رفتار ناشیانه در مقابله با تحریم
سعید لیلاز در سومین کنگره ملی حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت: «از بنده میپرسند چرا پس از انتخابات ۹۶ و رأی به روحانی اکنون وضعیت به این سمت کشیده شده است. پیش از آن باید به این نکته اشاره داشت که ظرف سالهای ۹۲ تا ۹۶ اقتصاد دستاوردهای بزرگی را شاهد بود.
در آن زمان متوسط رشد اقتصاد بیش از دو برابر عربستان، بیش از سه برابر روسیه و بالاتر از متوسط اقتصاد کل جهان بود.» او گفت: «۱۴ درصد کل نقدینگی کشور در زمان ناصرالدین شاه تا الآن برای مؤسسات مالی اعتباری هزینه شده است؛ لذا رذیلانهترین دروغ آن است که بگوییم تورم ۴۰ درصدی عامل اصلی تحریمهاست.»
وی با بیان اینکه پس از تحریمها عملکرد دولت و نظام سیاسی شامل مجلس ناشیانه و سردرگم بود، گفت: «انگار یک عده دبیرستانی از پشت میز به زور مسئول شدهاند و قرار است کشور را در مقابل تحریمها مدیریت کنند. انگار نه انگار که مجربترین مسئولان و کادر در جهان در برابر تحریمها وجود دارد.» این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه منافع بنده ایستادگی در مقابل آمریکاست، گفت: «من ضد امپریالیسم هستم. هارتر از امپریالیست آمریکا در طول تاریخ ندیدهام. نمونه آن را میتوان در نرخ تورم دلار ظرف ۱۰۰ سال گذشته دید که ۲۵۰۰ درصد بوده است.
برخی فکر میکنند میتوان با طناب آمریکا به چاه رفت. آمریکا از ۱۹۷۱ تاکنون حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان از ثروت جهانی را با تغییر نرخ ارز دزدیده است. به این دلایل به ایستادگی معتقد هستم؛ اما از آن طرف تصمیمگیریهای اقتصادی دولت حاکی از ایستادگی نیست. بیعملی موجود بنده را به پشت صحنه سیاسی راهنمایی میکند.»
میخواهند ایران را بترسانند!
«تهران، انبوهی از شبهنظامیان را در خاک سوریه به خدمت گرفته و این نیروها به همراه حزبالله در کنار نیروهای دولت سوریه علیه مخالفان مسلح میجنگند.»
نشریه نیویورکر با اعلام این مطلب نوشت: «در ماه مارس گذشته، ترامپ اعلام کرد نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد؛ اما پس از برکناری دو مشاور امنیتی از سوی ترامپ و سپردن این سمت به جان بولتون، لحن دولت آمریکا در قبال سوریه و ایران
تغییر کرد.
بولتون سال گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز گفت: هدف ما تغییر نظام در ایران است. همانگونه که بوش در سال ٢٠٠٢ عراق را در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد تهدید کرد، ترامپ نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز ٢٥ سپتامبر با اشاره به ایران گفت اجازه نخواهیم داد بزرگترین حامی تروریسم(!) به خطرناکترین جنگافزار جهان دسترسی پیدا کند.
سخنان تند ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی شاید صرفاً برای ترساندن ایران باشد؛ اما ایرانیها نیز نشان دادهاند آمادهاند تا با همان لحن به آمریکاییها پاسخ دهند. ایران در واکنش به حمله به مراسم رژه نظامی در اهواز در ماه اکتبر، مواضع داعش در دیرالزور را با موشکهای بالستیک هدف قرار داد.
علی شمخانی، همتای ایرانی بولتون در پاسخ به وی که گفته بود تهدیدهای ما را جدی بگیرید، گفت ما شما را جدی گرفتیم و مواضعی در فاصله سه مایلی شما را با موشک هدف قرار دادیم. اگر آمریکا به ایران حمله کند، با جبهه جنگیای روبهرو میشود که دامنه آن تا سوریه، عراق، افغانستان و حتی یمن، سومالی، لیبی و نیجر کشانده
خواهد شد.»