به بهانه الحاق ناوشکن سهند و زیردریایی فاتح به چرخه دفاعی کشور

 حسین عبداللهی‌فر/هفتم آذر ماه امسال به مناسبت روز نیروی دریایی، دو فروند شناور زیردریایی کلاس غدیر و فاتح مجهز به پیچیده‌ترین و مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری سازه‌های نظامی دریایی جهان و ناوشکن سهند، پیشرفته‌ترین ناوشکن نیروی دریایی ایران به چرخه دفاعی کشورمان ملحق شدند. 
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به سیر پیشرفت شگفت‌آور نیروی دریایی، دستاوردهایی چون؛ ناوشکن سهند و زیردریایی فاتح و غدیر را نوید دهنده‌ پیشرفت‌های روزافزون کشور در این عرصه دانستند و فرمودند: «وجود این واقعیت در کنار ضرورت جبران عقب‌ماندگی‌ها، نشان‌دهنده‌ لزوم کار مضاعف و فوق‌العاده در همه‌ بخش‌های نظام از جمله در نیروی دریایی است. نسل کنونی نیروی دریایی به ابتکار و توانایی‌های خود عمیقاً ایمان دارد و تحقق پدیده‌هایی همچون الحاق ناوشکن سهند و زیردریایی‌های فاتح و غدیر به ناوگان دریایی، بشارت‌‌دهنده‌ امکان پیشرفت‌های روزافزون است.»
آشنایی با شناورهای زیرسطحی و ناوشکن‌های عظیم و تأثیر آنها در افزایش توان و قدرت دریایی کشورها، آشکار می‌کند که چگونه ساخت ناوشکن سهند و زیردریایی‌های غدیر و فاتح امکان پیشرفت‌های روزافزون را بشارت می‌دهند. به همین منظور به اختصار به مختصات این دو شناور اشاره می‌شود:

زیردریایی کلاس غدیر و فاتح 
زیردریایی‌ها یکی از مهم‌ترین تسلیحات نظامی در جهان هستند و از جمله جنگ‌افزارهای راهبردی شناخته می‌شوند. از زیردریایی‌ها امروز در نقش اسکورت ناو و ناوشکن‌های جنگی، حفاظت از آب‌های اختصاصی، حفاظت از سواحل مهم، گشت، عملیات‌های اتمی، ره‌گیری و... بهره‌برداری می‌شود. هدف‌گیری یک زیردریایی پیشرفته نیز ساده نیست. زیردریایی‌های پیشرفته امروز به سامانه‌های بسیار پیشرفته ره‌گیری موشک پیش از برخورد، رادارهای بسیار پیشرفته، سیستم‌های صوتی دریافت ارتعاش و... مجهز هستند. 
در واقع، زیردریایی‌ها تهدیدی جدی برای کشتیرانی طرف درگیر هستند. به این معنا که دشمن برای مقابله با آنها مجبور به استفاده از امکانات و کشتی‌های خود در پهنه وسیع دریا برای شناسایی و خنثی‌سازی آن است که در این صورت باید تمامی کشتی‌های خود را به اسکورت‌های ضد زیردریایی مجهز کند.
دانش زیردریایی در کشورمان به طور کامل بومی شده و سند آن ساخت زیردریایی کلاس غدیر با قابلیت پرتاب اژدر در داخل است. دلیل دیگر این ادعا ساخت زیردریایی کلاس فاتح است که یک زیردریایی نیمه‌سنگین، پیشرفته و به‌روز می‌باشد.

ناوشکن سهند
از ناوشکن‌ها برای اسکورت ناوگان‌ها یا گروه‌های رزمی و دفاعی در برابر شناورهای کوچک و سبک بهره‌برداری می‌شود. ناوشکن‌‌ها به کمک موشک‌‌های دوربرد می‌توانند، نقش‌‌هایی را بر عهده بگیرند که پیشتر تنها به ناوهای جنگی و نبرد ناوها تعلق داشت. این وضعیت سبب شد که ناوشکن‌‌های بزرگ‌تر و قدرتمندتری با توانایی شرکت در عملیات‌‌های منفرد ساخته شوند.
حفاظت از ناوهای هواپیمابر و مدیریت پدافند هوایی ناوگروه‌‌ها اصلی‌‌ترین مأموریت ناوشکن‌‌ها است و برخی از وظایف سنتی آنها نیز به اسکورت کاروان‌‌های دریایی، گشت ساحلی، حفاظت از کشتی‌های تجاری و نفت‌کش منحصر می‌شود. 
ناوشکن‌‌های مدرن که به نام ناوشکن موشک‌‌انداز شناخته می‌‌شوند، از نظر تُناژ (وزنی) مشابه با ناوهای جنگ جهانی دوم هستند، اما از دید قدرت آتش برتری فوق‌‌العاده‌ای بر آنها دارند و حتی قادر به شلیک موشک‌‌های دارای کلاهک اتمی نیز هستند.

مختصات ناوشکن سهند
۱ـ این ناوشکن بیش از ۹۰ متر طول دارد و بیشترین عرض بدنه آن ۱۲ متر است. 
۲ـ بدنه اصلی ناوشکن از ۲۰ بلوک مجزای چهار طبقه تشکیل شده که به اصطلاح به آن «سوپر استراکچر» گفته می‌شود. 
۳ـ ناوشکن سهند، یکی از بادوام‌ترین بدنه‌ها را در اختیار دارد که قدرت مانور بالا در مأموریت‌های سخت با بدترین وضعیت آب و هوایی را ممکن می‌کند، برای نمونه تمام بلوک‌ها عایق هستند تا از نفوذ آب و آتش به کل کشتی جلوگیری کنند. 
۴ـ بدنه اصلی ناوشکن جماران، در زمان ساخت از ۲۹ بخش تشکیل می‌شد. کاهش ۹ بلوکی در ساخت ناوشکن سهند نشان می‌دهد که دانش فنی در طراحی و ساخت و کاهش خطر‌پذیری ناوشکن‌ها در میان متخصصان نیروی دریایی افزایش چشمگیری داشته است.
۵ـ از ویژگی‌های عملیاتی مهم ناوشکن سهند می‌توان به قدرت دریانوردی بالای آن اشاره کرد؛ به طوری که این ناو بدون پشتیبانی قابلیت بیش از ۱۵۰ روز دریانوردی، آن هم در آب‌هایی با تلاطم بسیار بالا را دارد که به مدد سازه قوی‌تر آن چنین قابلیتی را به دست آورده است.
۶ـ جنس به کار رفته در بدنه ناوشکن سهند، قابلیت رادارگریزی دارد. این کشتی جنگی به سامانه‌های الکترونیکی و دفاعی پیشرفته در تراز بین‌المللی مجهز است. 
۷ـ دو پرتابگر دوتایی موشک‌های ضد کشتی از نوع نور و قادر و توپ تک‌لول ۴۰ میلی‌متری فتح با نواخت ۳۰۰ تیر در دقیقه از جمله تجهیزات نظامی سهند به شمار می‌روند.

پیام ساخت زیردریایی و ناوشکن 
۱ـ خلاقیت و توانایی نیروی‌های مسلح
ساخت تسلیحات پیشرفته نظامی که به فناوری‌های جدید جهان نیاز دارد، در حالی که کشورمان از لحاظ علمی و خرید تجهیزات نظامی در تحریم شدید قرار دارد، نشان می‌دهد که دانش ساخت و تولید این تسلیحات در کشورمان بومی شده و در ذهن و سرپنجه جوانان ایرانی قرار دارد. از این روست که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند ساخت این شناورها پیشرفت روزافزون را بشارت می‌دهند.  
۲ـ نتیجه معکوس تحریم‌ها
اولین پیام ساخت پیچیده‌ترین شناورهای دریایی زیرسطحی و پیشرفته‌ترین ناوشکن ایرانی نداشتن تأثیرگذاری جدی تحریم‌ها در مسیر افزایش توان دفاعی کشور است. در حالی که آمریکا ادعا می‌کند فشارهای اقتصادی می‌تواند ملت ایران را در برابر خواسته‌هایش به تسلیم وادار کند، نیروهای مسلح کشورمان با ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌های نظامی، جهان را به این فکر وامی‌دارد که تحریم‌های غرب نتیجه معکوس داشته است.  
۳ـ اتکا به توان خودی
پیام دیگر پیشرفت‌های روزافزون در عرصه نظامی و دفاعی و رساندن کشورمان به این سطح از بازدارندگی که هر گونه نظامی دشمنان ملت ایران را پاسخ می‌دهد بیان‌کننده نبودن مشکل لاینحل در ایران اسلامی است؛ چرا که ساخت تسلیحات نظامی نسبت به ساخت دیگر امکانات مورد نیاز جامعه از فناوری بیشتری برخوردار بوده و بیشترین تحریم‌های غرب در این زمینه صورت گرفته است؛ لذا می‌توان گفت برای حل مشکلات، کافی است به توان خودی اتکا و به جوانان اعتماد کرد.  
۴ـ درایت و دوراندیشی فرمانده معظم کل قوا 
پیام دیگر افزایش روزافزون توان دفاعی کشور و ساخت سلاح‌های پیشرفته به همت نیروهای مسلح، بیان‌کننده وجود شخصیتی دشمن‌شناس، شجاع، مدیر و مدبر در رأس فرماندهی کل قوا است که ضمن باور به استعداد جوانان کشورمان، راه نجات کشور را در قدرت و توان نیروهای مسلح در برابر قلدری‌ها و زورگویی‌های نظام سلطه می‌داند. 


 علیرضا جلالیان/ هفته پژوهش بهانه‌ای شد تا به یکی از راهبردی‌ترین موضوعات انقلاب اسلامی بپردازیم. موضوعی که در سایه توجه به موضوعات اداره جمهوری اسلامی از آن در فضای انقلاب اسلامی غفلت شده است. همین امر سبب شده تا مسائل انقلاب اسلامی نتواند در متون درسی در دانشگاه‌های کشور خود را نشان دهد. موضوع نظریه‌پردازی و نظریه‌سازی در منظومه انقلاب اسلامی غفلتی است که ریشه بسیاری از معضلات امروز و آسیب‌هایی است که متوجه انقلاب اسلامی شده است. شاید تنها بتوان در حوزه انقلاب اسلامی به چند نظریه محدود که برخی در طی این چهل سال بیان کرده‌اند، اشاره داشت، برای نمونه نظریه «ام‌القری» و البته ظاهراً هم نظریه‌پردازانی که در حوزه انقلاب اسلامی فعال هستند هم به تعداد انگشتان دست می‌رسند که بعضاً برخی به دلیل توانایی بالاتری در فنون سخنوری و تسلط به موضوعات برای مردم شناخته شده هستند. اما در نیروهای مسلح وضع بهتری حاکم است، به ویژه در سپاه که به مدد حضور افرادی چون شهید حسن باقری و ارائه نظریه نقش ایمان و اعتقاد در جنگ، خط‌ها شکسته شد و نظریات بعدی را نخبگان این نیروها ارائه دادند. دفاع موزائیکی، دفاع همه‌جانبه، نبرد ناهمتراز و... از این دست نظریه‌هاست. در جناح دشمن هم نظریه‌پرداز فراوان وجود دارد و جالب‌تر اینکه فردی مانند فوکویاما صاحب نظریه پایان تاریخ می‌تواند بدون حضور در ایران و با تحلیل از وضعیت جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس نظریه «پرنده شیعه» با دو بالش را ارائه کند که خیلی‌ها تا حدودی به درست بودن این نظریه اذعان دارند.
عجیب اینکه، در مجموعه نیروهای انقلاب درصد زیادی افراد با توان نظریه‌سازی وجود دارد که از توان آنها در امر انقلاب اسلامی بهره برده نمی‌شود. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب هم در بحث کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی، هم در بحث نهضت نرم‌افزاری و جنبش تولید علم و هم در بحث بسط و گسترش نظریه مقاومت در برابر دشمن قوی پنجه اشاره مستقیمی به این نیاز کرده‌اند.  
این بار هم سپاه باید در این عرصه وارد شده و عمل کند. امروز علاوه بر نظریه مقاومت، موضوع پایه برای ثبت تاریخی انقلاب اسلامی و ایجاد منابع برای هنرمندان در این حوزه، توجه به ادبیات انقلاب اسلامی است که متأسفانه در فقدان نظریه به سر برده و اگر این امر ادامه پیدا کند، سبب غربی شدن ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شده و مفاهیم و موضوعات الهی از این ادبیات گرفته می‌شود. در حوزه سیاسی هم تنها به بسط نظریه ولایت فقیه آن هم در حدود مرزهای جمهوری اسلامی ایران بسنده شده، در صورتی که شاید رهبر جمهوری اسلامی به مرزهای داخلی محدود باشد، اما موضوع ولایت فقیه ملیت نمی‌شناسد و نگاهش امت اسلامی است. در موضوعات اجتماعی هم وضع نامطلوب است، جامعه اسلامی جامعه مسجدمحور است و اگر امروز چنین نیست به دلیل فقر نظریه در این حوزه است؛ لذا در هفته پژوهش باید یادآور شد سپاه می‌تواند در این عرصه وارد شده به مدد انقلاب اسلامی بشتابد.

همسر شهید مدافع حرم «خیرالله احمدی‌فرد»


 زینب محمودی‌/ خیرالله احمدی‌فرد از مدافعان کرمانشاهی حرم اهل بیت(ع) بود که 16 بهمن 1395 در تلعفر موصل عراق به شهادت رسید و اولین شهید اسلام‌آباد غرب است.
آمنه کمرخانی، همسر شهید می‌گوید: «همسرم متولد سال 1348 است. ما سال 1370 ازدواج کردیم. حاصل زندگی‌مان دو دختر به نام‌های زهرا و زینب و یک پسر به نام محمدحسین است که دو ماه و نیم پس از شهادت پدرش به دنیا آمد. خیرالله از 13 سالگی به عنوان داوطلب بسیجی در جبهه‌های حق علیه باطل حضور یافت و زمانی به شهادت رسید که موهایش سفید شده بود. تمام عمرش صرف جهاد در راه دین شد. همیشه در جنگ و جبهه و خاکریز بود. مادرش می‌گفت مرحوم پدرش وقتی شجاعت و جسارت خیرالله را در کودکی می‌دید، می‌گفت پسرم جنگجو و جسور می‌شود. پدر همسرم از مبارزان علیه رژیم پهلوی بود که پیش از انقلاب از دنیا رفت؛ خیرالله تحت سرپرستی مادر مؤمنه‌اش بزرگ شد. وقتی خیرالله دوم ابتدایی بود، عکس امام خمینی(ره) را از روزنامه قیچی می‌کند. آن زمان داشتن عکس امام(ره) ممنوع بود. خیرالله عکس امام را با خودش به مدرسه می‌برد و مسئولان مدرسه آنچنان کتکش می‌زنند که پرده گوشش پاره می‌شود؛ به خاطر همین می‌گفت من از هشت سالگی جانباز انقلاب شدم. همسرم از نوجوانی در جبهه‌ها حضور داشت و چند بار مجروح شد. عضو سپاه پاسداران بود و سر نترسی داشت. در عملیات‌های مختلف آن دوران حضور داشت. در حلبچه شیمیایی و در جزیره مجنون دچار موج‌گرفتگی شد. در عملیات مرصاد هم تیر به جمجمه‌اش خورد؛ اما عمرش به دنیا بود. هیچ گاه فکر نمی‌کردم در مأموریت‌ها به شهادت برسد. بسیاری از عملیات‌های خارج از کشور را می‌رفت. خیرالله به دلیل مجروحیتش زود بازنشسته شد؛ اما پس از بازنشستگی وارد تیم مین‌زدایی شد. از مرز سردشت گرفته تا خوزستان و روستاهای مرزی می‌رفت تا مناطق جنگی را پاکسازی کنند. وقتی اوضاع نابسامان عراق و سوریه و بحث تجاوز داعش به این کشورها پیش آمد، خون غیرتش به جوش آمد و داوطلبانه وارد حشدالشعبی عراق شد. داعش تا بیست کیلومتری قصر شیرین آمده بود. حتی شهرهای مرزی و مردم قصر شیرین داشتند شهر را تخلیه می‌کردند. تهدید جدی برای کربلا از جانب داعش وجود داشت؛ اما خداروشکر با رشادت مدافعان حرم خطر از کربلا دور شد. اواخر عمرش هم‌رزمانش می‌گفتند ابو زهرا نور بالا می‌زنی! نیروهای حشدالشعبی اسمش را« ابو زهرا مهاجر» گذاشته بودند. من زمان شهادت همسرم هفت ماه حامله بودم و به تکیه‌گاه و امیدواری نیاز داشتم. آخرین بار که می‌خواست برود؛ گفتم من باردارم جان خودت رهایم نکن. خیرالله گفت، اجر جهادم برای شماست. کوله پشتی‌اش را گرفت و رفت و من بهت‌زده نگاهش کردم و او از بین جمعیت از نگاهم دور شد. دو هفته بعد خبر شهادتش را آوردند. پیکرش را در حرم آقا امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) و بین‌الحرمین طواف دادند و جالب این بود که همان شب یک خانمی بدون اینکه همسرم را بشناسد خواب او را دیده بود که در حرم امام حسین(ع) در ضریح باز شد و مردم دسته گلی را درون ضریح گذاشتند که روی آن نوشته شده بود شهید خیرالله احمدی‌فرد. به او گفته بودند این شهید مدافع حرم است.»

گزارش صبح صادق از مؤسسه حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیروی زمینی سپاه


 حسن ابراهیمی/ مؤسسه حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس نیروی زمینی سپاه از قدیمی‌ترین مراکز فرهنگی سپاه است که در زمنیه آثار شهدای این نیرو فعالیت می‌کند؛ البته مدت‌ها بود که خبری از تولیدات این مرکز به گوش نمی‌رسید. برای اطلاع از کم‌ و کیف فعالیت این مؤسسه به خیابان مجاهدین اسلام تهران رفتیم و در ساختمان این مؤسسه که مزین به نام شهدا بود، مهمان‌شان شدیم. حمیدرضا راوش، از چهره‌های هنری سپاه که به واسطه اجرا در مراسم‌های مختلف مربوط به شهدا شناخته شده و از خانواده‌ای مؤمن و فعال در حوزه هنر، سینما و تئاتر است، میزبان ما بود. 

خانواده‌ای با قابلیت انقلاب  در سینما!
جالب این است که وقتی سابقه خانواده راوش را از دیگر مسئولان مؤسسه شنیدم، با اغراق گفتم اگر من این همه متخصص در کنارم داشتم در سینما و تئاتر انقلاب می‌کردم. وی به واسطه کارهایش برای فرماندهان شناخته شده بود و همین امر موجب شده تا یک سال و اندی پیش مسئولیت این مؤسسه را به او بدهند. حضور این عضو فعال فرهنگی در این مؤسسه با تحولات اساسی همراه بود.
حمیدرضا راوش در این زمینه می‌گوید: «عمده فعالیت‌های ما در راستای مأموریت‌های نیروی زمینی سپاه است که البته با نظر فرماندهان نیرو افزون بر موضوع دفاع مقدس، موضوع شهدای مدافع امنیت در مرزها هم به وظایف ما اضافه شده است.»
نگاه ویژه سردار پاکپور
وی معتقد است، حضور سردار پاکپور در نیروی زمینی زمینه مناسبی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای در نیروی زمینی بوده و نوع نگاه وی و دقتی که در تولید محصولات مجموعه دارد، برای همه بچه‌ها دلگرم‌کننده است تا هر بار با نقدهای سردار پاکپور کار بهتری را ارائه کنند؛ البته این نگاه در سایر فرماندهان نیرو هم تسری یافته است.»
مؤسسه دارای بخش‌های سمعی ‌بصری، ‌انتشارات، آرشیو، فضای مجازی،  موسیقی ، واحد برگزاری مراسم‌ها و یادواره‌ها و چاپخانه است.»
راوش توضیح می‌دهد، مؤسسه استودیوی ضبط صدا و ضبط فیلم با پرده آبی دارد و در این بخش‌ها فعالیت‌های خوبی در حال انجام
 است. 
حضور در نمایشگاه کتاب
سیاوش نقیبی، مسئول انتشارات درباره این واحد می‌گوید: «به تازگی واحد انتشارات راه‌اندازی شده و با پیگیری از وزارت ارشاد توانستیم مجوز انتشارات دریافت کنیم و امسال هم در نمایشگاه کتاب تهران غرفه داشتیم و بخش‌هایی از فعالیت مؤسسه را در این غرفه عرضه کردیم. مجموعه کتاب‌های راه ستاره‌ها بوده که از 18 جلد فعلی، شش جلد آن در سال‌های گذشته و در دوره مدیریت‌های قبلی منتشر شده و مابقی در این دوره در حال انجام است و تا پایان سال به سرانجام خواهد رسید.» با توجه به کنگره بزرگ شهدای اطلاعات سپاه حدود نزدیک به 90 عنوان کتاب در یادواره‌های استانی چاپ کردیم. 19 شهید شاخص در کنگره ملی شهدای اطلاعات هستند که 19 کتاب اختصاصی برای این شهدا خواهیم داشت؛ ان‌شاءالله تا بهمن ماه این کار نیز به پایان خواهد رسید. 19 فیلم مستند اختصاصی هر شهید هم در واحد چند رسانه‌ای مؤسسه تولید شده است که در کنگره رونمایی می‌شود.
حماسه نیروی زمینی سپاه در شمال‌غرب و ارتفاعات جاسوسان هم یکی دیگر از مأموریت‌های ما بود. در این راستا، با 9 نفر از نویسندگان مطرح کشور قرارداد بستیم و 9 جلد کتاب با موضوع حماسه جاسوسان در حال اجرا است که امیدواریم به نمایشگاه کتاب سال آینده برسد. موضوعات کتاب‌ها کودکان و نوجوانان و با عنوان‌های کودک کرد مسلمان، تاریخ شفاهی سه فرمانده و شرح عملیات قندیل و جاسوسان است که یکی از حماسه‌های موفق نیروی زمینی سپاه به شمار می‌آید. کتابی هم درباره محرومیت‌زدایی و مردم‌یاری داریم.  
افزون بر این، ماه آینده نیز یک دوره برای تربیت راوی‌نگاران در نیرو داریم که جزئیات آن در آینده گفته خواهد شد. 
از زمان جنگ هم حدود هشت هزار ساعت نوار کاست ضبط شده موجود بود که در سال‌های 1366 و 1367، 20 نفر از راوی‌نگاران نیروی زمینی جمع‌آوری کرده‌اند که در لشکرها می‌رفتند و خاطرات شفاهی را جمع می‌کردند. ما همه اینها را به متن تبدیل کرده‌ و همه را با موضوع‌بندی و تفکیک نسبت به یگان و تخصص‌ها آماده کرده‌ایم که بهره‌برداری کنیم و همه اینها اختصاصی خودمان است.
سطح کارهای‌مان کاملاً حرفه‌ای است
مجید فاضلی، مسئول بخش موسیقی مؤسسه هم با ما همراه شد. او معتقد است، مؤسسه پیش از حضور گروه آقای راوش یک مجموعه سفارش‌دهنده بود که به یک مجموعه تولیدکننده تبدیل شد. این موفقیت هم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود سپاه و توانمندی نیروهایی بود که با نگاه جدید شناسایی شدند و امروز می‌توانیم مدعی باشیم که به سطح حرفه‌ای از کار تولیدات رسیده‌ایم.
وی می‌گوید: «مؤسسه به صورت کلی بنا به سفارش‌های نیروی زمینی سپاه اقدام به تولید کتاب و آثار مکتوب، فیلم، مستند یا نماهنگ و اثر موسیقیایی از آن موضوع می‌کند که نمونه‌هایی از این فعالیت‌ها موجود است. افزون بر آن، خود بنده بنا به احساس مسئولیت و نیاز انقلاب اسلامی آثار موسیقی‌ای تولید کرده‌ام، یا در دست تولید دارم.»
البته فاضلی در زمینه موسیقی و فعالیت در این حوزه دل پری داشت و ما هم مخاطب صحبت‌های شیرین او شدیم. از ظرفیت‌ها و کم‌کاری‌های این حوزه گفت و نیازهایی که این حوزه دارد و همزمان از استودیوی ضبط مؤسسه هم دیدن کردیم.
از حرفه‌ای‌ترین امکانات بهره‌ می‌گیریم
وی در بحث تولیدات فیلم در مؤسسه هم گفت: «فعالیت ما در این بخش بسیار گسترده است. ما در تهران سعی کرده‌ایم از به‌روزترین و بهترین امکانات موجود بهره‌برداری کنیم. به طوری که نماهنگ‌ها، مستندها و موزیک‌ویدئوها به صورت حرفه‌ای تولید می‌شود و حتی صدا و سیما هم از این تولیدات استفاده می‌کند.»
تحسین ژنرال پاکستانی
فاضلی توضیح می‌دهد که چند نمونه از کارهای مجموعه، یکی مربوط به نماهنگی بود که از رزمایش محرم پارسال تولید کردیم که به صورت حرفه‌ای گروه‌های فیلمبردار را با انواع دوربین‌های حرفه‌ای به منطقه بردیم و از لحظه به لحظه رزمایش فیلم گرفتیم و اقدام به تهیه یک مستند به شکل حرفه‌ای کردیم. کار دیگری که انجام شد برای حضور هیئت ارشد نظامی پاکستان در نیروی زمینی سپاه یک نماهنگ به زبان انگلیسی با بازی یکی از مسئولان معاونت فرهنگی تهیه کردیم که هیئت پاکستانی پس از مشاهده، آن را تحسین کردند و حتی چند دقیقه دست زدند. برای رزمایش محرم امسال هم مستند و نماهنگی به صورت حرفه‌ای در دست تدوین داریم.
پروژه فیلم سینمایی و تولید نماهنگ‌ها را هم در دست اقدام داریم که در زمان مناسب اعلام خواهیم کرد.
دیگر بخش‌های مؤسسه
 برای بررسی ادامه فعالیت‌ها از بخش‌های گوناگون مؤسسه بازدید کردیم. بخش آرشیو مؤسسه یکی از بخش‌های مهم آن است. بایگانی اسناد، محتوای صوتی و تصویری و دسته‌بندی اطلاعات موجود در این اسناد در این مؤسسه انجام شده و گنجینه غنی‌ای از اطلاعات با موضوع دفاع مقدس و فعالیت‌های نیروی زمینی سپاه در دفاع مقدس در این گنجینه نگهداری می‌شود که هم شامل اصل اسناد مکتوب، اسناد صوتی و تصویری می‌شود و هم شامل بایگانی دیجیتالی این اسناد که در چند نسخه و در جاهای گوناگون در مؤسسه و در ستاد نیروی زمینی نگهداری می‌شود.
این مؤسسه در فضای مجازی هم فعالیت دارد که عمده فعالیت آن هم در بحث تهیه محتوای تصویری و صوتی برای شبکه‌های اجتماعی و پایگاه‌های خبری است.
چاپخانه مؤسسه نیز با امکان چاپ بنر و پلات رنگی تمامی نیازهای نیروی زمینی سپاه را مرتفع کرده و البته منبعی برای درآمدزایی مؤسسه نیست و مؤسسه تنها بهره‌بردار از تجهیزات این چاپخانه است.
واحد مراسم و همایش هم به تازگی راه‌اندازی شده و در این واحد موضوع برگزاری یادواره‌ها و همایش‌ها برای مجموعه‌های گوناگون با استفاده از مجری، خواننده، بازیگران تئاتر و... فراهم است و بسیاری از مردم برنامه‌های این مؤسسه را در یادواره‌ها و مراسم‌هایی در شهرهای خود دیده‌اند.



۰903۰۰۰3184/ چرا در فیش حقوقی برخی از کارکنان، جمع حقوق و مزایا به اشتباه محاسبه شده است؟ خواهشمندیم پیگیری کنید.
۰911۰۰۰4944/ با توجه به گرانی بنزین و کسری بودجه، مسئولان با سرویس و وسیله شخصی به محل کار بیایند و ماشین بیت‌المال فقط در ساعت اداری استفاده شود.
۰912۰۰۰2475/ احسنت بر «صبح صادق» که صادقانه نوای دل کارکنان را انعکاس می‌دهد. امیدواریم مسئولان گوش شنوا داشته باشند.
۰913۰۰۰0425/ از رزمندگان بسيجي فاقد بيمه و شغل حمایت شود.
۰913۰۰۰0282/ به مسئولان سازمان عملیات حقوق و مزایا پیشنهاد می‌کنم گزینه‌ای در فیش حقوقی برای کمک به مردم مظلوم یمن به صورت اختیاری ایجاد شود.
۰914۰۰۰6793/ در نیروهای مسلح موضوع مشاغل سخت و کاهش مدت خدمت از 30 سال وجود ندارد، مجلس باید در این زمینه قانون تصویب کند.
۰914۰۰۰5343/ وام مسکن بسیجیان کد 89 پرداخت نشده است. متأسفانه، وام عضویت هم پرداخت نمی‌کنند. 
۰915۰۰۰1566/ چرا بعضی از مسئولان رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع را با بی‌عدالتی‌های‌شان از انقلاب دلسرد می‌کنند؟
۰916۰۰۰0237/ درباره مطالب و ستون‌های صبح صادق از یک جامعه نمونه نزدیک به واقعی از مخاطبان خود نظرسنجی کنید و بخش‌های کم مخاطب را حذف کنید.
صبح صادق: این ارزیابی‌ها را از یک سو تحریریه نشریه و از سوی دیگر بخش سنجش معاونت سیاسی به صورت دوره‌ای انجام می‌دهد و نتایج آن به صورت سالیانه در تصمیم‌گیری‌ها مؤثر واقع می‌شود.
۰916۰۰۰1783/ اگر امکانش هست، پیگیر وام حکمت بشید الآن چند ساله که وام نمیدن!
۰917۰۰۰8204/ تریبون باید بیانگر درد و دل‌های دوستان باشد، نه بحث و نظر درباره یک موضوع حاشیه‌ای!
صبح صادق: این ستون یک هفته پیامک‌های انتقادی، پیشنهادها و پیگیری‌ها را درج می‌کند که «روی خط» نام دارد و یک هفته به هم‌اندیشی پیامکی «تریبون» اختصاص دارد. 
۰917۰۰۰3284/ چرا بانک انصار بابت صدور گواهی کسر از حقوق مبلغ 20 هزار تومان از حساب کم می‌کند؟!
صبح صادق: مسئولان بانک انصار پاسخگو باشند.
۰918۰۰۰6560/ چرا جانبازان کد ۸۹ رسمی نمی‌شوند؟ حتی بحث اخراج هم به دلیل از کار افتادگی مطرح شده است. 
۰918۰۰۰4068/ چرا سهمیه لباس کارمندان هنوز داده نشده است؟
۰919۰۰۰8147/ پس از 9 ماه از ادغام ثامن در بانک انصار کسی پاسخگوی پولی که برای خرید سهام ثامن پرداختیم، نیست. مسئولان بنیاد تعاون سپاه پاسخی برای خریداران سهام ثامن بدهند و تکلیف آن را مشخص کنند.
۰937۰۰۰0909/ فاصله بسیار زیاد محل کار تا محل سکونت ما سبب شده است در این پنج سال هر روز با خطر تصادف در جاده‌ها به دلیل خواب‌آلودگی یا چند شب خانه نرفتن و به خانواده نرسیدن مواجه باشیم. برای این موضوع فکری بشود. 
۰938۰۰۰6601/ چند سالی است که کارت حکمت پاسداران اصلاً شارژ نمی‌شود.
0933۰۰۰2809/ دو سه ماهی از مشرف شدن به خدمت حضرت آقا در مراسم شب خاطره و پخش صحنه شوخی ما با ایشان می‌گذره. بعضی‌ها نامه و درخواست‌های کتبی خودشون رو از رهبر معظم انقلاب به من می‌دن که لطف دارن، اما من فقط یه بنده از بندگان خدا هستم و سرباز بسیجی ایشون و آرزو دارم باز هم خدمت‌شون شرف‌یاب بشم./ سید‌فضل‌الله محمدی(سیدسقا)



حدود بیست سال پیش وقتی پیش ما سرباز بود، همیشه اعتراض می‌کرد که من تخصص دارم؛ ولی از تخصصم استفاده نمی‌کنند. دلم براش می‌سوخت. پس از پایان خدمت دو سه سالی بیرون کار کرد و بعد در سپاه استخدام شد. در یک مراسم مشترک که سپاه برگزار کرده بود، دیدمش و بعد از کلی احوال‌پرسی گفت، دوران سربازی که با شما بودم خیلی برام خاطره خوبی بود، هرچند سختی داشت و توی تخصص خودم از من استفاده نکردند، اما به من کمک کرد تا بتونم در مقابل سختی بایستم و مشکلات رو پشت سر بذارم و موفقیت الآنم رو مدیون همون 24 ماه سختی هدفمند هستم.