«علي مطهري» نماينده مردم تهران گفت: «اختيارات رئيس‌جمهور در قانون اساسي كم نيست؛ اما بستگي به شخصيت هر رئيس‌جمهوري دارد كه چگونه از اين اختيارات استفاده كند. برخي از رؤساي‌جمهور مانند آقاي روحاني ملاحظاتي دارند و از برخي اختيارات خود استفاده نمي‌كنند. در بسياري از موارد، رئيس‌جمهور نبايد اجازه دخالت برخي نهادها و افراد غير مسئول را بدهد؛ اما آقاي روحاني اين اجازه را مي‌دهد و طبعاً ممكن است از اختيارات او كم شود و در خيلي از جاها آقاي روحاني اختيار دارد و مي‌تواند وارد شود؛ اما ورود نمي‌كند.»

امام خامنه‌اي  در پيامي به حجاج، مسلمانان را به ياري فلسطينيان فراخواندند

حضرت آيت‌الله‌العظميخامنه‌اي(مدظله‌العالي)خطاب به زائران بيت‌الله‌الحرام، پيام مهمي صادر كردند.

متن پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي به اين شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحيم

والحمدلله ربّ العالمين و صلّي الله علي رسوله الكريم الامين، محمّد خاتم النّبيّين، و علي آله المطهّرين سيّما بقيّة الله في الارضين، و علي اصحابه المنتجبين و من تبعهم باحسان الي يوم الدّين.

موسم حج در هر سال، ميعاد رحمت پروردگار بر امّت اسلامي است. فراخوان قرآنيِ «وَ اَذِّن فِي النّاسِ بِالحَج»، دعوت همگان در طول تاريخ بر سر اين سفره‌ رحمت است تا هم دل و جان خداجوي و هم نگاه و انديشه‌ خردورز آنان از بركات آن بهره‌مند گردد و هر سال درس‌ها و آموخته‌هاي حج، به وسيله‌ جماعاتي از مردم به سراسر جهان اسلام برسد.

در حج، اكسير ذكر و عبوديّت كه عنصر اصلي در تربيت و پيشرفت و اعتلاي فرد و جامعه است، در كنار اجتماع و اتّحاد كه نماد امّت واحده است و همراه با حركت بر گرد مركز واحد و در مسيري با هدف مشترك كه رمز تلاش و تحرّك امّت بر پايه‌ توحيد است و با يكساني آحاد حج‌گزار و نبود تمايز كه نشانه‌ برداشتن تبعيض‌ها و همگاني كردن فرصت‌هاست، مجموعه‌اي از پايه‌هاي اصلي جامعه‌ اسلامي را در نمايي كوچك نشان مي‌دهد. هر يك از احرام و طواف و سعي و وقوف و رمي و حركت و سكون در اعمال حج، يك اشاره‌ نمادين به بخشي از بدنه‌ تصويري است كه اسلام از اجتماع مطلوب خود ارائه كرده است.

تبادل دانسته‌ها و داشته‌ها ميان مردم كشورها و مناطق دور از هم و تعميم آگاهي‌ها و تجربه‌ها و خبرگيري از وضع و حال يكديگر و زدودن بدفهمي‌ها و نزديك كردن دل‌ها و انباشتن توان‌ها براي مقابله با دشمنان مشترك، دستاورد حياتي و بسي بزرگ حج است كه با صدها گردهمايي مرسوم و معمول نمي‎توان آن را به دست آورد.

آيين برائت كه به معني بيزاري از همه‌ بي‌رحمي‌ها و ستم‌ها و زشتي‌ها و فسادهاي طواغيت هر زمان و ايستادگي در برابر زورگويي و باج‌گيري مستكبران دوران‌هاست، يكي از بركات بزرگ حج و فرصتي براي ملت‌هاي مظلوم مسلمان است. امروز برائت از جبهه‌ شرك و كفر مستكبران و در رأس آن آمريكا، به ‌معني برائت از مظلوم‌كشي و جنگ‌افروزي است؛ به ‌معني محكوم كردن كانون‌هاي تروريسم از قبيل داعش و بلك‌واتر آمريكايي است؛ به ‌معني نهيب امّت اسلامي بر سر رژيم كودك‌كش صهيونيست و پشتيبانان و كمك‌كنندگان آن است؛ به ‌معني محكوميّت جنگ‌افروزي‌هاي آمريكا و دستيارانش در منطقه‌ حسّاس غرب آسيا و شمال آفريقاست كه رنج و مرارت ملّت‌ها را به نهايت رسانده و هر روزه مصيبت‌هاي سنگيني بر آنان وارد كرده است؛ به معني بيزاري از نژادپرستي و تبعيض بر اساس جغرافيا و نژاد و رنگ پوست است؛ به‌ معني بيزاري از رفتار استكباري و خباثت‌آميز قدرت‌هاي متجاوز و فتنه‌انگيز در برابر رفتار شرافتمندانه و نجيبانه و عادلانه‌اي است كه اسلام، همه را به آن دعوت مي‎كند.

اينها اندكي از بركات حجّ ابراهيمي است كه اسلام ناب، ما را به آن فراخوانده است و اين، نماد مجسّمِ بخش مهمّي از آرمان‌هاي جامعه‌ اسلامي است كه هر سال به وسيله‌ آحاد مردم مسلمان، به كارگرداني حج، نمايشي عظيم و پُرمضمون پديد مي‌آورد و با زباني گويا، همه را به تلاش براي ايجاد چنين جامعه‌اي فرا مي‎خواند.

نخبگان جهان اسلام كه جمعي از آنان از كشورهاي مختلف هم‌اكنون در مراسم حج حضور دارند، وظيفه‌اي سنگين و خطير بر دوش مي‎كشند. اين درس‌ها بايد به همّت و ابتكار آنان به مجموعه‌ ملّت‌ها و افكار عمومي منتقل شود و دادوستد معنوي انديشه‌ها و انگيزه‌ها و تجربه‌ها و آگاهي‌ها به ‌دست آنها تحقّق يابد.

امروز يكي از مهم‌ترين مسائل جهان اسلام، مسئله‌ فلسطين است كه در رأس همه‌ مسائل سياسي مسلمانان با هر مذهب و نژاد و زبان قرار دارد. بزرگ‌ترين ظلم قرن‌هاي اخير در فلسطين اتّفاق افتاده است. در اين ماجراي دردآور، همه چيزِ يك ملّت‌ـ سرزمينش، خانه و مزرعه و دارايي‌هايش، حرمت و هويّتش‌ـ مصادره شده است. اين ملّت به توفيق الهي شكست را نپذيرفته و از پا ننشسته و امروز از ديروز پُرشورتر و شجاعانه‌تر در ميدان است؛ ولي نتيجه‌ كار نيازمند كمك‌ همه‌‌ مسلمانان است. ترفند معامله قرن كه به ‌وسيله‌ آمريكاي ظالم و همراهان خائنش زمينه‌سازي مي‎شود، جنايتي در حقّ جامعه‌ بشري و نه ‌فقط ملّت فلسطين است. ما همگان را به حضور فعّال براي شكست اين كيد و مكر دشمن فرا مي‎خوانيم و به حول و قوّه‌ الهي آن را و همه‌ ترفندهاي ديگر جبهه‌ استكبار را در برابر همّت و ايمان جبهه‌ مقاومت، محكوم به شكست مي‌دانيم.

قال الله العزيز: اَم يُريدونَ كَيدًا فَالَّذينَ كَفَروا هُمُ المَكيدون. صدق الله العليّ العظيم. توفيق و رحمت و عافيت و قبولي طاعات را براي همه‌ حجّاج محترم از خداوند مسئلت مي‎كنم.

سيّدعلي خامنه‌اي

14مرداد ماه 1398

مصادف با 3 ذي‌الحجّه 1440

«محمدتقي فاضل‌ميبدي» در اظهاراتي گستاخانه دست به تحريف تاريخ اسلام زده و گفته است: «اينهايي هم كه مي‌گويند حضرت علي(ع) با معاويه جنگيد و صلح نكرد حرف‌شان غلط است. حضرت علي(ع) چند بار پيغام و نماينده فرستاد كه اين جنگ برافروخته نشود؛ حتي هيئتي را هم كه از سوي معاويه خدمت حضرت آمد قبول كرد و با آن صحبت نمود؛ منتها آنها مي‌خواستند معاويه را بر كشور اسلامي‌حاكم كنند؛ ولي حضرت علي(ع) زير بار نمي‌رفت.» وي افزوده است: «شايد عده‌اي احساس كنند ما تا آخر ايستاده‌ايم و همچون امام حسين(ع) تا شهادت مي‌جنگيم، در حالي‌كه خود امام حسين(ع) هم نمي‌خواست جنگ برپا شود؛ حتي روز عاشورا هم پيغام مي‌فرستاد كه صحبت نماييم و صلح كنيم.» مدعيان اصلاحات كه سعي مي‌كنند براي انتخابات با دوگانه‌سازي «جنگ و صلح» خود را صلح‌طلب و رقيب‌شان را جنگ‌طلب معرفي كنند، در تازه‌ترين اقدام خود پا را فراتر گذاشته و دست به تحريف تاريخ اسلام زده و مدعي شده‌اند كه «امام حسين(ع) هم در روز عاشورا پيغام صلح فرستاد.»

تكرار فدراليسم!

يكي از اعضاي حزب منحله مشاركت در گفت‌وگو با روزنامه «همدلي» اظهار داشت: «پيشنهاد خاتمي [در مورد ضرورت فدراليسم در شرايط كنوني كشور] موجب وحدت و همدلي بيشتر در ايران مي‌شود. ما در طول دوره هشت ساله رياست‌جمهوري آقاي خاتمي، شاهد وحدت و انسجام بيشتر بين ايراني‌ها بوديم. من معتقدم افرادي چون سيدجواد طباطبايي باعث رواج افكاري مثل موسوليني و هيتلر مي‌شود و نظر آقاي خاتمي به فردي مثل ماندلا و گاندي شباهت پيدا مي‌كند. من فكر مي‌كنم ديدگاه آقاي خاتمي نظري است كه موجب همبستگي و همدلي بين آحاد ملت ايران مي‌شود.» شايان ذكر است چندي پيش محمد خاتمي در ديدار با اعضاي شوراي شهر تهران، بهترين شيوه حكومت مردمي را «حكومت به روش فدرالي» دانست و به شدت مورد انتقاد و هجمه ساير مدعيان اصلاحات (و البته تكنوكرات‌ها) قرار گرفت.

زمزمه مذاكره با ترامپ

«قاسم محبعلي»، از مديران وزارت خارجه در دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه «آرمان» گفت: «هدف دولت آمريكا از زمان دولت جرج بوش تاكنون اين بوده كه موضوع ايران را به نوعي در سياست خارجي آمريكا كه يك موضوع كهنه بوده حل و فصل كند. اگر به گونه‌اي ‌ترامپ بتواند ايران را پاي ميز مذاكره آورده و مناسبات تهران‌ـ واشنگتن از شرايط كنوني خارج شود، طبيعتاً يك پيروزي بزرگ براي‌ ترامپ خواهد بود». رسانه‌هاي زنجيره‌اي بارها مدعي شده‌اند كه علت اصلي بي‌دستاوردي برجام، روي كار آمدن‌ ترامپ در آمريكاست. مدعيان اصلاحات بايد به اين سؤال پاسخ دهند كه مذاكره با يك ديوانه مزاحم كه پايبند به هيچ توافقي نيست، با كدام عقل و منطقي پذيرفتني است؟!»

مخالفت برادر سلمان با وي

شنيديم كه برادر ملك سلمان با بيان اينكه وي مخالف هرگونه جنگ عربستان با ايران است، افزود: «اگر محمد بن سلمان خواهان پيوستن به ائتلاف آمريكايي‌ـ انگليسي براي مقابله نظامي با ايران باشد، با او مخالفت خواهم كرد؛ زيرا چنين جنگي براي عربستان فاجعه‌بار خواهد بود.» او افزود: «به جاي تبعيت از طرح‌هاي دونالد ترامپ كه منطقه را به جنگ سوق مي‌دهد، بهتر است اقداماتي در راستاي متحد كردن شوراي همكاري خليج فارس اتخاذ كنيم. براساس اين گزارش، ملك سلمان نيز از پسرش محمدبن سلمان خواسته است كه با عمويش احمدبن عبدالعزيز مخالفت نكند و از ديدار او با ديگر شاهزاده‌ها ممانعت نكند.»

گروه سياسي/ رؤساي‌جمهور دو كشور فرانسه و جمهوري اسلامي ايران در هفته‌هاي اخير چند بار به صورت تلفني با هم گفت‌وگو كردند. اهميت اين گفت‌وگو به اين خاطر است كه بسياري از كارشناسان از احتمال مذاكره مجدد ميان ايران و فرانسه به نمايندگي از غرب خبر دادند. در ميان دو تماس رؤساي‌جمهور دو كشور، فرستاده ويژه رئيس‌جمهور فرانسه، «امانوئل بن» به تهران سفر كرد و پيشنهاد ويژه فرانسه را به گوش مقامات دولتي كشورمان رساند. گرچه هنوز به طور كامل مفاد پيشنهادات مطرح شده رسانه‌اي نشده است، برخي معتقدند فرانسوي‌ها تمام تلاش خود را كرده‌اند تا اجازه كاهش تعهدات برجامي ايران در مقابل بدعهدي غرب را ندهند. از سوي ديگر، دولت تدبير و اميد از زمان روي كار آمدن خود در سال 1392 به صورت ويژه مذاكره با غرب را سرلوحه كار خويش قرار داد و حاصل آن برجامي شد كه امروز جز ضرر و زيان براي منافع كشور هيچ نفعي براي ملت ايران نداشت. حال كه دولت نتوانست، از برجام به نتيجه‌اي مطلوب برسد، اين پرسش مطرح مي‌شود كه وزارت امور خارجه با چه استدلالي بار ديگر مذاكره با اروپا را مدنظر قرار داده است؟ آيا آمريكا و اروپا به تعهدات خود در برجام عمل كردند كه مذاكره مجدد با غرب دوبار مطرح مي‌شود؟

در پاسخ بايد گفت، اولاً واضح است كه هيچ گونه مذاكره با غرب مورد پذيرش جامعه، به ويژه قشر نخبگاني كشور نخواهد بود. دولت نيز در اين زمينه هيچ‌گونه مجوزي از سوي مردم و نخبگان ندارد و جامعه ديگر پشتيبان مذاكره با غرب نخواهد شد. ثانياً با نگاهي به رفتار گذشته فرانسه به خوبي معلوم مي‌شود اين كشور همواره رفتار خود را در جهت مخالف منافع جمهوري اسلامي ايران تنظيم كرده است. ثالثاً اروپا ثابت كرد هيچ‌گاه به صورت مستقل توان تصميم‌گيري ندارد و به شدت وابسته به آمريكاست؛ بنابراين بعيد نيست فرانسوي‌ها علي‌رغم پيام توئيتري ترامپ، نماينده نيابتي از جانب آمريكا باشند. خوب است سياست فرانسه در قبال كشورمان را يك‌بار ديگر از زبان خود امانوئل مكرون ياد آوري كنيم: «مكرون در گفت‌وگو با فرانس (24 مهر 1397) با تأكيد بر اشتراكات راهبردي با آمريكا عليه ايران مي‌گويد: «با آمريكا درباره مهار ايران اتفاق نظر داريم و تنها در شيوه رفتار با ايران اختلاف نظر وجود دارد.» مكرون در ادامه مي‌گويد: «احاطه كردن ايران با سياست الزام‌آور همان چيزي است كه من از زمان به دست گرفتن رياست‌جمهوري بر آن تأكيد دارم. براي من (مكرون) راهبرد با ايران چهار مبنا دارد: حفظ توانق هسته‌اي، توان مديريت فعاليت هسته‌اي ايران پس از سال 2025 (پايان برجام)، نظارت و كنترل فعاليت موشك‌هاي بالستيكي ايران، توان مقابله با نفوذ ايران در منطقه!

به خوبي مشخص است فرانسوي‌ها به دنبال دست نيافتن ايران به منافع خود تحت هر شرايطي هستند كه در اين زمينه اروپايي‌‌ها علي‌الخصوص فرانسه همچنان سياست گفتار درماني را  اجرا خواهند كرد و از نظر عملي هيچ‌گونه اقدامي طبق گذشته نخواهند كرد؛ بنابراين دولت بايد هوشيار باشد و سياست كاهش تعهدات برجامي را ادامه ‌دهد. چرا كه صبر در مقابل اروپا هيچ دستاورد سياسي براي كشورمان ندارد