ابراهیم اصغرزاده با تأکید بر اینکه مهم‌ترين دستاورد دولت که قابل دفاع بود، مسئله برجام بود که الآن به يک وصله ناجور بدل شده است، گفت: دولت روحاني چون اولويت خود را حل مسئله هسته‌اي و برجام گذاشت، با خروج آمريکا اقتصاد و سياست خارجي متلاطم شده و دولت به لحاظ سياست داخلي و خارجي چون براي تحقق اهداف خود پشتوانه کافي ندارد، تداوم اين شرايط موجب فرسايش دولت شده و باعث مي‌شود هر فردي خود را صاحب نظر بداند.

گزارش صبح صادق از بازتاب‌های رسانه‌ای سفر رئیس‌جمهور سوریه به ایران

   امین پناهی/ پس از گذشت هشت سال از وقوع یک جنگ ویرانگر در خاک سوریه که با پشتیبانی آمریکا و رژیم صهیونیستی و سرمایه‌گذاری هنگفت عربستان اتفاق افتاد و در مقابل ایران و روسیه بودند که پشت دولت قانونی و ملت سوریه را خالی نکردند و حالا پس از آنکه دیگر پرونده داعش در منطقه به طور رسمی بسته شده، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه به تهران سفر کرده و با رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور کشورمان دیدار کرد.
خبر دیدار ناگهانی رئیس‌جمهور سوریه با رهبر معظم انقلاب اسلامی بازتاب‌های فراوانی را در رسانه‌های بین‌المللی داشت که در این گزارش تلاش می‌کنیم به برخی از آنها اشاره کنیم.
سیلی محکم به طرح غربی و آمریکایی
رسانه‌های سوریه و لبنان در میان کشورهای عربی بیشترین توجه را به این خبر از خود نشان دادند و شرح آن را مبسوط منتشر کردند.
«سانا» خبرگزاری رسمی سوریه در گزارش خود نوشت: «[آیت‌الله] سیدعلی خامنه‌ای موفقیت‌های علیه تروریسم را به رئیس‌جمهور و ملت سوریه و ارتش و نیروهای مسلح تبریگ گفت و افزود این پیروزی‌ها سیلی محکم به طرح غربی و آمریکایی در منطقه زده است و در مرحله آتی شاید واکنشی از خود نشان دهند؛ لذا باید احتیاط کامل داشت. [آیت‌الله] سیدعلی خامنه‌ای بر استمرار ایستادن کشورش در کنار سوریه تا دستیابی به بهبودی کامل و نابودی نهایی تروریسم تأکید کرد و افزود سوریه و ایران عمق راهبردی یکدیگر هستند.»
در ادامه این گزارش آمده است: «بشار اسد گفت روابط برادرانه و مستحکم بین دو ملت عامل اصلی برای پایداری دو کشور در مقابل نقشه کشورهای متخاصم است.» سانا همچنین به تبریک بشار اسد به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرده است.
روزنامه «الثوره آنلاین» سوریه نیز به نقل از اسد نوشت، پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته الگو و نمونه‌ای برای ایجاد یک کشور قدرتمند است که می‌تواند از منافع ملت خود در برابر دخالت قدرت‌های خارجی حراست کرده و مواضع اصولی و عادلانه‌ای در ارتباط با ملت‌های منطقه و موضوعات مختلف اتخاذ کند.
«المنار» پیش از پخش مشروح، این دیدار را به صورت فوری و زیرنویس اعلام کرد و در ادامه پخش خبر نیز در این زمینه با خبرنگار خود در تهران گفت‌و‌گو کرد. المنار همچنین با اختصاص دادن بخش‌های گوناگون برنامه‌های خبری و تحلیلی خود به این سفر تاریخی، تصویری از دیدار رهبر معظم انقلاب و بشار اسد را بر روی پایگاه اینترنتی خود قرار داد و گزارش خود را با این تیتر منتشر کرد: «امام خامنه‌ای به این گرمی از بشار اسد استقبال کرد.»
عمق راهبردی ایران و سوریه
خبرگزاری «صدای افغان» نیز گزارش این دیدار را با تیتر «بشار اسد در تهران؛ پیروزی مقاومت بر تروریسم» منتشر کرد. در این گزارش آمده است: «سفر رئیس‌جمهور سوریه به ایران، هم برای ایران به عنوان محور و رهبر مقاومت اسلامی در منطقه و هم برای دولت سوریه، اهمیت زیادی دارد. ایران دومین مقصد سفر خارجی بشار اسد پس از آغاز بحران و جنگ در این کشور محسوب می‌شود و این نشان‌دهنده آن است که دولت سوریه بر اوضاع مسلط شده و اکنون که این کشور در مسیر آزادی کامل از سیطره تروریست‌های تکفیری و تجاوز خارجی قرار دارد، زمان به‌کارگیری دیپلماسی مدیریت پسابحران است تا جایگاه شایسته سوریه در معادلات منطقه‌ای و مناسبات بین‌المللی بار دیگر احیا شود.»
خبرگزاری «تایمز اسرائیل» هم خبر این سفر را این‌گونه تیتر کرد: «دیدار بشار اسد با [آیت‌الله] علی خامنه‌ای در سفری بی‌سابقه به تهران». در گزارش این پایگاه خبری آمده است: «رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار ایران و سوریه را «عمق راهبردی» یکدیگر خواند و افزود هویت و قدرت جریان مقاومت وابسته به این ارتباط مستمر و راهبردی است، بر این اساس دشمنان نخواهند توانست نقشه‌های خود را عملیاتی کنند.» وی همچنین خطاب به بشار اسد گفت، او «به قهرمان جهان عرب تبدیل» شده و «مقاومت در منطقه به ‌وسیله» او قدرت و آبروی بیشتری یافت.»
پایگاه خبری روزنامه «معاریو» در برجسته‌ترین عنوان خبری خود نوشت: «بشار اسد در سفر به تهران بر تداوم همکاری بین ایران و سوریه تأکید کرد.»
پایگاه اینترنتی شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز نوشت: «اسد برای اولین بار پس از آغاز جنگ داخلی سوریه، به ایران سفر کرد و از کمک‌های این کشور به خود تشکر کرد.»
«یورو نیوز» هم در گزارش خود به بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب خطاب به بشار اسد اشاره کرد و نوشت: «جناب‌عالی با ایستادگی که از خود نشان دادید، به قهرمان جهان عرب تبدیل شدید و مقاومت در منطقه به ‌وسیله شما قدرت و آبروی بیشتری یافت.» در پایان این گزارش آمده است: «آقای اسد تأکید کرد، در حال حاضر «برخلاف نظر آمریکا و عربستان سعودی» تمامی اقلیت‌های قومی و مذهبی با دولت همراه شده‌اند.»
به وقت تشکر
اما یکی از نکات این سفر که بیشتر رسانه‌ها به آن توجه کردند، حضور سرلشکر سلیمانی در دیدار رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور سوریه بود. یکی از تحلیلگران، سفر محرمانه و تنهایی بشار اسد به ایران حتی بدون حضور مترجم را نشان‌دهنده عمق اتحاد دو کشور دانست.
شبکه «الجزیره» با تیتر «به وقت تشکر؛ اسد در محضر آیت‌الله خامنه‌ای در تهران» خبر این سفر را پوشش داد. این شبکه در ادامه در چند نوبت از برنامه‌های خبری و تحلیلی خود، جزئیات دیدار رئیس‌جمهور سوریه با رهبر معظم انقلاب و حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران را بازتاب داد.
اما این سفر در زمانی که قرار است نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به روسیه سفر کند تا درباره حضور یا عدم حضور ایران در سوریه گفت‌وگو کند، بسیار حائز اهمیت بود. هر چند برخی شبکه‌های معاند جمهوری اسلامی ایران سعی کردند به بهانه پوشش خبر استعفای ظریف، از پوشش خبر مهم‌تر که خبر این دیدار مهم بود سر باز بزنند، اما بسیاری از خبرگزاری‌ها و شبکه‌ها در این باره گفت‌وگو و تحلیل کردند.
روزنامه «الاخبار» لبنان در گزارشی تحت عنوان «اسد در تهران؛ اول ائتلاف‌مان» نوشت: «سفر بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه به تهران و دیدار با مقامات عالی‌رتبه ایران و در رأس آنها رهبر انقلاب اسلامی ایران حامل پیام‌های متعددی است که همه آنها را می‌توان در این جمله رهبری ایران که گفت؛ «هویت و قدرت مقاومت بر ائتلاف استراتژیک سوریه و ایران تکیه دارد»، خلاصه کرد.»
در این گزارش آمده است: «چند هفته پس از امضای تفاهم‌نامه استراتژیک میان ایران و سوریه در راستای روابط اقتصادی میان دو کشور، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه دوشنبه در سفری از پیش اعلام نشده به تهران رفت و دیدارهایی جداگانه با آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران و حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران داشت که نکته قابل توجه در هر دو دیدار حضور سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس بود.»
«الاخبار» در ادامه نوشت: «چه بسا از مهم‌ترین مسائلی که در این سفر در راستای همکاری‌های استراتژیک به آن پرداخته شد، موضع مشترک دو طرف در مخالفت با طرح‌های آمریکا در سوریه است؛ چالشی که هر دو کشور در تمامی سطوح سیاسی و میدانی با آن روبه‌رو هستند. رهبری ایران اعلام کرد که رمز پیروزی سوریه و شکست دادن آمریکا و مزدوران منطقه‌ای آن، رئیس‌جمهور و مردم سوریه و مقاومت آنان است.»
تاج‌گذاری پیروزی مقاومت!
پایگاه خبری «النشره» لبنان در تحلیلی تحت عنوان «سفر اسد به ایران؛ تاج‌گذاری پیروزی مقاومت و شکست اهداف تروریست‌ها» با مهم توصیف کردن این سفر به تهران در این مرحله حساس نوشت: «این سفر ضربه‌ای دردناک به ائتلاف آمریکایی‌ـ صهیونیستی‌ـ ارتجاعی عربی وارد کرد و یکی از اهداف مهم این ائتلاف که از بین بردن ائتلاف ایرانی‌ـ سوری از طریق تروریسم بود را شکست داد.»
در این تحلیل آمده است که سوریه عمق استراتژیک ایران است و ایران نیز عمق استراتژیک سوریه و این دو کشور، یعنی ایران و سوریه عمق استراتژیک مقاومت فلسطین و لبنان را تشکیل می‌دهند و با طرح آمریکا و صهیونیست‌ها برای از بین بردن قضیه فلسطین مقابله می‌کنند.
«اسپوتنیک» هم در گزارشی تحلیلی با تیتر «ابرها نمی‌توانند آفتاب تابان را مخفی کنند»، نوشت: «با وجود اینکه برخی از رسانه‌های بین‌المللی تلاش داشتند اهمیت سفر پرزیدنت بشار الاسد به تهران را به نوعی کم‌رنگ جلوه دهند، اما به هر حال حضور رئیس‌جمهوری سوریه را می‌توان بزرگ‌ترین اتفاقی دانست که چند روز گذشته در منطقه و حتی جهان پیش آمده است.»
در ادامه این گزارش آمده است: «دیگر بر کسی پوشیده نیست که نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موفق شد آقای بشار اسد را به تهران منتقل کند و سپس به سلامت به دمشق برساند و هیچ کس تا پس از تمام شدن ماجرا متوجه نشود. شاید بسیاری متوجه این ماجرا نباشند، اما این ماجرا به نوعی اقتدار جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌ای را نشان می‌دهد که تقریباً همه سازمان‌های جاسوسی دنیا به شدت در آن فعال هستند.»


بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار و شورای عالی هماهنگی اقتصادی(سران سه قوه) در ارتباط با ادغام بانک‌ها و مؤسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه، بانک مرکزی اعلام کرده که «این مهم با اتخاذ تمهیدات مناسب و اطمینان‌بخش برای مشتریان، سپرده‌گذاران، سهامداران، کارکنان و دیگر ذی‌نفعان مد‌نظر قرار گرفته و پس از انجام بررسی‌های کارشناسی گسترده با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط، برنامه‌ای جامع، هماهنگ و مؤثر در مسیر اصلاح نظام بانکی کشور و ساماندهی بازار پول تدوین شده است. بر اساس این گزارش، با هدف متمرکز کردن توانمندی و ظرفیت‌ بانک‌های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر در قالب یک بانک واحد باثبات و کارآمدتر و به منظور ارائه خدمات بهتر به خانواده نیروهای مسلح و عموم مردم، بانک‌ها و مؤسسه اعتباری یادشده در بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی و یکی از بانک‌های معتبر دولتی در عرصه بانکداری کشورمان ادغام می‌شوند.»
آقای ظریف احیا شد
عبد‌الله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات در گفت‌وگو با روزنامه آرمان گفته است: «موقعیت اجتماعی و مدنی آقای ظریف تحلیل رفته بود، اما این اتفاق [استعفا] وی را دوباره به اوج رساند و طبیعتاً می‌تواند آینده او را نیز در عرصه ملی و بین‌المللی تقویت کند. آقای زنگنه نیز از همین جنس است.» شاید بتوان در پس پرده اظهارات این مشاور خاتمی که سعی کرده استعفای پرخسارت ظریف را هم به منتقدان دولت ربط دهد، به این موضوع رسید که اساس این رفت‌وآمد عجیب اینستاگرامی یک بازی سیاسی بوده است؛ چرا که ناصری معتقد است این استعفا موقعیت تحلیل رفته ظریف و همچنین اعتبار از دست رفته وزارت خارجه را برگرداند. جالب‌تر آنکه، ناصری وضع زنگنه را هم شبیه به وضع ظریف می‌داند، پس باید منتظر بازی استعفای قهرمانانه ژنرال ناکارآمد نفتی هم
 بود!
مسابقه در حمله!
اصلاح‌طلبان طی ۲۰ سال گذشته یکی از عمده‌ترین فعالیت‌های سیاسی‌شان حمله به شورای نگهبان بوده است. این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد نیز چند وقتی است که حمله به شورای نگهبان را آغاز کرده‌است. نکته عجیب اینجاست که اصلاح‌طلبان در رسانه‌های‌شان برای اینکه از احمدی‌نژاد کم نیاورند! به خوانندگان خود، تذکر می‌دهند که آنها بسیار زودتر از رئیس‌جمهور سابق به شورای نگهبان حمله می‌کردند. روزنامه اعتماد طی گزارشی نوشته است: اصلاح‌طلبان، منتقدان قديمي‌تر نظارت استصوابي هستند. آنها برخلاف محمود احمدي‌نژاد كه در اولين رد صلاحيت از شوراي نگهبان روي برگرداند، چه زماني كه رد صلاحيت شدند، چه زماني كه صلاحيت‌شان احراز شده از اندك تريبون‌هاي رسانه‌اي براي بيان اعتراض‌شان به اين نوع نظارت استفاده كرده‌ و پيشنهادهای‌‌شان را در اين زمينه مطرح
 كرده‌اند.
ما ناکارآمدیم؟!
حسن رحیم‌پورازغدی ضمن اشاره به کارآمدی نظام گفت: «مسلماً اگر نظام ما ناکارآمد بود باید ۱۰ بار سقوط می‌کردیم، این نظام اگر کارآمد نبود با وجود این همه مشکلات داخلی و خارجی نمی‌توانست آمار افتخارآمیز ارائه بدهد، آمار شگفت‌انگیزی وجود دارد، در‌ پیشرفت‌های مادی، انقلاب اسلامی رکورد زد و تعداد دانشجویان پس از انقلاب بسیار زیاد شد.» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «ما الآن برای ۱۰، ۲۰ حکومت کادر داریم، اول انقلاب زمانی که رجایی و بهشتی شهید شدند امام فرمود که ما یار کم نداریم، اما آن زمان افراد کارآمد نداشتیم که دانشگاهی و تحصیلکرده باشند.»


دکتر ابراهیم رزاقی
 کارشناس و تحلیلگر اقتصادی
پس از برگزاری باشکوه و غرورآفرین چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب با صدور بیانیه گام دوم، مانیفست ورود به دهه پنجم انقلاب را طی هفت فصل ترسیم کردند. در فصل سوم این بیانیه به مسئله اقتصاد اشاره‌ شده و آمده است: مهم‌ترین عیوب اقتصاد، وابستگی به نفت، دولتی بودن بخش‌هایی از اقتصاد که در حیطه وظایف دولت نیست، نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیت داخلی، استفاده اندک از ظرفیت نیروی انسانی کشور، بودجه‌بندی معیوب و نامتوازن و سرانجام، بی‌ثباتی سیاست‌های اجرایی اقتصاد و رعایت نکردن اولویت‌ها و وجود هزینه‌های زائد و حتی مسرفانه در بخش‌هایی از دستگاه‌های حکومتی است. نتیجه اینها مشکلات زندگی مردم از قبیل بیکاری جوان‌ها، فقر درآمدی در طبقه ضعیف و امثال آن است. راه‌حل این مشکلات، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است که باید برنامه‌های اجرایی برای همه بخش‌های آن تهیه و باقدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیت، در دولت‌ها پیگیری و اقدام شود. نکته‌ای که در بیانیه گام دوم از جایگاه بسیار مهمی در حوزه اقتصاد برخوردار است، بهره‌برداری از ظرفیت جوانان برای پیشرفت و بهبود اوضاع معیشتی و رفاهی کشور است. غرب با بمباران تبلیغاتی می‌کوشد از ظرفیت جوانان کشور برای تخریب ایران اسلامی استفاده کند و با ترویج تجمل‌گرایی، آنها را به سمت کسب سودهای حداکثری از طرق نامشروع و غیرقانونی تشویق کند. تا زمان از دست نرفته باید این موانع را برطرف کرد و زمینه بهره‌برداری از توان آنان را به‌ صورت نظام‌مند فراهم کرد. در این زمینه نمونه‌های بسیار موفقی هم وجود دارد که اردوهای جهادی از آن جمله است. این اردوها را باید به تمام حوزه‌های اقتصادی تعمیم داد و از ظرفیت میلیونی جوانان برای ارتقای سطح معیشت، هم در صنعت و هم در کشاورزی بهره جست. پذیرفته نیست که کشور ما با برخورداری از طبیعت چهار فصل و میلیون‌ها جوان آماده ‌به ‌کار، برای تأمین مایحتاج اساسی خود به خارج وابسته باشد و امنیت غذایی کشور در معرض تهدید قرار گیرد. از سویی، ضرورت دارد که پویشی برای ورود مدیران جوان به عرصه‌های کلان صورت گیرد و مدیران فرسوده، کم‌رمق و خسته، جای خود را به جوانان خوشفکر، بانشاط، باانگیزه، جهادی و انقلابی بدهند تا با حداکثر سرعت به سمت قله‌های اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم. متأسفانه برخی عامدانه از ورود مدیران جهادی و جوان به حوزه اقتصاد جلوگیری می‌کنند، چون منافع آنها به خطر می‌افتد. وقتی هم به این جماعت گفته می‌شود که یکی از علت‌های اساسی اقتصاد کم‌رمق و فرسوده، مدیران فاسد و فرسوده هستند، تقصیر را به گردن تحریم‌ها می‌اندازند، در حالی‌ که بر اساس برآوردهای کارشناسی شده، تحریم‌ها حداکثر 30 درصد در وضعیت موجود اثر داشته‌اند و مابقی به مدیریت‌های بی‌کفایت و نالایق بازمی‌گردد. نکته دیگر اینکه گام نهادن به دهه پنجم انقلاب، به مفهوم بیمه شدن قطعی و مسلم آن است؛ بنابراین نباید از برخورد قاطع با ریشه‌های فساد واهمه داشت.
اگر امنیت اقتصادی که یکی از مطالبات مهم رهبر حکیم انقلاب است، از طریق خشکاندن ریشه‌های فساد در سرچشمه‌ها شکل نگیرد، صاحبان کسب‌وکار و تولیدکنندگان کوچک و متوسط انگیزه خود را برای ادامه راه از دست خواهند داد؛ چرا که مفسدان را می‌بینند که با خیال راحت و بدون واهمه از پیگرد قانونی، به کسب ثروت‌های کثیف ادامه می‌دهند و پول روی پول می‌گذارند. افزون بر این، مبارزه بی‌امان با فساد، چنان تأثیری دارد که در صورت متوقف کردن آن، افراد و سازمان‌های آلوده، طول و عرض اقتصاد را درمی‌نوردند و تجار و تولیدکنندگان پاکدست را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند. 
سؤال این است که پشت پرده فعال‌سازی نشدن ظرفیت‌های کشور چیست و چرا برخی اصرار دارند به‌ جای توجه به توانایی‌های بکر و بعضاً دست‌نخورده، به غرب که مسبب مصائب بزرگی در دهه‌های اخیر بوده است، تکیه کنیم؟ آیا این امر، نشانی دادن به حریف کینه‌توز و بدخواه و بالا بردن دست‌ها در مقابل دشمن نیست؟

با حضور مدیرعامل بانک انصار، نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، فرمانده سپاه نینوای استان گلستان، علمای اهل سنت و شیعه، همایش گفتمان وحدت برگزار و نخستین شعبه وحدت بانک انصار در این استان افتتاح شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و تبلیغات، در طلیعه دهه پنجم انقلاب اسلامی، بانک انصار در ادامه راهبرد کلان خود مبنی بر شفافیت و رعایت کامل موازین شرعی و با همکاری علمای شیعه و اهل سنت اقدام به راه‌اندازی شعب وحدت در استان گلستان کرد تا از این طریق مطابق با فتاوای شرعی علمای این حوزه و تطبیق آن با قوانین بانکی کشور، فضا را برای دریافت تسهیلات و خدمات بانکی برای هموطنان اهل سنت به ویژه جوانان این استان ولایتمدار فراهم کند.
 مدیرعامل بانک انصار در همایش گفتمان وحدت؛ بانکداری اسلامی و اقتصاد مقاومتی و آیین افتتاح شعبه وحدت گنبد کاووس، با اشاره به اینکه بانک انصار یک بانک مردم‌پایه و با محوریت خدمت بی‌منت به همه مردم اعم از اقوام، مذاهب و اقشار مختلف است، گفت: «توسعه خدمات به مردم بزرگوار اهل سنت کشور یکی از محورهای سند تحول بانک انصار است.»
دکتر ابراهیمی، انطباق نیازهای مردم با موازین شرعی و توسعه خدمات به اقشار مختلف مردم را رسالت بانک انصار دانست و در کنار شفافیت، خدمت‌رسانی، توسعه و تعمیق امور قرض‌الحسنه و عمق‌بخشی فنی بانک در کنار حفظ منافع سهامداران را از مؤلفه‌های راهبردی حرکت در مسیر ارتقای ویژگی‌های بانک انصار در تراز انقلاب اسلامی برشمرد.
وی با تأکید بر اینکه، بانک انصار با راه‌اندازی قرارگاه محرومیت‌زدایی تاکنون توانسته خدمات بسیار خوبی را به مردم شریف ایران اسلامی ارائه دهد، افزود: «ساخت مدارس، درمانگاه‌های کوچک، خانه‌های بهداشت، شبکه‌های آبرسانی‌، تأمین جهیزیه و... در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و راه‌اندازی صندوق‌های مردم‌پایه که در استان گلستان به صورت الگو در حال اجراست، تنها گوشه‌ای از خدمات بی‌منت به مردم است.»

رفتار مشکوک
محمد دهقان، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: «یک جریانی در درون دولت رفتار عجیبی دارد که نمی‌توان به سادگی از کنار این رفتار عبور کرد. ما ماه‌ها در چین و هند سفیر نداشتیم و روابط گرمی را که بین ایران با چین و هند و برخی دیگر از کشورها بود، به روابط بسیار سرد تبدیل کردند. در کنار این مسئله آقایان راه عقب‌نشینی در برابر اروپا و آمریکا را در پیش گرفته‌اند که مجموعه این رفتار و رویه سیاستمداران دولتی از یک وضعیت عادی حکایت نمی‌کند. اینها یک پازل جامعی را اجرا کردند و روابط ما را با کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و شرکای سنتی دچار خدشه کردند و از سوی ظرفیت‌های کشور را به سمت تعطیلی بردند و در مقابل اروپا و آمریکا عقب‌نشینی کردند و باز هم می‌گویند که عقب‌نشینی کنیم.» 
بهترین طرح
حداد عادل با تأکید به اینکه بیانیه رهبری یک جهش به سوی آینده است، تصریح کرد: «خوب است درنگی داشته باشیم و بدانیم کسی که این بیانیه را نوشته، چه تجربه و دوراندیشی داشته است. ایشان دست کم از شصت سال تجربه برای تحقق اندیشه انقلاب اسلامی برخوردارند. مهندس بازرگان می‌گوید از نخبگان و متفکرانی که فکر اسلامی دارند، خواستیم تا طرحی برای جهان‌بینی اسلامی ارائه دهند. طرح‌های متعددی آمد و بین آنها بهترین طرح، طرح آقا سیدعلی خامنه‌ای بود.» 
درخواست همه‌پرسی!
روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاح‌طلب در اقدامی هماهنگ و از پیش طراحی شده، با هدف تأثیرگذاری بر تصمیم نهایی جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، درخواست کردند، این لوایح به همه‌پرسی گذاشته شود. این درخواست عوامانه زنجیره‌ای‌ها پیش از آنکه نشان‌دهنده آن باشد که اصلاح‌طلبان هنوز نتوانسته‌اند منافع و مصالح کشور را به درستی لمس کنند، حاکی از آن است که نویسندگان این مطالب با ابتدایی‌ترین پایه‌های حقوقی و اصول قانون اساسی بیگانه هستند؛ چراکه طبق اصول 94 و 99 قانون اساسی کشور، اجرا، محتوا و نتایج هرگونه همه‌پرسی باید به تأیید شورای نگهبان برسد. نکته جالب توجه این است که شورای نگهبان پیش از این بارها نظر منفی خود درباره لوایح FATF را اعلام کرده است و طبیعتاً برگزاری همه‌پرسی در این مسئله نتیجه مدنظر اصلاح‌طلبان را به دنبال نخواهد داشت.



نکته: روزی شاگردی به استاد خویش گفت: استاد می‌خواهم یکی از مهم‌ترین خصایص انسان‌ها را به من بیاموزی؟ استاد گفت: واقعاً می‌خواهی آن را فرا گیری؟ شاگرد گفت: بله، با کمال میل. استاد گفت: پس آماده شو با هم به جایی برویم. شاگرد قبول کرد. استاد شاگرد جوانش را به پارکی که در آن کودکان مشغول بازی بودند، برد. استاد گفت:...
خوب به مکالمات بین کودکان گوش کن. 
مکالمات بین کودکان به این صورت بود:
ـ الان نوبت من است که فرار کنم و تو باید دنبال من بدوی.
ـ نخیر الآن نوبت توست که دنبالم بدوی.
ـ اصلاً چرا من هیچ‌وقت نباید فرار کنم؟
و حرف‌هایی از این قبیل...
استاد ادامه داد: همان‌طور که شنیدی تمام این کودکان طالب آن بودند که از دست دیگری فرار کنند. انسان نیز این‌گونه است و هیچ‌گاه حاضر نیست با شرایط موجود روبه‌رو شود و دائم در تلاش است از حقایق و واقعیات زندگی خود فرار کند و هرگز کاری برای بهبود زندگی خود انجام نمی‌دهد. تو از من خواستی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های انسان را برای تو بگویم و من آن را در چند کلام خلاصه می‌کنم؛ تلاش برای فرار از زندگی.
نظر: در موضوعات سیاسی هم همین موضوعات و فرارهای بچه‌گانه حکم‌فرما است. یک مسئول سال‌ها یک سازمان را برعهده می‌گیرد؛ اما هنگامی که به دلیل بی‌لیاقتی برکنار می‌شود، شروع می‌کند به انتقاد از دیگرانی که مسئولیت گرفته‌اند و به جای او کار می‌کنند. در همین حال فردی که جای مسئول قبلی به سر کار می‌آید، به مسئول سابق حمله می‌کند؛ یعنی این بازی فرار همچنان ادامه می‌یابد، گویا قرار نیست که با شرایط به صورت جدی مواجه شوند و مشکلات را حل کنند. گویا مسئولیت فرار و دنبال هم دویدن را گرفته‌اند.

به منظور ارائه نظرات پیشنهادی دانشگاهیان و پژوهشگران برای تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی‌ـ ایرانی پیشرفت؛ در سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه‌زهرا(س) معاونت خواهران بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی نشستی تخصصی با حضور ۱۲۰ استاد زن بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی و محوریت «زن مسلمان ایرانی در آیینه الگوی اسلامی‌ـ ایرانی پیشرفت» برگزار کرد. 
به گزارش صبح صادق، دکتر مهرشاد شبابی، مسئول کلینیک‌های حقوقی زنان و خانواده و مشاور سابق فرمانده کل سپاه بندهای ۹ و ۴۱ الگو را تبیین کرد که با پیشرفت حوزه زنان در جامعه مرتبط است. 
دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز به دفاع اسلام از هویت زن در عصر جاهلیت به جاهلیت مدرن علیه زن در غرب اشاره و تصریح کرد: «انقلاب اسلامی دوباره شعار بای ذنب قتلت را برپا کرد.» در ادامه دکتر هاشمی، مسئول بسیج اساتید و دفتر هماهنگی کانون‌های دانشگاه آزاد با اعلام تشکیل دبیرخانه راهبردی گام دوم انقلاب در بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: «در گام دوم نکته‌ای که قابل توجه است و بانوان و استادان می‌‌توانند نقش بسیار مهمی در آن داشته باشند، در کنار مؤلفه آموزش و پژوهش، سبک زندگی است.»


مهدی سعیدی
روزنامه نگار
انتشار خبر استعفاي نابهنگام وزير امور خارجه، چند روزي فضاي سياسي کشور را به خود مشغول کرد. اين استعفا که جز هزينه منفعتي براي کشور نداشت، خيلي زود از سوی خيرانديشان کشور مديريت شد و ظريف بار دیگر به محل کار خود برگشت؛ اما اين رفت‌وآمد حاوي درس‌ها و عبرت‌هايي بود که توجه به آن مي‌تواند از تکرار چنين اقداماتي جلوگيري کند؛
1ـ پذيرش مسئوليت در نظام اسلامي جايگاه خطيري است که تصميم‌گيري در آن بايد مبتني بر خودسازي انقلابي و عقلانيت و تدبير و مصلحت صورت گيرد. تصميمات آني و هيجاني در شأن جايگاهي نيست که آثار آن منافع ملي کشور را تحت‌الشعاع خود قرار دهد. اقدام احساسي ظريف فارغ از آنچه وي به آن اعتراض داشت، اقدام قابل قبولي نيست؛ چرا که تنها موجب شد ديدار مهم و تاريخي تحت‌الشعاع اقدام وي قرار گيرد و بيگانگان نيز با بزرگنمايی استعفاي وي حضور بشار اسد در ايران را در بايکوت خبري قرار دهند. ظريف مي‌توانست اعتراض خود را به نحوي مدبرانه‌تر و در زماني مناسب‌تر دنبال کند؛ چرا که اين اقدام فضا را براي رشد شايعات و بهره‌برداري‌هاي سياسي‌ـ رسانه‌اي فراهم کرد و آثار منفي بر افکار عمومي داشت و سوءتفاهم‌هاي بسياري را به همراه آورد.
2ـ احزاب و گروه‌ها و برخي فعالان سياسي نيز در اين امتحان چندان سربلند بيرون نيامدند. برخي از اصلاح‌طلبان و حاميان ظريف بدون آنکه از بطن ماجرا آگاه باشند، ترجيح دادند فرصت را مغتنم شمرده و تهاجم رسانه‌اي همه‌جانبه‌اي را عليه رقيب سياسي خود آغاز کنند. اين افراد لبه تيز هجمه‌هاي خود را به سمت منتقدان سياست خارجي دولت اعتدال بردند و به دروغ استعفاي ظريف را ناشی از فشارهاي مخالفان که آنان را تندرو خواندند، دانستند. اين در حالي بود که اصل ماجرا در جاي ديگري رقم خورده و علت را نه در فشار ديگران که در ناهماهنگي درون دولت بايد جست‌وجو کرد. جالب آن است که با مشخص شدن علل ماجرا، کساني که رقباي سياسي خود را متهم مي‌کردند، حاضر به عذرخواهي از رقيب و خوانندگان نشدند!
3ـ در ميان برخي نيروهاي منتقد دولت نيز شاهد افراط در مواجهه با اين ماجرا بوديم. اين جريان که انتقادات جدي به عملکرد دستگاه ديپلماسي در طول سال‌هاي اخير داشته، از وضعيت پيش آمده بهره‌برداري کرد و با هجمه همه‌جانبه به شخص وزير خارجه حتي از محاکمه وي سخن به ميان آورد. اين در حالي است که چنين تندرويي‌هايي هيچ‌گاه مورد تأکيد رهبري نبوده و با اعتراضات ايشان همراه بوده است. آخرين نمونه از چنين رويکردي را مي‌توان در ماجراي راه‌پيمايي 22 بهمن استان البرز و واکنش معظم‌له به آن ماجرا مشاهده کرد. به هر حال انتظار می‌رود جريان‌هاي منتقد نيز به طور همه‌جانبه به رخدادها بنگرند و با راديکال کردن مناقشات در جهت تشدید آن پيش نروند. 
4ـ در اين ميان رفتارهاي سنجيده برخي چهره‌هاي اثرگذار مي‌تواند شاخص و الگويي براي رفتار سياسي ديگران باشد. در رأس اين افراد سردار سرلشکر قاسم سليماني قرار دارد که اظهار نظر وي در اين ماجرا همه ناظران سياسي را به تحسين واداشت. وي در واکنش به ماجراي استعفاي ظريف ضمن حمايت از وي، گفت: «ايشان براي تأمين منافع ملي کشور پيوسته اقدامات ارزشمندي را در سطوح گوناگون انجام داده و در مسير مبارزه با دشمنان قسم‌خورده انقلاب اسلامي و ملت ايران نيز همراهي لازم را داشته‌اند. در جريان سفر اخير آقاي بشار اسد به تهران و ملاقات وي با آقاي دکتر روحاني رئيس‌جمهور محترم، برخي ناهماهنگي‌ها در نهاد رياست‌جمهوري که مطرح هم شده، منجر به عدم حضور وزير امور خارجه کشورمان در اين ملاقات و متعاقباً گلايه‌مندي ايشان شده است. قراین نشان مي‌دهد هيچ‌گونه تعمدي براي عدم حضور آقاي دکتر ظريف در اين ملاقات نبوده است و بايد تأکيد کنم ايشان به عنوان وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران مسئول اصلي در حوزه سياست خارجي کشور هستند.»  چنين رفتاري ضمن آنکه رسانه‌هاي بيگانه را که مترصد ايجاد اختلافي جدي بين مسئول ديپلماسي کشور بودند نااميد کرد، به کمک ظريف نيز آمد تا بتواند خطاي انجام شده را جبران کند و امور کار خيلي زود به سامان شود.