آیت‌الله احمد جنتی


رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه، انقلاب ما از جنس انقلاب انبیای الهی است؛ چرا که امام راحل، پیامبرگونه در صحنه حاضر شد و با نگاه توحیدی و توجه به قیامت این انقلاب به پیروزی رسید، انقلاب اسلامی را از دیگر انقلاب‌های معاصر متفاوت دانست.
آیت‌الله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و دبیر شورای نگهبان در بیست‌وهفتمین همایش هادیان و مسئولان سیاسی سپاه که با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، با اشاره به اینکه وجه تمایز انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌ها و حرکت‌های انقلابی معاصر جنبه توحیدی و معادی آن است، اظهار داشت: «امام خمینی(ره) بر مبنای توحید و آخرت، در تداوم نهضت انبیای الهی انقلاب اسلامی را رهبری کرد و برای شناخت درست این مسئله باید امام را به درستی شناخت.» وی با بیان اینکه، پیشنهاد دایر کردن کرسی امام‌شناسی و ایجاد رشته شناخت امام خمینی(ره) و ضرورت آن را سال‌ها پیش داده بوده است، اما هنوز به این پیشنهاد ترتیب اثر داده نشده است، افزود: «وجود چنین رشته‌ای در دانشگاه‌ها و در حوزه‌های علمیه الزامی است و آن زمان که این رشته دایر شود تازه متوجه خواهیم شد چه ابعاد مهمی از زندگی امام خمینی(ره) وجود دارد که به آن نپرداخته‌ایم.»
آیت‌الله جنتی در ادامه به مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیشنهاد داد که در دانشگاه‌ها و مراکز علمی خود رشته امام‌شناسی را راه‌اندازی کنند.
وی افزود: «من همواره به چهل حدیث امام خمینی(ره) و صحیفه ایشان مراجعه می‌کنم و می‌بینم که در هر بار مراجعه و با وجود اینکه با این دو کتاب انس دارم، باز هم مطالب جدیدی هست که این خود نشانه عظمت امام است.»
دبیر شورای نگهبان در تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی خدمات فراوانی به مردم ارائه داده است، یادآور شد: «یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایثار، روحیه ازخودگذشتگی و توجه به آخرت برای آبادانی دنیا است که در هیچ جای دیگری وجود ندارد و تنها می‌توان در انقلاب اسلامی در تداوم نهضت انبیا آن را دید.»
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فتنه‌های گذشته و پیش روی انقلاب اسلامی، به تمرکز دشمن روی تضعیف اعتقادات و باورهای دینی مردم در این فتنه‌ها اشاره و تأکید کرد: «اگرچه امروز مشکلات معیشتی وجود دارد که این مشکلات هم شکل جهانی داشته، اما دشمنان ما مانند آمریکا، غربی‌ها و عربستان روی این مسئله متمرکز شده‌اند که به وسیله این مشکلات ارزش‌ها و مسائلی چون حجاب و دین را مورد هجمه روانی قرار دهند و امروز میدان جنگ همین جاست و رزمندگان انقلاب باید در این مسئله وارد میدان شوند.»
وی با تأکید بر اینکه پذیرندگان دعوت انبیا مردم عادی و قشرهای ضعیف بوده‌اند، ادامه داد: «نباید گذاشت پابرهنگان که به فرموده امام راحل ولی‌نعمت مسئولان هستند، به دلیل مشکلات معیشتی از انقلاب ناامید شوند، انتظار می‌رود همه نیروهای انقلاب وارد میدان شوند و با این فتنه‌ها مبارزه کنند که امید انقلاب هم به همین انقلاب است.»
دبیر شورای نگهبان در ادامه با اشاره به برخوردهای اخیر با مفسدان اقتصادی افزود: «امروز که مردم می‌بینند که دارند با مفسدین برخورد می‌کنند و این برخوردها ادامه دارد و اموال نامشروع  بسیاری به نفع کشور مصادره می‌شود که حجم آن هر روز بیشتر می‌شود، این اموال باید به نفع قشر ضعیف جامعه مصادره و برای آنها هزینه شود.»
وی در پایان تأکید کرد: «انقلاب اسلامی دو نیاز اساسی دارد که می‌تواند حلّال دیگر مشکلات کشور هم باشد؛ یکی شناخت دقیق امام خمینی(ره) و دوم تربیت نیروهایی در تراز انقلاب اسلامی و انسان‌سازی، تا آینده و تداوم انقلاب تضمین شود.»


دکتر یدالله جوانی
مدیر مسئول
در نظام دینی مبتنی بر اندیشه یگانگی دین و سیاست، اخلاق جزء تفکیک‌ناپذیر از سیاست است. بر این اساس، اخلاق سیاسی که منظور همان اخلاق کارگزاران در نظام اسلامی است، با آموزه‌های دینی تعریف شده و شاخصه‌هایش مشخص می‌شود. اخلاق آن کیفیت نفسانی است که نمایانگر فضیلت‌ها یا رذیلت‌های شکل‌دهنده سیرت انسانی می‌باشد. در واقع، بایسته‌های اخلاق سیاسی، آن فضیلت‌هایی محسوب می‌شوند که بر اساس معارف اسلامی، کارگزاران در جمهوری اسلامی ایران در هر سطح و جایگاهی باید از آن برخوردار باشند. شرح صدر، عدالت، امانتداری، حق‌پذیری، نقدپذیری و راستگویی، از مهم‌ترین و اصلی‌ترین این بایسته‌ها است. «صدق» یا «راستگویی» کارگزاران در نظام جمهوری اسلامی ایران، از معیارهای اصلی برای سنجش میزان وفاداری و پایبندی آنان به ارزش‌های اسلامی و حقوق مردم است. از حقوق اصلی مردم آن است که، هرگاه مسئولان در نظام دینی با آنان سخن می‌گویند، به جز راست و واقعیت نگویند. البته، گفتن هر واقعیتی برای مردم در حوزه حکومت‌داری، ضرورت ندارد؛ اما دروغ گفتن به مردم با هدف تأمین منافع فردی و گروهی، هم هیچ توجیهی نداشته و از رذایل اخلاقی به شمار می‌‌آید. از پیامدهای این نوع رفتار ناپسند سیاسی و مغایر با آموزه‌های دینی و بایسته‌های اخلاق سیاسی، بدبین شدن مردم به جمهوری اسلامی و بی‌اعتماد شدن آنان به کارگزاران نظام است. این پیامد، خسارتی بزرگ و جبران‌ناپذیر است و نمی‌توان به راحتی از کنار آن عبور کرد. از وجوه تمایز بین نظام دینی و نظام‌های سیاسی رایج در غرب، جایگاه و نقش‌آفرینی اخلاق در حوزه سیاست است. دروغگویی دولتمردان به مردم در نظام‌های سیاسی غربی، پشتوانه تئوریک داشته، در چارچوب اندیشه سیاسی افرادی چون ماکیاول توجیه‌پذیر است، اما در نظام سیاسی اسلام که هدف، هدایت و تعالی انسان‌ها و اصلاح‌ و تدبیر امور آنان است؛ دروغ کلید دیگر گناهان و دوزخ بوده، با هدایت، اصلاح و تدبیر امور در تعارض است.
انقلاب اسلامی دارای آرمان بزرگ تمدن‌سازی اسلامی و فراهم کردن تمامی شرایط برای رسیدن به حیات طیبه است. در روند تکاملی حرکت انقلاب اسلامی به سوی این آرمان‌ بزرگ، دولت‌سازی اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارد. مرحله ساخت دولت اسلامی برای دستیابی به یک جامعه کاملاً اسلامی، ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. دولتمردان و کارگزاران در جمهوری اسلامی، نمی‌توانند انتظار رفتار اسلامی از مردم داشته باشند، در حالی که خود مقید و ملتزم به رفتار کاملاً اسلامی نیستند. نمی‌توان اخلاقی شدن جامعه را به انتظار نشست، اما خود در جایگاه دولتمرد اخلاقی نبود. متأسفانه سالیان طولانی است که در ساخت دولت اسلامی، دولتمردان و کارگزاران نظام در حال در جا زدن و حرکت کند و بعضاً زیگزاگی هستند. یک نمونه از این نوع رفتار، صداقت در گفتار و وعده‌ها در موضوع برجام است. اگر آزمون اخلاق در کلاس و موضوع برجام برگزار شود، برخی از پرچمداران در ساخت دولت اسلامی، در این آزمون سربلند نخواهند شد. آزمون گرفتن از این درس، چندان سخت و دشوار نیست و حافظه خیلی قوی تاریخی هم نمی‌خواهد. کیست که نداند ایده مذاکره با آمریکا به عنوان کدخدا، با هدف اصلی برداشتن تحریم‌ها و پایان دادن به فشارهای اقتصادی مطرح شد. به یقین مردم ما فراموش نکرده‌اند که به آنان، وعده داده شد از طریق مذاکره با آمریکا، هم چرخ زندگی‌شان می‌چرخد و هم چرخ کارخانه‌ها و هم ماشین‌های سانتریفیوژ به چرخش خود ادامه خواهند داد! 
آیا می‌توان وعده‌های داده شده مبنی بر برداشته شدن همه تحریم‌ها را فراموش کرد؟ آیا می‌توان فراموش کرد که گفته شد، با برداشته شدن تحریم‌ها و سرازیر شدن سرمایه شرکت‌های غربی به ایران، با سرعت هر چه تمام به رشد اقتصادی هشت درصد رسیده و دیگر خبری از تورم، گرانی، کمبود و لشکر بیکاران در جامعه ایران نخواهد بود؟! آیا می‌توان فراموش کرد که سوغات یک سفر اروپایی، این بود که گفته شد، رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «می‌خواهیم برای جوانان ایران شغل ایجاد کنیم!» بنابراین بر اساس اسناد غیر قابل تفسیر و گفته‌های محکم، هدف اول و آخر برجام، اقتصادی و پایان دادن به تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی بود. هر نوع هدف دیگری برای برجام قابل تصور باشد که هست، هدف فرعی محسوب می‌شود. از دلایل دیگر این ادعا شرطی شدن رفتار اقتصادی سرمایه‌گذاران در ایران و گره خوردن هر نوع فعالیت اقتصادی به مذاکرات بود. دلیل قاطع دیگر آنکه، وقتی برجام اجرایی شد و ایران به تمامی تعهدات برجامی خود عمل کرد، اما خبری از ارزانی و باز شدن گره‌های اقتصادی به دلیل رفتارهای ضد برجامی آمریکا نشد، مردم به مثابه بچه‌های عجول مخاطب قرار گرفتند و به آنان گفته شد، صبر کنید تا درخت‌های سیب و گلابی کاشته شده در بوستان برجام به ثمر بنشیند.
حال با این پیشینه و سابقه از برجام و اهداف اصلی آن از یک سو و مشخص شدن باز نشدن گره‌های اقتصادی کشور و مردم با برجام از دیگر سو، اخلاق سیاسی حکم می‌کند، کارگزاران و مسئولان دست‌اندرکار، با یک جمله کوتاه «ما اشتباه کردیم»، صداقت خود را به نمایش بگذارند. به یقین این رفتار سیاسی، هم خداپسندانه است و هم مردم این رفتار را می‌پسندند. اما آنچه در این روزها شاهد آن هستیم، بیان اهداف اصلی دیگری برای برجام است. این روزها گفته می‌شود برجام، از اول هدف اقتصادی نداشت و برای خارج کردن ایران از بند هفتم منشور سازمان ملل و دور کردن سایه جنگ از سر ملت بود و این هم حاصل شد! این نوع رفتار نه با اخلاق سیاسی و نه با اخلاق اسلامی سازگاری ندارد. همگان می‌دانند که سایه جنگ، با تقویت بنیه دفاعی، اقتدار موشکی، موقعیت و نفوذ منطقه‌ای، برخورداری ملت ایران از روحیه مقاومت، مجاهدت، ایثار و شهادت‌طلبی و رهبری شجاع، سال‌های سال است که از سر ایران دور شده است. آمریکا اگر توان مقابله با ایران را داشت، بهانه پیدا کردن برای جنگ برایش کاری نداشته و ندارد. بنابراین هدف برجام را غیر اقتصادی معرفی کردن، امری برخلاف اخلاق است.

از سوی نماینده ولی‌فقیه و فرمانده کل سپاه صورت گرفت


در بیست‌وهفتمین همایش سراسری هادیان و مسئولان سیاسی سپاه از چهل سال مجاهدت و نگهبانی آیت‌الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری و دبیر شورای نگهبان با اهدای لوح تقدیری که به امضای فرمانده کل سپاه و نماینده ولی‌فقیه در سپاه رسید، قدردانی شد.
متن این تقدیرنامه به قرار زیر است: «در دوران پر فراز و نشیب چهل ساله انقلاب اسلامی افرادی که استقامت ورزیده و با بصیرت دینی و انقلابی به پدیده انقلاب اسلامی، تحرک و پویایی بخشیدند، جایگاه ویژه و خاصی در بین انقلابیون و دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی دارند.
چه غرورآفرین است که عزیزی همچون شما در نیم قرن مجاهدت همراه با روحیه انقلابی و جهادی، در کمال صداقت و درستکاری، بهترین سال‌های زندگی خود را در سنگر خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحت زعامت امامین انقلاب گذرانیده‌اید که از شما چهره‌ای ولایتمدار،‌ بصیر، سازش‌ناپذیر در دفاع از آرمان‌های انقلاب پدید آورده است و الگویی برای جوانان و فرزندان انقلاب هستید.
زحمات و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و اثرگذار شما را در طول مسئولیت‌های چهل ساله انقلاب اسلامی ارج نهاده و وجودتان را مایه افتخار و مباهات کشور عزیزمان می‌دانیم. با وجود تلاشگران عزیزی همچون شما، ایران اسلامی در تمامی عرصه‌ها همیشه سربلند و پیروز خواهد ماند.
اکنون که ملت بزرگ ایران، چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن گرفته، شایسته است از زحمات خالصانه و مجاهدت‌های ارزشمند حضرت‌عالی قدردانی شود. از خداوند متعال توفیقات روز‌افزون، در سایه توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) و ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله‌العظمی‌ امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) را برای شما که مصداق عنوان «بصیرِ انقلابی» هستید، خواستاریم.»

در حاشیه همایش سراسری هادیان و مسئولان سیاسی سپاه صورت گرفت


همزمان با برگزاری بیست‌وهفتمین همایش سراسری هادیان و مسئولان سیاسی سپاه که با هدف تبیین دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی برگزار شد، کانال «صدای انقلاب» به صورت آزمایشی راه‌اندازی شد.
به گفته فرهاد مهدوی، مسئول مرکز اطلاع‌رسانی و مطالعات سیاسی، کانال صدای انقلاب تحت منویات رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «فضای مجازی میدان جنگ است»، رسالت خود را در جبهه جنگ نرم با افشای چهره حقیقی لیبرال‌ها و نفوذ بیگانگان در عرصه‌های سیاسی‌، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی انجام خواهد داد. 
مهدوی افزود: «اثرات جنگ نرم گاهی مخرب‌تر از جنگ سخت است؛ بنابراین جوان انقلابی افسر جنگ نرم است و وظیفه‌ای جز اطلاع‌رسانی صحیح و افشای چهره حقیقی خائنان به انقلاب اسلامی را ندارد.»
گفتنی است، کانال صدای انقلاب که بر روی پیام‌رسان‌های داخلی فعال شده و به پرسش‌ها و شبهات مطرح در جامعه به صورت صوتی و در قالب پادکست پاسخ می‌دهد، همزمان با دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز خواهد کرد.»

محمدحسین صفار هرندی

وزیر ارشاد دوران فتنه ۸۸ جزئیات جدیدی از جلسه میرحسین‌موسوی با رهبر معظم انقلاب را پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم تشریح کرد.
محمدحسین صفارهرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران فتنه ۸۸  گفت: در دیداری که عصر روز ۲۴ خرداد ماه ۸۸، آقای موسوی خدمت رهبر معظم انقلاب می‌رسد و در بخشی از این صحبت‌ها رهبر معظم انقلاب به آقای موسوی اعتراض می‌کنند که چرا موضوع را به کف خیابان می‌کشید، مگر شما خودتان نمی‌دانید که وقتی این حرکت انجام می‌شود، دیگر ادامه آن در دست شما نخواهد بود و دیگران این تحرک را راهبری و هدایت می‌کنند؟ موسوی می‌گوید مردم خیال می‌کنند حق آنها ضایع شده است و می‌خواهند احقاق حق کنند. ایشان می‌فرمایند این کارها راهش نیست و شما مردم را توجیه کنید که این کار درستی نیست و باید از جانب شما این حرف‌ها به جامعه منعکس شود. خود شما هم طرفدار هرج و مرج نیستید.»
صفارهرندی در ادامه خاطر نشان کرد: «پس از این بیانات رهبر معظم انقلاب، آقای موسوی می‌گوید من رسانه‌ای در اختیار ندارم که بخواهم از آن طریق به جامعه پیام بدهم. رهبر معظم انقلاب فرمودند چرا؟ موسوی می‌گوید سایت‌های من را فیلتر کرده‌اند. رهبر معظم انقلاب هم به دفتر می‌فرمایند به شورای عالی امنیت ملی بگویید که سایت‌های آقای موسوی را رفع فیلتر کنند؛ لذا برای همین بود که آن پیام به ما منتقل شد و رفع فیلتر سایت آقای موسوی هم انجام شد.»
وی افزود: «فردای آن دیدار که این بزرگواری از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت، اولین مطلبی که آقای موسوی در سایت منتشر کرد، پیام دعوت به حضور خیابانی برای راه‌پیمایی بدون مجوز ۲۵ خرداد بود؛ یعنی درست عکس آن چیزی که اخلاقاً و عملاً در محضر حضرت آقا تعهد کرده بود، انجام داد.»


علی حیدری
سردبیر
1ـ ویدئویی از نماینده‌ای در فضای مجازی منتشر شد که در آن ویدئو این نماینده مجلس درخواستی خارج از ضوابط اداری از کارمند گمرک دارد، اما کارمند در برابر خواسته وی مقاومت می‌کند، این نماینده مجلس در واکنش، با کلماتی زشت و لحنی توهین‌آمیز با این کارمند برخورد می‌کند و یکی از مراجعه‌کنندگان نیز با عصبانیت او را از محل وقوع این اتفاق بیرون می‌کند.
2ـ از چند روز پیش خبری در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها دست به دست می‌شود که حکایت از مسئله‌ای اخلاقی منتسب به یکی از نمایندگان مجلس دارد که در کانون توجه رسانه‌های ضد انقلاب قرار گرفته و آن را مستمسکی برای هجمه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار داده است. حاشیه‌های منتسب به این نماینده به دلیل انتساب به برخی نهادهای انقلابی در گذشته و نمایندگی مجلس به پروژه جدید عملیات روانی دشمنان علیه نظام تبدیل شده تا بر بی‌اعتمادی مردم به مسئولان بیشتر دامن بزنند.
موارد پیش گفته در هفته‌ها و روزهای اخیر رخ داده است، می‌توان ماجرای ورود غیرقانونی یکی از نمایندگان مجلس به محوطه فرودگاه در سال گذشته را به آنها افزود که وقتی با ممانعت مأموران مواجه شد، با تغییر مسیر، از لاین کناری وارد ترمینال می‌شود، اما در حین این تغییر مسیر و حرکت به سمت پارکینگ، نماینده مذکور به مأمور راهور مستقر در محل توهین کرده و این مأمور نیز دستور توقف و ارائه مدارک می‌دهد، اما خودرو بدون توقف و توجه به دستور پلیس، به راه خود ادامه می‌دهد و به صورت مأمور راهور سیلی می‌زند...
حواشی فوق مربوط به چند نماینده مجلس است که بازتاب آن در افکار عمومی صحنه‌ای ناخوشایند از رفتار برخی وکلای ملت و کسانی که به فرموده امام راحل(ره) در خانه ملت که عصاره فضائل آنهاست، گرد هم آمده‌اند را در رسانه‌ها پیش روی مردم قرار داده و بهانه‌ای شده برای کسانی که با بودجه‌های میلیاردی دشمن در پی بی‌اعتبار کردن مسئولان و کارگزاران نظام اسلامی و به تبع آن سلب اعتماد از جمهوری اسلامی هستند تا از این طریق پروژه جنگ روانی خود را به نتیجه برسانند.
سوای آنکه این‌گونه رفتارها از سوی نمایندگان مجلس یا مسئولان و مدیران کشور در هر نهاد و سازمانی نکوهیده است و با شرایط و روحیه خدمتگزاری به مردم سازگاری ندارد؛
 اولاً، در اوضاع خطیر و حساس فعلی که نظام اسلامی توأمان با جنگ اقتصادی و جنگ رسانه‌ای دشمن مواجه است، باید هوشیار بود که دشمنان ملت ایران دغدغه‌ای جز ضربه زدن به حیثیت و اعتبار نظام اسلامی ندارند و توجه ویژه آنها به چنین موضوعاتی به هیچ‌وجه به منزله نگرانی‌شان از حاشیه‌های ایجاد شده یا احیاناً تضییع حقوق کسی در این‌گونه موارد نبوده و نیست؛ بلکه آنها از کمترین مورد سوء با بزرگ‌نمایی علیه نظام اسلامی استفاده می‌کنند. 
ثانیاً، جمهوری اسلامی و دستگاه‌های مسئول به ویژه قوه قضائیه با توجه به اهمیت اصول دینی و حقوق شهروندی در چنین مواردی باید بدون مصلحت‌اندیشی، به تخلفات احتمالی رسیدگی و واقعیت ماجرا را برای افکار عمومی تبیین و تشریح کنند و در صورت اثبات جرم، با متخلفان در هر لباس و جایگاهی با اشد مجازات برخورد کنند. 
نحوه مواجهه جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام برآمده از دل مردم در طول سال‌های گذشته به ویژه در موضوع مفسدان اقتصادی در ماه‌های اخیر هم نشان‌دهنده این واقعیت است که نظام اسلامی با احدی عقد اخوت نبسته و نسبت به کسانی که شأن و منزلت جایگاه‌ خود را در ساختار مدیریتی کشور رعایت نکنند، برخورد قاطع خواهد کرد. نباید اجازه داد حیثیت و آبروی نظام هزینه افراد، جریان‌ها یا تشکل‌های سیاسی شود؛ چرا که به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی؛ «حفظ نظام از اوجب واجبات است.» و حفظ آبرو و اعتبار آن نیز بر حفظ آبروی همه اولی است که این امر در وهله بعد می‌تواند جلوی بهره‌برداری سیاسی و رسانه‌ای بوق‌های تبلیغاتی دشمن را نیز سد کند.