تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۷  ، 
شناسه خبر : ۱۴۷۷۸۱
منتجب‌نیا:

رسول منتجب نیا با بیان اینکه <حیات سیاسی به معنای حضور داشتن در پست های حکومتی نیست و اصلاح طلبان درذهن و افکار عمومی مردم جای دارند> در واکنش به تحلیل هایی مبنی بر <حذف اصلاح طلبان از عرصه سیاسی و جایگزین شدن اصولگرایان معتدل به جای آنها> گفت: چطور کسانی که اصلاح طلب نیستند می توانند بدل آنها محسوب شوند، مگر مردم علاقه و اعتماد خود را نسبت به نیروهای خط امام یک شبه به دست آورده اند که بشود یک شبه چیزی شبیه به آن را جایگزینش کرد. رسول منتجب نیا در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: تعریف بعضی ها از حذف شدن یک جریان سیاسی این است که آن جناح هیچ مسئولیتی در حکومت ندارد ، در صورتی که این تحلیل غلط است و حیات سیاسی لزوما به معنای حضور در حاکمیت و عهده دار بودن پست های حکومتی نیست. منتجب نیا گفت : <حیات سیاسی به معنای داشتن مسئولیت در حکومت و مرگ سیاسی به معنای نداشتن پست و مقام حکومتی نیست.> وی در خصوص ادعای جایگزین شدن لاریجانی و قالیباف به جای اصلاح طلبان در انتخابات های آینده با بیان اینکه < این عزیزان مورد احترام ما هستند> خاطرنشان کرد: این تحلیل ها غلط وغیر واقعی است و همه می دانند که این عزیزان هیچ وقت اصلاح طلب نبوده و نیستند و چطور کسانی که اصلاح طلب نیستند، می توانند بدل آنها محسوب شوند. وی با تاکید بر اینکه ما اصلاح طلبان زنده هستیم تصریح کرد: این یک واقعیت اجتماعی غیرقابل انکار است باید واقعیت های جامعه را پذیرفت و به آن تن داد.
دبیرکل جامعه اصناف و بازار نیز در این خصوص گفت: اصلاح طلبان بخشی از جامعه ما هستند و حذف شدنی نیستند، احمد کریمی اصفهانی در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه <مقام معظم رهبری بارها بر محوریت گفت وگو و حل کردن مشکلات از این طریق تاکید کرده اند> افزود: قرار نیست که جریان های سیاسی همیشه هم نظر باشند و این وضعیت برای نظام قابل تحمل است. وی با بیان اینکه شاهدیم افرادی به جای اینکه عامل داخل کشور باشند عامل بیگانه هستند گفت: طبیعی است افرادی که به عامل بیگانه تبدیل شده اند و از بودجه ای که بیگانگان برای آنها در نظر گرفته برای تخریب نظام استفاده می کنند جایی در میان ما نخواهد داشت. کریمی اصفهانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه <مردم را به دو دسته تقسیم کرده اند> خاطرنشان کرد: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند همه کسانی که به نظام جمهوری اسلامی اعتقاد داشته اند پای صندوق رای آمدند، در حالی که بعضی ها می خواهند رای 40 میلیونی به نظام را تفکیک کنند. در همین حال، دبیرکل آبادگران جهادی معتقد است که اصولگرایان تندرو که هم با اصلاح طلبان و هم با اصولگرایان معتدل مشکل دارند با ارائه تحلیل هایی مبنی بر اینکه< قرار است اصولگرایان معتدل جایگزین اصلاح طلبان در عرصه سیاسی کشور شوند>قصد دارند تا با وارد کردن طیف معتدل اصولگرایان به این بازی، هم با آنها تسویه حساب کنند و هم از دست اصلاح طلبان راحت شوند. علی دورانی در خصوص تحلیل هایی مبنی بر اینکه <اصلاح طلبان در حال حذف شدن از عرصه سیاسی کشور هستند و امکان حضور جدی در میادین سیاسی را نخواهند داشت> تاکید کرد: به هیچ وجه قصد خالی کردن میادین سیاسی را نداریم و از فرصت های پیش رو به خوبی استفاده خواهیم کرد و اجازه نمی دهیم اصولگرایان از جایگاه اصلاح طلبان استفاده کنند.
دورانی خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه اجتماعی که اصلاح طلبان در میان توده های مردم دارند و با توجه به اهمیت مطالبات بدنه اجتماعی اصلاحات بهتر است به جای اینکه به فکر حذف اصلاح طلبان از عرصه سیاسی کشور باشند فکری برای حل مشکلات اصلاح طلبان کنند. همچنین دبیرکل حزب اراده ملت در خصوص جایگزین شدن اصولگرایان به جای اصلاح طلبان گفت: جریان اصلاح طلب را تنها اصلاح طلبان می توانند پیش ببرند. احمد حکیمی پور در با بیان اینکه <با حذف یک جریان سیاسی> میل به اصلاحات در لایه های مختلف جامعه از بین نمی رود گفت: جریان اصلاح طلبی ریشه در تاریخ مردم ایران دارد و به دوران قائم مقام فراهانی و بعد از آن عصر مشروطه برمی گردد و جریان اصلاحات هرگز منجر به حذف آن نخواهد شد. وی با بیان اینکه مردم ایران همیشه به دنبال قانون مندی، عدالت، آزادی و حقوق شهروندی بوده اند اظهار داشت: میل به اصلاح طلبی ربطی به رژیم گذشته و حال ندارد و همان طور که گفتم مردم ایران از گذشته به دنبال اینگونه اصلاحات بوده اند که در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی این مسئله شکل بارزتری به خود گرفت.
دبیرکل حزب اراده ملت با تاکید بر اینکه اصلاح طلبی یک منش است نه یک مشی سیاسی گفت: در جریان اصلاح طلبی صداقت حرف اول را می زند و فرد باید واقعا اصلاح طلب و دموکرات باشد تا بتواند از دموکراسی و آزادی حرف بزند. حکیمی پور با بیان اینکه جریان اصلاح طلب را تنها اصلاح طلبان می توانند پیش ببرند تصریح کرد: تنها کسانی می توانند نماینده جریان اصلاح طلب باشند که منش اصلاح طلبی در آنها نهادینه شده باشد و با حذف یک چهره یا گروه نمی توان آدم های بدلی را به جای آنها آورد. وی با بیان اینکه <اصلاح طلبی در جامعه ما تبدیل به یک فرهنگ شده> خاطرنشان کرد: جریان اصلاح طلبی محدود به حوزه سیاسی نیست و در اقشار مختلف جامعه کارگری، فرهنگی، دانشجویی و... نهادینه و تبدیل به یک رفتار شده است و نمی توان چیزی را جایگزین آن کرد. حکیمی پور با بیان اینکه <این روند تاریخی در جامعه ایران هرگز نمی میرد> تاکید کرد: یک جامعه پویا و زنده همیشه نیازمند اصلاحات است و مطمئن هستم که جریان اصلاح طلبی بالاخره در ایران به نتیجه می رسد. گفتنی است، اصلاح طلب واقعی حافظ نظام، ارزش ها و ولایت است و دل سپردن به بیگانه خارج از مشی اصلاح‌طلبی است.