سرلشکر جعفری در حاشیه دیدار با فرمانده کل ارتش گفت: سران احمق آمریکا مطمئن باشند در سال جاری قدرت دفاعی و تهاجمی سپاه به مراتب بیشتر از وضع کنونی آن خواهد بود و این ارتقا به جهانیان ثابت خواهد کرد، تحریم‌ها و مصوبات آمریکا هیچ اعتباری نداشته و یک اقدام برای بی‌اعتبارتر کردن خودشان بود. ارتش و سپاه و دیگر نیروهای مسلح کشور دست در دست هم برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی ایران و امنیت و آرامش مردم تا آخرین قطره خون ایستاده و جانفشانی می‌کنند.

معاون بهداشت، درمان و امداد و آموزش پزشکی سپاه در گفت‌وگوی تفصیلی با صبح صادق

علیرضا جلالیان/ در آستانه هفته سلامت و در دومین شماره از هفته‌نامه صبح صادق در سال 1398 بر آن شدیم تا در زمینه پیگیری مطالبات و مسائل پاسداران و خانواده‌های آنان پیگیر موضوعات بهداشت و درمان پاسداران باشیم. لذا به سراغ سردار احمد عبداللهی، معاون بهداشت، امداد، درمان و آموزش پزشکی سپاه رفتیم. سردار عبداللهی که خود همواره در تعامل خوبی با صبح صادق بوده و از این تعامل استقبال کرده، با روی گشاده میزبان ما برای این گفت‌وگوی مفصل شد که در ادامه توجه شما خوانندگان گرامی را به مطالب مطرح شده که جزء دغدغه‌های شما در پیامک‌های ارسالی بوده، جلب می‌کنیم.
* سردار در اولین پرسش بحث نبود سونولوژیست خواهر در مراکز درمانی سپاه را مطرح می‌کنم که مراجعان نسبت به آن گلایه داشتند، آیا این مشکل همچنان ادامه دارد؟ با توجه به این که طرح انطباق(رعایت حدود شرعی) هم مطرح شده است.
ابتدا سال جدید را به همه همکاران، پاسداران و بسیجیان و خانواده محترم آنها و همه تلاشگران حوزه بهداشت و درمان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.
در پاسخ به پرسش شما اگر بخواهم ریشه‌ای‌تر سخن بگویم، اساساً ما اعتقاد داریم مراکز درمانی سپاه باید در همه ابعاد الگو باشند و یکی از این ابعاد رعایت موازین شرعی در فعالیت‌ها، درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی ما است. در برخی از شرایط اضطرار که فقه ما هم مشخص کرده، تکلیف این امر مشخص است؛ اما در شرایط معمول بیمار خواهر به پزشک خواهر و بیمار برادر به پزشک و پرستار برادر باید مراجعه کند. متأسفانه، در حوزه پزشکی یک فرهنگ غلط از زمان طاغوت جا افتاده که چون پزشک محرم است، اصول و حدود شرعی دیگر ضرورت اجرا ندارد که این یک فرهنگ غلط است.

* علت مسئله مذکور فقط فرهنگ «پزشک محرم است» بوده یا اینکه موضوع دیگری هم در این میان مطرح است؟ چون به نظرم مسائل دیگری هم می‌تواند در این میان مؤثر باشد.
در حوزه آموزش پزشکی وقتی استاد می‌خواهد به دانشجوی خود اعم از دختر و پسر آموزه‌های رشته تخصصی خود را بیاموزد، مطمئناً نظام آموزشی و روح حاکم بر این نظام هم مؤثر است. نظام آموزش پزشکی ما الگو گرفته از غرب و تقریباً کپی آنها است. وقتی در غرب موازین شرعی معنا ندارد، اینجا هم در نظام آموزش پزشکی همین مبنا می‌شود. هرچند امروز چهل سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد و تغییراتی در نظام آموزشی اتفاق افتاده؛ اما باز هم روح حاکم همان است. این فرهنگ رایج در مراکز درمانی کشور ما است و بعضی‌ها هم با این مسئله کنار آمده‌اند، اما متدین‌ها و کسانی که تقیدات دینی دارند و به حرام و حلال و به این نوع نکات دقت نظر بیشتر دارند، قطعاً به این موضوع توجه دارند و سعی می‌کنند حدود شرعی دقیقاً رعایت شود؛ لذا در سپاه که پاسدار انقلاب، حافظ حدود شرع و دین است و همواره به منزله یک الگو مطرح می‌شود، این دغدغه از سوی پاسداران و فرماندهان وجود دارد که حدود، ضوابط و موازین شرعی رعایت شود.
در همین راستا، دستورالعمل‌های مربوط به رعایت موازین شرعی و طرح انطباق را در مراکز تدوین کرده‌ایم و به تازگی هم بازنگری شده است. در طرح انطباق موازین شرعی در مراکز درمانی سپاه سعی بر این بوده که موانع برطرف شده و این امر به طور کامل اجرا شود. این را هم از سازه و مهندسی و ساخت مراکز تا در نهایت بهره‌برداری و اجرای عملیات درمانی انجام می‌دهیم. قبلاً در بیمارستان‌های ما از هر بخشی تنها یکی وجود داشت و برای نمونه بخش تصویربرداری یا بخش نمونه‌گیری آزمایشگاه، بستری و... ترکیبی بود. ولی با دستگاه رادیولوژی و سونوگرافی هم کارمند مرد کار می‌کرد و هم زن، در حالی که ما در مهندسی جدید گفتیم رادیولوژی، نمونه‌گیری آزمایشگاه و فیزیوتراپی جداگانه باشد و از ابتدا در ساختار و سازه مهندسی مرکز درمانی چه بیمارستان، چه درمانگاه و چه پلی‌کلینیک باید موازین شرعی از زمان طراحی مهندسی و ساخت تا زمان بهره‌برداری به طور کامل رعایت شود.
بنابراین وقتی شما در ساخت پیش‌بینی‌های لازم را کرده‌اید، برای تجهیز هم دستگاه مجزا و مستقل را برای برادر و خواهر پیش‌بینی می‌کنید.

* چند درصد از مراکز امروز بر اساس این امر ساخته شده‌اند؟
تقریباً الآن نزدیک به پنج سال است که در حال ساخت مراکز درمانی منطبق بر این الگو هستیم. تقریباً مراکزی که در دهه 90 شروع شده، منطبق با این دستورالعمل است. الآن به مراکزی برای ساخت مجوز می‌دهیم که این مسئله در سازه و ساختار و مهندسی رعایت شده باشد؛ یعنی تأییدیه ساخت مرکز درمانی مستلزم رعایت اصول ما در طراحی و ساخت تا مابقی موضوعات است. مهم این است که از ابتدا باید خود مرکز شرایط و تسهیلات لازم را برای طرح انطباق داشته باشد. علاوه بر این، ما در سه سال گذشته یک نشانی به عنوان نشان طرح انطباق قائل شدیم که استانداردهایی تعریف شد و مراکز درمانی که این اصول و شرایط و استانداردها را رعایت کرده باشند، از مسئول مرکز تا بخش‌های مختلف آن تشویق می‌شوند.
البته این به صددرصد مراکز ابلاغ شده و اجرا هم می‌کنند. در حال حاضر، دو مرکز ما در آستانه اخذ این نشان هستند؛ اما هنوز با استاندارد نهایی ما فاصله دارند و نتوانسته‌اند این نشان را دریافت کنند.

* چرا این هنوز محقق نشده است؟
برخی جنبه‌ها مربوط به کمبود نیرو است و برخی بیمارستان‌ها و مراکز هم در گذشته ساخته شده و فضا و شرایط برای اجرای این طرح در آن به راحتی فراهم نیست. بخشی هم مربوط به تجهیزات است. دستگاه سونوگرافی اگر دو تا جداگانه برای خواهران و برادران باشد، خود به خود کیفیت کار را تغییر می‌دهد. اگر هم دستگاه یکی بود، با نوبت‌بندی و شیفت‌بندی صبح و بعدازظهر این امر انجام می‌شود.
برای اجرای طرح انطباق یکسری محدودیت‌ها، از جمله نیروی انسانی هم وجود دارد؛ یعنی اینکه الآن فرض کنید درباره سؤال اصلی شما نیروی متخصص رادیولوژی و سونولوژیست، در سپاه حدود 360 دستگاه سونوگرافی وجود دارد و در سطح کشور ما 83 رادیولوژیست داریم که از اینها 62 نفر برادر و 21 نفر خواهر هستند. اگر این موازنه عکس بود، بخش مهمی از مشکل ما حل شده بود. ما کمبود نیروی رادیولوژیست خواهر در سطح کشور و سپاه داریم. برای اینکه بتوانیم گره را باز کنیم، آمدیم در سپاه و در دانشگاه بقیه‌الله با تعاملی که انجام شد و اخذ مجوز از وزارت بهداشت، رشته رادیولوژی را راه‌اندازی کردیم. از سال 97 که الآن دانشجوی دوره رزیدنتی رادیولوژی را در بیمارستان بقیه‌الله داریم، کار شروع شده است، اما نیاز ما برای سپاه برای دو سه سال آینده حداقل تربیت 100 نفر است و ما با توجه به امکانات و مسائل تنها سه نفر مجوز از وزارت بهداشت برای پذیرش دانشجو داریم. زیرساخت‌ها و اصول قواعد از جمله هیئت علمی، تعداد استاد تمام، دانشیار و... سبب می‌شود که همین مقدار پذیرش را به ما مجوز دهند. ما برای تربیت سالیانه 20 رادیولوژیست باید حداقل سه استاد تمام رادیولوژی داشته باشیم که متأسفانه به هر دلیلی این را نداریم.
این در سطح سپاه است، در سطح کشور در خود رشته رادیولوژی معمولاً ظرفیت‌ها جامع و کامل نیست و آنقدر تنگنا وجود دارد که مثلاً اگر نیاز کشور در سال 300 نفر باشد، در کل کشور 20 نفر هم دانشجو پذیرش نمی‌شود و این مسئله به مافیای این مسئله مربوط می‌شود که نمی‌خواهند دست زیاد شود و بهره مالی لازم را خود آنها ببرند که فعلاً جای بحث در این زمینه نیست.
در کل کشور 2400 نفر رادیولوژیست داریم که تقریباً 70 درصد مرد هستند و 30 درصد زن و در مجموعه سپاه هم که عرض کردم. ما برای جذب متخصص صددرصد دریافتی مربوط به این حوزه را در قرارداد به پزشک و متخصص اختصاص داده‌ایم که انگیزه مالی برای حضور در مراکز درمانی را بالا ببرد. الآن در شهرهای مختلف واقعاً پیدا کردن رادیولوژیست خواهر مشکل است و واقعاً نیست. منطق، شرع و عرف می‌گوید که باید سونوگرافی خواهران را متخصص خواهر انجام دهد؛ ولی مقدورات متأسفانه این را اجازه نمی‌دهد. در اجرای طرح انطباق در برخی موارد ما قرین توفیق نیستیم؛ اما در پرستاری و تزریقات و نمونه‌گیری آزمایشگاه صددرصد این محقق شده است.
در حوزه پزشک عمومی مشکلاتی داریم؛ از جمله اینکه در جدول سازمانی نیروی ما برای یک نوبت کاری است؛ در حالی که برای جنس مرد ما سه شیفت کاری داریم و با خانواده‌ها سر و کار داریم که در حال پیگیری این موضوع هستیم. این مطالبه ما از مراجع ذی‌ربط است که این را در جدول سازمانی ما لحاظ کنند.

* کمبود مراکز درمانی در برخی مناطق کشور و کمبود بیمارستان یکی از مشکلاتی است که از طرف پاسداران مطرح می‌شود؛ در این باره توضیح دهید.
مراکز درمانی ما بر اساس ساختار است همانطور که برای یک رده فرماندهی، بازرسی، آماد و... تعریف می‌شود، در موضوع بهداشت و درمان هم، درمانگاه پیش‌بینی می‌شود. اما در مورد شهرک‌های سازمانی که در ساختارشان درمانگاه ندارند، ما برای غالب شهرک‌ها تلاش کردیم درمانگاه را ایجاد کنیم و الآن شهرکی را من سراغ ندارم که درمانگاهی نزدیک و داخلش نداشته باشیم.
در مورد مجوز درمانگاه دو نکته وجود دارد؛ ما درباره درمانگاه پادگانی به هیچ وجه محدودیت نداریم؛ چون این مجوزها را خودمان صادر می‌کنیم، اما درباره درمانگاه‌های بیرونی که خارج از پادگان است، مجوزهای لازم را باید از وزارت بهداشت اخذ کنیم؛ چون به عموم هم خدمات می‌دهند. رده‌هایی که درمانگاه پادگانی ندارند، اگر منعکس شود بلافاصله کارهای لازم برای صدور مجوز انجام خواهد شد.
آخرین درمانگاهی که افتتاح شد، سال گذشته درمانگاه شهرک یا شهید بروجردی یا (سعیدیه حمیدیه) است که خوشبختانه سازمان بسیج که خیلی خوب و مجهز است، آن را افتتاح کرد.
اما در مورد بیمارستان‌ها مسئله فرق می‌کند. ما الآن استان‌هایی را داریم که نه فقط سپاه، بلکه کل نیروهای مسلح استان حتی یک تخت بستری در بخش نیروهای مسلح ندارند. استان اردبیل، خراسان شمالی و جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، البرز و... از جمله اینهاست جالب است که استان البرز بیشترین تعداد جمعیت بازنشستگان نیروهای مسلح را دارد و این بار به دوش بیمارستان‌های تهران است. در این راستا ما در سپاه بیمارستان استان کهگیلویه و بویراحمد را تا آخر سال افتتاح می‌کنیم. چند استان دیگر هم در دست بررسی
یا اقدام است.
* کم و کیف خدمات در مراکز درمانی برای نیروهای رده و نیروهای خارج رده در گذشته تفاوت داشت، اما اخیراً اینها یکدست شده، علت چیست؟
این موضوع به سال‌های دهه 70 بر می‌گردد که درمانگاه‌های تحت پوشش نیروی زمینی سپاه با تدبیر فرمانده وقت نیروی زمینی برای ایجاد تسهیلات و رفاه بیشتر نیروهای خود فرانشیز را حذف کرده بودند. این کار از نظر تکریم و کرامت نیروی انسانی خوب بود؛ اما عیبش این بود که نیروی خارج از نیروی زمینی بود و احساس تبعیض می‌کرد. بعد با تدبیر فرمانده کل سپاه در کلیه مراکز درمانی سپاه فرانشیز حذف شد؛ اما نکته این بود که سایر نیروهای مسلح وقتی به مراکز سپاه مراجعه می‌کردند، فرانشیز را پرداخت می‌کردند و همین موضوع سبب شد اعتراضاتی وجود داشته باشد. لذا از آبان ماه گذشته ابلاغ شد که از طرف ستاد کل حذف فرانشیز تحت هر عنوانی ممنوع است. البته باید گفت، خود پرداخت نکردن فرانشیز هم خدمات القایی می‌آورد. برای نمونه، فرد می‌بیند که هزینه‌ها رایگان است، با یک مراجعه به مرکز درمانی به چند متخصص رجوع کرده و ویزیت می‌شود؛ در حالی که خیلی از این رجوع‌ها نیاز نبوده است. ما افرادی را داشتیم که در طول نیم روز پنج دکتر رفته بود. اما وقتی هزینه پرداخت می‌کند ولو خیلی ناچیز باشد، این مراجعه کم می‌شود و در حد ضرورت خواهد شد؛ بنابراین از شاغلین 10 درصد گرفته می‌شود و خانواده‌ها که قبلاً 30 درصد گرفته می‌شد، الآن 15 درصد گرفته می‌شود. در کل نیروهای مسلح به صورت یکسان است.
البته ما با این موافق نبودیم و در جلسات کارشناسی هم مطرح کردیم، اما دوستان ما در ستاد کل نیروهای مسلح با توجه به موضوع هزینه‌های القایی این را قبول
نکردند.

* با این اوصاف بعضاً با این طرح مراجعه سایر خانواده نیروهای مسلح به مراکز درمانی سپاه به سبب کیفیت بالاتر این مراکز بیشتر شده و خانواده‌های سپاه در این زمینه به مشکل بر می‌خورند و در صف خدمات می‌مانند؛ برای این مسئله تدبیری اندیشیده شده
است؟
بله. واقعیت این است که وجود نیروهای متخصص نخبه در سپاه و تمرکزشان در بیمارستان و دانشگاه بقیه‌الله جاذبه ایجاد می‌کند. ما در برخی رشته‌ها نفر اول متخصص را در سپاه داریم و تعداد زیادی از یک درصد اول دانشمندان جهان در حوزه پزشکی در کشور در دانشگاه بقیه‌الله هستند. اینها برند هستند و در مجموع تعدادشان از انگشتان دو دست بیشتر است. لذا استقبال مراجعه‌کنندگان به برخی مراکز و بیمارستان‌های ما زیاد است. حتی مراجعات زیادی از بخش آزاد هم داریم. خدمات بیمارستان و تشخیص و رسیدگی هم در این امر تأثیر دارد. بیمارستان بقیه‌الله تقریباً بیش از هشت سال است که در اعتباربخشی وزارت بهداشت اولین بیمارستان سطح کشور است که خدا را باید شکر کنیم. بیمارستان‌های دیگر ما هم همین طور است و در سطح بالایی قرار دارند. لذا برای اینکه پاسداران در اولویت باشند، کار را از نوبت‌دهی شروع کردیم که پاسداران از طریق کد بیمه در اولویت باشند. البته مراجعات زیاد باز هم مشکل‌ساز است و انتظارات محقق نمی‌شود. امیدواریم بتوانیم برای حل این مشکلات هم‌ گام‌های مؤثری برداریم.

 

 

 

 

مسئول ستاد مقابله با سیل در سوسنگرد در گفت‌و‌گو با صبح صادق

عمار قلعه‌نویی/ سردار یونس شریفی، از پیشکسوتان دفاع مقدس، ساکن سوسنگرد و مسئول ستاد مردمی کمک به سیل‌زدگان و مقاومت در مقابل سیل این شهر، در گپ‌وگفتی صمیمانه با خبرنگار اعزامی صبح صادق، آخرین اخبار، اقدامات و تلاش‌ها را برای مقابله با سیل و مقاومت مردم دشت آزادگان در برابر این پدیده و همچنین نحوه امدادرسانی و کمک‌های مردمی تشریح کرد که در ادامه توجه شما را به مطالب وی جلب می‌کنیم.
«شهر سوسنگرد و بستان از اوایل بهمن ماه، درگیر سیل بودند. در مرحله اول در بخش بستان، روستای مچریه و در بخش مرکزی روستای آلبو عفری، حاجیه و سویدانی زیر آب رفتند. همچنین به‌دلیل حجم کم آب، مسئولان و مردم مقاوم شهر تصمیم گرفتند در مقابل سیل ایستادگی کنند. مردم در ساخت سیل‌بندها موفق عمل کردند و به‌صورت مقطعی مانع ورود آب به روستا و منازلشان شدند. از ابتدای سال جاری، با شروع نزولات آسمانی و شدت این بارش‌ها، شهرها و روستاهای زیادی تهدید شدند و گاهی نیز به زیرآب رفته یا در محاصره آن قرار گرفتند. در این میان، از تمام حجم مخزن سد کرخه برای آب‌گیری استفاده شد؛ اما حجم آب بیش از توان ذخیره‌سازی سد بود. از سوی دیگر بیست سال بود که خشک‌سالی داشتیم و رودخانه کرخه لایروبی نشده بود. همچنین تمام نهرهای منتهی به هور مملو از آب شده بود و سرریز آب کرخه با توجه به شیب منطقه خیلی آرام به سمت هور حرکت کرده بود. دژ شهید باکری و دایک‌های مرزی نیز نمی‌گذاشت آب به قسمت عراقی هور وارد شود و آب در رود کرخه روز به روز بالا می‌آمد.
روستاهای شمالی کرخه از جمله شاکریه، شموس و هوفل ها، هم روستا و هم کشتزارها به زیر آب رفتند و مردم در اردوگاه‌های مختلف اسکان داده شدند. در حال حاضر به‌صورت شبانه‌روزی از وضعیت آب مراقبت می‌کنیم. با توجه به بارندگی‌های پیش‌بینی‌شده در هفته جاری، سطح آب مجدد بالا می‌آید و خطر بار دیگر روستاهای دیگر را هم تهدید می‌کند.
در این میان مردم نقشی اساسی در مقابله با این پدیده ایفا کردند. نگهداری روستاها، حفظ و ترمیم سیل‌بندها و... از جمله اقدامات مهم مردمی بود؛ زیرا علی‌رغم اعلام مسئولان مبنی بر تخلیه روستاها، مردم ترجیح دادند بمانند و از خانه و کاشانه خود در مقابل سیل مراقبت کنند. در بستان و سوسنگرد نیز مردم ترجیح دادند ایستادگی و مقاومت کنند و به همین علت موفق هم بود‌ند. در حال حاضر در برخی روستاها، ارتفاع سیل‌بندها حتی تا سه متر هم افزایش یافته است. مردم مقاوم منطقه نیز که هم در دوران دفاع مقدس مقاومت کرده و هم امروز میزبان زائران اربعین هستند، آزمون دیگری از مقاومت را پشت سر می‌گذارند.
سوسنگرد همه ایران شده و ما اینجا از هر استان و شهرستان، گروه‌های جهادی و هیئت‌هایی داریم که به اذن رهبر عزیزمان به کمک مردم دشت آزادگان شتافتند. همچنین پشتیبانی، تدارکات، تغذیه و کمک به مردم آسیب‌دیده به گروه‌های جهادی و موکب‌های مستقرشده در سوسنگرد واگذار شده است.
باید توجه داشت که تا چهار ماه آینده سیل ادامه دارد؛ اما تهدید از این حد کمتر خواهد بود. این منطقه دشت محسوب می‌شود و ارتفاع آن با سطح دریا کم است؛ به همین دلیل منطقه در آب فرو رفته و آب به‌راحتی به هر کجا که بخواهد می‌رود. ممکن است آب تا سه ماه آینده همچنان بر روی زمین بماند و روستاها و کشتزارها با این مشکل مواجه باشند. پس از این مرحله بحث بازسازی و ترمیم منازل آغاز خواهد شد که تا آن زمان امدادرسانی و تأمین غذای مردم ادامه می‌یابد. البته تخلیه اداره‌ها، تعطیلی بانک‌ها و خالی کردن دستگاه‌های خودپرداز برای مردم مشکل ایجاد کرده است؛ از این رو پیگیر هستیم تا ستاد مدیریت بحران استان پاسخگوی نیازهای مردم در این حوزه‌ها باشد که البته هنوز پاسخی دریافت نکرده‌ایم.»

 

 

 

احسان امیری/ آخرین روزهای سال 1397 با اولین روزهای سال 1398 به وسیله سیل‌های خانمان‌برانداز گلستان، مازندران، لرستان، ایلام و خوزستان به هم پیوند خورد که شاید از دید برخی این پیوند نامیمون باشد؛ اما در میانه همین بلایا بود که باز نیروهای بسیجی و پاسداران این مناطق پای کار آمدند و پیش از دیگر امدادگران به صحنه‌های حادثه رسیدند و کمک‌ها را شروع کردند. فرمانده معظم کل قوا نیز در همین راستا فرمان بسیج عمومی نیروهای مسلح با تمام توان را برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل اعلام فرمودند و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به سرعت از سطح فرماندهان عالی تا پایین‌ترین رده‌ها روی مسئله امداد به سیل‌زدگان متمرکز شدند. پیشکسوتان جهاد و شهادت نیز در این راه وارد شده و تشکیلات موکب‌های اربعین که پاسداران و رزمندگان دوران دفاع مقدس آن را مدیریت می‌کردند، با پیام فرمانده نیروی قدس که از اعضا و مدیران اصلی سپاه و تشکیلات ستاد بازسازی و موکب‌های اربعین است، همگی پای کار آمدند. از طرفی سازمان بسیج مستضعفین به منزله سر حلقه شبکه عظیم بسیج در کشور با مدیریت میدانی سپاه‌های استانی گروه‌های مردمی را برای کمک به این مناطق گسیل داشت و از طرف دیگر ستادهای جمع‌آوری کمک‌های مردمی را از سطح محلات و شهرها سازماندهی کرد. قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه هم متقبل تهیه و تدارک وسایل زندگی برای حدود 100 هزار خانواده سیل‌زده شد که بخشی از هزینه‌های آن را خود سپاه و بخش‌های دیگر را سایر نهادها، مانند کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر، ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، آستان قدس رضوی و... تأمین خواهند کرد. در چند روز اخیر، مناطق سیل‌زده مملو از نیروهای نظامی، بسیجی و جهادی شد که همگی سلاح‌شان بیل و وسایل تخلیه سیلاب و گل و لای بود. در واقع، هر کس به هر اندازه توان دارد به کمک مردم این مناطق آمده، هنوز برآورد خسارات کامل نشده و گروه‌های جهادی و مسئولان محرومیت‌زدایی سپاه که تجربه زیادی در حوزه ساخت مسکن محرومان و محرومیت‌زدایی دارند، به سرعت موضوع بازسازی، بهسازی یا ساخت خانه‌هایی جدید در مناطق امن را در دست طراحی دارند و اعداد و ارقامی هم در حال نهایی شدن برای عقد قرارداد ساخت بیان شده که بتواند به سرعت بخشی از مردم رنج‌دیده از سیل را صاحب مسکن کند. در پی تخلیه بسیاری از مناطق زیردست سد کرخه در خوزستان ظرفیت‌های خوب ایجاد شده برای راهیان نور در خدمت سیل‌زدگان قرار گرفت. ظرفیتی که ایجاد آن در خوزستان مورد انتقاد برخی‌ها بود. اردوگاه‌هایی که تحویل سپاه‌های استانی برای پذیرایی و استراحت شبانه زائران بود؛ هم برای زائران اربعین استفاده می‌شد و هم برای مواقع بحرانی که همین موضوع سبب شد در اسکان بخش زیادی از مردم منطقه مشکلی وجود نداشته باشد. سپاه در کنار مردم و دیگر دستگاه‌های نظامی و امدادی قول داده است تا زمان جبران همه خسارت‌ها و اسکان دائمی مردم در کنار این مردم رنج‌دیده باشد و مانند روستاهای زلزله‌زده کرمانشاه که این قول را عملی کرد، در گلستان، لرستان و خوزستان هم پای قول خود می‌ماند.

 

 

 

 

با یکسری از بچه‌های جهادی در گلستان مشغول خدمت‌رسانی بودیم. یک روستا را به ما واگذار کرده بودند. پس از بررسی منطقه و برآورد نیازها سراغ فرمانده سپاه استان رفتیم و دستور گرفتیم. برای گرفتن یکسری اقلام که سردار دستور داده بود، به سپاه منطقه رفتیم. داخل سپاه مسئول انبار که یک پاسدار بود و خستگی تمام وجودش را گرفته بود، گفت اقلام را برای کجا می‌خواهید، آدرس که دادیم، گفت: «پس بی‌زحمت به خانه من هم که فلان قسمت روستا هست سر بزنید، از اول سیل تا حالا اینجا هستم و از خانواده‌ام خبر ندارم.»

پروژه مسکن شهید خرازی به کجا رسید؟
۰913۰۰۰5194/ چرا جایزه ویژه مسابقه سلاح شکاریه؟ چی شکار کنیم؟
۰913۰۰۰0300/ هزینه‌های زندگی به شدت افزایش یافته، ارزش ریال کاهش پیدا کرده و درآمدها همگی آب رفته و اصل این مشکلات در نیروهای مسلح متوجه بازنشستگان شده است. لطفاً کاری کنید.
۰914۰۰۰8961/ چرا یک عده به جای کارکردن در مسندی که همه اختیارات را دارند، می‌آیند و جلوی آنهایی که می‌خواهند کار کنند، سنگ می‌اندازند. برای نمونه، در سیل اخیر عملاً ناکارآمدی بخش‌هایی از دولت مشهود بود که نیروهای مسلح آنها را پوشش دادند/ رضا جهانگیری
۰915۰۰۰8679/ چرا پروژه مسکن شهید خرازی تهران با گذشت هشت سال و وام‌های سنگین تمام نمی‌شود، تا کی باید صبر کنیم وکی چشم‌انتظاری‌ها برای خانه‌دار شدن تعداد زیادی از کارکنان پایان می‌پذیرد؟ آیا هشت سال کافی نیست؟
صبح صادق: موضوع پروژه‌های مسکن را در دستور کار پیگیری قرار خواهیم داد.
۰917۰۰۰1395/ واقعاً دشمنان ما احمق درجه یک هستند. حالا که سپاه وسط میدان داره به مردم خدمت می‌کنه علیه سپاه گربه‌رقصانی می‌کنند. هیچ چیز نمی‌توانست این‌چنین مردم و مسئولان را در حمایت از سپاه، بسیج کند/ نجفی از بندرعباس
۰918۰۰۰8631/ قدرت فضای مجازی و بازوی پرافتخار لشکر سایبری سپاه، آتش به اختیار را معنا بخشید.
۰936۰۰۰3885/ از مسئولان حوزه نیروهای مسلح شهر تفت به دلیل ایجاد تنها ستاد اسکان خانوادگی نیروهای مسلح کشور و نصب تابلو در ورودی شهر کمال تشکر را داریم.

بنا به درخواست‌های پیامکی درباره
ـ نپذیرفتن مدارک پیام نور و علمی‌ـ کاربردی برای گزینش در سپاه و تأیید مدرک تحصیلی برای ارتقا؛
ـ برخی مسائل مربوط به خدمات فروشگاه‌های اتکا؛
ـ مشکلات و مسائل مطرح شده در زمینه مسائل مراکز درمانی سپاه.
پیگیری‌های زیر انجام شد:
۱ـ پیگیری از رئیس جدید سازمان اتکا: پاسخ: دکتر عیسی رضایی با توجه به اینکه به تازگی در این سمت منصوب شده است، پاسخگویی و اعلام برنامه‌های جدید سازمان اتکا را به یکی دو ماه آینده موکول کرد.
۲ـ درباره پیگیری از معاونت نیروی انسانی متأسفانه تا این لحظه با وجود پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های لازم و وعده دادن پاسخ، هنوز پاسخی از سوی این معاونت ارسال نشده؛ البته کماکان پیگیر هستیم.
۳ـ اما مسائل بهداشت و درمان سپاه از معاون بهداشت و درمان پیگیری شد و حاصلش گفت‌وگوی اصلی همین صفحه است.
کماکان پیگیر دیگر مشکلات و دغدغه‌های مطرح شده شما در پیامک‌های روی خط در بخش مسئول پاسخگو هستیم. در شماره‌های بعد منتظر پاسخ پیگیری‌های ما باشید.