امین پناهی/ انقلاب اسلامی ایران چهل ساله میشود و این چهل سالگی در حالی اتفاق میافتد که در طول این چهار دهه دشمنان انقلاب تمام تلاش خود را به کار گرفته بودند تا مردم ایران چهل سالگی انقلابشان را نبینند. همین تابستان گذشته بود که جان بولتون در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس گفت؛ انقلاب اسلامی ایران نباید به جشن چهلسالگیاش برسد.
وی در توضیح برنامههای خود برای مقابله با انقلاب اسلامی گفته بود: «نتیجه این بازبینی در سیاست و آنچه بسیاری از ما در ایالات متحده به سمت آن حرکت میکنیم، باید این باشد که انقلاب سال 1979 آیتالله[العظمی] خمینی تا جشن چهلسالگیاش دوام نخواهد آورد.»
شکست آمریکا از ایران
البته این امر تنها به ادعای براندازی از سوی دولت آمریکا محدود نمیشود؛ بلکه دولت ایالات متحده در طول این چهار دهه همواره تلاش کرده هر جایی که جمهوری اسلامی ایران با چالشی مواجه شده آن را در نظر مردم بحرانی حل نشدنی جلوه دهد و مانند همیشه از آب گلآلود ماهی بگیرد. از همان ابتدا خوی استکباری دولت آمریکا به آنها اجازه نداده تا استقلال ملت ایران را به رسمیت بشناسند و در نهایت یک روز پیش از آغاز جشنهای چهل سالگی انقلاب اسلامی، یعنی 11 بهمن ماه مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در پیامی توئیتری که به زبان فارسی منتشر شد، اعلام کرد که چهل سال پس از انقلاب آنچه نصیب ایران شده، تنها شکست بوده است!
در واقع این موضوع یک نمونه کوچک است از آنچه ما آن را ایستادگی آمریکا در برابر خواست ملتهای آزاد جهان میدانیم. پمپئو نوشته است: «حتی رئیسجمهورتان حسن روحانی نیز به ۴۰ سال شکست رژیم ایران اعتراف میکند. نیازی نبود اینطور باشد، اما رژیم حاکم شما همواره ایدئولوژی را بر منافع و رفاه مردم ایران ترجیح داده است.»
یک واژه بسیار مهم در این جملات هست که باید به آن توجه کنیم. ایدئولوژی و ایستادگی بر روی آن همان موضوعی است که آمریکا را ناراحت میکند و تمام دشمنی او از همین نکته ناشی میشود. اما یک نکته در این کلمه وجود دارد و آن اینکه تمام دشمنی آمریکا و دشمنان جمهوری اسلامی و ملت ایران بر سر ایدئولوژی است. پس اتهامزنی جمهوری اسلامی درباره بمب اتم یا مباحث دیگری چون صنعت موشکی و غیره همه بهانهجویی است و مقصود دشمنان از بین بردن این ایدئولوژی است. بنابراین ملت ایران تا زمانی که بر سر ایدئولوژیاش ثابت قدم است، دشمنی آمریکاییها هم وجود دارد و این یک امر اجتنابناپذیر است.
نقش مردم در پاسداری از انقلاب
اما مردم همواره و در همه برهههای انقلاب اسلامی در صحنه بودهاند و به هر شکل ممکن برای آن جاننثار کرده و نگذاشتهاند از همان ابتدا که انقلاب اسلامی نهالی نوپا بود تاکنون که به درختی تناور تبدیل شده است، آسیبی به آن وارد شود. به یقین میتوان گفت، در طول این چهار دهه از روزهای اول پیروزی انقلاب تاکنون، این مردم بودند که در لبیک به امامشان هشت سال جنگ نظامی، جنگهای مختلف اقتصادی و فتنههای سیاسی متفاوت را پشت سر گذاشتند و اجازه ندادند به اصل انقلاب آسیبی برسد. در واقع، نقش مردم ایران از ابتدای مبارزات با رژیم طاغوت تاکنون روز به روز پر رنگتر شده است. این مردم بودند که با پیروی از رهبری بیدار، کشور را حفظ و حراست کردند تا جریانهای مختلف نتوانند به آن آسیبی وارد کنند.
با یک نگاه درمییابیم که اصل انقلاب اسلامی همواره با مخاطرات فراوانی مواجه شده و همواره مورد تهدید بوده است. اما مردم هرجا زخمی بر تن انقلاب نشسته است، گردهم آمده و مرهم شدهاند و با عامل آن مقابله کردهاند. در تاریخ انقلاب اسلامی 9 دی ماه 88 یکی از صحنههای تجلی حضور مردم در صحنه انقلاب است که مردم برای حفظ انقلاب و پاسداری از ارزشهای اسلامی به صحنه آمدهاند. از ابتدای انقلاب این مردم بودند که در انتخاباتهای گوناگون شرکت کرده و به نظام و حاکمیت مشروعیت دادهاند.
اما در همه این سالها دشمن همواره سعی کرده حضور مردم را در صحنههای مختلف انقلاب کمرنگ کند. دشمن افزون بر طراحی و اجرای مشکلات مختلف در مسیر حرکت انقلاب خواسته است تا با وارونه جلوه دادن حقایق مردم را دلسرد کند، یا حتی در مقابل انقلاب و حاکمیت قرار دهد. اما این مردم با بصیرتی مثالزدنی که در هیچ یک از دورهها نمیتوان نظیر آن را یافت وارد، صحنه میشوند و اجازه سوءاستفاده به دشمن نمیدهند.
دشمن به این نتیجه رسیده است که پیروزی و پایداری انقلاب اسلامی در این سالها حاصل یک اصل مهم در میان مردم با یکدیگر و همچنین مردم با حاکمیت بوده و آن «وحدت کلمه» است. وحدت در اصول در عین اختلاف سلیقه شاخصهای است که آمریکا و دیگر دشمنان ملت ایران را میترساند و آنان میدانند که همواره عامل شکستشان همین شاخصه بوده است.
دیگر جنگ نظامی علیه ملت ایران ممکن نیست؛ چرا که جنگ، ملت را در مقابل دشمنان منسجمتر میکند. از سویی قدرت نظامی جمهوری اسلامی به قدری افزایش یافته که هر کسی را یارای مقابله با آن نیست. این دو را دشمنان به خوبی دریافتهاند و میدانند که دیگر هیچگاه نخواهند توانست به خاک ایران اسلامی تجاوز نظامی کنند؛ از این رو تاکتیکهای جنگ را تغییر دادهاند. گاهی حرفهای خود را از زبان کسانی میزنند که مردم فکر میکنند اینان در درون نظام اسلامی هستند، اما واقعیت آن است که اینان نفوذیهای دشمنان هستند و گاهی این صحبتها ممکن است برخی را به اشتباه بیندازد.
هدایت و راهبری کشتی انقلاب
باید بدانیم هر چند پدیده نفوذ وجود دارد و رهبر معظم انقلاب هم به آن اشاره کردهاند؛ اما ملت ایران گوش به فرمان رهبری هستند که در طول 30 سال گذشته به خوبی توانسته است کشتی انقلاب را در طوفانها و مشکلات گوناگون هدایت کند. دشمن هم به جایگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی واقف است. «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه اسبق آمریکا پس از فتنه 88 گفته بود: «رهبر ایران میتواند نقشههایی را که بهترین ذهنها با صرف بیشترین بودجهها در زمانی بسیار طولانی کشیده و مجریانی ماهر اجرای آن را به عهده گرفتهاند، با یک سخنرانی یکساعته خنثی کند.»
پس پروژه نفوذ و انحراف از اصول که خواسته این روزهای دشمنان برای انقلاب اسلامی است، راه به جایی نخواهد برد و روزی میرسد که دشمنان مجبورند جمهوری اسلامی و استقلال ملت ایران را با اقتدار در جهان به رسمیت بشناسند. هر چند همین حالا هم به طور غیر رسمی به آن معترفند.
این را از آنجا میتوان نتیجه گرفت که کشور ایران در سال 1397 همان کشور سال 1357 نیست. انقلاب اسلامی افزون بر آنکه زیرساختهای مورد نیاز برای عظمت و اقتدار ایران را فراهم آورده، انسانهایی را تربیت کرده است که میتوانند در مقابل دشمنان بایستند. تهدید ترامپ از جانب سرلشکر قاسم سلیمانی که چندی پیش صورت گرفت، نشان میدهد انقلاب اسلامی نه تنها توانسته کشور را از وابستگی به ایادی غرب و شرق نجات دهد، بلکه کار را به جایی رسانده است که یک ژنرال نظامی ایرانی میتواند در مقابل رئیسجمهور کشوری که بسیاری آن را ابرقدرت و برخی کدخدای جهان میشناسند، بایستد و او را به عقبنشینی از مواضعش مجبور کند.
۴۰ سالگی سرآغاز فصل جدید
ما ادعا میکنیم انقلاب اسلامی دوران بلوغ خود تا 40 سالگی را به خوبی پیموده و حالا زمان آن است که قدرت خود را تثبیت کند؛ اما سؤال اینجاست که اگر انقلاب کار خود را به درستی انجام داده، پس چرا حالا اینقدر مشکل اقتصادی وجود دارد؟
پاسخ این است که انقلاب نقشه راه را برای حرکت در مسیرهای سنگلاخی و پر پیچ و تاب ترسیم کرده؛ اما متأسفانه برخی دولتها آنگونه که باید در این مسیر پیش نرفته و سبب شدهاند مشکلات اینچنینی برای مردم به وجود بیاید. در واقع، بروز مشکلات برای مردم دو وجه دارد؛ یک وجه خارجی که دشمنی دشمنان ناگزیر از ایجاد تحریم و فشار اقتصادی است تا مردم از ایدئولوژی خود دست بردارند و دوم برخی مسئولان که با ضعف و ناکارآمدی خود سبب میشوند فشار به مردم وارد شود که این همان خواسته دشمنان است.
ملت ایران مشکلات را درک میکنند؛ اما میدانند با پاسداری از انقلاب اسلامی است که میتوانند به سر منزل مقصود برسند. آنها میدانند این مشکلات بیشتر به دلیل دشمنیهای دشمنان و عملکرد بد برخی مسئولان عارض شده است؛ اما بار دیگر با حضور در جشن انقلاب اسلامی که برای چهلمین آن را تجربه میکنند، حضور مییابند. همین عدد نویدبخش دوران تازهای است که مردم در این کشور باید آغازگر آن باشند و همانگونه که انقلاب کردند و آن را پاس داشتند، حالا هم باید از آن محافظت کنند و به هدف نهایی آن که ایجاد تمدن اسلامی است، برسانند. حضور در راهپیمایی 22 بهمن به دشمنان نشان خواهد داد که مردم ایران با مشکلات اقتصادی از میدان انقلاب به در نخواهند شد.