تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۵  ، 
شناسه خبر : ۱۴۳۵۸۵
«وطن‌امروز» از پروژه بی‌ثبات‌سازی ایران گزارش می‌دهد

گروه سیاسی: پس از کلید خوردن «پروژه بی‌ثبات‌سازی ایران» در سال 2006 که توسط سازمان سیا تهیه و با دستور بوش ابلاغ و عملیاتی شد، راه‌اندازی نوع جدیدی از جنگ اطلاعاتی موسوم به «نبرد سایبری» در دستور کار دولت آمریکا قرار گرفت. پروژه بی‌ثبات‌سازی سازمان سیا که با اختصاص بودجه 400میلیون دلاری کنگره آمریکا و با دستور بوش، عملیاتی شد، راه‌اندازی نوع جدیدی از جنگ اطلاعاتی موسوم به «نبرد سایبری» را با استفاده از عوامل گروهک‌های ضدانقلاب همچون منافقین، سلطنت‌طلبان، انجمن پادشاهی، فرقه ضاله بهائیت وگروه‌های موسوم به حقوق بشری در دستور کار قرار داد. این پروژه که با شبکه‌سازی گسترده در فضای مجازی و سایبر کلید خورد، اهدافی چون جمع‌آوری اطلاعات، جریان‌سازی و جنگ روانی علیه نظام جمهوری اسلامی، تاسیس سایت‌های مبتذل، حمایت خبری و رسانه‌ای از گروهک‌های تروریستی، اقدامات ایذایی و هکری و نفوذ به سرورهای دولتی، برنامه‌ریزی برای اخلال در سیستم مدیریت شهری از جمله سامانه سوخت‌رسانی و تهییج و تشویق به تجمعات غیرقانونی و اغتشاش در حوادث پس از انتخابات را دنبال می‌کرد.می‌توان گفت پروژه بی‌ثبات‌سازی در حقیقت یکی از روش‌ها و راهکارهای جنگ نرم یا مبارزه بدون خشونت است.
در این رویکرد تلاش می‌شود کاراترین روش‌ها و تا حد امکان با کم‌ترین خشونت برای براندازی و نابودی حکومت‌های رقیب، آموزش داده شود. یکی از نظریه‌پردازان مطرح در این زمینه «جین شارپ» دارای دکترای فلسفه از دانشگاه آکسفورد است. مهم‌ترین اثر «جین شارپ» در این زمینه کتاب From dictatorship to democracy است که به فارسی «از دیکتاتوری به دموکراسی» ترجمه شده است.شارپ در یکی از مصاحبه‌های خود ضمن تاکید بر اینکه دولت ایالات متحده آمریکا باید بودجه‌ای را برای حمایت از چنین اقداماتی در ایران اختصاص دهد، درباره میزان تأثیرگذاری این کتاب در فرآیند تحولات سال‌های اخیر می‌گوید: «کار ما اثر بسیار مهمی در ایران داشته است. البته متاسفانه هنوز حرکتی کاملاً موفقیت آمیز نداشته است... این کار خطرناکی است. ولی مردم به اندازه کافی شجاع بودند که این امور را انجام دهند». دولتمردان و سیاستمداران آمریکا نیز در راستای این سیاست، حمایت مالی از عاملان این نوع اقدامات را اجتناب ناپذیر می‌دانستند. «جوزف بایدن»، سناتور وقت و رئیس سابق کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا(معاون فعلی اوباما)، در یکی از سخنرانی‌های خود می‌گوید: «دولت بوش باید به تمام سازمان‌های غیردولتی آمریکایی اجازه بدهد که به گروه‌های ایرانی مرتبط با جامعه مدنی، حقوق بشر، فرهنگی و خواهان دموکراسی کمک مالی کنند». متعاقب این اظهارات در بیست و پنجم دی ماه 1381 (15 ژانویه 2003) کمیسیون بودجه سنای آمریکا مبلغ 10 میلیون دلار را به این امر اختصاص می‌دهد. در سخنان «میچ مک کانال» سناتور جمهوریخواه آمریکا نیز دکترین «جنگ نرم و مبارزه بدون خشونت»، یکی از دلایل اختصاص این بودجه عنوان می‌شود. وی در یکی از سخنان خود خطاب به رئیس مجلس سنا می‌گوید: «آقای رئیس! هم اکنون زمینه‌های تغییر سیاسی و اقتصادی در ایران وجود دارد. وظیفه ما این است که بفهمیم چگونه از این موقعیت استفاده کنیم. به نظر من حمایت مالی از فعالیت‌های مفید زیر بجاست؛ حمایت مالی از برنامه‌های رادیو ـ تلویزیونی ایرانی، حمایت مالی از چاپ نشریات سیاسی ایرانی، حمایت مالی از ایجاد سایت‌های اینترنتی، حمایت مالی از اشاعه اطلاعاتی درباره دموکراسی، روش‌های مبارزه بدون خشونت و سکولاریزم».
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
یکی از گروهک‌های فعال شده در این پروژه که ماموریت بی‌ثبات‌سازی در کشور را همواره دنبال کرده است، مجموعه‌ای از گروه‌های موسوم به حقوق بشری هستند که در قالب 3 تشکل فعالیت خود را از سال‌های گذشته آغاز کرده و پس از تصویب بودجه 400 میلیون دلاری سازمان سیا توسط کنگره، شتاب بیشتری دادند. یکی از این مجموعه‌ها، «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» است که فعالیت غیررسمی خود را در سال 84 آغاز و در نوروز سال 85 به صورت رسمی اعلام موجودیت کرد. این تشکل که به صورت هرمی فعالیت خود را آغاز کرد توسط کیوان رفیعی، احمد باطبی، سیدجمال حسینی، تارا نیازی و سما بهمنی تاسیس شد که پس از مدتی بهزاد مهرانی جایگزین سما بهمنی در هیات مدیره این تشکل شد. این مجموعه که بیش از 70 درصد بافت تشکیلاتی آن را فرقه ضاله بهائیت تشکیل می‌دهد توسط صادق نقاش‌کار و بهروز جاوید تهرانی از عناصر دستگیر شده در ماجرای 18 تیر 1378، به صورت غیررسمی در سال 1384 کار خود را آغاز کرد. چارت تشکیلاتی آن مجموعه‌ای متشکل از شورای مرکزی، کادر مرکزی، کمیته ارتباطی (واحد کارگری، واحد دانشجویی، واحد زنان، واحد کودکان، واحد زندانیان سیاسی، واحد اقلیت‌های مذهبی، واحد قومیت‌ها، واحد اصناف و واحد بین‌الملل)،کمیته اطلاع‌رسانی (واحد سخنگوی برون مرزی، واحد سخنگوی درون مرزی، واحد روابط عمومی و دبیرخانه)، کمیته تبلیغ و جذب، کمیته پژوهشی (واحد تحقیقات موضوعی، واحد ترجمه، واحد تحقیق وآموزش، واحد چاپ و انتشار) و کمیته اجرایی (واحد فنی و واحد اجرایی و تدارکات) است که پیش‌بینی می‌شود اعضای آن به حدود 500 نفر برسند. پیش از برگزاری انتخابات دهم ریاست جمهوری، احمد باطبی، عضو شورای مرکزی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران مذاکراتی را همراه با کیوان رفیعی با تنی چند از عوامل گروهک تروریستی منافقین جهت مسلح شدن و اقدام به ترور و به آشوب کشاندن کشور داشته است. باطبی همچنین در دیدارهایی که با رزیتا منطقی، سخنگوی دفتر لندن انجمن پادشاهی داشته است درباره نحوه عضوگیری و انجام عملیات مشترک تروریستی در داخل ایران مذاکراتی داشته است.باطبی پس از فرار از کشور، سال گذشته در دیدار با جورج بوش، رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا خواستار دریافت کمک‌های مالی، اطلاعاتی و حمایت‌های امنیتی بیشتر شده بود. پس از این دیدار بود که وی به همراه تنی چند از اعضای گروهش دیدارهایی را با ریچارد پرل، ولی رضا نصر و ریچارد هالبروک داشته‌اند. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران علاوه بر انتشار اخبار و گزارش کردن موارد نقض حقوق بشر به شکل روزانه که در وبسایت مجموعه منعکس می‌شود، اقدام به انتشار کتاب‌هایی در زمینه روند تکامل تاریخی حقوق بشر، آموزش حقوق بشر، انتشار اسامی زندانیان سیاسی (که هر ۳ ماه به روز می‌شود)، مصاحبه با زندانیان سیاسی و حتی اخیرا اراذل و اوباش و متهمان به اعدام و یا سنگسار و... انتشار جزواتی در زمینه آموزش حقوق زنان، حقوق کارگری، حقوق دانشجویی، حقوق قومیت‌ها و مذاهب و موارد دیگری از این دست کرده است. علاوه بر این ماهنامه خط صلح نیز توسط این ارگان در داخل ایران منتشر می‌شود. از دیگر فعالیت‌های مجموعه می‌توان به برگزاری مسابقات وبلاگ‌نویسی در زمینه حقوق بشر و تولید موسیقی با مضامین حقوق بشر توسط گروه آزادی( freedom band) اشاره کرد که این گروه بخشی از واحد فرهنگی مجموعه ‌است.
گزارش‌های سالانه این مجموعه در زمینه نقض حقوق بشر که به شکل آمار و موارد عددی نقض حقوق مطبوعات، زنان، دانشجویان، مذاهب، زندانیان و آمار اعدام‌ها و آمار عددی موارد دیگر نقض حقوق‌بشر، منتشر می‌شود، مورد استفاده و استناد بسیاری از خبرگزاری‌ها و دیگر فعالان حقوق بشر قرار می‌گیرد. این مجموعه براساس همین اخبار و اطلاعات با استفاده از شبکه اطلاعاتی خود که همچون مویرگ‌های بدن به امنیتی‌ترین بخش‌های کشور نیز نفوذ کرده‌اند، خوراک محتوایی و خبری رسانه‌های بیگانه همچون BBC ،CNN و VOA قرار می‌گیرد.
اخبار با مضامین حقوق بشر و اطلاعات درباره زندانیان سیاسی متعلق به اقوام و قومیت‌های مختلف از جمله کرد، ترک و بلوچ با هدف تفرقه‌افکنی و دامن‌زدن به جدایی‌طلبی ایشان و حتی فرق و مذاهب ضاله همچون بهائیت و صوفی‌گری، به شکل روزانه علاوه بر زبان فارسی به زبان‌های انگلیسی، فرانسه، کردی، عربی، ترکی و بلوچی در وب‌سایت مجموعه همراه با عکس، ویدئو و فایل صوتی و اسناد متنی منتشر می‌شود که این اسناد مختص مجموعه و گردآوری شده توسط اعضای مجموعه در داخل ایران است. علاوه بر این واحد خبرنامه، اخبار و گزارشات روزانه را از طریق پست الکترونیک برای اعضای خبرنامه که از طریق وب‌سایت ثبت‌نام کرده‌اند، ارسال می‌دارد. مجموعه فعالان حقوق‌بشر دارای چندین واحد (دانشجویی، کارگری، حقوق کودک، زنان و...) و چندین کمیته است و عضویت در آن برای عموم آزاد است. مسؤولان هر واحد وظیفه سرپرستی و تولیدات آن واحد را برعهده دارند. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کاملا تحت حمایت مستقیم دولت آمریکا توسط بازوی سازمان منافقین و به تبع آن سرویس‌های جاسوسی کشور‌های بیگانه فعالیت می‌کند. مجموعه مرصاد از مجموعه‌هایی است که از ابتدا توسط سرویس‌های جاسوسی بیگانه و رسانه‌های تحت امر ایشان شکل گرفته، فعالان آن گزینش شده و اسپانسر مالی آن مستقیما دولت آمریکاست. در این مجموعه احمد باطبی، که هدف سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه بوده است، از زندان و از کشور خارج شده و در کمتر از یک هفته به آمریکا منتقل می‌شود و بعد‌ها براحتی با هویت جعلی وارد کشور شده و مجددا بدون هیچ مشکلی از کشور خارج می‌شود. پر واضح است که علاوه بر تامین هزینه‌های مالی این فعالیت‌ها، تهیه هویت‌های جعلی با گذرنامه و شناسنامه و... کاری است که تنها از تشکیلاتی سازمان یافته و حرفه‌ای ساخته است.
کانون مدافعان حقوق بشر
دومین تشکلی که در قالب NGO و تشکیلات هرمی فعالیت خود را آغاز کرد تشکل «کانون مدافعان حقوق بشر» است که در سال 1381 توسط شیرین عبادی تاسیس و به ثبت قانونی در داخل کشور و ثبت بین‌المللی رسید. اعضای این کانون را علاوه بر شیرین عبادی، برخی وکلای دادگستری همچون محمد سیف‌زاده، محمدعلی دادخواه(وکیل پرونده دراویش گنابادی، علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی)، عبدالفتاح سلطانی (از اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری و وکیل اکبر گنجی، زهرا کاظمی و هاله اسفندیاری)، محمدشریف،نرگس محمدی (نایب رئیس وسخنگوی کانون) و ژینوس سبحانی (منشی بهایی کانون) تشکیل می‌دهند. نکته قابل تامل آنکه تعداد قابل توجهی از اعضای این مجموعه بهایی هستند.
کمیته گزارشگران حقوق بشر
سومین تشکل فعال در این مجموعه «کمیته گزارشگران حقوق بشر» است که در 10 اسفند 1384 توسط چند تن از دانشجویان دفتر تحکیم وحدت تاسیس شد. این مجموعه دارای شورای مرکزی 10 نفره است که اکثریت اعضای این کمیته را افراد فرقه ضاله بهائیت تشکیل می‌دهند. شورای مرکزی این کمیته عبارتند از: سعید کلانکی، شیوا نظرآهاری، سعید جلالی‌فرد، کوهیار گودرزی، سعید حائری، پریسا کاکایی، مهرداد رحیمی، سعید حبیبی، حسام میثاقی و نوید خانجانی.
راه‌اندازی کمپین یک میلیون امضا، القای تقلب در انتخابات دهم ریاست جمهوری، دامن زدن به مطالبات فمینیستی، اهانت به شریعت اسلام و سازماندهی زنان و دانشجویان برای حضور در آشوب‌های پس از انتخابات از جمله اقدامات این کمیته بوده است. این شبکه پس از وقوع فتنه اخیر، تلاش کرد ضمن شبکه‌سازی گسترده در فضای مجازی با انتشار اخبار خلاف واقع و کذب، کاربران اینترنتی را تحت پوشش و تاثیر خود قرار دهد. همچنین کمیته وکلا و خبرگزاری هرانا از دیگر مجموعه‌های مرتبط است که در یکی از آخرین اقدامات، عناصر این شبکه با حمایت‌های برخی کشورهای اروپایی در نشست موسوم به سازمان‌های غیردولتی در ژنو شرکت داده شده و در آستانه نشست 1+5 با ارائه آمار و اطلاعات کذب، اقدام به فضاسازی روانی علیه جمهوری اسلامی کرد. این شبکه از طریق برخی عوامل خود، دارای ارتباطات گسترده‌ای با بالاترین سطوح هیات حاکمه آمریکاست و از حمایت دولتمردان آمریکا برخوردار است. عوامل اصلی این شبکه، اهداف خود را از طریق برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا به لایه‌های میانی و فعال مجموعه منتقل کرده و متاسفانه با جذب و سوءاستفاده از کاربران ایرانی از آنان به عنوان عضو، بهره‌برداری می‌کردند. همچنین در پی انهدام شبکه‌های جاسوسی و سازمان یافته جنگ سایبری آمریکا، نیروهای امنیتی تعداد 29 سایت متعلق به این شبکه جاسوسی را که با پوشش دروغین فعالان حقوق بشر فعالیت می‌کردند، منهدم کردند.
گزارش‌های سالانه این مجموعه در زمینه نقض حقوق بشر که به شکل آمار و موارد عددی نقض حقوق مطبوعات، زنان، دانشجویان، مذاهب، زندانیان و آمار اعدام‌ها و آمار عددی موارد دیگر نقض حقوق‌بشر، منتشر می‌شود، مورد استفاده و استناد بسیاری از خبرگزاری‌ها و دیگر فعالان حقوق بشر قرار می‌گیرد. این مجموعه براساس همین اخبار و اطلاعات با استفاده از شبکه اطلاعاتی خود که همچون مویرگ‌های بدن به امنیتی‌ترین بخش‌های کشور نیز نفوذ کرده‌اند، خوراک محتوایی و خبری رسانه‌های بیگانه همچون BBC ،CNN و VOA قرار می‌گیرد.
اخبار با مضامین حقوق بشر و اطلاعات درباره زندانیان سیاسی متعلق به اقوام و قومیت‌های مختلف از جمله کرد، ترک و بلوچ با هدف تفرقه‌افکنی و دامن‌زدن به جدایی‌طلبی ایشان و حتی فرق و مذاهب ضاله همچون بهائیت و صوفی‌گری، به شکل روزانه علاوه بر زبان فارسی به زبان‌های انگلیسی، فرانسه، کردی، عربی، ترکی و بلوچی در وب‌سایت مجموعه همراه با عکس، ویدئو و فایل صوتی و اسناد متنی منتشر می‌شود که این اسناد مختص مجموعه و گردآوری شده توسط اعضای مجموعه در داخل ایران است. علاوه بر این واحد خبرنامه، اخبار و گزارشات روزانه را از طریق پست الکترونیک برای اعضای خبرنامه که از طریق وب‌سایت ثبت‌نام کرده‌اند، ارسال می‌دارد. مجموعه فعالان حقوق‌بشر دارای چندین واحد (دانشجویی، کارگری، حقوق کودک، زنان و...) و چندین کمیته است و عضویت در آن برای عموم آزاد است. مسؤولان هر واحد وظیفه سرپرستی و تولیدات آن واحد را برعهده دارند. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کاملا تحت حمایت مستقیم دولت آمریکا توسط بازوی سازمان منافقین و به تبع آن سرویس‌های جاسوسی کشور‌های بیگانه فعالیت می‌کند. مجموعه مرصاد از مجموعه‌هایی است که از ابتدا توسط سرویس‌های جاسوسی بیگانه و رسانه‌های تحت امر ایشان شکل گرفته، فعالان آن گزینش شده و اسپانسر مالی آن مستقیما دولت آمریکاست. در این مجموعه احمد باطبی، که هدف سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه بوده است، از زندان و از کشور خارج شده و در کمتر از یک هفته به آمریکا منتقل می‌شود و بعد‌ها براحتی با هویت جعلی وارد کشور شده و مجددا بدون هیچ مشکلی از کشور خارج می‌شود. پر واضح است که علاوه بر تامین هزینه‌های مالی این فعالیت‌ها، تهیه هویت‌های جعلی با گذرنامه و شناسنامه و... کاری است که تنها از تشکیلاتی سازمان یافته و حرفه‌ای ساخته است.
کانون مدافعان حقوق بشر
دومین تشکلی که در قالب NGO و تشکیلات هرمی فعالیت خود را آغاز کرد تشکل «کانون مدافعان حقوق بشر» است که در سال 1381 توسط شیرین عبادی تاسیس و به ثبت قانونی در داخل کشور و ثبت بین‌المللی رسید. اعضای این کانون را علاوه بر شیرین عبادی، برخی وکلای دادگستری همچون محمد سیف‌زاده، محمدعلی دادخواه(وکیل پرونده دراویش گنابادی، علیرضا فیروزی و سورنا هاشمی)، عبدالفتاح سلطانی (از اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری و وکیل اکبر گنجی، زهرا کاظمی و هاله اسفندیاری)، محمدشریف،نرگس محمدی (نایب رئیس وسخنگوی کانون) و ژینوس سبحانی (منشی بهایی کانون) تشکیل می‌دهند. نکته قابل تامل آنکه تعداد قابل توجهی از اعضای این مجموعه بهایی هستند.
کمیته گزارشگران حقوق بشر

سومین تشکل فعال در این مجموعه «کمیته گزارشگران حقوق بشر» است که در 10 اسفند 1384 توسط چند تن از دانشجویان دفتر تحکیم وحدت تاسیس شد. این مجموعه دارای شورای مرکزی 10 نفره است که اکثریت اعضای این کمیته را افراد فرقه ضاله بهائیت تشکیل می‌دهند. شورای مرکزی این کمیته عبارتند از: سعید کلانکی، شیوا نظرآهاری، سعید جلالی‌فرد، کوهیار گودرزی، سعید حائری، پریسا کاکایی، مهرداد رحیمی، سعید حبیبی، حسام میثاقی و نوید خانجانی.
راه‌اندازی کمپین یک میلیون امضا، القای تقلب در انتخابات دهم ریاست جمهوری، دامن زدن به مطالبات فمینیستی، اهانت به شریعت اسلام و سازماندهی زنان و دانشجویان برای حضور در آشوب‌های پس از انتخابات از جمله اقدامات این کمیته بوده است. این شبکه پس از وقوع فتنه اخیر، تلاش کرد ضمن شبکه‌سازی گسترده در فضای مجازی با انتشار اخبار خلاف واقع و کذب، کاربران اینترنتی را تحت پوشش و تاثیر خود قرار دهد. همچنین کمیته وکلا و خبرگزاری هرانا از دیگر مجموعه‌های مرتبط است که در یکی از آخرین اقدامات، عناصر این شبکه با حمایت‌های برخی کشورهای اروپایی در نشست موسوم به سازمان‌های غیردولتی در ژنو شرکت داده شده و در آستانه نشست 1+5 با ارائه آمار و اطلاعات کذب، اقدام به فضاسازی روانی علیه جمهوری اسلامی کرد. این شبکه از طریق برخی عوامل خود، دارای ارتباطات گسترده‌ای با بالاترین سطوح هیات حاکمه آمریکاست و از حمایت دولتمردان آمریکا برخوردار است. عوامل اصلی این شبکه، اهداف خود را از طریق برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا به لایه‌های میانی و فعال مجموعه منتقل کرده و متاسفانه با جذب و سوءاستفاده از کاربران ایرانی از آنان به عنوان عضو، بهره‌برداری می‌کردند. همچنین در پی انهدام شبکه‌های جاسوسی و سازمان یافته جنگ سایبری آمریکا، نیروهای امنیتی تعداد 29 سایت متعلق به این شبکه جاسوسی را که با پوشش دروغین فعالان حقوق بشر فعالیت می‌کردند، منهدم کردند.