روایت زرویی نصرآباد از شناخت هنری رهبر فرزانه انقلاب
مرحوم ابوالفضل زرویینصرآباد، طنزپرداز برجستهای که به تازگی به دیار باقی شتافت، ازجمله شرکتکنندگان در جلسات سالیانه شاعران در حضور رهبر معظم انقلاب بود. وی در یکی از این جلسات، شعر طنزی با عنوان «دلهای تکسرنشین» را خواند که با تشویق رهبر معظم انقلاب مواجه شد.
وی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبر معظم انقلاب، به روایت خاطراتی خواندنی از جلسات شعرخوانی نیمه ماه رمضان در حضور ایشان پرداخته و در بخشی از این مصاحبه گفته بود: «من از زبان کسانی شنیدهام که واقعاً در ادبیات حرفشان و نظرشان برای من سند است؛ کسانی که شاید از نظر ظاهری هیچ نسبتی با امام یا ولی نداشته باشند، اما همین افراد درخصوص شناخت آقا درباره موسیقی و ادبیات متفقالقول هستند که ایشان در این زمینه واقعاً تافته جدا بافته است. تعارف نیست. من به اندازه سواد خودم عرض میکنم. واقعاً هر کسی هم جز این بگوید، دارد بیانصافی میکند. نظرات ایشان، هم در مورد موسیقی برای من خیلی جالب و جذاب بوده است، هم در مورد ادبیات. این دو مورد واقعاً سندیت دارد.»
مرحوم زرویینصرآباد همچنین در آخرین مصاحبهاش که در نشریه سه نقطه منتشر شد، دوران به اصطلاح اصلاحات را سختترین مقطع برای طنزنویسها معرفی کرده بود و به طور مشخص، اسم رئیس آن دولت را هم آورده بود. حتی وقتی با تشکیک مصاحبهگر مواجه شد، تأکید کرده بود که «خیلی سخت بود!» دلیلش را هم این میدانست که فضا به گونهای شده بود که مردم توقع بالایی از طنز و طنازان داشتند تا مسائل و مفاسد آن دوران را با صراحت بیشتری بیان کنند. در مقابل، از دوران دولت پس از اصلاحاتـ دولتهای نهم و دهمـ به عنوان آزادترین مقطع برای نوشتن یاد کرده بود.
«ابوالفضل زرویی نصرآباد» شاعر، پژوهشگر و طنزپرداز برجسته کشورمان در ۴۹ سالگی به دلیل عارضه قلبی، دار فانی را وداع گفت. او با اسمهای مستعار ملانصرالدین، چغندر میرزا، ننه قمر، کلثوم ننه، آمیز ممتقی، میرزا یحیی و عبدل در نشریاتی مانند مجلات مؤسسه گلآقا، همشهری، جامجم، ایرانیان، مهر، کیهان ورزشی، بانو، جستوجو، عروس و تماشاگران طنز نوشته است.
آغاز پویش کتابخوانی
«سرباز کوچک امام(ره)»
مسابقۀ کتابخوانی و پویش «کتاب قهرمان» با محوریت کتاب «سرباز کوچک امام» کلید خورد.
دبیر این پویش مطالعاتی گفت: «در سایت اطلاعرسانی آن به نام همین مسابقه نیز، اپلیکیشنی مرتبط را بارگذاری خواهیم کرد تا افراد با خرید کتاب، امکان شرکت در مسابقه را پیدا کنند. از همان مرحلۀ خرید امکان قرعهکشی را فراهم کردهایم و بعد در طی مراحلی، سؤالاتی را تعیین میکنیم تا شرکتکنندگان وارد پویش شوند.» فاطمه دوستکامی، نویسندۀ «سرباز کوچک امام» نیز گفت: «پویش «کتاب قهرمان» هدیهای برای جشن 40 سالگی انقلاب است؛ چنانکه محتوای ارزشمند کتاب از استکبارستیزی و خودباوری تا اقتصاد مقاومتی را پوشش داده و این دغدغۀ جامعۀ امروز است.»
رونمایی «شاهین بر آفتاب»
با روایت شهید پیچک
طی مراسمی از کتاب «شاهین بر آفتاب» (با موضوع زندگی شهید غلامرضا پیچک) رونمایی شد.
گلعلی بابایی، نویسنده شاهین بر آفتاب، گفت، خوشحالم با کتاب «شاهین بر آفتاب»، پنجرهای به روی واقعیتهای جنگ باز کردم. وی در پایان سخنانش با بیان اینکه؛ باید به جوانانمان الگو بدهی، یادآور شد: «در راسته خیابان انقلاب و در کنار دانشگاه عکس چهگوارا عرضه میکنیم، حتی به عنوان الگو آنها را مطرح میکنیم، اما به والله اگر زندگی افرادی چون شهید پیچک، شهید باکری و شهید همت بررسی شود، متوجه خواهیم شد که چهگوارا انگشت کوچک اینها هم نیست. الگوهای نزدیکمان را نمیبینیم؛ اما میخواهیم از چهرههای دیگر کشورها به جوانانمان الگو بدهیم.»
قزوه: سلبریتیها
استعمار نو هستند
علیرضا قزوه گفت، به مردم میگویم که فریب سلبریتیها را نخورند. این جماعت هنرمند نیستند، چون هیچی برای جامعه ندارند.
این شاعر و نویسنده در برنامه «شب روایت» گفت: «اینها هوسپیشهها و شومنهایی هستند که امروز جای هنرمند را گرفتهاند. ضربههایی که هنر ما از سلبریتی خورده کم نیست و چه بسا اینها استعمار نو و فرااستعمار
هستند.»
وی با بیان اینکه، سلبریتیها همان ملیجکهای قدیم هستند، مدعی شد: «من دوست دارم پنج نفر از این گردنکلفتهای سلبریتی را روبهروی من بنشانند تا با آنان بحث کنم. آن وقت خواهید دید که ابداً اگر بتوانند حتی حرف بزنند.»
جایزه مردمی «قهرمان مرصاد» اهدا میشود
در بخش فراخوانهای مردمی نهمین جشنواره فیلم «عمار» میرزامحمد سلگی جانباز ۷۰ درصد و راوی کتاب تقریظ شده «آب هرگز نمیمیرد»، جایزهای با عنوان «قهرمان مرصاد» را برای بهترین اثر این جشنواره با موضوع دفاع مقدس
اعلام کرد.
دبیرخانه نهمین جشنواره فیلم «عمار» در کنار بخش رقابتی خود در بخش جدید «فراخوانهای مردمی» از تمام مؤسسات، تشکلهای مردمی و افراد حقیقی دعوت کرده است موضوعات و دغدغههای مدنظرشان را در حوزه تولید در قالب فراخوان از سینماگران بخواهند و به فیلمسازانی که بهترین اثر را در این موضوعات تولید کردهاند، هدیهای مادی یا معنوی اختصاص دهند.