تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۸۸ - ۰۸:۱۵  ، 
شناسه خبر : ۱۰۵۱۸۲

به نوشته روزنامه « گازیه تا » وزیر دفاع جدید آمریکا روسیه را جز دشمنان ایالات متحده دانسته و سخنان گیتس احتمالا در تاریخ بعنوان نقطه آغاز دور تازه جنگ سرد ثبت می شود.
به گزارش روزنامه « گازیه تا » برخی کارشناسان سخنان وی را سیاسی و برای دفاع از بودجه نظامی پنتاگون دانسته‌اند.
روبرت گیتس گفت : « ما باید از تمامی امکانات و ابزار نظامی در مبارزه با تروریزم استفاده کنیم چرا که نمی دانیم در کشورهایی مانند روسیه چین کره شمالی ایران و کشورهایی نظیر آنها چه می گذرد » . این سخنان وزیر دفاع جدید آمریکا احتمالا در کتابهای تاریخی بعنوان نقطه آغاز دور تازه ای جنگ سرد به ثبت خواهد رسید.
به نوشته این روزنامه اظهارات آشکار و صریح گیتس دقیقا در زمانی به گوش میرسد که ولادیمیر پوتین قصد دارد به چند کشور خاورمیانه سفر کند و سرگئی ایوانف وزیر دفاع روسیه نیز برای شرکت در کنفرانس بین المللی امنیتی در مونیخ عازم آلمان می شود.
« گازیه تا » می افزاید اظهارات گیتس بلافاصله باعث عکس العمل نشان دادن بسیاری از کارشناسان روسی شد. ژنرال باز نشسته ویکتور اوزروف رئیس کمیته امنیتی شورای فدراسیون که در محافل نظامی روسیه بسیار بانفوذ است در این رابطه می گوید : « این اظهارات بیشتر جنبه سیاسی دارد. و وزیر دفاع آمریکا دقیقا در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان سخن میگفت که در حال آماده کردن خود برای اخذ تصمیمات مهم دولتی است» .
وی این سخنان را به منزله بمبی دانست و معنای آن را تنها یک چیز دانست و آن اینکه « روسیه همچنان دشمن شماره یک آمریکا محسوب می شود » .
این ژنرال روس با ذکر اینکه نمی توان تصور نمود که پس از گفتن چنین سخنانی باید در انتظار چه چیز بود ولی می توان چنین گفت که گیتس در واقع مانند یک سرباز وفادار می خواست به وظیفه خود بعنوان وزیر دفاع جدید عمل کرده و از اولین بودجه نظامی خود دفاع کند.
این روزنامه می نویسد این در حالی است که برخی کارشناسان نظامی و ژنرالهای ارتش روسیه که البته هرگز افراد تند رویی محسوب نمی شدند در شرایطی که نمایندگان دومای دولتی روسیه و شورای فدراسیون (سنا) یا اصلا وضعیت را وخیم ندانسته و یا حداکثر کاری که خواهند کرد خواستار توضیح در این باره می شوند بر ضرورت تجدید نظر سریع در دکترین نظامی کشور تاکید کرده اند.
ژنرال اوزروف می گوید از طرفی هم تندی سخنان گیتس را می توان نتیجه واکنش شدید روسیه به طرحهای پنتاگون برای استقرارعوامل سیستم دفاع ضد موشکی آمریکا در خاک چک و لهستان نامید.
این مقام سابق نظامی روس که خود عازم مونیخ است متذکر شد : « روسیه برای مبارزه با تروریزم و عدم گسترش سلاحهای کشتار جمعی اولویت خاصی قائل شده است ولی اگر اظهار وزیر دفاع آمریکا نشان دهنده دکترین نظامی این کشور باشد روسیه نیز قطعا باید در دیدگاه خود نسبت به جهان تجدید نظر کند».
وی همچنین یاد آور شد که در کنفرانس امنیتی مونیخ از گیتس خواهد پرسید که « شما با محاصره ما توسط سیستم دفاع ضد موشکی خود در مقابل چه کسی از خود دفاع میکنید با این اقدام خود دقیقا چه انتظاری از روسیه خواهید داشت؟»