تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۶  ، 
شناسه خبر : ۱۳۶۶۴۶
نشست هفتگی سخنگوی وزارت خارجه
اشاره: سخنگوی وزارت خارجه کشورمان بار دیگر تحریم را کارآمد و سازنده‌ ندانست و بهترین رویکرد را محترم شمردن حقوق هسته‌ای ایران برشمرد. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت خارجه پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران، سالروز شهادت امیرکبیر را گرامی داشت.

اهمیت روابط تهران و مادرید
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص ریاست دوره‌ای اسپانیا بر اتحادیه اروپا و روابط ایران و اسپانیا، با بیان اینکه روابط دو جانبه تهران و مادرید از اهمیت بالایی برای ما برخوردار است، خاطرنشان کرد: روابط دو جانبه تهران و مادرید و همچنین روابط دو جانبه ایران با اتحادیه اروپا از اهمیت بالایی برای ما برخوردار می‌باشد.
وی افزود: امیدواریم با ظرفیت‌های فراوانی که وجود دارد و با در نظر گرفتن چارچوب‌های مربوطه، فعالیت‌های دو جانبه و احترام متقابل برنامه‌های مورد نظر را با هم دنبال کنیم.
آماده خرید و معاوضه سوخت به صورت مرحله‌ای هستیم
سخنگوی وزارت خارجه در مورد ضرب‌الاجل دو ماهه ایران به گروه وین برای تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران، اظهار داشت: در مورد فعالیت‌های هسته‌ای و تامین سوخت رآکتور تهران ما همچنان منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم و هم برای خرید سوخت و هم معاوضه به صورت مرحله‌ای و در صورتی که شرایط ما احراز شود، ‌آمادگی داریم.
مهمان‌پرست ادامه داد: اگر این دو امکان‌پذیر نشد، تولید سوخت این رآکتور در دستور کار ما خواهد بود.
تحریم فاقد کارآیی
خبرنگاری به اظهارات هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا که از تشکیل جلسه با حضور قدرت‌های بزرگ در این هفته درباره ایران و همچنین تبادل نظر در خصوص تحقیقات علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و نظر سخنگوی وزارت خارجه را در این خصوص جویا شد که وی تحریم‌ها را کارآمد و رویکردی سازنده ندانست و افزود: فکر نمی‌کنیم با این روش موضوعات موجود حل شود.
مهمان‌پرست بهترین روش را رویکردی خواند که حقوق کشورهای مختلف از جمله حقوق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران محترم شمرده و نیازهای فعالیت‌ صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نیز تامین شود.
وی با بیان اینکه پرونده هسته‌ای ما کاملاً روال عادی دارد، خاطرنشان کرد: دخالت دادن مسائل سیاسی و اغراض خاص در این پرونده صحیح نیست.
مهمان‌پرست در پاسخ به پرسشی در خصوص تحریم جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تحریم را کارآمد و درست ندانست و گفت: به جای احقاق حقوق کشورهای متعهد که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کاملی داشتند، برخوردهای سیاسی با اغراض خاص، درست و سازنده نیست و اگر در عمل چنین کاری را صورت دهند، همانگونه که در 30 سال گذشته انجام دادیم، بر توان مردم و جوانان کشور حساب کرده و انشاءالله پله‌های ترقی را محکم‌تر از گذشته طی می‌کنیم.
حیدری کارمند بخش کنسولی است
یکی از خبرنگاران درباره اخبار مطرح شده در خصوص استعفا و پناهندگی کنسول ایران در نروژ سؤال کرد که وی در پاسخ اظهار داشت: ما در نروژ سفارت داریم و جایی که سفارت باشد، سرکنسولگری نمی‌تواند دایر شود. اینکه برخی فرد مورد نظر را سفیر یا سرکنسول خطاب کردند، غلط است. ماموریت سفیر ما پایان یافته و سفیر جدید نیز هنوز به نروژ عزیمت نکرده است.
وی در توضیح بیشتر گفت: آقای حیدری که اخباری در مورد آن منتشر شده کارمند بخش کنسولی است و ماموریتش به پایان رسیده و فردی به عنوان جایگزین وی اعزام شده است. مشکلی در رابطه با وضعیت تحصیلی فرزند وی وجود دارد که تمایل دارد مدت بیشتری در نروژ بماند تا مشکل دانشگاه فرزندش حل شود.
مهمان‌پرست یادآور شد: آقای حیدری هوشمند‌تر و زیرک‌تر از این حرف‌ها است که با فضاسازی‌های کسانی که با انقلاب و نظام مخالف هستند، راه اشتباهی را برود.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه همه دیپلمات‌های جمهوری اسلامی باهوش و ذکاوت از حقوق ملت دفاع می‌کنند، خاطرنشان کرد: وظیفه ما حمایت و دفاع از نظام جمهوری اسلامی و همه زحماتی که بابت این نظام کشیده شده و خون‌هایی که به پای آن ریخته شده است.
توافقات با عراقی‌ها
مهمان‌پرست در پاسخ به سؤالی در خصوص سفر اخیر متکی به بغداد و توافقات حاصله در این سفر، با اشاره به مرز یک هزار و 400 کیلومتری ایران و عراق گفت: در این مرز طولانی به طور طبیعی ممکن است برخی سو‌ء تفاهمات به وجود آید. در رابطه راهبردی و صمیمانه بین دو کشور حل این سوء‌ تفاهمات در چارچوب قانونی و حقوقی، با توجه به معاهده 1975 کاملاًًًًًً طبیعی انجام خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه به 3 توافق مهم در زمینه مرزهای آبی و خشکی متکی با مسئولین عراقی اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته‌های مربوط به مسائل مرزی خشکی و آبی، میله‌گذاری بر اساس معاهده 1975 و نشست کلانتران مرزی در طی 3 هفته آینده تشکیل خواهد شد و انشاءالله موردی برای سوء‌ استفاده کسانی که از روابط خوب دو کشور ناراحتند، باقی نمی‌گذارد.
آیت‌الله سیستانی مورد احترام همه مسلمانان
مهمان‌پرست در پاسخ به پرسشی در خصوص توهین به آیت‌الله سیستانی و شیعیان، گفت: اقدام ناپسندی که توسط برخی نهادهای مذهبی تکفیری به طور کینه‌توزانه نسبت به علمای مذهبی مطرح می‌شود از نظر همه مسلمانان و پیروان اهل بیت محکوم است.
وی افزود: آیت‌الله سیستانی جدا از بحث شیعه و سنی مورد احترام همه مسلمانان است و اینگونه برخوردها، اهانت به همه مسلمانان می‌باشد و امیدواریم شاهد این رویکردها که حریم علمای مذهبی را می‌شکند، ‌نباشیم.
جزییات از مجلس پیگیری شود
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص سفر هیئت پارلمانی انگلیس به جمهوری اسلامی ایران و اظهارنظرات مطرح شده مبنی بر مخالفت ایران با این سفر به دلیل مداخلات این کشور در امور داخلی ایران، اظهار داشت: سفر هیئت پارلمانی انگلیس موضوعی پارلمانی است و جزئیات آن باید از طریق مجلس دنبال شود.
مهمان‌پرست افزود:‌ اگر قرار است با سفری موافقتی صورت گیرد، مجلس در چارچوب روابط پارلمانی آن را بررسی و تصمیمش را اعلام می‌کند.
احضار کاردار فلسطین به وزارت خارجه
یکی از خبرنگاران به اقدام سایت اینترنتی وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در انتشار بیانیه گروهک تروریستی منافقین اشاره کرد و نظر مهمان‌پرست را جویا شد که مهمان‌پرست گفت: کار بسیار ناپسندی انجام شد و انتشار بیانیه این گروهک تروریستی که پرونده فعالیت‌های تروریستی آنها کاملا روشن است، در سایت رسمی فتح مورد اعتراض ما قرار گرفت و کاردار سفارت فلسطین در تهران در غیاب سفیر احضار و اعتراض جمهوری اسلامی به وی منعکس شد.
مهمان‌پرست ابراز امیدواری کرد که کشورهای دیگر نیز اقدام تروریستی منافقین را محکوم و حمایت از این گروه را از دستور کار خود خارج کنند.
فریب‌ خوردگان برگردند استقبال می‌کنیم
یکی از خبرنگاران در خصوص بازگشت برخی از اعضای گروهک تروریستی منافقین به ایران که ابراز پشیمانی کرده‌اند، سوال کرد که مهمان‌پرست پاسخ داد: اگر اتباع ایرانی با هر گرایشی مایل به بازگشت به کشور باشند، با استقبال مسئولین کشور روبرو می‌شود.
وی در عین حال افزود: در بین این ایرانیان اگر افرادی دارای سوابقی باشند و یا جرائمی را مرتکب شده باشند که قابل اغماض نباشد، به آن رسیدگی می‌شود.
سخنگوی وزارت خارجه افزود:‌ افرادی از اعضای این گروهک که فریب خورده و یا در مقطعی با این گروهک همکاری کرده باشند، در صورت تمایل برای بازگشت به ایران حتما با استقبال مسئولین مواجه خواهد شد.
شرایط‌مان احراز شود آماده‌ایم
مهمان‌پرست همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص معاوضه اورانیوم در داخل خاک ایران یا جاهای دیگر، با بیان اینکه ما همچنان آماده معاوضه اورانیوم غنی شده 3.5 درصد با 19.75 درصد هستیم، اظهار داشت: در صورتی که طرف مقابل ما آمادگی خود را برای این معاوضه به صورت مرحله‌ای اعلام کند، در نشست‌های بعدی درباره جزئیات این معاوضه از جمله محل و موضوعات دیگر مذاکره خواهیم کرد.
مهمان‌پرست بار دیگر تاکید کرد: ‌اگر شرایط مورد نظر ایران احراز شود، آماده این کار هستیم.
سفر وزیر خارجه عمان به تهران
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فارس از سفر امروز سه‌شنبه یوسف ‌بن علوی وزیر خارجه عمان به تهران خبر داد.
جریاناتی که از این روند ناراضی هستند
به گزارش خبرنگار فارس، رامین مهمان‌پرست در ادامه نشست هفتگی امروز سه‌شنبه خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات رئیس جبهه گفتمان ملی عراق مبنی بر اینکه ایران باعث محروم شدن این جبهه از حضور در انتخابات پارلمانی عراق شده است، با تاکید بر اینکه ما در امور داخلی عراق دخالت نمی‌کنیم، اظهار داشت: ما ضمن اینکه خواستار ایجاد ثبات، امنیت و برقراری حکومتی مردمی در عراق هستیم، تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم تا این دولت مردمی با فعالیت‌ خود به رشد و توسعه منطقه کمک کند.
وی افزود: خیلی از جریانات ممکن است از این روند راضی نباشند و منافع خود را در ایجاد عراقی با ثبات و با امنیت کامل نبینند و این جریانات حرف‌هایی می‌زنند و اقداماتی را انجام می‌دهند که تامین کننده منافع مردم منطقه نیست.
منتظر اقدام طرف مقابل هستیم
خبرنگاری اظهارات مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مبنی بر ترجیح این کشور برای گفتگو با ایران را مورد اشاره قرار داد و از سخنگوی وزارت خارجه پرسید آیا پیشنهاد جدیدی از سوی غرب برای گفتگو پیرامون موضوع هسته‌ای دریافت کرده‌اید؟ که وی پاسخ داد: بعد از اجلاس ژنو با گروه 1+5 که برای موضوعات مورد علاقه تشکیل و بسته پیشنهادی ایران در دستور کار قرار گرفت ما همچنان منتظر اقدام طرف مقابل برای اعلام تاریخ جلسه بعدی هستیم که موضوع آن جلسه نیز بسته پیشنهادی ماست. می‌توانیم با مشترکات بسته پیشنهادی ایران با بسته پیشنهادی که طرف مقابل داده بود این مذاکره را شروع کنیم.
مقتدر و صاحب نفوذ هستیم
یکی از خبرنگاران درباره اقدامات ایران در صورت اعمال محدودیت برای صدور روادید در قبال مسئولین کشور سؤال کرد که مهمان‌پرست در این باره گفت: اگر اقدامات نادرستی توسط برخی کشورها صورت گیرد نباید در افکار عمومی ما جدی تلقی شود.
وی ادامه داد: ما مقتدر، صاحب نفوذ و تاثیرگذار در مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای هستیم و اگر کسی این خط و رویکرد را دنبال کند که خود را از ظرفیت‌های جمهوری اسلامی محروم کند به خود و منافع کشورش ضربه می‌زند.
باز هم نشانگر حقانیت ایران
خبرنگاری برنامه‌های ایران برای مقابله با تحریم‌ها از جمله تحریم بنزین را مورد سؤال قرار داد که مهمان‌پرست در این باره اظهار داشت: اگر قرار شد در مورد سوخت فسیلی از جمله بنزین چنین تهدیدی را علیه مردم ایران انجام دهند باز هم نشانگر حقانیت ماست و ثابت می‌کند که رویه این کشورها درباره سوخت هسته‌ای بهانه‌ای بیش نیست.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: اگر در آینده سوخت فسیلی پایان یابد و کشورها محتاج سوخت هسته‌ای شوند با این سوخت چطور می‌خواهند کشورها را تهدید کنند؟ و این حتماً مورد قضاوت افکار عمومی قرار می‌گیرد.
جریان سازی رسانه‌ای
خبرنگاری درباره اخبار مطرح شده مبنی بر پناهندگی تعدادی از دیپلمات‌های ایران در خارج از کشور سؤال کرد که مهمان‌پرست مطالبی که اخیراً عنوان شد جریان سازی و فضاسازی رسانه‌ای دانست و افزود: اگر به منابعی که به این اخبار دامن می‌زنند توجه کنید از جمله آنچه درباره چاه نفتی فکه عنوان شد، اغراض سیاسی پشت این خبررسانی کاملاً مشهود است.
وی اضافه کرد: ما از رسانه‌ها انتظار داریم به هویت خود و دقت اخبار توجه کنند و با واقع بینی از افتادن در دام‌هایی با اغراض سیاسی خاص بپرهیزند.
به باور مهمان‌پرست اگر به این موارد توجه نشود حیثیت و شرافت خبرنگاری را مخدوش می‌کند.
اهانتی شود برخورد می‌کنیم
یکی از خبرنگاران به پخش فیلم ضد ایرانی 300 در یکی از شبکه‌های تلویزیونی ترکیه اشاره کرد که سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: ما با دوستان خود در کشورهای مختلف درباره فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی در رایزنی هستیم و اگر اقدامی در اهانت به تاریخ یک کشور صورت گیرد حتماً برخورد می‌کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در عین حال خاطرنشان کرد: در داخل ترکیه شبکه‌های فراوان خصوصی وجود دارد که ممکن است براساس جهل چنین کنند که حتماً با آنها برخورد می‌شود.
کوتاهی نکردیم
وی در پاسخ به سؤالی درباره میانجیگری ایران در قبال تحولات قفقاز از جمله بین آذربایجان و ارمنستان، گفت: ما در طول سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و استقلال جمهوری‌های سابق شوروی هر تلاشی در حد توانمان بود برای از بین بردن تنش‌ها و حل مشکلات منطقه کوتاهی نکردیم و اگر احساس کنیم از این ظرفیت برای حل مشکلات منطقه می‌توانیم استفاده کنیم،‌ حتما اقدام می‌کنیم.
محاکمه سه تبعه آمریکایی
خبرنگاری درباره سه تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران سؤال کرد که مهمان‌پرست در این باره اظهار داشت: قوه قضاییه براساس مسائلی که در پرونده آنهاست در این باره تصمیم می‌گیرد؛ البته قرار است به زودی محاکمه شوند.
دخالت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای راهکار درستی نیست
سخنگوی وزارت خارجه درباره تحولات یمن نیز هر نوع دخالت کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در یمن را راهکار درستی ندانست و گفت: ما استفاده از شیوه‌های نظامی در حل مشکلات را کاملاً ناکارآمد ‌می‌دانیم و معتقدیم به توسعه تنش بیشتر منجر خواهد شد.
وی ادامه داد: دولت یمن اعلام کرده که آماده مذاکره با گروه‌های مختلف است که ما از این رویکرد استقبال می‌کنیم.
به گفته مهمان‌پرست با نشستن، گفتگو و یافتن ریشه‌هایی که در ایجاد این بحران‌ها نقش دارند بخصوص توجه به فقر و بیکاری می‌توان مشکلات را حل کرد.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف به جای لشکرکشی و هزینه‌های بالای نظامی برای کمک به این وضعیت تلاش کنند که اقتصاد این کشورها (از جمله یمن) رشد یابد و مشکل بیکاری حل شود تا زمینه‌های افراط‌گرایی و تروریسم از بین برود.
وی گفت که برخی کشورهای اروپایی نسبت به این رویکرد اعلام آمادگی کرده‌اند.
دخالت‌های دیگران کمک کننده نیست
خبرنگاری به اظهارات چند سناتور آمریکایی که اعلام کرده‌اند باید به معترضین در ایران کمک کرد اشاره کرد و نظر مهمان‌پرست را جویا شد که وی در این باره اظهار داشت: مسئله داخلی ایران به مردم ایران ارتباط دارد و دخالت‌های دیگران در امور داخلی ایران به آنها کمکی نمی‌کند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه آنها به دنبال یافتن روزنه‌هایی هستند، گفت: آنها می‌خواهند به وضعیت قبل از انقلاب برگردند و نگران منافعی که از دست داده‌اند، هستند. ما در داخل طبق یک رویکرد آزاد و مردمسالاری بحث‌های خود را دنبال می‌کنیم.
وی توصیه کرد: کسانی که از بیرون اظهارنظر می‌کنند وقتشان را بگذارند به مشکلات داخل کشور خود رسیدگی کنند.
نگران نباشید از یک جایی می‌خریم
یکی از خبرنگاران درباره خریداری محموله‌ بنزین از ونزوئلا سؤال کرد که وی پاسخ داد: بالاخره از یک جایی خریداری می‌شود شما نگران نباشید.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره کارشناس مطبوعاتی دفتر نمایندگی ایران در نیویورک هم گفت که جایگزین وی اعزام می‌شود.
مهمان‌پرست در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره سفر منوچهر متکی به دمشق و اینکه آیا در این سفر درباره روابط سوریه و عراق گفتگو شده است؟ اظهار داشت: این سفر در راستای رایزنی‌های مستمری است که کشورهای مختلف با توجه به شرایط موجود و اتفاقات منطقه‌ای انجام می‌دهند.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که در حال حاضر در دستور کار قرار دارد موضوع فلسطین است، روندی را که خط سازش برای بحث فلسطین آغاز کرده، مورد اشاره قرار داد و گفت: خط سازش نسبت به دفعه قبل از موضع ضعیف‌تر و پایین‌تری وارد شده است.
مهمان‌پرست با ذکر این نکته که رژیم صهیونیستی هیچ یک از بند‌های پیشنهادی صلح عربی را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت، خاطرنشان کرد: این رویکرد موفق نخواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه یکی از اهداف سفر متکی به دمشق و همچنین سفر امروز یوسف بن‌ علوی وزیر خارجه عمان به تهران و سفرهای دیگری که در منطقه صورت می‌گیرد را حول موضوع فلسطین دانست و همچنین گفت: روابط بین سوریه و عراق یکی از موضوعات سفر آقای متکی به دمشق بود و امیدواریم در یک چارچوب منطقی و واقع‌بینانه شاهد بهبود هر چه بیشتر روابط عراق و سوریه باشیم.
خبرنگاری بیانیه دولت عراق مبنی بر اقدامات دیپلماتیک این کشور برای همکاری با آژانس بین‌المللی اتمی به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از احداث تاسیسات هسته‌ای ایران در مرز دو کشور را مورد اشاره قرار داد و نظر مهمان‌پرست را جویا شد که وی در این باره گفت: خوشبختانه با رایزنی‌ها و اقدامات فراوان، دوستان ما در منطقه به خوبی در ریز موضوع استانداردهای نیروگاه بوشهر و برخی از تاسیسات دیگر قرار گرفتند و نگرانی آنها برطرف شد.
وی ادامه داد: ما هم برای مردم منطقه و هم حفظ محیط‌ زیست استانداردهای مورد نظر را در نظر داریم و ملاحظاتشان را درک می‌کنیم و در بالاترین سطح ممکن این ملاحظات را در فعالیت‌هایمان رعایت می‌کنیم.
خبرنگار دیگری اظهارات برخی از مقامات منطقه درباره برنامه هسته‌ای ایران را مورد اشاره قرار داد که سخنگوی وزارت خارجه در این خصوص گفت: خوشحالیم که نگرانی دوستان ما در منطقه راجع به نیروگاه بوشهر و مسائل مربوط به استاندارد این نیروگاه حل شده است.
مهمان‌پرست با بیان اینکه سابقا این ابراز نگرانی از سوی این کشورها مطرح می‌شد، یادآور شد: با توجیهاتی که صورت پذیرفته و اطمینان از استاندارد این نیروگاه، دیگر این مطالب شنیده نمی‌شود.
وی فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را با همکاری آژانس و نظارت این سازمان و با رعایت تعهدات در چارچوب قانونی عنوان کرد که به تایید مکرر مدیرکل آژانس رسیده و در گزارشات آژانس نیز به آن اشاره شده است.
مهمان‌پرست در عین حال یادآور شد: دوستان ما انتظار ندارند که ما فراتر از چارچوب قانونی اقدام دیگری را بپذیریم. ما رویه طبیعی و حقوقی فعالیت‌هایمان را دنبال می‌کنیم و جای نگرانی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص ارسال نامه عراق به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد احداث نیروگاه هسته‌ای ایران در نزدیکی مرز عراق اظهار داشت: اگر چنین نامه‌ای ارسال شده باشد ما برای دوستانمان توضیح دادیم و آژانس نیز کاملا در جریان فعالیت‌های هسته‌ای ما قرار دارد.
مهمان‌پرست با بیان اینکه هر نوع تاسیس و ایجاد تاسیسات هسته‌ای جدید در راستای فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با اطلاع و همکاری آژانس صورت می‌گیرد و از استانداردهای بالا برخوردار است، گفت: امنیت مردم ما از امنیت کشورهای همسایه کمتر نخواهد بود و در استانداردها این موضوع مدنظر ماست.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص واگذاری مسئولیت رایزنی با مقامات سعودی برای روشن شدن وضعیت عمره‌گزاران ایرانی، اظهار داشت: به طور رسمی از سوی سازمان حج و زیارت چنین درخواستی به ما منعکس نشده ولی به عنوان وظیفه اصولی وزارت خارجه در حفظ حقوق اتباع ایرانی در خارج از کشور، وظیفه خود را به طور جدی دنبال می‌کنیم.
وی در عین حال تاکید کرد که حفظ شئونات و کرامت زائرین حتما باید توسط کشور میزبان رعایت شود.
یکی از خبرنگاران اظهارات پترائوس فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا در منطقه را درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران مورد اشاره قرار داد و نظر مهمان‌پرست را جویا شد که وی در این باره گفت: ما اظهاراتی که آقای پترائوس و یا برخی افراد نظامی دیگر مطرح کردند غیر مسئولانه و نسنجیده می‌دانیم.
وی افزود: حرف‌هایی که شاید در بین صداهای مختلفی که از آمریکا شنیده می‌شود تلاش دارند صداها را بلندتر به گوش جهانیان برسانند، نشانگر بازگشت به عقب و تکرار اشتباهات دوران هشت‌ ساله جمهوری‌خواهان است.
مهمان‌پرست ادامه داد: ما فکر می‌کنیم نسبت به عواقب این گونه اظهارات بی‌توجهی می‌شود و ما این رویکرد را غیرمسئولانه و نسنجیده می‌دانیم.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در خصوص حضور ایران در نشست لندن که قرار است اواخر سال جاری میلادی درباره افغانستان برگزار شود، گفت: ما مطمئن نیستیم که این کنفرانس چقدر به نفع مردم افغانستان تمام خواهد شد. با توجه به دستور کار اجلاس و رویکردهایی که این کنفرانس دنبال می‌کند ممکن است برخی دوستان احساس کنند که این اجلاس بیشتر به دنبال موضوعات داخلی کشور انگلستان است تا حل مشکل افغانستان.
وی ادامه داد: معتقدیم رویکرد منطقه‌ای باید مورد توجه جدی قرار گیرد و همه باید به این باور برسند که حل این مشکل توسط کشورهای منطقه با همکاری منطقه‌ای صورت خواهد پذیرفت.
مهمان‌پرست از اجلاس سه جانبه وزرای خارجه ایران، پاکستان و افغانستان در شنبه آینده در اسلام‌آباد خبر داد و گفت: موضوع افغانستان و موضوعات منطقه در این اجلاس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه تعیین تاریخ نهایی اجلاس سه جانبه (ایران، افغانستان و پاکستان) را از دستورات اجلاس اسلام‌آباد برشمرد و گفت که ممکن است این موضوع بعدا در سطح گسترده‌تری دنبال شود.