تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۸۹ - ۰۷:۴۷  ، 
شناسه خبر : ۱۵۱۳۹۴

پنجم بهمن ماه گذشته (24 ژانویه 2006) برای ملت ستمدیده فلسطین و نیز برای تمام آنانیکه نزدیک پنج دهه، جنایات وحشیانه صهیونیست ها را در اراضی اشغالی فلسطین شاهدند، واقعه ای با اهمیت و مبارک محسوب می‌گردد. در این روز فلسطینی ها با حضور در پای صندوق های رای و انتخاب نمایندگان نهاد قانونگذاری فلسطین، بر پدیده ارزشمند «صبر و مقاومت» جان و تحرک تازه ای بخشیدند و مفهوم حقیقی زنده بودن را به رخ جهانیان کشانیدند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از 132 کرسی، صاحب 74 کرسی شد و جناح فتح که طی یک دهه اخیر حاکم بلامنازع عرصه سیاسی فلسطین بود، تنها 43 کرسی را بدست آورد و مابقی کرسی ها میان کاندیداهای مستقل تقسیم گردید. جهاد اسلامی فلسطین از دیگر گروه های مبارز در انتخابات مشارکت نداشت و هیچ کاندیدی را معرفی نکرده بود.
این انتخابات برای ملت مظلوم و صبور فلسطین که طی 57 سال گذشته با نثار جان و مقاومت جانانه خویش، صهیونیسم و غرب را علیرغم در اختیار داشتن حجم عظیمی از قدرت و ثروت جهان، جهت پذیرش حق خود در تعیین سرنوشت، وادار به تسلیم کرد، از معنا و مفهوم خاصی برخوردار می‌باشد.
این اهمیت از آنجا ناشی می شود که بدانیم مدت ها تلاش پنهان و آشکار آمریکا و اروپا جهت ممانعت از مشارکت فعال گروه های فلسطینی در انتخابات، با شکست مواجه شد. در این چارچوب، مطرح شدن تضیقات گوناگون سیاسی و اقتصادی از جمله تهدید به خودداری از برسمیت شناختن پارلمان آینده فلسطین، قطع کمکهای مالی به دولت آینده و ترور رهبران گروه های جهادی موثر واقع نشد و بنظر می رسد شرایط سرزمین های اشغالی بگونه ای درحال رقم خوردن است که حتی اقدامات سرکوبگرانه ارتش اسرائیل و تعین شروط از جانب آمریکا و اروپا نیز نخواهد توانست، ملت فلسطین را از مسیری که با حرکت شتابدار خود انتخاب کرده، باز دارد.
پیروزی حماس ثابت کرد که شعار مقاومت از شعور فلسطینیان برخاسته است. مردم فلسطین در حماسه پنجم بهمن نشان دادند که دیگر به نسخه های صرفا دیپلماتیک اعتقادی ندارند و چاره مساله فلسطین را در پایداری و مقاومت همراه با درایت سیاسی می‌جویند.
این پیروزی در بعد خارجی، آمریکا و اروپا را که از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی هستند، شوکه کرد و آنان را به واکنش های عجولانه واداشت.
بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات، واشنگتن ضمن اعتراف به اینکه انتخابات فلسطین در فضایی آزاد برگزار شده است، اعلام کرد اما آمریکا تمام کمکهای اقتصادی خود را به دولت خودگردان فلسطین قطع خواهد کرد. واشنگتن در عین حال سه شرط برسمیت شناختن موجودیت اسرائیل ـ پایان داده به عملیات های نظامی علیه رژیم صهیونیستی و پایبندی به توافقنامه های منعقده میان جنبش فتح و تل آویو از سوی حماس را برای تداوم کمک ها به حکومت آینده فلسطین اعلام کرد.
اروپائیها نیز به تبعیت از واشنگتن، دولت حماس را به تعلیق کمکها تهدید نمودند و «ولدنر» کمیسر روابط خارجی اتحادیه اروپا در این زمینه تاکید کرد که اتحادیه اروپا در صورتی به پرداخت کمک های مالی خود به دولت آتی فلسطینی تحت رهبری حماس ادامه می دهد که این جنبش اسرائیل را به رسمیت بشناسد، از مبارزات خود دست بردارد و موافقتنامه های پیشین میان حکومت خودگردان فلسطین و اسرائیل را بپذیرد. والدنر ادامه داد که اگر حماس این درخواست ها را اجابت کند، اتحادیه اروپا زودن نام این جنبش از فهرست «سازمان های تروریستی» را شاید مد نظر قرار دهد.
حماس در پاسخ به این تهدیدات اعلام کرد متاسفانه غربی ها تلاش می کنند تا با تعیین شروطی، حقوق ملت فلسطین را با پول مبادله کنند اما مطمئنا این امر محقق نخواهد شد و حماس مبالغ مورد نیاز خود را از منابع مطمئن دیگری تامین خواهد کرد. «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس، تیر آخر را شلیک کرد و تصریح نمود «اسرائیل 20 سال تلاش کرده تا از انتقال پول به حماس زمانیکه تنها یک جنبش مبارز بود، جلوگیری کند اما موفق نشده است و اکنون که حماس به یک تشکیلات منسجم و ملی مبدل شده قطعا توان آن را دارد تا نیاز مالی خویش و ملت فلسطین را پاسخگو باشد.
و در پایان آنچه که بیش از همه باید مورد توجه قرار بگیرد اینکه پیروزی حماس همچنین نشان داد که بازی دمکراسی آمریکا در منطقه خاورمیانه، تیغه ای دولبه است که لبه تیزش متوجه طراح آن است و دیگر اینکه اگر به ملت های منطقه فرصت داده شود، علیه سیاست های سلطه طلبانه بیگانگان و عواملی منطقه ای آنها رای خواهند داد.