رضا اشرفي/ نشست‌هاي مداوم و مكرر ناتو (پيمان آتلانتيك شمالي) همواره براي روسيه مهم و حساس بوده است؛ اما نشست اخير كه روزهاي جمعه و شنبه (18 و 19 تير ماه) در «ورشو»ي لهستان برگزار شد، با حساسيت بيشتري همراه بوده است. 
مهم‌ترين دليل اين است كه در اين نشست تصميم تازه‌اي گرفته شده است كه حواشي امنيتي مرزهاي روسيه را تهديد مي‌كند. بر اساس توافق جديد قرار شده است كه كشورهاي انگليس،‌ آلمان، كانادا و همچنين فرانسه نيروهاي نظامي خود را در اختيار ناتو قرار ‌دهند تا در كشورهاي درياي بالتيك (لتوني، ليتواني و استوني) و همچنين لهستان مستقر كنند. 
از سوي ديگر آمريكا تصميم دارد تا بر اساس توافق ايجاد شده در اين نشست هزار نيروي خود را عازم لهستان كند. كشورهايي كه تا سال 1390 عضو بلوك شرق بودند؛ اما در دوره پساكمونيسم به عضويت ناتو درآمدند. 
بنابراين دست‌كم از دو منظر مي‌توان به اين موضوع توجه كرد؛ ابتدا اينكه محوريت ناتو و مركزيت فعاليت آن در اختيار آمريكا است. آمريكا به لحاظ حمايت‌هاي اقتصادي و مالي بيش از 60 درصد منابع ناتو را تأمين مي‌كند. از اين منظر اختيارات زيادي در تصميم‌گيري‌هاي نهايي آن دارد. همچنين مي‌تواند تسهيلات نظامي را در اختيار ناتو قرار دهد و بسيار بيشتر و مجهزتر از ديگر كشورهاي غربي (اروپايي) است. 
سياست و راهبرد جديد آمريكا در قبال روسيه‌، تحريك‌سازي است. به اين معنا كه واشنگتن قصد دارد به طور مداوم سياست‌هايي را اتخاذ كند كه روسيه را تحريك و به واكنش وادار سازد. به همين مناسبت در تصميم جديد در ناتو نيروهاي اين پيمان نظامي ـ امنيتي را تا نقطه صفر مرزي روسيه اعزام كرده است. 
طبيعي است كه روسيه نيز همانند هر كشور ديگري نمي‌تواند آن را ناديده بگيرد. همچنين آمريكا قصد دارد در اقدام بعدي گرجستان را به عضويت ناتو درآورد كه در حال حاضر عضو ناظر آن است. 
سياست تحريك‌سازي روسيه حتي در ديگر كشورها از جمله اوكراين نمايان است كه به طور عمده از طريق شورش عليه رئيس‌جمهور پيشين آن آغاز شد تا اينكه به جنگ داخلي و خانمانسوز رسيد. 
اقدام ديگري كه آمريكا به‌تازگی در راهبرد تحريك روسيه انجام داده است به اختلافات درباره مأموران ديپلماتيك بازمي‌گردد. جان كربي، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد كه واشنگتن دو ديپلمات روس را از كشور اخراج كرده است. 
آمريكا مدعی است كه اين اقدام را در قبال برخورد فيزيكي نیروهای گارد سرویس امنیت فدرال روسیه با ديپلمات امريكايي انجام داده است؛ اما مسكو با انتشار فيلمي در اين باره اعلام كرده است؛ فرد آمريكايي خودش را معرفي نكرده و مشخص نبوده كه يك ديپلمات است، در حالي كه مي‌توانست يك افراطي يا عضو  داعش باشد.
با اين وجود چندي بعد مشخص شد كه وي از نيروهاي سازمان سيا است. حتي در فيلم منتشر شده از سوي مسكو مشخص است كه اين فرد آمريكايي به «افسر پليس» روسي حمله كرده است. بي‌شك اين دست از اقدامات آمريكا در قبال روسيه و در حوزه‌هاي مختلف ادامه خواهد داشت.
اما مسئله‌ ديگري كه بايد به آن پرداخت، بحث تهديدكننده گسترش ناتو به شرق است. ناتو در زمان تأسيس خود تنها 12 كشور را داشت كه در سال 1952 كشورهاي تركيه،‌ يونان، اسپانيا و آلمان غربي به آن اضافه شدند. بنابراين عمده آنها در شمال قاره آمريكا (آمريكا و كانادا) و بقيه در اروپاي غربي و همچنين تركيه به‌مثابه تنها كشور مسلمان عضو ناتو بودند.
با اين وجود در سال‌هاي بعد، به‌ویژه پس از فروپاشي شوروي سابق همه تلاش خود را براي گسترش ناتو انجام داد كه همه آن در راستاي نزديك شدن به مرزهاي روسيه بوده است. 
آمريكا در سال 1999 توانست كشورهاي شرق اروپا همچون؛ جمهوري چك، مجارستان، لهستان،‌ بلغارستان،‌ استوني،‌ لتوني،‌ ليتواني،‌ روماني، اسلواكي،‌ اسلووني و همچنين در سال 2009 دو كشور آلباني و كرواسي را به عضويت ناتو درآورد. 
در اين ميان سه كشور درياي بالتيك؛ استوني، لتوني و ليتواني جزئي از كشور اتحاد جماهير شوروي و لهستان كه «ورشو» پايتخت آن است و از اعضاي پيمان ورشو بودند كه در نظام دوقطبي در برابر ناتو قرار داشتند، حال آنکه آمريكا دقيقاً بر روي همين چند كشور دست گذاشته تا نيروي نظامي ناتو را به آنها اعزام كند. 
اين رويكرد حتماً فضاي امنيتي شده نظام بين‌الملل را امنيتي‌تر خواهد كرد و روسيه نيز دست به واكنش‌هاي لازم خواهد شد. در اولين اقدام، «سرگئی کاراگانوو» از مشاوران و نزديكان متنفذ ولاديمير پوتين تأكيد كرده است كه « اگر بحرانی به وجود آید، تمام سلاح‌هایی که از سوی ناتو در شرق بالتیک مستقر شده است، نابود خواهد شد... روسیه هرگز در زمین خود دیگر جنگ نخواهد کرد و نمی‌گذارد که دشمن وارد سرزمین‌هایش شود. اگر ناتو یک حمله تهاجمی علیه یک قدرت اتمی، یعنی روسیه کند، ما آنها را تنبیه خواهیم کرد.»
اقدام ديگر روسيه در قبال تحريكات ناتو مي‌تواند همان سياستي باشد كه انگليس را از اتحاديه اروپا جدا كرد؛ يعني سياست جداسازي كشورهاي عضو از ناتو. اين زمينه در حال حاضر فراهم شده است و بايد منتظر آينده ماند.
از سوي ديگر با توجه به قدرت اتمي روسيه، ‌اين كشور از جنگ با ناتو هيچ هراسي ندارد؛ اما حتي‌الامكان سعي دارد فضا به آن سمت نرود، مگر اينكه آمريكا تنش را به شرايط دهه‌های 60 و 70 ميلادي برساند و توان بازگشت از آن را نداشته باشد.

 محمدرضا بلوردی/ترکی الفیصل، رئیس اسبق سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی در نشستی که چندی پیش منافقین در پاریس برگزار کرده بودند، شرکت کرد و طبق معمول سخنانی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد. وی در عین حال علیه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و جنبش جهاد اسلامی نیز سخنانی گفت و این دو جنبش را به اشاعه هرج‌ومرج در منطقه متهم کرد و خواستار خلع سلاح آنها شد؛ درست همان خواسته‌ای که از سوی رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود. در واقع، این سخنان ترکی الفیصل گامی دیگر در راستای اقدامات پیشین او برای عادی‌سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و بی‌توجهی به قضیه فلسطین است. 
پیگیری مواضع و سخنان چند سال اخیر ترکی الفیصل نشان می‌دهد که سخنان رئیس اسبق سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی برای حمایت از سیاست‌های صهیونیست‌ها، موضوع جدیدی نیست و او به عنوان حلقه رابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی پیوسته در قامت معمار عادی‌سازی روابط بین تل‌آویو و ریاض ظاهر شده است. او در 24 سالی که ریاست دستگاه اطلاعاتی سعودی را عهده‌دار بود همیشه به سران رژیم صهیونیستی تأکید می‌کرد که روابط خود را با کشورش عادی کنند. وی همچنین در چندین نوبت نیز در مقام حامی اشغالگران ظاهر شده و در جلسات متعددی با آنها شرکت کرده است که از آن جمله می‌توان به دیدارهای او با تعدادی از شخصیت‌های رسمی صهیونیست‌ها (مانند عاموس یادلین، رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل؛ یائیر لپید، وزیر دارایی سابق رژیم صهیونیستی و یعقوب عمیدرور، مشاور امنیت ملی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم) اشاره کرد.
البته، سخنان اخیر این شاهزاده سعودی با واکنش تند و محکومیت گروه‌های مقاومت فلسطین و به ویژه حماس و جهاد اسلامی مواجه شد، به طوری که جهاد اسلامی با صدور بیانیه‌ای اتهام‌های ترکی الفیصل را خوش‌خدمتی به برنامه‌های رژیم صهیونیستی دانست که طی آن تلاش می‌کند قضیه فلسطین را کنار زده و روابط خود را با تمام کشورهای عربی عادی کند. جنبش حماس نیز سخنان الفیصل را افتراهایی بی‌پایه و اساس نامیده است که هیچ ارتباطی با این گروه به مثابه یک جنبش مقاومت در مقابل اشغالگری ندارد.
جنبش صابرین هم با رد سخنان ترکی الفیصل تأکید کرد که تمام گروه‌های مقاومت فلسطین به دنبال آزادی سرزمین فلسطین از طریق مبارزه مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی هستند. این جنبش تأکید کرد که برخلاف ادعای‌های مطرح‌شده از سوی این شاهزاده سعودی، جمهوری اسلامی ایران همیشه از مقاومت فلسطین برای شکست اشغالگران صهیونیست و دفاع از عزت و کرامت اسلامی حمایت کرده و هیچ‌گاه در پی ایجاد هرج‌ومرج در منطقه نبوده است. 
البته، موضع‌گیری اخیر ترکی الفیصل علیه گروه‌های مقاومت فلسطین مسبوق به سابقه است و چندی پیش عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی نیز بر اهمیت خلع سلاح جنبش‌های حماس،‌ جهاد اسلامی و دیگر گروه‌های فلسطینی تأکید و تصریح کرده بود با تحقق چنین خلع‌ سلاحی می‌توان با صهیونیست‌ها درباره خروج از سرزمین‌های اشغالی 1967 گفت‌وگو کرد.
طرح این سخنان از سوی وزیر خارجه سعودی واکنش و محکومیت ائتلاف نیروهای مقاومت فلسطین را در پی داشت و این ائتلاف تأکید کرد که سخنان خصمانه وزیر خارجه سعودی علیه مقاومت و ملت فلسطین دلیلی دیگر بر دست داشتن سعودی‌ها در توطئه علیه آرمان فلسطین و امت عربی است. این ائتلاف سخنان عادل الجبیر را مقدمه ‌طرح خطرناکی دانسته است که از سوی سعودی‌ها دنبال می‌شود و هدف از آن مجرم شناختن مقاومت در مقابل اشغالگری و تلاش برای ناکام گذاشتن انتفاضه فلسطین است.
کلام پایانی اینکه، سعودی‌ها در تلاشند با دنبال کردن این سیاست و موضع‌گیری علیه جریان مقاومت، موانع پیش روی خود برای عادی‌سازی روابط بین ریاض و تل‌آویو را بردارند؛ اما مقاومت فلسطین با حمایت جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله لبنان نشان داده است که همچون خاری در گلوی جریان رقیب باقی‌ خواهد ماند.

نمی‌توانستیم با ایران به توافق بهتری برسیم
خبرگزاری فارس: هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور برجام بار دیگر مسئولیت بی‌میلی بانک‌های بین‌المللی برای مراوده با کشورمان را به گردن «ضعف شفافیت نظام بانکی» ایران انداخت و در عین حال بر لزوم ادامه اجرای برجام تأکید کرد. «استفان مول» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور مربوط به توافق هسته‌ای با ایران گفت: اگر واشنگتن از توافق هسته‌ای کنار بکشد، خود را در جهان منزوی خواهد دید. آقای مول افزود: اگر برجام نبود و دیپلماسی در جهان شکست می‌خورد، این واقعیت وجود داشت که چطور با برنامه هسته‌ای ایران برخورد کنیم.» وی در ادامه گفت: «توافق بهتری وجود نداشت که به آن برسیم. اگر ایران به اجرای تعهداتش ادامه دهد و ما کنار برویم، ما تنها خواهیم بود.»
ادعای پلوسی درباره برجام و ایران 
پرس‌تی‌وی: رهبران دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا از نمایندگان هم‌حزبی خود خواسته‌اند به طرح‌های جمهوریخواهان که علیه توافق ‌هسته‌ای با ایران است، رأی مخالف دهند. این طرح‌ها با عنوان «قانون پاسخگویی ایران» شامل تحریم‌های جدیدی علیه تهران می‌شود که در صورت ادامه برنامه موشک‌های بالستیک و آنچه نقض حقوق بشر از سوی ایران خوانده شده، اعمال خواهند شد. نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا، چندی پیش در نامه‌ای به نمایندگان هم‌حزبی‌اش مدعی شد، این توافق بهترین راه برای «دور نگه‌داشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای است.»
برجام امنیت جهان را در معرض خطر قرار داده است!
خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: یک سناتور  آمریکایی در اظهاراتی مدعی شد، توافق هسته‌ای ایران سبب بی‌ثباتی در تمام جهان شده است. تام کاتن در مصاحبه با «نیوز رادیو» ایالت کانزاس ادعا کرد، این توافق نه تنها از امنیت آمریکا کاست؛ بلکه تمام جهان را نیز بی‌ثبات و پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای را تضعیف کرد. این سناتور تندرو آمریکایی همچنین ادعا کرد، رفتار ایران در کشورهای عراق و سوریه و در منطقه خلیج‌فارس تهاجمی‌تر شده است و ما به جای آنکه پاسخی به این رفتارهای بد ایران بدهیم، خود را به آن راه زده‌ایم و حتی پا را از این فرا‌تر گذاشته و به عنوان وکیل مدافع و رئیس اتاق بازرگانی ایران عمل کرده و این کشور را یاری می‌دهیم تجارت خود را افزایش دهد.» 
سیاست‌مان باید حمایت از سرنگونی جمهوری اسلامی باشد
خبرگزاری تسنیم: جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل گفت: حمایت از گروه‌های خواهان سرنگونی جمهوری اسلامی ایران، باید «سیاست اعلامی آمریکا و همه دوستان» ایالات متحده باشد. او در نشست پاریس با «مشروع» خواندن منافقین گفت: «یک موضوع ساده وجود دارد و آن، این است که از گروه‌های مشروع اپوزیسیون که حامی سرنگونی دیکتاتوری دین‌سالار در تهران هستند، حمایت کنیم.» بولتون که از طرفداران سرسخت جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ بوده است، افزود: «بگذارید صریح بگویم که این موضوع (حمایت از گروه‌های حامی سرنگونی جمهوری اسلامی ایران) باید سیاست اعلامی ایالات متحده آمریکا و همه دوستانش باشد تا این کار را در نزدیک‌ترین فرصت ممکن انجام دهند».
سناتورها خواستار تشدید تحریم‌ها علیه ایران 
خبرگزاری مهر: ۳۵ سناتور از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا در نامه‌ای به رئیس‌جمهور کشورشان در آستانه فرا رسیدن سالروز امضای «برجام»، خواستار شدت بخشیدن تحریم‌های ضد ایرانی شدند. در این نامه فراحزبی که «سوزان کولینز» و «بیل نلسون» دو سناتور آمریکایی رهبری آن را به عهده گرفتند، از اوباما خواسته شد، تضمین کند که تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران به بهانه فعالیت‌های غیرهسته‌ای، تقویت ‌شوند. قانونگذاران آمریکایی، ایران را به انجام فعالیت‌های مخرب در منطقه متهم کرده و خطاب به اوباما نوشتند: «از شما می‌خواهیم حداکثر شدت تحریم‌های موجود علیه ایران را ضمانت کنید.»

سوئیس: لغو حقوق شهروندی به جرم مسلمان بودن
اروپای مدعی حمایت از آزادی هر روز ابعاد جدیدی از واهی بودن این ادعا را به نمایش می‌گذارد که نمود عینی آن نادیده گرفتن حقوق مسلمانان است. در آخرین نمونه از بی‌توجهی‌های دولت سوئیس به حقوق پناه‌جویان و مهاجران مسلمان این کشور، این‌بار حقوق شهروندی دو دختر مسلمان به دلیل اینکه حاضر نشدند در کلاس شنای مختلط حضور یابند، لغو شد. بر اساس بیانیه‌ای که دولت سوئیس در این باره منتشر کرده است این دو دختر 12 و 14 ساله به دلیل اینکه از قوانین مدرسه برای حضور در کلاس درسی‌شان سر باز زدند، مجازات شدند. یک دادگاه منطقه‌ای در این کشور نیز، پدر دو دختر دیگری که به فرزندانش اجازه نداده بود با پسران شنا کنند  را به پرداخت جریمه 4000 فرانک سوئیس(معادل 2900 یورو) محکوم کرد. در موردی مشابه، پیشتر خودداری مقامات سوئیسی از اعطای تابعیت به دو برادر مسلمان که حاضر نشده بودند با معلم زن خود دست بدهند، جنجال‌آفرین شده بود.
آمریکا: رشد 800 درصدی جمعیت زنان زندانی 
بر اساس تحقیقات صورت گرفته تعداد زندانیان زن در آمریکا در 30 سال گذشته متجاوز از 800 درصد رشد داشته است، این در حالی است که تعداد زندانیان مرد در آمریکا نیز در مدت مشابه 416 درصد افزایش را نشان می‌دهد. به علاوه، دوسوم زنان زندانی به دلیل جرائم غیرخشونت‌آمیز در زندان به سر می‌برند و به بسیاری از زندانیان زن در آمریکا مدت محکومیت متناسب با تخلفات‌شان داده نمی‌شود. همچنین از آنجا که 60 درصد زنان زندانی آمریکا، مادر بوده و دارای فرزندانی زیر سن 18 سال هستند، این موضوع تأثیری منفی بر خانواده‌ها گذاشته و تعداد فرزندان آمریکایی که مادرشان در زندان هستند از سال 1991 به این سو دو برابر شده است. از هر 100 هزار نفر زن سیاه‌پوست آمریکایی، 380 نفر در زندان به سر می‌برند، در حالی‌که این رقم برای هر 100 هزار نفر زن با ریشه اسپانیایی 147 نفر می‌باشد. همچنین 73 درصد بانوان زندانی آمریکا دچار بیماری‌های روحی روانی هستند.
فرانسه: وضع بحرانی زندان‌ها 
وضع بحرانی زندان‌ها از مسائل مطرح شده در پرونده حقوق بشر فرانسه است که اعتراض‌ نهادهای حقوق بشر را نیز به همراه داشته است. برای نمونه زندان «اوسنی»  960 زندانی دارد، حال آنکه فضای آن برای 582 زندانی تعبیه شده است در هر یک از سلول‌های این زندانی دست کم دو یا سه زندانی حضور دارند و عده‌ای از آنها بر روی حصیر می‌خوابند. ازدحام جمعیت زندانیان این زندان به گونه‌ای است که حتی زندانیان تازه‌وارد به برخی از سلول‌های بند مخصوص زندانیان افراطی منتقل می‌شوند. شورای اروپا چندی پیش طی گزارشی درباره وضع زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها، زندان‌های فرانسه را در زمره بدترین زندان‌های اروپا از نظر تعداد جمعیت و همچنین میزان بالای خودکشی زندانیان ارزیابی کرد.
آلمان: حمله به زنان محجبه 
اسلام‌ستیزی و تبعیض نژادی به یکی از رفتارهای رایج بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان مبدل شده است. آلمان از جمله کشورهایی است که نادیده گرفتن و نقض حقوق مسلمانان در قالب رفتارهای نژادپرستانه به کرات در آن مشاهده می‌شود. برای نمونه چندی پیش یک زن محجبه آلمانی ترک‌تبار در شهر کیل واقع در شمال آلمان به دلیل داشتن حجاب مورد حمله قرار گرفت و به شدت زخمی شد. به گفته این زن محجبه، این اتفاق درمسیر او برای خرید روزانه روی داد و حمله چند ثانیه بیشتر طول نکشید. جامعه مسلمانان آلمان که بزرگ‌ترین جامعه مسلمان در اروپا است، در ماه‌های اخیر، مکرر در معرض حملات و توهین افراد راست افراطی بوده است و دولت آلمان نیز از این وضع بسیار نگران است. در عین حال گروه‌های مسلمان اذعان دارند که دولت آلمان به صورت جدی با پدیده خشونت ضد مسلمان مقابله نمی‌کند. گفتنی است، بیش از پنج میلیون مسلمان در آلمان زندگی می‌کنند که سه‌ونیم میلیون نفر از شهروندان آن ترک هستند.

 عبدالله عبادی/ جمهوری کامرون یکی دیگر از کشورهای مسلمان‌نشین غرب آفریقا  است. این کشور در همسایگی نیجریه و خلیج گینه واقع است.
آغاز روابط رژیم صهیونیستی و کامرون به دهه 1960 بازمی‌گردد، در این دهه کارشناسان رژیم صهیونیستی به منظور آموزش کارشناسان این کشور در زمینه‌های مختلف اعم از کشاورزی، دامداری، بهداشت، آموزش و پرورش و ... وارد کامرون شدند. این روند تا سال 1973 و شکست اعراب از صهیونیست‌ها ادامه داشت. به دنبال این شکست و بنا به درخواست ناصر روابط کشورهای آفریقایی از جمله کامرون با رژیم اشغالگر قدس قطع شد. 
در سال 1986 بار دیگر روابط دوجانبه تل‌آویو و یائونده پایتخت کامرون برقرار شد. در سال 1987 آتشفشان دریاچه نیوس در کامرون شروع به فوران کرد. این آتشفشان در 350 کیلومتری شمال شرق پایتخت این کشور قرار دارد که با فوران آن عده زیادی از ساکنان مناطق اطراف این دریاچه مجبور شدند خانه و کاشانه خود را ترک کرده و به دیگر مناطق این کشور پناه ببرند. شدت فوران گدازه‌ها و دود‌های سمی متصاعد از دهانه آتشفشان به حدی بود که 1500 نفر از ساکنان مناطق اطراف آن در اثر استنشاق آن کشته شدند. در این زمان مسئولان رژیم صهیونیستی که همواره مترصد فرصت‌ هستند تا حداکثر بهره‌برداری را از آن ببرند به عنوان اولین دولت قدم پیش گذاشتند و آمادگی خود را برای کمک به آوارگان و آسیب‌دیدگان اعلام کردند.
رژیم صهیونیستی یک هواپیما دارو و تجهیزات به همراه یک تیم پزشکی را به کامرون اعزام کردند و این اقدام مسئولان رژیم صهیونیستی تأثیر مهمی در ارتقای سطح روابط دو دولت ایفا کرد و از آن زمان تا به امروز سطح روابط دو طرف در بالاترین حد خود قرار داشته است.
در سال 2005 نیروهای ارتش کامرون با پیشروی در منطقه نفت‌خیز باکاسی که منطقه‌ای مشترک بین کامرون و نیجریه است، بخش‌های زیادی از این منطقه را تصرف کردند. این اقدام دولت کامرون با واکنش شدید ارتش نیجریه روبه‌رو شد و ارتش این کشور که یکی از قوی‌ترین ارتش‌های آفریقا است با یک حمله سراسری تمامی یگان‌های کامرونی را قلع و قمع کرد. مقامات دولتی و ارتش کامرون که از این شکست به شدت خشمگین شده بودند به دنبال فرصتی برای اعاده شأن اجتماعی از دست رفته خود بودند؛ از این رو از رژیم صهیونیستی درخواست کردند ضمن آموزش گارد ریاست‌جمهوری این کشور آن را به جدیدترین سلاح‌ها و تجهیزات مسلح کند.
مسئولان موساد سرهنگ بازنشسته آوی سیوان به همراه یک تیم از کماندوهای این رژیم را به کامرون اعزام کردند. سیوان و گروه همراهش طی چندماه حضور خود در کامرون موفق شدند تا از نظر تکنیکی و تاکتیکی ارتش کامرون و به‌ویژه گارد ریاست‌جمهوری آن را را ارتقا دهند، اما هلیکوپتر سیوان به هنگام اجرای یک مانور دچار نقص فنی شد و سقوط کرد و به این ترتیب سیوان کشته شد.
همان‌طور که گفته شد کامرون با وجود منابع عظیم نفت و سایر منابع طبیعی بسیار فقیر است و کشاورزی در این کشور هنوز به شکل کاملاً سنتی اجرا می‌شود و بسیاری از مردم از روش‌های پیش پا افتاده برای کاشت و برداشت محصولات خود استفاده می‌کنند. در سال 2015، 20 نفر از کارشناسان کشاورزی این کشور برای فراگیری روش‌های نوین کشاورزی عازم تل‌آویو شدند و طی اقامت خود در این شهر علوم مربوطه را فراگرفتند. علاوه بر این در سال 2015 سفارت رژیم صهیونیستی در یائونده اقدام به ایجاد اماکن ورزشی برای آوارگان کشور آفریقای مرکزی که به کامرون پناهنده شده بودند، کرد. پس از جنگ داخلی در آفریقای مرکزی که طی آن هزاران نفر از مسلمانان به دست مسیحیان این کشور کشته شدند، عده زیادی از مردم مناطق مرزی افریقای مرکزی وارد کامرون شدند و در اردوگاه‌هایی که به همین منظور ایجاد شده بود، سکنی گزیدند. با وجود پایان یافتن جنگ در این کشور این افراد همچنان از مراجعت به محل زندگی خود بیم داشتند؛ از این رو در همین اردوگاه‌ها در وضعیتی سخت به زندگی ادامه می‌دادند. 
رژیم صهیونیستی که همواره یکی از دشمنان اصلی و سرسخت مسلمانان در خاورمیانه است برای تلطیف چهره کریه خود نزد مسلمانان جهان اقدام به ارسال توپ، لباس و سایر تجهیزات ورزشی برای این اردوگاه‌ها کرد و با ایجاد اماکن ورزشی محدود سعی کرد به ظاهر اوقات فراغت جوانان مسلمان در این اردوگاه‌ها را پر کند.
البته، فعالیت‌های ورزشی رژیم صهیونیستی در کامرون سابقه‌ای طولانی دارد. در سال 2007 رژیم صهیونیستی که از علاقه جوانان کامرونی به فوتبال آگاه بود، با ایجاد یک آکادمی فوتبال در این کشور صدها جوان کامرونی را جذب این آکادمی کرد و با سرمایه‌گذاری بر روی آنان نسل جدیدی از فوتبالیست‌های طرفدار خود را در این کشور مسلمان غرب آفریقا تربیت کرد.

 پساز فروپاشی نظام دوقطبی و پایان جنگ سرد، اعضای ناتو دریافتند که این سازمان دچار نوعی بحران هویت شده است؛ اما اعضای ناتو با درک موقعیت جهانی و نظام بین‌الملل و با تغییر اهداف و بازشناسی موقعیت خود و تغییر رویکرد نظامی و دفاعی به رویکردهای سیاسی، اجتماعی توانستند بقای خود را تضمین کنند، هر چند پس از حادثه یازدهم سپتامبر 2001 باز هم نقش ناتو در امور دفاعی و نظامی، پررنگ‌تر شد.