آیت‌الله محمدی‌عراقی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره جزئیات جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره پالرمو با تأکید بر اینکه، به دلیل اقدامات اخیر اتحادیه اروپا دیدگاه‌های مخالفان کنوانسیون پالرمو تقویت شده بود و بیشتر کسانی که به بیان دیدگاه خود پرداختند، مخالف تصویب پالرمو بودند، گفت: موضوع معاهدات بین‌المللی باید روال قانونی خود را طی کند. آیت‌الله آملی‌لاریجانی پیش از این موافق تصویب پالرمو بودند، اما به نظر من ایشان نظرشان کمی تغییر کرده است.


   ابوالحسن سلطانی‌زاده/ در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در دهه فجر، ‌پخش خبر و گزارشی غرورآفرین از سیمای جمهوری اسلامی ایران یک بار دیگر اقتدار و قدرت نظام اسلامی را به رخ جهانیان کشید و دل و جان یک ملت را سرشار از تحسین و افتخار کرد. خبر این بود: ‌«رونمایی از شهر تولید موشک بالستیک نقطه‌زن در اعماق صدها متری زمین». اما شعاع برد آن تا هزاران کیلومتر پیش رفت و یک بار دیگر نیروی هوافضای سپاه و جوانان خودباور و خداباور و انقلابی این نیرو را سر زبان‌ها انداخت.
پخش گزارش ده دقیقه‌ای بازدید و رونمایی این شهر کارخانه موشکی از سوی فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی هوافضای سپاه و بازتاب گسترده داخلی و خارجی آن، این سؤال را به ذهن متبادر می‌کند که منطق این رونمایی و اساساً‌ پیام‌های آن چیست؟ در ذیل به اختصار به مواردی اشاره می‌کنیم؛
1ـ ارتقای قدرت رزم یک دستور قرآنی است و براساس آیه شریفه «وَاعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوِّةٍ» نظام اسلامی موظف به پیروی از دستور قرآن کریم است و تا آنجا که می‌تواند، باید این ارتقا را فزونی بخشد. همچنین براساس این آیه شریفه، ‌هدف از ارتقای توان دفاعی کشور «تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّاللهِ وَعَدُوّکُم» ذکر شده و این به معنای بازدارندگی است. در واقع تعرض نظامی به ایران اسلامی نباید حتی به ذهن دشمن برسد و این تعرض نکردن محتاج رساندن او به مرز مطلق بازدارندگی است که با نمایش قدرت نظامی حاصل می‌شود.
2ـ پاسخ دندان‌شکن به یاوه‌سرایی غربی‌ها که تصور می‌کنند با تحریم و تهدید و شرط‌گذاری می‌توانند قدرت موشکی را متوقف کنند یا با مذاکره و معامله آن را محدود کنند و اینکه ‌مسیر رشد و توسعه و تقویت توان موشکی هیچ ارتباطی با مسیر SPV و INSTEX ندارد و تلاش دشمن برای همسو کردن این دو،‌ تلاشی مذبوحانه و بی‌فایده است.
3ـ اعلام رسیدن به قله فناوری نقطه‌زنی موشکی، همان‌گونه که در سخنان فرمانده کل سپاه اشاره شد، با این حرکت، توان کامل دفاعی‌مان را در چهل سالگی‌ انقلاب اسلامی اعلام کرده‌ایم و با افتخار می‌گوییم که ما به لطف الهی و همت جوانان انقلابی به اوج ساخت فناوری موشک‌های زمین به زمین بالستیک رسیده‌ایم. 
4ـ باطل‌السحر کردن رؤیای فروپاشی نظام در 40 سالگی آن‌گونه که در اظهارات ترامپ، بولتون و پمپئو آمده بود؛ با ارسال این پیام مقتدرانه که کوچک‌ترین تغییر در مسیر دفاعی و توان دفاعی کشور ایجاد نشده است. کارخانه‌های موشکی زیرزمینی رویشی دیگر در زمینه توان دفاعی است و همچنان شتر در خواب بیند پنبه‌دانه.
5ـ براساس همه نظرسنجی‌های معتبر داخلی و خارجی قاطبه ملت با درصد بالایی خواهان ارتقای قدرت موشکی برای حفظ امنیت کشور و ایجاد بازدارندگی هستند؛ از این رو رونمایی از شهرهای تولید موشکی پاسخ شایسته به یک مطالبه هوشمندانه از سوی مردم است.
6ـ فرصت‌سازی از تهدیدات، ‌اگرچه دشمن با همه توان برای مستأصل کردن فناوری موشکی از راه تحریم و تهدید فشار می‌آورد؛ ولی این رونمایی یعنی ناکام بودن دشمن در تهدید و بالعکس موفقیت نظام اسلامی در عبور از گردنه تحریم‌های نظامی و تبدیل فرصت برای رشد و بالندگی صنایع موشکی.
7ـ تحقق بیانات و مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی از جوانان مؤمن انقلابی،‌ آنجا که در دانشگاه امام حسین(ع) فرمودند: ‌«بله، ‌ما موشک داریم، ‌موشک دقیق داریم، موشک ما هدف را با فاصله چند متری از فاصله چند هزار متری قادر است بزند،‌ این را با قدرت به دست آوردیم و با قدرت حفظ می‌کنیم و با قدرت افزایش خواهیم داد. ان‌شاءالله.»



  حسین عبداللهی‌فر/ مصاحبه بهزاد نبوی با خبرگزاری ایرنا با استقبال رسانه‌های اصلاحات مواجه نشد. روزنامه «شرق» در انعکاس آن تیتر «مردی که دیگر چریک نیست» را انتخاب کرد. البته، این روزنامه تلاش کرد علت «چریک نبودن» وی را ظاهر خمیده‌اش جلوه دهد. چنانکه تیتر فوق را ذیل تصویری خمیده از وی درج کرده و درباره علت معرفی او به عنوان چریک پیر نوشت: «بهزاد نبوی، با آنکه در 76 سالگی به ‌سر می‌برد؛ اما هنوز به «چریک» بودن شهره است. شاید دلیل این نام‌گذاری فعالیت‌های مبارزاتی قبل از انقلاب او باشد و ارتباطش با گروه‌های چپ آن‌ موقع و البته، مصطفی شعاعیان؛ نامی که تا مدت‌ها به چماقی علیه نبوی تبدیل شده بود. شعاعیان، مارکسیست ضد‌لنینی و از مخالفان حزب توده و چریک‌های فدایی خلق به شمار می‌رفت. او از مؤسسان جبهه دموکراتیک خلق بود که بهزاد نبوی هم از اعضای آن به شمار می‌رفت.»  
این در حالی است که اگر قرار بود سوابق وی و وابستگی‌اش به چریک‌های فدایی خلق علت شهرتش به «چریک پیر» باشد، این عنوان نه برایش مفید بود و نه افزایش سن او سبب پاک شدن سوابقش می‌شود؛ لذا گرفتن نقش چریکی از بهزاد نبوی را باید عبور اصلاح‌طلبان از او تعبیر کرد که دلایل فراوانی نیز دارد. برخی از آنها عبارتند از: 
۱ـ اولاً، نبوی پس از فتنه 88 و حبس شش ماهه‌اش مواضع متفاوتی گرفته و حتی نسبت به تحصنش در مجلس ششم اظهار ندامت می‌کند. طبیعی است، وی با این مواضع دیگر نمی‌تواند نقش چریکی برای افراطیون داشته باشد. وی در همین مصاحبه نیز می‌گوید: «مدتی است که نظراتم درباره کل انقلاب‌ها را بیان می‌کنم و در مجموع ضد [برپایی] انقلاب شده‌ام. انقلاب به معنای زیر و رو کردن، امر میمون و مبارکی نیست.»
۲ـ ثانیاً، نظراتش درباره اصل انقلاب و دستاوردهایش نیز برای برخی از افراطیون خوشایند نبوده و نیست. وی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا می‌گوید: «البته، بحث شما مقایسه انقلاب با انقلاب‌های دیگر نیست، ولی اگر هم باشد، می‌گویم انقلاب ما باز هم از انقلاب‌های دیگر وضع بهتری دارد و در تحقق اهداف، زیر و رو کردن و از هم ‌پاشیدن وضعیت قبل، کمی بهتر از دیگران عمل کرد؛ البته ما هم کارهای غیر قابل ‌قبول و غیر قابل دفاع انجام دادیم، ولی نسبت به سایر انقلاب‌ها وضعیت انقلاب ما بهتر است و در تحقق اهداف خود، یعنی «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» جلوتر است؛ چرا که توانسته است تا حدی به شعارهایش تحقق ببخشد.»
۳ـ علاوه بر این، مواضع امروز نبوی نیز با اغلب اصلاح‌طلبان در موضوع تعامل با دولت همخوانی ندارد. چنانکه می‌گوید: «پیشتر هم گفته‌ام عده‌ای از اصلاح‌طلبان به دو دلیل می‌خواهند خرج خودشان را از دولت جدا کنند؛ یکی اینکه، احساس می‌کنند جامعه از وضع موجود ناراضی است و نمی‌خواهند این نارضایتی متوجه خودشان شود. دوم اینکه، تعداد کمی از دوستان هستند که می‌دانند مشکل از کجاست، ولی چون انتقاد از دولت بی‌هزینه‌ترین انتقاد است، ترجیح می‌دهند همه کاسه‌ و ‌کوزه‌ها را سر دولت بشکنند.» 
۴ـ مهم‌تر از همه اینکه، مدتی است واقعیت‌هایی بر زبان نبوی جاری می‌شود که به زیان اصلاح‌طلبان است آنجا که می‌گوید: «اصلاح‌طلبان نباید تصور کنند که می‌توانند خرج‌شان را از دولت جدا کنند. همان جوانانی که قرار است دل‌شان را به دست آورند؛ خواهند گفت شما اگر قدرت تحلیل صحیح داشتید، یک ‌سال‌ و‌ نیم پیش به ما می‌گفتید تا به روحانی رأی نمی‌دادیم. چطور در این مدت کوتاه به این کشفیات جدید درباره روحانی رسیدید؟! از کجا معلوم حالا هم اشتباه نمی‌کنید. اگر مردم احساس کنند چون روحانی وضع خوبی ندارد، شما خرج‌تان را جدا می‌کنید، شما را به «نامردی» هم متهم خواهند کرد.»



   حسن خدادی/ تمرکز بر روی جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران یک عقبه حداقل 15 ساله دارد. در واقع، بیش از 15 سال است که آمریکا طراحی‌های زیادی برای از پا درآوردن اقتصاد ایران انجام داده است و در این مسیر، گام‌به‌گام طراحی‌های خود را اجرا می‌کند که اوج این جنگ اقتصادی، تحریم‌های سال‌های پایانی دولت دهم (1389 به بعد) بود. یکی از مصادیق این جنگ تمام‌عیار اقتصادی، در سال 1391 اتفاق افتاد که براساس آن آمریکا بانک مرکزی و نفت ایران را تحریم کرد. افزون بر این، دیگر طراحی‌ها نیز در همین راستا برای از کار انداختن نظام مالی کشور در دهه‌های اخیر انجام شده است؛ ما از نظر هدف نیز، هدف آمریکا را در تقابل با ایران می‌توان به سه بخش اهداف کوتاه‌مدت، اهداف میان‌مدت و اهداف بلندمدت تقسیم کرد، به‌گونه‌ای که در این تقابل، اهداف اولیه عمدتاً اقتصادی است و براساس آن آمریکا در پی فلج ‌کردن پایه‌های اقتصادی کشور است تا اقتصاد ایران دچار مشکلات جدی شود. به این جهت در وهله اول با ایجاد اختلال در نظام اقتصادی کشور، قصد دارد زندگی مردم را دچار مشکل کند؛ اما اهداف میانی این تقابل این است که قصد دارد با اختلال در نظام اقتصادی کشور و ناکارآمد نشان دادن حاکمیت، بین مردم و مسئولان فاصله ایجاد کند. به‌ عبارت دیگر مردم را از نظام اسلامی ناامید کند.
در نهایت، هدف بلندمدت آمریکا، موضوع تغییر رفتار نظام اسلامی در آن حوزه‌هایی است که با استکبار جهانی چالش دارد. به یک معنا قصد دارد با ایجاد اختلال در نظام اقتصادی کشور، سپس ایجاد ناامیدی در مردم و فاصله انداختن بین مردم و مسئولان، نظام اسلامی را به تغییر رفتار خود مجبور کند.
راهکارهای زیادی در این امر وجود دارد و به جرئت می‌توان گفت هیچ بن‌بستی در مقابله با تهدیدات آمریکا وجود ندارد، به این صورت که اگر اراده‌های جوانان مؤمن بن‌بست‌شکن شکل بگیرد و لوازم این مقابله ایجاد شود، می‌توان با این جنگ که از فرماندهی و طراحی گسترده برخوردار است، پیروز بیرون آمد. مسئله امنیت در عصر کنونی دیگر تک بعدی و فقط در تقویت توان نظامی خلاصه نمی‌شود و موضوعی چند بعدی است. ایران با تکیه بر توان داخلی خود، مؤلفه‌های بومی قدرت و تأثیرگذار ایجاد کرده که امروز در محیط پیرامونی ناامن خود از «امنیت پایدار» برخوردار است. این امنیت پایدار مرهون قدرت نظامی، نیروهای مسلح کارآمد، علم و پیشرفت علمی، اقتصاد قوی و مستقل، نیروهای نظامی وفادار، «دولت مقاومت» و مشارکت سیاسی است. مجموعه پویای این عوامل اقتدار، قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می‌دهد که دشمنان را از هر گونه تعرض به ایران برحذر می‌دارد.
به همان اندازه که قدرت نظامی از جمله ادوات جنگی، نظیر ساخت موشک برای کشور اقتدار به ارمغان می‌آورد، داشتن اقتصاد قوی و موفقیت در عرصه علم و فناوری و برخورداری از دولت مقاومت و مشارکت سیاسی مردم هم لازمه تقویت قدرت بازدارندگی است. «دولت مقاومت» یعنی اینکه در برابر تحکم دشمنان عقب‌نشینی نکند و در لاک دفاعی فرو نرود.
به تعبیر امام خامنه‌ای، «دولتِ مقاومت» نه اهل سلطه‌طلبی و دست‌اندازی به کشورها است و نه در موضع دفاعی و انفعالی قرار دارد: «جمهوری اسلامی دولت مقاومت است؛ دولت مقاومت که سیاست دارد، اقتصاد دارد، نیروی مسلّح دارد، حرکات بین‌المللی دارد، منطقه‌ نفوذ وسیع در درون کشور و بیرون کشور دارد؛ این بسیار مهم است و با هیچ عنصر مقاومت دیگری قابل مقایسه نیست.»(20/2/1396)
بر اساس تبیین معظم‌له، «دولتِ مقاومت» دارای شاخصه‌های به‌هم‌تنیده و تکمیل‌کننده سیاست، اقتصاد، نیروهای مسلح، تحرک بین‌المللی و منطقه نفوذ وسیع است. این شاخصه‌های به‌هم‌پیوسته تقویت‌کننده مؤلفه «قدرت بازدارندگی» است و از جمهوری اسلامی ایران کشوری توانمند، مستقل و دارای سبک و نفوذ سیاسی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی ساخته است. با توجه به همین اصل اساسی، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها به دشمنان جمهوری اسلامی ایران هشدار دادند دوران «بزن دررو» گذشته و آنها ممکن است شروع‌کننده هر تحرکی باشند؛ اما پایان کار دست دشمنان نخواهد بود.


تکرار یک ادعای غلط!
به تازگی، علی مطهری در برنامه «رو در رو» مطلبی درباره نامه‌‎های امام خمینی(ره) به آیت‌الله منتظری و نهضت آزادی بیان کرد که واکنش‌های متفاوتی در پی داشت. وی در این برنامه گفته بود: «نهضت آزادی ایران یک گروه با سابقه اسلامی است. فکر نمی‌کنم نامه منسوب به امام درباره نهضت آزادی، واقعاً از امام باشد، نامه مربوط به آقای منتظری هم بعید می‌دانم از امام باشد.» 
چند ساعت از این صحبت نگذشته بود که دفتر حفظ و نشر آثار امام(ره) به این ادعا پاسخ گفت. حمید انصاری، قائم‌مقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در مصاحبه با جماران می‌گوید: «در کمال ناباوری برادر عزیز جناب آقای علی مطهری در مصاحبه‌ای تصریح کردند که در انتساب نامه معروف به نامه ٦ فروردین متعلق به امام و خطاب به آیت‌الله منتظری و همچنین در انتساب نامه امام درباره اعضای نهضت آزادی
 شک دارند. 
بیان این مطلب که تاکنون در موارد بسیار توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام مورد تبیین قرار گرفته، آن هم از ناحیه نایب‌رئیس مجلس بسیار جای تعجب و تأسف دارد.» در همین حال مطهری بار دیگر گفت: «به نظرم هم به لحاظ محتوایی و هم به جهت تطبیق دست‌خط، این نامه نمی‌تواند منسوب به امام باشد. شاید برخی به دنبال حذف برخی گروه‌ها بودند، به همین دلیل دست به چنین کاری زدند. البته این نظر شخصی من است و باید دید دیگران چه نظری دارند.». باید از علی مطهری پرسید چه اصراری دارد درباره موضوعاتی که اسناد و محکمات آن موجود است، شبهه ایجاد کند؟ چه نیازی می‌بیند که در این شرایط درباره مسائل و مشکلات نهضت آزادی و مهندس بازرگان و آقای منتظری
 تشکیک کند؟

شایعه سفر خارجی؛ درمان و تبلیغ!
در روزهای اخیر، شایعه‌ای منتشر شد که آیت‎الله محمدعلی موسوی‌جزایری، نماینده ولی‌فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز برای درمان به انگلیس سفر کرده و پس از آن برای استراحت به آلمان سفر 
خواهد کرد! 
در همین حال آیت‌الله جزایری پس از بازگشت از سفر در خطبه‌های نمازجمعه این هفته درباره سفرش به انگلستان گفت: «هدف از این سفر تبلیغ اسلام به مناسبت ایام فاطمیه و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بود که در کشور انگلستان انجام شد؛ در لندن و شهرهای اطراف آن، مانند منچستر و بیرمنگام سخنرانی داشتیم و اصلاً شب و روز نداشتیم. به صورت مستمر جلسه برگزار کردیم و ایرانیان و عراقی‌های مقیم انگلستان یا عرب‌های لبنان و مصر استقبال باشکوهی داشتند. 
بیش از چهار میلیون نفر مسلمان در این کشور وجود دارد؛ در بعضی از خیابان‌ها تعداد افراد باحجاب بسیار بیشتر از افراد بی‌حجاب بود و در هر خیابان یک مسجد
 وجود داشت.»
 آیت‌الله موسوی‌جزایری خطاب به حضار گفت: «بنده هیچ بیمارستانی نرفتم؛ هیچ درمانگاهی نرفتم؛ فقط مدارکی که از ایران بردیم را نشان دادیم؛ یک نفر بررسی مفصل کرد و نظرات پزشکان ما را تأیید کردند که ضعف و بی‌حسی که در پاهای من پیدا شده، درمان ندارد. منتها توصیه‌هایی کردند. مردم شاید نتوانم به عنوان امام جمعه از عهده مسئولیت بر بیایم؛ چون نیم ساعت باید خطبه بخوانم و دیگر توان این کار را ندارم. تا آنجای کار که بتوانم می‌کوشم. باید به تکلیف شرعی عمل کنم باید اصول شرعی را
 رعایت کنم.»

 احمد توکلی: درباره پذیرش FATF ابهام داشتم؛ اما بیانیه وقیحانه اروپا و شرایط تحقیرآمیزش برای تجارت با ایران در اینستکس، نشان داد در مقابل مستکبران هرچه کوتاه بیاییم، طلبکارتر و گستاخ‌تر می‌شوند و پایانی هم ندارد. تجربه و منطق می‌گوید التماس از متکبر، معیشت را بر مردم تنگ‌تر خواهد کرد.
علی علیزاده: رضا پهلوی یک ماه پیش سقوط هواپیمای ارتش را تسلیت گفت؛ اما مقابل انفجار اتوبوس سپاه به دست تروریسم وهابی مطلقاً ساکت بود. چرا؟ چون مشاوران صهیونیستش در اف‌دی‌دی گفته‌اند بین ارتش و سپاه فاصله بینداز؟ یا چون از سعودی پول گرفته و حامی مالی خودش و حامی مالی تروریست‌های سیستان یکی است؟
 علیرضا زاکانی: حضور گسترده مردم ایران در جشن انقلاب، حکایت‌گر پیام ملت در پیگیری استقلال، آزادی، عدالت و پیشرفت معنوی و مادی کشور و ظلم‌ستیزی و مظلوم‌نوازی در جهان و نویدبخش بر بام جهان نشاندن ایران اسلامی در آینده نزدیک است.
عبدالناصر همتی: بدون داشتن اطلاعات روز و ضروری، ممکن است تحلیل‌هایی انجام دهیم که محقق نشدن آنها اعتبار تحلیلگر را زیر سؤال ببرد. متأسفانه، در وضعیت جنگ اقتصادی و بیم از استفاده بدخواهان و سودجویان و علی‌رغم میل باطنی، برخی اطلاعات اقتصادی و توانایی‌ها قابل ارائه عمومی نیست، لذا به دوستان اقتصادی توصیه می‌کنم در ارائه تحلیل احتیاط لازم را داشته باشند و تحلیل‌های دور از واقعیت که جز ایجاد نگرانی بیشتر در مردم ثمره‌ای ندارد، ارائه ندهند.
محمدرضا باقری: مهم‌ترین فیلم‌سازی که ضد منافقین فیلم می‌ساخت، تحت تأثیر حملات ناجوانمردانه اعلام کرده دیگه در این باره نمی‌سازه. حالا فیلم‌ساز سمپات منافقینه یا کسی که اون رو به این نتیجه رسونده، پازل منافقین رو کامل کرده؟

 دروغ هسته‌ای جدید
دو روزنامه انگلیسی مدعی شدند، سازمان‌های جاسوسی ر‌ژیم صهیونیستی، بریتانیا و آمریکا در عملیاتی مشترک یک «دانشمند هسته‌ای ایران» را با قایق بادی به بریتانیا بردند. روزنامه‌های «دیلی میل» و «ساندی اکسپرس» نوشتند مقامات اطلاعاتی بریتانیا با بهره‌گیری از موج اخیر پناه‌جویانی که در جست‌وجوی رسیدن به بریتانیا هستند، این ایرانی را وارد کشور کردند. این روزنامه‌ها گزارش‌های خود را با استناد به یک «منبع اطلاعاتی بریتانیا» منتشر کرده‌اند؛ اما نام او و نیز نام فرد ایرانی را منتشر نکرده‌اند. این گزارش‌ها فرد یاد شده را با عنوان‌های متضادی از «تکنیسین» و «مهندس» گرفته تا «دانشمند هسته‌ای» معرفی کرده‌ و نوشته‌اند، او در حال حاضر به آمریکا رفته است. گویا آمریکا درصدد است با استناد به این موضوع گزارش‌های دروغ جدیدی علیه ایران 
منتشر کند.
چارچوب خام‌اندیشانه
برخی افراد سیاسی با محتمل دانستن مذاکره میان ایران و آمریکا تصریح می‌کنند، ایران در موضوع هسته‌ای مذاکره کرد، مذاکراتی که دو سال به درازا کشید و در نهایت برجام شکل گرفت. ما که هنوز از آن خارج نشده‌ایم و به آن پایبند هستیم و این ترامپ بود که از آن خارج شد. ترامپ باید معذرت‌خواهی رسمی و عملی کند تا دوباره مذاکره‌ای شکل بگیرد. معذرت‌خواهی رسمی به این شکل که به صورت زبانی آن را اعلام کند و معذرت‌خواهی عملی هم اینکه با اذعان به اشتباه خود به برجام برگردد. اگر این کار را بکنند، طبیعی است که دوباره می‌توان در این چارچوب مذاکره کرد. این چارچوب خام‌اندیشانه پیش از این هم وجود داشت و گفتند امضای کری تضمین است!
افزایش خطر در تاجیکستان
با وجود اینکه تاجیکستان کشوری پارسی‌زبان با هویت و تاریخ کاملاً ایرانی است که در حوزه گستره فرهنگی ایران قلمداد می‌شود؛ اما دیپلماسی ضعیف ایران و برخی اختلافات در این حوزه سبب شده است عربستان کم‌کاری ما را جبران کرده و نفوذ خود را که برای گسترش اندیشه‌های خطرناک وهابیت است، در تاجیکستان گسترش دهد. در سفر اخیر هیئت اعزامی وزارت امور اسلامی عربستان به تاجیکستان، شیخ عبدالبصیر نایب، مفتی تاجیکستان اعلام کرده است: «ملت تاجیکستان زحمات و کمک‌های مالی خادم حرمین شریفین و فعالیت وزارت امور اسلامی عربستان برای ترویج اسلام معتدل و میانه‌رو و مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم را ارج می‌نهند. علاقه خادم حرمین شریفین به رفع مشکلات مسلمانان برای همه جهان آشکار 
شده است.»
دیپلماسی عمومی ترکیه
رسانه‌های ترکیه ادعا می‌کنند، سریال‌های تلویزیونی ترکیه را بیش از نیم میلیارد نفر در 156 کشور جهان دیده‌اند. ساخت سریال‌های تلویزیونی هجو، غیر اخلاقی و مملو از دروغ، تحریف تاریخ و فحشا از سوی دولت ترکیه اکنون به ابزاری برای گسترش حوزه نفوذ فرهنگ عثمانی تبدیل شده است و دولت این کشور با ساخت چنین سریال‌های ماهواره‌ای که بخش عمده‌ای از آن را به زبان فارسی برای کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان ترتیب داده، به منزله دیپلماسی عمومی نفوذ و تغییر بافت فرهنگی استفاده
 می‌شود.
وضعیت امیدبخش سوریه
بر اساس جدیدترین تحلیل‌های بین‌المللی از اوضاع سوریه، دوران جنگ در این کشور به پایان خود نزدیک می‌شود و انتظار می‌رود سوریه بتواند به‌زودی بازسازی اقتصادی خود را آغاز کند؛ اما نکته قابل توجه این است که با وجود همکاری اقتصادی ایران و سوریه، کشورمان سهم اندکی در بازار این کشور دارد!