تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۲:۲۸  ، 
شناسه خبر : ۱۰۲۰۳۸

دکتر محمدابراهیم محمدی/ استاد دانشگاه و کارشناس ارشد اقتصاد انرژی
گروه اقتصادی
یکی از مهمترین انتظارات مردم از دولت جدید، ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای جویندگان کار است. ایجاد فرصت شغلی برای کلیه جویندگان کار به ویژه‌ فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموختگان جوان کشور، نقشی اساسی در ساماندهی وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارد:
سرمایه‌گذاری اصلی‌ترین راهکار ایجاد فرصت شغلی است. سرمایه‌گذاری اما نیاز به بستر و شرایط مناسب دارد.
1- سرمایه به دنبال شرایط با ثبات و دور از تنش‌های سیاسی است.
2- تراکم تشریفات و مقررات زاید و دست و پاگیر، افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری را خسته و مایوس می‌کند.
3- اطلاع‌رسانی مفید و موثر و کارآمد و شفاف‌سازی اطلاعات و جلوگیری از تداول رانت و فرصت‌طلبی رانت‌خواران به ویژه رانت اطلاعات، یکی از الزامات تحقق عدالت است.
4- سامان‌دهی امور مالیاتی و قانون کار از جمله اموری است که بایستی با دقت و وسواس و حوصله کافی به آن پرداخت و حاصل کار را به نحوی تنظیم کرد که رضایت مردم و مصالح کشور در آن لحاظ شود.
5- مبارزه با مفاسد اداری و اقتصادی مهمترین و اصلی‌ترین راهکار برقراری امنیت سرمایه‌گذاری است.
سرایت فساد در امور اداری و اقتصادی کشور، سرمایه‌گذاران سالم و صالح و همه آنها که توسعه و پیشرفت و برقراری عدالت مهمترین دغدغه‌شان است را دچار تردید و تزلزل می‌کند.
مهمترین وظیفه دولت به منظور برقراری امنیت سرمایه‌گذاری، مبارزه جدی و واقعی با مفاسد اداری و اقتصادی است.
در صورتی که خدای ناکرده دولت در انجام این مهم، کوچکترین تردید و سستی از خود نشان دهد به ضرس قاطع در کسب توفیق برای تحقق وعده‌های خود، دچار مشکل خواهد شد.
سرمایه‌گذار صالح و سالم و توانمند و کارآمد ما نه فقط نیاز به ورود به معرکه فساد ندارد بلکه به شدت پایبند به ساحت صدق و سلامت و پاسدار حلال و حرام خداوند است، و اتفاقا تحقق عدالت را در مراقبت و مواظبت دولت از برقراری روند سالم داد و ستد اقتصادی می‌داند.
در حالی که افراد ناتوان و بی‌عرضه و ناکارآمد اما دارای عطش ثروت و بی‌توجهی به حلال و حرام خداوند به لطایف‌الحیل، رخنه کردن و وسوسه و تحریک و تحریص عوامل اجرایی را پیشه خود کرده و حتی اگر ضرورتی پدید آمد در حاشیه فرد بزرگوار و آبرومندی قرار می‌گیرند و بدون توجه به آبروی افراد وجیه و مصالح کشور و ملت، همه کار می‌کنند.
دولت علاقه‌مند و مصمم به توسعه و پیشرفت و اعتلای کشور، مبارزه جدی با فساد اداری و اقتصاد را بایستی سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهد.
6- استراتژی توسعه کشور در برنامه چهارم توسعه و چشم‌انداز 20 ساله کشور ترسیم و به تایید رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مدظله‌العالی رسیده است. پایبندی دولت به استراتژی توسعه کشور یکی از مبانی اصلی فراهم آوردن امنیت سرمایه‌گذاری در کشور است.
7- اعتقاد و نهادینه کردن تفکر و نگرش سیستمی و به کارگیری دانش و تخصص بدنه کارشناسی، یکی دیگر از عناصر و عوامل ایجاد امنیت و دوری از مخاطره هم در بدنه کارشناسی و هم در حوزه سرمایه‌گذاری است.
به اعتقاد نگارنده آینده روشن است، و به تعبیر مقام معظم رهبری مدظله‌العالی "حرم در پیش و حرامی در پس" هر آنچه می‌بینم نور و امید و روشنایی است. رییس‌جمهور جوان تحصیلکرده، متدین و سرشار از اعتماد به نفس حاضر است و ملت ناظر. شدت نور به اندازه کافی زیاد است، تنها نگاه روشن‌بین می‌خواهد. به فضل خداوند هیچ نقطه تاریکی وجود ندارد.
بداخلاقی‌های انتخاباتی موجب شده بود که عده‌ای موفقیت خود را در تاریک جلوه ‌دادن رقیب جستجو کنند. که البته بصیرت ملت این مانع را نیز برطرف کرد. ما ملتی هستیم که شعارمان به تاسی از رهبر و بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و هدایت‌های رهبر بزرگوارمان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مدظله‌العالی این است:
"ما می‌توانیم" ان‌شاءالله