تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۵  ، 
شناسه خبر : ۱۸۶۷۷۳

مقام معظم رهبری در دیدار با نماینده محترم ولی فقیه و دست‌اندرکاران امور حج فرمودند:
عمق عقبه سیاسی جمهوری اسلامی ایران در میان ملت‌های مسلمان واقعیتی است که نباید در محاسبات سیاسی فراموش شود.
در مذاکرات و معادلات سیاسی دلگرمی و پشت گرمی مذاکره‌کنندگان به میزان اقتداری است که یک کشور به هر دلیلی کسب کرده است. مفهوم اقتدار شامل مصادیق توانمندیهای اقتصادی و میزان امکانات مربوط به آن، کمیت و کیفیت جنگ‌افزارهای نظامی و کارآمد و به روز بودن آن، سرمایه و ذخایر و مفاخر فرهنگی و مجموعه دانشمندان مربوط به آن و راهبردهای سیاسی پایدار و جامع و آینده‌نگر و اثربخشی‌های مربوط به آن می‌باشد. هر کشوری که از چهار مقوله فوق برخوردار باشد، از توان چانه‌زنی سیاسی و پیش‌دستی‌های فراوانی در صحنه بین‌الملل برخوردار خواهد بود.
اگر به موارد فوق دو پدیده ملت واحد و متحد و ایمان تراوش نموده از عمق اعتقاد مذهبی افزوده شود، محاسبات چهار مقوله اولی از طریق آمار و اطلاعات ممکن و تا حدودی آسان خواهد بود ولی دو مقوله بعدی یعنی ملت و ایمان وقتی امکان محاسبه را برای تحلیلگران و اندیشمندان بوجود می‌آورند که در هنگام بروز حوادث و اتفاقات و در صحنه‌های تجربی و عملی بتوان بروز و نمود آن را مشاهده نمود و بر فرض مثال این امکان هم میسر بشود، این نیروی عظیم دامنه وسیع و گسترده و ناپیدایی دارد و این همان عقبه‌ای است که ملت‌ها دارند و یا می‌توانند داشته باشند. بنظر می‌رسد هنر جمهوری اسلامی این بوده که:
الف ـ استعداد ناشکفته این عقبه وسیع را شکفت.
ب ـ با تکیه بر تجارب تاریخی و اهرمهای منحصر به فردی که فقط در جوهره دین وجود دارد، الگوی عملی آن را در درون نظام برای بیرون از مرزهای نظام پیاده نمود.
ج ـ چارچوب نظام مقبولی که در حفظ و حراست این عقبه موثر است را تجربه و ارایه نمود.
اینکه بسیاری از اندیشمندان مسلمان جهان آرزوی نظامی شبیه به جمهوری اسلامی در کشورشان دارند و یا آرزو دارند در این کشور زندگی کنند، و این ناشی از ترویج و تبلیغ همین هنر و تاثیر آن در عقبه‌‌سازی در کشورهای اسلامی است امتحان ساده و عملی و حتی تجربی آن مسافرت و حضور دو رییس‌جمهور ایران اسلامی و آمریکا یا کشورهای اروپایی است که مردم دنیا بر خودرو سواری آن یکی بوسه می‌زنند و از این یکی از تخم‌مرغ گندیده و گوجه فرنگی استقبال می‌کنند.
حال که بیست و هفتمین سال طلوع فجر انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشته و تاثیر عملی اندیشه‌ها و آرمانهای امام خمینی را در سطح دنیا مشاهده می‌کنیم، بنظر می‌رسد چند دلیل برای اثبات عقبه سیاسی نظام جمهوری اسلامی در بین‌‌ ملل مسلمان دنیا که باید مورد اعتنای مسئولین نظام باشد، وجود دارد:
1ـ برخلاف تبلیغات نظام سلطه رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران همان الگویی است که رسول گرامی اسلام متناسب با مقتضیات آن زمان نمونه‌اش را در شهر مدینه اجرا نمود و البته اشکالات در جای خود محفوظ است و مهم این است که ما به این اشکالات واقف باشیم و در رفع آنها همت گماریم.
2ـ نظامی که هم جمهوریت‌اش حقیقی است و جهت‌گیری‌اش بر اجرای دستورات اسلام است و قوانین‌اش بر همین مبنا یا به حکم اولیه و یا با حکم ثانویه تطبیق و تایید می‌شود، بدون شک خواست قلبی هر مسلمانی است.
3ـ مسلمانان دنیا به این حقیقت رسیده‌اند که آزادی حقیقی و استقلال واقعی این نظام ناشی از مقاومتی است که جمهوری اسلامی در مقابل همه قدرتهای جهانی آن را حفظ نموده است.
4ـ مسلمانان دنیا به این حقیقت دست یافته‌اند که اتحاد و همبستگی‌ ملت ایران و حضور مستمرش در همه صحنه‌های بحران‌آفرین عقبه‌ای بوده که به مسئولان خادم و مردمی‌اش نیرو و قوت و توان بخشیده و با قدرت شجاعانه‌ترین مواضع بین‌المللی را در دفاع از حقوق انسانها داشته‌اند.
5ـ حل بحرانهای نظام در سه دهه گذشته و بخصوص جنگ هشت ساله که فقط با اتکال به خدای بزرگ و اتکال به عامه ملت پشت سر گذاشته شد، الگوی مناسبی برای این عقبه‌سازی بوده است.
6ـ دین و آرمان مشترک، عقیده و سلیقه مشترک، فرهنگ دینی مشترک، منافع مشترک، دشمن مشترک و آینده مشترک و تعالیم وحدت‌بخش دینی و تاکید بر امت واحده از مهمترین دلایلی هستند که وجود عقبه‌های سیاسی را برای نظام اسلامی ما تایید می‌کنند.
7ـ با مشاهده دستاوردهای عملی و غرورآفرین دانشمندان ایرانی و موضع دین‌پسند مسئولین نظام ما در دفاع از مسلمانان و مظلومین دنیا، هیچ دلیلی وجود ندارد که این عقبه سیاسی بی‌انتها باشد نکته اساسی این است که دل و فکر مزین به تقوا و درک و معرفت الهی رهبر فرزانه و اندیشمندمان که با تاسی از امام راحل بر این حقیقت صحه گذاشته است، الگویی باشد برای مسئولینی که بنا دارند کار سیاسی کنند و باور داشته باشند که این عقبه سیاسی در دنیا وجود دارد و آینده از آن جمهوری اسلامی است.