دوازدهمین رزمایش پیامبر اعظم(ص) نیروی زمینی سپاه آذر و دی ماه سال جاری در منطقه عمومی خلیجفارس و جزیره قشم بر اساس تقویم رزمایشهای سالیانه نیروهای مسلح برگزار شد و با دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده با موفقیت پایان یافت.
در این رزمایش که برای نخستین بار با محوریت عملیات آفندی و تهاجمی برگزار شد، یگانهای واکنش سریع، نیرو مخصوص، تکاوران، بالگردهای هجومی و پشتیبانی، پهپادهای شناسایی و رزمی، مهندسی، مکانیزه، جنگال، موشکهای میانبرد و ناوتیپ ذوالفقار نیروی دریایی سپاه حضور داشتند.
تصرف اهداف راهبردی در سرزمین دشمن، تهاجم از ساحل، پشتیبانی از یگانهای عملکننده از طریق بالگردها و یگانهای زرهی از جمله مهمترین عملیاتهای اجرا شده در این رزمایش بود.
انتقال نیرو و تجهیزات و همچنین تمرینات پیش از اجرای مرحله نهایی رزمایش از 24 آذر ماه آغاز و مرحله نهایی این رزمایش با مشارکت یگانهای شرکتکننده در منطقه خلیجفارس و جزیره قشم اجرا شد.
مرحله نهایی
در این مرحله بالگردهای تهاجمی کبرا و طوفان ۲ هوانیروز سپاه با هدف قرار دادن مواضع و استحکامات دشمن فرضی از نیروهای عملکننده در عملیات بازپسگیری سرزمین خودی پشتیبانی کردند.بالگردهای کبرا در این رزمایش با استفاده از راکتهای ٧٠ میلیمتری هایدرا و مسلسل ٢٠ میلیمتری اهداف خود را مورد اصابت و انهدام قرار دادند.
همچنین یگانهای توپخانه با اجرای آتش سنگین پشتیبانی از یگانهای عملکننده در خاک دشمن پشتیبانی کردند. یگان توپخانه با انواع گلولهها و توپهای هوشمند و نقطهزن و راکتاندازهای کاتیوشا مواضع دشمن فرضی را منهدم کردند.
افزون بر این، یگان تخریب و مهندسی نیروی زمینی سپاه با ایجاد تلههای انفجاری بزرگ در عقبه نیروهای دشمن، بزرگترین انفجار و تخریبهای رزمایش را اجرا کردند.
مینهای ضد بالگرد
مینهای ضد بالگرد وجه دیگری از این رزمایش بود که در خلال مرحله نهایی مینهای ضد بالگرد تولید داخل به بهرهبرداری عملیاتی رسید.
مینهای ضدبالگرد از نوع جهنده بوده و پس از پرش از زمین در فاصله ١٥٠ تا ١٨٠ متری منفجر میشود و با ترکشهای خود تا فاصله ٥٠ متر میتواند به بالگردهای دشمن آسیب برساند.
تک به ساحل
همچنین غواصان و تکاوران نیروی زمینی سپاه با اجرای عملیات تهاجم به ساحل، تصرف سرزمین و تأسیسات استراتژیک دشمن یکی دیگر از رقمزنندگان مرحله پایانی این رزمایش بودند.
غواصان با تخلیه از قایقها در نزدیکی ساحل دشمن، مسافتی را تا ساحل دشمن غواصی کردند و پس از خروج از آب، تک به ساحل و تصرف آن را با استفاده از مهمات واقعی و جنگی تمرین کردند. تکاوران نیروی زمینی سپاه هم غواصان را در تصرف ساحل و سرزمین دشمن همراهی کردند.
این عملیات با هدف تصرف بخشهای مهم سرزمین کشور متخاصم و تسلط بر تأسیسات و اماکن استراتژیک دشمن، اعم از بندرگاه، اسکله و تأسیسات اقتصادی تمرین شد.
راهبرد دفاعی با تاکتیک تهاجمی
سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه درباره رزمایش پیامبر اعظم(ص) این نیرو اظهار داشت: «رزمایش پبامبر اعظم(ص) ١٢ از سلسله رزمایشهای نیروی زمینی سپاه است که در آن به همه اهداف از پیش تعیین شده رسیدیم. همانگونه که قبلاً اعلام کردیم، اصول و راهبرد اصلی ما دفاعی است؛ اما در سطوح عملیاتی و تاکتیکی، تهاجمی است.»
وی با بیان اینکه ساحلگیری، دفاع از ساحل و هجوم به ساحل مراحلی است که تمرین شده، افزود: «رزمایش ما از نظر راهبردی یک رزمایش دفاعی است و تا کنون به هیچ کشوری هجوم نبردهایم.»
سردار پاکپور با بیان اینکه راهبرد دفاعی ما در سطوح عملیاتی و تاکتیکی تهاجمی است، تصریح کرد: «ما ابتدا به ساکن تهدیدی برای هیچ کشوری نیستیم؛ اما اگر دشمنان ما بخواهند نیت خود را عملی کنند، ما سراسر آفند و تهاجم میشویم که در این رزمایش این تاکتیکها را تمرین میکنیم.»
وی افزود: «دشمنان در محاسبات خود باید دقت داشته باشند؛ چرا که دفاع ما ترکیبی از آفند و پدافند است که سبقه آفند آن از پدافند بیشتر است.»