سردار غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: کلید استمرار انقلاب اسلامی در سخنان رهبر معظم انقلاب، کار سازمان‌یافته به معنای شبکه‌سازی است. اگر بدون شبکه‌سازی کار کنیم، ممکن است در ‌مواقعی پیروزی موقتی حاصل شود، اما اگر به صورت سازمان‌یافته کار کنیم، می‌توانیم موفقیت‌های مستمری داشته باشیم. امروز میدان جنگ عوض شده است، اما باز هم برای موفقیت به شدت به کار شبکه‌ای نیازمندیم.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه در نشست شورای عالی مالی سپاه


 حسن ابراهیمی/ حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی گفت: «در مسائل مالی سپاه باید روی مصون‌سازی توجه جدی کرد و زمینه‌های تخلف را از بین برد؛ چرا که تخلفات مالی در نهاد صیانت‌کننده انقلاب، سپاه را از انجام مأموریت اصلی خویش بازمی‌دارد و موجب خسران می‌شود.»
به گزارش خبرنگار صبح صادق حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی‌صادقی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه در نشست اعضای شورای عالی مالی سپاه که به میزبانی ذی‌حسابی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه برگزار شد، با گرامیداشت ایام فاطمیه، اظهار داشت: «حضرت زهرا(س) اولین سنگرنشین اسلام ناب و الگوی همه ائمه معصوم(ع) است و امام زمان(عج) که همه اولیا و انبیا(ص) مقدمه‌ساز ظهورش هستند، این تعبیر را دارد که من شاگرد مکتب مادرم فاطمه هستم.»
وی در ادامه به موضوع مسائل مالی و ذی‌حسابی در سپاه اشاره کرد و گفت: «مدیران که گرفتار روزمرگی می‌شوند، می‌خواهند مشکلات را به صورت آنی در آن مرحله حل کنند و شاید متوجه عواقب آن نباشند؛ به ویژه در مسائل مالی نباید گذاشت مسائل، خارج از چارچوب درستش حل شود، چون شاید مدیر احساس کند که کار سازمان انجام شده، ولی این تخلفی است که از نظر شرعی هم مشکل‌ساز بوده و به اعتباری باید گفت آدم نباید برای دیگران به جهنم برود.»
وی با اشاره به اینکه مسئولان مالی باید مدیران را نسبت به مسائل مالی و رعایت قوانین مالی کشور توجیه کنند، افزود: «اینکه مدیری بخواهد کار سازمانش به سرعت انجام شود و تخصیص منابع لازم به سرعت صورت گیرد، راهش دور زدن قانون نیست، راهش را شما به عنوان ذی‌حسابان و مسئولان مالی سپاه باید در برابر مسئولان قرار دهید که البته در جاهایی هم ممکن است راهکاری برای دست یافتن سریع به منابع مالی و بودجه نباشد.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه افزود: «همه باید نگران و دغدغه‌مند آینده و عاقبت خود باشیم و این سیره علوی است؛ زیرا زمانی که پیامبر اسلام(ص) در دوران حیات‌شان مسئله نحوه ضربت خوردن امیرالمؤمنین(ع) را در سی و چند سال پس از آن زمان مطرح می‌کنند، ایشان بدون درنگ سؤال می‌کند که آیا در آن زمان دین من به سلامت خواهد بود یا نه؟ این یعنی عالی‌ترین انسان‌ها از نظر مرتبه کمال و عصمت هم مهم‌ترین دغدغه‌اش عاقبت و سلامت دین‌شان است.»
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی تأکید کرد: «مسئولان مالی و ذی‌حسابان در این امر باید مراقبت فراوان کنند؛ چرا که اگر خودشان هم لغزش نکنند، ممکن است از آنها لغزش را بخواهند و هزاران دلیل هم برای این لغزش بیاورند. خیلی مواقع این مسئولان هستند که از مدیر مالی درخواست غلط دارند و چون گیر کرده‌اند و به شدت احساس مسئولیت می‌کنند، فقط به دنبال رفع این مشکل هستند، در حالی که  همین امر می‌تواند نقطه شروع یک فاجعه مالی باشد.»
وی ادامه داد: «مسئله مالی با اسناد ارتباط دارد و ممکن است در جاهایی با سندسازی یک مشکل را حل کنند؛ اما باید توجه داشت وقتی که در مال حلال شخصی افراد از ذره ذره‌اش حساب می‌کشند، در روز قیامت و در برزخ از بیت‌المال چگونه حسابرسی خواهند کرد که پای خیلی از ماها در این حسابرسی‌ها گیر است و باید در این مسیر بمانیم و ذره ذره حساب پس بدهیم، آن هم اگر حساب ما جور دربیاید و اگر جور در نیاید، عواقب بعد از آن گریبان‌گیر ما خواهد شد.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه با اشاره به اینکه یک هم‌افزایی باید در مجموعه سپاه برای جلوگیری و مصونیت‌سازی در مسائل مالی ایجاد شود، ادامه داد: «باید زمینه‌های لغزش را از بین ببریم و ساختار و سامانه‌های سپاه را شامل یک مصونیت از درون کنیم.»
وی افزود: «زمینه‌های لغزش برای انسان‌های گوناگون تفاوت می‌کند. پاسداری که ممکن است در برهه‌ای از زندگی دچار مشکلات خانوادگی و بیماری اعضای خانواده شود و مشکل مالی پیدا کند، در حالی که به پول بیت‌المال دسترسی دارد، تا یک فرمانده‌ای که این مشکلات را ندارد و درگیر مسائل دیگر می‌شود، همگی زمینه لغزش را دارند که آن زمان می‌توان دید چه کسی تقوای واقعی دارد. یکی از مصون‌سازی‌ها همین مسئله تقواست.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه ادامه داد: «گاهی تشویق‌های مالی و نیز کمک‌های معیشتی و رفاهی می‌تواند بسیاری از زمینه‌های لغزش را از بین ببرد و مصون‌سازی کند که این البته به وسعت دید یک مدیر بستگی دارد که برای از بین بردن زمینه‌ها هزینه کند تا بعدها هزینه برخورد با تخلفات را ندهد.»
وی ادامه داد: «نکته دیگری که در سازمان مهم است، آموزش مسائل مالی و ذی‌حسابی به مدیران است که باید مدیران در زمینه مسائل حساب‌های بانکی و اسناد مالی مطلع باشند، از سویی خیلی جاها به واسطه تغییر مدیران تعدد حساب وجود دارد که برای مصون‌سازی باید از این تعدد حساب‌ها جلوگیری کرد، از طرفی نباید گذاشت در اثر کم اطلاعی مدیر یک اجتهاد غلط یا غفلت از این مسائل در آنها شکل بگیرد.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه بر ارائه آموزش‌های مالی به مدیران و فرماندهان تأکید کرد و گفت: «به نظر می‌رسد معاونت مالی باید آموزش‌هایی برای فرماندهان و مسئولان برقرار کند که نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه از برگزاری چنین آموزش‌هایی استقبال می‌کند. این آموزش‌ها باید به تکرار انجام شود و هشدارها هم باید مرتب داده شود؛ چرا که بعضاً ممکن است در این امور غفلت شود.»
وی تأکید کرد: «ما در زمینه مسائل و تخلفات مالی به هیچ وجه کوتاه نیامده و نمی‌آییم و هر لحظه و هر جا با این مسائل برخورد می‌کنیم و اقدام متقضی برای بررسی و ارجاع به مراجع ذی‌صلاح را انجام می‌دهیم، چون اعتقاد داریم تخلفات مالی می‌تواند پاشنه آشیل یک مجموعه باشد و اگر این اتفاق در سپاه بیفتد، ما را از مأموریت اصلی پاسداری از انقلاب باز خواهد داشت.»
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی در پایان تعبیر قرآن را درباره افرادی که به اسم کار خیر دچار تخلف و گناه می‌شوند، بیان کرد و افزود: «خسران یعنی تمام اصل سرمایه‌های انسان هم از بین می‌رود، بر این اساس نباید گذاشت پاسداران و مسئولان و فرماندهان که به نیت سنگرنشینی انقلاب و اسلام لباس سبز پاسداری بر تن کرده‌اند، دچار چنین خسرانی 
شوند.»

پدر شهید مدافع حرم «محمد معافی»


 زینب محمودی‌/ محمد معافی از مدافعان ساروی حرم حضرت زینب(س) بود که 30 دی 1396 در بوکمال سوریه به شهادت رسید.
عیسی معافی پدر شهید می‌گوید: «من سه فرزند دارم، دو پسر و یک دختر، که محمد فرزند اولم بود. محمد سال 1363 در روستای برگه میاندرود منطقه گوهرباران ساری متولد شد. از کودکی اخلاق خوبی داشت. خیلی مهربان و دلسوز بود. استعداد خوبی در فراگیری درس داشت. سوم راهنمایی او را در کانون زبان انگلیسی ثبت‌نام کردم، این دوره را با نمرات عالی طی کرد. به مسجد و پایگاه بسیج خیلی علاقه داشت. از همان کودکی عضو فعال بسیج بود. سال 90 به عضویت نیروی قدس درآمد. به زبان عربی هم تسلط داشت. ابتدا به نیروهای عراقی و سوری و ایرانی آموزش نظامی می‌داد تا اینکه اواخر فرمانده عملیات شد. 60 عملیات در سوریه را با موفقیت به پیروزی رساند. تکفیری‌ها و حرامی‌ها یک‌ونیم سال در تعقیبش بودند تا او را به شهادت برسانند. سری نترس داشت و خیلی شجاع بود. ما بعد از شهادتش فهمیدیم چه کاره بود. هر موقع از کارش سؤال می‌کردیم، سکوت می‌کرد و می‌گفت؛ ان‌شاءالله خیر است.
محمد دو فرزند دارد؛ پسرش ابوالفضل 9 ساله و دخترش حنانه 2 ساله است. خدا را شکر می‌کنم که عمر و جوانی پسرم برای دفاع از حرم اهل بیت(ع) و حفظ خاک و ناموس اسلام فدا شد. محمد آخرین بار 17 روز پیش از شهادتش با ما از سوریه تماس گرفت. من کشاورزم، با همسرم در زمین شالیزاری روستا مشغول کشاورزی بودیم که محمد تماس گرفت، خیلی صمیمانه صحبت کرد. چند روز از او بی‌خبر بودیم. عروسم نگران شد. وقتی پیگیر شدیم، فهمیدیم محمد در بوکمال سوریه به شهادت رسیده است. پیکرش را چند روز بعد به ایران آوردند و طی تشییع باشکوهی در روستای برگه میاندرود ساری دفن کردند. پسرم سال‌ها در تهران و کرج زندگی می‌کرد و کسی از کارش خبر نداشت. تازه بعد از شهادتش همه متوجه شدند چه عزیزی را از دست داده‌اند. تکفیری‌ها از یک‌ونیم سال پیش در صدد به شهادت رسیدن پسرم بودند. گویا قرار بوده عملیاتی انجام شود، محمد به اتفاق چند نیروی سوری نقشه‌ها را مرور می‌کنند، به آنها می‌گوید من می‌روم اتاقم تا کارها را بررسی کنم. قرار می‌شود بعد از نماز صبح فردا راهی منطقه شوند، اما یک سوری که نفوذی داعشی‌ها بوده و نقشه ترور محمد را داشته، وقتی اوضاع را مناسب می‌بیند به سر محمد تیری شلیک می‌کند و او را به شهادت می‌رساند، بعد در اتاق را قفل می‌کند و ماشین محمد را با خود می‌برد. همرزمان محمد که دو سه روزی از او بی‌خبری می‌مانند، به همان خانه مسکونی خالی از سکنه که محمد در آن مستقر بود، می‌روند. اتاق‌های ساختمان را می‌گردند و با پیکر خونین او مواجه می‌شوند. می‌گفتند؛ انگار محمد خوابیده بود، با اینکه پنج روز از شهادتش می‌گذشت، اما پیکرش ورم نکرده بود. پیکر محمد را به ایران منتقل کردند، وقتی به معراج شهدا رفتیم و او را دیدیم انگار در خوابی آرام بود. پیکر محمد پنجم بهمن 96 در روستای‌مان به خاک سپرده شد. روستای برگه میاندرود 15 شهید دفاع مقدس تقدیم اسلام کرده و پسرم اولین شهید مدافع حرم این روستا است.

 علیرضا جلالیان/ راهبردهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دکترین دفاع همه‌جانبه تنظیم و اجرا می‌شود. بر این اساس و مبتنی بر اینکه، جهاد اولیه تنها از شئون امام معصوم(ع) است، هیچ اصلی در موضوع دفاعی کشور بر اساس تهاجم چیده نشده است؛ یعنی تهاجم در اصول و راهبردهای نظامی کشور مفهومی ندارد و اصل، دفاع است. اگر به تهاجمی هم نیاز باشد، این تهاجم در واقع نوعی دفاع یا نوعی مقابله به مثل به متعددی ظالم و مهاجم است. به این مفهوم که، پیش از اینکه تهدید به صورت جدی در منطقه هدف محقق شود، مانع از تحقق آن شده، یا آنکه مرکز مدیریت تهدیدِ اعمال شده علیه کشور مورد هدف قرار می‌گیرد. 
ماجرای انتقام از داعش در دو نوبت و انتقام از ضد انقلاب دموکرات با تهاجم به مرکز مدیریت تهدیدات اعمال شده از سوی آنها علیه کشور از نوع عملیات انتقام یا مقابله به مثل با رویکرد تهاجمی‌‌‌ـ دفاعی بود. همچنین حضور مستشاران و یگان‌های تخصصی سپاه در عملیات‌های نظامی علیه تروریست‌ها در عراق و سوریه در کنار دیگر یگان‌های نظامی این کشورها و یگان‌های مقاومت از نوع مقابله با تهدیدات پیش از رسیدن آن به کشور بوده است.
اما به تازگی با گسترده شدن تهدیدات نظامی علیه کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رویکرد دفاع پیش‌دستانه رزمایش بزرگ پیامبر اعظم(12) را در جزیره قشم برگزار کرد. همچنین رزمایش بزرگ اقتدار 97 که هفته جاری با محوریت نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی برگزار شد، خروجی همین رویکرد بوده، با این هدف که دیگر برای مقابله با تهدیدات علیه کشور نباید منتظر حضور و بروز تهدید در داخل مرزها بود و اگر نیاز باشد باید تهدید را در نقطه شروعش خفه کرد. این در واقع مبتنی بر این اصل از بیانات امیرمؤمنان علی(ع) که؛ «خوار و ذلیل نشد مگر ملتی که با دشمنش در خانه خود جنگید» بوده و یک اصل عقلی، دینی و راهبردی است. به این مفهوم که تمام توان، تجهیزات و مقدورات نیروهای مسلح با این گرایش که تهدیدات اصلی علیه کشور از خارج از مرزها، چه در کشورهای همسایه و همجوار، چه در آب‌های آزاد خواهد بود، برای مقابله با این تهدیدات باید عملیات پیش‌دستانه و انهدام پیش از رسیدن به مرزها را پیش گرفت. البته، امروز قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به اندازه‌ای است که تقریباً هیچ قدرت نظامی در منطقه یا فرامنطقه حتی جرئت اقدام نمایشی علیه امنیت دفاعی کشور را ندارد، اما نباید از این نکته غافل بود که دشمن به خصوص دشمن صهیونیستی مانند سگ هاری که هر روز محیط اعمال قدرتش محدود می‌شود، امکان دارد به سیم آخر بزند و همه امکانات مورد اختیار خود را برای تهاجم به کشور و منافع انقلاب اسلامی به کار بگیرد. بر این اساس، تمام تمهیدات لازم برای خشکاندن چنین تهدیدی در لحظه وقوع در منطقه اقدام چیده شده است. تمام نیروها و ادوات دشمن در منطقه تحت اشراف بوده و توان عملیاتی سپاه در حوزه پهپاد و موشک و نیز توان رزم زمینی و دریایی سپاه و ارتش همگی از حالت انتظار برای پاسخگویی به تهدید به حالت عملیات دفاع پیش‌دستانه تغییر وضعیت داده‌اند و این موضوع در رزمایش‌ها در حال به نمایش درآمدن است که خود نوعی بازدارندگی برای دشمن بوده و اعتراف او به قدرت نیروهای مسلح را به همراه داشته است.


سال‌های دفاع مقدس مملو از برکات، معجزات و شگفتی‌ها است که هنوز به همه بخش‌های آن پرداخته نشده است. در کنار رزمندگان ایرانی، جوانان افغانی فارغ از ملیت خود و فقط برای حفظ تمامیت اسلام و بنا به امر حضرت امام خمینی(ره) که خود را مقلد ایشان می‌دانستند، به جبهه جنوب و غرب عزیمت کردند. برای آنها جز اسلام مهم نبود و در این راه از جانبازی تا شهادت پیش رفتند.
کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» مجموعه‌ خاطرات 20 رزمنده افغانی است که به کوشش «محمدسرور رجایی» گردآوری شده است.
در بخشی از کتاب در خاطره‌ای با عنوان چراغ زندگی آمده است: «ما عاشق امام(ره) و اسلام بودیم. برای‌مان هیچ فرقی نمی‌کرد کجا می‌جنگیم. برای مقلدان امام(ره) افغانستان و ایران مطرح نبود؛ مهم فرمان امام(ره) بود. ما بر اساس اعتقادات‌مان از اسلام و آرمان‌های حضرت امام(ره) دفاع می‌کردیم.
زمانی که نزدیکی خرمشهر به کار خدماتی مشغول بودم، یکی از مشکلاتم درد کوبیدگی بود که در کردستان بر اثر لگد اسب به آن دچار شده بودم. این درد مرا از پا انداخت و در بیمارستان شهید بقایی اهواز جراحی شدم. حالا مشکلات جسمی زیادی دارم و نمی‌توانم کارهای سنگین انجام دهم. 15 سال است ازدواج کرده‌ام، ‌اما بر اثر همان لگد اسب، بچه‌دار نشده‌ام.
به خانمم گفتم: اگر تو می‌خواهی از هم جدا می‌شویم تا بتوانی لذت مادر شدن را احساس کنی.
ولی همسرم با کمال فداکاری از داشتن فرزند گذشت و هیچ‌گاه حرف جدایی را به زبان نیاورد. حتی مستقیم گفتم: ما بچه‌دار نمی‌شویم و تو می‌توانی مادر شوی و این حق طبیعی تو است.»
«از دشت لیلی تا جزیره مجنون» در 524 صفحه مصور تدوین و تنظیم و به کوشش نشر معارف در دو هزار نسخه منتشر شده است.



پس از شهادتش دو نامه همراه ساكش رسيد كه نامه اول مربوط به تيپ ويژه شهدا بود و نامه دوم خطاب به خانواده‌اش بود. عباس اين‌گونه نوشته بود: «امروز عمليات است و من خواب ديده‌ام شهيد مى‏‌شوم.» همچنين سفارش كرده بود: «اين سلاح من كه به زمين مى‏افتد، يكى را بفرستيد كه بيايد و سلاح مرا بردارد.» پس از او برادرش اصغر هم عازم جبهه شد و در سال 1365 وى به درجه رفیع شهادت رسيد.
به نقل از خانواده شهید عباس ولى‌‏نژاد زوارق‏
عباس چهارم آذر 1337 در پيرانشهر به دنيا آمد. شغل پدرش نظامی بود و در مشهد خدمت می‌کرد؛ به همین دلیل راهی این شهر شدند. در كودكى به مكتبخانه رفت و قرآن را فراگرفت.  دوره ابتدايى را در دبستان «فرهنگ»، دوره راهنمايى را در مدرسه «كريم خان» و دوره متوسطه را در دبيرستان «طالقانى» مشهد گذراند. دو سال پیش از پيروزى انقلاب اسلامى فعاليت‌های انقلابی خود را ضمن تحصيل شروع كرد. به ورزش علاقه زیادی داشت و در رشته بسكتبال و دوی امدادی صاحب مقام بود. پس از پيروزى انقلاب اسلامى و پيام امام(ره) مبنى بر تشكيل بسيج، به این امر همت گماشت. به این ترتیب، مسئوليت سه ناحيه از مساجد برعهده او گذاشته شد. در اين ايام دوره تكاورى را گذراند و مربی نظامی شد. سپس عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامى شد و نامش در فهرست ترور منافقين قرار گرفت. با اعلام نیاز شهید کاوه به تیپ ویژه شهدا رفت و فرماندهى گردان حزب‏الله به وى واگذار شد. او را «ببر کوهستان» لقب داده بودند و کومله برای سرش جایزه تعیین کرده بود. یک بار از ناحیه پا مجروح شد؛ ولی سرانجام در 10 آبان 1361 بر اثر اصابت گلوله ضد انقلاب به گردن و كمرش در کردستان به دیدار حق شتافت و پیکر پاکش در بهشت رضا(ع) مشهد دفن شد.

جمع‌بندی تریبون 21

در تعبیر قرآن، معیشت و اقتصاد برای جامعه همانند ستون فقرات عمل می‌کند. بر اساس این، دشمن در آخرین حربه خود به دنبال زدن این ستون فقرات است و اگر جمهوری اسلامی از این آزمون پیروز بیرون بیاید، پس از زوال قطعی دشمن، در اوج قدرت قرار خواهد گرفت. به این ترتیب، هم‌اندیشی تریبون 21 را به این موضوع اختصاص دادیم که در ادامه پاسخ‌های شما همراهان گرامی را جمع‌بندی می‌کنیم.
جدا کردن مردم از انقلاب/ اولین نکته بارز در تحلیل همراهان گرامی از حمله دشمن به معیشت و مردم، جداکردن مردم به منزله یکی از ارکان سه‌گانه انقلاب از آن بود. «رضا ولي‌پور» از ايوان، «ابراهیم ملکی» از ملایر، «نبی غلامی» از گیلان‌غرب، «عزیزی» از کرمانشاه، «محمد درینی» از عنبرآباد، «حسین زمانی» از مشهد، «علی مجیدی» از آذرشهر و «علي صفي‌لو» از زنجان چنین نظری داشتند.
ایجاد اغتشاش/ فشار معیشتی برای ایجاد امواج اعتراض و سپس اغتشاش برای اجرای مرحله به مرحله طرح براندازی نظام هم در پیام‌های «محسن قاسمی» از نهاوند، «اسداله قادری‌چرمهینی»، «فاطمه طالبی» از خرم‌بید، «اعظم محمدی» از چادگان، «حسین کریمی» از قروه و «مسلم قلی‌نژاد» از سلماس مطرح شده است.
ایجاد نارضایتی عمومی/ همچنین بر همین مبنا «علی قنبریان» از تهران، «هادی احمدی» از طارم، «خیرالنسا قرباني» از املش، «مصطفی صالحی» از کهنوج، «محمدرضا جعفری‌نسب» از سبزوار و «داود کاوسی» از ایذه به یک مرحله پیش از موضوع اغتشاش، یعنی ایجاد نارضایتی عمومی اشاره کرده‌اند.
دلسرد کردن و ناامید کردن مردم/ اما عده‌ای هم یک مرحله پیش از این را بیان کرده‌اند که دلسردی و ناامیدی مردم است. «مهربانی» از گالیکش، «مرضیه پورقنبرمقدم» از قم، «محمدصادق شريفان» از سبزوار، «حسين حقيقت‌پناه» از سبزوار، «علی محرمی» از چالدران، «قاسمی» از بیرجند و «شاهچراغ» از دامغان جزء این همراهان بودند.
القای ناکارآمدی/ عده‌ای هم با همان مبنایی که بیان شد القای ناکارآمدی نظام را مطرح کرده‌اند. «فرخی» از پاکدشت، «اله‌قلی کوشکی» از خرمی، «ابوذر ابوالفتحی» از آبدانان، «محمد رضائی» از شال، «مریم دهقان» از دلونظر، «عزیزی» از همدان و «بانشی» از شیراز صاحبان این نظر بودند.
ایجاد تفرقه و گسست اجتماعی/ «شاه‌زمان ساریخانی» از قنقری، «هادی خیراندیش» از سبزوار و «حسین خسروشیری» تفرقه و گسست اجتماعی برای فروپاشی را حاصل این امر دانسته‌اند.
بدبین کردن مردم نسبت به حکومت اسلامی/ «جابر بینایان» از سمنان، «رسول سلیمانی» از زنجان، «زهرا كريم‌زاده» از زرين‌شهر، «سیدمحمد میرنبی‌زاده» از «محمودآباد» و «یوسف صبحانی‌نسب» از بوشهر هم در همین راستا بدبین کردن مردم نسبت به اسلام و حکومت اسلامی را برشمرده‌اند.
حمله به اعتقادات مردم/ اما عده‌ای هم به نکته مهمی اشاره داشتند و آن، ارتباط معیشت و لقمه با اعتقاد مردم بود؛ هرچند همگی ابراز امیدواری کرده‌اند که دشمن در این زمینه شکست خواهد خورد. «حسین پورشاهرودی» و «سجاد مردانی» از مشهد، «علی عزیزخانی» از ابهر، «محمدرضا شهسواری» از قرچک، «حسین اقبالی» از بردسکن، «داوود اميري‌ثالث» و «سیدجلالی» از ماکو چنین نظری داشتند.
به زانو درآوردن مردم/ «محمد کرمی» از صحنه، «فاطمه یگانه» از بیستون و «احمد آقامیرزایی» از ابهر هم این امر را حمله مستقیم به مردم برای به زانو درآوردن آنها در مسئله پای انقلاب ایستادن دانسته‌اند. ایجاد دوگانه دروغین «یا معیشت یا ارزش» را «احمدمحمدی» از آبیک، «معیشت؛ پاشنه آشیل مردم» را «ابن‌علیان» از نجف‌آباد، «کمرنگ کردن حضور مردم در جشن چهل سالگی انقلاب» را «فاطمه قاسمی» از اردکان و «دست گذاشتن روی حساس‌ترین نقطه زندگی بشر» را «حسین حسنوند» از کرمانشاه مطرح کرده‌اند.
برندگان تریبون 21
«ابن‌علیان» از نجف‌آباد/ «حسین اقبالی» از بردسکن 
 «اسداله قادری‌چرمهینی»
پرسش تریبون 22
چرا کشور برای پیشبرد اهدافش به تشدید شتاب حرکت علمی نیاز دارد؟

سردار جعفری


فرمانده کل سپاه گفت: «پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی بدون نقش‌آفرینی گسترده و مستقیم مردم ممکن نیست.» سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در دومین اجلاسیه مجمع اساتید طرح صالحین کشور که در مجتمع فرهنگی‌ـ آموزشی امامت مشهد برگزار شد، اظهار داشت: «انقلاب اسلامی دستاوردها و ثمرات گرانسنگ و ارزشمند بسیاری داشته است و برشمردن آن زمان زیادی را می‌طلبد؛ اما مروری بر آن در چهل سالگی انقلاب اسلامی یک ضرورت است.»
وی با اشاره به اهمیت شناخت مؤلفه اصلی در رقم خوردن این دستاوردها و پیروزی‌ها و ضرورت تقویت آن، تصریح کرد: «نقش مردم در انقلاب اسلامی و به ‌ویژه دفاع مقدس نقشی بی‌نظیر و مثال‌زدنی بود که می‌توان از آن به یک الگو یاد کرد؛ اینکه موتور انقلاب اسلامی روشن است و به جلو می‌رود، به دلیل الگوی درخشان دفاع مقدس و حماسه‌های شکل گرفته دراین مقطع تاریخ‌ساز است.»
وی افزود: «مدیریت نیروهای مردمی که در حل یک بحران بزرگ اجتماعی نظیر جنگ بسیار تأثیرگذار بود و آن را به دفاعی مقدس و عزت‌بخش تبدیل کرد، امروز نیز می‌تواند در حل مشکلات موجود راهگشا باشد.»
سردار جعفری فتح‌الفتوح انقلاب اسلامی را تربیت جوانان مؤمن، انقلابی و مخلص دانست و تصریح کرد: «با توجه به خلأهای موجود در رویکردهای مدیریتی کشور در عرصه‌های گوناگون در به‌کارگیری توان عظیم جوانان مؤمن و انقلابی جامعه، حضرت آقا فرمان آتش به اختیار به جوانان دادند.»
فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به ویژگی‌های کار جهادی از منظر رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی)، تصریح کرد: «از دیدگاه معظم‌له کار جهادی دارای سه ویژگی خالصانه و برای خدا بودن، همراه با سخت‌کوشی بودن و مخالف و دشمن داشتن است و اگر کاری این سه ویژگی را نداشته باشد،
 جهادی نیست.»
وی با بیان اینکه پاسداری غیر محافظه‌کارانه از انقلاب و تحقق اهداف والای آن مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی از سپاه است، اظهار داشت: «پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی بدون نقش‌آفرینی گسترده و مستقیم مردم ممکن نیست و پیشتازی و خط‌شکنی آن با نسل جوان است.»
وی با تأکید بر اینکه امروز دشمن به شدت از درگیری با ایران اسلامی پرهیز می‌کند، گفت: «همان‌گونه که جوانان مؤمن و انقلابی در دوران دفاع مقدس و در برابر متجاوزان بعثی حماسه‌ای بزرگ را رقم زدند، امروز نیز با برخورداری از ۳۶ میلیون جوان، با مدیریت صحیح و معتقد به‌کارگیری جوانان مؤمن انقلابی از این ظرفیت عظیم می‌توان به بهترین شکل
 استفاده کرد.»
فرمانده کل سپاه تجربیات دفاع مقدس و پیامدهای اعتماد به استعدادهای جوان و توانمندی‌های بومی و درونی کشور در عرصه دفاعی را گرانبها و قابل الگوبرداری در دیگر عرصه‌ها، همچون فرهنگ، سیاست، اقتصاد و... دانست و خاطرنشان کرد: «ما اکنون در مرحله سوم انقلاب اسلامی هستیم؛ مرحله اول پیروزی انقلاب و مرحله دوم تشکیل و تثبیت نظام اسلامی بود که به‌ طور کامل انجام شده و مرحله بعدی اسلامی شدن دستگاه‌های اجرایی و سپس ایجاد جامعه اسلامی است که این مراحل بدون نقش‌آفرینی مردم در عرصه‌های گوناگون و مدیریت صحیح آن محقق نمی‌شود.»




توی پرواز همسفر بودیم. کلی حرف زد، بعدش از درآمدم پرسید. خودش کارخانه‌دار بود و پولدار. گفتم 30 ساله کارمند دولتم و حقوقم چهار میلیونه. این رو که شنید شروع کرد به بد و بیراه گفتن به نظام، سپاه و به خصوص سردارها که اینها همه پول‌های ملت رو می‌خورن به شما چیزی نمی‌رسه. من هم سعی کردم پاسخ ذهنیاتش رو بدم. به مقصد رسیدیم، داشتیم با هم از سالن فرودگاه خارج می‌شدیم که یکی از بچه‌های سپاه استان جلو آمد و گفت: سلام سردار! همسفر ما با دیدن این صحنه خجالت زده شد و رفت، من هم دیگه ندیدمش.