حجت‌الاسلام سیدهاشم الحیدری معاون فرهنگی حشدالشعبی عراق با بیان اینکه ولایت فقیه تنها برای جمهوری اسلامی نیست؛ بلکه ولایت‌فقیه الان ولی حزب‌الله لبنان، حشدالشعبی، مقاومت عراق، انصارالله، مردم بحرین و یمن است، خاطرنشان کرد: ولایت فقیه از مدرسه فیضیه شروع شد و امروز تا نیجریه، یمن، بحرین، داخل حجاز، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و پاکستان ادامه داشته است که همگی امتداد فریاد امام راحل است. در حال حاضر امید قدس، فلسطین و انصارالله ولایت است که باید آن را حفظ کنیم.

   نوید کمالی/ اگر قصد برشمردن دشمنان منطقه‌ای انقلاب اسلامی را داشته باشیم، می‌توانیم نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و محمدبن‌سلمان ولی‌عهد عربستان سعودی را دو دشمن اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا بدانیم؛ چرا که حداقل در طی چند این سال اخیر از انجام هیچ‌گونه اقدام غیر انسانی برای ضربه زدن به ملت ایران دریغ نکرده‌اند.
برای نمونه اولی از هرگونه ظرفیت رسانه‌ای و بین‌المللی حتی مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای گسترش ایران‌هراسی علیه ملت ایران بهره می‌گیرد و دومی با تأمین مالی تروریسم، مسبب وقوع جنایاتی مانند حوادث تروریستی مجلس و اهواز شده است.
البته، این دشمنی ناشی از افزایش روزافزون قدرت نرم و دیپلماسی عمومی ایران در سطح منطقه است که دشمنان کشورمان، از جمله رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از آن به یکی از ابزارهای قدرتمند اِعمال نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه که البته، تهدیدکننده منافع استکباری و استعماری آنهاست، یاد می‌کنند؛ ازاین‌رو رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی به عنوان دو بازیگر منطقه‌ای ذیل ایالات متحده آمریکا همواره تلاش کرده‌اند با تحمیل فشار و هزینه بر ملت ایران، حتی به بهای عبور از آرمان فلسطین مانع از افزایش نفوذ تفکر مقاومت در منطقه شوند.
با این حال طی ماه‌های اخیر چرخ روزگار به گونه‌‌ای رقم خورده که به عقیده بسیاری از تحلیلگران بین‌المللی دیگر نمی‌توان امیدی به آینده سیاسی نتانیاهو و محمدبن‌سلمان داشت و به زودی باید شاهد حذف این دو چهره ضد ایرانی از صحنه سیاست بود که در ادامه به اجمال به چرایی آن خواهیم پرداخت.
محمدبن‌سلمان ولی‌عهد جاه‌طلب سعودی پس از شروع فرایند قدرت‌گیری در ساختار سیاسی عربستان هرچند با اعمال برخی اصلاحات اجتماعی در ابتدای امر توانست در بین اقشار جوان سعودی از محبوبیت مطلوبی برخوردار شود، اما تشدید فضای امنیتی این کشور و سرکوب آزادی بیان و شروع فرایند حذف منتقدان سیاسی در کنار آغاز جنگ پرهزینه یمن و صرف میلیاردها دلار ذخایر ارزی این کشور در بازار تسلیحات موجب شد تا وی نه تنها در عربستان، بلکه در میان افکار عمومی جهان نیز مورد انتقاد جدی قرار گیرد، اما در این بین ماجرای قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار و فعال سیاسی منتقد را می‌توان ضربه مهلکی دانست که پیامدهای آن از جمله رأی اخیر مجلس سنای آمریکا مبنی بر احراز مسئولیت وی در قتل این روزنامه‌نگار می‌تواند به زودی به عزل و حذف وی از چرخه سیاست در عربستان منجر شود.
اما نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که در سطح رسانه‌های جهان مهم‌ترین دشمن ملت ایران شناخته می‌شود نیز حال و روز بهتری نسبت به بن‌سلمان ندارد و ماجراهایی از جمله شکست در جنگ دو روزه علیه غزه و همچنین ناکامی ارتش این رژیم در مقابله با تونل‌های زیرزمینی مقاومت زمینه فروپاشی کابینه امنیتی وی و برگزاری انتخابات زودهنگام را مهیا کرده است.
جالب آنکه، ناکارآمدی سیاسی، اقتصادی و امنیتی دولت نتانیاهو به حدی است که رسانه‌های معروف صهیونیستی از جمله یدیعوت آحارونوت به تازگی در گزارشی ویژه خبر از افزایش مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها به خارج از سرزمین‌های اشغالی و لغو تابعیت‌های‌شان داده است، به طوری که بنا بر برخی تحلیل‌ها ادامه این روند سبب وقوع بحران شدید جمعیتی در سرزمین‌های اشغالی خواهد شد که یکی از پیامدهای آن کاهش نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی خواهد بودبه همه اینها پرونده معروف فساد نتانیاهو و همسرش  را هم اضافه کنیم. با توجه به آنچه بیان شده می‌توان انتظار داشت که همزمان با ایامی که ملت بزرگ ایران جشن بزرگ چهل سالگی انقلاب اسلامی را برگزار می‌کنند، ائتلاف عبری‌ـ عربی ضد کشورمان با کاهش قدرت این دو مهره ضد ایرانی به شدت تضعیف شود که در نتیجه آن به فضل الهی بیش از پیش شاهد گسترش انقلاب اسلامی در سطح منطقه خواهیم بود.


  حسین عبداللهی‌فر/ باز هم لاریجانی به مسافرت رفت و بازار تحلیل و گمانه‌زنی درباره نامزدی وی در 1400 داغ شد. در حالی که عده‌ای مانند حسین مرعشی اصرار می‌کنند، این سفرها با اهداف انتخاباتی صورت می‌گیرد، اما نزدیکان وی، سفرهای رئیس مجلس به منظور افزایش جنبه نظارتی خانه ملت را بسیار کمتر از آنچه می‌دانند که باید اتفاق بیفتد. 
صرف‌نظر از اینکه کدام یک از این تحلیل‌ها به واقعیت نزدیک‌تر است، آنچه محل سؤال قرار می‌گیرد، اهداف رسانه‌ای کردن این‌گونه خبرها و نظرها آن هم با تیترهای جهت‌داری است که از جمله آنها می‌توان به تیتر یک یکی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب در اواسط هفته گذشته اشاره کرد که در این باره نوشت: «آیا اصلاح‌طلبان لاریجانی را جایگزین روحانی می‌کنند؟»
به نظر می‌رسد از طرح این سؤال در رسانه‌ها چند هدف مدنظر باشد: 
۱ـ طرح انتخابات 1400 
پرداختن به موضوع انتخابات 1400 به مثابه هدفی مشترک و مرکز ثقلی در همگراسازی جناحی فی نفسه موضوعیت دارد؛ چراکه انگشت گذاشتن روی اهداف مشترک می‌تواند تأثیر فراوانی در کاهش اختلافات درون‌گروهی، انگیزه‌بخشی به تحرکات سیاسی و امیدبخشی جریانی داشته باشد. 
۲ـ گوشزد کردن لزوم ائتلاف برای انتخابات 98
طرح انتخابات 1400 برای برخی زودهنگام جلوه می‌کند، اما در نظر برخی دیگر این موضوع تأثیر مستقیمی بر انتخابات مجلس در سال آینده دارد، به ویژه آنکه وقتی از ائتلاف در انتخابات ریاست‌جمهوری که در نهایت بر یک نفر تمرکز دارد، سخن به میان می‌آید، ائتلاف بر لیست در انتخابات مجلس را تسهیل می‌کند؛ لذا می‌توان گفت که اغلب تحلیلگران سیاسی معتقدند، راه موفقیت در انتخابات 1400 از راه مجلس می‌گذرد. با این نگاه، طرح دغدغه انتخابات بعدی با هدف ائتلاف‌سازی در 98 صورت می‌گیرد.  
۳ـ تأثیرگذاری بر بازی رقیب
یکی دیگر از اهداف فضاسازی رسانه‌ای اخیر تأثیر بر جبهه رقیب است که می‌تواند در تحرک‌بخشی رسانه‌ای در آنها نیز مؤثر باشد. خاصه آنکه برخی جریان‌های سیاسی نان خود را در تنور طرف مقابل قابل پخت و پز می‌دانند و می‌گویند، اگر طرف مقابلی وجود نداشته باشد، امکان دوقطبی دیو و دلبر از بین می‌رود.  
در این میان نام بردن از امثال لاریجانی و طرح سؤالاتی از این دست که آیا اصلاح‌طلبان روی وی ائتلاف خواهند کرد، می‌تواند حتی بر آرایش طرف مقابل و گزینه‌های آنها تأثیر داشته باشد. 
۴ـ غلبه بر فشار روانی فضای موجود
از دیگر اهداف خاص رسانه‌های اصلاح‌طلب در برجسته‌سازی مسائل انتخاباتی و نام بردن از نامزدهای احتمالی کاهش فشار روانی موجود بر این جریان است. در حالی که اصلاح‌طلبان با مسئله‌ای به نام عبور از روحانی مواجه شده و بر سر آن به چند گروه تقسیم شده‌اند، طرح نامزدی مشترک بعدی از سوی یک طیف دیگر این جریان، می‌تواند تأثیر فراوانی بر کاهش منازعه فعلی داشته باشد و نوعی فرار به جلو نیز تلقی شود. نوع سؤالی که در این باره مطرح شده و همچنین کنار آمدن اصلاح‌طلبان با لاریجانی به عنوان جایگزین روحانی، تا حدود بسیاری گویای این هدف است.
۵ـ ارزیابی واکنش‌ها برای تصمیم‌سازی 
اهداف پنهان دیگری نیز می‌تواند مدنظر مطرح‌کنندگان این پرسش باشد که از جمله آنها می‌توان به ارزیابی واکنش‌ها و پاسخ‌های ارائه شده برای تسهیل در امر تصمیم‌گیری نهایی، تحمیل اراده خود به مراکز تصمیم‌ساز و ایجاد فضای رسانه‌ای به نفع نامزد مورد نظر، ارسال پیام خاص به شخص نامزد مورد اشاره و حتی مقاصدی چون سوزاندن وی اشاره کرد. 


   حسن خدادی/ نفس توجه به واقعیتی به نام حضور جریان‌ساز در فضای مجازی از سوي امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) و ضريب‌دهي به آن در حد يک ضرورت فوری برای همه دستگاه‌های تبلیغی کشور، نشان از بصيرت فوق‌العاده و دورانديشي جامعه‌شناسانه ایشان دارد. معظم‌له درباره فعالیت‌های تبلیغی در فضای مجازی فرمودند: «دستگاه‌های مختلفی در فضای مجازی حضور دارند، اما حضور در این فضا باید یک حضور جریان‌ساز باشد، ضمن اینکه بهترین راه شناسایی و ارتباط با گروه‌های مؤثر فرهنگی و یافتن سؤال‌ها و سرنخ‌های فکری آنان، استفاده از فضای مجازی است.»(7/11/۱۳۹۷)
اصولاً دنياي امروز و چشم‌انداز آينده آن با مسئله نقش روزافزون ساحت «مجازي» در زندگي انسان‌ها گره خورده است. اگر روزگاري اينترنت و دیگر مصاديق فضاي مجازي تنها به طبقه به اصطلاح نخبه و خاص تعلق داشت، امروزه به يکي از ابعاد انکارنشدني زندگي عامه مردم تبديل شده است. در اين زمينه براي رسيدن به يک «جامعه معرفتي مجازي» برآمده از آرمان‌هاي اسلامي و انقلابي بايد ساز و کارهاي «تکنولوژيک» و «ايده‌هاي معرفتي» آن فراهم شود. شوراي عالي فضاي مجازي و دفتر تبلیغات اسلامی از يک سو با بحث‌هاي پرشتاب پيشرفت تکنولوژيک در ارتباط هستند و از سوی ديگر با مباني جامعه‌سازي اسلامي و ماهيت ارتباطات اسلامي پيوند مي‌خورند؛ از اين رو سر و کار اين نهادها هم با متخصصان فني است، هم با صاحب‌نظران فرهنگي‌ـ ارتباطاتي و هم با انديشمندان نظريه‌پرداز و کل اين مجموعه بايد از جانب يک تيم چابک و جسور همگن شوند. اگر بخواهیم سه عامل را الزامات بنیادین حضور جریان‌ساز در مواجهه با فضای مجازی، به ویژه شبکه‌های اجتماعی ذکر کنیم، شامل موارد ذیل می‌شود:
۱ـ عبور از نگاه گذشته‌نگر / اولین واقعیت این است که نگاه گذشته‌نگر برخی جریان‌های انقلابی در دهه‌های گذشته، دستاوردی جز عدم ارتباط‌گیری مؤثر با اکثریت جامعه، به ویژه اقشار خاکستری نداشته است. در واقع، این جریان‌ها با تأخیر و پس از حضور همه‌گیر مردم در شبکه اجتماعی به این شبکه‌ها وارد شده و پیشرو نبودن در پیوستن به فضای مجازی موجب شده است اثرگذاری شخصیت‌های مؤثر در میان آحاد کاربران فضای مجازی نسبت به جریان‌های ضد انقلابی کمتر باشد. به طور طبیعی فرصت ارتباط‌گیری مستمر و عمیق و مخصوصاً بهنگام در بازه‌ای که شبکه‌های اجتماعی از دیدگاه شخصیت‌های انقلابی به فراموشی سپرده شده بود، سبب شد در برهه‌ای از زمان، اقشار خاکستری در معرض رهنمودها یا تحلیل‌های جریان ضد انقلاب قرار گیرد. حال که به اهمیت و ضرورت حضور در این فضا پی برده‌ایم، باید از نگاه‌های گذشته عبور کرد.
۲ـ محدود نکردن جامعه ارتباطی / یکی از موانعی که موجب عدم فراگیری ارتباطات جریان انقلابی در شبکه‌های اجتماعی شده، معطوف شدن نحوه بیان و نوع ارتباطات در کلونی‌های اقشار خاص بوده است. برخلاف جریان انقلابی، بخشی از غیر انقلابیون در فضای مجازی سعی کرده‌اند با حرکت در مرز تفکرات عامه مردم، هر نوع گرایش و تفکری را با خود همراه کرده و در بزنگاه‌های خاص(همچون عرصه‌های انتخاباتی) زنجیره‌های هم‌ارزی ایجاد کنند. تعبیر زنجیره‌های هم‌ارزی بدان به معنای آن است که حول دال مرکزی یک گفتمان زنجیره‌های متفاوتی شکل می‌گیرند. 
۳ـ حضور فعال جریان انقلابی/ یکی از اصلی‌ترین عوامل ایجاد رابطه مستحکم میان مردم و نخبگان سیاسی، حضور فعال و به اصطلاح نمایش سبک زندگی دوم افراد (second life) از سوی جریان انقلابی است. با وجود حضور جریان انقلابی در شبکه‌های اجتماعی، هنوز شاهد بهره‌برداری صحیح از شبکه‌ها نیستیم و مطالبی که شخصیت‌های انقلابی ارائه می‌دهند، بیشتر شبیه بیانیه‌های سیاسی یا ادبیاتی است. چنین رویکردی نشان‌دهنده نبود شناخت صحیح درباره نحوه تعامل در فضای مجازی است. بدون شک، هر یک از شبکه‌های اجتماعی خود یک نوع فرهنگ ارتباطی را به همراه داشته که حرکت خلاف جهت این فرهنگ مرسوم، موجب طرد اجتماعی می‌شود.

سابوتاژ اقتصادی مسیر جدید دشمن برای فتنه
معاون حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه، اوضاع کنونی اقتصاد کشور محصول دو پدیده است، گفت: «امروز در کشور دو موضوع فتنه اقتصادی و افت کارآمدی سبب مشکلات اقتصادی موجود در کشور شده است و این دو مورد باهم اتفاق افتاده است.»
«محمدجواد لاریجانی» افزود: «در فتنه ۸۸ دشمنان می‌خواستند مردم را به کف خیابان‌ها بیاورند و «رأی ما کجاست؟» هم کلیدواژه و شعار دشمنان در این فتنه بود. امروز هم دشمن به دنبال کشاندن مردم به خیابان‌ها با شعار «پول ما کجاست؟» 
هستند.
 این برنامه دشمنان است، البته فتنه، اتاق فرماندهی نیز دارد و این بار اتاق فرماندهی فتنه اقتصادی از سوی دشمنان آشکار است.»
 لاریجانی یادآور شد: «برجام توانست در دل دشمن امیدی ایجاد کند؛ مبنی بر اینکه ما مستأصل شده‌ایم؛ اما ملت بزرگ ایران هیچ‌گاه مستأصل نشده است. برای آمریکا و دوَل غربی فتنه اصل نبود؛ بلکه مختل کردن و تضعیف و ساقط کردن نظام اسلامی ایران هدف بود و هست و لذا غرب در دو مسیر برای مقاصدی که فتنه متوجه آن بوده است، کار می‌کند؛ اول اینکه روی اصحاب فتنه زیاد سرمایه‌گذاری نمی‌کند؛ چرا که می‌داند بازسازی آنها بسیار پرهزینه است و بعید است به جایی برسد. اما برای اختلال در نظام به ویژه اختلال اقتصادی بیشتر سرمایه‌گذاری کرده‌‌ است؛ یعنی اکنون خط فتنه به خط سابوتاژ اقتصادی‌ـ خرابکاری و اغتشاش به بهانه مشکلات اقتصادی‌ـ تبدیل شده است.»
 جریان اصلاح‌طلب و تندرو حامی دولت در عین تلاش برای سیاه‌نمایی از اوضاع کشور و فراهم آوردن زمینه تخریب گسترده اقتصاد، به دنبال کاهش مقاومت نظام در برابر تحریم‌ها است. 
یکسان‌سازی قبور شهدا کار غلطی است
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از زیارت قبور مطهر شهدا درباره یکسان‌سازی قبور شهیدان فرمودند: «یکی از کارهای بدی که بعضی از مدیران گلزارهای شهدا انجام می‌دهند، این کار غلط یکسان‌سازی قبور شهدا است. این[جا] خوب است؛ همین درست است، بیایند صاحبان این شهدا، پدران‌شان، مادران‌شان، فرزندان‌شان،‌ همسران‌شان، علامتی داشته باشند، عکسی داشته باشند، این خوب است. این شکل، شکل طبیعی است. 
هیچ لزومی ندارد که ما این [علامت‌ها] را صاف کنیم، به خیال اینکه می‌خواهیم زیباسازی کنیم. زیبایی هر جایی و هر چیزی به حَسَب خودش است؛ زیبایی انسان،‌ زیبایی باغ،‌ زیبایی قبرستان، زیبایی هر چیزی را باید به حَسَب خودش محاسبه کنیم.» کارگروه ساماندهی گلزارهای شهدا، سال 83 به تصویب هیئت وزیران دولت محمد خاتمی
 رسید. 
براساس این دستورالعمل، جلسات کارگروه به‌ریاست استاندار یا معاون عمرانی استاندار و 17 دستگاه مرتبط، در استانداری‌های کشور برگزار شد. در پی اجرای طرح یکسان‌سازی‌، اتفاقات تلخی رخ داد، برای نمونه قبور شهدا بدون اجازه خانواده‌های‌شان یکدست و یک‌شکل شدند، نقوش سنتی و نمادهایی که به‌دست خانواده‌ها کنار قبور ایجاد شده بود، از بین رفت. تا سال 87 برای اجرای این طرح حتی رضایت خانواده شهدا گرفته نمی‌شد و کار با امضای صورت‌جلسه‌هایی که اعضای کارگروه در جلسات امضا می‌کردند، پیش می‌رفت، اما از سال 87 به همه ادارات، توصیه اکید شد تا از خانواده شهدا رضایت‌نامه بگیرند. طرح یکسان‌سازی قبور برای بسیاری از گلزارها تکرار شد. گلزار شهدای مشهد، اصفهان، تبریز و... که همه رنگ تکرار گرفتند.

 سید یاسر جبرائیلی: با مرحوم محمدنبی حبیبی یک بار بیشتر ملاقات نداشتم و آن هم، سه‌ چهار ماه پیش در فاصله میان دو جلسه بود. جلسه ایشان در جایی تمام شده بود و جلسه ما همانجا باید شروع می‌شد. خودرو و راننده نداشتند. برای‌شان اسنپ گرفتند و کلی منتظر ماندند تا اسنپ برسد. خدای‌شان رحمت کند. خاطره مشابهی درباره مهندس مرتضی نبوی دارم. از ایشان برای سخنرانی در دانشکده فارس دعوت کرده بودم. موقع خداحافظی سؤال کردم راننده‌تان کجاست. گفتند راننده ندارم. تا کوچه همراهی‌شان کردم. سوار پراید مدل پایینی شدند و رفتند. خدا عمر طولانی و با عزت به ایشان 
عنایت کند.
این هر دو بزرگوار سابقه مسئولیت‌هایی در سطح شهرداری تهران و وزارت در جمهوری اسلامی داشته‌اند. آقای نبوی اکنون با حکم رهبر معظم انقلاب عضو مجمع تشخیص است. اگر محسن رفیق‌دوست را می‌بینیم که لکسوس زیر پا و رادو به مچ دارد، اگر قاضی‌زاده هاشمی را می‌بینیم که ثروت هزاران میلیاردی دارد، اگر ویلای لواسان عباس آخوندی را می‌بینیم، روا نیست حبیبی‌ها و نبوی‌ها را نبینیم. وظیفه همه ماست که اجازه ندهیم مرفهین بی‌درد بر مناصب کشور تکیه بزنند، از هر طیفی می‌خواهند باشند.
علی قلهکی: اروپا پس از هشت ماه تأخير بالاخره كانال مالی با ايران را ثبت كرد؛ اما مشروط كردن آن به تصويب و اجرای كامل لوايح FATF نوعی گروگانگيری سياسی‌ـ اقتصادی و خدعه پيچيده‌ای است.
«هویج» از بيرون و «چماق» از داخل از سوی اذناب‌شان بازی نخ‌نمايی ا‌ست كه اهل حق را تمكينی بر آن نيست.


 چهار ضلع برنامه دشمن
علیرضا زاکانی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در موضوع احتمال وقوع فتنه در سال آینده و برنامه دشمن برای اجرایی شدن این طراحی شوم، گفت: «فتنه سال 98 مشخص است، طراحی به‌ صورت این است که مردم را در برابر نظام و انقلاب اسلامی قرار دهند و راه آن نیز این است که آمریکا و دشمن‌های خارجی فشار اقتصادی را تشدید کنند، مسئولان با ناکارآمدی، نتوانستن و نخواستن زمینه را فراهم کنند، تجدیدنظرطلبان سیاسی با دعوت به حضور مردم و نافرمانی مدنی به این زمینه کمک کنند و ضلع چهارم نیز ورود ضد انقلاب و منافقین برای ایجاد آشوب در کشور است، این طور که مانند حلزون خودش را بازتر کند تا سخت‌تر شود.»
گرانی گوشت؟
برآوردها نشان می‌دهد کل نیاز سالیانه کشور به گوشت دام رقمی نزدیک به 1 میلیون تن است که حدود 75 درصد آن با تولید داخل برطرف می‌شود، همچنین سالیانه نزدیک به 280 هزار تن گوشت دام از خارج کشور وارد می‌شود که ارز مورد نیاز آن نزدیک به 6/1 میلیارد دلار است. در این حال تولید داخلی با بی‌توجهی نسبت به اوضاع جدید متناسب با افزایش تقاضای بازار رشد نکرد. امروز به نظر می‌رسد، با وجود این کوتاهی در توجه به تولید داخل و نظارت بر کمیت دام‌های مولد عوامل دیگری نیز بر افزایش افسارگسیخته قیمت گوشت مؤثر است، مهم‌ترین آنها نداشتن مدیریت در توزیع گوشت و ضعف نظارت در توزیع است.
چک سفید امضا
محمدرضا تاجیک از مشاوران دولت اصلاحات گفته است: «اصلاح‌طلبان حتی با حسن روحانی یک ائتلاف مرسوم نیز نکردند، چون اگر ائتلاف واقعی در کار بود، پس از پیروزی باید به طور مشخص از دولت سهمی می‌داشتند؛ آنها چک سفید امضا به روحانی دادند، اصلاحات را در طیف اعتدال خلاصه کردند و تمام سرمایه عظیم اجتماعی جریان ریشه‌دار اصلاحات را در یک سبد گذاشتند. این سخنان در حالی است که اصلاح‌طلبان بابت همین چک سفید امضا امتیازات فراوانی از رئیس‌جمهور گرفتند؛ از سطح معاون اول تا معرفی وزرا، استانداران و...»
حمایت خدا از ترامپ!
سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه با شبکه «سی‌بی‌ان» (شبکه پخش سراسری مسیحی) آمریکا مدعی شده است: «خدا می‌خواست دونالد ترامپ رئیس‌جمهور شود.» سندرز گفته است: «فکر می‌کنم خدا از همه ما می‌خواهد نقش‌های متفاوتی را در مقاطع مختلف بر عهده بگیریم و فکر می‌کنم او می‌خواست دونالد ترامپ رئیس‌جمهور شود. برای همین است که او آنجاست و به نظر من کارش در حمایت از اموری که برای اهل ایمان خیلی مهم است، عالی
 بوده است.»(!)
تأیید پایبندی ایران
«دن کوتس» رئیس اطلاعات ملی ایالات متحده در گزارش سالیانه «تهدیدات جهانی» اذعان کرد که ایران به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ پایبند بوده است. این در حالی است که ترامپ اردیبهشت ماه امسال با «فاجعه‌بار» دانستن این توافق، دستور خروج آمریکا از آن را صادر کرد. یکی دیگر از نکات مهم گزارش «تهدیدات جهانی» این بود که کوتس اعتراف کرده بود، ایران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی نیست. 
حصر رئیس‌جمهور!
اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه، رئیس‌جمهوری در حصر عده‌ای قرار دارد، افزود: «در این سال‌ها دولتی به دست سران حزب اعتدال و توسعه افتاد که رئیس‌جمهوری آن را حصر کردند و به او اجازه برآورده کردن وعده‌هایی را که به اصلاح‌طلبان داده، نمی‌دهند و امروز که به ایام انتخابات نزدیک می‌شویم، دوباره می‌خواهند خود را تشکلی اصلاح‌طلب 
معرفی کنند.»