تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۸۸ - ۱۰:۱۹  ، 
شناسه خبر : ۱۳۳۰۵۳

اسماعیل طرزی
از بدو حضور دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در قاره افریقا در دهه 1950 تا به امروز و جدا از فعالیتهای سیاسی و اقتصادی پررنگ این رژیم در افریقا موساد نیز فعالیتهای فراوانی در این قاره انجام داده که به طور کامل در راستای پیشبرد اهداف نامشروع رژیم صهیونیستی بوده است .
موساد جدا از آموزش سرویسهای اطلاعاتی کشورهای افریقایی نقش مهمی نیز در ایجاد تنش و درگیری بین این کشورها داشته است . معمبر قذافی رهبر لیبی طی سخنانی در نشست فوق العاده اتحادیه افریقا در شهریور ماه گذشته در طرابلس گفت: اسراییل نقش بزرگی در تخریب و بحرانهای افریقا ایفا نموده است لذا ما بستن سفارتخانه های اسراییل در این قاره را خواستاریم .
راهکار امنیتی یکی از راهکارهای رژیم صهیونیستی جهت پیشبرد اهداف خود در افریقا می باشد. در این چهارچوب رژیم صهیونیستی جدا از موساد از شرکتهای امنیتی نیز به طرق مختلف در افریقا استفاده می کند. به طور مثال شرکتهای (لیودان) و (شبح نقره ای) دو شرکت اسراییلی هستند که به آموزش شبه نظامیان قبیله ای برای حمایت از سران و شخصیتها می پردازند. جدا از این دو شرکتهای دیگری نظیر (یول بارلی) و (اباک) وجود دارند که در حیطه سیاست اسراییل به پشتیبانی از نظامهای حاکم و هواداران آنها در افریقا پرداخته اند.
در این میان موساد مهم ترین سازمان امنیتی اسراییل در قاره افریقا می باشد که وظیفه اش حمایت از کشورهای طرفدار اسراییل و مبارزه با حاکمان مخالف اسراییل در سرتاسر افریقا است .
در اجرای این سیاست چندین راهبرد از سوی این سازمان در افریقا پی‌گیری می‌شود که عبارتند از:
1 ـ حمایت از حکومتهای طرفدار اسراییل
در اجرای این سیاست موساد وظیفه آموزش سرویسهای اطلاعاتی کشورهای افریقایی طرفدار اسراییل را برعهده دارد . در سال 1385 چندین شورش و اغتشاش در مناطق مختلف گینه استوایی مخصوصا مناطق نفت خیز این کشور رخ داد و حکومت تئودور ابیانگ تا آستانه سقوط پیش رفت جهت غلبه بر این شرایط دولت گینه ضمن مذاکره با مقامات رژیم صهیونیستی خواستار اصلاح سیستم اطلاعاتی و ایجاد یک سازمان شبه نظامی قدرتمند در کشور شد تا در مواقع لزوم بتواند به کمک نیروهای دولتی بشتابد.
در تابستان سال 1386 نیز خانم جانسون سرلیف رئیس جمهور لیبریا با سفر به تل آویو از مقامات رژیم صهیونیستی درخواست کرد تا افسران سازمان اطلاعاتی لیبریا را تحت آموزشهای خود قرار دهند.
همچنین در سال 1387 با توجه به افزایش آدم ربایی وقتل و جنایتهای سازمان یافته در نیجریه دولت این کشور از موساد درخواست کرد تا آموزشهای لازم جهت مقابله با این گونه حوادث را به نظامیان این کشور ارایه دهد.
2 ـ براندازی حکومتهای مخالف رژیم صهیونیستی
درحال حاضر دولت سودان مهم ترین هدفی است که موساد پروژه براندازی در مورد آن را در حال بررسی و اقدام دارد. در اجرای این سیاست موساد اقدام به ایجاد دو پایگاه در منطقه کرده است این دو پایگاه عبارتند از پایگاه موساد در چادو پایگاه موساد در جیبوتی پایگاه موساد در چاد یکی از شناخته شده ترین پایگاههای رژیم صهیونیستی در افریقا می باشددر این پایگاه نیروهای افسران اطلاعاتی و امنیتی فرانسه حضور دارند و به پیگیری وقایع و رخدادهای دارفور و جنوب سودان می باشند. این پایگاه همچنین با جنبش آزادی بخش سودان به رهبری عبدالواحد محمد نور و نیروهای او در ارتباط و تعامل است .
3 ـ مبارزه با گروههای جهادی اسلامی در افریقا
یکی دیگر از اهداف موساد در افریقا مبارزه با سازمانها و گروههای جهادی اسلامی در افریقا می باشد. در راستای این ماموریت موساد در سال 1988 اقدام به ترور ابوجهاد از مبارزان سازمان فتح در خاک تونس نمود . درحال حاضر نیز ترور بازرگانان شیعه طرفدار حزب الله لبنان در دستور کار موساد قرار دارد. موساد باتوجه به وضعیت امنیتی بسیار ضعیف کشورهای افریقایی اقدام به ترور بازرگانان شیعه طرفدار حزب الله لبنان در کشورهای نیجریه سیرالیون ساحل عاج کنگو لیبریا و... می کند.
به طور مثال به نوشته هفته نامه الوطن العربی به هنگام وقوع جنگ داخلی ساحل عاج بین سالهای 1381 تا 1385 سربازان فرانسوی که برای نجات اتباع آن کشور به ساحل عاج اعزام شده بودند ناگهان با افرادی برخورد کردند که به زبان عربی و با لهجه روستاییان جنوب لبنان سخن می گفتند. این افراد از اعضای ارتش پیشین (آنتوان لحد) سرکرده شبه نظامیان مزدور رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان بودند که اکنون همراه افراد موساد به کشورهای افریقایی منتقل شده بودند.
الوطن تاکید کرده لبنانیهای مزدور موساد روابط بازرگانان شیعه لبنانی در کشورهای آفریقایی و میزان کمک های مالی آنان به حزب الله و جنبش آمل را شناسایی و در این زمینه اسناد و مدارک تهیه می کنند. مقامات رژیم صهیونیستی بر این باورند که بازرگانان شیعه در آفریقا که در تجارت الماس اشتغال دارند مهمترین منبع مالی حزب الله هستند. الوطن العربی به نقل از منابع امنیتی اروپا افزود تهیه گزارشی از فعالیتهای بازرگانان شیعه در آفریقا نخستین مرحله عملیات موساد و مرحله نهایی ترور بازرگانان سرشناس شیعه لبنانی است طی چند سال گذشته حدود 30 لبنانی در کشورهای لیبریا و جمهوری کنگو به دست عوامل موساد کشته شده اند .
اما آنچه مهاجران لبنانی را در افریقا غافلگیر کرده مشارکت عناصر لبنانی ارتش پیشین آنتوان لحد در عملیات تروریستی موساد است .
سازمان جاسوسی اسراییل طی چند سال گذشته توانسته است از میان چند هزار مزدور لبنانی که به فلسطین اشغالی گریخته اند 200 نفر آنان را پس از آزمونهای طاقت فرسا استخدام کند. الوطن العربی تاکید کرده است عملیات موساد در افریقا و کشورهای آمریکای جنوبی مانند برزیل و آرژانتین با همکاری سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) صورت می گیرد.