پرویز سروری از نشست‌های اصولگرا از سخنان روحانی در نشست مدیران وزارت راه و شهرسازی انتقاد کرد و گفت: اینکه رئیس‌جمهور در تریبون یک‌طرفه منتقدان را به بی‌سوادی و عدم اطلاع از اسلام متهم می‌کند درست نیست، به خصوص آنکه یکی از علما نیز اعلام کرد، ممکن است با FATF به آرمان‌های اسلام لطمه وارد شود. آیا فقط آقای رئیس‌جمهور از اسلام مطلع و دیگران نامطلع هستند؟!، این نوع ادبیات با جایگاه ریاست‌جمهوری انطباق ندارد.



   حمزه عالمی/ در نیمه آذر ماه، جنوب شرق ایران بار دیگر قربانی اقدامی تروریستی شد و بر اثر انفجار یک خودروی انتحاری دو مأمور انتظامی شهید و 43 نفر از مأموران و مردم عادی مجروح شدند. در این اقدام که گروهک تروریستی «انصار الفرقان» مسئولیت آن را برعهده گرفت، عامل انتحاری قصد داشت خودروی حامل تقریباً 500 کیلو تی‌ان‌تی را وارد ستاد انتظامی چابهار کند؛ اما با رشادت مأموران انتظامی موفق به این کار نشد و وقتی خودروی انتحاری به دیوار ورودی مقرّ برخورد کرد؛ شدّت انفجار تا جایی بود که ترکش‌های خودرو تا شعاع 500 متری پخش شد.
مسئله مورد توجه در میزان بالای خشونت و دشمنی است که در میان مهره‌های تروریستی‌ـ که عمدتاً به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه وابسته هستند‌ـ شکل گرفته است. سؤال این است که چرا با وجود تلاش‌های زیاد در خدمت‌رسانی به مناطق مرزی کشور و آگاهی مردم این مناطق نسبت به دلسوزی نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی و نیز با وجود فرهنگ جوان‌مردی و مروّت در میان مرزنشینان کشور و از جمله مردم سیستان و بلوچستان، تروریست‌ها حاضر می‌شوند تا این اندازه از خشونت و دشمنی را در این مناطق منتشر کنند؟
روشن است که این موضوع دلایلی فراتر از مسائل و مشکلات محلی و بومی دارد و در واقع تروریسم پدیده‌ای است که خارج از فرهنگ و ویژگی‌های بومی یک منطقه شکل می‌گیرد. به عبارتی، در شکل‌گیری تروریسم در بسیاری از مناطق جهان، اغلب عوامل خارجی، از فرهنگ و ایدئولوژی تا لوازم مالی و تسلیحاتی تروریست‌ها را پشتیبانی می‌کنند.
در اینجا این موضوع مطرح می‌شود که میزان بالای خشونت در میان گروهک‌های تروریستی اطراف مرزهای کشور، با موضوع «شرّ» پیوند خورده است. چیستی شرّ موضوعی بدیهی نیست و با توجه به تفکرات «هانا آرنت»، مسئله‌ای فلسفی است که سبب شکل‌گیری جهان‌بینی ویژه و تولید تروریست می‌شود.
شرارت مفهومی است که با وقوع جنگ‌های جهانی از چارچوب مفهومی سنّتی تا حدودی فراتر رفته و مؤلفه‌های جدیدی در آن مطرح شده است. این موضوع در اندیشه هانا آرنت به جدّ مورد توجه قرار گرفته است. با تأویل در اندیشه آرنت می‌توان گفت، شرارت نه یک اقدام سیاسی و نه حتی اقدامی در چارچوب مبارزه مسلحانه است؛ بلکه ظهور خالص غرایز حیوانی و مساوی شدن انسان با پلیدی است. آرنت می‌گوید، انسان شرور پیش از هر چیز علیه تعقّل و وجدان خویش قد علم می‌کند و شرارت مساوی با بی‌فکری و تهی شدن فرد از انسانیت خویش است. بی‌فکری و تهی شدن از انسانیت، خود در غلبه زندگی مادی و ایدئولوژی سیطره‌جو و منازعه‌طلب ریشه دارد که آرنت تبلور این دو را در فاشیسم و نازیسم می‌بیند. جنایات هیتلر در واقع در فقر و فقدان توسعه‌یافتگی ریشه نداشت؛ بلکه او یک ایدئولوژی ستیزه‌جو را به مانعی در پیشروی تفکر تبدیل و انسان‌هایی را تربیت کرده بود که حاضر بودند به هر کاری دست بزنند. این پدیده اکنون از بین نرفته است و ایدئولوژی سیطره‌جو و منازعه‌طلبی، همچون وهابیت تکفیری که راه هر گونه تفکر و اندیشه را می‌بندد.
البته این پدیده وقتی سرزمین ایران را آماج خود قرار می‌دهد، با حریف ساده‌ای مواجه نیست؛ چرا که رویاروی قطب فرهنگی و تمدنی قرار گرفته که بیش از دیگر کشورها شهروندانش را با تفکر آشنا کرده و آنان را به ارزش‌های انسانی متوجه می‌کند. از اینجا باید گفت تحلیل‌هایی که دلایل وقوع عملیات‌های تروریستی در یک منطقه را در فقدان توسعه‌یافتگی، فقر و مشکلات معیشتی مردم یک منطقه جست‌وجو می‌کنند، ناقص بوده و چه بسا تصویر نادرستی از مردمان این مناطق منتشر می‌کنند. ریشه‌های ترور، در خشکاندن تفکر، تعقّل و وجدان انسانی است که ایدئولوژی ستیزه‌جویی همچون وهابیّت تکفیری ایجاد می‌کند، بنابراین دعوت به تفکر اولین گام در خشکاندن این ریشه‌هاست و به معنای فراهم‌سازی فضای گفت‌وگو میان کشورهای اسلامی و برگزاری اجلاس‌هایی، همچون کنفرانس اسلامی، رؤسای مجالس اسلامی و... است؛ اما این اجلاس‌ها تا زمانی که واکاوی موقعیّت‌های عینیّت یافتن تروریسم و شرارت را در دستور کار خود قرار ندهند، کارآیی کمتری خواهند داشت.


  حسین عبداللهی‌فر/ در حالی که برخی خوش‌بینانه معتقد بودند با لو رفتن نقشه آمریکا برای به زانو درآوردن ملت ایران، دشمنان انقلاب اسلامی به بی‌نتیجه بودن فشارهای روانی و اقتصادی پی برده و از خباثت‌های خود دست خواهند کشید، رهبر معظم انقلاب با نگاهی دوراندیشانه و هوشیارانه نسبت به توطئه‌های آینده آمریکا در سال 98 هشدار داده و فرمودند: «اگرچه نقشه دشمن لو رفته است، اما همه باید هوشیاری خود را حفظ کنند؛ زیرا آمریکا، دشمنی خبیث و حیله‌گر است و ممکن است قصد فریب داشته باشد تا برای سال ۹۷ جنجال کند؛ اما مثلاً برای سال ۹۸ نقشه‌ای بکشد.»
معظم‌له در دیدار جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم و انقلاب اسلامی، راهکار مقابله با توطئه آینده دشمن را مشخص کرده و فرمودند: «نباید لحظه‌ای غافل شد و همه باید بیدار و هوشیار باشند. توصیه‌ من به ملت ایران به‌ویژه جوانان و مجموعه‌های گوناگون کشور اعم از همه‌ صنوف و جریان‌های سیاسی این است که مراقب باشند میدان را برای دشمن آماده نکنند؛ زیرا اگر غافل شویم، همان دشمن ضعیف، زهر خود را خواهد ریخت.»
اگرچه مخاطب خاص این هشدار خواص، نخبگان، دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی، نیروهای مسلح و نهادهای امنیتی و نظامی هستند که وظیفه برآورد اطلاعاتی و عملیاتی ابعاد نقشه راه آینده آمریکا را به عهده دارند؛ اما مخاطب عام این هشدار رهبر معظم انقلاب همه ملت ایران هستند، از آن رو که فرمودند اگر غفلتی نسبت به کید دشمن صورت گیرد و کسی یا صنفی یا جریانی میدان را برای دشمن خالی کند، دشمن در حال شکست، زهر خودش را خواهد ریخت.
از این رو، می‌توان گفت ماهیت کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی از جنس هشداری است که نبی مکرم اسلام(ص) در جنگ احد به سپاهیان خود داده و تأکید فرمودند، آن تنگه را در هیچ شرایطی ترک نکنند، اما با بروز علایم شکست در جبهه دشمن، عده‌ای از دامنه کوه پایین آمده و همین موضوع دشمن را به طمع انداخت تا در شرایط شکست زهر خود را بریزد. 
مبانی این هشدار حکیمانه که هوشیاری همگانی را می‌طلبد، عبارتند از:  الف‌ـ دشمن در حال شکست است؛ اما بعید به نظر می‌رسد این شکست را به آسانی بپذیرد؛ از این رو احتمال دست زدن به مکر دیگری وجود دارد.  ب‌ـ دشمن زهرآلود و خطرناک است و هر گونه ساده‌اندیشی و بی‌احتیاطی می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد. ج‌ـ متأسفانه غفلت نسبت به مکر دشمن مسبوق به سابقه بوده و عده‌ای همچنان به دشمن خوش‌بین هستند.  د‌ـ برخی جریان‌های سیاسی می‌توانند با فضاسازی و حراج منافع ملی دشمن را به طمع انداخته و زمینه اقدامات آن را فراهم کنند.   هـ‌ دلایل زیادی وجود دارد که توطئه دشمن برای سال 98 نمی‌تواند با برنامه آنها برای سال 97 تفاوت چندانی داشته باشد که از جمله آنها رویکرد اقتصادی دولت فعلی آمریکا، نداشتن فرصت کافی برای برنامه‌ریزی متفاوت، ناتوانی در اجماع‌سازی جهانی علیه ایران و... است. 
نقشه دشمن در سال 1397 به بیان رهبر معظم انقلاب‌ شامل سه نوع فشار اقتصادی، روانی و عملیاتی بود که با توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی لو رفت و خنثی شد. عمل به این توصیه‌ها که در بیست‌ونهمین سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) مطرح شد، می‌تواند آمریکا را در سال آینده نیز ناکام بگذارد. این توصیه‌ها عبارتند از:
1‌ـ منفعل نبودن در برابر زیاده‌خواهی و زورگویی بیگانگان و دشمنان؛ 2‌ـ پرهیز از هیجان‌زدگی و تصمیم احساساتی؛ 3‌ـ سرگرم نشدن به حاشیه‌هایی که برای‌مان می‌سازند؛ ‌4ـ تشخیص اولویت‌ها با استعانت از توفیق و هدایت الهی؛ 5‌ـ اعتماد به مردم و توانایی‌های آنها و جوانان عزیزمان؛ 6‌ـ اعتماد و اطمینان نداشتن به دشمن؛ 7‌ـ جلوگیری از ورود دودستگی‌ها و دوقطبی‌ها به جامعه؛ 8‌ـ اطمینان به نصرت الهی.


   حسن خدادی/ با وقوع انقلاب اسلامی یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که می‌توان پایه‌های پیشرفت و توسعه در دیگر حوزه‌ها را بر مبنای آن ارزیابی کرد، حوزه علمی و دانشگاهی بود. عقب‌افتادگی‌های علمی نسبت به محیط بیرونی و جهانی از یک‌سو و تحریم‌های شدید بین‌المللی و جهانی در این عرصه در کنار شرایط جنگی کشور، وضعیت را به جایی رسانده بود که جز با مدیریت انقلابی، کشور نمی‌توانست به اهداف مورد نظر خود دست یابد. 
یکی از ارکان مهم در مدیریت انقلابی حوزه علمی، همانند دیگر عرصه‌ها نقش رهبر معظم انقلاب و هدایت‌گری‌ها و تشویق‌های ایشان است. ایشان می‌فرمایند: «در مسیر پیشرفت علمی و فنّاوری هیچ مانعی نباید به وجود بیاید. ... و بنده با خیلی از این نمونه‌ها در مراحل مختلف مواجه می‌شوم؛ یا مطّلع می‌شوم یا گزارشش را می‌خوانم یا حضوری احساس می‌کنم؛ می‌دانم که ظرفیّت، فوق‌العاده فراوان است و می‌توانیم پیش برویم».(26/7/۱۳۹۶)
همین سبک مدیریت تحت فشارها و تحریم‌های خارجی سبب شده است یکی از افتخارات غرورآفرین جمهوری اسلامی ایران، رشد روزافزون و حضور فعال کشور در عرصه‌های علمی باشد؛ پیشرفت در این زمینه به قدری با سرعت انجام شده است که تا سال 1391 بیش از ۱۹۶/۲۶ اختراع در کشور ثبت شده است.
به گزارش سرویس بین‌الملل پایگاه 598، با پیروزی انقلاب اسلامی، رشد علمی ایران در عرصه‌های گوناگون همواره صعودی و خیره‌کننده است؛ به گونه‌ای که به اقرار دانشمندان غربی، ایران در زمینه علم پزشکی در سال 2006 مقام ششم و در سال 2010 مقام نخست علمی را در بین 85 کشور جهان به دست آورد. 
ایران همچنین در حوزه شبیه‌سازی یا همتاسازی حیوانات پیشرفت‌های خیره‌کننده‌ای داشته است و در سال 85 دو گوسفند شبیه‌سازی شده در ایران متولد شدند.
در بخش سلامت و بهداشت نیز تعداد پزشکان از 15 هزار نفر به بیش از 111 هزار نفر رسیده و نیاز کشور به جذب پزشک خارجی کاملاً رفع شده است؛ همچنین به دلیل تغییر و تبدیل کشور قطب منطقه‌ای توریسم سلامت معرفی شد.
کسب رتبه نخست تولید دارو در سطح منطقه و تولید 97 درصد از داروهای موردنیاز و صادرات از دیگر دستاوردهای علمی در شاخه پزشکی محسوب می‌شود که می‌توان آن را «انقلاب پزشکی» برشمرد.
در حوزه «هوافضا» هم اکنون موفق شده است در میان نُه کشور صاحب چرخه کامل فناوری ماهواره در جهان قرار گیرد و پرتاب کاوشگر «پژوهش» که حامل دومین میمون فضایی بود، سبب شد جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیک‌تر شود.
در حوزه «هسته‌ای» جمهوری اسلامی ایران در سال 1385 از طریق افتتاح پروژه راه‌اندازی دومین مجموعه جدید سانتریفیوژهای تأسیسات هسته‌ای نطنز با ورود به مرحله صنعتی غنی‌سازی اورانیوم، به بزرگ‌ترین دستاورد فناوري تاریخ خود دست یافت.
در زمینه «فناوری نانو»، جمهوری اسلامی ایران، فعاليت‌هاي گسترده‌اي را به منظور بهره‌مندي از مزاياي اين فناوري نوپا آغاز کرده است؛ به گونه‌ای که هم اکنون جمهوری اسلامی ایران در اين عرصه در منطقه و بين 53 كشور اسلامی رتبه اول و در جهان رتبه 14 را دارد.
در صنعت «بیوتکنولوژی»، به ویژه در زمینه بیوتکنولوژی دارویی، از سال 1370 سرمایه‌گذاری مناسبی صورت گرفته است. ایران در صنعت بیوتکنولوژی دارویی پس از ژاپن در رتبه دوم آسیا و حتی جلوتر از کره جنوبی قرار دارد.
همچنین ایران در زمینه فناوری و تحقیقات «سلول‌های بنیادی» جزء ۱۰ کشور بر‌تر جهان محسوب می‌شود؛ چرا که محققان ایرانی توانسته‌اند از سلول‌های بنیادی حتی در پیوندهای مغز و استخوان، پوست و ترمیم بافت آسیب‌دیده قلب استفاده کنند.

 پهلوی‌‌گرایی ترامپ
منابع آگاه گفته‌اند، اندکی پس از آنکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا وارد کاخ سفید شد، دستیاران وی رویکرد جدیدی در قبال ایران پیشنهاد دادند. پایگاه خبری‌ـ تحلیلی «پولیتیکو» گزارش داده است، دستیاران ترامپ در حال بررسی این موضوع بودند که رئیس‌جمهور آمریکا برای تبریک نوروز به ایرانی‌ها ویدئویی در کنار «رضا پهلوی» فرزند شاه مخلوع ایران ضبط کند. دو منبع آگاه به پولیتیکو گفته‌اند مقامات شورای امنیت ملی آمریکا در نهایت تصمیم گرفتند این کار انجام نشود و ترامپ، سرانجام پیامی طبق روال سابق منتشر کند. پولیتیکو در ادامه نوشته است: «پدر پهلوی هنگامی که از قدرت عزل شد، چهره‌ای به شدت نامحبوب بود و روابط نزدیک او با واشنگتن، یکی از دلایل خشم [عمومی] در آن
 زمان بود.»
بنگاه کاریابی سیاسی
محمدعلی ابطحی، گفت: «جریانی که آینده ایران را می‌تواند مدیریت کند، یک جریان سیاسی جدید نیست؛ بلکه جریانی است که فهمی از واقعیت‌های اجتماعی داشته باشد. دنیای پسا ارتباطات دنیای کاملاً متفاوتی است و این دنیا با چهره‌ها و اندیشه‌هایی که نتوانسته‌اند این ارتباط را برقرار کنند، خیلی تنظیم نیست. دلایلی که اصلاح‌طلبان نتوانستند اصلاح‌طلبی را درست اجرا کنند عبارتند از: نخست آنکه، موج جدی مقابله‌ای سبب شده است نیروهای اصیل‌تر و کارآمدتر منزوی شوند؛ دوم آنکه هزینه اصلاح‌طلبی بالا رفت، سوم اینکه، اعضایی که در رده‌های مدیریتی قرار گرفتند، ظرفیت‌های لازم را نداشتند، چهارم اینکه آفت‌های افراطی‌گری و دنیاطلبی در بخشی از اصلاح‌طلبان به وجود آمد. به طورکلی مجموعه‌ای از عوامل دست به دست هم داد تا اصلاح‌طلبان موفق نشوند؛ اما اصلاح‌طلبی رشد بسیار داشت. این یکی از دلایل بسیار مهم است؛ تمایل به کسب قدرت سبب شد اصلاح‌طلبان به بنگاه کاریابی تبدیل شوند.»
جوان‌گرایی دولت تدبیر
کامبیز مهدی‌زاده كه سال گذشته داماد رئيس‌جمهور شد، چندي پيش به عنوان «دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه انرژی» معاونت علمي رئيس‌جمهور انتخاب شد و حالا خبر رسيده است که او طي حكمي از وزير صمت، به عنوان معاون وزير صمت و رئيس سازمان زمين‌شناسي منصوب شده است. مهدی‌زاده تا پيش از اينكه داماد روحاني شود، سابقه جدي اجرايي نداشت و به گفته خودش جایزه اختراعات در مسابقات بین‌المللی اختراعات را به دست آورده بود. مهدی‌زاده متولد سال 1364 در اهر است و هم اکنون در حال تحصیل رشته مهندسی نفت در مقطع دکتری در دانشگاه آزاد است. وی مشاور فدراسیون تکواندو، فرماندار کرج و شورای مرکزی دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی بوده است. 
باز هم بگویید آبگوشت بزباش
احمد امیرآبادی‌فراهانی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی نسبت به توانایی‌های بومی کشورمان در صنایع دریایی واکنش نشان داد و گفت: «از سازمان صنایع دریایی بازدید داشتم؛ به داخل زیر دریایی فاتح که کاملاً بومی و به دست جوانان ملت بزرگ ایران ساخته شده است؛ رفتم. باید به خودمان ببالیم که ایرانی هستیم. برخی گفتند ما به جز آبگوشت بزباش و قورمه‌سبزی در هیچ تکنولوژی برتری نداریم!» گفتنی است، اکبر ترکان، مشاور رئیس‌جمهور پیشتر در جمع مدیران خودروساز و قطعه‌ساز گفته بود که اگر قرار باشد تعرفه واردات برداشته شود، در هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قورمه‌سبزی، تولید رقابتی و برتری نخواهیم داشت.»

تب جلیقه‌زردها فراگیر شد
همزمان با فرا رسیدن سالگرد برخی انقلابات عربی سال ۲۰۱۱، مقامات برخی از این کشور‌ها به دلیل نگرانی از سرایت اعتراضات فرانسه به کشورهای‌شان تدابیری محدودکننده اتخاذ کرده‌اند؛ چرا که افزون بر گله‌مندی‌های اقتصادی، دسترسی جوانان به شبکه‌های اجتماعی فراملی سبب شده است زمینه برای انتقال اعتراضات فرانسه به برخی از کشور‌های عربی، به ویژه کشور‌هایی که با فرانسه پیوند‌های فرهنگی دارند، مهیا شود. با گذشت چندین سال از سقوط دیکتاتور‌هایی، همچون «حسنی مبارک» رئیس‌جمهور اسبق مصر، و «زین‌الدین‌بن‌علی» رئیس‌جمهور اسبق تونس، این کشور‌ها همچنان وضعیت اقتصادی نامساعدی را تجربه می‌کنند.
 انجمن صنفی معلمان تونس، در اعتراض به تصمیم دولت مبنی بر کاستن از حقوق معلمان، خواستار شکل‌گیری اعتراضاتی شبیه جلیقه‌زرد‌های فرانسه شد. البته این انجمن برخلاف فرانسه، خواستار پوشیدن جلیقه‌های سفید رنگ شد. در همین راستا، گروهی از جوانان در شبکه‌های اجتماعی پیشنهاد دادند جلیقه معترضان تونسی، به رنگ پرچم تونس سرخ‌رنگ باشد. این در حالی است که دولت مصر هم نگران است بار دیگر کشورش عرصه تظاهرات انقلابی شود؛ به همین دلیل در روز‌های اخیر همزمان با اوج‌گیری جلیقه‌زرد‌های فرانسه، به طور بی‌سروصدا بر فروش جلیقه‌های زرد در مصر محدودیت‌هایی اعمال کرده است.
 کشور اردن نیز مانند بسیاری از کشور‌های عربی با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و فعالان اردنی گفته‌اند شرکت‌کنندگان در اعتصابات باید مانند تونس و فرانسه برای خود نمادی انتخاب کنند. در اینجا اردنی‌ها خواستار استفاده از چفیه قرمز شدند. در مقابل، دولت اردن، بر حق مردم برای انجام تظاهرات تأکید کرد؛ بنابراین ده‌ها نفر از مردم لندن به پیروی از اعتراضات مردم فرانسه پل وست مینستر را در مرکز لندن بستند و موجب ایجاد اختلال در رفت‌وآمد در این منطقه شدند.

 شورای نگهبان نگاه سیاسی به CFT ندارد
سخنگوی شورای نگهبان گفت: «شورای نگهبان نسبت به حوزه اجرا و چگونگی آن اصلاً دخالت نمی‌کند؛ آنچه برعهده این شوراست، انطباق با شرع مقدس و قانون اساسی
 است.
 ماده ۶ CFT اعلام کرده شما نمی‌توانید به بهانه‌های سیاسی، فلسفی، نژادی و قومی حق شرطی بگذارید و فقط ماده ۲۴ است که ارجاع به داوری و ICJ دارد. در بحث‌های سیاسی، شورای نگهبان نگاه سیاسی به مفهوم اینکه سیاسی‌کاری کند یا از روش‌های مرسوم در بازار سیاست استفاده کند، ندارد.» 
در همین حال، آیت‌الله حسین نوری‌همدانی از مراجع تقلید، در درس خارج فقه خود که با حضور علما، طلاب و روحانیون در شبستان مسجد اعظم قم و در جوار حرم حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، گفت: «مسئولان با مردم با صداقت حرف بزنند، مردم بیدار و هوشیارند، وعده‌های دروغین به مردم ندهید.» وی تصریح کرد: «برخی پس از تصویب برجام اظهار داشتند همه‌ چیز ارزان شد، مردم می‌دانند این سخنان درست نیست، برجام برای مردم 
کاری نکرد.»
 این مرجع تقلید با اشاره به طرح «FATF» و «CFT» در مجلس و پیگیری آن از سوی برخی نمایندگان و دولت، افزود: «این کنوانسیون‌ها طرحی است که صهیونیست‌ها آن را درست کرده‌اند و می‌خواهند ایران آن را امضا کند، معنایش چیست؟ این یک برنامه غربی، عربی و عبری است که یهود و صهیونیست‌ها به دنبال آن هستند.» 
وی ادامه داد: FATF» و CFT پروژه‌ای برای نفوذ غرب به ایران است، از این ‌رو، علما و حوزه علمیه در برابر تصویب این‌گونه طرح‌های نفوذی سکوت نخواهند کرد و در طول تاریخ این موضوع ثابت‌ شده است.»
 شورای نگهبان نگاه سیاسی به CFT ندارد
سخنگوی شورای نگهبان گفت: «شورای نگهبان نسبت به حوزه اجرا و چگونگی آن اصلاً دخالت نمی‌کند؛ آنچه برعهده این شوراست، انطباق با شرع مقدس و قانون اساسی
 است.
 ماده ۶ CFT اعلام کرده شما نمی‌توانید به بهانه‌های سیاسی، فلسفی، نژادی و قومی حق شرطی بگذارید و فقط ماده ۲۴ است که ارجاع به داوری و ICJ دارد. در بحث‌های سیاسی، شورای نگهبان نگاه سیاسی به مفهوم اینکه سیاسی‌کاری کند یا از روش‌های مرسوم در بازار سیاست استفاده کند، ندارد.» 
در همین حال، آیت‌الله حسین نوری‌همدانی از مراجع تقلید، در درس خارج فقه خود که با حضور علما، طلاب و روحانیون در شبستان مسجد اعظم قم و در جوار حرم حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، گفت: «مسئولان با مردم با صداقت حرف بزنند، مردم بیدار و هوشیارند، وعده‌های دروغین به مردم ندهید.» وی تصریح کرد: «برخی پس از تصویب برجام اظهار داشتند همه‌ چیز ارزان شد، مردم می‌دانند این سخنان درست نیست، برجام برای مردم 
کاری نکرد.»
 این مرجع تقلید با اشاره به طرح «FATF» و «CFT» در مجلس و پیگیری آن از سوی برخی نمایندگان و دولت، افزود: «این کنوانسیون‌ها طرحی است که صهیونیست‌ها آن را درست کرده‌اند و می‌خواهند ایران آن را امضا کند، معنایش چیست؟ این یک برنامه غربی، عربی و عبری است که یهود و صهیونیست‌ها به دنبال آن هستند.» 
وی ادامه داد: FATF» و CFT پروژه‌ای برای نفوذ غرب به ایران است، از این ‌رو، علما و حوزه علمیه در برابر تصویب این‌گونه طرح‌های نفوذی سکوت نخواهند کرد و در طول تاریخ این موضوع ثابت‌ شده است.»

 مسعود یارضوی: می‌دانید فرانسوی‌ها چرا در حال اعتراض هستند؟! دلایل این اعتراض گسترده را به روایت رسانه‌های فرانسوی (لیبراسیون، فیگارو، خبرگزاری فرانسه و...) بخوانید: قانون مصوب مکرون برای کاهش مالیات ثروتمندان و سرمایه‌گذاران،‌ قوانین دولتی تازه برای اخذ مالیات بیشتر از قشر کم درآمد و پرولتری فرانسه، ضعف شبکه حمل‌ونقل عمومی به نحوی که یا دیر می‌رسند یا سرویسی ارائه نمی‌شود، کمبود مراکز تأمین مایحتاج مردم به نحوی که فاصله برخی شهروندان فرانسوی با نانوایی «پنج کیلومتر» است، بیشتر فرانسوی‌ها به گواه نظرسنجی «پیو» دچار گرسنگی هستند!بعد آقای حجاریان برود، بگوید جامعه ایران عام‌البلوی شده، عبدی بگوید امیدی به آینده ایران نیست، هاشم آقاجری بگوید مردم بین شورش یا خودکشی مخیّر شده‌اند! و دوستان‌شان هم با تأکید بر وجود تبعیض در ایران، به دنبال طراحی فتنه اقتصادی باشند. راستی فاصله خانه شما تا نانوایی چقدر است؟!
یاسر جبرائیلی: آقای روحانی فرمودند: بدون FATF اجناس ۲۰ درصد گران‌تر خواهد شد. به نظرم آقای روحانی درباره تکرار یک عملیات فریب مشابه، اصلاً مقصر نیست. ایشان پروژه‌ای برای کشور تدارک دیده‌اند که عنوانش «هضم ایران در نظم غربی» است و در حال پیش بردن آن هستند. طبیعتاً از ابزارهای یکسان و تبشیر و انذارهای یکسانی هم برای پیشبرد بخش‌های مختلف این کلان‌پروژه استفاده می‌کنند. مقصر اصلی، کسانی هستند که درباره خسارت محض برجام خاموشی پیشه کردند تا آقای روحانی به جای پاسخگویی، امروز با همان ادبیات ۹۴، یک برجام دیگر را تَکرار کند.
علی علیزاده: مقصر دختران خیابان انقلاب نیستند؛ آنها سیاسی نبودند؛ بلکه ساده‌لوحانی بودند که جو زده شدند و بازیچه ماشین ایران‌ستیزی غرب؛ مسئله اصلاح‌طلبانی هستند که با اینکه دیدند چطور بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان مشغول تبلیغ دختران انقلاب و تسلیحاتی‌سازی حجاب در ایران هستند، قاطع مقابلش نایستادند و با آن خط‌کشی نکردند. مسئول خیانت امروز شاپرک شجری‌زاده شمایید.