حسن ابراهیمی/ کتاب «عصر امام خمینی(ره)» نوشته حجتالاسلام والمسلمین حاجتی، امام جمعه موقت اهواز یکی از آثار مهم در تبیین آن چیزی است که در پی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) در جهان اتفاق افتاده و با این مبنا که رهبر معظم انقلاب اسلامی این عصر را «عصر امام خمینی» نامیدهاند، چنین نامی برای کتاب برگزیده شده است. پس از تجدید چاپ این کتاب برای چهلمین بار نسخههای ترجمه شده این کتاب به پنج زبان زنده جهان چاپ شده یا آماده چاپ است که به همت مسئولان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) مراسم رونمایی از این آثار و نیز طلیعهای برای همایشهای بررسی بیانیه رهبر معظم انقلاب موسوم به گام دوم برگزار شد که در ادامه گزارش این همایش را میخوانید. گفتنی است، سخنان فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) طلیعه این مراسم بود و سپس چهار کارشناس برنامه در قالب میزگرد با مدیریت دکتر نادر طالبزاده سخنرانی کردند.
رویدادها، روندها و راهبردها را بشناسید
سرلشکر یحیی صفوی، دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا در نیمه این همایش در قالب میزگرد سخنرانی کرد و گفت: «باید به راهبردها، روندها و رویدادها در تبیین مسائل توجه جدی کنیم.»
وی افزود: «جوانان باید رویدادهایی مانند تشکیل رژیم صهیونیستی، انقلاب کوبا، نحوه استقلال پاکستان، اشغال افغانستان به دست شوروی سابق و به ویژه انقلاب اسلامی ایران را مطالعه کنند؛ زیرا این انقلاب، نظام دو قطبی حاکم بر جهان را به هم ریخت.»
سرلشکر صفوی با تأکید بر اینکه باید رویدادهای دفاع مقدس را مطالعه کرد و وقایع فتنههای داخلی، مانند فتنه دهه ۶۰ منافقین و فتنه سالهای ۷۸ و ۸۸ مطالعه شود، اضافه کرد: «امروز قدرت آمریکا رو به افول است و دیگر ابرقدرت جهان نیست؛ آمریکا میخواست قدرت و هژمونی برتر جهان باشد؛ اما امروز جهان به سمت چندقطبی شدن حرکت میکند.»
وی با تأکید بر اینکه قدرتهای امروز جهان نمیخواهند قدرت جهان اسلام به مرکزیت ایران شکل بگیرد، بیان کرد: «راهبرد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران را باید بشناسید؛ برای نمونه برخی داخلیها آمریکا را دشمن نمیدانند، ولی ما این کشور را دشمن خود میدانیم.»
یار صدیق امامین انقلاب
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) در ابتدای این همایش به پشت تریبون رفت و ضمن خوشآمدگویی با حاضران گفت: «حاجآقای حاجتی یار صدیق انقلاب و امامین انقلاب است که کتاب ایشان هم در این مدت چهل بار تجدید چاپ شده و امروز به پنج زبان زنده جهان ترجمه شده و چاپ شده یا در حال چاپ است.» وی افزود: «مفتخریم در آستانه گام دوم انقلاب که نایب امام زمان(عج) برای ما ترسیم فرمودند، چنین برنامهای را برگزار میکنیم که هم رونمایی از ترجمه این کتاب مهم باشد و هم مدخلی برای تبیین گام دوم انقلاب اسلامی.»
فقط سید شهیدان اهل قلم!
در ادامه این همایش چهار نفر از کارشناسان برنامه در قالب میزگرد با حضور همزمان در روی صحنه سخنرانی کردند که مجری کارشناس این مراسم دکتر نادر طالبزاده بود.
حجتالاسلام والمسلمین حاجتی، نویسنده کتاب عصر امام خمینی(ره) اولین سخنران این میزگرد بود. وی در ابتدای سخنانش تأکید کرد، باید همه ما در زمینه کمکاریها و ادا نکردن حق واقعی امامین انقلاب و حق یاری ولی طلب استغفار کنیم.
حاجتی افزود: «رهبر معظم انقلاب هر سال در سالگرد امام خمینی(ره) و در دهه فجر از سالهای 1369 تا 1379 میفرمودند عصر امام خمینی(ره) دوران جدیدی است که محققان روی این امر باید کار کنند. در این مدت من فقط یک مقاله دیدم و آن هم از سید شهیدان اهل قلم بود که به حق این لقب را از سوی امام خود گرفته است؛ وی مقالهای به نام عصر امام نوشت.»
وی افزود: «نباید غفلت کرد و خواب ماند. امام خمینی با انقلاب اسلامی عصر جدیدی در تاریخ بشر ایجاد کردند و عدهای در دوران پس از رحلت امام خمینی(ره) میخواستند امام را به موزههای تاریخ ببرند؛ اما از این غافل بودند که امام خمینی زنده، ساری و جاری در انقلاب اسلامی است.»
امام جمعه موقت اهواز ادامه داد: «نباید به امام خمینی بال تقدیس و تکریم داد و با این دو بال او را پرواز داد تا دست نیافتنی شود. امام خمینی الگوی حقیقی همه ماست و باید ایشان و عصر ایشان را به خوبی بشناسیم که این خود یک مقدمه برای درک بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب هم خواهد بود.»
مقابله با انقلاب
به روش جوجیتسو
نماینده ولی فقیه در مؤسسه کیهان هم کارشناس دیگر این میزگرد بود. وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی تداوم نهضت عاشوراست، اظهار داشت: «این موضوع بحثی بود که در سال 1358 در محفلی با حضور شهید باهنر و شهید رجایی مطرح شد و شهید باهنر همانجا گفت ندای هل من ناصر حسینی که بعد از شهادت تمام اصحاب امام حسین(ع) طنینانداز شد، با پیروزی انقلاب اسلامی مخاطب واقعی خود را پیدا کرد و عصر خمینی عصر همین نصرت شد. در واقع انقلاب اسلامی بعثت دوباره همان اسلام بود و اسلام بار دیگر تکرار و به تعبیری احیا شد.»
حسین شریعتمداری ادامه داد: «امام خمینی(ره) ندای آشنایی سر داد و این تفاوت انقلاب اسلامی با انقلابهای دیگر است. انقلاب اسلامی حرف جدیدی نزد و در واقع ندای امام همان مکتبی بود که در کتابها و در ذهنها بود که عینیت یافت. کارستان امام این بود که از اسلام ناب غبارزدایی کرد.»
وی در بخشی از سخنان خود افزود: «یکی از اندیشمندان دشمن معتقد است، راهکار مقابله با ایران استفاده از روش «جوجیتسو» است و این در واقع ورزشی است که اصول آن بر پایه استفاده از توان خود حریف برای زمین زدن و مغلوب کردن اوست. بر اساس این باید مواظب بود این حربه که حربه تاریخی دشمن است، تکرار نشود.»
رسانههای غرب امام را
به جهان شناساندند
دکتر نادر طالبزاده که مجری کارشناس این برنامه بود، گفت: «من هم قبل از انقلاب مثل خیلیهای دیگر در یک فضای دیگر بودم تا اینکه توفیق یافتم در خدمت انقلاب باشم. انقلاب اسلامی از یک منظر یک انقلاب جهانی است و دیری نپایید که این انقلاب پس از پیروزی از ایران خارج شد.»
وی افزود: «معتقدم انقلاب در درون غرب و پیش از پیروزی و با رسانهها جهانی شد. زمانی که خبرنگاران در نوفل لوشاتو دور امام جمع شدند، امام خمینی(ره) که خیلیها تا قبل از این، ایشان را نمیشناختند، برای جهان شناخته شد. اما همان غرب به واسطه ماهیت انقلاب دشمن خونی انقلاب هم بوده و هست.»
طالبزاده ادامه داد: «پس از ده سال برای ساختن مستندی دوباره به آمریکا سفر کردم و دقیقاً تحولی را که امام خمینی در آنجا ایجاد کرده بود، به عینه دیدم که این کیمیاگری حضرت امام(ره) بود.»
وی تأکید کرد: «هر صفحه کتاب عصر امام خمینی(ره) میتواند بستر تولید یک یا چند مستند شود. در این کتاب مصداقهای فراوانی از افراد متعددی در زمینه عصر امام خمینی(ره) بیان شده است.»