تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۱۶۲۵۰۹

مرادعلی منصوری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس
رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود خطاب به مسئولان و دولتمردان کشور تاکید کردند که برای خدمتگزاری به مردم حتی یک روز را از دست ندهید.
آنچه که به مسئولیت‌ها شان می‌دهد و حلقه مرتبط همکاری‌ها و هماهنگی‌ها بین قوای سه‌گانه کشور است، همان خدمتگزاری به مردم است و اتفاقاً خدمتگزاری به مردم یکی از میثاق‌های چهارگانه رئیس‌جمهوری محترم است.
شکی نیست همدلی، هماهنگی و وحدت‌نظر بین نمایندگان مردم و مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور، روند انجام وظیفه خدمتگزاری را تسریع و تسهیل می‌کند. نمایندگان وظیفه دارند حرفها، مشکلات و کمبودهای حوزه انتخابیه خود را به گوش وزیران و مدیران ارشد کشور برسانند. وظیفه نظارتی نمایندگان اقتصا می‌کند در هر گوشه‌ای از کشور اگر مشکلی هست آن را شناسایی و مسئولان اجرایی را از وجود این مشکلات آگاه کنند.
برای این که حلقه ارتباطی مناسبی بین نمایندگان مردم و وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برقرار باشد، معاونین و مدیران کل پارلمانی و حقوقی وزارتخانه‌ها به نمایندگان مجلس معرفی شده‌اند اما مشکل نمایندگان مردم از همین‌جا شروع می‌شود متاسفانه با وجود معاونین پارلمانی، نمایندگان مجلس برای رفع مشکلات حوزه انتخابیه خود ناچار و ناگزیر به حضور فیزیکی در وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها هستند و وظیفه قانونگذاری و نظارتی آنها تحت‌الشعاع وقت صرف کردن در ادارات، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی قرار می‌گیرد. نامه‌های مردم که از طریق نمایندگان به معاونین پارلمانی داده می‌شود، بی‌جواب می‌ماند و پیگیری نمی‌شود. بسیاری از وزارتخانه‌ها فقط به ارجاع نامه اکتفا می‌کنند و پیگیری‌های بعدی انجام نمی‌شود. گاهی وقتها از نمایندگان انتقاد می‌شد که چرا به جای قانونگذاری و نظارت وقت خود را صرف حل مشکلات مردم و دریافت نامه‌ها و پیگیری آنها می‌کنید. پاسخ ما به این انتقاد همان سخنان رهبر معظم انقلاب است که فرمودند: «همه مدیران بلااستثنا باید پاسخگوی سوالات مردم باشند»
وقتی سوالات و مطالبات مردم در حوزه‌های انتخابیه درخصوص راههای روستایی، آب آشامیدنی، مشکلات کشاورزان و مشکلات معلمان از سوی مدیران و مسئولان محلی که خود باید پاسخگو باشند، بی‌پاسخ می‌ماند، چاره‌ای جز پیگیری این مشکلات از طریق نمایندگان نمی‌ماند نکته دیگر که آن هم از محوری‌ترین شعارهای رئیس‌جمهور است عدالت‌گستری است.
متاسفانه بی‌عدالتی در توزیع امکانات بین استان‌ها و شهرستان‌ها از ناحیه دولت نکته‌ای است که همواره مورد انتقاد نمایندگان مناطق کم‌برخوردار است. توزیع بودجه‌های استانی بیش از آن که بر مبنای شاخص‌های کمی و نیازهای واقعی هر استان و شهرستان تعریف و تعیین شود، تحت تاثیر لابی‌ها و چانه‌زنی‌ها قرار می‌گیرد. این مساله باعث می‌شود که استان‌ها و مناطق کم‌برخوردار، هر سال نسبت به سال گذشته در محرومیت بیشتری قرار بگیرند. طبیعی است که مردم این مناطق که مورد بی‌مهری مسئولان قرار می‌گیرند، پیگیری مطالبات و نیازهای خود را از نمایندگان مجلس انتظار داشته باشند.
باور عمیق و واقعی به خدمتگزاری به مردم در بین نمایندگان مجلس و مسئولان قوه مجریه، حل‌کننده همه این مشکلات است. پس از 17ماه از شروع به کار مجلس هفتم، مشکلات موجود در نحوه ارتباط مجلس با مدیران دستگاه‌های اجرایی موجب نگرانی نمایندگان شده است؛ امیدواریم که در دولت جدید این مشکلات حل شود چرا که تحقق شعارهای رئیس‌جمهور منوط به وجود ارتباط سازنده بین مجلس و دولت است.