سردار سرلشکر محمدعلی جعفری گفت: سپاه مردم‌داری و مردم‌یاری را وظیفه خود دانسته که در کنار مباحث دیگر همواره در کنار مردم باشد و این انتظاری است که رهبری از ما دارند. سپاه و بسیج وظیفه دارند در عرصه سازندگی، محرومیت‌زدایی و خدمات اجتماعی وارد شوند و طرح‌های مختلفی در کشور انجام شده و ادامه دارد. کمک به ازدواج آسان و تأمین جهیزیه برای کمک به مردمی که مشکل دارند، از جمله این کارهاست. با توجه به اینکه دشمنان جنگ و تحریم اقتصادی را آغاز کردند، بیش از گذشته توجه به طبقات محروم نیاز است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حاجتی در آیین رونمایی از ترجمه کتاب عصر امام خمینی(ره)


 حسن ابراهیمی/ کتاب «عصر امام خمینی(ره)» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین حاجتی، امام جمعه موقت اهواز یکی از آثار مهم در تبیین آن چیزی است که در پی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) در جهان اتفاق افتاده و با این مبنا که رهبر معظم انقلاب اسلامی این عصر را «عصر امام خمینی» نامیده‌اند، چنین نامی برای کتاب برگزیده شده است. پس از تجدید چاپ این کتاب برای چهلمین بار نسخه‌های ترجمه شده این کتاب به پنج زبان زنده جهان چاپ شده یا آماده چاپ است که به همت مسئولان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) مراسم رونمایی از این آثار و نیز طلیعه‌ای برای همایش‌های بررسی بیانیه رهبر معظم انقلاب موسوم به گام دوم برگزار شد که در ادامه گزارش این همایش را می‌خوانید. گفتنی است، سخنان فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) طلیعه این مراسم بود و سپس چهار کارشناس برنامه در قالب میزگرد با مدیریت دکتر نادر طالب‌زاده سخنرانی کردند.   

رویدادها، روندها و راهبردها را بشناسید
سرلشکر یحیی صفوی، دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا در نیمه این همایش در قالب میزگرد سخنرانی کرد و گفت: «باید به راهبردها، روندها و رویدادها در تبیین مسائل توجه جدی کنیم.»
وی افزود: «جوانان باید رویداد‌هایی مانند تشکیل رژیم صهیونیستی، انقلاب کوبا، نحوه استقلال پاکستان، اشغال افغانستان به دست شوروی سابق و به ویژه انقلاب اسلامی ایران را مطالعه کنند؛ زیرا این انقلاب، نظام دو قطبی حاکم بر جهان را به هم ریخت.»
سرلشکر صفوی با تأکید بر اینکه باید رویداد‌های دفاع مقدس را مطالعه کرد و وقایع فتنه‌های داخلی، مانند فتنه دهه ۶۰ منافقین و فتنه سال‌های ۷۸ و ۸۸ مطالعه شود، اضافه کرد: «امروز قدرت آمریکا رو به افول است و دیگر ابرقدرت جهان نیست؛ آمریکا می‌خواست قدرت و هژمونی برتر جهان باشد؛ اما امروز جهان به سمت چندقطبی شدن حرکت می‌کند.»
وی با تأکید بر اینکه قدرت‌های امروز جهان نمی‌خواهند قدرت جهان اسلام به مرکزیت ایران شکل بگیرد، بیان کرد: «راهبرد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران را باید بشناسید؛ برای نمونه برخی‌ داخلی‌ها آمریکا را دشمن نمی‌دانند، ولی ما این کشور را دشمن خود می‌دانیم.»

یار صدیق امامین انقلاب
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) در ابتدای این همایش به پشت تریبون رفت و ضمن خوش‌آمدگویی با حاضران گفت: «حاج‌آقای حاجتی یار صدیق انقلاب و امامین انقلاب است که کتاب ایشان هم در این مدت چهل بار تجدید چاپ شده و امروز به پنج زبان زنده جهان ترجمه شده و چاپ شده یا در حال چاپ است.» وی افزود: «مفتخریم در آستانه گام دوم انقلاب که نایب امام زمان(عج) برای ما ترسیم فرمودند، چنین برنامه‌ای را برگزار می‌کنیم که هم رونمایی از ترجمه این کتاب مهم باشد و هم مدخلی برای تبیین گام دوم انقلاب اسلامی.»

فقط سید شهیدان اهل قلم!
در ادامه این همایش چهار نفر از کارشناسان برنامه در قالب میزگرد با حضور هم‌زمان در روی صحنه سخنرانی کردند که مجری کارشناس این مراسم دکتر نادر طالب‌زاده بود.  
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجتی، نویسنده کتاب عصر امام خمینی(ره) اولین سخنران این میزگرد بود. وی در ابتدای سخنانش تأکید کرد، باید همه ما در زمینه کم‌کاری‌ها و ادا نکردن حق واقعی امامین انقلاب و حق یاری ولی طلب استغفار کنیم. 
حاجتی افزود: «رهبر معظم انقلاب هر سال در سالگرد امام خمینی(ره) و در دهه فجر از سال‌های 1369 تا 1379 می‌فرمودند عصر امام خمینی(ره) دوران جدیدی است که محققان روی این امر باید کار کنند. در این مدت من فقط یک مقاله دیدم و آن هم از سید شهیدان اهل قلم بود که به حق این لقب را از سوی امام خود گرفته است؛ وی مقاله‌ای به نام عصر امام نوشت.»
وی افزود: «نباید غفلت کرد و خواب ماند. امام خمینی با انقلاب اسلامی عصر جدیدی در تاریخ بشر ایجاد کردند و عده‌ای در دوران پس از رحلت امام خمینی(ره) می‌خواستند امام را به موزه‌های تاریخ ببرند؛ اما از این غافل بودند که امام خمینی زنده، ساری و جاری در انقلاب اسلامی است.»
امام جمعه موقت اهواز ادامه داد: «نباید به امام خمینی بال تقدیس و تکریم داد و با این دو بال او را پرواز داد تا دست نیافتنی شود. امام خمینی الگوی حقیقی همه ماست و باید ایشان و عصر ایشان را به خوبی بشناسیم که این خود یک مقدمه برای درک بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب هم خواهد بود.»

مقابله با انقلاب
 به روش جوجیتسو
نماینده ولی فقیه در مؤسسه کیهان هم کارشناس دیگر این میزگرد بود. وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی تداوم نهضت عاشوراست، اظهار داشت: «این موضوع بحثی بود که در سال 1358 در محفلی با حضور شهید باهنر و شهید رجایی مطرح شد و شهید باهنر همانجا گفت ندای هل من ناصر حسینی که بعد از شهادت تمام اصحاب امام حسین(ع) طنین‌انداز شد، با پیروزی انقلاب اسلامی مخاطب واقعی خود را پیدا کرد و عصر خمینی عصر همین نصرت شد. در واقع انقلاب اسلامی بعثت دوباره همان اسلام بود و اسلام بار دیگر تکرار و به تعبیری احیا شد.»
حسین شریعتمداری ادامه داد: «امام خمینی(ره) ندای آشنایی سر داد و این تفاوت انقلاب اسلامی با انقلاب‌های دیگر است. انقلاب اسلامی حرف جدیدی نزد و در واقع ندای امام همان مکتبی بود که در کتاب‌ها و در ذهن‌ها بود که عینیت یافت. کارستان امام این بود که از اسلام ناب غبارزدایی کرد.»
وی در بخشی از سخنان خود افزود: «یکی از اندیشمندان دشمن معتقد است، راهکار مقابله با ایران استفاده از روش «جوجیتسو» است و این در واقع ورزشی است که اصول آن بر پایه استفاده از توان خود حریف برای زمین زدن و مغلوب کردن اوست. بر اساس این باید مواظب بود این حربه که حربه تاریخی دشمن است، تکرار نشود.»

رسانه‌های غرب امام را
 به جهان شناساندند
دکتر نادر طالب‌زاده که مجری کارشناس این برنامه بود،‌ گفت: «من هم قبل از انقلاب مثل خیلی‌های دیگر در یک فضای دیگر بودم تا اینکه توفیق یافتم در خدمت انقلاب باشم. انقلاب اسلامی از یک منظر یک انقلاب جهانی است و دیری نپایید که این انقلاب پس از پیروزی از ایران خارج شد.» 
وی افزود: «معتقدم انقلاب در درون غرب و پیش از پیروزی و با رسانه‌ها جهانی شد. زمانی که خبرنگاران در نوفل لوشاتو دور امام جمع شدند، امام خمینی(ره) که خیلی‌ها تا قبل از این، ایشان را نمی‌شناختند، برای جهان شناخته شد. اما همان غرب به واسطه ماهیت انقلاب دشمن خونی انقلاب هم بوده و هست.»
طالب‌زاده ادامه داد: «پس از ده سال برای ساختن مستندی دوباره به آمریکا سفر کردم و دقیقاً تحولی را که امام خمینی در آنجا ایجاد کرده بود، به عینه دیدم که این کیمیاگری حضرت امام(ره) بود.»
وی تأکید کرد: «هر صفحه کتاب عصر امام خمینی(ره) می‌تواند بستر تولید یک یا چند مستند شود. در این کتاب مصداق‌های فراوانی از افراد متعددی در زمینه عصر امام خمینی(ره) بیان شده است.»



شیعه شد و به خواستگاری من آمد زینب محمودی‌/ منوچهر سعیدی، مدافع حرم آل‌الله از کردستان است که 10 خرداد ماه سال 1394 در الانبار عراق به شهادت رسید.
فریبا زرین، همسر شهید می‌گوید: «منوچهر متولد 1359 از اهالی روستای میهم شهرستان قروه کردستان بود. سال 1383 ازدواج کردیم و دو فرزند پسر به نام‌های رادمهر 9 ساله و ماهان سه ساله به یادگار ماند. ماهان سه ماه پس از شهادت پدرش به دنیا آمد. سال 1383 در یک مراسم عروسی مادربزرگ و عمه منوچهر مرا دیده بودند و به خواستگاری من آمدند و گفتند مذهب‌شان سنی است؛ اما خانواده‌ام مخالفت کردند و من هم گفتم قبول نمی‌کنم. 
آن موقع شغل منوچهر تأسیساتی بود و به همراه همکارانش به پابوس امام رضا(ع) رفته بود. از مشهد با منزل‌مان تماس گرفت و گفت من عاشق امام رضای شما شدم. چه همسرم بشوی چه نشوی، من شیعه می‌شوم. من عاشق مذهب شیعه شدم و آنچه می‌خواستم در این مذهب پیدا کردم. دوباره به خواستگاری آمدند و عقد کردیم و پس از عروسی به تهران رفتیم. همسرم شش ماه پس از ازدواج‌مان وارد سپاه شد. به امامان معصوم(ع) اعتقاد بسیاری داشت. در طول یازده سال مأموریت سپاه، به کربلا و سوریه زیاد می‌رفت. اخلاق منوچهر طوری بود که الآن می‌گویم ای کاش می‌دانستم با چه کسی زندگی می‌کنم، زندگی آرامی داشتیم. از صفر شروع کرده بودیم و به اتفاق هم کار ‌کردیم و توانستیم خانه 50 متری در تهران بخریم. منوچهر برای خانواده خیلی اهمیت قائل بود. بین فامیل و دیگران به من خیلی احترام می‌گذاشت. وقتی مظلومیت مردم عراق و سوریه را می‌دید، می‌گفت چقدر مسلمانان مظلومند. وقتی بحث داعش پیش آمد و تعدی به زنان و کودکان را ‌دید و خطر تخریب حرم اهل بیت(ع) وجود داشت، خونش به جوش آمد و گفت اگر من مسلمانم باید برای دفاع از مظلوم برخیزم. چندین بار برای آموزش نیروها به عراق، سوریه و لبنان رفته بود.
 زمانی که می‌خواست برای آخرین بار اعزام شود، می‌دانستم تنها می‌شوم. آن موقع باردار بودم. دکترها گفته بودند حال بچه‌مان خوب نیست. با التماس گفتم «منوچهر اجازه بده بچه‌مان به دنیا بیاید، بعد برو مأموریت.» می‌گفت من قسم خوردم که از وطن و دین‌مان دفاع کنم، خدای شما هم بزرگ است. شب قبل از شهادتش خواب می‌بیند، ساعت سه نصف شب از خواب می‌پرد و به دوستانش می‌گوید من شهید می‌شوم. 
 منوچهر آخرین بار روز پنج‌شنبه 28 اردیبهشت ماه 1394 همزمان با روز پاسدار به مأموریت رفت. غروب نهم خرداد ماه سال 1394 با رزمندگان کنار سردار قاسم سلیمانی عکس می‌گیرند و عکس در اینترنت پخش می‌شود. پس از آن بر اثر حمله آمریکایی‌ها به مقر رزمندگان اسلام منوچهر به همراه تعداد زیادی از رزمندگان مدافع حرم به شهادت می‌رسند. وقتی پیکر همسرم را آوردند، التماس کردم و گفتم بگذارید برای آخرین بار او را ببینم. همان لحظه مهرم را حلالش کردم و اسم پسرمان را به او گفتم. سه ماه پس از شهادت منوچهر پسر دوم‌مان به دنیا آمد.



 علیرضا جلالیان/  سال 1397 در روزهای پایانی خود قرار دارد؛ سالی که پر بود از اخبار جدید از حوزه‌های دفاعی و امنیتی. به نظر می‌رسد؛ سال 97 نوید یک جهش دیگر تا رسیدن به قله‌های قدرت دفاعی بود. سالی که با رونمایی پی در پی از دستاوردهای نوین دفاعی بومی همراه بود؛ دستاوردهایی که با دست یافتن به پیچیده‌ترین دانش‌های موجود در نیروهای مسلح کشورمان تحقق یافت. موشک‌ها، پهپادها، سامانه‌های پدافند هوایی، خودروهای زرهی و جنگنده بومی برخی از این دستاوردها بود. انتقام‌های سخت با تمرین نقطه‌زنی موشک‌ها و آزمون نفوذ و اشراف اطلاعاتی بر تحرکات دشمن، آزمون عملیات هوایی انبوه پهپادها، تقویت قدرت جبهه مقاومت و... در عرصه آزمون‌های عملیاتی موفق عمل کرد. همچنین نمایشگاه‌هایی از دستاوردهای دفاعی کشور در دهه فجر امسال برگزار شد که در حوزه‌های دفاعی و محرومیت‌زدایی توانست به خوبی کارآمدی و اثربخشی نیروهای مسلح را به نمایش بگذارد. به نظر می‌رسد، این روند رو به رشد نیروهای مسلح تازه آغاز جهش‌های بزرگ این نیروها به سمت قله‌های اقتدار است و جالب اینکه تمام این دستاوردها در ایامی حاصل شد که کشور درگیر جنگ تمام‌عیار اقتصادی است و مشکلات عدیده‌ای در تأمین بودجه و اعتبارات نیروهای مسلح وجود داشته و تمام این دستاوردها در سایه مدیریت جهادی و انقلابی فرماندهان و آحاد نیروهای مسلح به دست آمده است. از سویی، نیروهای مسلح در عرصه‌های دیگر هم منفعل نبوده و توان خود را برای کمک به مردم محروم و نیز ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی کشور به میدان آورده‌اند و از فرهنگ و حوزه‌های اجتماعی هم غفلت نکرده‌اند. خودکفایی بنزین، دست یافتن به دانش و توان صد درصد بومی ساخت پالایشگاه و ارتقای توان مهندسی جمهوری اسلامی ایران از دیگر دستاوردهایی بوده که در سایه ورود نیروهای مسلح به جنگ اقتصادی و نه فعالیت‌های اقتصادی رخ داده است. توان فناوری نیروهای مسلح به کمک آب و هوا و مسئله کم‌آبی آمد و با بارورسازی ابرها این مشکل را نیز حل کرد، ارتقای فناوری تولید خودرو و موتورهای برقی و... هم از دیگر دستاوردهایی است که در سایه همت نیروهای مسلح به دست آمده است. به نظر می‌رسد، امروز در سایه یک جنگ اقتصادی سخت در سایه تلاش نیروهای انقلابی و جهادی که عمدتاً در نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متمرکز هستند، می‌تواند در طی یکی دو سال آینده به نقطه‌ای از قدرت برسد که عملاً علاوه بر ایجاد قدرت بازدارندگی دفاعی که در چند سال اخیر محقق شده، در حوزه قدرت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نیز به اوج قله‌هایی برسد که در این حوزه‌ها نیز بازدارندگی کامل را رقم زده و ایرانی قدرتمند در قطب محور مقاومت در منطقه ایجاد شود که بتواند با مدیریت و هدایت جریان مقاومت و گسترش آن در سطوح جهانی به رسالت اصلی انقلاب اسلامی، یعنی زمینه‌سازی برای ظهور حضرت مهدی(عج) عمل کند. ان‌شاءالله

کتاب «زندگی در ارتفاعات، یادداشت‌هایی در حاشیه و متن دوران دفاع مقدس» نوشته «محمدرضا مهراندیش» است که در دو بخش خاطرات خود را ثبت کرده است. بخش اول کتاب شامل موضوعات زیر است: «زندگی در ارتفاعات، (یادداشت‌های روزانه عملیات کربلای ۲)»، «خاکریزهای شلمچه (خاطرات عملیات کربلای ۵)»، با «بچه‌های گردان انصار، (یادداشت‌هایی از منطقه عملیاتی نصر ۷)»، «مأموریتی که ناتمام ماند، (خاطراتی از بهار سال ۶۷) و «ناگهان گلوله‌ای دیگر، (یادداشت‌هایی از عملیات مرصاد)». بخش دوم کتاب نیز که سال‌های پس از جنگ تحمیلی را روایت می‌کند، شامل موضوعات زیر است: «بسیجی برای همیشه»، «آینه‌های تنهایی ما»، «مردی برای تمام فصول (یادی از شهید مرتضی آوینی)»، «یادی از سردار شهید سیدمحمدرضا دستواره و حماسه آزادی مهران»، «اشک و آهن (رهاورد سفر به دهلاویه و مراسم سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران)»، «فرهنگ و تاریخ مکتوب دفاع مقدس» و «یاد ایام (در گفت‌وگو با حمید داوودآبادی سردبیر ماهنامه فکه)». در قسمتی از متن کتاب درباره شهید آوینی می‌خوانیم: «هنرمند بود، قلم و دوربین را می‌شناخت. ابزارهای گوناگون بیان را یک به یک تجربه کرده بود. با آگاهی از مکتب‌های متعدد هنر مرز جدیدی را برای هنر ترسیم کرده بود که دوسویه بیشتر نداشت، می‌گفت: هنر یا رحمانی است یا شیطانی. می‌خواست شاخه سبز هنر از درخت دین و دیانت رویانده شود. تأمل و تعمق را توصیه می‌کرد. نمی‌خواست مات و مبهوت تکنیک شویم. می‌گفت: اگر ما بی‌تأمل و بی‌تعمق در ماهیت هنر غربی قدم در راه بگذاریم از آنجا که تکنیک ذات تمدن غرب است، اختیار همان شیوه و ابزار مرسوم و معمول کافی است برای آنکه ما را عموماً به همان غایات متمایل کند.»«زندگی در ارتفاعات، یادداشت‌هایی در حاشیه و متن دوران دفاع مقدس» در 199 صفحه مصور به قلم «محمدرضا مهراندیش» نوشته شده و مؤسسه فرهنگی‌ـ هنری «جنات فکه» با همکاری مؤسسه فرهنگی‌ـ هنری «شهید آوینی» در سه هزار نسخه منتشر کرده است.


آخرین دفعه‌ای كه به مرخصی آمد، سلمان پسر دوم‌مان 25 روزه بود. اما باز هم موفق نشد سلمان را یک دل سیر نگاه کند. در همین گیرودار کارهای خانه و سپاه بود که شنید عراق به شلمچه حمله کرده، سریع به سمت جبهه حرکت کرد و یک هفته بعد خبر شهادتش را به ما دادند. قبل از شهادتش دو نامه من داد و گفت این نامه‌ها برای پسران‌مان است. یکی را در 7 سالگی و دیگری را در 17 سالگی به آنها بده تا بخوانند.
به نقل از همسر روحانی شهید محمودرضا ساعتیان
محمودرضا 23 دی ماه سال 1340 در یزد متولد شد. دو مقطع ابتدایی و راهنمایی را همانجا گذراند. سال اول دبیرستان را در یزد بود و از سال دوم به تهران نزد برادرش رفت و به تحصیل ادامه داد. در همین دوران بود كه انقلاب اسلامی به اوج رسید. پس از شروع غائله‌های جدایی‌طلبان به صورت داوطلبانه به مناطق درگیری اعزام شد. پس از اتمام دوران دبیرستان به عنوان پاسدار، در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد مشغول به خدمت شد و در این مدت در سمت مسئول روابط عمومی سپاه فعالیت داشت. با شروع جنگ عازم جبهه شد. 
در همین ایام تصمیم گرفت تحصیلات حوزوی هم داشته باشد. هر زمان که در جبهه به نیرو نیاز داشتند به جبهه می‌رفت. به واسطه توانایی‌هایش در جبهه فرمانده گردان بود و علاوه بر وظیفه طلبگی به عنوان یک روحانی تبلیغی دوشادوش رزمندگان در عملیات‌ها حضور داشت. در 24 سالگی ازدواج كرد. این زندگی مشترک سه سال به طول انجامید و حاصل آن دو پسر به نام‌های ابوذر و سلمان بود. در عملیات‌های مختلف حضور داشت و در نهایت ششم خرداد ماه سال 1367 در منطقه عملیاتی شلمچه در تک عملیاتی در روزهای پایانی جنگ بر اثر اصابت تركش به شهادت رسید.

چرا رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب
 روی جوانان، واقع‌بینی و عقلانیت تأکید دارند؟
نزدیک به هشت سال با هم‌اندیشی پیامکی تریبون در خدمت خوانندگان محترم هفته‌نامه بودیم و در این مدت توانستیم با نظرات و دیدگاه‌های عموم خوانندگان در موضوعات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی روز آشنا شویم. از آنجا که تغییر یکی از الزامات کار است، در سال آینده با توجه به تغییرات اساسی در شکل، صفحات و ستون‌های نشریه این آخرین شماره از تریبون در هفته‌نامه خواهد بود. از همین رو، لازم است از همراهی شما گرانمایگان در این مدت کمال تشکر و قدردانی را داشته باشیم.
آخرین شماره هم‌اندیشی پیامکی تریبون به مهم‌ترین موضوعاتی اختصاص دارد که رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر به ویژه در بیانیه راهبردی گام دوم انقلاب روی آن تأکید دارند. در ادامه بررسی و جمع‌بندی نظرات و دیدگاه‌های شما همراهان را درباره این موضوع‌ها، ‌یعنی جوانان، واقع‌بینی و عقلانیت می‌خوانید.
جوانان آینده کشورند
«محمدرضا مجیدی» از هفت‌چشمه، «مهربانی» از گالیکش، «هراسانی» از سمنان، «صیدانلو»‏ و «احمد ولی‌زاده» از ساری، «احمد محمدی» از آبیک، «کاظم موسایی» از کوهرنگ، «علی مجیدی» از آذرشهر، «بانشی» از شیراز، «فرامرز الیاسی» از سنقر، «جهانگیر دیدبان» از مراغه، «منصوره بخشی» از مشهد، «جواد صادقی‌سطری» از سنقر و «کلیایی» و «زهرا كريم‌زاده» از زرين‌شهر معتقدند، جوانان آینده کشور و سازنده آینده هستند؛ از همین رو رهبر معظم انقلاب بر این امر تأکید کرده‌اند.
جوانان فعال‌تر، واقع‌بین‌تر، مثبت‌اندیش و عاقل‌تر هستند
«امیر پارسا بینایان» و «سیدمحمد میرنبی‌زاده» از محمودآباد، «حيدر بکاء عين‌الدين» از بستان‌آباد و «پاک» از تبریز هم معتقدند، جوانان بدنه فعال جامعه هستند که امید به آینده، مثبت‌اندیشی و نگاه عاقلانه‌تر به گذشته با پشتوانه یک تجربه چهل ساله را پیش رو دارند و فعال‌تر و واقع‌بینانه‌تر عمل خواهند کرد. 
سیره علوی
«کریم مبارکی» از گرمی هم این را سیره علوی می‌داند و در همین زمینه از نهج‌البلاغه آورده است: «هرگاه به مشورت نيازمند شدى، نخست به جوانان مراجعه نما، زيرا آنان ذهنى تيزتر و حدسى سريع‌تر دارند...» (شرح نهج‌البلاغه ابن‌ابی حدید، ج 20، ص 337)
«محمد کریم‌زاده» از اصفهان هم معتقد است، آینده انقلاب به جوانان، واقع‌بینی و عقلانیت متکی است.
جوان پر از انگیزه و ظرفیت است
اما انگیزه و ظرفیت‌های گوناگون در جوانان وجود دارد و «حسینعلی سخنگو» از کاشان، «ملیحه آقایی‌زاده» از آران و بیدگل، «محمد زارعی برآبادی» از خواف و «حسین حقیقت‌پناه» از سبزوار بر آن تأکید دارند که رهبر معظم انقلاب با چنین نگاهی این مسائل را مطرح کرده‌اند.
جوانان دست‌پرورده انقلابند
«رضا رضائی» از خوی هم معتقد است، این جوانان یعنی نسلی که زیر چهل سال عمر کرده‌اند، همگی دست‌پروده‌های پس از انقلاب هستند و این سبب می‌شود گام دوم انقلاب با تربیت‌شدگان گام اول رقم بخورد که تجربه‌های گرانبهایی در اختیارشان است. 
سازندگان گام دوم انقلاب
با همین مبنا هم «موسی‌الرضا حیدری» از مشهد، «مهدى غلامي» از بيرجند، «عبدالعلی سیلانه» از شیروان، «محی‌الدین انصاری» از استهبان، «مریم دهقان» و «معصومه آقایی» از همدان معتقدند، جوانان تربیت‌یافتگان و رشدکردگان در انقلاب هستند که گام دوم را باید اینها بسازند و عقلانیت و واقع‌نگری را همین‌ها در این مسیر کسب کرده‌اند.                                                خدا نگهدار...



در همایش فرهنگی و بصیرتی خانوادگی کارکنان نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه عنوان شد

 احسان امیری/  همایش فرهنگی و بصیرتی خانواده کارکنان نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پنج‌شنبه گذشته در مجموعه فرهنگی پنج آذر برگزار شد.
به گزارش صبح صادق حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی‌صادقی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه در این مراسم با بیان اینکه همه ما باید قدرشناس خانواده‌های محترم و فرزندان قرآنی خود باشیم، اظهار داشت: «باید قدرشناس محیط آرام زندگی باشیم و از خانواده‌ها هم به دلیل هم‌سنگری با سنگرنشینان انقلاب تشکر کنیم.» وی با اشاره به آغاز ماه مبارک رجب، افزود: «همه عبادت‌ها و همه دستورات دینی برای این است که انسان مسیر خاک تا خدا را بپیماید و این هدفی است که باید همواره به آن توجه کنیم و همواره این را برای خود مرور کنیم تا از این مسیر منحرف نشویم.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه افزود: «تقرب الهی ارزش نماز و روزه ما را تعیین می‌کند و در این مسیر باید فرصت‌های خاصی را که خدا قرار داده، غنیمت شمرد؛ چرا که ما را سریع‌تر و با موانع کمتر به مقصود می‌رساند که سه ماه رجب، شعبان و رمضان از این جنس است.»
نماینده ولی‌فقیه در سپاه در انتهای سخنان خود با اشاره به فرمایش آیت‌الله بهاءالدینی افزود: «ایشان می‌گفت بهترین ذکر بسم‌الله... است، بهترین دعا صلوات بر محمد و آل محمد(ص) است و بهترین عبادت خدمت به مردم است.»
سردار سیدقاسم قریشی هم در سخنان کوتاهی ضمن خوشامدگویی، اظهار داشت: «باید از همراهی همسران پاسداران تشکر کرد؛ زیرا بخش مهمی از پیروزی و موفقیت 40 ساله انقلاب اسلامی و پیروزی ملت ایران در مقابل دشمنان که با هدایت و رهبری امامین انقلاب بوده، مرهون همراهی خانواده پاسداران به عنوان پیش‌قراولان جبهه انقلاب بوده است.»
وی افزود: «شما خانواده‌ها در همه مأموریت‌های سپاه شریک هستید و به واسطه همراهی شما توطئه‌های دشمن خنثی شد و سطح دفاع از مرزهای کشور به فرامرزها و سطح جهانی رسید و شما در کیفیت و کمیت آن نقش اساسی داشته و دارید.»
نهادینه‌سازی فرهنگ کار و دین
حاضران در این مراسم از سخنرانی‌های اخلاقی حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ماندگاری نیز بهره بردند. 
وی گفت: «جامعه مجموعه خانواده‌ها است و به تعبیری، مانند کندویی است که خانه‌های تشکیل‌دهنده این کندو خانواده است. اگر خانواده‌ها درست عمل کنند این جامعه خروجی درست و سالمی خواهد داشت.»
ماندگاری افزود: «خانواده‌ها مسئولیت تربیت آحاد افراد جامعه را دارند و اصلی‌ترین مسئولیتی که در انقلاب و اسلام مطرح است، تبدیل انسان سوداگر و منفعت‌طلب به انسان مجاهد و اهل استقامت است که انسان تراز قرآن است.»
وی ادامه داد: «مادر اصلی‌ترین رکن خانواده است و نیاز است که او در تربیت فرزندان به مباحثی همچون نهادینه کردن فرهنگ کار و مجاهدت، همکاری و پر کاری تلاش کند تا انسان در تراز انقلاب اسلامی تربیت شود.»
ماندگاری تربیت دینی را مبتنی بر نهادینه‌سازی فرهنگ دین دانست و ابعاد آن را چنین برشمرد: «فهم دین، عمل به دین و استقامت پای دین را باید مادر به بچه یاد بدهد.»


فرمانده گردان ما بود. گردان چند ماهی برای انجام مأموریت به یکی از مناطق غربی کشور اعزام و در مقری در این مناطق مستقر شده بودند که من هم به این گردان اعزام شدم. وقتی وارد مقر یگان شدم ظهر بود. سراغ دفتر فرمانده را گرفتم، گفتند همه ناهارخوری هستند. به ناهارخوری رفتم و فرمانده گردان را دیدم که گوشه‌ای ایستاده بود، خودم را معرفی کردم، من را به صرف ناهار دعوت کرد. گفتم شما چرا ناهار نمی‌خورید؟ گفت؛ فرمانده مثل مادر بچه‌هاست. تا مطمئن نشوم همه نیروها غذا نخورده‌اند، لب به غذا نمی‌زنم.