تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۷  ، 
شناسه خبر : ۱۸۷۴۴۷

صالح اسکندری
اگرچه هنوز چند ماه تا برگزارى دو انتخابات همزمان مجلس خبرگان و شوراها باقى مانده اما اکثر گمانه‌زنى‌هاى سیاسى و نظرسنجى‌هاى اجتماعى حکایت از اقبال عمومى مردم به اصولگرایان دارد.
بى‌تردید جو سیاسى فعلى جامعه حاصل تلاش گروه‌هاى مختلف جریان اصولگراست که با همت خود در شوراى شهر دوم، مجلس هفتم و دولت نهم رایحه طیبه خدمت را در آسمان کشور گستراندند.
روز گذشته سخنگوى جبهه پیروان خط امام و رهبری، خبر تشکیل ستاد هماهنگى اصولگرایان در آستانه برگزارى دو انتخابات مجلس خبرگان و شوراها را اعلام کرد.
این ستاد اگرچه هنوز مراحل ابتدایى حیات خود را سپرى مى‌کند اما تشکیل آن حاکى از عزم جدى اصولگرایان براى حضور در دو انتخابات پیش روست. دو انتخاباتى که یکى قاعده هرم قدرت و دیگرى راس این هرم را تعیین خواهد کرد.
انتخابات مجلس خبرگان با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبرى از اهمیت قابل توجهى نزد گروه‌هاى جریان اصولگرا برخوردار است. ارائه‌ لیست مشترک جامعتین در چند روز آتى پاسخى است به توصیه‌هاى مقام معظم رهبرى در برگزارى هرچه وزین‌تر این انتخابات، انتخابات شوراها نیز براى اصولگرایان یادآور خشت اول شوراى شهر دوم است که مجلس و سپس دولت را از آن این گروه کرد.اما امروز اصولگرایان تنها یک گروه نیستند. اصولگرایى امروز یک گفتمان است که گروه سابق تنها مى‌تواند ادعا کند که جزو اقشار آوانگارد این گفتمان اجتماعى محسوب مى‌شود.در آستانه انتخابات مجلس خبرگان و شوراها گروه‌هاى اصولگرا در عین همگرایى و در پرتو گفتمان به‌وجود آمده در پى ارائه مدل جدیدى از حضور جریانات سیاسى در انتخابات هستند. الگوى نوینى که معیارهاى فعلى احزاب در کشور را ارتقا داده و بتواند دریچه نوینى به سوى پدیده حزب اسلامى باشد. زیرا در گفتمان اصولگرایى مقدمه ایجاد “دولت اسلامی” تشکیل حزب‌ اسلامى است.اما ستاد هماهنگى اصولگرایان که به همت جبهه پیروان خط امام و رهبرى تشکیل شده مى‌تواند تا حد زیادى همگرایى منظور در بین گروه‌هاى اصولگرا را تشدید کند و در نوع حرکت آنها انسجام حاصل کند.این ستاد که هم‌اکنون هسته اولیه آن تشکیل شده مى‌تواند در فرصت باقى‌مانده تا انتخابات تا حد زیادى به فعالیت‌هاى تبلیغاتى و انتخاباتى گروه‌هاى اصولگرا سامان دهد و حرکت را به گونه‌اى هارمونیک به پیش ببرد.
البته کار این ستاد در پرتو گفتمان اصولگرایى نسبت به گذشته بسى سهل‌تر است زیرا اصولگرایى امروز در کشور ما به یک بستر تبدیل شده است و در این بستر به وجود‌ آمده همگرایى راحت‌تر از گذشته ایجاد مى‌شود. این بستر و گفتمان نشان داده است که مى‌تواند حتى گروه‌هاى سیاسى که از دو جناح مختلف در تخالف و تخاصم دیرینه با یکدیگر بودند را سر یک میز بنشاند و میان آنها در خیلى مسائل تفاهم ایجاد کند.از سویى با توجه به اقبال عمومى نسبت به جریان‌هاى اصولگرا این ستاد مى‌تواند برخى از مدل‌هاى حضور در انتخابات را که مبتنى بر پژوهش‌هاى عقلانى نوین بومى هستند در صحنه اجتماعى بیازماید تا بر غناى رفتار حزبى در کشور افزوده گردد.به هر حال در آستانه دو انتخابات مهم کشور ستاد هماهنگى اصولگرایان مى‌تواند موفق‌تر از تجربه‌هاى گذشته عمل کند و نقطه ثقلى در انسجام و وحدت نیروهاى اصولگرا باشد.
والسلام