تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۸۸ - ۰۷:۲۳  ، 
شناسه خبر : ۱۰۰۶۶۹

شرق: نخست وزیر اسرائیل و همسرش از سوی سازمان بازرسی املاک برای بازجویی درباره یک معامله مشکوک احضار شدند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایهود اولمرت و همسرش متهم هستند که برای خرید ویلایی گرانقیمت از تخفیف هنگفتی در قیمت استفاده کرده اند. طبق گزارش روزنامه «هاآرتص» اولمرت ویلایی را به ارزش 2/1 میلیون دلار در سال 2004 خریداری کرد در حالی که طبق یافته سازمان بازرسی املاک اسرائیل، قیمت واقعی ملک 8/1 میلیون دلار بوده است. این سازمان اعلام کرده که تحقیق درباره این معامله از چند ماه پیش شروع شده و هنوز به پایان نرسیده است. سرحسابرس پرونده گفت در حال جمع آوری شهادت و سند درباره پرونده است. در یک تحول دیگر صدها نفر روز پنجشنبه با برپایی تظاهرات در اسرائیل ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل را به تسلیم شدن در مقابل حزب الله لبنان متهم کردند و خواستار کناره گیری وی از قدرت شدند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیت المقدس، تظاهرکنندگان پلاکاردهایی حمل می کردند که در آنها اولمرت را به «آرتور نویل چمبرلین» نخست وزیر پیشین انگلیس تشبیه کرده بودند. آنها همچنین تصاویری از ایهود اولمرت نخست وزیر، عمیر پرتز وزیر دفاع، تسیپی لیونی وزیر امور خارجه را در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «تسلیم شوندگان بروید بیرون.» آرتور نویل چمبرلین نخست وزیر پیشین انگلیس در سال 1938 با آلمان نازی توافقنامه های مونیخ را امضا کرد که این زمینه حمله آدولف هیتلر به اروپای شرقی را فراهم کرد. ارتش اسرائیل در حال عقب نشینی از جنوب لبنان است و کابینه اسرائیل به خاطر شکست در مقابل حزب الله تحت انتقادات شدید قرار دارند. بنا به اعلام وزارت دفاع اسرائیل، عمیر پرتز وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه دستور آغاز تحقیق درخصوص نحوه نبرد اسرائیل با حزب الله را صادر کرده است. در تهاجم 34 روزه اسرائیل به لبنان، 160 اسرائیلی از جمله 41 غیرنظامی کشته شدند. بر اساس قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل، درگیری های نظامی میان اسرائیل و حزب الله لبنان روز دوشنبه متوقف شد. در یک خبر دیگر به نوشته روزنامه هاآرتص نخست وزیر رژیم اسرائیل طرح های پیشنهادی خود برای خروج اسرائیل از بخش هایی از کرانه باختری را برای زمان کنونی به تعویق انداخته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، روزنامه هاآرتص با اشاره به آنچه که گفته می شود گفت وگوهای خصوصی میان اولمرت و دیگر وزرا و اعضای حزب وی بوده، نوشت: این مسئله دیگر در اولویت دستورالعمل دولت «ایهود اولمرت» قرار ندارد. یک منبع در دفتر نخست وزیری رژیم اسرائیل تایید کرد: اولویت الزام آور اولمرت هدایت مسئله بهبود آسیب اقتصادی در شمال اسرائیل است که در نتیجه حملات موشکی حزب الله لبنان ایجاد شده است.
به نوشته این روزنامه، اولمرت گفته است که بحث درباره پیشنهاد خروج از بخش هایی از کرانه باختری در زمان کنونی «مناسب» نخواهد بود.در یک خبر دیگر علنی شدن رسوایی جنسی وزیر دادگستری اسرائیل که از یاران نزدیک ایهود اولمرت نخست وزیر این رژیم به شمار می رود به بحران در کابینه اسرائیل که در تحولات اخیر لبنان تشدید شده است دامن زد. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از بیت المقدس محاکمه این وزیر اسرائیلی ضربه دیگری به دولت اولمرت خواهد بود که به خاطر ناکامی در جنگ 34 روزه با جنبش مقاومت اسلامی حزب الله لبنان تضعیف شده است. دادستان کل اسرائیل به «حایم رامون » هشدار داد شکایتنامه ای علیه وی ارائه شده است. رامون متهم است که یک سرباز زن 18 ساله را در مراسمی در دفتر دولت مورد آزار جنسی قرار داده است. این حادثه در 12 ژوئیه یعنی زمانی حادث شده که جنگ لبنان آغاز شد. رامون 56 ساله که مدعی بی گناهی است اعلام کرد روز یکشنبه تصمیم خواهدگرفت که جلسه استماعی قبل از ارائه شکایت نامه برگزار شود یا خیر. تحلیلگران قضایی چنین عنوان می کنند که دادستان کل اسرائیل بعید است اگر حتی رامون جلسه استماع برگزار کند نظر خود را عوض کند. همچنین سخنگوی وزارت دادگستری اسرائیل دیروز اعلام کرد: وزیر دادگستری از کابینه استعفا خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه این تصمیم یک روز پس از آن اتخاذ شده که دادستان کل اسرائیل «حایم رامون » را به فساد اخلاقی متهم کرد. رامون که مشاور نزدیک ایهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل است استعفای خود را روز یکشنبه اعلام خواهد کرد. «تزاهای موشه» سخنگوی وزارت دادگستری اسرائیل در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه خاطرنشان کرد: «وزیر تصمیم گرفته تا استعفای خود را روز یکشنبه ارائه دهد.»
آژیر خطر تقلبی
در یک تحول دیگر برای نخستین بار از زمان برقراری آتش بس میان نیروهای حزب الله لبنان و اسرائیل صدای آژیر خطر در نواحی شمالی اسرائیل به گوش رسید، اما رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که آژیرها به واسطه نقص فنی به صدا درآمدند. تاکنون گزارشی راجع به احتمال اصابت راکت در امتداد مرز لبنان منتشر نشده است. به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از روزنامه هاآرتص علایم هشداردهنده راس ساعت 30/10 صبح روز پنجشنبه به وقت محلی در شهرهای شمالی اسرائیل نظیر کریات شمونه و صفد به صدا درآمدند. رادیو اسرائیل نیز اعلام کرد که اهالی این مناطق باید هر چه سریع تر به مکان های امن پناه ببرند. مالک مغازه ای در فروشگاه زنجیره ای مرکز کریات شمونه گفت: خیلی خیلی ترسیده بودم. همین دیروز پس از یک ماه دوری به محل کار بازگشته بودم لذا نگران چنین اتفاقاتی بودم. همزمان با به صدا درآمدن آژیرهای خطر که به اشتباه از بیم حملات راکتی حزب الله به صدا درآمده بود خیابان های کریات شمونه ظرف چند دقیقه خالی شد. پس از پنج دقیقه شرایط به روال عادی خود بازگشت.