنم که جابه‌جایی دو شهردار قبلی از درون شورا نبود و شورا و به ‌ویژه رئیس شورا به‌ دفعات از هر دو مدیر شهری دفاع کردند و همچنان از شهردار جدید دفاع خواهیم کرد.» باید از آقای رسولی پرسید که اگر نجفی‌ـ صرف‌نظر از حواشی اخیر و آشکار شدن زندگی دوم وی‌ـ و ناکارآمدی خود دچار حاشیه و استعفا نمی‌شد، آیا الآن در شهرداری تهران حضور داشت یا نداشت؟ از سوی همه می‌دانند که تاکنون اسناد مهمی از عدم تمکین به قانون افشا شده است، اما هرگز سندی مبنی بر دخالت نهادهای خارج از شورا در فرایندهای داخلی آن به دست
 نیامده است.»

ضربه به اقتصاد 
در مقطعی که کشور به سبب اعمال فشارهای متعدد و گوناگون، درگیر جنگ اقتصادی تمام‌عیار بوده تشکیلات «بهائیت» با اقدامات تخریبی خود به طرق گوناگون، به این بحران دامن می‌زند. در این راستا باید به نقش افراد و مهره‌های بهائی اخلالگر اقتصادی اشاره کرد. یکی از این افراد، «سامان قاقچی» است که با تمرکز بر قاچاق و احتکار کالا، در روند طبیعی بازار خلل وارد 
می‌کرد. 
نباید آبروی خود را ببریم
علی صوفی، عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌‌طلبان گفت: «کاندیدای حداکثری اصلاح‌طلبان، مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بود، در حالی که حسن روحانی، یک کاندیدای حداقلی است.» وزیر تعاون دولت اصلاحات افزود: «باید موانع برداشته شود تا بتوانیم کاندیدای حداکثری خود را معرفی کنیم و محکم روی این قضیه ایستاده‌ایم و اگر قرار است این‌گونه نباشد، به ما اعلام کنند که به انتخابات ورود نکنیم.» وی تصریح کرد: «روحانی، هرگز هاشمی‌رفسنجانی نیست و تجربه نشان داد که کاندیدای حداقلی در دور اول مسئولیتش، خوب عمل می‌کند و در دور دوم نمی‌تواند مطلوب واقع شود.» اظهارات این عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در حالی است که طبق نظرسنجی‌های همین طیف، عارف سه روز مانده به انتخابات سال ۹۲، تنها هشت درصد رأی داشت و اصلاح‌طلبان مجبور بودند از روحانی
 حمایت کنند.



مهدی سعیدی
روزنامه نگار 
انقلاب اسلامي در آستانه آغاز دهه پنجمي قرار دارد که تحقق دولت اسلامي و شکل دادن به تمدن اسلامي همه هدف آن است. در اين دهه موضوع «پيشرفت اسلامي‌ـ ايراني» مبتني بر الگويي که رهبر معظم انقلاب اسلامي محوريت آن را در برنامه‌ريزي‌ها و جهت‌گيري‌ها مورد تأکيد قرار داده است، در رأس همه موضوعات کشور قرار دارد. 
مؤيد اين موضوع فراخواني است که به تازگي (22/7/1397) رهبر معظم انقلاب در پي تدوين الگوي پايه‌ اسلامي‌ـ ايراني پيشرفت که در آن، اهم مباني و آرمان‌هاي پيشرفت و افق مطلوب کشور در پنج دهه‌ آينده، ترسيم و تدابير مؤثر براي دستيابي به آن طراحي شده است، داشتند و همه دستگاه‌ها، مراکز علمي، نخبگان و صاحب‌نظران را به بررسي عميق ابعاد گوناگون سند تدوين‌شده و ارائه‌ نظرات مشورتي برای تکميل و ارتقاي اين سند بالادستي فراخواندند.
در اين بين پيشرفت کشور جز به روحيه‌هاي انقلابي و همت و اراده انسان‌هاي بزرگي که حاضرند بر منافع مادي و لذت‌هاي آني خود غلبه کرده و تحقق آرمان‌هاي بزرگ را سرلوحه زندگي‌شان قرار دهند، ممکن نخواهد بود. 
اين ويژگي‌ها را همچنان مي‌توان در مکتب بسيج و دست‌پروردگان فرهنگ مقاومت و ايستادگي و مبارزه و مجاهدت جست‌وجو کرد. بی‌شک «جوان مؤمن بسيجي» همچنان مهم‌ترين اميد انقلاب و رهبري براي نقش‌آفريني به عنوان پيشران انقلاب اسلامي است. به همين دلیل است که در آخرين حضور ايشان در جمع بسيجيان به طرح موضوع پيشرفت کشور پرداخته و ابعاد آن را واکاوي کرده و توصيه‌هاي لازم را در اين زمينه به بسيجيان کردند.
جان کلام ايشان در جمع ده‌ها هزار نفري بسيجيان در استاديوم آزادي پرداختن به عظمت ايران، اقتدار جمهوري اسلامي و شکست‌ناپذيري ملّت ايران بود و تأکيد بر اين حقيقت که «ما در نيمه‌ راهيم، در اوايل راهيم و بايد برسيم به آن قلّه‌اي که مورد نظر انقلاب اسلامي است. هم تلاش لازم است، هم راه‌بلدي لازم است، هم شجاعت لازم است، هم تدبير لازم است، لکن آنچه براي شما جوان‌ها مهم است که به آن توجّه کنيد، اين است که نوک پيکانِ اين حرکت عظيم ملّي، شما جوان‌ها هستيد؛ شما هستيد که راه را باز مي‌کنيد. پيرانِ مجرّب اگر خسته نباشند، بي‌حال نباشند، ازکار‌افتاده نباشند، مي‌توانند راهنمايي کنند، ولي موتور پيش‌برنده اين قطار، شما جوان‌ها هستيد.»
جوان بسيجي در اين نگاه آن جوان مؤمن انقلابي است که از نوعي اهليت برخوردار بوده و ويژگی‌هاي زير را در خود پرورانده است:
1‌ـ خدامحوري رکن اصلي شخصيت بسيجي است. بسيجي با خدامحوري آغاز مي‌شود و ديگر مؤلفه‌هاي شخصیتی آن نيز شاخه‌اي از اين ريشه است. روح و جوهره نگرش بسيجي با توحيد و وحدانيت و ارتباط با خالق هستي آغاز مي‌شود و كار و تلاش براي رضاي اوست كه معنا مي‌يابد؛ لذا به دنبال نام و نشان نبوده و از هرگونه شهرت و تبرج دوري مي‌گزيند. به این ترتیب، حضور او در صحنه نه براي کسب قدرت يا منافع شخصي مادي يا رضايت ديگران، بلکه تنها مبتني بر انجام وظيفه و کسب رضاي الهي صورت مي‌گيرد.
2ـ حضور در صحنه يكي از مهم‌ترين شاخصه‌های نگرش بسيجي است. بسيجي زاهدي خلوت‌نشين نيست كه تنها به ذكر و خودسازي فارغ از اجتماع زيست كند؛ بلكه عارف مجاهدي است كه با تيزبيني و بصيرت همواره در صحنه حاضر است. او در صحنه است تا حافظ ارزش‌ها باشد، حضوري فراگير و دائمي که همه عرصه‌هاي لازم براي دفاع از انقلاب اسلامي را شامل مي‌شود.
۳ـ شاخصه ديگري كه ماهيت تلاش بسيجي را از ديگر تلاش‌ها و فعاليت مشابه متمايز می‌کند، آن است كه تلاش بسيجي «عملي جهادي» است كه براي مقابله با اقدامات دشمن و مهار ترفندهاي آن صورت مي‌گيرد.
 به واقع، عمل بسيجي جهدي خالي از جهت و تلاشي بدون هدف نيست؛ بلكه مبارزه‌اي است عملي براي مقابله با دشمن و دفاع از اسلام و آرمان‌هاي انقلاب اسلامي.
۴ـ پيشرو بودن ويژگي ممتاز ديگر بسيج است. داشتن جرئت و جسارت حضور در عرصه‌هايي که تا به حال کسي به آنها وارد نشده است، تنها براي اراده‌هاي بلندي ممکن است که دل در گرو ايمان الهي داشته و از غير خدا ترسي ندارند و در اين ميان بي‌شک بسيج خط‌شکن میدان‌های خطرناک و عرصه‌هاي درنورديده نشده است.
۵ـ دغدغه‌مندي و مسئوليت‌پذيري يکي ديگر از شاخصه‌هاي نگرش بسيجي است. بسيجي فردي عافيت‌طلب و غير مسئول در قبال جامعه نيست. بسيجي از کنار معضلات و نابساماني‌ها به سادگي نمي‌گذرد، بسيجي دردمندي است که کمبودها و تبعيض‌ها خواب راحت را از او گرفته و او را به ميدان مبارزه با آن کشانده است.
۶ـ شاخصه ديگر بسيجي آن است که اهل فهم و صاحب بصيرت است. به این معنا که، وضعيت سياسي، فرهنگي، اجتماعي خود را مي‌شناسد و با تکيه بر شاخص‌ها مي‌تواند پديده‌هاي سياسي‌ـ اجتماعي را فهم کند و مورد ارزيابي قرار دهد و تصميم درست بگيرد.
۷ـ بسيجي در عمل مجاهدي است که مبتني بر نظم و انضباط حرکت مي‌کند. البته از آنجا که تلاشگري معطوف به هدف است و براي تحقق آرمان‌ها و دفاع از ارزش‌ها با همه توان وارد ميدان مي‌شود، در صورت رسيدن به بن‌بست، راه‌هاي متعددي را مرور و بررسي مي‌کند و با اولين مانع در جا نزده و کناره‌گيري نمي‌کند. اما اين به آن معنا نيست که به رعايت نظم و قانون ملزم نيست، هرچند دشمنان براي تخريب چهره بسيجيان، تلاش دارند تا آنان را به بي‌نظمي متهم کنند.
دستيابي به افق‌هاي بلند دهه پنجم انقلاب اسلامي با پيشراني و ميدانداري چنين جواناني ممکن خواهد بود.


علی حیدری
سردبیر
از حدود یک سال پیش و با نزدیک شدن به سال 1397 و چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران که چهلمین سال قطع ایادی بیگانگان و در رأس آنها پایان سلطه و نفوذ دولتمردان ایالات متحده در کشورمان است و پس از آنکه آمریکا و هم‌پیمانانش همه نقشه‌ها و توطئه‌ها را علیه ملت و کشور ایران آزموده و از همه آنها مغلوب بیرون آمدند، نوبت به مقابله اقتصادی و جنگ معیشتی رسیده بود. زمزمه‌های مرحله جدید مقابله با جمهوری اسلامی در عرصه اقتصادی از همان زمان به گوش می‌رسید و دشمن در تدارک یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی بود؛ شیوه‌ای که اگرچه در این مرحله وجهه همت دشمن قرار گرفته، اما ایران اسلامی در طول چهار دهه گذشته حتی در اوج تجاوز نظامی با محوریت رژیم بعث عراق به کشورمان نیز از کاربست این حربه بی‌نصیب نبوده است. 
محور اصلی این جنگ که با جنگ نظامی و سیاسی متفاوت است، با تحریم‌های اقتصادی شکل می‌گیرد و در این مرحله دشمن با ایجاد محدودیت‌های تجاری، بازرگانی و ایجاد اختلال در مراودات اقتصادی با دیگر کشورها به دنبال فشار بر توده‌های مردم است تا بتواند مقاومت آنان را خدشه‌دار کند. به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب، هدف دشمن در این مرحله دلسرد کردن مردم از نظام اسلامی و القای آن است که نظام اسلامي قادر به حل مشکلات و گره‌گشايي از زندگي مردم نيست. 
اما در کنار طرح‌ریزی‌ها و توطئه‌افکنی‌های دشمنان انقلاب اسلامی، در عرصه داخلی کشور نیز نباید از فقدان مدیریت صحیح در برخی حوزه‌ها غافل بود؛ سستی و کاهلی برخی مدیران اجرایی و برخی تدابیر و تصمیمات غلط و حتی مرعوب شدن از اعلام تحریم‌های جدید زمینه را برای ایجاد التهابات اقتصادی به ویژه در حوزه ارز و سکه فراهم می‌آورد که به تبع آنها بازار و عرصه تجارت دچار اختلالاتی می‌شود و قیمت برخی کالاها و اجناس روند صعودی به خود می‌گیرند و حتی کمیاب می‌شوند. با توجه به اینکه در روزهای ابتدایی بروز این شرایط اقدامی جدی برای مقابله با آن صورت نمی‌گیرد، مردم به ویژه قشرهای متوسط و کم‌درآمد برای تأمین مایحتاج خود با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند و در این میان دشمن به مدد رسانه‌های خود تلاش همه‌جانبه‌ای را برای دامن زدن به اعتراضات و ناآرام‌سازی شروع می‌کند که البته به جز موارد جزئی و مقطعی، از سوی مردم مورد استقبال قرار نمی‌گیرد و با شکست مواجه می‌شود. تأکیدات جدی و مکرر رهبر معظم انقلاب به مسئولان و دولتمردان برای ضرورت اقدام و پیگیری و مدیریت صحنه و مطالبات عمومی از دولت سبب می‌شود اقداماتی در حوزه مدیریت وضعیت صورت بگیرد، به طوری که با اجرای دو مرحله تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان در مرداد و آبان آنچه دشمن انتظار داشت محقق نمی‌شود و مقاومت مردم با هدایت‌های رهبر حکیم انقلاب و همراهی نکردن برخی کشورها با تحریم‌های یکجانبه آنها را به معافیت‌های تحریمی و... مجبور می‌کند که نشانه تحقق نیافتن نقشه‌های دشمن است.‌
اما در وضعیت اقتصادی امروز و مشکلات و تنگناهایی که بر اثر آن برای قشرهای گوناگون مردم عارض شده، همچنان یکی از موضوعات و مسائل اساسی ضعف مدیریت و نبودن نظارت جدی است که سبب شده مردم در تأمین مایحتاج خود با مشکلاتی مواجه شوند. همان‌طور که آیت‌الله خاتمی خطیب جمعه تهران در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به دغدغه‌های اقتصادی و معیشتی مردم، راه‌حل مسائل کشور را مدیریت جهادی و تقویت نظارت دانست و افزود: «مسئولان نظارتی باید جلوی این گرانی‌های خودساخته را بگیرند.»
به نظر می‌رسد، در چنین وضعیتی که دشمن با اذعان به شکست‌های خود در عرصه‌های دیگر به مقابله تمام‌عیار اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران و ملت بزرگ ایران برخاسته و همان‌طور که مردم بصیر و انقلابی کشورمان که در مقاطع پر فراز و نشیب گذشته با هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب و با همراهی و حمایت خود از نظام اسلامی و دولت جمهوری اسلامی از گردنه‌های سخت عبور کرده‌اند، این بار نیز بدون توجه به تبلیغات شوم دشمنان و با وجود فشارهای موجود اقتصادی با عزمی راسخ در مسیری که 40 سال پیش آغاز کرده‌اند، پیش می‌روند و این مسئولان و تصمیم‌گیران هستند که باید با عزم و اراده، روحیه انقلابی و مدیریت جهادی با مدیریت دقیق صحنه و نظارت جدی و پیگیرانه، آرامش و ثبات را به بازار برگردانند و با این فصل از توطئه‌های دشمنان نیز مقابله عملی کنند تا به حول و قوه الهی آخرین پرده از سناریوی دشمنان انقلاب اسلامی نیز با شکست کامل مواجه شود و انقلاب اسلامی در آغاز دهه پنجم عمر بابرکت خود برگی نوین از ایستادگی، خوداتکایی و خودکفایی ملتی بزرگ را به رخ جهانیان بکشد. ان‌شاءالله