تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۸۸ - ۰۸:۰۵  ، 
شناسه خبر : ۱۰۰۰۴۵
گفت‌وگوی اشپیگل با اعضای احزاب مختلف در لبنان
مترجم: مرضیه خادم‌شریف مقدمه: اشپیگل آنلاین - فواد سنیوره، نخست وزیر لبنان، همچنان در تلاش است تا قدرت را در دست داشته باشد. ولی حزب‌الله متعهد شده تا سقوط دولت سنیوره به اعتصابات دو هفته‌ای خود ادامه دهد. اشپیگل با تعدادی از اعضای احزاب مختلف لبنان در این باره به گفت‌وگو پرداخته است.

دکتر احمد فتفات، وزیر سازمان جوانان و تربیت بدنی و یکی از اعضای مهم حزب جنبش آیندهء سنی است.
*نظر شما دربارهء اعتصابات و واکنش دولت سنیوره چیست؟

**برعکس آن‌چه که اعتصابات‌کنندگان سعی دارند به نمایش بگذارند، دولت از محبوبیت برخوردار است. ما تاکید می‌کنیم که دولت به بقای خود و حفظ قانون اساسی ادامه خواهد داد.
احزاب مخالف خواستار حضور موثر در دولت هستند و ما نیز از این امر استقبال می‌کنیم. ما نمی‌توانیم بپذیریم که مخالفان خواستار اکثریت کابینهء دولت باشند. این امر موجب می‌شود تا قدرت کابینه در اختیار گروه اقلیت قرار گیرد. این اتهامات که دولت فاقد مشروعیت است کاملاً بی‌پایه و اساس است. دولت تنها زمانی جنبهء قانونی خود را از دست می‌دهد که رییس‌جمهور عوض شود یا پارلمان جدید انتخاب شود، یا نخست‌وزیر ترور شود یا استعفا دهد یا این‌که یک سوم به علاوه یک وزرا استعفا دهند. اگر هیچ کدام از این سناریوها اتفاق نیفتد دولت مشروعیت خود را حفظ می‌کند.
*دربارهء استقلال و حاکمیت لبنان نظرتان چیست؟
**اولین چیزی که من به آن اعتقاد دارم این است که لبنان جزو یکی از کشورهای عرب است و آن چیزی هم که از اهمیت ویژه برخوردار است این است که این کشور باید دارای استقلال و حاکمیت به دور از دخالت خارجی‌ها باشد. ما خواهان به رسمیت شناخته شدن این کشور به خصوص از سوی همسایگان و کشور سوریه هستیم. موضع ما در درگیری اعراب - اسراییل این است که لبنان آخرین کشور عرب خواهد بود که پیمان صلح با اسراییل را امضا خواهد کرد. اگر دولت‌های عرب تصمیم به آغاز جنگ آشکار با اسراییل بگیرند، لبنان اولین کشور خواهد بود که در این جنگ مشارکت خواهد کرد.
‌رمزی کنج عضو مهم حزب سیاسی مسیحی جنبش میهن‌پرستی آزاد به رهبری میشل عون است. این حزب برای سرنگون کردن دولت سنیوره به گروه مخالفان پیوسته است.
*دلیل حزب شما برای پیوستن به گروه مخالفان دولت چیست؟
**ما خواهان کشوری هستیم که از حاکمیت، آزادی و استقلال برخوردار باشد و به دور از دخالت‌های خارجی از طرف غرب و شرق باشد. ما خواهان پذیرش اصول همکاری و اتفاق‌آرا در ادارهء کشور هستیم و نمی‌توانیم دولتی را که به طور یک جانبه عمل می‌کند بپذیریم. ما تا زمانی که به دستیابی به اهدافمان نایل شویم به مخالفت ادامه خواهیم داد.
*آیا به نظر شما این دولت از مشروعیت قانونی برخوردار است؟
دولت کنونی به دلیل آن‌که اصول اولیهء قانون اساسی را نقص کرده از مشروعیت برخوردار نیست. در نتیجه، لبنان نمی‌تواند دولتی را تحمل کند که مانع از حضور احزاب مختلف در تصمیم‌گیری‌های سیاسی می‌شود.
دکتر حسین رهال مسوول روابط با رسانه‌ها در حزب شیعی حزب‌الله است. گروه وی ارتباطات نزدیکی با سوریه دارد و در اسیر کردن سربازان اسراییلی در اوایل تابستان که به جنگ بین اسراییل و حزب‌الله منتهی شد نقش داشته است.
*وضعیت کنونی کشور لبنان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

**توازن سیاسی کشور به دلیل دولت کنونی و مخصوصاً به خاطر تصمیمات سیاسی که بدون حضور اتفاق آرا و تمام احزاب و گروه‌ها گرفته شده از بین رفته است. ما باید بر تشکیل دولت وحدت ملی تاکید کنیم تا توازن مجدداً برقرار و ارتباط بین دولت کنونی و مخالفان برقرار شود.
*نظرتان راجع به سیاست خارجهء لبنان و ارتباط دولت سنیوره با آمریکا چیست؟
**از نقطه‌نظر روابط خارجه، ما احساس می‌کنیم که کشور تحت نفوذ آمریکا قرار دارد و این امر در آینده بر حاکمیت و استقلال کشور تاثیر منفی خواهد داشت. سفیر آمریکا دایماً در امور داخلی لبنان دخالت می‌کند. به طور خلاصه، دولت از توانایی لازم برای ادارهء کشور برخوردار نیست. نظر مردم این است که دولت باید تغییر کند.جوزف سرکیس، مارونی، وزیر گردشگری و طرفدار دولت حاکم است.
*مشکلات کنونی دولت سنیوره چیست؟
**مشکل به دولت مربوط نمی‌شود. دولت اکنون تنها نهاد رسمی است که فعالیت می‌کند. پیشنهاد ما این است که دورهء ریاست جمهوری امیل لحود خاتمه یابد و انتخابات ریاست جمهوری جدید برگزار شود. دولت جدیدی تشکیل شود که نمایندهء کامل تمام احزاب سیاسی باشد. ما خواهان کشور متحد ملی هستیم. یک کشور مدرن عربی که از تمام دخالت‌های خارجی عاری و مستقل است.