پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه اعتماد روزافزون مردم سرمایه ما و اطلاع‌رسانی بموقع، شفاف‌سازی و ارائه صحیح خدمات بی‌منت به نیازمندان وظیفه ما است، گفت: در سال آینده وام‌های کمیته امداد بدون کارمزد خواهد بود، تا بتوانیم قرض‌الحسنه اسلامی را اجرایی کنیم. همچنین به 200 هزار نفر از مددجویان شش هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه خواهیم داد.

راه‌هایی برای استفاده بهتر از سفرهای نوروزی

   شهناز سلطانی/ این روزها خیلی از ماها در حال نقشه کشیدن برای سفر هستیم. این نقشه کشیدن‌ها یکی از لذت‌بخش‌ترین فصل‌های زندگی ماست. با خودش شور و هیجان دارد و وقتی دل به جاده زدی دل‌انگیزتر می‌شود. این بخش از زندگی هم برای خودش سازوکار و حساب و کتاب دارد. باید با برنامه جلو رفت. همسفر، خرج و مخارج، مقصد و... از همین دست حساب و کتاب‌هاست که بی‌توجه به آنها نمی‌شود سفر کرد. 

همسفر همراه 
شاید به جرئت بتوان گفت داشتن یک همسفر خوب مهم‌ترین معیار یک سفر لذت‌بخش است. هر یک از ما روحیات و خصوصیات اخلاقی ویژه‌ای داریم که کاملاً طبیعی است. بنابراین اگر می‌خواهیم با کسی همسفر شویم آن هم چند روز، بهتر است همسفری انتخاب کنیم که روحیات و خصوصیات‌مان باهم سازگار باشد و هر کس ساز خودش را نزند. اگر جز این باشد ممکن است ناراحتی و کدورت پیش بیاید و آنچه را که از سفر انتظار داریم به دست نیاوریم. برای یک سفر چند روزه سعی کنید با کسی یا کسانی همسفر شوید که پیشتر حداقل سفرهایی کوتاه و یک روزه را با آنها تجربه کرده‌اید و بار اول‌تان نیست. 
هر چه ویژگی‌های شما با همسفرتان نزدیک‌تر باشد، سفرتان راحت‌تر و دلچسب‌تر خواهد بود. به این معنا که اگر شما کودک دارید و همسفرتان ندارد، درک یکسانی از هم ندارید. پس بهتر است آگاهانه دست به انتخاب بزنید. اما اگر هر دو کودک داشته باشید، هم بچه‌ها همبازی دارند و حوصله‌شان در سفر سر نمی‌رود و هم شما حرف‌های مشترک با هم دارید. 

حساب سفر
یکی از مهم‌ترین برنامه‌ریزی‌های سفر برنامه مالی آن است. اگر حساب سفر از دست‌تان در برود، به طور حتم سفر بعدی به این زودی‌ها مسیر نخواهد شد. حتماً برای سفرتان مبلغ حداقلی و حداکثری تعیین کنید و کنار بگذارید. آن وقت دست‌تان می‌آید که به جای هتل دو ستاره در هتل پنج ستاره اقامت نکنید و به جای تهیه غذای سالم و کم‌هزینه از بهترین، معروف‌ترین و گران‌ترین رستورا‌ن‌های مقصد سر در نیاورید و هر تعداد سوغاتی که دل‌تان خواست خرید نکنید. این کارها به این معنا نیست که شما سخت بگیرید؛ بلکه نگرانی و دغدغه مالی شما را کم می‌کند و این موضوع مهمی است. 

محل اقامت را
 از پیش تعیین کنید
اگر شما عازم یک شهر مشخص هستید، بهتر است از پیش محل اقامت خود را تعیین و آن را رزرو کنید؛ چرا که در ایام تعطیلات نوروز پیدا کردن جایی مناسب کمی سخت است، به ویژه اگر می‌خواهید زیاد خرج روی دست خودتان نگذارید. البته، در سال‌های اخیر به مدد همکاری وزارت آموزش و پرورش مدارس شبانه‌روزی و خوابگاه‌های دانش‌آموزی برای اسکان نوروزی مسافران تجهیز می‌شوند. اگر سختگیر نیستید می‌توانید یک بار این اقامتگاه‌ها را تجربه کنید، هم مطمئن و هم کم‌هزینه هستند. این اقامتگاه‌ها در اختیار همه قرار می‌گیرد. 

بی‌برنامه نباشید 
بی‌برنامه دل به جاده نزنید. اگر بدانید مسافر چه شهری هستید، می‌توانید با مطالعه سفر کنید. درباره جاذبه‌های شهر مقصد و اقامتگاه‌های آن اطلاعاتی کسب کنید که به یقین به کارتان خواهد آمد. این‌گونه که باشد شما به مقصد هم که برسید می‌دانید قرار است به تماشای چه جاذبه‌هایی بروید و چند روز وقت نیاز است تا به برنامه‌های‌تان برسید. 
افزون بر این برای نمونه اگر مقصدتان شهری گرم یا به نسبت سرد باشد می‌دانید چه پوشاکی با خودتان ببرید که در آنجا به خرید و صرف هزینه اضافی نیاز نداشته باشید. این به معنای کنترل هزینه‌ها هم هست. البته، صرفه‌جویی در زمان سفر هم محسوب می‌شود. برای مثال اگر شما به خرید یک پوشاک گرم در یک شهر کوهستانی نیاز داشته باشید، هم باید زمان و هم پول صرف خرید مایحتاجی بکنید که حتماً آن را در خانه داشته‌اید. 

اسباب سرگرمی کودک
اگر کودک همراه‌تان است، حتماً برای سرگرمی او وسایلی با خودتان بردارید،‌ مانند کتاب و اسباب‌بازی. چرا که ممکن است آنها در طول مسیر خسته و بی‌حوصله شوند. اگر با وسیله شخصی سفر می‌کنید، هر دو ساعت یک بار توقف کنید، هم برای استراحت و رفع خستگی خودتان و هم برای رفع کسالت فرزندتان. خریدن یک کتاب کوچک یا یک اسباب‌بازی ارزان‌قیمت در طول سفر برای بچه‌ها هم فکر بدی نیست، سرشان را تا چند ساعت گرم می‌کند تا شما به مقصد برسید. علاوه بر این در ذهن بچه‌ها خاطره آن سفر باقی می‌ماند. 
نکته مهم درباره کودکان این است که حتماً شماره تلفن‌های ضروری را همراه آنها کنید که در مواقع نیاز مانند گم شدن احتمالی به کمک می‌آید.  

همسفر سالمند
اگر همسفر سالمند دارید بهتر است کارهایی را هم برای رعایت حال آنها انجام دهید. همراه داشتن داروهای آنها و نسخه‌ای از مدارک پزشکی آنها موضوع مهمی است که نباید فراموش کنید. شماره تلفن‌های ضروری را روی کاغذ بنویسید و در جیب پدر و مادرسالمندتان که با شما سفر می‌کند، بگذارید. آنها هم مانند کودکان از یک جا نشستن طولانی‌مدت خسته می‌شوند، بهتر است حداکثر دو ساعت یک بار شرایطی فراهم کنید که آنها چند قدمی راه بروند. 

غذاهای سالم و کم‌هزینه 
بخشی از هزینه‌های سفر را هزینه‌های خورد و خوراک شامل می‌شود. اگر برای‌تان امکان تهیه غذای ساده و سالم وجود دارد، حتماً این کار را انجام دهید. این کار یک تیر و چند نشان است. هم مطمئن و سالم است هم کم‌هزینه و هم این امکان را به شما می‌دهد که صرفه‌جویی مالی را که از این راه به دست آمده در جایی بهتر که مورد علاقه‌تان هم هست هزینه کنید. اما بخشی از سفر تجربه کردن غذاهای محلی است که از آن غافل نشوید. غذاهای محلی را امتحان کنید، شاید دیگر هیچ وقت این امکان را نداشته باشید به این شهر برگردید، یا جای دیگری همین غذا را نوش جان کنید. 

چادر مسافرتی 
اگر با خودروی شخصی مسافرت می‌کنید، این امکان برای شما وجود دارد که بتوانید در کاهش هزینه‌های سفر قدمی بردارید. به این شکل که مثلاً تا حد امکان مواد غذایی فاسد نشدنی و خشک و همین‌طور پوشاک مورد نیاز را همراه داشته باشید تا دیگر به صرف هزینه در سفر نیاز نباشد. به همراه داشتن یک چادر مسافرتی هم خوب است. ممکن است بتوانید از آن برای اقامت چند ساعته یا حتی اقامت شب به شرط مساعد بودن هوا استفاده کنید. معمولاً در همه شهرها مکان خاصی برای برپا کردن چادر تعیین می‌شود.  
هر چه اندر احوالات سفر بگوییم کم گفته‌ایم. سفر نه تنها ذهن و فکر ما را به پویایی وامی‌دارد، که جسم و جان مان را هم جلا می‌دهد. تحقیقات نشان داده سفر اضطراب و افسردگی و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و نشاط و شادابی می‌آورد و ذهن را برای حل مشکلات و پیدا کردن راهکارهای جدید روشن می‌کند. حالا که ما برخلاف خیلی‌ها که حتماً در آرزوی سفرند این امکان را پیدا کرده‌ایم که بار سفر ببندیم و از خانه بیرون بزنیم، بهتر است به خوبی قدر آن را بدانیم و از آن نهایت بهره را ببریم. مبادا کوچک‌ترین ناراحتی و دلخوری و تنش سفر ما را تحت تأثیر قرار دهد. صبور باشیم و حوصله به خرج بدهیم و نهایت سعی‌مان را بکنیم، هم به ما و هم به همسفران ما خوش بگذرد و کوله‌بار خستگی‌مان را که در سفر خالی کرده‌ایم، پر از انرژی کنیم و برگردیم. 

 نوید کمالی/ اگر به صفحات تاریخ نگاهی داشته باشیم، درمی‌یابیم تمدن اسلامی در طول سده‌های گذشته به دلیل ویژگی‌های پویا و بدیع خود همواره هدف هجمه‌ها و توطئه‌های برخاسته از سوی تمدن غرب بوده که ماجرای فتح و سقوط آندلس یکی از مشهورترین نمونه‌های این نوع تقابلات تمدنی است. فتح آندلس در اسپانیا که در سال 92 ه.ق به دست مسلمانان صورت گرفت، موجب شد تا افزون بر ورود اسلام به اروپای گرفتار شده در بند عقاید خرافی و طاغوتی رهبران کلیسا، زمینه بروز تحولات عظیم فرهنگی و اقتصادی در بخش‌های جنوب غربی اروپای آن روز مهیا شود؛ به طوری که در پی این تحولات جمعیت زیادی از ساکنان آندلس و دیگر سرزمین‌های اروپایی همجوار به اسلام گرویدند.
البته پیشرفت‌های همه‌جانبه مسلمانان در آندلس از چشم حکام مسیحی اروپا مخفی نبود و آنها را به این نتیجه رسانده بود که تداوم این روند موجب گرایش دیگر ملت‌های تحت سلطه مسیحیان به اسلام خواهد شد؛ از این رو رهبران مسیحی اروپا از راه‌های گوناگون تلاش کردند به هر شکل ممکن با پیشرفت‌های مسلمانان مقابله کنند؛ اما به دلیل فناوری‌های نظامی و دفاعی پیشرفته مسلمانان هیچ یک از کارزارهای جنگی آنها علیه مواضع آندلس موفق نبود؛ از این رو مسیحیان به جای تمرکز بر تقابل نظامی تصمیم گرفتند تا قوای خود را متوجه نابودی جامعه‌ اسلامی آندلس کنند و سیاست‌هایی را پیش برند که امروز ما از آنها با عنوان «تهاجم فرهنگی» یاد می‌کنیم.
تهاجم فرهنگی مسیحیان در طول چند دهه موجب افزایش بی‌بندوباری در بین مسلمانان شد که این مسئله در نهایت زمینه سقوط آندلس را مهیا کرد و سرانجام مسلمانان پس از 800 سال فرمانروایی بر جنوب غرب اروپا از این سرزمین بیرون رانده شده و هزاران مسلمان باقی مانده در اسپانیای امروز به دست سربازان مسیحی قتل عام و سوزانده شدند.
امروز نیز دشمنان جمهوری اسلامی ایران تنها راه مهار ایران را در پیگیری تهاجم فرهنگی و آندلوسیزه کردن ایران می‌بینند و تلاش دارند با بر هم زدن ساختار خانواده‌های مسلمان و ترویج بی‌بندوباری جنسی، مهم‌ترین شاکله قوام و دوام جامعه اسلامی را تضعیف و تخریب کنند که در این مسیر پدیده ازدواج سفید یکی از مهم‌ترین ابزارهای مورد توجه دشمن است؛ به گونه‌ای که رهبر معظم انقلاب (حفظه‌الله) در بیانات اخیر خود با اشاره به این توطئه دشمن، از آن به «سیاه‌ترین ازدواج» یاد کردند. ازدواج سفید یا با هم باشی «Cohabitation» یک پدیده نوظهور ضد فرهنگی است که به نوعی از زندگی فارغ از قواعد اخلاقی و شرعی اشاره دارد و در آن دختر و پسر بدون انجام ازدواج شرعی و رسمی با یکدیگر زندگی می‌کنند و حتی از انجام روابط جنسی نیز ابایی ندارند.
این پدیده ضد خانواده که در دهه‌های گذشته در بین جوامع اروپایی و آمریکایی رواج یافته، بنا بر آمارهای مراکز مطالعاتی غرب موجب بروز آسیب‌های شدید اجتماعی در این دست کشورها شده که از جمله آنها می‌توان به افزایش تصاعدی نرخ سقط جنین و تولد کودکان نامشروع و رها شده در خیابان اشاره کرد.
متأسفانه، غفلت نهادهای فرهنگی کشور موجب شده است دشمنان ایران اسلامی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ای خود، از جمله فضای مجازی و برخی شبکه‌های ماهواره‌ای اقدام به ترویج این بیماری اخلاقی و فرهنگی در سطح جامعه ما کنند!
برای یافتن چرایی این مسئله و با نگاهی به پدیده ازدواج درمی‌یابیم، ازدواج شرعی زوجین را به رعایت برخی قواعد فردی و اجتماعی ملزم می‌کند؛ اما در نقطه مقابل ازدواج سفید یک «ازدواج بی‌قاعده» است و افرادی متمایل به این نوع روابط می‌شوند که روحیه‌ای بی‌بندوبار دارند و تمایلی به پذیرش قواعد فردی و اجتماعی حاکم بر ازدواج رسمی ندارند که از جمله این قواعد می‌توان به قاعده مهم «مسئولیت‌پذیری» اشاره کرد. البته رسانه‌های رسمی نیز باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی و آگاه‌سازی خود جوانان را نسبت به پیامدهای این توطئه ضد فرهنگی آشنا کنند و مانع از حرکت چشم و گوش بسته جوانان به سوی این گرایش ضد اخلاقی از بین برنده سرمایه‌های انسانی تمدن اسلامی شوند.

اصطلاحات مجازی‌ـ ۳
 محمدصالح نادری/ در شماره پیش در معرفی شبکه مجازی توئیتر، توئیت و ریتوئیت را توضیح دادیم، در این شماره اصطلاحات دیگری در این شبکه معرفی می‌شود.
ترند
«ترند» در لغت به معنای گرایش یا تمایل است. این کلمه را «روند عمومی تغییر یا توسعه یک چیز» تعریف می‌کنند. این واژه که خاستگاه آن صنعت مد است، دارای مصارف در دیگر زمینه‌ها شده است و در موضوع مورد بحث ما، ترند در واقع پربحث شدن یک موضوع یا یک رخداد در بین کاربران توئیتر است. در ساده‌ترین تعریف، ترند شدن یک موضوع یعنی کاربران بسیاری به آن مطلب پرداخته‌‌اند و آن موضوع بحث داغِ توئیتر شده است. شاید بتوان گفت، گرایش کاربران به یک موضوع در توئیتر را نشان می‌دهد.
ترند شدن در توئیتر به دلیل ساختار میکروبلاگینگ آن اهمیت بالایی دارد. میکروبلاگینگ به شبکه‌های مجازی‌ای گفته می‌شود که کاربران بسیاری دارند و این کاربران مطالب روزمره و موضع‌گیری‌های خود را در قالب متن همراه داده‌های افزوده دیگر منتشر می‌کنند. در چنین بسترهایی، ترند شدن یک موضوع سبب بهتر دیده شدن آن مطلب می‌شود. 
در توئیتر دسته‌بندی‌های متفاوتی برای موضوعات ترند شده وجود دارد و علاوه بر وجود فهرست جهانی موضوعات ترند شده، می‌توان در هر کشور، منطقه و زبان هم موضوعات ترند و داغ آن محدوده را مشاهده کرد. مطالب ترند شده به راحتی گرایش مردم هر منطقه را در هر لحظه به موضوعات گوناگون نشان می‌دهند، برای نمونه چند ساعت موضوع افزایش قیمت بنزین ترند اول ایران در توئیتر می‌شود و ساعتی دیگر حرف وزیر امور خارجه کشورمان. در این حالت دیگر برای مطالعات مردم‌شناسی نیاز نیست در بین مردم باشید، کافی است ترندهای توئیتر در هر منطقه را بررسی کنید. کاری که بسیاری از مؤسسات در حال انجام آن هستند و به وسیله بیگ دیتا یا کلان داده، اطلاعات بسیاری در زمینه علوم اجتماعی از مردم به دست می‌آورند.
برای نمونه الگوریتم‌های توئیتر در بررسی‌های خود متوجه می‌شوند در یک ساعت اخیر 50 هزار توئیت در موضوع تصویب FATF در بین کاربران ایجاد شده است، بنابراین آن موضوع به ترند اول در توئیتر تبدیل می‌شود،‌ حالا اگر 50 هزار توئیت در بازه یک هفته پیش ایجاد می‌شد، شاید اصلاً این موضوع در فهرست 10‌تایی ترندهای توئیتر هم نمی‌آمد، پس تاریخچه ایجاد مطالب علاوه بر حجم مطالب هم مهم است.
هشتگ
یکی از روش‌های داغ کردن یک مطلب در توئیتر استفاده از هشتگ‌ها است. هشتگ که با # نمایش داده می‌شود، علامتی است که پیش از یک موضوع قرار می‌گیرد. در واقع، هشتگ برای ایجاد موضوعات و دسته‌بندی‌ها استفاده می‌شود. برای نمونه # تصویب_ پالرمو یک هشتگ است. هرچه تعداد استفاده کاربران در یک بازه کوتاه از این هشتگ بیشتر باشد، شانس ترند شدن این موضوع بیشتر می‌شود.
هشتگ‌ها کاربرد دیگری هم دارند، برای نمونه هنگامی که از یک هشتگ استفاده می‌کنید، شما توئیت خود را به نتیجه جست‌وجوهای مرتبط با آن موضوع اضافه کرده‌اید و آمار بازدید مطلب خود را افزایش داده‌اید. در واقع، با استفاده از هشتگ جست‌وجو در مطالب راحت‌تر می‌شود.

نگاهی به آخرین تلاش‌ها و فشارهای اصلاح‌طلبان برای تصویب لوایح چهارگانه


 سید فخرالدین موسوی/تعجب‌برانگیز است که ماجرای پیوستن ایران به FATF و تصویب لوایح را به مهم‌ترین مسئله کشور تبدیل کرده‌اند! درحالی که تصمیم‌گیری درباره این موضوع با توجه به اهمیت ماجرا و حساسیت پیامدهای چنین تصمیم‌گیری‌هایی به تعقل و تأمل نیاز دارد و باید در فرایندی قانون‌مدارانه و هوشمند پیش برود. جریان حامی پیوستن ایران به این کنوانسیون تلاش دارد با ملتهب کردن فضای کشور فرایند پیوستن ایران به FATF را تسریع ببخشد؛ افزایش سرعتی که می‌تواند از عقلانیت، همه‌جانبه‌نگری و بررسی همه ابعاد ماجرا بکاهد! و ماجرایی شبیه تصویب 20 دقیقه‌ای برجام در مجلس را رقم زده و پیامدهایی را که امروز برای کشور به بار آورده است، تکرار کند! جریان حامی پیوستن به FATF پس از حمله به منتقدان و متهم کردن منتقدان به پولشویی و قاچاق، فشار رسانه‌ای و تیترهای درشت بر صفحه اول روزنامه‌ها و صفحات پایگاه‌ها و حتی تهدید مراجع قانونی و تصمیم‌گیر کشور و کنایه و تمسخر و به استهزا گرفتن نهادهای قانونی کشور، تازه‌ترین حربه‌شان برای فشار بیشتر بر مجمع تشخیص مصلحت نظام و تعجیل تصویب این لوایح را مطرح کرده و بار دیگر همه‌پرسی را به مثابه یک اهرم فشار سیاسی مطرح کردند! در این راستا و پس از نامه تعدادی از چهره‌های اصلاح‌طلب، مانند سعید حجاریان، مصطفی تاج‌زاده، عبدالله رمضان‌زاده، محسن صفایی‌فراهانی و محسن میردامادی درباره ضرورت برگزاری همه‌پرسی برای تعیین تکلیف پیوستن به FATF، روزنامه «همشهری» در مطلبی با عنوان «تصویب یا همه‌پرسی» نوشت: «مجمع تشخیص مصلحت نظام چنانچه در حمایت اکثریت قاطع ایرانیان از پیوستن ایران به FATF تردید دارند، رد یا تأیید لوایح مرتبط را به همه‌پرسی بگذارد.»
روزنامه «شرق» که پیش از نگارش این نامه با عنوان «همه‌پرسی درباره FATF» نوشته بود: «اگر مجمع امکان تصمیم‌گیری در فرصت اندک باقی مانده را ندارد، تصمیم نهایی طبق اصل ۵۹ قانون اساسی به رفراندوم گذاشته شود، این اصل مصرح قانون اساسی آنقدر بی استفاده مانده که تبدیل به تابو شده است. لوایح مرتبط با FATF، یعنی پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند نقطه آغازی برای استفاده از اصل همه‌پرسی و رجوع به آرای مردم باشد»، این بار هم تیتر «تصویب یا همه‌پرسی» را درباره درخواست فعالان سیاسی از مجمع بر صفحه اول خود نشاند و نوشت: «از اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام با هر سلیقه سیاسی انتظار می‌رود در مورد پیمان‌های FATF تسلیم شانتاژهای مصلحت‌ستیز نشوند و با تصویب این لوایح، مانع تکرار مشکلات مشابه گذشته شوند. مشکلاتی که خسارات و اختلال‌های بزرگی در روند توسعه و پیشرفت کشور به وجود آورد.» 
روزنامه «آرمان» دیگر روزنامه اصلاح‌طلبی بود که عنوان « FATFرا به همه‌پرسي بگذاريد» را برای صفحه اول خود انتخاب کرد و نوشت: «عدم عضویت در FATF به منزله دادن فرصت به آمریکا و رژیم صهیونیستی برای شکل‌دادن به اجماع جهانی دیگری علیه جمهوری اسلامی در جهت مشروعیت بخشیدن به تحریم‌های نامشروع کنونی آنان است.» تیترهایی که در روزنامه‌های «اعتماد»، «ابتکار»، «سازندگی»، «همدلی» و... نیز تکرار شد و واکنش رسانه‌های منتقد را برانگیخت؛ چنانکه پایگاه خبری «مشرق» از پایگاه‌های اینترنتی نزدیک به جریان اصولگرا در واکنش به این پیشنهاد با عنوان «شعله‌ور شدن خوی دیکتاتوری اصلاحات» در این باره نوشت: «در این باره دو نکته قابل توجه است؛ اول آنکه، امضاکنندگان نامه برگزاری رفراندوم با موضوع FATF یک ویژگی مشترک دارند و آن، شورش علیه جمهوریت در سال ۸۸ است. این افراد در سال ۸۸ با لگدمال کردن حق مردم، به دروغ مدعی تقلب در انتخابات شده و کشور را ماه‌ها دچار آشوب و اغتشاش کردند. همین افراد در جلسات خصوصی تأکید کردند، تقلب آن هم به میزان ۱۱ میلیون اصلاً شدنی نیست! و دوم اینکه، اکنون لوایح مرتبط با FATF در حال سپری کردن روند قانونی خود است. اما طیف اصلاح‌طلب با گردن‌کشی مقابل قانون، خواستار خارج شدن لوایح مربوطه از ریل قانونی خود است. بر این اساس شاهد هستیم طیفی که نه قانون را بپذیرد و نه برای مردم ارزش قائل باشد، ناگزیر به سمت دیکتاتوری می‌رود. همان‌طور که نشانه‌های آن در انتخابات سال ۸۸ و همچنین بررسی لوایح مرتبط با FATF قابل مشاهده است. پیشنهاد رفراندوم از سوی «شورش‌کنندگان علیه جمهوریت» نشان می‌دهد، آنها کوچک‌ترین اعتقادی به «آرای مردم» و «مردم‌سالاری دینی» نداشته و مردم را صرفاً یک بازیچه برای عملیاتی کردن خواسته‌های حزبی و قبیله‌ای خود می‌دانند.»


  حمیدرضا حیدری/ در چند روز اخیر، داغ‌ترین سوژه موجود در فضای مجازی حول مستندی بود که رسانه ملی از زیر نظر گرفتن «روح‌الله زم» معروف به نیما از سوی نیروهای اطلاعاتی کشورمان نشان داد. مستندی که منابع بسیاری از اخبار به اصطلاح سرّی «آمدنیوز» را که همواره بر داشتن آنها مباهات می‌کرد، نشان می‌دهد و در آن مشخص می‌شود بسیاری از این اخبار محرمانه که کانال آمدنیوز آنها را منتشر می‌کرده، یکسری شوخی و طنزی بوده که از ذهن نیروهای اطلاعاتی ما تراوش کرده است.
نمایش این مستند و پرده‌برداری از ماه‌ها کنترل نیما زم واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های گوناگون اجتماعی به ویژه توئیتر داشت؛ اما یکی از واکنش‌هایی که عامه مردم نسبت به این کانال دروغ‌پراکنی از خود نشان دادند، خروج چند صد هزار نفری این کانال بود. یکی از کاربران در واکنش به این موضوع نوشت: «بعد از پخش مستند ایستگاه پایانی دروغ لحظه به لحظه داره از اعضای کانال آمدنیوز کم می‌شه و بابای نیما زم با بدترین حال تهران چه کند؟»
یکی از کاربران هم در واکنش به اینکه همه مطالب آمد نیوز دیکته مأموران اطلاعاتی است، نوشت: «مستند ایستگاه پایانی دروغ خیلی جالبه! من گاهی اوقات متون آمد نیوز رو می‌خوندم با خودم فکر می‌کردم آخه این روح‌الله زم چقدر احمقه یا چرا اینجوری رد داده؟! تو نگو، بچه‌های اطلاعاتی خودمون بهش دیکته می‌کردن. فقط اون تیکه آخرش که می‌گه: حالا برام بخون ببینم چی نوشتی...»
برخی از کاربران هم با اشاره به منبع قرار دادن آمدنیوز از سوی برخی از مسئولان، از جمله مشاور رئیس‌جمهور که در مواردی اخبار آمدنیوز را در کانال شخصی خود ارسال می‌کرد، واکنش نشان دادند. یکی از این کاربران نوشت: «به نظر شما امشب آشنا، مشاور رئیس‌جمهور بعد پخش مستند ایستگاه پایانی دروغ چه حالی داره؟؟ صابون بیارم آشنای غریب؟؟»
یکی دیگر از بخش‌های این مستند که بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت، اظهار نظر زم درباره ربع پهلوی بود که دستمایه طنز قرار گرفت: «من اون معلمی هستم که امروز مستند ایستگاه پایانی دروغ رو برا دانش‌آموزاش پخش کرد! فقط اونجایی که می‌گفت پهلوی شبا تمرین سان دیدن می‌کنه، بچه‌ها انقدر خندیدن که مجبور شدم پخش رو قطع کنم!»
در واکنش به این حرف نیما زم که گفته بود می‌دانسته با یک نیروی اطلاعاتی در ارتباط است، یکی از کاربران نوشت: «زَم بعد پخش این مستند گفته بود من خودم مي‌دونستم در تور سازمان‌های اطلاعاتی ایرانم، مي‌خواستم بَدل بزنم بهشون... خوبه مي‌دونستی و با دستورش ناموست رو آوردی تو ويدئو چت... مهسا بيا، غريبه كه نيست!» 
یکی از کاربران هم به قدرت اطلاعاتی ایران اشاره کرد و نوشت: «بعد از شاهکار اخیر ایران و هک شدن پهپاد‌های آمریکایی، این‌بار شاهد دوربین دستگاه امنیتی ایران در خودروهای سرویس امنیتی فرانسه هستیم. بچه‌ها خسته نباشید.»
پخش مستند ایستگاه پایانی دروغ البته اصلاح‌طلبان و به ویژه کسانی را که در فتنه سال 88 حضور فعال داشتند، ناراحت کرد. گروهی به این مستند واکنش نشان دادند و عده‌ای هم سعی کردند با انتشار فیلمی از نماز خواندن یکی از سران فتنه این مستند را به حاشیه ببرند که البته موفق هم نشدند. یکی از کاربران در این باره نوشت: «اصلاح‌طلب‌هایی که بعد ایستگاه پایانی دروغ گفتند آمدنیوز کار خود حکومت بود برای تخریب اصلاحات احتمالاً یادشون نمی‌یاد دم انتخابات آمدنیوز ستاد چه کسی شده بود و لیست شورای شهر آمدنیوز با لیست کدوم جناح مشترک بود... جهت اصلی رسانه‌ها رو باید در بزنگاه‌ها شناخت.»
یکی از کاربران هم به نیروهای انقلابی توصیه‌ای کرد: «دوست عزیزی که به بهانه رصد عضو آمدنیوز و کانال‌های ضد انقلاب بودی، دیدی خفن‌تر از توهاش دارن رصد می‌کنن؟ بسه دیگه بیا بیرون از این کانال‌ها؛ رسیدیم ایستگاه آخر!»