علی‌اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وزیر خارجه‌ آمریکا آدم زیرکی است، طوری با لبخند سخن می‌گوید که گویی همه چیز حلّ‌وفصل شده است. در جلسه‌ای که آقای کری به یکی از کشورهای اروپایی رفت، در جمع شماری از فعالان اقتصادی اطمینان خاطر داد که می‌توانند با ایران معامله کنند؛ اما یکی از مسئولان اقتصادی پس از آن جلسه طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که آمریکایی‌ها باید این مطلب را بنویسند.
 علی تتماج/ ترکیه در طول هفته‌های اخیر با تحولات جدیدی روبه‌رو شده است که بسیاری آن را زمینه‌ساز آینده‌ای مبهم برای این کشور دانسته‌اند. از مهم‌ترین این تحولات کودتا علیه دولت این کشور به ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان است. 
منابع خبری بامداد شنبه (26تیر) از کودتای نظامی در ترکیه خبر دادند؛ فرودگاه آتاتورک و تلویزیون دولتی این کشور ابتدا به تسخیر عوامل کودتا درآمد، اما بعداً پس گرفته شد. رئیس‌جمهور ترکیه با حضور در میان عده زیادی از هواداران خود در استانبول، اقدام عده کمی از افسران ارتش را محکوم کرد. رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر اینکه او و دولتش منتخب مردم و قانونی هستند، تأکید کرده که اقدام کودتاچیان ناکام مانده است.
 این کودتا با تلفات انسانی بسیار و خسارت‌های مالی گسترده به سرانجام نرسید، اما یک سؤال اساسی مطرح است و آن اینکه ریشه این کودتا چه بوده است؟ هر چند که دیدگاه‌های متعددی در این باره مطرح است که از اقدام نظامیان برای ماندن در کوران قدرت گرفته تا احتمال دست داشتن دولتمردان ترکیه برای حذف مخالفان را در برمی‌گیرد؛ اما در ورای این تحولات چند نکته مهم مطرح است: نخست آنکه هر گونه اقدام برای کسب قدرت، جز آرای مردمی امری مغایر با امنیت مردمی و شیوه‌های دموکراتیک است. 
این کودتا از سوی هر طیفی؛ چه نظامیان و چه دولتمردان ترکیه صورت گرفته باشد به طور حتم نمی‌تواند در چارچوب منافع مردم ترکیه باشد؛ چراکه این مسئله زمینه‌ساز هرج‌و‌مرج‌های گسترده و فضای ناامنی می‌شود که به یقین مورد تأکید مردم این کشور نیست. با توجه به اینکه منطقه اکنون دوران حساسی را سپری می‌کند و تروریسم خطر اصلی برای همه کشورهای منطقه است، رویکرد به تسویه حساب درونی جز تشدید بحران امنیتی و ایجاد فضا برای تروریست‌ها پیامدی به همراه نخواهد داشت.
 البته، نکته دیگری که درباره حوادث و کودتای اخیر ترکیه نباید از نظر دور داشته شود، این است که در طول سال‌های اخیر که برخی کشورهای منطقه مانند سوریه و عراق در آتش تروریسم تکفیری می‌سوختند، حاکمان این کشور به حمایت‌های همه‌جانبه خود از تروریست‌ها ادامه دادند و نتیجه آن، این شد که امنیت خودشان نیز در معرض حملات تروریستی خدشه‌دار شد.
 مسئله ثبات و امنیت کشورهای منطقه، از جمله ترکیه از مسائلی است که جمهوری اسلامی ایران همواره در قبال همسایگانش بر آن تأکید داشته است، چنانکه علی شمخانی، نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در واکنش به رخدادهای ترکیه مطرح کردند
. جمهوری اسلامی ایران بی‌ثباتی در این کشور را مخل امنیت و آرامش مردم می‌داند. مواضع مقامات کشورمان در دستگاه دیپلماسی و سطوح امنیتی و سیاسی این اصل اساسی را نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران یکپارچگی ارضی، امنیت و ثبات همسایگان را اصلی مهم و ضروری می‌داند و با هر عاملی که مخل چنین وضعیتی باشد مخالف است. نمود عینی این نگاه دوستانه و ثبات‌آفرین در منطقه را حمایت‌های گسترده ایران از عراق و سوریه می‌توان دانست که جمهوری اسلامی ایران از تمام ظرفیت‌های خود برای مبارزه با تروریسم در قالب مستشاری با هدف حمایت از این کشورها بهره می‌گیرد. 
به هر تقدیر می‌توان گفت که کودتای صورت گرفته در ترکیه با هر نیت و از سوی هر طیفی که صورت گرفته باشد به طور حتم نمی‌تواند تأمین‌کننده نیازها و مطالبات مردم ترکیه باشد؛ چراکه خواست مردم رسیدگی به چالش‌های اقتصادی، همراهی با مبارزان واقعی با تروریسم همچون سوریه و عراق در برقراری امنیت سراسری برای جلوگیری از تکرار حوادثی مانند حادثه تروریستی فرودگاه استانبول است و رفتارهایی همچون کودتا جز تحقق نیافتن این مطالبات نتیجه‌ای به همراه ندارد، حال این کودتا چه از سوی دولتمردان باشد چه مخالفان دولت. 

 رسول امیدی/  «باجی قائد السبسی» رئیس‌جمهور تونس چند روز پیش به منظور افزایش سطح همکاری کشورش با عربستان، با «محمدبن‌عبدالله العایش» معاون وزیر دفاع سعودی دیدار و گفت‌وگو کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت(کونا)، دو مقام یاد شده در جریان این دیدار درباره روابط تونس و عربستان و راه‌های تقویت آن بحث و تبادل‌نظر کردند.
رئیس‌جمهوری تونس با تأکید بر حمایت کشورش از تمهیدات اتخاذ شده برای برچیدن ریشه تروریسم در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، گفت: تونس برای افزایش توان نظامی خود خواستار بهبود و گسترش همکاری نظامی دوجانبه با عربستان است.
گفتنی است، مقام سعودی در حالی که در تونس بود، نامه پادشاه عربستان را تسلیم رئیس‌جمهوری تونس کرد.
از آغاز بیداری اسلامی و استقرار دولت جدید در تونس، عربستان روابط خود با این کشور را وارد مرحله جدیدی کرده است. به فاصله چند ماه پس از بیداری اسلامی، عربستان که از وضعیت اقتصادی نابسامان تونس اطلاع داشت، اعلام کرد: آماده است تا یک وام 750 میلیون دلاری را در اختیار دولتمردان این کشور قرار دهد که با استقبال دولت جدید تونس روبه‌رو شد، همچنین به فاصله چند ماه پس از آن و در تیر ماه 1390 دولت عربستان بار دیگر آمادگی خود را برای اعطای یک وام 220 میلیون دلاری به تونس اعلام کرد.
 بر اساس این، وزارت سرمايه‌گذاري و همكاري بين‌المللي تونس اعلام كرد، صندوق توسعه عربستان سه مورد وام، يكي براي توسعه شبكه برق در شهر «سوسه»، يكي براي سرمايه‌گذاري در انتقال گاز و ديگري براي هزينه در زمینه حرفه و آموزش‌هاي ديگر اعطا خواهد كرد.
کمک‌های سیاسی و اقتصادی عربستان به تونس سبب شد تا راشد الغنوشی، رهبر حزب النهضه در زمستان 1390 اعلام کند، کشورش سفارت سوریه در تونس را تعطیل می‌کند و مخالفان دولت بشار اسد را به رسمیت می‌شناسد.
تونس همچنین به منظور نشان دادن خوش‌خدمتی خود به دولت‌های ثروتمند عرب، از جمله عربستان اعلام کرد: به زودی اجلاس مخالفان اسد را برگزار خواهد کرد؛ این اجلاس در اسفند ماه همان سال در تونس برگزار شد و کشورهایی، نظیر چین، روسیه و لبنان آن را تحریم کردند. در پایان این اجلاس بیانیه‌ای صادر شد که بر اساس آن سفارتخانه‌های تونس در تمامی کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس تعطیل شد و تحریم‌ها علیه دولت بشار اسد افزایش یافت.
در سال 2015 الباجی قائد السبسی، رئیس‌جمهور تونس در اولین سفر خارجی خود و به منظور بررسی روابط دوجانبه و تحولات و اوضاع منطقه وارد عربستان شد و به گرمی از سوی مقامات این کشور مورد استقبال قرار گرفت.
سفر السبسی به عربستان و دیدار با مسئولان ارشد سعودی روابط دو کشور را بیش از پیش متحول کرد؛ زیرا در این سفر السبسی رسماً آمادگی کشور خود را به منظور عضویت در ائتلاف نظامی عربستان علیه یمن اعلام کرد و همکاری‌های نظامی دو طرف وارد مرحله جدیدی شد؛ همچنین، مقامات عربستانی که از این خوش‌خدمتی السبسی به وجد آمده بودند، اعلام کردند کمک‌های اقتصادی خود به این کشور را بیش از پیش گسترش داده و افزون بر آن، 48 جنگنده اف5 را در اختیار ارتش این کشور قرار خواهند داد. شایان ذکر است، کارشناسان سیاسی و اقتصادی منطقه یکی از دلایل نزدیکی عربستان به تونس را جلوگیری از تحکیم روابط این کشور با جمهوری اسلامی ایران ذکر کرده‌اند؛ امضای توافقنامه‌های همکاری در زمینه گردشگری بین ایران و تونس، آمادگی شرکت‌های ایرانی برای بازسازی نیروگاه‌های برق این کشور و سدسازی در تونس و موارد فراوانی از این دست سبب شده است تا عربستان به دنبال آن باشد که در چارچوب رقابت اقتصادی با ایران، از نفوذ سیاسی و اقتصادی ایران در این کشور مهم شمال آفریقا بکاهد.


پس از آغاز به کار سفارت انگلیس در ایران، حال خبرهایی مبنی بر تلاش برای بازگشایی دفتر «بی‌بی‌سی» در ایران به گوش می‌رسد و گفته می‌شود که این شبکه خواستار بازگشایی دفاتر خود در ایران شده است.
 تهران، اصفهان و ساری، شهرهایی هستند که مسئولان «بی‌بی‌سی»، خواستار گشایش دفتر خود در آنها شده و در درخواست تأکید کرده‌اند، ایجاد این دفاتر به صورت تدریجی و با استفاده از نیروهای محلی خواهد بود. 
نکته قابل توجه این است که عملکرد بی‌بی‌سی نشان می‌دهد، این بنگاه خبری دولتی انگلیس، با استخدام و هدایت نیروهای محلی تحت پوشش تهیه خبر و ساخت برنامه مستند، عملاً به سازماندهی فعالیت‌های ضد امنیتی در کشور می‌پردازد؛ موضوعی که در سال ۱۳۸8 و در جریان فتنه انگلیسی آن سال با دستگیری حسین رسام، کارمند ایرانی سفارت انگلیس در جریان
 درگیری‌ها افشا شد. 
بررسی‌ها حاکی از آن است که درخواست مسئولان بی‌بی‌سی به سفارت ایران تحویل داده شده و از طریق مسئولان وزارت خارجه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
 فرستاده شده است.



پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی نوشت: این نظریه توطئه که آمریکا، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی در پشت مناقشه کردها و دولت ایران قرار دارند، بی‌پایه و اساس است؛ زیرا چالش نظامی که حزب دموکرات کردستان ایران می‌تواند برای این کشور به وجود آورد، تقریباً صفر است.
 در این گزارش آمده است: اگر حزب دموکرات کردستان ایران به درگیری‌های خود با دولت این کشور ادامه دهد، ارتباط میان کردهای عراق و کردهای ایران ضربه بیشتری هم خواهد خورد. به‌تازگی، حتی درخواست کرده‌اند که حزب دموکرات کردستان ایران از تعارض با سپاه پاسداران ایران دست بردارد؛ چراکه آنها می‌ترسند ایران برای هدف قرار دادن پایگاه‌های این حزب در بخش شمالی کردستان عراق، وارد این قلمرو شوند. یک مقاه آگاه از رژیم کردستان عراق به «هاآرتص» گفت: با توجه به اهمیت راهبردی که آمریکا برای کردهای سوریه قائل است و با وجود جنگ علیه داعش و با توجه به جنگ ترکیه علیه کردها، حزب کردستان ایران قصد دارد خود را بخشی از جبهه کردهای ضد ایرانی طرفدار غرب قلمداد کند تا شاید از حمایت مالی آمریکا به کردهای سوریه و عراق بهره ببرد.



مناطق آزاد تجاری در حالی که به یک قلک و حیاط‌خلوت گروه‌های سیاسی تبدیل شده است که در آنجا فعالیت‌های سیاسی انجام می‌دهند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی چهارشنبه، 23 تیر ۱۳۹۵ با یک فوریت لایحه ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی موافقت کردند.
پس از آنکه نمایندگان مجلس نهم با لایحه تأسیس مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جدید مخالفت کردند، دولت با امید به لیست امید و حامیان خود در مجلس، بار دیگر این لایحه را تقدیم مجلس دهم کرد و رأی موافق برای یک فوریت آن را به دست آورد؛ لایحه‌ای که مسیر واردات کالاهای خارجی را به کشور هموارتر می‌کند.
در چند روز گذشته رایزنی‌های گسترده‌ای با دکتر محمدرضا عارف و نمایندگان فراکسیون امید برای جلب رأی موافق آنها به لایحه مناطق آزاد کشور انجام شد. هنگام بررسی یک فوریت لایحه ایجاد هفت منطقه آزاد اقتصادی و تجاری و 12 منطقه ویژه اقتصادی در مجلس، «یوسف‌نژاد» نماینده ساری به نمایندگی از عارف با نشان دادن شماره چهار موافقت اعضای فراکسیون امید را با یک فوریت این لایحه اعلام کرد. تبدیل مناطق آزاد به سکوی واردات، از دلایل اصلی مخالفت با افزایش مناطق آزاد تجاری بوده است.



روزنامه «یواس‌ای تودی» در مطلبی با اشاره به یک‌سالگی توافق هسته‌ای نوشت: بر اساس برجام، ایران ذخایر سوخت هسته‌ای خود را کاهش داد و چند هزار سانتریفیوژ را از مدار خارج کرد. ایران همچنین هسته رآکتور را از کار انداخت و نظارت بین‌المللی بر برنامه هسته‌ای خود را پذیرفت.
 از ماه ژانویه تاکنون، صادرات نفت ایران بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است. این افزایش عرضه سبب پایین ماندن، قیمت‌های جهانی نفت شده است. در ایران همچنان شعار «مرگ بر آمریکا» سر داده می‌شود و در مقابل، آمریکا نیز ایران را دولت حامی تروریسم می‌خواند. ایران در ماه ژانویه ۱۰ ملوان آمریکایی را بازداشت کرد که به آب‌های سرزمینی این کشور وارد شده بودند؛ اقدامی که به اخراج فرمانده این ملوان‌ها منجر شد. با این حال، بسیاری از ایرانی‌ها از سرعت بهبود اوضاع اقتصادی راضی نیستند. عاملی که دلیل آن به ابهامات موجود در مؤسسات مالی جهان درباره اینکه کدام بخش از تحریم‌های آمریکا علیه ایران برداشته شده، بازمی‌گردد. روابط ایران با همسایگان عرب خود، به ویژه عربستان سعودی و بحرین که متحد آمریکا هستند، طی یک سال اخیر به شکل فزاینده‌ای متشنج بوده است. ایران و عربستان در دو جبهه متفاوت در سوریه می‌جنگند و این تهدید وجود دارد که درگیری آنها به جبهه‌های دیگر نیز کشیده شود. 

 حسن خدادی/ چند هفته‌ای است که اخبار  ماجرای «فیش‌های حقوقی نجومی» برخی از افراد و مسئولان وابسته به دولت یازدهم در رده‌های مختلف مدیریتی، دست به دست می‌شود و چند تن از مدیران دولتی برکنار شده‌اند یا استعفا داده‌اند گذشته از استعفای مسئولان ذی‌ربط، خود واقعه موضوع عجیب و تأسف‌باری بود که مانند بسیاری از رخدادهای مشابه ریشه در بی‌توجهی و عمل نکردن به بیانات و توصیه‌های اخلاقی و راهبردی رهبر معظم انقلاب دارد.
کارگزاران یک حکومت به دلیل شأن و نقش مهمی که در جامعه دارند، همواره زیر نظر مردم یک جامعه هستند؛ به گونه‌ای که هر گونه رفتار، گفتار و کردار آنها تأثیرات مثبت و منفی در پی خواهد داشت. به عبارت دیگر، کارگزاران حکومت به سبب قدرت و اختیاراتی که دارند، همیشه در معرض گرفتار شدن به آفت‌های قدرت  و ثروت و سوءاستفاده از موقعیت خویش هستند و این امر نیز آثار سوئی را در مردم یک جامعه ایجاد خواهد کرد. از این رو لازم است، کارگزاران حکومت اسلامی متخلّق به اخلاق اسلامی باشند؛ امام خامنه‌ای، ‌رهبر فقیه و فرزانه انقلاب، همواره به این حقیقت توجه داشته‌اند؛ به گونه‌ای که در هر سخنرانی با مسئولان و کارگزاران نظام، آنها را از رهنمود‌های اخلاقی بهره‌مند کرده‌اند. 
توصیه‌های امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به کارگزاران و مدیران دولتی را می‌توان در سه نوع اخلاق که گاهی همپوشانی‌هایی با یکدیگر دارند، طبقه‌بندی کرد.
اخلاق فردی؛
 بخشی از توصیه‌ها ناظر به مقام و شأن فردی یک کارگزار است که باید در ارتباط با خودش، برای نمونه «استمرار دائمی با خداوند»، به منزله اخلاق فردی رعایت کند. رهبر فرزانه انقلاب در این‌باره می‌فرمایند: «اقتدار ملی که در حقیقت قدرت دولت است، دو پایه دارد: یکی ارتباط واقعی با خدا؛ یعنی کار برای خدا انجام گیرد و هیچ کس برای جهات مادّی و مسائل شخصی آن را انجام ندهد... ولی منظور ما مسئولان و سررشته‌داران امورند که می‌باید رابطه‌ خودشان را با خدا خوب کنند.» (8/6/۱۳۷۴)
اخلاق اجتماعی؛
 بخش دیگر، به توصیه‌ها و رهنمودهایی اشاره دارد که در ارتباط با جامعه و مردم بیان شده‌اند، از قبیل کسب رضایت مردم، که این‌ها در حوزه اخلاق اجتماعی جای گرفته‌اند.
اخلاق اداری؛ 
 در نهایت، در اخلاق اداری، کارگزار باید در دو جبهه در موضوع عدالت مبارزه کند. اول اینکه، باید تلاش کند در کاری که دست اوست و با مردم سر و کار دارد، عدالت و مساوات را بین کارکنان، مخاطبان و مراجعان رعایت کند. دوم اینکه، باید در جهت تسری عدالت در جامعه همت گمارد.
در مجموع، می‌توان گفت هدف از رعایت این بایسته‌ها و پرهیزهای اخلاقی، خدمتگزاری به مردم در جهت کسب رضایت الهی است. از سویی، از نظر رهبر انقلاب، «برای تحقق تمدن نوین اسلامی، دو عنصر اساسی لازم است: یکی تولید فکر و یکی پرورش انسان» (14/7/۱۳۷۹). تشکیل دولت اسلامی یکی از حلقه‌های تشکیل تمدن اسلامی است که از همین قاعده پیروی می‌کند. اکنون پاسخ به این پرسش که چرا دولت اسلامی بنا به نظر معظم‌له هنوز شکل نگرفته و پس از گذراندن مراحل انقلاب اسلامی و نظام اسلامی هنوز در مرحله دولت اسلامی متوقف هستیم، آسان است؛ اول اینکه هنوز به اندازه‌ کافی آن تولید فکر و نظریه‌پردازی انجام نشده است. دوم و مهم‌تر اینکه هنوز در تربیت مدیران دولتی تراز انقلاب اسلامی(روش و منش کارگزاران) و همچنین استانداردسازی شرایط و پیش‌نیازهای لازم برای تصدی پست‌های مدیریتی دولتی، حرکت درخوری در دولت‌ها صورت نگرفته است. متأسفانه، حتی هنوز یک سامانه و نظام ارزیابی عملکرد قوی و کارآمد درباره‌ مدیران نداریم؛ سامانه‌ای که با تشکیل یک نظام رصد و تحلیل عملکرد تک‌تک مدیران دولتی در یک چرخه‌ زمانی، مدیران نالایق و ضعیف را از چرخه حذف و مدیران مستعد و انقلابی را تقویت کند. به همین دلیل اکنون اهمیت و ضرورت آخرین مصوبه مجلس نهم مبنی بر احراز صلاحیت مشاغل حساس از سوی مراجع سه‌گانه اطلاعات سپاه، قوه قضائیه و وزارت اطلاعات بیش از پیش بر همگان مشخص می‌شود.

 فرهاد مهدوی/ فراکسیون امید راهنمای چپ می‌زند، اما به راست می‌پیچد! رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حقوقدانان شورای نگهبان، به ویژه عباسعلی کدخدایی که نزدیک‌ترین یار آیت‌الله احمد جنتی از سوی اصلاح‌طلبان لقب گرفته است، سبب عصبانیت رسانه‌ها و شخصیت‌های اصلاح‌طلب شد. در مجلس شورای اسلامی که ابتدا ادعا می‌شد دارای یک اکثریت از لیست امید است، به کدخدایی ۲۰۳ رأی، به علیزاده 178 رأی و به موسوی 142 رأی داده شد. رسانه‌های اصلاح‌طلب که گویا از ترکیب فراکسیون‌بندی مجلس عبرت نگرفته‌اند، فردای روز انتخاب کدخدایی به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان، بار دیگر از بی‌تجربگی، بی‌اخلاقی و بدعهدی فراکسیون امید نوشتند. این برخوردهای سخیف با نمایندگان به‌گونه‌ای بود که اگر کسی از نحوه انتخابات در کشور ما خبر نداشت، احساس می‌کرد که نمایندگان بند‌گان زر خرید جریان‌ها یا پارلمان‌های سایه بیرون از حاکمیت هستند که دیکته‌های آنها را در مجلس تصویب یا رد می‌کنند. برخی از این رسانه‌ها تیتر زدند: «عده‌ای راهنمای چپ را روشن می‌کنند، اما مسیر راست می‌روند.» روزنامه دیگری در این باره نوشت: «مگر نه اینکه مردم به این نمایندگان رأی دادند تا در مجلس دهم اتفاقات جدیدی را رقم بزنند؟» و روزنامه‌ای دیگر با توهین به نمایندگان امید که دکمه‌ها را هنوز نمی‌شناسند، نوشت: «نمایندگان فراکسیون امید دکمه‌های موافق و مخالف را اشتباهی می‌زنند!»
جریان‌هایی که سال‌های گذشته فرصت دسترسی به ساختارهای پارلمانی کشور را نداشتند تا اهداف خود را در مسائل سیاسی و اقتصادی دنبال کنند، با انتخابات مجلس همه امیدهای خود را حاصل شده دیدند و با تهیه لیست و انتخاب فراکسیونی به نام امید درصدد برآمدند تا فضای مجلس را اصلاح‌طلبانه کرده و مجلس پر‌تنشی را شبیه مجلس ششم که کدهای زیادی برای براندازی نظام به بیگانگان داد، برای نظام ایجاد کنند.
با توجه به این انتظارات، مجلس دهم برنامه‌های مهمی دارد و حملات سنگین‌تری از طرف جریان‌هایی که همواره توهم پیروزی دارند، به آنان صورت می‌گیرد و شاید آنها نیز به انواع تهدیدها و تحقیرها مورد خطاب قرار بگیرند که از مواضع اصولی و انقلابی خود کوتاه بیایند.
همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس فرمودند: «مجلس باید در مواجهه و مقابله با جریان‌های معارضِ سیاسی علیه انقلاب اسلامی، موضع قاطع و شفاف داشته باشد.» این مجلس وظیفه دارد در مقابل سه جریان قدرتمند زر، زور و تزویر مقتدرانه بایستد و از حیثیت نظام اسلامی دفاع کند. همچنین، باید از تشرها، تحقیرها و تهدیدهای جریان‌های رسانه‌ای که قرینه آنها در آن سوی آب‌ها از سوی آمریکا و جریان‌های معارض وجود دارد، هراسی به خود راه ندهند. نمایندگان محترم مردم بدانند که مجموعه نهادها، ارگان‌های انقلابی و همچنین ملت عزیز ما پشتیبان آنها در این شرایط سخت هستند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز باید در عرصه جهاد کبیر به‌گونه‌ای از نظام دفاع کنند که پیام‌های آنها در دفاع از نظام به‌گونه‌ای ملموس غرب را تحت‌تأثیر قرار دهد تا از برنامه‌ریزی برای هرگونه رفتار مغایر با روحیه انقلابی مردم پشیمان شوند.

آمریکا:  هنوز
 شش ماه گذشته!
استیون مال، هماهنگ‌کننده ارشد وزارت خارجه آمریکا در اجرای توافق هسته‌ای تأکید کرد: «تنها شش ماه از اجرای این توافق گذشته است و تا ظاهر شدن تأثیرات برجام بر زندگی مردم زمان می‌برد.» مال گفت: «از وضعیت اجرای توافق راضی است و اگر مشکلی در اجرای جزئیات آن باشد، دو کشور ایران و آمریکا با مذاکره آن را رفع می‌کنند.»

تشریح سوابق آشنایی
هاشمی رفسنجانی با اشاره به سوابق رفتاری و گفتاری خود با امام راحل(ره) و پس از ایشان با رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی)، گفت: «در زمان امام(ره) با اینکه ارادتی قلبی به ایشان داشتم، وقتی در مسائل سیاسی اختلاف نظر پیدا می‌کردیم، نظراتم را می‌گفتم و به امام عرض می‌کردم که در این قضیه از شما پیروی می‌کنم. همچنین در دوران رهبری آیت‌الله خامنه‌ای نیز علاوه بر سوابق طولانی دوستی، همکاری و همدلی، گاهی که اختلاف نظر پیدا می‌شود، به ایشان هم عرض کردم نظرم این است، اما شما رهبر جامعه هستید و من باید از شما پیروی کنم و برای مسائل اختلافی نیز حجت شرعی دارم.» وی با تشریح سوابق آشنایی خود با آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، گفت: «مطمئن باشید الآن هم در ایران کسی نزدیک‌تر از من به رهبر معظم انقلاب نیست.»

قطع امید از «امید»؟
پایگاه اصلاح‌طلب «عصر ایران» نوشت: جریان اصلاحات چه بخواهد و چه نخواهد، فراکسیون امید در مجلس دهم در اقلیت است و اصولگرایان از نظر تعداد نماینده در اکثریت قرار دارند. این معنا در جریان انتخاب رئیس و رؤسای کمیسیون‌های مجلس به خوبی خود را نشان داد. فراکسیون امید 103 نماینده پای کار دارد که به هر طریق ممکن به نامزد این جریان رأی خواهند داد. کسانی که در مقابل لاریجانی به عارف رأی دادند، از جمله این نمایندگان هستند؛ اما برخی دیگر که از فهرست امید به مجلس راه پیدا کردند، در عین طرفداری از دولت، سابقه اصولگرایی دارند و در بزنگاه‌هایی که رأی‌گیری میان یک اصلاح‌طلب و اصولگرا باشد، رأی خود را به سبد نامزد اصولگرا می‌ریزند. 

خط قرمز دولت کجاست؟
برجام به خط قرمز دولت تبدیل شده است و عده‌ای از جمله محمدجواد ظریف نیز در این وادی از انتقاد نسبت به آن اکراه دارند. در حقیقت، برخورد رئیس‌جمهور با منتقدان و از جمله اعضای دولت، چون صالحی نشان می‌دهد، دولت برنمی‌تابد که کسی دستاورد برجام را خدشه‌دار کند و ممکن است آنان را دیپلماتی توصیف کنند که سر از کار موضوع در نمی‌آورند؛ مانند کنایه‌ای که روحانی به منتقدان زد و آنان را بی‌سواد خواند و در ادامه به صالحی گفت: وی نیز در جایگاه انتقاد از برجام نیست، تا اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی با کنایه در پاسخی دیرهنگام به رئیس‌جمهور گفت، 40 سال است که استاد دانشگاه است و سره و ناسره را در برجام تشخیص می‌دهد.

کسر بودجه امنیت ملی 
رئیس کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه حذف تبصره 22 و بودجه دفاعی از لایحه اصلاحیه بودجه سال 95 نگاهی غیرمسئولانه نسبت به امنیت ملی است، گفت: دولت خود باید درباره حذف بودجه پنج هزار میلیارد تومانی از لایحه اصلاحیه بودجه سال 95 تجدیدنظر کند، در غیر این‌صورت مجلس در حوزه وظیفه خود به منظور دفاع از منافع و امنیت ملی اقدام خواهد کرد. بروجردی با تأکید بر اینکه یک میلیارد و 700 میلیون دلاری که سال گذشته از آمریکایی‌ها در جریان تبادل زندانیان پس گرفته شد، جزء بودجه دفاعی است، افزود: این پول باید در جهت تقویت بنیه دفاعی کشور هزینه شود.