معاون پارلمانی دولت دهم با اشاره به یکی از تذکرات رهبر معظم انقلاب به اردوغان گفت: در جریان دیدار که اردوغان و خانواده‌اش به مشهد آمده بودند و با آقا دیدار کردند، آنها از دیدن آقا متأثر شده بودند و گریه می‌کردند. اما شنیدم که ایشان در جلسه داخلی به وی گفته بود که مسئله سوریه، حرکت مردمی یا بیداری اسلامی نیست و از وی سؤال کرده بود که اگر در داخل کشور شما، عده‌ای اسلحه به دست بگیرند و با دولت وارد جنگ شوند، شما چه می‌کنید؟


  سیدمحمد مشکوه‌الممالک/ رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی سراسر کشور فرمودند: «در سوره احزاب مشاهده می‌کنید: «وَ لَمّا رَءَا المُؤمِنونَ الاَحزابَ قالوا هذا ما وَعَدَنَا اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ ما زادَهُم اِلّآ ایمانًا وَ تَسلیمًا». قضیه احزاب قضیه مهمی بود؛ یعنی در مقام مقایسه، اگر بخواهیم جبهه امروز دشمن علیه جمهوری اسلامی را در صدر اسلام مشابه‌سازی بکنیم، می‌شود جنگ احزاب. امروز خب مشاهده می‌کنید دیگر؛ همه دنیاپرستان و قدرت‌طلبان و جنایت‌کاران و اهل زور و ظلم و طغیان در سرتاسر عالم، در رده‌های مختلف اقتدار، در مقابل جمهوری اسلامی صف کشیده‌اند و حمله هم کرده‌اند و دارند از همه جوانب حمله هم می‌کنند؛ عین همین قضیه در جنگ احزاب اتّفاق افتاد.» خبرنگار هفته‌نامه صبح صادق در این راستا گفت‌وگویی را با سه نفر از استادان و صاحب‌نظران عرصه قرآن‌پژوهی و تاریخ اسلام و ایران انجام داده که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.

جنگ احزاب امروز همان محاصره است
آیت‌الله دکتر روح‌الله قرهی*
جنگ احزاب یا جنگ خندق در دوران صدر اسلام رخ داده است. در سوره‌ای از قرآن به نام سوره «احزاب»، خداوند متعال به موضوع احزاب اشاره می‌کند که این خود نشان از اهمیت این موضوع دارد. در این جنگ جمع‌آوری همه سران قریش و همه کفار، به ویژه یهودی‌ها صورت گرفت؛ همان کسانی که بیرون از مدینه یا یثرب آن زمان بودند، یا افرادی که در داخل مدینه بودند؛ یهودی‌هایی که با پیامبر اکرم(ص) پیمان بسته بودند، اما نقض پیمان کردند و به دشمنان پیامبر(ص) قول همکاری دادند. سران قریش که در جنگ احزاب فرماندهی لشکر را برعهده داشتند، 10 هزار نفر نیرو برای جنگ با پیامبر(ص) جمع کرده بودند، در حالی که مسلمانان سه هزار نفر بودند. دومین خصوصیت جنگ احزاب این بود که جبهه مقابل پیامبر(ص) از گروه‌های مختلفی تشکیل شده بود، مانند همان چیزی که امروز درباره جمهوری اسلامی ایران مشاهده می‌کنیم؛ در داخل منافقان و کسانی که به دشمن چراغ سبز نشان می‌دهند و از بیرون هم همه دشمنان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و آمریکایی‌ها با هم علیه ایران متحد شده‌اند. در واقع، همان خصوصیتی که سران کفر در جنگ احزاب داشتند، امروز نیز نماد عینی دارد.
جنگ احزاب امروز همان محاصره است. در محاصره مسلمانان دچار کمبود آذوقه شدند، در این شرایط منافقان دست به کار شدند و تبلیغات منفی به راه انداختند که ما در محاصره اقتصادی هستیم نتیجه چه بوده است؟ ما به کجا رسیدیم؟ امروز مردم در گرفتاری‌های فراوانی به‌سر می‌برند و در نهایت گفتند که ما باید مذاکره کنیم، قرآن در این‌باره می‌فرماید: «هنالک ابتلی المؤمنون و زلزلوا زلزالا شدیدا» این یک ابتلا برای مؤمنان بود، ابتلای مؤمنان مانند یک زلزله می‌ماند. ابتلائات برای مؤمنان گوارا بود، مؤمنان صبر می‌کردند؛ اما برای منافقان به ویژه نفوذی‌های دشمن خوشایند نبود.
مطابق فرمایش رهبر معظم انقلاب شرایط امروز ما هم همانند شرایط جنگ احزاب در زمان پیامبر(ص) است. امروز در جامعه ما نیز عده‌ای در داخل کشور می‌گویند که با مذاکره با دشمن بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، کمااینکه که دیدیم و ثابت شد که دروغ گفتند و چنین اتفاقی نیفتاد. در جنگ احزاب مقاومت لشکر احزاب در نهایت به پیروزی منجر شد. اگر مقاومت لشکر اسلام نبود، این پیروزی به وجود نمی‌آمد. در این زمان نیز وظیفه ما مقاومت در برابر دشمن است.
* رئیس حوزه علميه امام مهدي(عج) تهران
اگر امتیاز ندهیم  پیروز می‌شویم
دکتر محمدحسین رجبی دوانی*
بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب که فرمودند ما در موقعیت جنگ احزاب یا خندق هستیم تطبیق کاملاً بجایی است که با توجه به شرایط چند سال گذشته، به ویژه یکی دو سال اخیرُ بیان فرمودند.
می‌دانیم که وقتی قریش در جایگاه بزرگ‌ترین قدرت در مقابل اسلام جنگ‌های بدر و احد را به اسلام تحمیل کرد و قبایل مشرک دیگر را هم تحریک کرد تا برای نابودی اسلام بکوشند، قریش از هر فرصتی برای ضربه زدن استفاده می‌کرد، حتی منافع اقتصادی مسلمانان را به شدت تهدید می‌کرد؛ اما در نهایت در این سیاست‌ها ناکام ماند.
 در یکی دو سال اخیر هم شاهد هستیم که کشورهای حقیر و فاقد مشروعیت حاکمیت به سرکردگی رژیم تبهکار سعودی در پی آن بودند که ایران را به عنوان خطری برای منطقه و امنیت کشورها جلوه دهند؛ لذا به جز آمریکا، رژیم صهیونیستی و اروپا ارتجاع عرب همچون قبایل مشرک اطراف مدینه که در دوره پیامبر(ص) از بسط و اقتدار نظام اسلامی آن حضرت هراسناک بودند به ائتلاف و اتحاد ضد نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌پیوندند و از هر فرصتی برای ضربه زدن استفاده می‌کنند؛ از این رو می‌بینیم که اتحادیه عرب به سرکردگی رژیم حقیر سعودی در برابر رژیم صهیونیستی در این سال‌ها جز حقارت، بدبختی و ذلت چیزی از خود نشان نداده است، یا در کنفرانس بی‌وجود و بی‌خاصیت مدعی اسلامی سازمان کنفرانس اسلامی با پول‌های خود همه را علیه ما به میدان می‌آورد و جمهوری اسلامی ایران را به بهانه‌هایی مورد اتهام قرار می‌دهد و در سازمان ملل و مجامع حقیرُ، آن را به عنوان یک خطر و تهدیدکننده کشورهای منطقه و صلح جهانی جلوه می‌دهد. از این روست که نظام مقدس، به حق و مظلوم جمهوری اسلامی چون دوران رسول اکرم(ص) با ائتلافی از شرک، کفر، نفاق و ارتجاع مواجه است و از آنجا که نظام بر حق جمهوری اسلامی از اساس پاک است و حقیقت دارد و به لطف الهی رهبری صالح و نایب امام زمان(عج) در رأس آن قرار دارد نباید خود را در برابر تهدیدات دشمن ببازند و اگر مسئولان از خود ذلت نشان ندهند، امتیاز به دشمن ندهند و در برابر تهدیدات و عربده‌های دشمن نهراسند، خصوصیاتی که ذکر شد همچون خندقی عظیم در برابر احزاب جنایتکار مهاجم به نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار می‌گیرند. 
ما از جنگ استقبال نمی‌کنیم، اما اگر جنگی هم پیش بیاید، جمهوری اسلامی یک تنه در این موقعیت سخت احزاب و جنگ خندقی که برای او پدید آوردند از پس تمام قدرت‌ها و عمله‌های آنها برخواهد آمد و این دشمنان نظام هستند که با ذلت و خواری از سیاست خود پشیمان شده و عقب خواهند نشست.
* کارشناس تاریخ اسلام، پژوهشگر 
شرایط پیچیده است
خسرو معتضد*
در ابتدای ظهور اسلام تنها برخی از قبایل جزیره‌العرب و یهود در مقابل پیامبر اکرم(ص) می‌ایستادند و قدرت خارجی وجود نداشت؛ یعنی نه امپراتوری روم کمک می‌کرد که مردم را در داخل عربستان به جان هم بیندازد و نه قدرت دیگری مثل ایران (زیرا ایران در آن زمان قدرتی نداشت) اما امروز قدرت خارجی وجود دارد با کمی دقت در برنامه‌های بی‌بی‌سی و صدای آمریکا می‌توان فهمید که آنها چه برنامه‌های پیچیده‌ای برای مقابله با انقلاب اسلامی تدارک دیده‌اند.
رادیوها و تلویزیون‌ها، به ویژه در نواحی مرزی به شدت علیه ایران تبلیغات می‌کنند. در برنامه‌های‌شان جمهوری اسلامی ایران را «صفویون یا عباسیون» می‌نامند و می‌گویند که ایرانی‌ها دنباله صفویون هستند و می‌خواهند عراق و سوریه را از جهان عرب جدا و به ایران ملحق کنند، این در حالی است که قدرت‌های خارجی در توطئه‌های خود علیه ایران به دنبال تجزیه و براندازی
 نظام هستند.
 منافع قدرت خارجی اقتضا می‌کند که ایران تجزیه شود. در قرن نوزدهم در گذشته هم می‌خواستند ایران را تجزیه کنند، پس از جنگ جهانی اول می‌خواستند خوزستان را از ایران جدا کنند و یک دولت جدا تشکیل بدهند، در جنگ جهانی دوم روس‌ها، آذربایجان را یک سال از ایران جدا کردند، در کردستان هم فتنه قاضی‌محمد به راه افتاد.
در وضعیت فعلی افراد نامطمئن داخلی در افزایش فشارها مؤثر هستند، ولایت فقیه خیمه ثبات انقلاب است، مسئولان هم باید هماهنگ با رهبری امت اسلامی وظایف خود را به‌درستی انجام دهند.
یکی از راه‌های مقابله با جنگ احزاب دشمن مبارزه با فساد است، در کشور حدود 40 میلیون نفر جوان در سن کار وجود دارد، چه دلیلی دارد که یک مدیر بانک حقوق نجومی دریافت کند. تمام مشکلات با راهکار مبارزه با فساد حل
 می‌شود.
همه مسئولان باید خود را در مبارزه با فساد مکلّف بدانند، مردم باید نتیجه مبارزه با فساد را با چشم خود ببینند، مبارزه با فساد در جامعه اعتماد، وحدت و همدلی ایجاد می‌کند. امروز در فضای مجازی وحدت مردم ایران نشانه رفته است و مرتباً علیه وحدت ملت ایران به اشکال مختلف تبلیغات می‌کنند.
* پژوهشگر تاريخ ایران 

 دکتر حسن مرادی*/ هر مرتبه‌ای از جهان یا انسان خواص و لوازمی دارد که ممکن است با خواص و لوازم مراتب دیگر سازگار نباشد. برای نمونه، مرتبه بدن و حس، به آب و غذا نیاز دارد؛ اما مرتبه خیال به تخیّل امور نیازمند است. فردی که خود حقیقی و آگاهش در مرتبه بدن است، در هنگام تعارض خواسته بدن با خواسته خیال به سمت خواسته بدن می‌رود. برای نمونه، بین خوابیدن و دیدن یک مسابقه ورزشی جذاب، خواب را برمی‌گزیند. اگر خود حقیقی این انسان در مرتبه خیالی باشد، دیدن مسابقه را به خوابیدن ترجیح می‌دهد. اصطلاح جهاد اصغر و اکبر که در روایتی از رسول‌الله(ص) آمده است، به جنگ در سطوح متفاوت انسان یا انسان‌ها اشاره دارد. در جهاد اصغر، جنگ بین بدن‌ها و بر اساس حس و خیال است و از سلاح‌های مادی و محسوس استفاده می‌شود. در جهاد اکبر، جنگ بین مراتب درونی انسان است و سلاح هر مرتبه توجه به جذابیت‌ها و لذات موجود در آن مرتبه است. برای نمونه، مرتبه مادی و حسی جذابیت و لذت خواب را مطرح می‌کند و مرتبه خیالی جذابیت و لذت دیدن مسابقه ورزشی را. در این جنگ غلبه با مرتبه‌ای است که قوام و استقرار بیشتری دارد و دارای ابزاری با جذابیت بیشتر است. در نمونه‌ای دیگر می‌توان به جنگ فرهنگی بین دینداران و بی‌دینان اشاره کرد. اگر بی‌دینان بتوانند امور مادی و خیالی، مانند مراکز عیاشی و فیلم‌ها را به گونه‌ای طراحی کرده و بسازند که از جذابیت بیشتری برای مراتب حسی و خیالی انسان برخوردار باشد، انسان‌ها نیز به آن سمت می‌روند. اگر دینداران بتوانند امور مادی و خیالی مانند زندگی اخلاقی و فیلم‌ها را به گونه‌ای طراحی کرده و بسازند که از جذابیت بیشتر برخوردار باشد، در این جنگ برنده می‌شوند. میزان مصمم بودن در تصمیمات نیز مهم است و در بند قبل به آن اشاره شد. افزون بر جهاد اصغر و اکبر، در قرآن از مفهومی به نام جهاد کبیر استفاده شده است. از ظاهر آیه 52 سوره فرقان و قراین درون‌متنی و برون‌متنی این‌گونه به دست می‌آید که این جهاد نه در مرتبه حس و خیال است که جهاد اصغر شود و نه در مرتبه نفس است که جهاد اکبر شود؛ بلکه در مراتب بالای خیال و مراتب پایین عالم عقل است؛ مراتبی که به ادراکات علمی و انتزاعی مربوط می‌شود؛ یعنی از یک طرف، جهادی بین افراد انسان‌هاست، مانند جهاد اصغر و از طرف دیگر جهادی غیرفیزیکی و در سطوح علمی است. قرآن می‌فرماید: «فَلاَ تُطِعِ الْکَافِرِينَ وَ جَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَاداً کَبِيراً» (فرقان/ 52) پس، از كافران اطاعت مكن و با [الهام گرفتن از] قرآن با آنان به جهادى بزرگ بپرداز.
از ظاهر آیه برمی‌آید که این جهاد به وسیله قرآن است (ضمیر «در» به قرینه معنوی به قرآن برمی‌گردد؛ زیرا آیه مکی است و در مکه جنگ فیزیکی مطرح نشده است) و قرآن نیز از جنس علم است. بنابراین، جهاد کبیر به معنای جهاد علمی در تمام ابعاد آن است، یعنی هم در علوم تجربی و هم در تمام علوم انسانی. وظیفه پیامبر این است که در این موارد از آنها تبعیت نکند؛ بلکه با کمک قرآن با افکار و علوم غلط آنها بجنگد. البته ممکن است مواردی از علوم کفار مطابق قرآن باشد؛ مانند برخی از معاملات که شارع و دین درستی آنها را امضا کرده است. منظور مخالفت کورکورانه نیست؛ بلکه منظور اطاعت نکردن بر اساس ملاک قرآن است؛ یعنی با قرار دادن قرآن به عنوان ملاک تمایز حق از باطل، در امور باطل از آنها پیروی مکن و با آنها جهاد کن.
در این دسته از آیات که در تفسیر المیزان از آیه 43 شروع می‌شود، خداوند متعال پس از بیان تفاوت مؤمنان و کافران به وسیله نظیرهایی شبیه شمس و ظل «أَلَمْ تَرَ إِلَى رَبِّکَ کَيْفَ مَدَّ الظِّلَّ وَ لَوْ شَاءَ لَجَعَلَهُ سَاکِناً ثُمَّ جَعَلْنَا الشَّمْسَ عَلَيْهِ دَلِيلاً» یا روز و شب «وَ هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَکُمُ اللَّيْلَ لِبَاساً وَ النَّوْمَ سُبَاتاً وَ جَعَلَ النَّهَارَ نُشُوراً» که در آیات قبلی مطرح شده و نظیری، مانند آب شیرین و شور «وَ هُوَ الَّذِي مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ هذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ وَ هذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَ جَعَلَ بَيْنَهُمَا بَرْزَخاً وَ حِجْراً مَحْجُوراً» که در آیه بعدی مطرح شده است، از پیامبر می‌خواهد تا در این صف‌بندی تکوینی و تشریعی بین حق و باطل، نور و سایه، روز و شب و آب شیرین و شور در جبهه ایمان، حق و نور باشد و با کمک قرآن با جبهه کفر، باطل و ظلمت بجنگد. قرآن این رویارویی حق و باطل را سنت کلی الهی دانسته و بر همیشگی بودن تقابل وحدت و کثرت، حق و باطل و نور و ظلمت تأکید دارد. شاید عبارت «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» نیز ناظر به همین سنت تاریخ باشد. همان‌طور که در جهاد اصغر باید سلاح و نیروی آموزش‌دیده داشت، در جهاد کبیر نیز باید سلاح و نیروی آموزش‌دیده داشته باشیم. اگر نیروهای کافر علوم و افراد مجرب دارند، باید نیروهای مؤمن و مسلمان هم علم و افراد مجرب داشته باشند. نکته مهم این است که نمی‌توان در علم، مقلد آنها باشیم و در عمل با آنها بجنگیم. وقتی علم می‌گوییم، منظور تمام علوم تجربی و غیرتجربی است. همان‌گونه که در فلسفه و علوم انسانی نباید از کافران تبعیت کورکورانه کرد، در علوم تجربی نیز نباید تبعیت کورکورانه کرد. علوم تجربی و انسانی معاصر که خودشان داعیه سکولار و دنیوی بودن دارند، شاید به ظاهر برای بشر مفید بوده‌اند؛ اما با توجه مشکلات زیست‌محیطی و مشکلات عدیده پزشکی که همین فناوری‌های مدرن برای انسان‌ها و حیوانات ایجاد کرده‌اند، باید در مفید بودن و حق بودن آنها تشکیک کرد. امری که بسیاری از مسلمانان را در عمل، به اطاعت از کفار کشانده است. اگر ما معتقدیم که مسلمانیم و اسلام دینی مبتنی بر توحید است، آن‌گاه باید تمام علوم ما نیز مبتنی بر توحید و اسلامی باشد. منظور از علوم اسلامی این نیست که در قرآن و حدیث دنبال گزاره‌های مربوط به فیزیک یا پزشکی بگردیم؛ بلکه منظور این است که بر پایه اعتقاد به وحدت هستی، توحید و نگاه قرآنی به انسان علوم تجربی یا انسانی تولید کنیم. وقتی ما بر اساس علوم غیرتوحیدی بیندیشیم و در بعد علمی از آنها اطاعت کنیم، فریاد مبارزه با کافران در بعد عملی یک شعار و طبل توخالی است. بنابراین، در آیه 52 سوره فرقان خداوند به پیامبرش دستور می‌دهد که از نظر علمی از کافران تبعیت نکن و با کمک قرآن به جنگ علمی با آنها بپرداز.
* دکترای فلسفه و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد


نکته: دو سال پیش در ایام عید غدیر بنا به دعوت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در شهر ژنو سوئیس که هم‌مرز با کشور فرانسه است به اتفاق دوستانی از کمیته جست‌وجوی مفقودین و وزارت امورخارجه در اجلاس سه‌جانبه ایران، عراق، صلیب سرخ حضور یافتم. در یکی از روز‌های اجلاس و در زمان تنفس، رئیس جلسه آقای دروپ، که معاون رئیس صلیب در امور خاورمیانه بود را به گوشه‌ای از سالن هتل محل مذاکره فراخواندم و به او گفتم: من صدای پای داعش را در اروپا می‌شنوم! یکی از مسئولان ایرانی که این پیش‌بینی را بیان کرده، در ادامه افزوده است: با تعجب سوال کرد چطور؟! دوباره تکرار کردم: من صدای پای داعش را در اروپا می‌شنوم و شما به زودی خواهید دید که آنها (داعش) در همین فرانسه چه خواهند کرد! با تعجبی افزون‌تر سؤال کرد برچه اساسی این را می‌گویید؟ گفتم: من تحلیل سیاسی نمی‌کنم، ولی رسول خدا محمدمصطفی(ص) فرمودند اگر کسی به دست ظالمی شمشیری بدهد، او خود از این شمشیر آسیب خواهد دید...
نظر: این روزها حامیان تروریست‌های داعش در اروپا و آمریکا روزهای خوشی را نمی‌گذرانند؛ در فرانسه جشن استقلال برای همیشه به وسیله داعش لکه‌دار شد. در ترکیه نیز وضعیت سیاسی تا لبه‌های سقوط پیش‌ رفت و کشوری که می‌خواست با داعش امپراتوری عثمانی را احیا کند در یک شب، احساس کرد که همه چیز را از دست می‌دهد.


 حمایت علنی رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان از گروهک تروریستی منافقین نشان داد که عربستان چیزی در چنته ندارد و نمی‌تواند در یمن دستاوردی از جنگ 16 ماهه‌اش داشته باشد. عربستان نشان داد که نمی‌تواند افکار عمومی مردم و جهان را متقاعد کند که در مقابل یک گروه شبه‌نظامی بدون سلاح شکست خورده است. 
عربستان پرچم شکست خود را با دست دادن علنی به منافقین بالا برد، اما اکنون برخی از رسانه‌ها که در لابه‌لای کمدی الفیصل گم شده‌اند از این رفتار حکایت مبارزه علنی برای براندازی عربستان را خوانده‌اند. گویا نمی‌دانند که عربستان بیش از 30 سال است که در خفا با این گروهک همدست ضربه زدن به منافع انقلاب اسلامی شده است. این سؤال مطرح است که عربستان در اتصال به یک گروهک مفلوک چه دستاوردی برایش حاصل می‌شود؟ ایران از پیش در جریان این ارتباط‌ها بود و می‌داند چندین گروه پنج نفره دیگر در پاریس و لندن نیز از آبشخور تروریسم آل‌سعود تغذیه می‌کنند.
آنچه در خط رسانه‌ای این جریان مشخص است، عبارت است از: 1- دشمنان از پس این رفتار تروریستی شاهزاده‌های مرگ در حال دامن‌زدن به جنگ شیعه و سنی هستند؛ 2- آل‌سعود از این گروهک به مثابه جایگزینی برای نظام ایران یاد کرده است، این در حالی است که نه تنها این گروه جایگاهی در ایران ندارد؛ بلکه منفورترین گروه تروریستی است که در سالیان گذشته شکست‌های سنگینی متحمل شده است؛ 3- آل‌سعود تدبیر کرده است که با تغییر دادن خط رسانه‌ای عربستان از شکست‌های سنگین در سوریه، عراق و یمن می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به انفعال بکشاند.
نتیجه اینکه؛ زمان برای عربستان به شدت در حال گذر است و دلارهای سعودی آن گونه که توانست دهان سازمان ملل را ببندد، نمی‌تواند افکار عمومی را با فریب اطلاعاتی مواجهه کند و خود را یگانه فرمانده و پیروز منطقه بداند. این بیانیه سیاسی آل‌سعود ما را امیدوار کرد که عربستان چیزی بالاتر از یک دشمن کوچک که صدها بار از ایران شکست خورده است و ایران از جزئی‌ترین مسائل آنها آگاه است، ندارد.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه طی سخنانی در اهواز اظهار داشت: «ما باید با نگاه انقلابی وارد صحنه نبرد با دشمن شویم، چون راه‌حل پیروز شدن همین نوع نگاه است.» سردار امیرعلی حاجی‌زاده افزود: «چرا باید بنشینیم و به مصوبات مجلس نمایندگان آمریکا خیره شویم؟ چرا نباید از نگاه انقلابی با روحیه جهادی و به روش امام راحل (ره) و مطابق با فرمایشات امام خامنه‌ای حرکت کنیم؟»
وی همچنین تصریح کرد: «خواسته‌ها و بهانه‌های آمریکا حد و حدودی ندارد و رفت‌و‌آمد‌های دانشگاهی‌، علمی و برجامی با غرب، تنها ابزار نفوذ را فراهم می‌کند.»



انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران خطاب به ریاست سازمان صداوسیما درباره برجام نامه‌ای صادر کرد و نوشت: با وجود بدعهدی‌های مکرر طرف مکار غربی خواهشمندیم جهت تنویر افکار عمومی در رابطه با مسئله برجام و نتایج آن، پخش تمام جلسات کمیسیون ویژه برجام را در دستور کار رسانه  ملی قرار دهید.



«به یک هم‌خانه نیازمندیم». همه چیز با همین آگهی آغاز می‌شود. یک آگهی تبلیغاتی که دو گروه از آدم‌ها را به هم وصل می‌کند. برای اینکه از بی‌اعتمادی خود به این سایت مطمئن شویم، با چند نفر از این افراد تماس برقرار کردیم. یکی از آنها فردی بود که خود را خانم و ساکن مرکز شهر تهران معرفی کرده بود؛ اما پس از برقراری ارتباط متوجه شدیم، نه تنها خودش خانم نیست، بلکه ترجیح می‌دهد هم‌خانه او خانم باشد. سایت‌هایی که در زمینه یافتن هم‌خانه فعالیت می‌کنند، گامی با هدف تسهیل «همباشی سفید» در کشور است. آیا بر این سایت‌های هم‌خانه‌یاب نظارتی می‌شود؟!

برنامه ناامنی در ایران
دی ماه 94 سرویس‌های امنیتی عربستان و انگلیس نشستی در کپنهاگ دانمارک برگزار کردند که گروهک‌های مسلح و تجزیه‌طلبی چون؛ پژاک، جیش‌العدل و الاحوازی نیز در آن حضور داشتند. در این نشست راهکارهای ایجاد ناامنی و تنش در خوزستان بررسی شد. پس از حمله تروریستی به فلاحت‌پیشه و همرانش ابتدا شبکه‌های وابسته به پژاک اعلام کردند که اعضای پژاک این حمله را انجام داده‌اند، اما یک گروه که خود را شاخه نظامی حزب آزادی کردستان (PAK) معرفی کرده بود طی بیانیه‌ای انجام این حمله را بر عهده گرفت. 

تأثیر نام‌گذاری سال
‏خبرنامه دیده‌بان محیط عملیاتی ارتش آمریکا نوشت: «از آنجا که رهبر ایران، امسال را سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام‌گذاری کرده است، می‌توان توقع داشت که با توجه به تولید این سه فناوری دفاعی(شامل فرستنده یك مگاوات سامانه موقعیت‌یاب ملی (GPS)، دستگاه پوشش‌دهی رباتیك خلأ و كوره ذوب مجدد قوسی تحت خلأ)، شاهد پیشرفت دفاعی بیشتر ایران باشیم. به‌نظر می‌رسد همان‌طور که سردار دهقان ایران را مرکز علم و فناوری غرب آسیا (خاورمیانه) خوانده است، شاهد خودکفایی روزافزون ایران در عرصه نظامی، علمی و دفاعی نیز باشیم.»

عدو شود سبب خیر
در پی جنگ یک ماهه حزب‌الله لبنان با رژیم‌ صهیونیستی در جولای 2006، این گروه نظامی با بازسازی خود به یکی از قدرتمندترین گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه تبدیل شده است. وبگاه شبکه خبری صهیونیستی بی‌‌بی‌‌سی با بیان جمله فوق نوشت: «حزب‌الله دستخوش تغییر چشمگیری شده و قابلیت‌های جدید در حال توسعه همراه رشد جایگاه از بعد نظامی را با حضور در سوریه به دست آورده و خود را از تمرکز صرف بر موضوع لبنان- اسرائیل خارج کرده است.»

محاصره ناوها
روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال با انتشار تصاویری از قایق‌های تندروی سپاه در اطراف ناوهای آمریکایی نوشت: «حضور قایق‌های هودانگ سپاه مجهز به موشک‌های قدرتمند ضد کشتی «ینگ‌جی- ۸۲» در نزدیکی ناوهای آمریکا در منطقه به امری معمول مبدل شده و قایق‌های ایران مقابل ناوهای آمریکا ایستاده، یا دور آنها می‌چرخند.»

فریاد «خامنه‌ای رهبر» از کشمیر
انتفاضه 2016 در کشمیر در حال جوشش است و مسلمانانی که عاشق انقلاب اسلامی هستند هنگامی که در تنگنای فشار‌ها قرار گرفته‌اند فریاد «الله اکبر... خامنه‌ای رهبر» برای مقابله با نیروهای امنیتی سر می‌دهند. نهم جولای طی عملیاتی اطلاعاتی، نیروهای امنیتی هند از محل اختفای عده‌ای از جوانان عضو گروه حزب المجاهدین در کشمیر مطلع می‌شوند و با حمله به محل مذکور چند نفر، از جمله فردی سرشانس به نام «برهان مظفر وانی» را به شهادت می‌رسانند و همین امر انتفاضه جدیدی را در میان جوانان عاشق انقلاب به وجود آورده است.

گشت ارشاد رأی‌آور است!
فرمانده نیروی انتظامی گفت: «هر کس می‌خواهد رئیس‌جمهور یا نماینده شود می‌گوید گشت ارشاد را برمی‌داریم!» سردار حسین اشتری افزود: «وظیفه امر به معروف و نهی از منکر تنها وظیفه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیست؛ بلکه تمام جامعه را در برمی‌گیرد.»

گرد مرده بر کشاورزی
امروز در کمال تأسف، محصولات کشاورزی کشاورزان بر روی دست آنان و صرفه اقتصادی برای فروش محصولات کشاورزی وجود ندارد. سید‌حسین نقوی‌حسینی، نماینده ورامین با اعلام این مطلب گفت: «متأسفانه کسی به فکر بازار صادرات محصولات کشاورزی و دامی نیست و امروز مشاهده می‌کنیم که محصولات دامی دامپروران نظیر شیر، مرغ و تخم‌مرغ بر روی دستان‌شان می‌ماند. دلالان در این عرصه فعال هستند و محصولات را با قیمت پایین از کشاورزان و دامپروران خریداری کرده و با قیمت‌های گزاف می‌فروشند. گویی جهاد کشاورزی در خواب بوده و بر کشاورزی کشور گرد مرده پاشیده‌اند.»