«سردار مهدي رباني» معاون عمليات ستاد كل نيروهاي مسلح گفت: «امروز هيچ‌يك از كشورهاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي قادر به مقابله با كشور ما در يك نبرد زميني نيستند و قدرت موشكي ما نيز نقش بازدارنده براي هرگونه تعدي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي دارد. پرنده‌اي كه هيچ قدرتي نمي‌توانست آن را دنبال كند و از بين ببرد، با يك موشك بومي‌ساز به ‌نام «سوم خرداد» از فاصله 100 كيلومتري هدف و نشانه‌گيري شد، اين يك موازنه قدرت در سيستم پدافند هوايي كشور است و اقتدار جمهوري اسلامي را نشان مي‌دهد.»

روايت همسرانه از شهيد پاسدار مدافع وطن «محمد احمدي»

غزاله محمدي/يك سال پس از پيروزي انقلاب به دنيا آمد و كودكي‌اش همراه با هشت سال جنگ تحميلي طي شد. ولايت‌پذير و مطيع رهبر بود. وارد سپاه پاسداران شد تا از مرز و ناموس سرزمينش دفاع كند. ازدواج كرد و دختر اولش به دنيا آمد؛ اما دختر دوم را با چشم دنيوي نديد. گويا آثار جنگ هشت ساله رژيم بعث عراق عليه ملت و خاك ايران همچنان ادامه دارد و مين‌هاي كاشته شده در دل اين كشور گاهي جواني از جوانان غيور و شجاع مدافع وطن را روانه بهشت مي‌كند. شهيد پاسدار «محمد احمدي» 19 تيرماه سال جاري حين مأموريت و پاكسازي مناطق آلوده از مين‌هاي جا مانده از جنگ تحميلي، بر اثر انفجار مين در منطقه عمومي «سروآباد» به قافله شهدا پيوست. در ادامه با سركار خانم «بهاره خلوصي‌نيا» همسر اين شهيد بزرگوار همراه شديم.

***

* لطفاً خود را معرفي كنيد و از نحوه آشنايي و ازدواج با محمدآقا بگوييد.

من متولد اول فروردين‌ماه 1373 در روستاي بهارلو شهرستان قروه هستم. همسرم نيز متولد سال 1358 در همين روستا بود. چون هر دو اهل يك روستا بوديم همديگر را مي‌شناختيم؛ اما دختر عمه محمدآقا، معرف من به ايشان براي ازدواج بود. شهريور سال 1394 با همديگر ازدواج كرده و زندگي خود را در شهرستان قروه آغاز كرديم.

 

* محمد احمدي پاسدار بود. با توجه به شغل حساس و خطيري كه داشت روز خواستگاري به شما چه گفت و شما پس از ازدواج چطور خود را با شرايط شغل ايشان وفق داديد؟

روز خواستگاري از سختي‌هاي شغلش گفت و اينكه براي مأموريت به منطقه مي‌رود و من بايد گاهي سه روز تا يك هفته تنها بمانم. من هم قبول كردم؛ اما اصلاً فكر نمي‌كردم كه مجروح يا شهيد شود. پس از ازدواج هميشه مي‌گفت شما با هر سختي‌اي مي‌سازيد. هر وقت مي‌خواست به منطقه برود، او را از زير قرآن رد مي‌كردم و به حضرت ابوالفضل(ع) مي‌سپردم.

 

* چند فرزند داريد؟

دو دختر، يكي سه ساله و يكي هم چند هفته است؛ «آيسا» و «سما». سما 5 روز پس از شهادت پدرش و در 24 تيرماه به دنيا آمد.

 

* همسرتان پيش از شهادت چند مرتبه مجروح شد؟ آيا حرفي از شهادت مي‌زد؟

دو ماه پيش از اينكه به شهادت برسد، از ناحيه چشم تركش خورد و براي عمل جراحي به تهران آمد. هنوز چشم‌هايش بخيه داشت كه تصميم گرفت به منطقه برود. همسرم فرماندهي 20 نيرو را بر عهده داشت. وقتي فرمانده‌اش از او خواسته بود با اين وضعيت به منطقه نرود، قبول نكرده و گفته بود 20 نفر نيرو دارم، اگر پاي يك نفر روي مين برود چكار كنم؟ با همان شرايط به منطقه رفت و شهيد شد؛ اما در منزل هيچ وقت حرفي از شهادت نمي‌زد. يكي از دوستان صميمي‌اش پس از شهادت ايشان تعريف كرد بعد از اينكه يكي از دوستان صميمي آنها شهيد شد، محمد مي‌گفت من هم شهيد مي‌شوم. اين را از برخي همكارانش نيز پرسيدم و همه آنها اين حرف را تأييد كردند.

 

* از اخلاق و رفتار همسرتان بگوييد.

خيلي آرام، صبور، مهربان و شوخ طبع بود. اخلاق همسرم خوب نبود؛ بلكه بالاتر از 20 بود. هرگاه از موضوعي ناراحت مي‌شدم، مي‌گفت ناراحت نباش همه چيز درست مي‌شود. او پدر، مادر و يكي از خواهرانش را از دست داده بود و با اين حال خيلي صبور بود. همه اهالي روستا و همكارانش نيز از اخلاق خوبش تعريف مي‌كنند. خيلي دست و دلباز بود. ما يك قسط داشتيم كه پس از پرداخت آن گاهي حدود 300 الي 400 هزار تومان براي‌مان باقي مي‌ماند؛ اما با همديگر خيلي خوب زندگي را مي‌گذرانديم

 

* وقتي سما به دنيا آمد چه حسي داشتيد؟ اين روزهاي نبود همسر و دلتنگي را چطور تحمل مي‌كنيد؟

روز به دنيا آمدن سما، چشمم به در بود كه همسرم بيايد. خيلي سخت بود. هنوز آرام نشده‌ام و به شدت دلتنگ هستم. من كه نمي‌توانم مثل حضرت زينب(س) صبور باشم؛ اما از ايشان مي‎خواهم كه به من صبر دهد. لحظه‎اي كه پيكر همسرم را در پزشكي قانوني ديدم، نمي‎توانم فراموش كنم كه خيلي سخت بود. زماني كه تركش به چشم‌هايش خورده بود روزهاي سختي داشتم، چه برسد به الآن كه ديگر نيست؛ اما بايد بتوانم بچه‎هايم را آرام كنم.

 

* روزي كه پيكر شهيد را ديديد، درد و دل خاصي با ايشان كرديد؟

فقط گفتم چرا رفيق نيمه راه شدي؟

 

* وقتي آيسا بهانه پدر را مي‎گيرد چطور او را آرام مي‎كنيد؟

شب‌ها خيلي بهانه بابا را مي‌گيرد. دائم از من مي‌پرسد بابا كجاست و چرا نمي‌آيد؟ چند روز پيش كه گوشي همراه پدرش را ديد خيلي ناراحت شد و گفت چرا با خودش نبرده است. چند شب قبل بود كه بعد از بيدار شدن از خواب گفت بابا ديگر نمي‎آيد، عمه‎هايش گفتند بابا مي‎آيد؛ اما آيسا گفت نه بابا پيش خدا رفته است تا براي من ماشين خوشگل و ميوه‎هاي خوشمزه بياورد. دخترم باهوش است و تقريباً متوجه شده ‎است. همسرم هميشه مي‎گفت دخترم خيلي باهوش است.

 

* همسرتان چقدر به ولايت فقيه ارادت داشت؟

ايشان رهبر انقلاب را خيلي دوست داشت و هر وقت آقا را از تلويزيون نشان مي‌دادند مي‎گفت همه ساكت باشيد تا صحبت‎هاي آقا را گوش كنم. مي‎گفت ما هر چه داريم از سپاه و انقلاب است.

 

* آيا هيچ وقت حرف دفاع از حرم زده بود؟ بيشتر به كدام يك از ائمه ارادت داشت؟

به من حرفي نزده بود؛ اما خواهر كوچك‌تر محمدآقا تعريف مي‎كند دو سال پيش كه همكارش به سوريه رفته بود او نيز ثبت‌نام كرده و به خواهرش گفته بود مي‎خواهم به سوريه بروم. خواهرش هم گفته بود كردستان را سوريه و مريوان را حلب فرض كن و مدافع وطن باش. همسرم عصرها براي امام حسن(ع) و امام حسين(ع) و صبح ها براي حضرت زينب(س) نماز مي‎خواند و مي‌گفت حضرت زينب(س) خيلي مظلوم هستند. هر روز غروب هم غير از آيات ديگر قرآن، سوره واقعه مي‎خواند و به من هم مي‎گفت هميشه اين سوره را بخوان. به من تأكيد مي‎كرد بعد از بيدار شدن از خواب بلافاصله سلام بر حسين(ع) بگويم

 

* وقتي كه دخترها بزرگ شدند، اگر بخواهيد قصه‎اي از قصه‎هاي بابا را تعريف كنيد، چه مي‎گوييد؟

از مهرباني بابا براي‌شان مي‎گويم و از آنها مي‎خواهم مثل بابا مهربان، آرام و صبور باشند.

مدير گروه مهندسي «بهداشت محيط» دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌الله خبرداد

دانشگاه بقيه‌الله(عج) مبدأ بزرگ‌ترين طرح كاربردي در حوزه مديريت پسماند شد؛ طرحي كه براساس آن و با حذف استفاده از ظروف يكبار مصرف تنها در يك سال گذشته 20 ميليارد تومان صرفه‌جويي رقم خورد.

دكتر حسين معصوم‌بيگي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله(عج) به جزئيات طرح مديريت پسماند اشاره كرد و اظهار داشت: «طرح جامع مديريت پسماند با سه سال كار تحقيقات ميداني به عنوان الگوي جامع مديريت پسماند در سپاه طراحي، ابلاغ و اجرا شده و قابليت تسري در كليه نيروهاي مسلح را دارد.»

وي ادامه داد: «اين طرح بعد از اتمام و تدوين الگوي جامع مديريت پسماند، ابتدا به صورت پايلوت در معاونت مهندسي و پدافند غير عامل سپاه اجرا شد كه نتايج بسيار با ارزش بود و صرفه‌جويي ماهانه 1 ميليون و 900 هزار توماني به همراه داشت، در ادامه كل محتواي طرح بعد از اصلاحات لازم به يك نرم‌افزار قابل بارگذاري بر روي درگاه اينترنتي تبديل شد كه اين كار باعث شد تا از هر گونه توليد پسماند كاغذ جلوگيري شود.

مشاور فرمانده كل سپاه در طرح جامع مديريت پسماند گفت: «بعد از آماده شدن نرم‌افزار و گزارش اجراي پايلوت طرح، اين طرح جامع در قالب برنامه پنج ساله ششم به تصويب رسيد و بهمن ماه سال 1395 از سوي سردار سلامي براي اجرا به كل سپاه ابلاغ شد.»

 

مجموعه‌هاي اقامتي سپاه در مشهد از پسماند به درآمد رسيدند

مدير گروه مهندسي بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌الله(عج) افزود: «اجراي الگوي جامع مديريت پسماند در مجموعه‌هاي اقامتي سپاه توفيقات بسياري داشته است؛ به عنوان مثال در مشهد تا پيش از ابلاغ و اجراي طرح ماهانه مبالغ زيادي بين 3 الي 5 ميليون تومان بابت دفع پسماند به شهرداري پرداخت مي‌كردند و امروز نه تنها اين هزينه به صفر رسيده است، بلكه از طريق فروش پسماندهاي خشك ارزشمند توليد شده، ماهانه درآمد قابل توجهي بين 3 تا 8 ميليون تومان نيز كسب مي‌كنند.»

وي در ادامه تأكيد كرد: «پيشگيري از توليد پسماند و مصرف غير ضروري منابع و كاهش توليد پسماند دو استراتژي اصلي و مهم ما در طرح جامع مديريت پسماند هستند.»

معصوم‌بيگي افزود: «صفر شدن توليد نان خشك، صفر شدن دورريز مواد خام غذايي و غذا، صفر شدن استفاده از ظروف يكبار مصرف، عدم استفاده از كاغذ، عدم سوزاندن پسماندهاي خشك ارزشمند، عدم استفاده از پلاكاردهاي پلاستيكي با كاربري موقت و كوتاه‌مدت، صفر شدن نگهداري و دفع مخلوط پسماندها، صفر شدن دور ريز پسماند خشك ارزشمند قابل فروش، كاهش 50 درصدي مصرف روغن به خصوص روغن سرخ كردني و كاهش 80 درصدي دور ريز روغن‌هاي سوخته مصرف شده، كاهش 50 درصدي وزن و حجم و رطوبت پسماندهاي توليد و تفكيك صددرصدي انواع پسماند خشك ارزشمند و پسماند تر فسادپذير از جمله بخش‌هاي مهم طرح جامع مديريت پسماند است كه راهكارهاي ارائه شده در طرح به تحقق اهداف و استراتژي‌هاي اين طرح بزرگ كمك شاياني مي‌كنند.»

مدير گروه مهندسي بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌الله(عج) با بيان اينكه در دو سال اخير تنها با خريد نكردن ظروف يكبار مصرف در سپاه بالغ بر20 ميليارد تومان صرفه جويي شده است، گفت: «تا امروز به دنبال اجراي اين طرح، 50 درصد كاهش وزن و حجم پسماند توليدي در بيش از 80 درصد مراكز سپاه محقق شده است.»

معصوم‌بيگي در پايان با بيان اينكه الگوي جامع مديريت پسماند در دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌الله(عج) متولد شده است تصريح كرد: «اين طرح جامع از افتخارات دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌الله(عج) است كه شناسنامه اوليه آن توسط گروه مهندسي بهداشت محيط دانشكده بهداشت دانشگاه تدوين شده است.»

روايت همراهي و همدلي مردم استان كردستان در انقلاب

توليد نوزدهمين كتاب صوتي معاونت فرهنگي و تبليغات سپاه با عنوان «دخترم ناهيد» از سوي انتشارات معاونت فرهنگي و تبليغات سپاه در شهر سنندج آغاز شد.

به گزارش صبح صادق، مراحل صدابرداري و خوانش كتاب «دخترم ناهيد» با صداي 40 نفر از هنرمندان استان كردستان از حوزه هنري، بسيج هنرمندان، روابط عمومي و تبليغات سپاه بيت‌المقدس و صداوسيماي مركز كردستان در استوديو سينما «بهمن» سنندج در حال انجام است.

كتاب دخترم ناهيد مربوط به انتشارات «فاتحان» و به قلم «حسين جعفري»، روايت شهيده «فاتحي كرجو» است از همدلي و همراهي مردم غيرتمند استان كردستان در همه مراحل همراه انقلاب بوده و با تمام وجود و هستي خود از كيان اين انقلاب پاسداري كردند.

شهيده ناهيد فاتحي كرجو سوم مرداد 1344، در شهرستان سنندج به دنيا آمد، وي هفتم آذر 1361 در روستاي «هشتميز» سنندج به اسارت گروه‌هاي ضد انقلاب درآمد و پس از تحمل شكنجه‌هاي فراوان به شهادت رسيد. از تنديس استقامت و پايداري اين شهيده بزرگوار، همزمان با برگزاري كنگره پنج هزار و چهارصد شهيد استان كردستان در خرداد 98، در ميداني به نام اين شهيده عزيز، در سنندج رونمايي شده است.

گفتني است؛ همزمان با توليد اين كتاب صوتي پديدآورندگان اين اثر با خانواده اين شهيده بزرگوار ديدار كردند. مراسم رونمايي از اين كتاب صوتي همزمان با هفته دفاع مقدس، با مشاركت و همكاري سپاه بيت‌المقدس، صدا و سيما و حوزه هنري تبليغات اسلامي استان كردستان و با حضور هنرمندان، عوامل توليد اين كتاب صوتي و مردم خونگرم استان در سنندج برگزار خواهد شد. پيش از اين هجده عنوان كتاب صوتي جذاب در موضوعات گوناگون از سوي انتشارات معاونت فرهنگي و تبليغات نمايندگي ولي‌فقيه در سپاه در 113 ساعت و با نقش‌آفريني 303 نفر از هنرمندان توليد شده است. اين آثار بخش كتاب و كتابخواني پايگاه «پاسدار» و پايگاه «سراج انديشه» معاونت تربيت و آموزش عقيدتي‌ـ سياسي سپاه قابل بهره‌برداري است.

مسئول دفتر نمايندگي ولي فقيه در سپاه انصارالمهدي(عج)

زهره حسيني/ «حجت‌الاسلام حسن بيگدلي»، مسئول دفتر نمايندگي ولي‌فقيه در سپاه انصارالمهدي(عج) استان زنجان در گفت‌وگو با صبح صادق در مورد برنامه‌هاي نظارت مكتبي و معنويت كاركنان سپاه استان گفت: «نماينده محترم ولي‌فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درباره بحث نظارت مكتبي، رويكرد ويژه‎اي در برنامه‎هاي خود داشته‎اند كه تدوين و ابلاغ شده است. ما نيز طبق همان برنامه‏ها، فعاليت‎هاي خود را در سطح استان تنظيم و اجرا كرده‎ايم.»

بيگدلي اظهار داشت: «يكي از رويكردهاي حجت‌الاسلام والمسلمين حاجي‌صادقي بحث اثربخشي برنامه‌ها، نظارت مكتبي و بازرسي سازماني بوده كه جزء وظايف نمايندگي است. بخشي از اين نظارت به اشخاص و قسمت عمده آن به ويژگي‌ها و ساختار برنامه‎هايي كه در مجموعه سپاه اعم از حوزه نمايندگي، مجمع فرماندهي و حوزه بسيج اجرا مي‎شود، برمي‌گردد. در راستاي نظارت براي مجموعه ناظران اعم از ناظران آشكار و مخفي چندين جلسه برگزار و آنها را با مشخص كردن محورها، توجيه كرده‌ايم. نظارت‌ها با قدرت انجام مي‎گيرد كه خروجي بسيار خوبي هم داشته است.»

مسئول دفتر نمايندگي ولي‌فقيه در استان زنجان افزود: «احساس مي‎كنيم هر كجا نظارت داشته‌ايم، خروجي ويژه‌اي داشته است؛ به عنوان مثال نمايندگي‌هاي نواحي رده‎هاي مختلف سپاه استان را مكلف كرده‎ايم كه حتماً در پايگاه‎ها، حوزه‌هاي مقاومت و گردان‌هاي امام حسين(ع) حضور يابند كه علاوه بر نظارت و اطلاع از محتواي برنامه‌ها، افراد را از نزديك ببينند كه همين امر خروجي بسيار خوبي داشته است.»

وي تصريح كرد: «همچنين با سركشي به معاونت‎ها و جلسات ويژه با آنها و نهادهايي مثل بانك انصار، مهر اقتصاد يا بنياد تعاون بسيج يا سپاه سعي كرده‎ايم برنامه‎هايي در خصوص نظارت مكتبي كاركنان داشته باشيم. در راستاي پيشگيري از مشكلات اخلاقي، سياسي و اعتقادي جلسات سلسه‌وار مختلفي در تيپ، نواحي و مركز استان برگزار مي‌شود تا از بروز مشكلات جلوگيري شود. بنده نيز در كنار مجمع نمايندگان به بيش از 20 حوزه و حدود 50 پايگاه سركشي و نظارت كرده‌ام كه گزارش جمع‌بندي شده آن جهت رفع مشكلات، به فرماندهي نواحي فرستاده شده است.»

بيگدلي با اشاره به تقويت معنوي كاركنان گفت: «همان‌طور كه مقام معظم رهبري فرموده‌اند پايه سپاه، معنويت است. عرض مي‌كنم سپاه با معنويت زنده است. تراز معنويت سپاه در مقايسه با بيرون، رتبه اول را دارد؛ اما مسلماً ضعف‌هايي نيز داريم كه بايد آنها را برطرف كنيم تا به ايده‌آل برسيم. در اين باره يكسري برنامه ابلاغ شده است و معاونت تربيت امور شرعي و سياسي مركز ما براي همه پاسدارها برنامه‌هايي تنظيم كرده‎اند.»

وي افزود: «براي 140 پاسدار به همراه خانواده‌هاي‌شان برنامه سفر به مشهد مقدس برنامه‌ريزي شده است كه معاونت عقيدتي آنجا نيز برنامه‌هايي تدارك ديده‌اند كه خانواده‌ها از آن بهره‎مند شوند. يك اعزام به قم و شمال هم داشته‌ايم و سفر به جنوب كشور را نيز در دستور كار قرار داده‌ايم. برنامه‌هايي مثل بصيرت‌شناسي، مهارت ديني، تربيتي، آشنايي با سيره ائمه معصومين و مباحث سياسي روز در راستاي برنامه‌هاي ما براي كاركنان برگزار مي‌شود.»

مسئول دفتر نمايندگي ولي‌فقيه در استان زنجان گفت: «در راستاي ادامه برنامه‌ها، سال گذشته جلسات تربيت تعالي براي كاركنان برگزار كرديم. برنامه به اين شكل بود كه كاركنان يك روز از جلسه را همراه خانواده‌هاي خود شركت مي‌كردند كه بازخورد خوبي داشته است. برنامه‌هاي ديگر جهت تقويت معنويت كاركنان، بازديد از اماكن معنوي مثل امامزاده‌ها، گلزارهاي شهدا، ديدار با خانواده‌هاي شهدا، ايثارگران و علماست.»

09910004173/ بسيجي از سيستان و بلوچستان از قرارگاه شهيد فولادي شهرستان چابهار هستم با هشت سال خدمت. خواستار رسيدگي بيشتر به امور بسيجيان ويژه منطقه هستم. تعهدات بيمه ما كه تأمين اجتماعي است نياز به تقويت دارد.

09050000405/ سلام، چرا به افزايش قيمت‌هاي كالاهاي اساسي و مواد غذايي فروشگاهاي اتكاي نيروهاي مسلح رسيدگي نمي‌شود./ با تشكر يك بازنشسته نيروهاي مسلح

09180004323/ چرا مدرك دانشگاهي بسيجيان كد 89 اعمال نمي‌شود؟ پس از چند سال از خدمت هنوز وام مسكني هم نداده‌اند.

09150006153/ با سلام، چرا من كه پنج فرزند دارم با كسي كه سه فرزند دارد به يك اندازه بن نقدي كارت حكمتان شارژ مي‌شود؟

09160003882/ چرا مبلغ يارانه طرح حكمت اينقدر كم است در گراني و بازار در تلاطم.

09140008961/ دو انتقاد درخصوص دولت: 1‌ـ بازنشسته‌ها چه گناهي مرتكب شده‌اند كه حتي اگر با 30 سال خدمت نيز بازنشست شوند باز بايد حدود 800 تومان حقوق‌شان كم شود. چرا پاداش پايان خدمت را دولت پس از يك سال بازنشستگي مي‎دهد./ با تشكر «جهانگيري» از تبريز

09130000300/ خواهشمندم سپاه به مشكلات بازنشستگان بيشتر رسيدگي كند.

09390006626/ با سلام و تشكر از هفته‌نامه بسيار خوب‌تان و با آرزوي اينكه صبح صادق تبديل به روزنامه‎ فعال و مؤثري در سطح كشور شود، تنها از كلمات خارجي كه معادل فارسي آن موجود بوده يا ساخته شده استفاده نكنيد. حتي چاپ يك كلمه خارجي در صبح صادق زيبنده نيست.

09130006596/ در مأموريت مردم‌ياري زلزله كرمانشاه سال 1396 چشم راستم دچار حادثه شده. با وجود تأييد 40 درصد كميسيون بدوي سپاه هنوز هيچ خسارتي از طرف بيمه كوثر پرداخت نشده. بعد از دو سال جديداً مي‎گويند بايد مجدد كميسيون تشكيل شود.

09180004723/ سلام، لطفاً فيش حقوق را به دست ما نيروهايي كه در صفر مرزي خدمت مي‎كنيم برسانيد؛ چون از اين ماه فيش چاپ نمي‎كنند. مشكلاتش براي ما زياد است.

09140008961/ سلام و خداقوت محضر همه عزيزان صبح صادق. لطفاً مسئولان مربوط شناسه كسور وام و بدهي 7163 كمك به مقاومت اسلامي را فعال و جاري فرمايند. از آذرماه 1397 به علت انتقال حقوق به ساتا حذف شده است.

عليرضا جلاليان/موضوع «جمعيت» يكي از كلان‎ترين موضوعات مرتبط با امنيت ملي كشور است؛ چرا كه آينده كشور بر اساس نيروي انساني و كيفيت و كميت آن رقم خواهد خورد. يكي از موضوعات ذيل اين مسئله، ازدواج، خانواده و نظام تربيت و تعليم است. در واقع خانواده كه كوچك‌ترين نهاد و واحد اجتماعي به شمار مي‌آيد، مهم‌ترين عامل در كميت و كيفيت جمعيت بوده و بعد از آن نظام تربيت و تعليم رسمي و غير رسمي‌ـ كه شامل خانواده، مسجد، مدرسه و... مي‌شود‌ـ در كيفيت اين جمعيت تأثير مستقيم خواهند داشت. در شكل‌گيري تمدن نوين اسلامي به منزله آخرين مرحله از انقلاب اسلامي منتج به ظهور، اصلي‌ترين موضوع، عِده و عُده و كيفيت نيروي انساني اين تمدن است.

با توجه به اينكه هرجا از انقلاب اسلامي سخن باشد، بايد ردي از سپاه هم در تحقق اهداف جست، يكي از مسئوليت‎هايي كه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در خط مقدم انقلاب به عهده دارد، كمك به تربيت نيروهاي انقلابي است. پيش‎نياز اين امر را بايد در كيفيت دادن به امر ازدواج و تشكيل خانواده و نيز امر تربيت يافت. سپاه در اين ميان دو مأموريت دروني و بيروني دارد. مأموريت دروني شامل توجه به كيفيت تشكيل خانواده پاسداران و حفظ و تحكيم خانواده آنها، افزايش فرزندآوري و... با تمركز روي برنامه‎ريزي براي تربيت فرزندان و رفع تهديدات در اين باره است و مأموريت بيروني شامل كمك به دستگاه مسئول در زمينه كيفيت دادن به زندگي مردم، حفظ و تحكيم بنيان خانواده، افزايش فرزندآوري و كيفيت دادن به تربيت و تعليم بر اساس اسناد بالادستي كشور مي‌شود. به عبارت بهتر سپاه مسئول است، نيازهاي اساسي انقلاب اسلامي در آينده را با كيفيت‌بخشي به تربيت نيروهاي انقلابي تضمين كند. اينكه چرا سپاه بايد در اين حوزه پيش‏قدم باشد،‌ دلايل متعددي دارد؛ اول اينكه اين نياز انقلاب اسلامي است اما نكته دوم را بايد در رسالت سپاه، تاريخچه تشكيل و فعاليت‎هاي آن در اين چهل سال جست. اگر بتوان برهه‎هاي تربيتي انقلاب را به منزله يك نظريه تدوين كرد، به طور حتمي اقداماتي، مانند مبارزه با رژيم ستم‌شاهي، تشكيل كميته‌هاي انقلاب، جنگ با ضد انقلاب جدايي‌طلب، در رأس همه دفاع مقدس، جهاد سازندگي در ابتداي انقلاب و اردوهاي جهادي و محروميت‌زدايي، اردوهاي راهيان نور، سازمان مردمي بسيج و... همه و همه شكلي از نظام تربيت انقلاب اسلامي هستند كه در عمده اينها سپاه پاسداران انقلاب اسلامي دخيل است. امروز اگر در دانشگاه افسري و تربيت پاسداري امام حسين(ع) اردوهاي جهادي و راهيان نور و تربيت راويان دفاع مقدس جزء مفاد درسي افسران پاسدار است، اين خود نمونه‌اي بسيار كوچك از نظام تربيتي ايده‎آل انقلاب اسلامي است. حتي سپاه در مدل اجراي دبيرستان‌هاي سپاه در سال‎هاي دهه 60 و 70 هم نمونه موفقي از اين نظام تربيتي را نشان داد كه متأسفانه ادامه نيافت؛ اما به نظر مي‎رسد نيل به اهداف مدنظر انقلاب در حوزه تربيت و تعليم به يك مجموعه اقدامات منسجم و هماهنگ نياز دارد چنين الگويي در سپاه  مي‌تواند الگوي كشوري و حتي الگوي منطقه‌اي در بُرد جبهه مقاومت باشد. الگويي كه مبتني بر حيات طيبه اسلامي در برهه كنوني به صورت روزآمد طراحي و اجرا شده و با رفع نواقص و كاستي‎ها مدلي جهاني شود، مدلي كه اصول اساسي آن مبتني بر اسلام ناب است.

مي‎گفت آقا در يكي از ديدارهايي كه با فرمانده كل سپاه داشتند روي معنويت خيلي تأكيد كردند؛ به طوري كه انگار ستون اصلي سپاه ‎معنويت پاسدارانش است. اينكه فردي مثل سردار سلامي خود يك شخصيت با جاذبه معنوي است از سوي آقا محملي قرار گرفت كه روي اين موضوع تأكيد كنند كه بايد روي معنويت پاسداران كار شود؛ البته ايشان از موضوع ظاهر و ريش تا موضوع انجام نوافل و مستحبات، به ويژه نماز شب براي همه پاسداران هم تأكيد زيادي كردند؛ حتي در حد اينكه در نماز جماعت‎هاي پادگان‎ها هم اين امر مدنظر باشد.